|
|
#211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia dbaj teraz szczególnie o siebie!
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia to żelazo, ja całą ciąże walczyłam z żelazem, mnie najbardziej pomogły zastrzyki, po których do tej pory mam siniak. Oby tabsy pomogły i jedzonko. Kuruj się
![]() Olcia widać w miarę zniosła zupkę mamy, może jej zasmakuje w końcu. My po 3 godzinnym spacerze, Maja zjadła i gada coś do grzechotki [ |
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
A michał dostał znowu jakiejś silnej alergii. Ja już nie wyrabiam. W pierwszej chwili chciałam spanikować i do lekarza z nim jechać, ale teraz widzę, że to wysypka alergiczna. Mój zapał do przychodni ostudziła pani z rejestracji. Wyobraźcie sobie, że zadzwoniłam aby się zapytać czy jak mam 4 miesięczne dziecko to czy moge się zapisać parę godzin wcześniej żeby nie stać w kolejce. Dowiedziałam się, że zapisać się trzeba, ale dzisiaj już numerki wyczerpane i mam dzwonić jutro rano aby zapisać się na czwartek
to ja się jej pytam, czy jak dziecko jest chore to nie mogę po prostu przyjść go pokazać?? No oczywiście mogę, ale nie wiadomo czy lekarz przyjmie bez zapisu i w takiej sytuacji będę musiała swoje odstać w kolejce. No tak się wkurzyłam że głowa mała. Jak zdążę to jeszcze dziś pojadę tam zabrać kartę szczepień i przepisuję micha do przychodni w centrum. Jest to niestety po drugiej stronie Wisły, ale chyba już lepiej pojechać kawałek dalej ale mieć do czynienia z normalnymi ludźmi.Do tego pokłóciłam się z mężem i ogólnie jakiś syf dzisiaj. A taka łądna pogoda i miało być tak pięknie
|
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
Witam ponownie.
Dorka gratuluję optymizmu, przyda Wam się. Dobrze,że pogoda sprzyja Sylwia mi lekarka na niski poziom żelaza polecała kaszę gryczaną, żółtko, gorzka czekolada, morele suszone, szpinak, wątróbka. Agatka dziś po położeniu na brzuszku ucieszyła się i podciagając się na pałąku z maty odwróciła się na plecki, Była baaardzo zdziwiona. Zaraz wrzucę fotki. myshia, a nie jest tak, że dziecko do roku jest przyjmowane poza kolejnością?!!! |
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
Moja lekarka na niski poziom żelaza zalecała mi buraki w dużych ilościach.
A jak myślicie, czy możliwa jest reakcja alergiczna na twarzy po założeniu nowych pieluch?? Od wczoraj używamy pampersa i na pupie też są krostki... Ale brzmi to trochę głupio... |
|
|
|
#217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Widać, że panienka zadowolona
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
. Sylwia, rób sobie sok buraczany na 2-3 dni i przechowuj w lodówce - dodaj jabłka, trochę cytryny, będzie smaczny.Cytat:
Informacja ze strony Pampers: Jaką rolę spełnia balsam w pieluszkach Pampers? Pod wpływem ciepła i ruchów dziecka balsam przenosi się na skórę dziecka i tworzy na niej niewidoczną warstwę ochronną, która doskonale pomaga chronić pupę dziecka przed podrażnieniami. http://niemowle.onet.pl/pl_PL/faq.php#q2 Mój gagatek dobrze znosi i Pampersy, i Huggiesy, a jeśli chodzi o drobne, niegroźne natręctwa, to gdy mój mąż zmienia Jasiowi pieluchę, a mamy akurat Pampersy, zawsze wybiera tę z kotkiem .Mamy ciężki dzień. Jaś marudzi, bardzo dokuczają mu bolące dziąsełka. Nie mógł spać. Obudził się przed 11 po półtoragodzinnej drzemce (ale w nocy spał tylko 8 godz.) i zasnął dopiero o 16:30, z mamusią u boku. Drzemie teraz słodko w naszym łóżku. Mamusia też by chętnie przymknęła oko, ale musi zrobić obiad i przygotować jutrzejszy lunch .
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
No to chyba nareszcie debiut jedzonkowy sięudał i smakowało Oleńce
, bo nie wygląda na niezadowoloną ![]() Cytat:
Co do paczek to ostatnio dostaliśmy bobovity i to tyle, jak dobrze pamiętam ![]() Dziś byliśmy na 2godzinnym spacerku ale było czuć wiosnę w powietrzu i dopatrzyłam się już pierwszych listków na drzewach i krzewach już tylko patrzeć jak wiosna zawiata Buziaki popołudniowe dla mamuś i maluchów
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia - ja to raczej polecam wolowine i popijanie sokiem pomaranczowym
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dla rozluźnienia popołudniowego...Piosenka z filmu"Rezerwat" o kwiatach
![]() http://pl.youtube.com/watch?v=Cy0xy51Ls8M
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam Biofer chyba jest najlepszy. Ja wypróbowałam 3 zanim na ten trafiłam. A najgorsze wyniki miałam po Sorbiferze do kitu zupełnie, wcale się nie wchłaniał.
Zjechałam z hemoglobiną prawie do 8 i wtedy Biofer zaczęłam brać i było już lepiej. Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
fotki i druga przewrotka Pucki.
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
fotki, cd
|
|
|
|
#224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kacper też wybiera te z kotkiem widocznie coś w sobie mają
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do jedzonek to ja dostałam z Bobovity, czyli Nutrici, ale z Hippa nic nie mam. Ja używałam pieluch Rossmanna na zmianę z Pampersami, ale odkąd mała dorosła do pieluch w rozmiarze 3, a jednocześnie tych z balsamem aloesowym mieliśmy ten sam problem co Ty. Niestety nic na to nie pomagało i pomogła dopiero robiona w aptece maść na receptę. Nasza pediatra powiedziała, że często ten problem pojawia się właśnie z powodu tych nowych Pampersów z balsamem. Rossmanny też się pogorszyły i przeszliśmy na Huggiesy, które z kolei przeciekały bokami. Teraz używamy pieluch Dada Comfort z Biedronki i moim zdaniem nie ma od nich lepszych. |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
odnosnie bioferu https://www.ai.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/searc...eywords=biofer to ktory to ma byc? a odnosnie paczek- dostalyscie wyprawki w szpitalu? Ja po otrzymaniu musialam wypelnic kilka ankiet i dlatego teraz przysylaja. Dostalam z bebika (probki mleczka,frutapura, kaszki i marchewke z ryzem, do tego fajna ksiazeczke na temat odzywiania dziecka do pierwszego roku)- przyslali mi to dwa razy(chyba przez pomylke) bebilonu (mleczko, sliniaczek, teczke na przyszle prace malarskie, jakas ksiazeczke o dzieciach a dzis z hippa(dynia z ziemniaczkami, kaszka, lyzeczka,probka kremu, przewodnik po produktach, oraz ksiazeczke z kuponami rabatowymi na produkty hippa - wlacznie z kuponem na duga paczke z probkami) moze poprostu napiszcie do tych firm i tez dostaniecie ![]() serwis@hipp.pl a inne musze poszukac ![]() Edit: do bebika i bebilonu jest ten sam serwis@nutricia.com.pl
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
pogoda była super
Katarzynka77-słyszałam o tych pieluchach dada i tez zamierzam kupic joli31- pucka fantastyczna, mata to juz jej chyba nie bardzo potrzebna, ma inne zainteresowania a ja rzadnych próbek nie dostawałam.
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
tez dostalam dzisiaj paczke z hippa
lyzeczka bedzie na pozniej bo jest wielka, ale dynia z ziemniaczkami jak najbardziej na jutrzejszy obiadek
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostałam niedawno z Bebilonu. A jakiś tydzień temu zadzwoniła do mnie pani ze Świata Książki i pytała czy dostałam w szpitalu błękitne pudełko i że przy nim była ankietka którą wypełniłam dzięki czemu oni odstali moje dane. Ja co prawda tej ankietki akurat nie pamiętam, dużo tego było
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)! i bylo jeszcze fioletowe. ankiety ze swiata ksiazki kompletnie nie pamietam
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
co do paczek z Hippa ja dostałam już 3 i każda taka sama
tylko kolor łyzeczki inny
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nareszcie nas odwiedzilas
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
ale miło ![]() może nie piszę ale czytam często |
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam błękitne pudełko, ale ponieważ wtedy miałam zmartwienie w postaci niejedzącej Olci, więc dałam sobie spokój z wypełnianiem i zostawianiem tych ankiet, chciałam jak najszybciej wrócić do domu. |
|
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
w szpitalu też nic nie dostałam.
a pamietam jak siostra mi mówiła zebym nie kupowała żadnych kosmetyków dla małej bo przecież dostane jakies próbki wszpitalu to zobaczę co będzie nam odpowiadało. A tu nic i jeszcze afera o pampersy dla małej ze na dwie doby tylko 20 sztuk.
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia my dostaliśmy tylko z bobovity, niebieskie pudełko też dostałam, ale ankiety ze Świata Książki też nie pamiętam.
