|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
iwka ja nie wiem jak inaczej nazywa się bogracz
![]() A co do liter to chyba sama sobie ustalasz czcionke
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
ja mam łazanki na obiad
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
ja zezarłam nalesniki a'la krokiety z nadzieniem z piersi kurczaka, pieczarek i brokuła
![]() a TZ je pierogi ![]() iwka spróbuj nacisnąć ctrl i rolką w myszy poruszac
|
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
kanciu jesteś wielka.dzięki
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś kluski śląskie i udka w sosiku - nie ma jak dieta matki karmiącej ....
![]() dziś nie poszłyśmy na spacer ja sie jakoś kiepsko czuję boli mnie krzyż, a poza tym pogoda nie zachęcała + pola również drze sie od rana chyba brzuch wczoraj poszalałam odrobinkę zjadłam płatki sniadaniowe karmelowe ... i nic się nie podoba ręce cały czas w gębuli je co godzinę mam dość ... pomarudziłam co ...
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Minisiu ja lubie bogracz.. ale bym sie chetnie wbila na obiad.. och..
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
juleczko wcale nie jesteś wyrodna mama
a odskoczni każdy potrzebuje bo co za dużo to nie zdrowo. Mati jest po prostu słodziutki ![]() anula to ja mogę statyw ponosić minisia jejku a co to ten BORGACZ ![]() a u mnie tradycyjnie pyry, rybcia i surówka patrilla no to masażyk by się przydał ![]() Muszę zmykać bo lecę na hopki, odezwę się dopiero jutro bo idziemy do znajomych, dzisiaj Andrzejki, życzę więc Wszystkim (mamusiom, tatusiom i bobaskom) udanego i spokojnego wieczoru (i nocki )
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
co robicie na Andrzejki?? znacie jakies wrozby ktore moge pokazac tz poza laniem wosku??
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
ja znam ale wszystkie są dla panien
iwka bardzo proszę
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez znam tylko dla panien
a takie ogolne..
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kilka fotek : 1/ taka jestem wysportowana 2/ na luzie ze mnie gośc 3/ juz chetnie bym sama usiadła
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2007-11-30 o 18:55 |
|
|
|
|
#222 |
|
Konto usunięte
|
juleczko, ja o tym samym pomyślałam, jak dziewczyny się o nianiach rozpisują: "jejku, ile one zarabiają...?"
Tak, Emilka jest cudna, a ja wreszcie po nowym roku ją poznam osobiście. ![]() Dziecko się obudziło, skończę potem. |
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Ale dziś mało coś towrzymy...
Ja mam dzis dzień straszneog niechcieja... Malucha podrzuciłam na 4 godz do rodziców a sama na necie sie nasiedziałąm i nawet obiadek na odpiernicz ugotowałam... nie lubie takiej siebie. Dzis wieczorek idziemy na impreze po raz pierwszy od pewnie półtora roku na porządną dyskoteke idziemy DLatego tez idę szykować się na bóstwo![]() Idziemy z Męża znajomymi z pracy, jeszcze ich nie poznałam a chcę wyglądać na piekna zadbaną mamusię ![]() ![]() Miłego wieczorka KOchane
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
Magda - dobrej zabawy. Mnie jakos na dyskoteki nie ciagnie, same malolaty chodza i duzo ludzi tak ze sie nawet potanczyc nie da.
ja bylam dzisiaj po sloiczki i powiem wam ze dla 4-miesiecznych maluchow jest mnostwo rodzajow deserkow, ale na obiadek to tylko marchew, marchew z ryzem, marchew z ziemniakami i zupka jarzynowa bez pietruszki i selera oczywiscie, bo uczac sie na waszych bledach, patrzylam na etykiety zeby wyeliminowac najwieksze alergeny. |
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
trochę zazdroszczę Wam dawania różnych deserków maluchom, my narazie tylko na mleczku, ale przyjdzie i na nas czas.
u mnie w okolicy panuje zapalenie krtani, nie wiem czy to wirusowe, ale zaczynam chrypieć i boli mnie przy móieniu głęboko w gardle, więc boję się, że coś mnie bierze. Tymek już śpi w łózeczku, wysłuchał bajki z cd - złota rybka, dziś cztał mu Piotr Frączewski...
|
#226 |
|
Konto usunięte
|
Masz rację, katia z tymi zupkami, deserków multum, a zupki...
