mamy z Niemiec - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-26, 14:36   #211
fredziunia
Rozeznanie

Dot.: mamy z Niemiec

"Magdalena": czasami tam zagladam (zaraz skocze) oj znajdziesz sie znajdziesz ja wlasnie wyczekuje tego momentu (a przyznaje sie ze boje sie coraz bardziej)

Co tu taka cisza dzis ???
fredziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 14:38   #212
Sniezynka21
Zakorzenienie

Faktycznie cisza Mnie sie juz nic nie chce A musze jeszcze do pracy isc...
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 14:41   #213
melisanka
Rozeznanie

MAgdalena napisala: ale sama jeszcze niewiem, cieszyc sie bede jak znajde sie juz na porodowce razem z dzidzia

Dokladnie tak, to samo caly czas powtarzam
melisanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 14:51   #214
fredziunia
Rozeznanie

Sniezynka21: mnie tez sie dzis nic niechce i narazie tez nic neirobie z jednej strony wspolczuje majac lenia isc do pracy ale z drugiej zazdroszcze bo wyjdziesz miedzy ludzi ja jestem obecnie zmuszona siedziec w domu bo w moja zimowa kurtke juz niewchodze a na prochowiec zazimno

melisanka: ja to bede najszczesliwsza jak juz przytule mojego malego "juniora" a narazie siedze jak na szpilkach i wyczekuje tego momentu kiedy sie zacznie ... a maz jeszcze na 2 w pracy ciagle sie pocieszam ze maly bedzie grzeczny i napewno poczeka z wyjsciem na tatusia
Stary 2008-03-26, 15:05   #215
Mijalea
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja gotuje wlasnie zupke pomidorowa

Madziu trzymam kciuki

Fredziunia, ja sama boje sie tego wyczekiwania,poki co mam czas, ale pewnie w ostatnich tygodnaich to bede panikowac na maxa. A ostatnio jakies sny mam dziwne, porody, i te sprawy...oby to jakos przezyc

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 15:10   #216
fredziunia
Rozeznanie

Mijalea: sny to ja mam od jakiegos czasu dziwaczne dzis snilo mi sie ze rodze blizniaki (wszyscy w kolo mowia ze brzuch mam taki jak na blizniaki) a jakis czas temu snilo mi sie ze z tych boli , strachu itd.. nierozumialam poloznej co domnie mowila mam nadzieje ze niebdzie tak zle i zrozumie co domnie mowia te kobiety w czasie akcji

Narobilas mi smaka ta pomidorowa hmm chyba trzeba bedzie sobie ugotowac tez
Stary 2008-03-26, 16:17   #217
melisanka
Rozeznanie

tez mi si pomidorowej chce
Fredziunia a na kiedy masz termin?
Stary 2008-03-26, 16:56   #218
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Ja biegam dzisiaj od rana - robie zakupy, sprzatam, piore...staram sie tylko nie myslec o jutrze bo troche zaczynam sie bac... Mam nadzieje, ze nie bedzie za bardzo bolalo

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 16:59   #219
melisanka
Rozeznanie

JA mialam przeswietlenie i kontrast dzis no tylko ze ja panikara jestem wiec mnie klucie igla zawsze boli dasz rade
Stary 2008-03-26, 17:01   #220
karenina19
Zakorzenienie

melisanka Ty panikara?? Szkoda, ze mnie dentysty nie widzialas - na samo wejscie prosze o zastrzyk i jeszcze masc znieczulajaca przed zastrzykiem Najwyzej kopne lekarza jakby co....Zobaczymy jak to moj tz przezyje...hihihi...

Stary 2008-03-26, 17:06   #221
melisanka
Rozeznanie

Ja to swojego chcialam kopnac jak mi kamerke do pecherza montowal, Tz tylko stal przy mnie i lzy ocieral,ale na szczescie dostalam lizaka na koniecjako rekompenstata wyrzadzonych krzywd

A dentysta... a kto to taki? ostatni raz chyba 2 lata albo i wiecej temu bylam
Stary 2008-03-26, 17:45   #222
karenina19
Zakorzenienie

Ja bylam niestety u dentysty calkiem niedawno... brrr..........
A twoj tz to czyje lzy ocieral?

Stary 2008-03-26, 18:38   #223
melisanka
Rozeznanie

no moje moje ;p lekarz tylko uwazal zebym go nie kopnela, no i zagadywal zeby mniej bolalo
Stary 2008-03-26, 19:08   #224
karenina19
Zakorzenienie

Tak tylko pytalam, bo ostatnio jak bylismy na badaniu, moj tz tez stal z boku, przygladal sie i chyba z 3 razy pytal sie czy mnie nie boli....

Stary 2008-03-26, 19:21   #225
melisanka
Rozeznanie

Moj juz sie przyzwyczail bo do ginekologa tez razem idziemy i on stoi i zawsze sie patrzy jak mi tam rozne rzeczy montuja
raz tylko chcialam go zamordowac bo sie zaczal smiac pod nosem ot tak po prostu a jak on sie smieje to i ja ataku smiechu dostaje wiec lekarz mial ciezko ;p

Wiecie co wpadlam w panike, ze jednak moze zafasolkowalam i to byl wielki blad robic to przeswietlenie, nie wiem jaka to dawka promieni byla ale u razy mi robili zeby dobrze nerki zobaczyc boje sie teraz strasznie, uprzedzalam ich ze staramy sie o dziecko i moge byc w ciazy ale stwierdzili ze nie ma przeciwskazac, poczytalam teraz troche w necie i panika
Stary 2008-03-26, 19:51   #226
fredziunia
Rozeznanie

Ja mam termin prawidlowo na 12 kwietnia ale lekarz mowi plus - minus 2 tygodnie nastepna wizyte kontrolna mam 1 kwietnia i mam nadzieje ze jeszcze na nia pojade

melisanka: powiem ci z wlasnego doswiadczenia ze nieczytaj zaduzo na necie bo to faktycznie mozna sie zalamac albo spanikowac ja jak dowiedzialam sie ze mam cukrzyce ciazowa to tez zaduzo czytalam i takiego dola dostalam (co w sumie dla malego bylo gorsze niz wstrzykiwana insulina) wiec jesli ich uprzedzalas ze mozesz byc w ciazy a mimo to wykonali ci badanie to widocznie nie jest to takie grozne , dobrze ze sprawdzilas teraz czy wszystko ok bo jesli naprawde zafasolkowalas to wiesz teraz ze wszystko jest wporzadku
Stary 2008-03-26, 20:45   #227
melisanka
Rozeznanie

jej fredziunia to ty juz chodzaca bomba zegarowa jestes ))) to to teraz Tz musi Cie pilnowac i na krok nie ostepywac no to ja Ci zycze zebys jeszcze na ta wizyte pojechala

Wiesz co chyba masz racje z tym czytaniem, nie ma sensu sie stresowac, bede sie martwic, obwiniac i dolowac jak juz cos wyjdzie, ale kurcze odetchne z wielka ulga gdy bede miala @ normalnie nie spodziewalam sie ze podczas starania kiedykolwiek bede z @ szczesliwa ;p
ale i tak 3 cykl odpuszczam bo do Polski jedziemy z kolega TZ wiec nawet nei bedzie miejsca zeby podzialac
A moze to i dobrze, moze jak juz bede spokojnie "na swoim" to sie uda, i nie bede musiala sie brakiem lokum stresowac? Jej no sie dzis zrobilam jakas taka filozoficzno-przemysleniowa ;p
Mam nadzieje ze to PMS sie zbliza
Stary 2008-03-26, 21:24   #228
fredziunia
Rozeznanie

Narazie maz chodzi normalnie do pracy i tak jak w tym tygodniu od 13-tej do 22 jestem sama ale on jest pod telefonem w razie gdyby maly niechcial zaczekac az wroci z pracy

Przytulanka gdy kolega za sciana maja w sobie cos taka przyjemnosc z doza adrenalinki hahahah
Stary 2008-03-26, 22:00   #229
Sniezynka21
Zakorzenienie

Fredziunia moj TZet sie urodzil 12 kwietnia Bardzo dobry czlowiek, wiec i pewnie Twoja takie bedzie A jak bedzie mial ( a ) na imie ???
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 22:09   #230
karenina19
Zakorzenienie

sniezynka przeprowadzamy sie wlasciwie 10 minut drogi od naszego obecnego mieszkanka wiec niedaleko, z tym ze tym razem na swoje bo kupilismy domek. Obecne mieszkanie jest tak akurat na dwie osoby, ale poniewaz staramy sie o dzidziusia to kupilismy cos wiekszego (ponad 150m2....)...bedzie co sprzatac...
A w Chinach bylismy 2 lata, bo tz mial tam kontrakt z pracy (on byl tam nawet rok dluzej niz ja czyli 3 lata...)... a przeprowadzilismy sie tutaj do Niemiec bo teraz ma on znow kontrakt tutaj i mysle, ze juz na dlugi czas...oby...

