|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Wiosna-Lato 2006 :-)
Nadajecie jak stare przekupy na bazarze
![]() Monka ta ksiażka na grubość podobna do tamtej ale cieżej sie ją czyta - wiadomo wiecej problemów. Dziś Aluta nawet tatusia zaangażowała do swoich emocjonalnych zagrywek. Do tej pory nie mówiła mu że go kocha a na pytanie czy kochasz tatusia głosno krzyczała nieeeeee haha a dzis wzieła go w obroty i też sie nasłuchał jak to dziecko nas kocha, szczególnie jak podpadnie ), spoko Haha, nic nawet nie skubnęłam Nie Monka? ![]() Blondie gratuluję zapału i chęci do ćwiczeń, przy dwójce maluchów to nie lada wyzwanie Jupi, no no no już niedługo będziemy robić pępkowe na wątku Edycia będzie dobrze, zobaczysz eeee, zostałam sama No to idę spać - DOBRANOC
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Ale dajecie nocami czadu dziewczyny
Wy zawsze tak późno chodzicie spać?Monika, czy to nie Ty nam mówiłaś że wasz wątek tez zanika?? ![]() ![]() Jak to się nazywa zanikaniem wątku, to nie chcę wiedzieć jak wygląda gdy nie zanikaAgusia wyjeżdżamy 25-go, dzięki za rady, już mam sporą listę, chyba majątek zostawię w aptece ![]() Blondie kiedy Ty znajdujesz czas na ćwiczenia?? Ktoś się pytał o zdjęcie Pati - tak było robione w studio fotograficznym, niestety ja nie mam takich zdolności fotograficznych , a szkoda.Śnieżynka wrzuć choć jedno zdjęcie z tej sesji, w ogóle to powrzucałybyście wszystkie więcej zdjęć, to poznamy się lepiej. A tak w ogóle to udało Wam się kiedyś gdzieś spotkać? Bo nam tak
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj sie bede obijac po katach caly dzien, Ala u niani, wiec mam prawo
TZ sie wczoraj smial, zebym moze miedzy lezeniem w salonie a lezeniem w sypialni poprasowala no ale nie wiem, nie wiem...![]() o tej godzinie, to widze, ze majowko-czerwcowki czytaja i nadrabiaja hehe, hej kobietki!!
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Nadrabiaja, nadrabiaja, ale czasu tylko na czytanie starcza
Zmykam do roboty. cmok
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Jupi obijaj się ile wlezie, korzystaj z okazji że jeszcze możesz
, a prasowanie nie zając może poczekaćNie wiecie czy "język dwulatka" można gdzieś dorwać w wersji elektronicznej? Gosiek 25-go . To przecież już zaraz! Rób przygotowania na całego. Udało Ci się zrobić Pati wszystkie szczepienia?Sniezynka jakoś tak ciągle czuję się onieśmielona i muszę się rozkręcić |
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak majówkoczerwcówki mniej jednak piszą
![]() ogólnie to i ja się gubię kto itd. ![]() moja Iza może wazy 10,5 kg, teraz nam skoczyła w ciągu 2 miesiecy dwa rozmiary dogania wiekiem rozmiar, ale z jedzeniem to cięzko i wszystkie spodnie jej spadaja z tyłeczka, chyba poszukam jakiś fajnych szelek. a i mamy ostatnią piatkę tylko co prawda kawałek ale jest już widoczna ![]() co do mowy to mała zamiast dom mówi tom, pan - tan, pani - tani itp. szkoda, ze ja nie moge się dowiedzieć jak było ze mną, chociaż pamiętam jak mama często się ze mnie smiała i mówiła, ze w wieku 2 lat pytalam co to? czyje to? i jak było moje to koniec pytań w przypadku innej odp. to były dalsze pyt. dlaczego itp. Teściowa stwierdziła, ze TŻ do 2 lat prawie nic nie mówił a potem to szybko zaczął, no zobaczymy rozmawiałam z nianią jak mała z nocnikiem i z myciem ząbków, to podobno po śniadaniu idzie sama do łazienki i je myje a nocnik to woła ale czasem zrobi czasem nie, chociaż i tak mnie to bardzo cieszy, bo jak pomyślę, ze jeszcze jakieś 2 miesiace temu to nawet siąśc nie chciała na niego to duży postęp, byle jej sie nie odmieniło a przecież tak bywa. jezyk dwulatka mam i zabieram się za niego jak sójka za morze ![]() ![]() ![]() a to nasze fotki, które już wklejałam na starym " wątku ale to dla lipcówkosierpniówek |
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Przekupy śpią
Magda Iza śliczna i wcale nie wygląda na takiego chudziaczka Też prawie wszystkie spodnie czy spódniczki spadają jej z tyłka, szelki u nas sie nie sprawdziły ![]() Co do gadania to Ala zazwyczaj wszystko powtarza tak jak słyszy, nie umie jednak powiedzieć "l", mówi "j", np. Ala (Aja), lala (jaja), ale tym akurat sie nie przejmuję ![]() Jupi obijaj się ile wlezie Gosiu my niestety sie nie spotkałyśmy Dziewczyny napiszcie ile razy dziennie Wasze dzieciaczki jedzą posiłki mleczne (mam na myśli mleko lub kaszę)??? Zmykam na spacerek
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee nie wszystkie przekupki spia
Jedna jest na wizazyku ( czyt. sniezynka) druga ta Swiatowa jest w LONDYNIE Moja Olivia mleka nie pije wcale, kaszke je raz na jakis czas ( powiedzmy 2 razy w tyg. ) Ale codziennie je cos z przetworow mlecznych ( jajka, sery, kakao ) Jupi pewnie, ze sie obijaj, masz do tego pelne prawo ![]() Ivi no cos Ty, pisz ile wlezie, nie ma to tamto Teraz macie wszystkie okazje duzo nabazgrac poki Monki nie ma Ona nikogo do glosu nie dopusci ![]() Monka pozdrawiam Cie ![]() Magda bardzo fajne zdjecia, juz kilka z nich widzialam, na Waszym watku Do Ciebie chyba nie jest podobna ??? ![]() Gosiek zaraz poszukam jakis fotek i wrzuce
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
1. Tak wygladam, jak sie sama umaluje
( delikatnie )2. Z Olivia na spacerze 3. Jedno z najlepszych zdjec z sesji ( szkoda, ze mi leb uciela ) 4. Kolejne zdjecie z sesji ( tym razem, gotowe do druku, troche leb mi sie w owal nie zmiescil Malo tego, ze za duzo waze do Pani " fotograf " dodala mi jeszcze kilka kg )
|
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Iza je rano kasze manne od pon. do piatku u niani, w sobotę i niedzielę róznie bo je z nami sniadanie więc zazwyczj to co my, jada raz dziennie jakis jogurt lub serek i jak mam szczęście to na noc zje 60 - 100 ml kaszy na mleku
![]() Śnieżynka bardzo Ci ładnie w związanych włosach, wg mnie masz bardzo ładne symetryczne rysy buzi i na tym 2 zdjęciu to widac jak je odsłoniłas - to tak na marginesie a mała jest podbna do mnie a raczej do mojej Mamy, chociaz się zmienia |
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Śnieżynka nie chcę się wypowiadać, bo ekspertem nie jestem, ale jak porównam te zdjęcia z Twojej sesji z naszymi (z ciągle uciekającą gdzieś Patrycją) to bym tej Twojej fotografce nakopała
A w ogóle to sliczne masz włosy - bardzo mi się podobają Doridee to wszystko przed Wami (nami ), ja co prawda pewnie już nie zdążę się z Wami spotkać, ale chętnie posłucham opowieści i poogladam zdjęcia U nas kaszka 2x dziennie - rano i wieczorem flacha musi być ![]() Ivi masz rację tez jak patrze na kalendarz to robię to ![]() ![]() ![]() Co do szczepień to mamy jeszcze 2 wyjazdy do Krakowa 8 i 15 lutego. Teraz się tylko modlę, by Pati była w tym czasie zdrowa... Co do mówienia to Pati już ładnie mówi K, ostatnio się żaliłam że przestała wymawiać tę literę a tu się okazuje, że znów umie ![]() Agusia ile razy można Cię prosić o zdjęcia Janka , dostaniesz zaraz po tyłku jak się nie poprawisz
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Doridee- u nas tak jaku Gosi- 2 razy dziennie flaszka z kaszka
![]() Sniezynka- rzeczywiscie zdjecia pozostawiaja duzo do zyczenia. co ten fotograf pijany byl??? Ladna z Ciebie dziewczyna
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie zawstydzajcie mnie
![]() A co do zdjec to pokazalam Wam jedne z lepszych Wczoraj Olivia spala popoludniu od 12:00-15:10 a dzisiaj od 12:00- jeszcze spi Ide obiad szykowac
|
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
No tak to można
, Pati wczoraj nie spała ani minuty w ciągu dnia , ciekawe jak dzisiaj![]() Śnieżynka a kurierem byś nie wysłała do mnie obiadu ? Bo jak Tż'a nie ma to ja ani tyle nie jem obiadów
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Doridee u nas tez butla dwa razy dziennie musi byc
i to wcale nie malo bo 260ml wody + zazwyczaj danonek w ciagu dnia ale mnie sie wcale gruba nie wydaje![]() Ivi ja tez sie czuje jak w uczen w nowej klasie ![]() Sniezynka21 fajne zdjęcia jak Olivia tak dlugo spi w dzien to o ktorej wieczor zasypia ja niestety musze budzic Dominike po ok 45min zeby wieczor zasnela ok 20.30, denerwuje mnie to budzenie bo jest to takie sztuczne regulowanie ale z drugiej strony jak mam sie meczyc do 24 to chyba wole budzic a jakie jest Wasze zdanie
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiek, ale takich obiadow pewnie bys nie chciala
Oboje z TZtem sie odchudzamy, wiec... Surowka i mieso i hektolitry wody A gdzie Twoj TZ ??? |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Milla nie wiem, czy chcesz wiedziec o ktorej Olivia chodzi spac
( kolejna bedzie zazdroscic ) ![]() No wiec codziennie spi o 19:00 calusienka noc. Ostatnio cos sobie marudzi, ale za chwile zasypia NIGDY nie mialam jeszcze i pewnie nie bede miec nieprzespanej nocy Jesli chodzi o spanie to Olivia jest AS
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kobietki!
Jupi odpczywaj poki mozesz gosiek a gdzie wyjezdzacie? Ja nie w temacie. Jak napieszesz ze Chicago to padne Goralka w koncu jestes i tak pomyslalam ![]() Doridee u nas tez przynajmniej dwa razy dziennie mleko (raz kakao, raz mleko z kaszka). Za to Zosi nic z tylka nie spada Wlasnie szyje jej sukienke z moich starych dzinsow, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Sniezynka ja tez specjalistka nie jestem, ale zdjecia od pani "fotograf" nie dosc ze zle skadrowane to jeszcze "ciasne", moze uda Ci sie odzywskac kase to pojdzesz gdzies indziej, bo ladna dzewucha z Ciebie ![]() Dziesiejsze slowo dnia Zosi to pociag. Bylam z nia u tesciowej, czekalismy na przejezdzie i mowie zaraz pojedzie pociag, a ona o pociag. Moja gadula mala.
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku mam teraz wyrzuty, jak nie wiem... Kazda z Was daje kaszke codziennie, a ja nie
Koniecznie trzeba ja podawac ???? Zamiast tej kaszki je jogurty, jajka, sery, serki homogenizowane, kakao itd... Kaszke sporadycznie ( 2 razy na tydzien )Edytcia teraz coraz wiecej Zosia gada, tata przyjedzie to corci nie pozna
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Może być, mi też by się przydało zrzucić parę kilosów
, więc dawaj jakimś DHL-em![]() TŻ jest w delegacji do piątku Millaa ja wczoraj postawiłam Pati na wadze, na może 1 sek (bo zwiała ) i tez wyskoczyło ponad 11kg Co do spania to ja jestem za tym by dziecko nie spało za długo w dzień jeśli potem ma to sie odbić na wieczornym zasypianiu, bo dopiero jak Pati zaśnie to mam chwilę spokoju, ona niestety nie umie zając się soba i pobawić choćby 10min ![]() Edytcia ja góralka? chyba nizinna WYjeżdżamy trochę w przeciwną stronę - do Szanghaju
moje dzieciaczki: PATRYCJA ur.30.06.2006 PIOTRUŚ ur.31.07.2009 Edytowane przez gosiek1500 Czas edycji: 2008-01-30 o 14:13 Powód: nie nadążam czytać :-) |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Olivia tez wazy ok 11 kg
Gosiek jak to wyjezdzasz ??? Na urlop ??? Na stale ??? Czy zartujesz ???? Tak daleko ??
|
|
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Sniezynka
![]() ![]() ja tez tak chce ze spaniemGosiek ja tez waze na takiej zwylej wadze ale mi Dominak nawet stoi czasem to jej nawet wyskoczy 11,700 ![]() moja umie sie zjac soba nawet wiecej niz 10min tyle ze potem pokoj w ktorym sie zajmowala soba wyglada delikatnie mowiac nieciekawie![]()
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Sniezynka eee nie trzeba dawac tej kaszki, to poprostu przyzwyczajenie dziecka, no i przypuszczam, ze troche nasza wygoda
![]() Nie martw sie nic.milla wierz mi Zosia wazy kilka kg wiecej ![]() gosiek rewelka! A to wakacje, delegacja, czy cos jeszcze innego? Na dlugo?
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Milla poki co Olivia tez potrafi bawic sie sama, ale jak wejde do niej do pokoju to musze jej szukac, bo taki balagan narobi, ze szok !!! Cykne kiedys fote przed zabawa i po
Wy wszystkie w domu siedzicie ??? Czy pracujecie tez ?? Bo widze, ze w dzien siedza majowki a wieczorem lipcowo sierpniowki
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
Piszemy tu jak na czacie
![]() ![]() ![]() Śnieżynka a co Ty tu jeszcze robisz? Miałaś gotować mi obiad ![]() Wyjeżdżamy na 3 lata, TŻ dostał tam kontrakt ![]() Już widzę że kolejny post wyskoczył - nie da się normalnie za Wami nadążyć ![]() Ja pracuję, właśnie teraz ciężko pracuję i nie mam czasu na wizaż ani takie tam
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza śpi od 20.30 do 5.40 prawie zawsze no i 1.5 godziny w dzień
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
gosiek no niezle. Taka egzotyka
Ale super gosiek wlasnie widac ze nie masz casu na wizaz ![]() Ile wasze dzieciaki wazyly przy urodzeniu? |
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
edycia moja Dominka wazyla 2760 ale urodzila sie 3tyg przed terminem
Sniezynka ja narazie siedze w domu na wychowawczym |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiek widze juz mnie wyganiasz, a tak powaznie to lece, bo nie zdaze, TZet bedzie o 15:50 w domu
Mala tez sie juz obudzila, bo slysze ja Wlasnie czym Twoj TZ sie zajmuje ???Edytcia Olivia jak sie urodzila to wazyla 2.800 ![]() Magda od 5:40 nie spisz ??????????????? My spimy do 10:00
|
|
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
edycia to ile wazy Zosia ? mowisz kilka kg wiecej?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

haha a dzis wzieła go w obroty i też sie nasłuchał jak to dziecko nas kocha, szczególnie jak podpadnie
), spoko 
No to idę spać - DOBRANOC 
Wy zawsze tak późno chodzicie spać?