|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamy z Niemiec
"Magdalena": czasami tam zagladam (zaraz skocze) oj znajdziesz sie znajdziesz ja wlasnie wyczekuje tego momentu (a przyznaje sie ze boje sie coraz bardziej)
Co tu taka cisza dzis ??? |
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie cisza
Mnie sie juz nic nie chce A musze jeszcze do pracy isc...
|
|
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
MAgdalena napisala: ale sama jeszcze niewiem, cieszyc sie bede jak znajde sie juz na porodowce razem z dzidzia
Dokladnie tak, to samo caly czas powtarzam
|
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Sniezynka21: mnie tez sie dzis nic niechce i narazie tez nic neirobie
z jednej strony wspolczuje majac lenia isc do pracy ale z drugiej zazdroszcze bo wyjdziesz miedzy ludzi ![]() melisanka: ja to bede najszczesliwsza jak juz przytule mojego malego "juniora" a narazie siedze jak na szpilkach i wyczekuje tego momentu kiedy sie zacznie ... a maz jeszcze na 2 w pracy ciagle sie pocieszam ze maly bedzie grzeczny i napewno poczeka z wyjsciem na tatusia |
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja gotuje wlasnie zupke pomidorowa
![]() Madziu trzymam kciuki ![]() Fredziunia, ja sama boje sie tego wyczekiwania,poki co mam czas, ale pewnie w ostatnich tygodnaich to bede panikowac na maxa. A ostatnio jakies sny mam dziwne, porody, i te sprawy...oby to jakos przezyc
|
|
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
Mijalea: sny to ja mam od jakiegos czasu dziwaczne
dzis snilo mi sie ze rodze blizniaki (wszyscy w kolo mowia ze brzuch mam taki jak na blizniaki) a jakis czas temu snilo mi sie ze z tych boli , strachu itd.. nierozumialam poloznej co domnie mowila mam nadzieje ze niebdzie tak zle i zrozumie co domnie mowia te kobiety w czasie akcji Narobilas mi smaka ta pomidorowa hmm chyba trzeba bedzie sobie ugotowac tez
|
|
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
tez mi si pomidorowej chce
![]() Fredziunia a na kiedy masz termin? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biegam dzisiaj od rana - robie zakupy, sprzatam, piore...staram sie tylko nie myslec o jutrze bo troche zaczynam sie bac...
Mam nadzieje, ze nie bedzie za bardzo bolalo
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
JA mialam przeswietlenie i kontrast dzis
no tylko ze ja panikara jestem wiec mnie klucie igla zawsze boli dasz rade
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
melisanka Ty panikara?? Szkoda, ze mnie dentysty nie widzialas - na samo wejscie prosze o zastrzyk i jeszcze masc znieczulajaca przed zastrzykiem
Najwyzej kopne lekarza jakby co....Zobaczymy jak to moj tz przezyje...hihihi...
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Ja to swojego chcialam kopnac jak mi kamerke do pecherza montowal, Tz tylko stal przy mnie i lzy ocieral,ale na szczescie dostalam lizaka na koniecjako rekompenstata wyrzadzonych krzywd
![]() A dentysta... a kto to taki? ostatni raz chyba 2 lata albo i wiecej temu bylam
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam niestety u dentysty calkiem niedawno...
brrr..........A twoj tz to czyje lzy ocieral?
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
no moje moje ;p lekarz tylko uwazal zebym go nie kopnela, no i zagadywal zeby mniej bolalo
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tylko pytalam, bo ostatnio jak bylismy na badaniu, moj tz tez stal z boku, przygladal sie i chyba z 3 razy pytal sie czy mnie nie boli....