fredziunia dziekuje bardzo. To Twoj wielki dzien sie zbliza wielkimi krokami...bedziemy trzymaly kciuki...Twoj tz chce byc obecny podczas?

melisanka nie czytaj az tyle w necie, bo od tego czasami tylko glowa boli. To specjalisci i lekarze przeciez, skoro im wszystko powiedzialas i zrobili badanie to na pewno bedzie ok.

A ja czekam na jutro....cykor jestem i tyle....

Stary 2008-03-26, 23:46   #231
melisanka
Rozeznanie

Bedzie dobrze Bede Cie wspierac duchowo )))
Stary 2008-03-27, 09:23   #232
kiciamała
Zadomowienie

Ale sie rozgadalyscie.

My wlasinie wrocilismy z Polski bylo fajnie tyle ze szybko zlecialo. Mala nam zdziczala od zabaw z dziecmi. Teraz sie nudzi straszliwie.
Bylam u ginka i widzialam stwora machal lapkami i na koniec dupcie pokazal.Podobno jestem o tydzien w plecy. Czyli pewnie tym razem tez po terminie urodze.

My ze zrobieniem Pauliny mielismy problem, pierwsza ciaze poronilam bardzo szybko. Jakos zaskoczyc nie moglam, to poronienie jakiegos spida mi dalo. Obczytalam sie w metodach naturalnych i mala na termometr zostala zrobiona.

Natalia 24.09.2008

1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 11:07   #233
melisanka
Rozeznanie

Hej kiciumala w koncu wrocilas ja juz za 10 dni lece i modly o dobra pogode odstawiam bo nie lubielatac jak jest brzydka

A wlasnie jak na termomentr, bo ja mimo mierzenia nigdy nie moglam do tego dojsc, a temp 37 zawsze po owulacji byla wiec nie umialam znalesc tego wlasciwego momentu
Stary 2008-03-27, 12:04   #234
kiciamała
Zadomowienie

Wejdz na strone naturalne planowanie rodziny tam jest duzo opisane jak prowadzic tabelke. A na gazecie jest forum tez naturalne planowanie rodziny i dziewczyny sobie pomagaja przy wykresach.
Temperatura ma byc poranna zanim wstalas po normalnym snie. Termometr najlepiej rteciowy. Warto ter obserwowac objawy dodatkowe. Do zrobienia dzidiusia potrzena jest temperatura przed owulacja. Przed owu wystepuje skok temperatury , czasem nawet minimalny. Mi z wykresu owu wyszla w innym terminie niz myslalam i zawsze troche nie w czasie robilismy dzidzie.
Kurka ja juz zapomnialam to wszystko. _Ale mysle ze warto sie pobawic. Jakos bardzo skrupulatna nie bylam. Mozna jeszcze kupic testy owulacyjne albo miernik elektroniczny. No ale to juz kosztowne.
Teraz w tv pokazuja faceta w ciazy

My na trasie mielismy koszmarna pogode, normalnie myslalam ze sie rozbjemy takie zamiecie.A jak zobaczylam pozniej te karambole...

Natalia 24.09.2008

1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 12:22   #235
melisanka
Rozeznanie

Czytalam o nim wczoraj i az sprawdzilam date czy prima aprilis przypadkiem nie jest, no ale jednak mamy 27.03 dzis... wiec chyba to prawda... no ale jakby nie patrzyc, prawdziwym mezczyzna on nie jest

Samochodem tez bym sie bala jechac w ta pogode i do tego 12h... z dwojga zlego chyba jednak wole niecale 2h samolotem
Stary 2008-03-27, 13:02   #236
Mijalea
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny,
Ja posprzatalam po gosciach i zaraz wyprowadze moj brzuchol na spacer, bo ladna dzis u nas , wiosenna pogoda

Co do planowania naturalnego, to nic nie poradze, bo zaszlam w pierwszym cyklu staranek. Chyba spontan jest najlepszy, i nie zadreczanie sie myslami

Stary 2008-03-27, 13:03   #237
fredziunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
Fredziunia moj TZet sie urodzil 12 kwietnia Bardzo dobry czlowiek, wiec i pewnie Twoja takie bedzie A jak bedzie mial ( a ) na imie ???
Jesli lekarz sie niepomylil to bedzie chlopczyk i wstepnie imie jest po tatusiu (tatus Markus) a maly bedzie Marko

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
sniezynka przeprowadzamy sie wlasciwie 10 minut drogi od naszego obecnego mieszkanka wiec niedaleko, z tym ze tym razem na swoje bo kupilismy domek. Obecne mieszkanie jest tak akurat na dwie osoby, ale poniewaz staramy sie o dzidziusia to kupilismy cos wiekszego (ponad 150m2....)...bedzie co sprzatac...
A w Chinach bylismy 2 lata, bo tz mial tam kontrakt z pracy (on byl tam nawet rok dluzej niz ja czyli 3 lata...)... a przeprowadzilismy sie tutaj do Niemiec bo teraz ma on znow kontrakt tutaj i mysle, ze juz na dlugi czas...oby...

fredziunia dziekuje bardzo. To Twoj wielki dzien sie zbliza wielkimi krokami...bedziemy trzymaly kciuki...Twoj tz chce byc obecny podczas?

melisanka nie czytaj az tyle w necie, bo od tego czasami tylko glowa boli. To specjalisci i lekarze przeciez, skoro im wszystko powiedzialas i zrobili badanie to na pewno bedzie ok.

A ja czekam na jutro....cykor jestem i tyle....
Oj zbliza sie zbliza i w zwiazku z tym mam coraz wiekszego cykora tak maz bardzo chce byc przy porodzie ale powiedzialam mu ze jesli by sie okazalo ze to nie na jego sily (roznie bywa) to nic sie niestanie jak bedzie czekal na korytarzu ale narazie jest tak ze chce na wszystkie wizyty tez zemna jezdzi (poza 2 bo niemogl)
Co do sprzatania to wiem cos o tym my mamy mieszkanie 110 metrow i ciagle cos jest do zrobienia nie ma cazsu sie nudzic

Umnie dzis zupka pomidorowa z ryzem byla bo Mijalea narobila mi smaka na nia
Mijalea: kiedys pisalas cos o wozku ja tez jeszcze niemam ale chce teraz licytowac Quinny ale ten starszy model bo ten nowy jak dlamnie to "kosmicznie wyglada" miala moze ktoras z was taki 3 kolowy wozek ??? jakie macie opinie o nim ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 468b_1.jpg (18,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4764_1.jpg (18,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4823_1.jpg (18,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4d5d_1.jpg (18,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 48c8_1.jpg (17,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4aeb_1.jpg (17,3 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-03-27, 13:14   #238
Mijalea
Zakorzenienie

Fredziu, wozeczek wyglada na calkiem fajny.
My tez chcemy 3 kolowy, ale z Chicco, a one nie maja pompowanych kol.
Twoj widze, chyba ma pompowane Powinien wiec byc fajny, jedynie ciezszy.
Ja ogladalam w sklepie Quinny, ale jakos te spacerowki kosmicznie dla mnie wygladaja. Kwestia przyzwyczajenia chyba.

Stary 2008-03-27, 14:39   #239
fredziunia
Rozeznanie

Ja tez ogladalam w sklepie Quinny ale tam byly juz tylko te nowe modele a one dlamnie tez sa kosmiczne ten jest starszy model i wyglada oki (wedlug mnie) i co najwazniejsze jest wszystko w komplecie

Wlasnie sobie pojadalam zupki pomidorowej z ryzem mniam mniam a jutro beda pierogi z truskawkami
Stary 2008-03-27, 15:45   #240
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fredziunia Pokaż wiadomość
Ja tez ogladalam w sklepie Quinny ale tam byly juz tylko te nowe modele a one dlamnie tez sa kosmiczne ten jest starszy model i wyglada oki (wedlug mnie) i co najwazniejsze jest wszystko w komplecie

Wlasnie sobie pojadalam zupki pomidorowej z ryzem mniam mniam a jutro beda pierogi z truskawkami
A moja pomidorowa wymietli wczoraj goscie, i dzis musze juz cos innego sobie ugotowac

A wozek rzeczywiscie wyglada bardzo normalnie, w porownaniu z tymi nowymi

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości