|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrocławskie Panny Młode :D
Witam Wrocławianki!Ja już w maju będę przeżywala tę niezwyklą chwilę ale wesele będzie w opolskim. Mam jednak prośbę czy moglybyście polecić jakiegoś dobrego fryzjera we wroclawiu, który mnie ładnie uczesze? Może wy już się gdzieś umowilyście albo coś słyszałyście o jakimś fajnym salonie? Mam nadzieję, że pomożecie
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Co sądzicie o Cymbeline na biskupiej?( www.cymbeline.wroclaw.pl)?
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może któraś słyszała coś przypadkiem o studio wideo "koala" spod Oławy? |
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a na pewno odradzam salon w pasaż pod Błękitnym Słońcem, a już na pewno robienie odrostów przez tamtejszego fryzjera p. Rafała. Świetna jest też p. Basia z salonu Wella w Pasażu Grunwaldzkim, ale nie daję ręki, że jeszcze tam pracuje.
|
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#216 |
|
Przyczajenie
|
witam Wrocławianki
![]() My z moim M planujemy własciwie tylko przyjecie slubne, bo na ok 30 osób. Zastanawiam się czy znacie jakieś fajne miejsce godne polecenia? Wszelkie domy weselne zazwyczaj chca aby płacic za tzw "martwe dusze", zreszta po co nam jakas wielka sala? Weźmiemy tez raczej dj a nie zespół, ale zupełnie nie wiemy kogo.... Ogólnie to wszystko raczej mnie przeraża, niz bawi, hehe |
|
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
Strippi, a co powiesz na to?
http://www.obsessive.pl/ Sklep Ann Marie Lov z tą bielizną jest na ul. Podwale 17. Jeszcze tam nie byłam, ale jak czas pozwoli, to planuję tam zajrzeć przed Walentynkami
|
|
|
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
libra66 sprawdź ofertę Art Hotelu. Ja właśnie tam robię przyjęcie dla max 30 osób, oni mają sale na małe uroczystości.
Elitka4 kiedyś już zastanawiałam się nad bielizna tej firmy. Mają zmasowane reklamy i dobre ceny. Czekam na relacje. |
|
|
|
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
Przyczajenie
|
dzięki ci wielkie
a mozesz napisac jakie maja mniej wiecej ceny? |
|
|
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
To moze ja odpowiem
Cena za przyjecie z nastepujacym menu: - toast - przystawka - zupa - danie glowne - deser - napoje: lampka wina, szklanka soku, kawa, herbata bez ograniczen to kwota 110-120 zl/os. Ze strony hotelu mozna wyslac formularz z zapytaniem ofertowym i przesla szczegolowa oferte cenowa wraz z przykladowymi menu |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Bozzzz....zawsze sie ktos uczepi....ja tak napisalam z rozbiegu, bo pojemosciowo o tyle chodzi.
W ofercie napisali: Kawa, herbata Wino 100 ml Sok 200 ml Gwarantuje, ze gdybys zobaczyla menu nie uzywalabyc slowa obciach :-/ ...bo bardzo do tego daleko.... Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-02-13 o 21:53 |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Juz nie idzie nawet o tę szklankę, ale wogóle tak głupio, że napoje zimne wyliczają
Moim zdaniem powinno być b.o. albo wcale
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
No coz...mam troche doswiadczenia jesli chodzi o gastronomie i zwykle tak to jest wyliczane na bankietach - to nie typowe przyjecie weselne tylko uroczysty obiad.
Na normalnych weselach napoje kupuje sie we wlasnym zakresie - zadna restauracja nie zapewni Ci sokow ani wina bez ograniczen. A tu przynajmniej minimum jest w cenie (napoje cieple bez ograniczen)...a dodatkowo mozna we wlasnym zakresie. Mnie taka opcja np odpowiada... Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-02-13 o 22:04 |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
A tu się mylisz. Wino akurat nie, ale napoje zimne (gazowane i niegazowane) będą bez ograniczeń na moim weselu, wliczone w cene. I nie jest to jakaś "opcja" do wyboru, po prostu tak jest i już. Czyli jednak jakaś restauracja to zapewnia.
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
A to zwracam honor - ja sie po prostu nie spotkalam w "eleganckich" lokalach z opcja bez ograniczen w przypadku zimnych napojow (oni raczej z zasady zdzieraja).....ale alfa i omega nie jestem i wiadomo ze wszystkich miejsc nie znam....
Tak czy tak....nawet jak masz b.o. to i tak przeciez za to placisz... za darmo nie dostajesz. ...Jak sie robi wieksza impreze, wiecej dan wiecej napojow, dluzej to wszystko trwa i oplaca sie zaplacic za wieksza ilosc napojow i przyjac ze jest b.o (a to b.o. wylicza sie na podstawie statystyk i placi sie za srednia ilosc, ktora zwykle schodzi)...to sie bardziej kalkuluje i lepsza cena jest.A jak moje przyjecie bedzie trwalo pare godzin bezsensem bylo by placenie wiekszej stawki za napoje jak na calonocnym przyjeciu.....nikt tyle nie wypije po prostu ![]() ![]() Wiec to po prostu zalezy od rodzaju przyjecia i tyle. |
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
Witaj popppy / Aneto
zgadałyśmy się już na forum gazetowym My ustaliliśmy datę na 08.08.09. w tym tyg. planuję wpłacić zaliczkę. No i zaczynam szukać fotografa. Może kogoś mi polecicie? Zależy mi na niebanalnych zdjęciach z nutką zmysłowości i tajemniczości. popppy czy rozmawiałaś z Panią Kasią na temat umowy? Co ustaliliście? libra66 na forum ceremonie i tradycje wstawiłam listę lokali na małe wesela, sprawdź może jeszcze tam. Claris wliczanie napoi w cenę jest naprawdę rzadkością. Większość organizatorów jednak zostawia na barkach klientów ciasta, alkohol, napoje, owoce. Z resztą ja przy dużym weselu nigdy nie zdecydowałabym się na "picie" lokalowe. Za dużo wiem o tym biznesie ![]() Elitka4 czy udało Ci się odwiedzić sklep z bielizną? Jestem ciekawa czy maja tam coś ciekawego? |
|
|
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
Witaj MOLKA11
![]() Widze, ze macie pozniejszy termin, wiec bede mogla Ci zdac relacje jak bedzie u nas. My wplacamy zaliczke w poniedzialek. Odnosnie umowy - P. Kasia mowi, ze przy tak malych bankietach sie nie podpisuje...tylko wplaca zaliczke....troche mnie to dziwi, ale coz ![]() Ale tak ogolnie to po spotkaniu jestem bardzo zadowolona. Zdecydowalismy sie na menu gdzie beda po 3 zupy i dania glowne do wyboru (wiec kazdy wybierze co mu pasuje), a przystawka ta sama (zeby mogla czekac na nas na stole). Poza tym kupujemy u nich tort (robia bardzo ladne i ponoc smaczne, a wcale nie wychodzi drogo) i owoce (przygotowuja fajnie wyfiletowane). My tez wlasnie szukamy fotografa - juz sie boje, bo w sumie niewiele czasu zostalo. Sesje bedziemy robic na terenie hotelu (TZ nie chce w plenerze, wiec ta opcja bardzo nam pasuje). Dostalismy od P. Kasi namiary na 4 fotografow, ktorzy robili juz u nich zdjecia wiele razy - jak chcesz to wysle Ci kontakty na priv. |
|
|
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam, ale nie wiem czemu byłam przekonana, że nr 17 to jest gdzieś koło DH Podwale, a się okazało, że tam był numer 36. Jak kiedyś będę miała więcej czasu, to poszukam, ale w sobotę trochę mi się śpieszyło, a ta ulica taka długa, że sobie darowałam.
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My też będziemy mieli "wybierane" menu, tak aby każdy z gości mógł zjeść to na co ma ochotę. Co do tortów to słyszałam, że robią dobre, ale jeszcze się zastanowimy Anetko poproszę o namiary na fotografów. Napisz mi jeszcze czy Wy będziecie wynajmować też pokoje dla gości? Czy wiesz może czy przy bankiecie hotel oferuje pokój dla nowożeńców? Mam nadzieję, ze będziemy w kontakcie życzę miłych przygotowań ślubnych
|
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie dzis zaplacilismy zaliczke ![]() Te pokoje - no wlasnie Dla nowozencow gratis jest tylko dla wesel powyzej 50 os., wiec my sobie sami zaplacimy za junior suit na noc poslubna (cena jest korzystniejsza niz normalnie).Ale dla gosci wynajmiemy apartamenty w rynku - sa ladne i tansze - my mamy wszystkich gosci spoza Wroclawia...wiec w Arcie zaplacilibysmy za ich noclegi jakies 6 tys.....troche duzo :-/ |
|
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
Ktos wpomnial o Art Hotelu, wiec moze i ja doloze swoje 3 grosze
Oczywiscie gusta nie podlegaja dyskusji i co kto lubi itd itp, jednak dla mnie to miejsce okropnie snobistyczne i 'napuszone'. Tez szukalismy odpowiedniego lokalu na uroczysty obiad po slubie i Art Hotel byl jednym z miejsc ktore odwiedzilismy ( a odwiedzlismy w sumie ok 15 miejsc we Wroclawiu, wiec porownanie mam). Juz na samym wejsciu wystraszyla nas obsluga recepcji mierzac wzrokiem pt "czego ten plebs tu szuka" (az zrobilo mi sie glupio ze nie przyszlam ubrana jak na spotkanie biznesowe, coz wydawalo mi sie ze na niezobowiazujaca rozmowe odnosnie oferty danego lokalu mozna sie ubrac w stylu 'casual' - glupia bylam ), rozmowa z pania ktora zajmuje sie tego typu imprezami tez byla lekko deprymujaca (pierwszy raz rozmawialam z kims kto w tak obcesowy sposob mierzyl nas wzrokiem od gory do dolu, jak dla mnie totalny brak profesjonalizmu i zwyczajne chamstwo); koniec koncow na pelna oferte ktora mialam dostac mailem czekalam prawie 2 tyg, podczas gdy z innych lokali otrzymalam odpowiedzi na drugi dzien.Coz tyle na temat pierwszego wrazenia, podobno sie liczy ogolnie jestem zniesmaczona poziomem. Wydawaloby sie ze Hotel ktory goscil mnostwo znamienitych gosci ma cos wiecej do zaoferowania. Zaznaczam ze sam wystroj, sala i pokoje hotelowe sa po prostu wspaniale i najladniejsze jakie mialam okazje ogladac i relatywnie rzecz biorac wcale nie po wygorowanej cenie.To tyle. Z mojej perspektywy idealne miejsce dla snobow i wszystkich ktorzy lubia 'sie pokazac'. Na pewno nie jest to miejsce gdzie wyszyscy goscie poczuja sie swobodnie. Panuje tam raczej atmosfera jak na herbatce u krolowej brytyjskiej. Ale co kto lubi... Mi to miejsce ewidentnie nie przypadlo do gustu, a o gustch sie podobno nie dyskutuje wiec prosze mnie nie pozerac zywcem. ![]() pozdr. |
|
|
|
|
#235 |
|
Przyczajenie
|
a mogłabyś napisac cos o tych innych mnejscach we Wrocku???
Zbieram opinie, forum musze to przyznac, bardzo jest pomocne ![]() wszystkim, którzy mi odp. wielkie dzieki! |
|
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#237 |
|
Przyczajenie
|
Hotel jester ma wolne kilka teriminów, które nam odpowiadaja... Prosze Was bardzo o wszelkie info jakie macie o tym miejscu.. Jak narazie to, znalazłam rózne, raczej dobre, ale tez kilka negatywnych. ...
mam w głowie młyn, prawdę mówiac.... |
|
|
|
|
#238 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-02
|
polecam Zamek Dobra pod Wrocławiem
|
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wklejam Wam ponowie moje zestawienie sal. Może komuś jeszcze pomoże
![]() SALE DUŻE – powyżej 60 osób Hotel Bugatti: sala do 120 gości, 20 pokoi hotelowych, imprezy w piątki i niedziele 10% taniej www.hotelbugatti.pl Resteuracja Casablanca: sala na 80 miejsc, ogród na 140 miejsc, 3 sale resteuracyjne na 60 miejsc www.casablanca.net.pl Pod Dębami: nowy dom weselny k. Oławy, sala na 160 osób www.poddebami-wesela.pl Hotel Renesans: sala na 160 osób, www.renesans.wroclaw.pl Resteuracja Impreza: sale na 70 oraz 30 osób www.impreza.wroc.pl Sala weselna Impel: na 130 osób, kontakt www.impel.pl Resteuracja Austeria: sala/sale od 100 do 250 miejsc, budują także hotel www.resteuracjaausteria.p l Hotel Marta: sala do 180 osób w Oławie, 17 pokoi www.hotelmarta.com.pl Art Hotel: sala na 110 osób, możliwość organizacji ślubu w hotelu, 80 pokoi www.arthotel.pl Hotel Jasek: 3 sale na 100, 130 oraz 250 osób www.hoteljasek.com.pl Dolina Żab: sala na 150 osób, ok. 40 km od Wrocławia, możliwość organizacji imprezy plenerowej oraz ślubu www.dolinazab.pl Resteuracja Podkowa sala na 90 lub 250 osób www.hotelpodkowa.pl Resteuracja La Siesta: na 80 osób w Kamieńcu Wr. www.lasiesta.net.pl Złota Sala: do 100 miejsc www.zlotasala.pl Dom weselny Finezja: 80-200 osób, możliwość noclegu www.finezja.wroclaw.pl Resteuracja Dąbrowa: sala na 70 oraz 100 osób, 55 miejsc noclegowych, koszt od 130 zł, możliwy ślub w plenerze – namiot na 150 osób www.resteuracja-dabrowa.pl Stara Garbarnia: 2 sale od 100 do 400 osób oraz 100-170, możliwość imprezy plenerowej www.staragarbarnia.pl Wieniawa: sale na 70 oraz 140 osób www.resteuracjawieniawa.p l Zajazd pod kasztanami: sala na 120 osób, możliwość organizacji imprezy plenerowej www.podkasztanami.com Hotel Lappo: do 90 osób, noclegi dla 60 gości www.lappo-hotel.pl MAŁE SALE Resteuracja TiePiani: na 40 osób www.trepiani.pl Resteuracja Casablanca: 3 sale resteuracyjne na 60 miejsc www.casablanca.net.pl Hotel Renesans: sale bankietowe na 50 i 60 osób www.renesans.wroclaw.pl Resteuracja Impreza: sale na 70 oraz 30 osób www.impreza.wroc.pl Art Hotel: 3 sale na 20 oraz 2 x 60 osób, możliwość organizacji ślubu w hotelu, 80 pokoi www.arthotel.pl Dolina Żab: sala kominkowa na 30 osób, ok. 40 km od Wrocławia, możliwość organizacji imprezy plenerowej www.dolinazab.pl Zajazd pod kasztanami: sala na 30 osób, możliwość organizacji imprezy plenerowej www.podkasztanami.com Hotel Vivaldi w Karpaczu: do 60 osób, noclegi dla 72 gości, koszt od 120 zł www.vivaldi.pl PLENER Dolina Żab: sala na 30 oraz 150 osób, ok. 40 km od Wrocławia, możliwość organizacji imprezy plenerowej oraz ślubu www.dolinazab.pl Zajazd pod kasztanami: sala na 30 oraz 120 osób, możliwość organizacji imprezy plenerowej www.podkasztanami.com Resteuracja Dąbrowa: sala na 70 oraz 100 osób, 55 miejsc noclegowych, koszt od 130 zł, możliwy ślub w plenerze – namiot na 150 osób www.resteuracja-dabrowa.pl Stara Garbarnia: 2 sale od 100 do 400 osób oraz 100-170, możliwość imprezy plenerowej www.staragarbarnia.pl Co do Art Hotelu to jest przyjemne, eleganckie miejsce i jakoś nie odniosłam wrażenia, ze ktoś się na mnie patrzy z góry. Z resztą to obsługa jest tam dla nas, gości, a nie odwrotnie. I ja i popppy mamy takie samo zdanie także na temat p. Kasi, która pomaga w organizacji imprezy: sympatyczna, pomocna. |
|
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
Tak...co do Art Hotelu popieram MOLKE11.
I tak sie zastanawiam skad EFK skad sie wzielo Twoje wrazenie.....czy to nie jest troche tak, ze zle sie tam czulas i i przez to zle zinterpretowalas zachowanie pracownikow? ![]() Tak szczerze to obsluga w naszym przypadku powinna miec wieksze powody zeby traktowac nas "obcesowo" jak wrazila sie EFK. Jestesmy nietypowa "para mloda" - mamy 2 dzieci (niecale 2 lata i 3 miesiace) z ktorymi przyszlismy na spotkanie do hotelu. Oboje w jeansach (za dzieckiem na obcasach i w garsonce nie biegam)....TZ w dodatku nie ogolony bo nie zdazyl Panie z recepcji przywitaly nas milo i z usmiechem, pokierowaly gdzie trzeba.... Tak samo P. Kasia....Malo tego...moj starszy syn to zywe zloto....biegal i wszystkiego dotykal w biurze P. Kasi, kiedy probowalam go powstrzymywac, pani z usmiechem zezwalala na jego wybryki....tak wiec bawil sie telefonem (jej komorkowym i stacjonarnym), karteczkami, folderami, grzebal w szufladach gdzie znalazl jakies krysztalki, ktore wzial do buzi i zaraz za namowa P. Kasi wyplul jej....na reke I mimo tego nikt nie mierzyl nas z gory na dol, nie traktowal obcesowo, ani jak plebs - wszystko milo, sympatycznie, z usmiechem na twarzy i cieplej atmosferze.Malo tego P. Kasia wspolnie z nami ogladala otoczenie pod katem obecnosci naszego dziecka na weselu - czy np siega do klamki, zeby wyjsc z sali itp, zaproponowala ze jesli chcemy to znajdzie opkiekunke ktora zajmie sie maluchami w hotelu itd.......... Naprawde - wszystko na najwyzszym poziomie...... Tyle, ze - ja w hotelach 4 czy 5-gwiazdkowych czuje sie calkiem naturalnie (poniewaz znam takie miejca "od kuchni" i w wielu bywalam ze wzgledu na zawod wyuczony, choc nie wykonywany)......I w zadnym sie nie czulam jak na herbatce u krolowej ![]() Ale wiadomo - kazdy ma prawo do swoich odczuc. Ja z obslugi w Arcie jestem bardzo zadowolona i mam nadzieje ze opinii nie zmienie. A odpowiedz na wszystkie maile dostaje zwykle tego samego dnia, najpozniej nastepnego...;-) Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-02-23 o 18:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

pozdrawiam

Moim zdaniem powinno być b.o. albo wcale
...Jak sie robi wieksza impreze, wiecej dan wiecej napojow, dluzej to wszystko trwa i oplaca sie zaplacic za wieksza ilosc napojow i przyjac ze jest b.o (a to b.o. wylicza sie na podstawie statystyk i placi sie za srednia ilosc, ktora zwykle schodzi)...to sie bardziej kalkuluje i lepsza cena jest.

Dla nowozencow gratis jest tylko dla wesel powyzej 50 os., wiec my sobie sami zaplacimy za junior suit na noc poslubna (cena jest korzystniejsza niz normalnie).