Jola Agatka ma buźkę jak słoneczko, no i wygibasy niezłe wyczynia. Myshia dużo moich znajomych mówi, że ich dzieci mają uczulenie na pampersy, po założeniu wysypka. Pewnie to wina pieluch. |
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak się cieszyłam córeczką że nic nie wypełniałam w szpitalu i teraz nic nie dostaję, choć też ktoś ostatnio do mnie dzwonił ale przeprosiła i się rozłączyłam bo Weroniczka się darła właśnie.
Agatka już wygimnastykowana się zrobiła bardzo fajnie! Ola też już wydoroślała bo zajada potrawki z mięsem jak przystało na bobasa, który dużo energii spala |
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
Mam takie pudełeczko , ankiety wypełniałam, ale nic nie dostaje.
![]() Do pudełka zajrzę,mam niebieskie, ale jutro, bo Pucka zasypia, a to zrobi za dużo hałasu. Dawali jeszcze drugie, ale ja wychodziłam w sobotę i dla mnie brakło. Pieluszki z biedronki dada sa super, polecam. Do niedawna ich używałam, ale kupiłam w promocji w biedronce happy i muszę je najpierw zużyć. Na moim osiedlu są tzry mini markety: Biedronka, Carrefour, Aldi ( ponoć jedyny w Polsce), poza tym plac targowy i kilka spożywo- pzremysłowych sklepików. kartą mozna płacić tylko w Carrefourze, a bankomatu nie ma żadnego. Jak na wsi. Anusiu dzięki, faktycznie jest okrąglutka i kochana jak słoneczko. Myshia Niby jak najmniej chemii dla takich maluszków. Może Pampers przesadza z dodatkami?!!! Dopóki używałysmy to były super, jak będzie kasa i okazja to też kupimy. Dorka dzieki, mata się przydaje, bo moze obgryzać pałąki, i podtrzymywać pzry obrocie. To był raczej jednorazowy wybryk, chyba, że jej sie spodoba. Jutro spróbujemy znowu. Jutro zresztą trzeba się zrelaksowac, bo idziemy na kontrolne usg w sprawie prawego bioderka. Bedzie dobrze... Dobranoc |
|
|
|
#239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiscie ze bedzie dobrze na usg. ja oczywiscie sie śmieje bo humorek mi wraca.Uwielbiam patrzeć jakie cuda te nasze dzieciaczki wyprawiaja. Moja klaudia jeszcze niedawno chetnie leżała z gołą pupcia na tym niby przewijaku. a teraz tez chetnie z goła pupcia ale przewijakiem to sie czasem owinie a tetrówke spod dupci wyjmuje i leje na swoje pszescieradło i kręci sie po całym łóżeczku.
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Czeć dziewczynki,
na karowej w w-wie tam gdzie rodziłam rozdawali tyle pudełek,że tż codziennie coś "wynosił".Pudełko niebieskie,fioletowe,czer wone,butelka aventu,gazety itd. Całe mnóstwo tego,a i były ankiety.zaowocowało to tym, że dostaję teraz mnóstwo ofert z róznych firm.Nawet ich nie czytam,bo ile razy można czytać o tym,że jestem o ciut od wygrania np.samochodu ![]() ![]() Po m-cu dostałam chyba cosik z babilonu,bebika -książeczki o żywieniu, jakiś słoiczek,próbki mleka. Hmmmmmmmmm,moja mama przyjechała do opieki nad Marta.I tak jak się spodziewałam córa miała minę w rodzaju"o matko co za baba mnie trzyma na rękach".Mama musi ją nosić tak żeby nie widziała jej.Aż strach pomyśleć co będzie jutro. ![]() A nie mówiłam.................. ...... Jutro wracam do pracy:boż.....spraw żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

)

to ja się jej pytam, czy jak dziecko jest chore to nie mogę po prostu przyjść go pokazać?? No oczywiście mogę, ale nie wiadomo czy lekarz przyjmie bez zapisu i w takiej sytuacji będę musiała swoje odstać w kolejce. No tak się wkurzyłam że głowa mała. Jak zdążę to jeszcze dziś pojadę tam zabrać kartę szczepień i przepisuję micha do przychodni w centrum. Jest to niestety po drugiej stronie Wisły, ale chyba już lepiej pojechać kawałek dalej ale mieć do czynienia z normalnymi ludźmi.
natręctwa, to gdy mój mąż zmienia Jasiowi pieluchę, a mamy akurat Pampersy, zawsze wybiera tę z kotkiem
.

ale miło