|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na której ręce nosić pierścionek zaręczynowy??
Ja noszę na serdecznym palcu prawej ręki. Po ślubie chyba przełożę na lewą, bo nie bardzo mi się podoba obrączka z pierścionkiem na jednym palcu.
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
a ja juz jutro obok mojego pierscionka na prawej rece serdecznym palcy zaloze obraczke
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje i duuuuużo szczęścia
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje
|
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
pierścionek zaręczynowy nosi się podobno na lewej rece na serdecznym ppaluszku
teoretycznie od tamtego palca idzie żyła do serca ech takie tam gadanie pewnie, ale kto wie ![]() Pozdrowionka
Są trzy rzeczy, które się liczą: wiara, nadzieja, miłość, Ale największą ze wszystkich jest miłość. Edytowane przez walizeczka Czas edycji: 2005-11-05 o 10:53 |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Mi opowiadano, że na serdecznym palcu lewej ręki pierścionek noszą wdowy, a zareczynowy nosi się na srodkowym tejże ręki.
Obrączkę natomiast na serdecznym prawej, ale tutaj już nikt sie nie burzy i każdy wie
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak wyglądały Wasze zaręczyny?
ja z moim lubym własnie planujemy zareczyny
Dzisiaj zamierzamy powiedziec mojej mamie, ze chcemy spedzic ze soba reszte zycia...(az sie boje reakcji mojej mamy wiem ze bedzie zaskoczona... jestesmy ze soba dopiero 2 miesiace ale wiemy ze jestesmy sobie przeznaczeni) chcemy zrobić oficjalne zaręczyny z moimi i jego rodzicami... z szampanem jakims pysznym obiadkiem. I chce miec duzo zdjec z tego dnia...zebym mogla wspominac po latach ;] Teraz mamy taką głupawke i chcemy powiedziec o naszym szcześciu całemu światu!
|
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Jak czytam wasze historie to strasznie wam zazdroszcze. Ja co prawda mam obiecany pierscionek i slub, ale najpierw musze wytrzymac jakies 2 miesiace w samotnosci, bo moj ukochany wyjezdza za granice. Mam nadzieje ze dam rade i przetrzymam wszystko z mysla o szczeszciu. Moze sie nie rozczaruje. Jesli sie to w koncu stanie to bedziemy najszczesliwsi na swiecie i napewno wam to opisze
Pozdrawiam wszystkie narzeczone.
|
|
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
u mnie tez sie bedzie swiecilo co nie co nie dlugo.mam nadzieje ze bedzie fajnie ale troche boje sie tego dnia.wiec trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pierścionek zaręczynowy:)
Tak sie zapytam, bo mnie to nurtuje... Czy pierscionek zareczynowy moze miec zwykla cyrkonie, czy nie, bo nie wypada...???
Bo sa o wiele tansze od diamentow, ale slyszalam, ze diamenty to szczescie przynosza itp Czy cyrkonia jest "za zwykła" na taki pierscionek...???![]()
|
|
#221 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co to za wypada nie wypada???Cytat:
![]() Moja siostra nie ma żadnego kamienia w zaręczynowym. Kieruj sie swoim gustem, a nie tym co wypada a co nie. |
||
|
|
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
..w sprawach uczuciowych i w pielęgnowaniu ogniska domowego może za to pomóc agat, ametyst, bursztyn, jadeit, kamień księżycowy, kwarc różowy, koral, magnezyt, szmaragd, topaz, turmalin ..diament gwarantuje zwycięstwo w miłości jeśli jest ona szczera i czysta a więc prośba o rękę nie zostanie odrzucona jeśli panna prawdziwie kocha...zaś szafir sprzyja wytrwałości w miłości...rubin strzeże przed małżeńską zradą
Edytowane przez akira Czas edycji: 2005-12-18 o 10:42 |
|
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a ja mam pytanko - jakis czas temu znalazlam w sieci jakis chyba amreyknaski sklep internetowy,w ktorym mozna bylo kupic takie piekne komplety - zareczynowy plus obraczka. W podanych przez Was linkach tez znalazlam kilka takich komplecikow, ale nie bylo nic takiego mega klasycznego...
Pamietam, ze na tej stronce zareczynowy byl zwykla obraczka z kamieniem a obraczki byly rowniez proste, bez zdobien. Jedynym "udziwnieniem" bylo takie sciecie pierscionka, ze zareczynowy i obraczka idealnie do siebie pasowaly....tworzyly idealna calosc na palcu... moze poszukujacym tez sie cos takiego w oczy gdzies rzucilo. Pomozecie???? |
|
|
|
|
#224 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jest podobna do diamentu, a nim nie jest i jest duzo tansza. Ale pierscionki wlasnie maja tez inne "kolorowe" kamienie, lecz one sa szlachetne, ale osobiscie cyrkonia i diament wygladaja dla mnie najgustowniej Klopot tylko z cena Cytat:
Czytalam o tej "magii" kamieni. Pierscionek dla mnie, czyli zodiakalnego Lwa powinien miec chryzolit, ale ten kamien nie jest zbyt atrakcyjny (seledynowy) i ciezko go spotkac Wlasnie, cyrkonia jest sztuczna i tania, choc ladnie wyglada... ale zeby ukochany kupil diamentowy pierscionek, musialby sporo zaoszczedzic... Wiele dziewczyn w poprzenich postach pisalo, ze ich pierscionki sa z brylantami, wiec chyba cos w tym jest Ale jeszcze wszystko przede mna![]() ![]()
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Podróżniczka
|
I reszta ulubieńców- wszytskie wklejone przeze mnie są zrobione z białego złota, które ubóstwiam
|
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie::: longest,, z jakiej str internetowej masz te 2 pierscionki co sa na 1 stronce???
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Wizażanki bardzo serdecznie, jestem nowa, choc forum przegladam od dawna.
Byc moze wprawie was w zdziwienie bo jestem bardzo mlodziutka osoba bo w lutym skoncze 19 lat ,ale na moim srodkowym palcu prawej reki od niedawna gosci najpiekniejszy dowod milosci mojego chlopaka do mnie - sliczny pierscionek zareczynowy. Jestesmy ze soba 3 lata i ostatnio moj luby zrobil mi ogromny prezent. Jak zawsze w piatek wyruszylismy sobie samochodem na przejazdke , dojezdzajac juz do domu stwierdzil ze chcialby mi cos pokazac i spelnic swoje marzenie zycia...Zupelnie tego nie rozumialam,ale pojechalismy ![]() Pojechalismy niedaleko mnie na taka polanke otoczana z 3 stron lasem , wszystko naokolo biale od sniegu ...Poprosil mnie zebym wysiadła z auta... zostawil wlaczone swiatla i kazał mi stanac przed autem. Niewiedzialam wogole o co chodzi ,ale spelnilam jego prosbe. On tymczasem wział z bagaznika cudnowne moje ukochane roze i przyszedł do mnie przed samochod i w tych swiatlach auta porposil mnie o reke... Teraz na mojej łapce lsni sie sliczny pierscionek ktory sam wybierał 2 meisiace jak mi sie potem przyznał Pierscione ejst skromny z Apartu ,bardzo podobny do pierscionka Akane. Nie wazne jak wyglada pierscionek wazne ze symbolizuje cos czego w slowach nie mozna opisac. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
Gratulacje!!
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
madziaS, sliczne pierscionki, mamy podobny gust
Z jednym oczkiem i delikatne... Biale zloto jest sliczne, ale podobno mniej trwale od zoltego, ale za to tak pieknie wyglada i pasuje do kazdego oczka![]() ![]()
|
|
#235 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
No i oczywiście białe złoto , w jakim sensie? Ono tak pięknie wygląda i jak powiedziałaś pasuje do każdego |
|
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
kkk
Edytowane przez CatherineK Czas edycji: 2012-09-27 o 13:02 |
|
|
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tego bym nie chciala, a wiem ,ze pierscionek od ukochanego bede chciala nosic zawsze i poszerzac, jak paluszki beda grubnac... Wiec jest powazny dylemat... Moze to tez zalezy od jakosci wykonania, trzeba sie rozejrzec w tej kwesti ![]()
|
|
|
#239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

teoretycznie od tamtego palca idzie żyła do serca
ech takie tam gadanie pewnie, ale kto wie 
Obrączkę natomiast na serdecznym prawej, ale tutaj już nikt sie nie burzy i każdy wie

Bo sa o wiele tansze od diamentow, ale slyszalam, ze diamenty to szczescie przynosza itp