Maks ma zapasy do końca roku.minisiu, ale mi smaka narobiłaś tym bograczem. iwka, uroczy maluszek z Waszej córci. Wróżby... nie znam. My z TŻ mieliśmy iść ze znajomymi do kawiarni na drinka, ale jakoś nam się nie chce, więc strzelimy sobie w domu po żubrówce. W końcu Andrzejki.Byłam z Maksem dzisiaj u babci, nie widziała go około 2 miesięcy, nieźle zdziwiona, że on tak urósł. Zmykam, bo zaraz będziemy pluskać maluszka, potem on do łóżeczka, a my mamy wieczór dla siebie. Ale rewelacji nie będzie, wczoraj dostałam już trzecią @. ![]() Kanciu, jak Apuś? W czym już zasmakował? Maks przez dwa dni zjadł po całym słoiczku jabłka, więc dziś przed południem dostał jabłko z winogronami. I dziś były już trzy kupki!! Jutro chyba dla odmiany podam mu marchew z jabłkiem, tylko czy podejdzie mu ta jałowa marchewka po pysznym jabłku??Do jutra. A spotkanie, jak rozumiem zostało przełozone na po nowym roku, tak?? Chyba tak będzie najlepiej. |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
iwka sliczna dzidzia i jak ładnie siedzi
![]() lea Apuś to wybredna bestia zjadł dziś troche jabłka ale jakoś tak mało chętnie wiec dowaliłam mu reszte do mleczka i zezarł 170 ml tak mu smakowało jutro tez kupie kilka deserków chyba musze poszukac czegoś słodszego a co do warzywek to dam mu marchewkę z ziemniakami moze mu posmakuje no i w niedziele dodam do mleczka kaszki na noc ![]() edit : lea a z jakiej firmy dajesz słoiczki
|
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w tłusty czwartek biedak zjadł 8 pączków, bo każda grupa go częstowała Cytat:
![]() Wow, Adi świetnie wygląda Ale ona pocieszne minki robi ![]() Jaki on jest dzielny, że z tą szyną wytrzymuje. Oby szybko się jej pozbył.
|
|
#229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widziałam sie dziś przez chwilę z dziewczyną która rodziła trzy tyg po mnie. Ona daje już synkowi serki Danio . Można?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Anula - serki danio napewno nie. jogurty sie dopiero wprowadza chyba po 6 m-cu. moj chrzesniak jadl jogurty jak mial roczek i dostał skazy bialkowej i narazie mu ich nie podaja.
|
|
|
|
#231 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, kupuje różnych firm, marchewka była z bobo vity, jabłuszko z gerbera, a dzisiejsze jabłko z winogronami .. nawet nie wiem z czego, chyba tez bobo vita.
mam też kilka słoiczków z Hippa, i kilka z bobo fruta.W niedziele na noc kaszka- spoko. A jaką masz zamiar podać Apusiowi? Jakąś zwykłą ryżowa lub kukurydzianą czy jakąś ekstra smakową? Bo kaszek też mam w zapasie kilka torebek, i nie wiem od czego zacząć. |
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Uff w końcu przeczytałam Wasze wypociny
Wracając do tematu nianiek to Xantia u Was są naprawdę nianie w promocji . U nas niestety drożej, ale nasza niania Hela jest warta każdych pieniędzy. Wczoraj np. poszła na targ szukać jej dla Olivci takich "prosto od chłopa" , w końcu znalazła gdzieś w kąciku babcię, która miała kilka jajek i nasza niania nagadała jej, że dziecko jest uczulone na wszystko co sztuczne i może jeść jajka tylko od kur karmionych trawą, pszenicą i chlebem. Kupiła te jajka i powiedziała, że jak Olivka dostanie wysypki to ona tu wróci . No i będzie co czwartek chodziła na targ po świeże jajka dla małej. Wogóle to zawsze jej jakiś drobiazg przyniesie to naprawdę miłe. A jak już wracam z pracy i idzie do domu to zawsze wyściską Olivkę i kilka razy się wraca żeby jej łapki wycałować...No Xantia ja to jestem taka jak Ty, nie moge w domu wysiedzieć , nie musze pracować dla pieniędzy, po prostu muszę coś robić i basta. Taki jestem niespokojny duch. Ale moje dziecię kocham najbardziej na świecie i staram się pogodzić wszystko jakoś.Dzisiaj mój TŻ przeszedł sam siebie. Od kilku dni wiedziałam, że coś kombinuje (impreza urodzinowa, o której oficjalnie nic nie wiem ), biegał po sklepach więc myślałam, że prezentu szuka. A on dzisiaj czekał na mnie po pracy z wielką torbą z Monnari, myślałam, że chciał się nade mną poznęcać i prezentem urodzinowym pomachać przed nosem. A on tak bez okazji kupił mi śliczny kostium A moja Olivcia dzisiaj szalała w kąpieli Irek napuścił jej wode do brodzika i szalała tam jak ryba w wodzie, czegoś takiego jeszcze nie widziałam wkłądała główkę pod wodę robiła bańki podnosiła ją i piszczała z radości. No i fota mojej szalejącej foczki. Miłego ostatkowego weekendu życzymy.
