Sposoby na robienie loków i fal - DOMOWE - zbiorczy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-04, 22:19   #211
malutka1588
Raczkowanie

Smile Dot.: jak zrobic piekne loczki ??? wasze sposoby :)

ja wlasnie teraz eksperymentuje i wychodzi super,jestem bardzo zadowolona ;-) tyle czasu szukalam tu i tam jak zrobic takie loczki,a odp. byla niedaleko,dzieki Wam dziewczyny
Stary 2007-09-05, 13:14   #212
Alice.soul.
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Alice.soul. GG do Alice.soul.
Dot.: jak zrobic piekne loczki ??? wasze sposoby :)

He he ja tesz od razu poleciałam wlaczyc swoją prostownicę narazie mi sie grzeje zaraz zobacze czy mi wyjdzie chlip chlip oby Ja chce takie ładne loczki A z tym śrubokretem to niezle tesz sprobuje a ta gazeta to ma zostac na tym srubokrecie czy go tylko w nią wycieramy??
.....bo wiesz....za tysiąc lat nie będzie nikt pamiętał nas........ tym jednym życiem trzeba żyć, beztrosko śnić i iść dopóki płynie nasza krew dopóki Ciebie mam Ty Mnie nikt nie pokona NIGDY nas... nie mają szans...
Alice.soul. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-05, 18:21   #213
wenus87
Przyczajenie

śrubokręt tylko wycieramy w gazetę
wenus87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-05, 18:34   #214
lea88
Zakorzenienie

ja tez chcialam wyprobowac tez sposob ze srobokretem, ale mama od razu zrobila mi wielki wyklad,ze chyba upadlam na glowe i wlosy sobie popale :P
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-05, 18:51   #215
201707171556
Konto usunięte

Zainspirowana filmikiem zrobiłam sobie cala glowe prostownicą - wyszło naprawde świetnie tyle ze znaim doszłam do szkoły wszystko juz bylo rozprostowane
Macie jakiś sposob na utrwalenie takiej fryzury? Bo sam lakier nie wystarcza neistety....
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-05, 19:31   #216
oleszka88
Raczkowanie

czy slyszalyscie o czyms takim jak trwala (loki) na 3-4 miesiace? po tym czasie wlosy podobno same sie prostuja. chcialabym zrobic sobie loki, ale nie wiem czy to skuteczna metoda, tym bardziej, ze mam dlugie i ciezkie wlosy. jak myslicie? obawiam sie, ze wlosy szybko sie wyprostuja i efektu nie bedzie...tak jak kasy w portfelu:/ bardzo prosze o Wasze opinie, a najlepiej tych dziewczyn, ktore przetestowaly to na wlasnej skorze pozdrawiam
oleszka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-05, 20:11   #217
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleszka88 Pokaż wiadomość
czy slyszalyscie o czyms takim jak trwala (loki) na 3-4 miesiace? po tym czasie wlosy podobno same sie prostuja. chcialabym zrobic sobie loki, ale nie wiem czy to skuteczna metoda, tym bardziej, ze mam dlugie i ciezkie wlosy. jak myslicie? obawiam sie, ze wlosy szybko sie wyprostuja i efektu nie bedzie...tak jak kasy w portfelu:/ bardzo prosze o Wasze opinie, a najlepiej tych dziewczyn, ktore przetestowaly to na wlasnej skorze pozdrawiam
Kilka moich kolezanek cos takiego mialo. Oczywiscie zadnej z nich wlosy sie nie rozprostowaly calkowicie (nawet po roku) - zeby jakos wygladac musialy uzywac prostownicy. Rozprostowanie polegalo na tym, ze fale przestaly byc ladne i wygladaly tak jakby ktos zrobil sobie kiepskie warkoczyki :/
Poza tym zawsze trzeba pamietac, ze trwala bardzo niszczy wlosy. No i nie kazdemu w niej dobrze. Czasami dziewczyny wygladaja po niej jak spaniel z wielka szopa
Stary 2007-09-05, 20:19   #218
oleszka88
Raczkowanie

no moja kolezanka tez miala i tez jej sie ponad rok krecily. no moze nie krecily, bo pozniej to raczej "falowaly" ale ta wersja trwalej jest przynajmniej lepsza od tej tradycyjnej bo nie niszczy tak wlosow...
ps: dzieki za odp
Stary 2007-09-05, 20:22   #219
lea88
Zakorzenienie

Moje kolezanki nie mialy trwalej z lokami, tylko od razu takie fale- stad taki efekt warkoczykow po jakims czasie (dodatkowo wlosy nie rozprostywaly sie rownomiernie). Ale obie mialy bardzo zniszczone, sianowate wlosy :/
Stary 2007-09-05, 20:34   #220
oleszka88
Raczkowanie

aha, a wiesz moze jak to sie fachowo nazywa? bo z tego co kojarze z rozpiski, ktora ostatnio widzialam u fryzjerki to to byla jakas amerykanska chyba nazwa... a pomijam juz fakt, ze do ktorego fryzjera w Łodzi nie dzwonie to mi mowia ze nie maja takiej uslugi :/
Stary 2007-09-05, 20:53   #221
lea88
Zakorzenienie

Nie wiem czy to ma jakas nazwe. Wiem, ze jedna z dziewczyn poszla i po prostu wytlumaczyla, ze chce miec taka lekka trwala, zeby tylko wlosy sie falowaly i fryzjerka taka zrobila.
Byc moze tobie chodzi o taka nowa "trwala", ktora jakos tak dziwnie sie nazywa i ma za zadanie zwiekszyc objetosc wlosow. Po niej wlasnie wychodza takie fale jak po prostownicy. Gdzies byl caly temat na wizazu o tym :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-06, 07:55   #222
smv
Zakorzenienie

hehe ja wlasnie sobie zrobilam fale prostoiwnica fajne te loczki tlyko ze mam grzywke i wygladam tak troche..smiesznie ale loczki sa
zanim sie nauczylam robic prostoiwica to zajelo mi jkaies 3, 4 próby ;
Stary 2007-09-06, 09:56   #223
lea88
Zakorzenienie

oleszka88 - znalazlam jednak nazwe tej trwalej!! Headlines- jest to semi-permanentna trwała ondulacja, tzw. "trwały styling", który unosi włosy u nasady i nadaje im naturalny wygląd. Headlines ponoć gwarantuje wymarzony, pełen objętości kształt fryzury na 6 - 8 tygodni.

Jest o tym troche w tym watku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...%B6ci+trwa%B3a

Edytowane przez lea88
Czas edycji: 2007-09-06 o 10:22
Stary 2007-09-06, 11:06   #224
malutka1588
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
hehe ja wlasnie sobie zrobilam fale prostoiwnica fajne te loczki tlyko ze mam grzywke i wygladam tak troche..smiesznie ale loczki sa
zanim sie nauczylam robic prostoiwica to zajelo mi jkaies 3, 4 próby ;
no wlasnie ja tez zrobilam i jest super ale tak jak napisala Durga nie wiem jak je utrzymac a raczej czym bo sie rozwalaja po pewnym czasie ;/ kto ma jakis pomysl ??
Stary 2007-09-06, 12:42   #225
oleszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
oleszka88 - znalazlam jednak nazwe tej trwalej!! Headlines- jest to semi-permanentna trwała ondulacja, tzw. "trwały styling", który unosi włosy u nasady i nadaje im naturalny wygląd. Headlines ponoć gwarantuje wymarzony, pełen objętości kształt fryzury na 6 - 8 tygodni.

Jest o tym troche w tym watku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...%B6ci+trwa%B3a
od kilku osob slyszalam juz o tym unoszeniu wlosow u nasady i podobno efekty sa swietne. lea dzieki za link chociaz mnie chyba chodzi o cos innego, ale w nazwie tez cos bylo "ell" cos tam zadzwoni w tym tyg. do fryzjerki i umowie sie na polowe wrzesnia to dam znac jak to sie nazywa....i jak wyglada :O
Stary 2007-09-06, 16:20   #226
smv
Zakorzenienie

ja probowlaam spryskac wlosy lakierem tak delikatnie i wtedy robic loczki, loczki sie trzymaja w sumie calky dzien tlyko bawic sie w pryskanie calego lba, loczka po loczku to strasznie czasochlonne, slyszalama ze dobre sa pianki..., mozna tez po zrobieniu loczkow skrecic je na palcu z odrobina zelu do wlsoów
Stary 2007-09-09, 10:39   #227
kasia815
Przyczajenie

sposób prostownicą po prosu rządzą jestem zachwycona jak miałam dłuższe włoski to efekt był nieziemski a teraz przy krótkich wyglądam jak pudelek(uwaga: te włosy nie były robione prostownicą tylko lokówką)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5002231.JPG (111,2 KB, 248 załadowań)
Stary 2007-09-09, 11:25   #228
smv
Zakorzenienie

e tam..mi sie podobasz nawet z krotkimi!
Stary 2007-09-10, 08:58   #229
kasia815
Przyczajenie

ooo.... dziekuje to miłe
Stary 2007-09-10, 09:23   #230
wampirek6
Raczkowanie

a ja mam włoski do połowy pleców, ale kręcone , po wyprostowaniu to do pasa są i próbowałam ten sposobik z prostownicą ,a tu nic no cóż widocznie mam za długie kudełki.

wampirek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 13:21   #231
smv
Zakorzenienie

wampirek na pewno cos zle robisz....na dlugich wlosach ejszcze fajneijze loki sa ja mam wlosy za ramiona i superasne loczki sa..musisz tlyko trzymac prostiwniuce jakies 10 senkund...wolno przesuwaj i obkrecaj ja dookoła i bedziesz miec fajne skrety
Stary 2007-11-25, 10:59   #232
minable
Przyczajenie

Dot.: jak zrobic loki???

a ja mam pyta...
bo mam raczj proste wlosy ale cialabym miec loki... nie mam zytnio duzo czasu...
moze jakies szampony, odzywki?
mam delikatne wlosy
prosze o pomoc!
bardzo bym chciala te loki
minable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-25, 13:59   #233
Tancerka Pl
Zadomowienie

Dot.: jak zrobic loki???

Dla kogo: dla dziewcząt z grubymi włosami, o okrągłym lub szerokim kształcie twarzy.

Cięcie: Poniżej ramion, ścinane warstwowo i cieniowane dla efektu objętości. Kosmyki z przodu sięgają linii brody.

Nie próbuj jeśli: masz mocno kręcące się lub bardzo sztywne włosy - nie będzie efektu.

Stylizacja: [dwa sposoby]

Na umyte i wytarte ręcznikiem nakładamy piankę dodającą objętości lub spryskujemy sprayem o podobnym efekcie. Włosy suszymy.

1. Wałki rzepowe - średniej wielkości wałki nakładamy na drobne pasma włosów, koniecznie wysuszone. Wałków musi być dużo, inaczej włosy pod swoim ciężarem będą się z nich zsuwać. Po co najmniej 30 minutach (to zależy od rodzaju włosów) wałki zdejmujemy, układami dłońmi (grzebień będzie już niepotrzebny) i utrwalamy delikatnym (!) lakierem.

2. Suszenie na okrągłej szczotce - użyj grubej, okrągłej szczotki (najlepiej ceramicznej). Podziel podsuszone pasma na partie i przypnij klipsami (ale lekko wilgotne - aby to sprawdzić najlepiej przejechać po włosach dłonią, woda powinna być wyczuwalna ale nie może zostawać na dłoni). Suszenie zaczynamy od dołu, wyciągając włosy. Na koniec skręcamy i na szczotce i przez kilka sekund trzymamy przy nich suszarkę. Gdy już czynność powtórzymy z każdym kosmykiem, włosy lakierujemy lakierem o niskim stopniu utrwalenia.

Uwaga! Takiej fryzury już nie tapirujemy!
Stary 2008-01-21, 19:27   #234
Miriam19
Raczkowanie

GG do Miriam19
Smile kręcenie włosków:)

Czy ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na kręcenie włosków?? Jakieś wałki, papiloty, co radzicie?? Tylko od razu mówię, że lokówka nie wchodzi w grę. Włosy mam proste, troche się tylko wywijają na wszystkie strony Od niewiadomo kiedy prostuję prostownicą, ale chce dac im troche odpocząć i wymyśliłam kręcenie Baardzo prosze o rade pozrawiam
Miriam19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 16:41   #235
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Dot.: kręcenie włosków:)

wyyszuukiwarka! jest mnustwo watkow na ten temat!
Stary 2008-01-22, 16:42   #236
lalaine
Raczkowanie

ja mam loki, ale wole proste:P
ale słyszałam,ze najlepsze na loki sa cieniutkie papiloty, byle by nie grube
Stary 2008-01-22, 16:44   #237
craaazygirl
Zadomowienie

takie watki juz były! masz tam móstwo posobów na loki łacznie ze zdejciami fryzur! swoja droga ja kreciłam wlosy na pianke i wałki ale efekt byl dosc sztuczny! zbyt małe sprezynki;/
craaazygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-25, 17:09   #238
oleczka220
Raczkowanie

Talking Sposoby na kręcenie loków - ''domowe''

Hej! POstanowiłam założyć ten wątek bo chyba jeszcze takiego nie było a wydaję mi sie,że jest dosyć ciekawy
No i może nie zginie gdzieś w archiwum.
No więc przeszukałam archiwum i znalazłam pare fajnych sposobów na robienie loczków..
Jak jakieś macie to piszcie

1. Popularny - na gazete. Wyrywamy pare stron z gazety i zginamy w rulonik, po czym zakręcamy na włosy to jak lokówką. Ja zawsze związuje gumką na dole żeby się nie rozleciało. Prosto i tanio

2. Pewna wizażystka ma taki sposób :
Loczki robi się wyciorami do czyszczenia fajki. Są to takie cieniutkie druciki z bawełnianymi "włoskami" (coś jak szczotka do czyszczenia butelek tylko maleńkie i bez rączki)
Ten drucik się łatwo wygina, a używa się ich jak zwykłych papilotów, czyli nawijamy wilgotne włoski na wyciorek i potem zwijamy końce jest to banalnie proste, a kolejną zaletą wyciorków jest ich cena (za jedna paczkę-10 sztuk-1,50 zł) Do kupienia w każdej trafice.

(Efekt podobny do zdjęcia 1)

3. (Jesszcze tego nie próbowałam, no i instrukcja taka troche pogmatwana jak dla mnie

Wiążemy podkolanówkę w supełek przy samym czubku głowy wokół grubszego pasma włosów (ja robiłam zwykle ok 4-6 "dredów"), następnie owijamy ją pasmem włosów, schodząc w dół. Gdy skończą się włosy, owijamy powstały "dred" (tak nazywa je moja sis) końcówką podkolanówki do góry, gdzie samą końcówkę wiążemy z drugim (czyt. pierwszym ) końcem... No i tak, aż zawiniemy wszystkie włosy..
zwykle zostawiam takie "dredziki" na noc, właśnie teraz mam coś takiego na głowie
Po rozpuszczeniu, zwijamy kolejno na palcu każde wąskie pasmo włosków lub układamy jakiś koczek, czy inne uczesanie..
Dla krótkich włosów jest ciężko, bo trzeba przywiązać supełek przy samej glowie, żeby nie było przejścia z prostych do kręconych włosków, u mnie super wyglądały na długich.. Zachwalam bardzo!!
Jeśli na dodatek macie podatne do kręcenia włosy, loczki mogą się trzymać kilka dni (jak u mojej kol, aż myślała o trwałej, tak jej było ślicznie!!!), na moich drutach tak koło 2-3 dni, jeśli zwinę cienkie pasma..

4. Sposób ze śrubokrętem
To tak.. metoda za czasów mojej babci
Potrzeba śrubokręt, kuchenka gazowa i gazeta.
Śrubokręt (taki dłuższy wiadomo) nagrzewamy na ogniu (na kuchence) żeby był gorący, wycieramy w gazete i chłodzimy chwilke trzepiąc ręką (żeby nie zniszczyć włosów) a następnie stajemy przed lustrem i obkręcamy po kolei włoski wokół śrubokręta, po czym wyciągamy śrubokręt i mamy sprężynkę.
Wiele z Was pewnie się przestraszy tej metody, ale nie jest straszna, a jej efekty wspaniała, i loczki rozwalają się dopiero po umyciu lub rozczesaniu.
Samemu ciężko zrobić sobie tak całą głowę, dlatego polecam pomoc jakiejś koleżanki.

(dołaczam jej zdjęcie z efektem , zdjęcie 2)

5. Papiloty - Chyba wszyscy więdzą, ale znalazłam zdjęcie dziewczyny która zrobiła papiloty po płukaniu w piwie... Po prostu bardzo mi się podobają

A więc jak coś jeszcze znajdę to wkleje

5. Rozrób wode z cukrem, tak na salaterke wody 2 lyzki cukru, z papieru zrob papiloty, ale kazdy takiej samej wielkosci, namocz wlosy w tej wodzie z cukrem i zawijaj papiloty, kiedy wyschną rozplącz je, porozdzielaj na trochę mniejsze, spryskaj lakierem i masz pewnosć, że będą się długo trzymały.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg loczki[1].jpg (22,2 KB, 973 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ewcia1[1].jpg (100,7 KB, 1278 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 000[1].jpg (46,4 KB, 844 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0000[1].JPG (28,9 KB, 617 załadowań)
oleczka220 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 15:00   #239
ania19868
Przyczajenie

Dot.: Sposoby na kręcenie loków - ''domowe''

Fryzjerka na jedna z imprez nakrecila mi wlosy w taki sposob iz brala pukiel wlosow obijala go wokol palca,nastepnie wyjmowala ostroznie palec zeby uzyskany krazek z wloasow sie nie rozpadl.Owijala go folia aluminiowa i nastepnie przyciskala go bardzo mocno rozgrzana prostownica ok 10 sekund i tak cala glowe Roboty troche przy tym jest ale efekt koncowy znakomity
ania19868 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 17:10   #240
sue.
BAN stały

GG do sue.
Dot.: Sposoby na kręcenie loków - ''domowe''

Na mokre włosy:
-oddzielamy pasmo włosów ( grubość w zależności od upodobań )
-zawijamy je na palec, aż do samej głowy
-takie kółeczko spinkami przypinamy do głowy
-powtarzamy to samo z resztą włosów
-suszymy/pozostawiamy do wyschnięcia

Trochę roboty przy tym jest, ale efekt fantastyczny
sue. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości