|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co Zrobic Z Tymi Meblami!!??
Ja bym wybrała malowanie niz oklejanie
Pozdrowienia
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zabytkowy stolik - pomozcie...
Wygrzebałam wątek, bo wcześniej nie miałam możliwości zamieszczenia zdjęcia, a teraz już mam
![]() Na fotce stolik po renowacji, niestety nie mam zdjęć sprzed, ale naprawdę był w kiepskim stanie. Jak dla mnie na razie jest zbyt wymuskany, mam nadzieję że z czasem będzie wyglądać na antyk, którym jest a nie na nowiutki mebel ![]() PS Jak znajdę trochę czasu to go rozłożę i sfotografuję
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
niestety coś mi ostatnio komp nawala, a co za tym idzie internet i poczta odmawia posłuszeństwa.. już z biedą tu te zdjęcia udało mi się wkleić..
ale ważne, że są (:
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
a tu efekt końcowy.. to chyba na tyle (:
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
dzieki
![]() tylko ze ja mam problem, moje nie są drewniane tylko juz w okleinie, ze sklejki.. czy ja je moge oblepic okleiną?
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki
już Cie obmacałam tylko nie wiem czy skutecznie , mój komp też świruje i ciągle pokazywał mi dziwne komunikaty
|
|
|
#217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: malowanie mebli
Cytat:
na ile starcza powiedzmy 1L i ile kosztuje?
|
|
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
nie ma sprawy
![]() Cytat:
tylko trzeba pamiętać o tym, że jeśli maluje się samemu bez wprawy, to można nie uzyskać efektu ładnie naniesionej farby, tak jak przy meblach fabrycznych..
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Renowacja mebli
rózna od 5 złotych za metr do 15 wszystko zalezy od wzoru i od szerokosci okleiny !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
A tak stolik wygląda po rozłożeniu. Kolory trochę przekłamane - w rzeczywistości jest ciemniejszy a płótno ma odcień butelkowej zieleni
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
...
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: oklejanie szafek (??)
na plotkowe ?heht chyba na dam i ogorod lub cos takiego
przeciez o oklejaniu szafek tu mowa
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#224 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Dot.: oklejanie szafek (??)
Cytat:
Tez pmyslalam o tym, ale stwierdzilam, ze skoro na plotkowe zaglada wiecej osob to one wam lepiej pomoga
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Dostałam niedawno bardzo stary kredens. Nie stać mnie na oddanie go do renowacji a takiej wymaga. Czy wiecie jak można to zrobić samemu?? Dziękuję za podpowiedzi |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: renowacja starych mebli
Przejrzyj tę stronkę: http://www.renowacja-antykow.pl/
dużo porad a propos renowacji.
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję, super poradnik.
|
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Może to się przyda. http://www.muratordom.pl/7780_6450.htm
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: renowacja starych mebli
ten też jest dobry dziękuję
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Przyczajenie
|
renowacja szafy
Mam problem ponieważ chciałabym przemalować moje stare ciemne meble w jasne, ciepłe kolory np. kości słoniowej, jakiego rodzaju farby mam do tego użyć??
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odnowienie sypialnii
Witaj ewelinko! Ja też jakiś czas temu postanowiłam odnowić starą szafę, była zrobiona na wysoki połysk, ale nie pasowała mi do niczego, a żal było jej wyrzucać i postanowiłam ja odmalować. Na początku oczywiście musiałam ja zmatować a później pomalowałam jafarbą emalią akrylową- szybko schnąca i nieśmierdzaca. Polecam,bo do tej pory szafa wygląda jak nówka
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odnowienie sypialnii