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego Naj, Dobrych Humorków i Duuuużo Zdrówka Dla Dzisiejszych Solenizantów
Wszystkie Dzieciaczki CUDOWNE, jejku kiedy moja Oliwci zorientuje się, że ma nóżki ![]() My niestety musimy na razie odstawić kleik bo była wysypka i zielone kupsko
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Olaf, Igor i Oskar wszystkiego naj naj naj!!!
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
WIELKIE CAŁUSY DLA IGORA OLAFA I OSKARA Moje dziecko poszło wczoraj spać dopiero o 22 a dziś wstała już o 6. Kurczę tyle roboty dziś mnie czeka a nie mam na nic siły. Głowa mi pęka
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się Do życzeń
Wszystkiego Najlepszego i Byście zdrowo Rośli |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj naj naj chłopaki![]() a ja już wiem na 100% ze pola jest uczulona na mleko krowie ale wczoraj miałyśmy dzień ona gorszy bo ryczała i marudziła prawie cały czas brzusio bolał czyli mama jeszcze serka sobie nie poje ... ![]()
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka!
u nas nocka ok. wercia zasnęła o 20.00, karmienie o 00.00, 3.15, 6,15.o 8.30 wzięłam jąś do mojego łóżka i udało mi się ją fajnie do piersi przystawic, tak, ze pospałam do 9,40. Mati, Miki i Olivka wspaniali IGORKU, OLAFKU I OSKARKU TO BUZIAKI DLA WAS
|
#239 |
|
Konto usunięte
|
Wszystkiego naj... dla Olafka, Igorka i Oskarka.
Olivia śliczna. Ile to dziecko ma radości, tak niewiele potrzeba, żeby dziecko piszczało z radości- troszkę wody w brodziku.Wysłałam teściową na spacer z Maksymiliankiem, a sama wzięłam się za sprzątanie. Choć chęci to za wiele nie mam, ta pogoda xle na mnie działa, niby ciepło, ale tak ponuro. ![]() Maksymilian zjadł znów cały słoiczek, tym razem z HIPP-a- marchewka z jabłkiem. Zmykam walczyć z mopem.
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam dać dziś Klaudii zupkę a ona w płacz. Długo nie dała się uspokoić. W końcu zrobiłam jej mleczka, wypiła 210ml. A teraz grzecznie zasnęła. Byłyśmy trochę na dworzu bo jest 5 stopni na plusie.
Mąż ze swoim bratem układają panele. Dobrze bo już mam dość tego bałaganu.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.

boli mnie krzyż, a poza tym pogoda nie zachęcała + pola również drze sie od rana chyba brzuch wczoraj poszalałam odrobinkę zjadłam płatki sniadaniowe karmelowe ... i nic się nie podoba ręce cały czas w gębuli 

zjadł dziś troche jabłka ale jakoś tak mało chętnie wiec dowaliłam mu reszte do mleczka i zezarł 170 ml
jutro tez kupie kilka deserków chyba musze poszukac czegoś słodszego a co do warzywek to dam mu marchewkę z ziemniakami moze mu posmakuje
mam też kilka słoiczków z Hippa, i kilka z bobo fruta.
wszystkiego naj naj naj chłopaki