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Moj juz sie przyzwyczail bo do ginekologa tez razem idziemy i on stoi i zawsze sie patrzy jak mi tam rozne rzeczy montuja
![]() raz tylko chcialam go zamordowac bo sie zaczal smiac pod nosem ot tak po prostu a jak on sie smieje to i ja ataku smiechu dostaje wiec lekarz mial ciezko ;pWiecie co wpadlam w panike, ze jednak moze zafasolkowalam i to byl wielki blad robic to przeswietlenie, nie wiem jaka to dawka promieni byla ale u razy mi robili zeby dobrze nerki zobaczyc boje sie teraz strasznie, uprzedzalam ich ze staramy sie o dziecko i moge byc w ciazy ale stwierdzili ze nie ma przeciwskazac, poczytalam teraz troche w necie i panika
|
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam termin prawidlowo na 12 kwietnia ale lekarz mowi plus - minus 2 tygodnie
nastepna wizyte kontrolna mam 1 kwietnia i mam nadzieje ze jeszcze na nia pojade melisanka: powiem ci z wlasnego doswiadczenia ze nieczytaj zaduzo na necie bo to faktycznie mozna sie zalamac albo spanikowac |
|
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
jej fredziunia to ty juz chodzaca bomba zegarowa jestes
))) to to teraz Tz musi Cie pilnowac i na krok nie ostepywac no to ja Ci zycze zebys jeszcze na ta wizyte pojechala ![]() Wiesz co chyba masz racje z tym czytaniem, nie ma sensu sie stresowac, bede sie martwic, obwiniac i dolowac jak juz cos wyjdzie, ale kurcze odetchne z wielka ulga gdy bede miala @ normalnie nie spodziewalam sie ze podczas starania kiedykolwiek bede z @ szczesliwa ;pale i tak 3 cykl odpuszczam bo do Polski jedziemy z kolega TZ wiec nawet nei bedzie miejsca zeby podzialac ![]() A moze to i dobrze, moze jak juz bede spokojnie "na swoim" to sie uda, i nie bede musiala sie brakiem lokum stresowac? Jej no sie dzis zrobilam jakas taka filozoficzno-przemysleniowa ;p Mam nadzieje ze to PMS sie zbliza
|
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
Narazie maz chodzi normalnie do pracy i tak jak w tym tygodniu od 13-tej do 22 jestem sama
ale on jest pod telefonem w razie gdyby maly niechcial zaczekac az wroci z pracy ![]() Przytulanka gdy kolega za sciana maja w sobie cos taka przyjemnosc z doza adrenalinki hahahah
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Fredziunia moj TZet sie urodzil 12 kwietnia
Bardzo dobry czlowiek, wiec i pewnie Twoja takie bedzie A jak bedzie mial ( a ) na imie ???
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
sniezynka przeprowadzamy sie wlasciwie 10 minut drogi od naszego obecnego mieszkanka
![]() A w Chinach bylismy 2 lata, bo tz mial tam kontrakt z pracy (on byl tam nawet rok dluzej niz ja czyli 3 lata...)... fredziunia dziekuje bardzo. To Twoj wielki dzien sie zbliza wielkimi krokami...bedziemy trzymaly kciuki... Twoj tz chce byc obecny podczas? melisanka nie czytaj az tyle w necie, bo od tego czasami tylko glowa boli. To specjalisci i lekarze przeciez, skoro im wszystko powiedzialas i zrobili badanie to na pewno bedzie ok. A ja czekam na jutro....cykor jestem i tyle.... ![]()
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Bedzie dobrze
Bede Cie wspierac duchowo )))
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Ale sie rozgadalyscie
My wlasinie wrocilismy z Polski bylo fajnie tyle ze szybko zlecialo. Mala nam zdziczala od zabaw z dziecmi. Teraz sie nudzi straszliwie. Bylam u ginka i widzialam stwora machal lapkami i na koniec dupcie pokazal.Podobno jestem o tydzien w plecy. Czyli pewnie tym razem tez po terminie urodze. My ze zrobieniem Pauliny mielismy problem, pierwsza ciaze poronilam bardzo szybko. Jakos zaskoczyc nie moglam, to poronienie jakiegos spida mi dalo. Obczytalam sie w metodach naturalnych i mala na termometr zostala zrobiona.
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
Hej kiciumala w koncu wrocilas
ja juz za 10 dni lece i modly o dobra pogode odstawiam bo nie lubielatac jak jest brzydka ![]() A wlasnie jak na termomentr, bo ja mimo mierzenia nigdy nie moglam do tego dojsc, a temp 37 zawsze po owulacji byla wiec nie umialam znalesc tego wlasciwego momentu
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Wejdz na strone naturalne planowanie rodziny tam jest duzo opisane jak prowadzic tabelke. A na gazecie jest forum tez naturalne planowanie rodziny i dziewczyny sobie pomagaja przy wykresach.
Temperatura ma byc poranna zanim wstalas po normalnym snie. Termometr najlepiej rteciowy. Warto ter obserwowac objawy dodatkowe. Do zrobienia dzidiusia potrzena jest temperatura przed owulacja. Przed owu wystepuje skok temperatury , czasem nawet minimalny. Mi z wykresu owu wyszla w innym terminie niz myslalam i zawsze troche nie w czasie robilismy dzidzie. Kurka ja juz zapomnialam to wszystko. _Ale mysle ze warto sie pobawic. Jakos bardzo skrupulatna nie bylam. Mozna jeszcze kupic testy owulacyjne albo miernik elektroniczny. No ale to juz kosztowne. Teraz w tv pokazuja faceta w ciazy ![]() ![]() My na trasie mielismy koszmarna pogode, normalnie myslalam ze sie rozbjemy takie zamiecie.A jak zobaczylam pozniej te karambole...
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
Czytalam o nim wczoraj i az sprawdzilam date czy prima aprilis przypadkiem nie jest, no ale jednak mamy 27.03 dzis... wiec chyba to prawda... no ale jakby nie patrzyc, prawdziwym mezczyzna on nie jest
Samochodem tez bym sie bala jechac w ta pogode i do tego 12h... z dwojga zlego chyba jednak wole niecale 2h samolotem
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny,
Ja posprzatalam po gosciach i zaraz wyprowadze moj brzuchol na spacer, bo ladna dzis u nas , wiosenna pogoda Co do planowania naturalnego, to nic nie poradze, bo zaszlam w pierwszym cyklu staranek. Chyba spontan jest najlepszy, i nie zadreczanie sie myslami |
|
|
|
|
#237 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tak maz bardzo chce byc przy porodzie ale powiedzialam mu ze jesli by sie okazalo ze to nie na jego sily (roznie bywa) to nic sie niestanie jak bedzie czekal na korytarzu ale narazie jest tak ze chce Co do sprzatania to wiem cos o tym my mamy mieszkanie 110 metrow i ciagle cos jest do zrobienia nie ma cazsu sie nudzic ![]() Umnie dzis zupka pomidorowa z ryzem byla bo Mijalea narobila mi smaka na nia ![]() Mijalea: kiedys pisalas cos o wozku ja tez jeszcze niemam ale chce teraz licytowac Quinny ale ten starszy model bo ten nowy jak dlamnie to "kosmicznie wyglada" miala moze ktoras z was taki 3 kolowy wozek ??? jakie macie opinie o nim ?? |
||
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Fredziu, wozeczek wyglada na calkiem fajny.
My tez chcemy 3 kolowy, ale z Chicco, a one nie maja pompowanych kol. Twoj widze, chyba ma pompowane Powinien wiec byc fajny, jedynie ciezszy.Ja ogladalam w sklepie Quinny, ale jakos te spacerowki kosmicznie dla mnie wygladaja. Kwestia przyzwyczajenia chyba. |
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez ogladalam w sklepie Quinny ale tam byly juz tylko te nowe modele a one dlamnie tez sa kosmiczne ten jest starszy model i wyglada oki (wedlug mnie) i co najwazniejsze jest wszystko w komplecie
Wlasnie sobie pojadalam zupki pomidorowej z ryzem mniam mniam a jutro beda pierogi z truskawkami |
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wozek rzeczywiscie wyglada bardzo normalnie, w porownaniu z tymi nowymi |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

Mnie sie juz nic nie chce
A musze jeszcze do pracy isc...
ciagle sie pocieszam ze maly bedzie grzeczny i napewno poczeka z wyjsciem na tatusia 

Mam nadzieje, ze nie bedzie za bardzo bolalo

To Twoj wielki dzien sie zbliza wielkimi krokami...bedziemy trzymaly kciuki...
Twoj tz chce byc obecny podczas?