popieram .... tylko akryl !!!! a jaki wybór kolorów !!!
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: renowacja mebli
ja sie tu moze podepne - bo szukam inspiracji jak zmienic stare, ciemnawe biurko w nowy mebelek. Z robaczkami nie ma raczej problemu.
Jesli okleic - to jak to sie robi, nie bardzo wiem - bo o ile wyobrazam sobie ze oklejenie blatu to latwizna, to co z nozkami i szufladkami, ktore nie sa zbyt regularne? A moze prosciej jest je poprostu pomalowac - a wtedy jakimi farbami?
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: SZAFA - upiększenie, pomóżcie :)
saam mam zamiar przerobic szafe
|
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
hmmm wiecie co mam problem meble nie pasuja do reszty pokoju po prostu nie pasuja przynajmniej jak dla mnie to coś jak np biało czerowne meble do pokoju w odcieniach zieleni i innych takich kolorów nie chciałabym na nich nic "bazgrac" ,naklejac jest cos co moge z nimi zrobic ?
|
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: renowacja mebli
pomyslu na biurko nie mam ale informacje na temat jak odnowic blat znajdziesz tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=53422 , jak oklejac http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60354 ,czym malowac http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=50591
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Meble nie pasują
hm...no raczej masz dwa wyjścia:
Albo przemalujesz je na inny kolor, albo okleisz okleiną samoprzylepną.
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Meble nie pasują
no coz za bardzo mi nie pomogłyscie ale i tak dzieki ale ja znalazłam cos innego na melbe postawiałam kwiaty pnace sie w dół i slicznie wyglada a pokoj zachowała klimat taki jaki chciałam
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
renowacja
Drogie Wizazanki. To moj pierwszy watek wiec prosze o wyrozumialosc. I z gory przepraszam jezeli sie powtarza tzn. wiem ze sie powtarza ale znalazlam tylko jeszcze jeden watek o zdobieniu szafy i tam bylo przede wszystkim o decoupage'u i takiej specajlnej okleinie na meble, a ja bym wolala pomalowac moja szafe (ok. 2,5m wys. na jakies 1,5m szer. i 1,5m dl. ; w tym momencie zwykla biala bez luster, dwudrzwiowa, zadna fikusna poprostu zwykla prosta) farbami albo ozdobic ja jakos inaczej. Myslalam zeby moze palakatami (slucham nirvany) ale to zbyt oklepane no i plakaty szybko sie niszcza zreszta nie mam zadnych plakatow
gruba welne w niektorych miejscach grubsza, duzo kolorow bo barwiona wlasnorecznie przez moja mame) i ten pomysl mi sie nawet pododba no ale nie wiem na jaki klej no i jaki motyw i wogole czy to by sie utrzymalo... Kolorystyke w pokoju mam taka: zasłony w takie ciemne zgaszone kolorowe maziaje do samej podlogi, sciany biale, sufit tez, dywan zblizony kolorystycznie do zaslon bo jest taki zgaszony bordowy a wlasnie ten kolor przewaza w zaslonach. meble drewniane kolor taki orzechowy, dzwi tez orzechowe, pokoj maly.Mam 16 lat i tez nie chcialabym zeby pokoj byl zbyt powazny. Wlasciwie to fajnie by bylo gdyby ktoras z Was miala moze jakies szablony na pomalowanie tej szafy, ale wiadomo ze nie moze to byc nic serduszkowo rozowo landrynkowego bo to nie moj styl... Kochane Wizazanki serdecznie Was prosze o pomoc i jezeli juz na jakims forum byl poruszony ten temat albo macie jakies materialy (w sensie szablony, zdjecia...) to prosze o linki. Sorki ze taki dlugi ten watek ale musialam wszystko opisac.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

Pozdrowienia

, mój komp też świruje i ciągle pokazywał mi dziwne komunikaty

hmmm wiecie co mam problem
MIŁEGO DNIA
Kochane Wizazanki serdecznie Was prosze o pomoc i jezeli juz na jakims forum byl poruszony ten temat albo macie jakies materialy (w sensie szablony, zdjecia...) to prosze o linki. Sorki ze taki dlugi ten watek ale musialam wszystko opisac.