Panny Młode 2008 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-23, 13:10   #211
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008 ?

Cytat:
Napisane przez Karolinna Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy ktoraś planuje ślub nie w sojej parafi bo My sie zastanawiamy żeby zarezerwowac kościół niedaleko sali weselenej a nie jest to parafia ani moja ani Misia wiec co musze zrobic??

Nie jestem pewna, ale prawdopodobnie bedziesz musiała uzyskac zgode ze swojego kościoła, dostaniesz "jakieś papierki" i z nimi trzeba bedzie skierowac sie do wybranego Kościoła.
Moja siostra nie chciała u siebie na parafii brac slubu,tylko na osiedlu męża i jak mnie pamięć nie myli (to było 4 lata temu) tak własnie musiała zrobic.
Stary 2007-02-23, 13:21   #212
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evrena Pokaż wiadomość
To ja się też dołączam. Najbardziej prawdopodobna data to 9.08.2008
Dopiero myślimy nad przygotowaniami do ślubu, więc mam do Was pytanie: na ile wcześniej trzeba załatwiać salę? Czy jeśli zaczniemy się rozglądać w czerwcu, to nie będzie problemów?
Gratuluje ,ale co do przygotowań radziłabym Ci już działać w tym kierunku.Od kilku tygodni dzien w dzien , kiedy tylko mieliśmy z partnerem jakąs wolną chwile jeżdzilismy za salami i zdarzało sie, że były pozajmowane terminy na sierpień 2008,więc jesli planujesz w "znanym" lokalu świetowac swój wielki dzień, uważam że w czerwcu może już być po ptokach .Życze powodzenia

Cytat:
Napisane przez ryjek_1 Pokaż wiadomość
Ostatnio nie miałam zbyt wiele czasu by tu zaglądać a tu tyle już panien młodych 2008 w grupie zawsze raźniej . Dziś podpisaliśmy umowę o wynajem sali. Nasz wielki dzień to 30.08.2008 tak jak sobie zaplanowaliśmy. Kobieta powiedziała, że mieliśmy wielkie szczęście, ponieważ zaraz dzień po naszej rezerwacji ktoś się już pytał o ten termin i od tej pory co trochę o niego pytają. Ogromnie się cieszę, że nam się udało. Teraz tylko cała reszta . Powodzenia i oby wszystkim nam pannom młodym 2008 wszystko wyszło tak jak sobie wymarzymy.
Hihi nasze daty sa nieco zbliżone , my planujemy na 23.08 czyli tylko tydzień przed Wami.My dostalismy miesiąc na wszelkie ostateczne przemyslenia co do wybranej przez nas sali, ale już lada dzień zgadzamy sie na wszelkie warunki.Początkowo (do wszystkiego tak podchodze) z dystansem na to wszystko patrzyłam, ale tyle sie naganialiśmy po innych hotelach, restauracjach, karczmach, i nic nie pobiło tego co mysmy sobie wytypowali.Teraz jestem bardzo zadowolona z sali

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Evreno w tym watku wiele razy poruszany byl ten temat radze juz teraz sale rezerwowac... czerwiec moze byc za pozno. Ale oczywiscie wyjatki potwierdzaja regule - zawsze mozna podjac ryzyko
Wyjątki są ale po co tak ryzykowac? Nasi znajomi biorą slub w czerwcu tego roku i dopiero szukają sali .Jestem z dużego miasta,oni liczą na jakieś miejsce z klasą,oj żeby tylko sie nie zawiedli
Stary 2007-02-23, 14:00   #213
Evrena
Przyczajenie

Dziekuję za pomoc Zaczniemy się już za czymś rozglądać, bo może faktycznie nie ma co ryzykować
My też bierzemy ślub w "nie swojej" parafii. Musisz iść do kancelarii u siebie i poprosić o zezwolenie proboszcza, a potem okazać je w kościele, gdzie będziecie brali ślub
i w myśli zapiszę...
Evrena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 14:31   #214
zuzialekkk
Raczkowanie

30.08.2008

Ale fajnie, ze jest jeszcze ktos na forum z taka zarezerwowana data Gratuluje Ryjek. Nam tez sie ten termin bardzo spodobal. Mamy juz zarezerwowany lokal. Pozostaje TYLKO czekac
zuzialekkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 15:15   #215
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ehh my ustalilismy date na 28 czerwca 2008 roku ale jeszcze niewiele w tym kierunku robimy... miałyśmy z mama obejrzeć salę za lublinem ale spadł snieg i chyba znów wszystko przeciągnie sie do wiosny... Jak ja nie nawidze śniegu ...

Mam pytanie czy ktoraś planuje ślub nie w sojej parafi bo My sie zastanawiamy żeby zarezerwowac kościół niedaleko sali weselenej a nie jest to parafia ani moja ani Misia wiec co musze zrobic??
Zapraszam do wątku "Lubelskie panny młode .... " - skarbnica wiedzy

Ja też ślubuję w 2008 roku

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 21:20   #216
olka222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
olka222 - mam ten sam problem!
Sala ktora sobie upatrzylismy jest przy szkole (facet prowadzi sportowa dzialalnosc UKS a przy okazji wesela itp imprezy) i narazie wstrzymal sie rezerwacjami bo czeka na odp od ministra czy moze dzialac dalej...
Kakusia, nie wiesz, czy są już jakieś wieści ( dobre mam nadzieję ) w sprawie sal w szkołach? W szkole wszyscy nabrali wody w usta i nic nie wiem, a tu terminy gonią.
Stary 2007-02-24, 21:26   #217
aqartha
Przyczajenie

no to widze ze w sierpniu 2008 nie tylko ja zmienie stan cywilny troche nas juz jest....ja o zadnym planowaniu jeszcze nie mysle bo na sama mysl goraco mi sie robi.....sale mam tylko zarezerwowana bo kolejki sa pozdrawiam wszystkie przyszle zony
aqartha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-24, 21:57   #218
Kakusia
Zakorzenienie

Olka222 - niestety zadne! W poniedzialek TZ bedzie dzwonil do tego faceta czy moze juz dostal odpowiedz w tej sprawie
Ach jakbym chciala zeby Giertych wycofal te idiotyczne ustawy - to jest jedyna sala w ktorej wszyscy jestesmy zgodni i wszystkim sie podoba Przy kazdej innej sali jest spor konflikt klotnia i rozbiezne zdania
Dlatego na pewien czas nawet nic tu nie pisalam - bo ogolnie przestalismy na ten temat rozmawiac/ organizowac itp
Ale powoli powoli staramy sie dochodzic do kompromisu - czas pogania terminy tez wiec my sie tez pogonilismy do dzialania
W kazdym razie jak cos bede wiedziala - odrazu daje znac!
Tak swoja droga - czytajac poczatek Twojej wypowiedzi mialam juz nadzieje ze to Ty przychodzisz z ta mila wiadomoscia
Pozdrawiam wszystkie Panny Mlode 2008
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 22:31   #219
ryjek_1
Raczkowanie

Ciesze się, że 30.08.2008 będzie jeszcze dla kogoś tym wyjątkowym i wspaniałym dniem. Zmartwienia z salą się skończyły, ale za to zaczęły z zespołem. Według mojej mamy i mamy TŻ to sala (czyt. jedzenie) i orkiestra to podstawa by wesele się udało. Zaczynamy więc poszukiwania. Trzymajcie kciuki. Powodzenia .
P.s. te suwaczki to fajna rzecz, dzięki Miss.hot
ryjek_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 01:30   #220
czekoladka79
Zadomowienie

Ufff właśnie dzisiaj obejrzeliśmy ostatnią salę ... niestety nie było tam już wolnego 13.09.2008 został wolny tylko 27.09.2008, ale warto przełożyć ślub o te dwa tygodnie, bo sala jak i cała obsługa jest REWELACYJNA !!!!
Obie rodziny są za tym lokalem i nie było w tej kwestii żadnej niezgodności.
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 10:25   #221
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
Ufff właśnie dzisiaj obejrzeliśmy ostatnią salę ... niestety nie było tam już wolnego 13.09.2008 został wolny tylko 27.09.2008, ale warto przełożyć ślub o te dwa tygodnie, bo sala jak i cała obsługa jest REWELACYJNA !!!!
Obie rodziny są za tym lokalem i nie było w tej kwestii żadnej niezgodności.
Świetnie, wydaje mi sie że znalezienie odpowiedniej sali to najtrudniejszy moment w całych przygotowaniach, a póżniej pozostaje tylko orkiestra, kamerzysta i inne sprawy, które jak to mi doświadczona w tych sprawach siostra powiedziała, pójdzie o wiele łatwiej i przyjemniej.

My sale tez już mamy,na szczęście był wolny termin, a w ten piątek jedziemy do orkiestry, sprawdzic ich umiejętności hehe
Stary 2007-02-25, 12:37   #222
olka222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Tak swoja droga - czytajac poczatek Twojej wypowiedzi mialam juz nadzieje ze to Ty przychodzisz z ta mila wiadomoscia
Bardzo bym chciała
Stary 2007-02-26, 18:06   #223
mika85
Raczkowanie

czesc Dziewczyny, wczoraj bylo spotkanie rodziców Tż z moimi odbyło sie bez rozlewu krwi Wstępnie ustalony Termin to 23.08.08 zrezygnowalismy z 30.08 ponieważ mama tż pracyje w szkole i zaraz po poprawinach musiałaby zaginac do pracy od Jutra zaczynam z mama rajd po restauracjach{ a mama bo moje kochanie już dzisiaj wracało do jednostki} Tylko trzy mam do wyboru na ilosc gości ok 80-90 i reprezentujace przyzwoity standard. Jesli uda mi sie cos załatwic to sie pochwale. Tylko ojciec mojego tż nie jest do konca przekonany do wesela, twierdzi ze to niepotrzebny wydatek i ze moglibysmy sobie gdzies pojechac albo kupic samochod:/, niby twierdzi ze decyzja nalezy do nas ale swoje musi powiedziec. mielismy w planie zebysmy my i rodzice jechali bryczka do slubu tzn My jedna i nasi rodzice druga ale mama tż powiedziała ze ona zadna Bryczka nie jedzie. jak tak dalej pojdzie to sie chyba załamie Pozdrowionka
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 19:17   #224
rezeda
Raczkowanie

GG do rezeda
Post Dot.: Panny Młode 2008 ?

a więc ja też dopisuję się do 2008 roku, miał być 2007, nie wyszło, miał być 16.08.2008 [moje urodziny], ale sala już zarezerwowana a więc wybraliśmy termin 9.08.2008 w przyszłym tygodniu jedziemy wpłacić zaliczkę i przyjdzie czas na szukanie zespołu i fotografa/kamerzysty
rezeda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 20:56   #225
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mika85 Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny, wczoraj bylo spotkanie rodziców Tż z moimi odbyło sie bez rozlewu krwi Wstępnie ustalony Termin to 23.08.08 zrezygnowalismy z 30.08 ponieważ mama tż pracyje w szkole i zaraz po poprawinach musiałaby zaginac do pracy od Jutra zaczynam z mama rajd po restauracjach{ a mama bo moje kochanie już dzisiaj wracało do jednostki} Tylko trzy mam do wyboru na ilosc gości ok 80-90 i reprezentujace przyzwoity standard. Jesli uda mi sie cos załatwic to sie pochwale. Tylko ojciec mojego tż nie jest do konca przekonany do wesela, twierdzi ze to niepotrzebny wydatek i ze moglibysmy sobie gdzies pojechac albo kupic samochod:/, niby twierdzi ze decyzja nalezy do nas ale swoje musi powiedziec. mielismy w planie zebysmy my i rodzice jechali bryczka do slubu tzn My jedna i nasi rodzice druga ale mama tż powiedziała ze ona zadna Bryczka nie jedzie. jak tak dalej pojdzie to sie chyba załamie Pozdrowionka
Ja też jestem z 23.08 niczym sie nie przejmuj, ja tez już sie nadenerwowałam oczywiście na zapas i nie potrzebnie.Głowa do góry a wszystko powinno pójśc jak z płatka.

Cytat:
Napisane przez rezeda Pokaż wiadomość
a więc ja też dopisuję się do 2008 roku, miał być 2007, nie wyszło, miał być 16.08.2008 [moje urodziny], ale sala już zarezerwowana a więc wybraliśmy termin 9.08.2008 w przyszłym tygodniu jedziemy wpłacić zaliczkę i przyjdzie czas na szukanie zespołu i fotografa/kamerzysty
ja w tą sobote (lub za tydzień bo niewiadomo czy właścicielka nie wyjedzie za miasto) płace zaliczke za sale.Później czas na orkiestre.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-27, 10:12   #226
nysiunia
Raczkowanie

widze że sierpień bardzo popularny ciekawe czemu? mi sie zawsze marzył ślub jesienią, ale chyba nie dałabym rady tyle czekać bo jesień 2007 to było dla nas za wcześnie, a jesień 2008 za późno, więc wyszło tak po środku czyli 19 kwiecień 2008. sale i orkiestre mamy załatwione, więc teraz mamy przestój i zajmujemy sie swoimi sprawami a potem to sie zacznie...kamerzysta, suknia, fotograf... nie umiem sie doczekać
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 15:38   #227
tiffi1
Rozeznanie

Nysiunia jesteś pierwsza.
a potem chyba ja - maj
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 16:48   #228
lola20*
Przyczajenie

witam. Ja też uważam- tak jak tu jedna z was ze to wcale nie sa odlegle plany...również biorę ślub w 2008 i już mamy małe ptrzygotowania takie jak np. zamowiona orkiestra kucharz i sala bo to sa chyab rzeczy ktorej trzeba naprawde z duzym wpyrzedzeniem zamawiac..
lola20* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 22:09   #229
madzikk85
Raczkowanie

witam wszystkie 2008 Panny Mlodena sam poczatek nie pozostaje mi nic innego jak napiasac "aaaaaaaaaa"...a to dlatego ze zaczynam sie niepokoic bo jeszcze NICZEGO nie zalatwilismy a mamy( tzn tak sobie ustalilismy wstepnie) slub 30ego wrzesnia...zaczynam sie ostro rozgladac ale poki co mamy razem z moim TZ egzaminy wiec pozostaje mi przeczekac jeszcze dwa tygodnie...mam nadzieje ze poznan pozostawi dla nas jedna urocza sale na wesele marzenpozdrawiam i z ciekawoscia sledze Wasze zmagania z przygotowaniami
madzikk85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-27, 22:13   #230
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
My bierzemy ślub w parafi mojego TŻ i ksiądz mi powiedział że ja nie muszę mieć pozwilenia jak jesteśmy z tego samego miasta i bierzemy ślub w swoim mieście, dopiero jak w innym, więc nie wiem, co kraj to obyczaj
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 20:56   #231
mika85
Raczkowanie

No i kompletna zmina planow,:/ Miała byc restauracja 23 sierpnia ale niesety w tej najlepszej i "najdroższej" wszystko jest pozajmowane najblizszy wolny termin to 27. wrzesien a ja nie chce jesienia:/ No i po wszelkich kosztorysach, rozmowach objeżdzeniu sal wiejskich i kucharek MÓJ WIELKI DZIEN 16.08.2008 Na sali wszystko przygotowywane przez kucharke ze swoim zespołem pomocników i kelnerów. prawie tak jak w restauracji ale bedzie wiecej przyjemnosci z podróży bryczką bo pojedziemy 8 km Bezdie wesoło. Jutro jeszcze pojade wpłacic zaliczke za sale, bo jak byłm dzisiaj to nie znałam poglądów mamy tż na taką zmiane planów. ale jest pozytywnie nastawiona. Pozdrawiam. teraz zostaje zespól muzyczny i kamerzysta z fotografem. Mam nadzieje ze uda sie to wszystko zgrac na tego 16.08.
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 08:47   #232
Kakusia
Zakorzenienie

Olka222 - dzwonilismy do tego faceta...
No wiec tak : To jest ustawa (zakaz organizowania alkoholowych imprez na terenie szkoly) ktorej szybko nie zmienia (sejm potrzebuje na to czasu) o ile w ogole zmienia - tego nie wiadomo... Ale Nam akurat facet bardzo robil nadzieje, zebysmy uzbrili sie jeszcze w cierpliwosc miesiac - bo teraz to jest jego decyzja czy on bedzie ryzykowal czy nie. Powiedzial ze wladze sa mu przychylne i nie beda mu problemow robic - najwyzej on powie ze o alkoholu nic nie wiedzial albo bedzie za czasow jego mlodosci (podpijanie ukradkiem - bzduuuraa )
W kazdym razie on bedzie chyba dalej organizowal wesela
Skoro wladze sa mu przychylne to mysle ze nie bedzie zle
Dowiedz sie najlepiej w swojej sali czy mialabys jakies problemy czy nie. Nie wiem czy dobrze pamietam czy Twoja mama nie jest dyrektorka szkoly - wiec moze niech sprobuje zdobyc przychylne zdanie o wladz miasta?
Probuj poprostu
POzdrawiam wszystkie Panny Mlode 2008
Stary 2007-03-01, 08:48   #233
czekoladka79
Zadomowienie

Dzisiaj jadę podpisać umowę w lokalu, kamerzysta i fotograf już zaklepany, w sobotę spotkanie rodziców i ma przyjechać wtedy DJ i też podpiszemy umowę. Samochód mamy ... przyszły teść nas zawiezie swoim nowym volvo, więc nic nas to nie będzie kosztowało.
Jak się cieszę, że przez kolejny rok będziemy mięli spokój. Za rok będę ganiała za kiecką i zaproszeniami. A narazie błogi spokój; wielki kamień spadł mi z serca, że się obeszło bez rozlewu krwi.

I dobra rada dla dziewczyn, sprawdzajcie lokal kiedy jest tam jakieś przyjęcie.
Mi się podobała jedna knajpa, wszystko suuuper, wystrój piękny, ale kiedy tydzień temu weszliśmy tam podczas imprezy, myślałam że się uduszę smrodem smażonych frytek i kotletów. Wentylacja do kitu, po spędzeniu tam 15 min wszyscy śmierdzieliśmy tym co goście jedli .... KOSZMAR.
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-01, 10:52   #234
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Kakusia i Olka222 widze, że macie problemy jesli chodzi o sale w szkole mhm, tak czytam sobie Wasze posty, że szkoła podporządkowana jest wejściu nowej ustawy w życie, a tymczasem ja jestem z dużego miasta i bez problemu można w takim miejscu zamawiac sale na wesela, stypy i inne okazje.Nikt nikomu nie robi problemu.Przyznam że ceny są bardzo przyzwoite, jeszcze lepiej kiedy swój slub chce sie organizowac w szkole gastronomicznej, wtedy kucharze wszystko jest na miejscu.Ciekawe czemu taka rozbieżność.

dziewczyny zycze Wam powodzenia
Stary 2007-03-01, 11:54   #235
kulka_julka
Przyczajenie

ja tez jestem Panna Młodą 2008
02.08.2008 to nasza data i jak do tej pory mamy zarezerwowana sale
kulka_julka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 14:40   #236
Kakusia
Zakorzenienie

M.a.r.t.a - nie mam pojecia czemu tak jest Moze u Ciebie mozna wlasnie dlatego ze mieszkasz wduzym miescie ? Ja mieszkam w niewielkiej miejscowosci (cos ponad 50 tys mieszkancow) a miasto w ktorym jest ta sala (szkola) jest jeszcze mniejsze

Wsumie przez ta sale wszystko jest takie ociagane... Wy juz wszystko zalatwiacie, podpisujecie umowy - przede wszystkim - macie spokoj a my ciagle jestesmy przetrzymywani w niepewnosci, noa le jakby co mamy w zanadrzu inna sale - tansza nawet, w cichym miejscu...ale... MNie sie w ogole nie podoba (stad te spory nasze) - nie jest w ogole elegancka, jak ja to okreslilam tesciom - jak wiejskie wesele (bez obrazy dla ludzi ze wsi) ale taki klimat, zapach, wystroj... eh... Mnie sie podobaja sale eleganckie, z gustem, ze smakiem
No ale dalam warunek mojemu TZtowi - jak chce ta sale ma mi przede wszystkim wymieniac krzesla na bardziej eleganckie a ja sie zajme reszta dekoracji i zrobie ja na blysk i elegancje
Pozdrawiam
Stary 2007-03-01, 14:41   #237
Kakusia
Zakorzenienie

Acha i jeszcze jedno... do Dziewczyn ktore beda mialy orkiestre...
Z ilu osob skladac sie bedzie Wasza orkiestra? Bo my mamy upatrzona 3 - osobowa i moja mama troszke sie dziwi ze nie maja perkusji... Mysliscie ze to wazny sprzet grajacy na weselu??
Stary 2007-03-01, 15:36   #238
tiffi1
Rozeznanie

Hej,
Co do orkiestry to my wciąż szukamy,a to nie takie proste. Generalnie dla mnie ważna jest perkusja, myślę, że gitary, klawisze i perkusja to podstawa. Dlatego szukamy z perkusja. marzy mi się jeszcze sax.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 19:23   #239
magda_222
Zadomowienie

GG do magda_222

Witam!
My tez planujemy slu na sierpien 2008, ale nie mialam pojecia ze to trzeba z takim wyprzedzeniem wszystko zalatwiac Jakos mnie przeraza to, ze np. jutro mialabym isc podpisac umowe o wynajem sali Musze dzisiaj pogadac z moim facetem

NASZ DZIEŃ :
magda_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 22:29   #240
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kulka_julka Pokaż wiadomość
ja tez jestem Panna Młodą 2008
02.08.2008 to nasza data i jak do tej pory mamy zarezerwowana sale
My też wstępnie ustaliliśmy datę na 2.08.2008

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...

Edytowane przez gosiunia22
Czas edycji: 2007-03-02 o 23:26
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości