Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-11, 11:09   #211
lillya
Przyczajenie

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 III

eleonora - A jak dzisiaj? Dalej ma ma biegunkę? Bactrim nie jest antybiotykiem lecz lekiem bakteriobójczym, więc nie bardzo trzeba coś osłonowo podawać. Ale mogą być po nim sensacje związane z ukł. pokarmowym. Trzeba przy nim dużo pić.

Ela - ślicznie wyglądasz, brzuszek cudny Może i ja zacznę coś działać...

Zdjęcia dziewczynek super! Ale wyrosły
lillya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 12:18   #212
elenoraPIOTR
Raczkowanie

GG do elenoraPIOTR Send a message via Skype™ to elenoraPIOTR

Cytat:
Napisane przez lillya Pokaż wiadomość
eleonora - A jak dzisiaj? Dalej ma ma biegunkę? Bactrim nie jest antybiotykiem lecz lekiem bakteriobójczym, więc nie bardzo trzeba coś osłonowo podawać. Ale mogą być po nim sensacje związane z ukł. pokarmowym. Trzeba przy nim dużo pić.

Ela - ślicznie wyglądasz, brzuszek cudny Może i ja zacznę coś działać...

Zdjęcia dziewczynek super! Ale wyrosły
no kurcze dalej ma...pielucha tak co godz do wymiany...jak u noworodka..( doceniam firme Pampers) ale na sczescie pije i zachowuje sie normalnie chcialam mu smecte dac ale mi zwymiotował..uwielbia tak jak ja....zobacze jak mu nie przejdzie do jutra, przynajmniej na kaszel nie zadzaila to idziemy do lekarki niech mu odstawi..
a co do ELI to tez mialam taka mysl zeby pomyslec
elenoraPIOTR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 13:01   #213
lillya
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elenoraPIOTR Pokaż wiadomość
no kurcze dalej ma...pielucha tak co godz do wymiany...jak u noworodka..( doceniam firme Pampers) ale na sczescie pije i zachowuje sie normalnie chcialam mu smecte dac ale mi zwymiotował..uwielbia tak jak ja....zobacze jak mu nie przejdzie do jutra, przynajmniej na kaszel nie zadzaila to idziemy do lekarki niech mu odstawi..
a co do ELI to tez mialam taka mysl zeby pomyslec
To może spróbuj się skontaktować z lekarką, bo przy wymiotach i biegunce to pewnie niewiele tego Bactrimu zostaje. Może to wina leku a może infekcji. Czasem jest też tak, że kaszel powoduje wymioty albo to co się odkaszlnie i połknie (jak to robia dzieci) biegunkę. Zgłupieć można...
A jakbyś mu tę Smectę przemyciła w piciu...?
Stary 2008-03-11, 13:06   #214
elenoraPIOTR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lillya Pokaż wiadomość
To może spróbuj się skontaktować z lekarką, bo przy wymiotach i biegunce to pewnie niewiele tego Bactrimu zostaje. Może to wina leku a może infekcji. Czasem jest też tak, że kaszel powoduje wymioty albo to co się odkaszlnie i połknie (jak to robia dzieci) biegunkę. Zgłupieć można...
A jakbyś mu tę Smectę przemyciła w piciu...?
no wlasnie w piciu chcialm mu przemycic ale on tylko poczyl to zaczal wymioty wymuszac...chyba bede musiala sie jednak jutro z rana skontaktowac bo nie widze zeby ten bactrim cos dzialal na ten kasezlek

a wogole to taka sfrustrowana jestm.. maly ciagle jeczy i doprowadza mnie do szłu.. bawic sie sam nie chce ewentualnie tylko w płytach grzebac i chodzi i marudzi.. ja wiem ze jest chory ale moja granica wytrzymalosci i cierpliwosci sie skonczyła...RATUNKU!!!!!! !!!!!!
Stary 2008-03-11, 13:22   #215
lillya
Przyczajenie

Cytat:
no wlasnie w piciu chcialm mu przemycic ale on tylko poczyl to zaczal wymioty wymuszac...chyba bede musiala sie jednak jutro z rana skontaktowac bo nie widze zeby ten bactrim cos dzialal na ten kasezlek

a wogole to taka sfrustrowana jestm.. maly ciagle jeczy i doprowadza mnie do szłu.. bawic sie sam nie chce ewentualnie tylko w płytach grzebac i chodzi i marudzi.. ja wiem ze jest chory ale moja granica wytrzymalosci i cierpliwosci sie skonczyła...RATUNKU!!!!!! !!!!!!
Spokojnie, pomyśl, że on źle się czuje i nie wie co mu jest. Włącz sobie jakąś fajną muzę albo filmik i nie denerwuj się na Choraska. Jak z temperaturą?
A lek potrzebuje trochę czasu żeby było widać działanie. Mój mąż jest zakochany w Bactrimie Forte (choć ja się trochę sprzeciwiałam jak miał wziąć 1.raz, wolałam coś mocniejszego) i zawsze mamy go na stanie. Trzeciego dnia stosowania widzę na nim poprawę (przestaje marudzić i umierać). Żadnych sensacji dodatkowych nie zaobserwowałam.
Stary 2008-03-11, 13:35   #216
elenoraPIOTR
Raczkowanie

no a ja wlasnie troszke poczytalam o tym leku i o co czytam to mnie przeraża...troszke sie wystraszylam bo napisali ze to jest Biseptol a moj maz jest strasznie na to uczulony i jak byl maly to wlasnie przez biseptol zszedłby z tego swiata...a jakby maly odziedziczyl...az strach myslec..
temp nie ma.. a zloscic sie moge tylko na siebie ze jestem beznadziejna i nie mam tyle cierpliwosci

dalam malemu teraz łyzke nutelli i zadowolony wcina ( usprawiedliwiam ze czekolada zatrzymuje biegunke) zamowilismy sobie pizze bo nie mam sily nic robic od 2 dni prawie nie spie w nocy przez Choraska..mialam sie odchudzac ale co pizza zawsze na mnie dobrze działa)a maly zapewne bedzie koncowki wcinał
temp nie ma od wczoraj takze chociaz tyle
jescze mnie tesciowa wkurza do rana bo mi pisze ze nie umiem sie dzieckiem zajac bo zuzia( jej druga wnuczka wychowana przez nia) to umiala juz smarkac w tym wiekui ze go nie inhaluje i wogole
a to ze to Zuzka go zarazila to inna hostoria.. bo caly dom tam chory...
Stary 2008-03-11, 13:50   #217
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Elu - masz bardzo mały brzuszek! Pewnie nie tyjesz bo biegasz za Jasiem
Zaba - śliczne zdjęcia Asi , ale wyrosła , to już mała panienka
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 13:55   #218
Aranka
Zakorzenienie

Spróbuj kupić Orsalit - ja tak laurce dawała. Uzupełnia elektrolity w organizmie i jest do wyboru bananowy lub malinowy. poza tym wszelkie owocowe rzeczy odstaw i mleczne również...Lakcid czy Lacidofil wyjaławiają jelita z wirusów i bakterii dlatego należy dawać 2 razy dziennie. no i przede wszystkim dawać dużo pić - małe porcje a często. Smectę dawałam jak kazała lekarka rozpuszczoną w odgazowanej coli. Zamieszałam, wlałam do butelki trochę i wypijała! Trzymajcie się dzielnie!

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 13:55   #219
lillya
Przyczajenie

Cytat:
no a ja wlasnie troszke poczytalam o tym leku i o co czytam to mnie przeraża...troszke sie wystraszylam bo napisali ze to jest Biseptol a moj maz jest strasznie na to uczulony i jak byl maly to wlasnie przez biseptol zszedłby z tego swiata...a jakby maly odziedziczyl...az strach myslec..
temp nie ma.. a zloscic sie moge tylko na siebie ze jestem beznadziejna i nie mam tyle cierpliwosci

dalam malemu teraz łyzke nutelli i zadowolony wcina ( usprawiedliwiam ze czekolada zatrzymuje biegunke) zamowilismy sobie pizze bo nie mam sily nic robic od 2 dni prawie nie spie w nocy przez Choraska..mialam sie odchudzac ale co pizza zawsze na mnie dobrze działa)a maly zapewne bedzie koncowki wcinał
temp nie ma od wczoraj takze chociaz tyle
jescze mnie tesciowa wkurza do rana bo mi pisze ze nie umiem sie dzieckiem zajac bo zuzia( jej druga wnuczka wychowana przez nia) to umiala juz smarkac w tym wiekui ze go nie inhaluje i wogole
a to ze to Zuzka go zarazila to inna hostoria.. bo caly dom tam chory...
Nie czytaj tego! Sama przed chwilą czytałam i ręcę mi opadły jakie głupoty ludzie piszą... Dramat! Nie wszystkie alergie - dzięki Bogu! - się dziedziczy, więc spokojnie.
Jesteś świetną mamą i nie może być tu mowy o żadnej beznadziejności!!! Po prostu jesteś zmartwiona i zmęczona. A tą pizzą to świetny pomysł, poodchudzasz się jak mały wyzdrowieje.
Teściową się nie przejmuj, niech sobie gada; to Twoje dziecko i to Ty wiesz co jest dla niego najlepsze.
Popraw sobie czymś humor, wtedy i choroba i teściowa nie będą Cię tak wkurzać.
Stary 2008-03-11, 13:57   #220
elenoraPIOTR
Raczkowanie

cole??
hmm sproboje...zobaczymy mam nadzieje ze bedzie ok....

dziekuje lillya
Stary 2008-03-11, 14:29   #221
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

dzisiaj znowu temperatura ale znalazlam zabak nowy wiec

wozki ja mam dylemat miedzy Viva a viva + bo wole wozek z palakiem ale ten viva bardziej wizualnie mi sie podoba
dzisiaj podjade zobaczyc do sklepu jak na zywo wygladaja
Stary 2008-03-11, 14:34   #222
elenoraPIOTR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yaira Pokaż wiadomość

wozki ja mam dylemat miedzy Viva a viva + bo wole wozek z palakiem ale ten viva bardziej wizualnie mi sie podoba
ale nie musisz sie palakiem przeciez przejmowac.. koleznaka kupila vive a palak dokupila jakis uniwersalny ( zeby taniej) i sie bez problemow sparwdza
Stary 2008-03-11, 14:35   #223
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Eleonoro dużo zdrówka dla Piotrusia , a dla ciebie mooocne uściski
Ago dla Wikuni też dużo zdrówka A ten park jest między al. pokoju (M1) a al. Jana Pawła(AWF), myśmy podjechali od strony AWF, zaparkowaliśmy obok hotelu Justyna i teraz już wiemy ze jest tam zakaz, w ostatniej chwili zwialiśmy straży miejskiej, bo kilku samochodom już zdążyli założyć blokady. Ale sądzę ze możecie sobie zaparkować obok M1, przejść na drugą stronę i będziecie w tym parku, jest duuuży i jest w nim bardzo przyjemnie (w dzień)
Elu moja kuzynka będzie rodzić lada dzień 2 dziecko, w 1 ciąży sporo przytyła, bo dużo jadła a mało się ruszała, zresztą tak wtedy wszyscy dmuchali i chuchali na nią, a teraz wiadomo masa obowiązków, i inne, zupelnie zadrowe podejście, więcej ruchu (syn ma 4 latka), i jedynie ma z przodu taką fajną piłeczkę... A co do wózków, to w sumie ile nas tutaj jest, tyle różnych opinni i każda z nas wybierze to co jej będzie najbardziej odpowiadało. A spodnie fajne
Garnuszki, Marti i Fibian dziękujemy za miłe komplementy
Marti ty nas kupę czasu nie widziałaś, owszem schudła, może jeszcze daleko mi do ideału, ale jest lepiej. Zapomniałam wczoraj napisać, super wyglądasz, taka promienna, widac że jesteś szczęśliwa, super A Laura to już mądra dziewczynka i super się porozumiewa
Fibian to fajnie że Ciutka tak szybko łapie mówienie, Asia mówi dużo - w języku elfów...
Malgo to z tym podłożem pewnie chcieli dobrze, ale im nie wyszło, u nas od kilku dni przepiękna pogoda, oby jak najdłużej się utrzymała
Kasiu ja również trzymam kciuki za prezentację i za spotkanie z promotorem
A dla wszystkich pracujących mam przesyłam gorące buziaczki i mocne uściski bo na "obowiązki domowe" macie o wiele mniej czasu niż ja a ja i tak nie zawsze się ze wszystkim wyrabiam a najczęściej jak mam "nawał" wszystkiego to Asia chyba wyczuwa że nie mam dla niej czasu i wtedy jest marudna i absorbująca jak nie wiem i też się nieraz nia nią złoszczę że czegoś nie dam rady przez nią zrobić, wy przynajmniej wyrywacie się do pracy, do ludzi, a u mnie jak narazie praca pozostanie tylko marzeniem, bo nie mam z kim i gdzie Asi zostawić
Stary 2008-03-11, 14:37   #224
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Cytat:
Napisane przez yaira Pokaż wiadomość

Cytat:
ale nie musisz sie palakiem przeciez przejmowac.. koleznaka kupila vive a palak dokupila jakis uniwersalny ( zeby taniej) i sie bez problemow sparwdza
Przy vivie + po ściągnięciu pałąka zostają takie śmieszne podłokietniki, których nie da się ściągnąć
Stary 2008-03-11, 15:02   #225
elenoraPIOTR
Raczkowanie

Yaira poptarz
http://cgi.ebay.de/Bebe-Confort-Stre...QQcmdZViewItem
ten to ma pałak... mnie sie osobicie nie podoba blee
Stary 2008-03-11, 15:20   #226
Aranka
Zakorzenienie

Z ostatniego egzaminu dostałam 5 - sesja zakończona!

Stary 2008-03-11, 15:37   #227
sohf
Wtajemniczenie

ARanko gratulcję przy tych przeżyciach - nono! super mózg jesteś a jka tam Laurka?? juz z nią wszystko dobrze?
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 15:59   #228
kasia191273
Zakorzenienie

Aranko gratulki!!!!

Ja zakonczylam juz siedzenie nad ta cholerna prezentacja, w sobote wystepuje, zastepstwa w pracy zalatwione, teraz sie tylko modlic, zeby...nie wygrac? Nagroda jest miesiac w Los Angeles. Jak pomysle, ze tak dlugo mialabym nie widziec Niny, to mam lzy w oczach. Tydzien, dwa sobie wyobrazam, ale miesiac!!! Moj sprytny maz kombinuje, ze w takim razie pojada ze mna, nie ma tylko swiadomosci, ze niekoniecznie dostanie wize. Wszystko wyjasni sie 2 kwietnia.
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 16:02   #229
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Aranko moje gratulacje , to teraz trzeba to

A to dzisiejsze zdjęcia

coś wiosennego - krokusy u nas w ogródku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.03-1.JPG (111,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.03-2.JPG (109,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.03-3.JPG (114,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiosna1.JPG (104,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiosna2.JPG (104,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiosna3.JPG (78,9 KB, 6 załadowań)
Stary 2008-03-11, 16:11   #230
kasia191273
Zakorzenienie

sliczne foty!!!!
Stary 2008-03-11, 16:29   #231
sohf
Wtajemniczenie

ale fajnie Asia wyglada super bezrękawniczek))

KAsiu no to nie wiem czego Ci życzyć. prezentacja jak znam Ciebie na pewno wyjdzie super, ale miesiac bez dzidzi faktycznie długo. może niech Ci jakieś wyróżnienie wręczą finansowe najlepiej
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 16:35   #232
kasia191273
Zakorzenienie

Finansowego wyroznienia niet, ale dla mnie to i tak juz wyroznienie dostac sie do finalu- ja to zrobilam wylacznie dla cv- po wakacjach mam zamiar zmienic prace i zwyczajnie fantastycznie to brzmi, jak sie wpisze, ze sie bylo finalista takiego konkursu. Nie sadzilam, ze sprawa tak daleko zajdzie.

a podroz...mam mocno mieszane uczucia, jak to ja...
Stary 2008-03-11, 17:20   #233
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

elenora, a gdzie można taki uniwersalny pałąk dokupić?
Aranko, gartulacje!
Zaba, super zdjęcia. Asia jaka duuuza a krokusiki... ehh A na wózek to ja cię nie namawiam... nie wiem jak odebrałaś to... po prostu mówię, ze u mnie priorytet barierka i niska waga. A wymagania wiadomo że kazdy ma swoje i zasoby w portfelu
Fibian, oj ganiam ganiam za Jasiem. W domu cholery z nim dostaję dziś króciutko w dzien spał więc bylismy na 2 spacerkach, teraz z tatą poszedł na trzeci Obiad zjadłam zimny, bo zanim nakarmiłam J. to mój juz wystygł więc chyba jednak cięzko tu o nabranie kilogramów
Kasia,trzymam kciuki nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 17:42   #234
Aranka
Zakorzenienie

Ja dokupiłam do swojego BBc taką
http://www.allegro.pl/item324865221_...nie_tylko.html

Są też takie
http://www.allegro.pl/item325106355_...p_ekropka.html

Stary 2008-03-11, 17:46   #235
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Dzięki wielkie dziewczyny za komplementy
Cytat:
A na wózek to ja cię nie namawiam... nie wiem jak odebrałaś to... po prostu mówię, ze u mnie priorytet barierka i niska waga. A wymagania wiadomo że kazdy ma swoje i zasoby w portfelu
Elu źle się zrozumiałyśmy, właśnie o to mi chodziło, że każda z nas ma inne potrzeby co do wózka, a u mnie barierka nie jest równie istotna jak u ciebie i każda z nas wybierze to co będzie dla niej najodpowiedniejsze
Stary 2008-03-11, 18:01   #236
elenoraPIOTR
Raczkowanie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;6867852]elenora, a gdzie można taki uniwersalny pałąk dokupić?
[/quote]

u mnie dziewczyny kupuja w hurtowniach dzieciecych a a na allegro jest tez bardzo duzy wybor....ja tez niedlugo bede musiala do zappa kupic bo wogole dla mnie wozki bez barierek to jakis chory wymysł...

u nas troszke lepiej ...przynajmniej w kwestii jedzenia - Piotrus zjadl poł miski zupy..no a takto i tak na caly dzien moze z 90 ml mleka....
Stary 2008-03-11, 18:26   #237
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

dzięki za informacje o pałąku, w takim razie może ez skłonimy sie ku Vivie (bez plusa ) Aranko, a ty masz jaki model bbc?
Tu piszą nawet ze bo BBC pasuje http://www.allegro.pl/item325776555_...ozka_w_wa.html

Mam pytanie do was odnośnie AZS, bądz suchej skóry. Czy stosowałyście jakies kosmetyki na takie problemy?
Otóż... jakis czas temu na ramieniu u Jasia pojawiła sie nie wielka, wypukła sucha skórka, lekko żółta. Bylismy później na szczepieniu, więc przy okazji zapytałam panią dr czym to potraktować i co to jest... Nie wiedziała co to, ale kazała smarować bepanthenem lub Alantanem. Smarowałam ale co z tego jak maśc zaraz wytrze się w ubranie. To coś niby się zmniejszyło, ale wczoraj poczułam takie suche miejsca na ręce, na nodze... posmarowałam: http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=2764, zmiękcza cudownie, ale mam tylko próbkę tego kremu.
Myślałam o zakupie czegoś nobrze nawilżającego/natłuszczającego do i po kąpieli.
Atopra... ? znacie to? http://www.apteka-centrum.pl/atopra-...la-p-2788.html
albo Emolium? http://www.apteka.gda.pl/advanced_se...ywords=emolium
Nie wiem czym zadziałać
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 18:35   #238
elenoraPIOTR
Raczkowanie

ja mama z musteli na atopowe zapalenie skory ale jest takie sobie.. ajedyna rzecza jaka sie sprawdza u mnie to synchro
http://www.allegro.pl/item320632604_...cy_250_ml.html
tu akurat ceny sa kosmiczne ale popytalabys sie w salonach kosmetycznych to kosztuje ok 100zl ale jest naprawde wydajne ja kupilam to w czasie ciaz i co dzien sie smaruje i malemu buzke i mam jescze polowe opakowania... to tlusty krem dobry nawet na oparzenia na blizny. dla mamy taty i dziecka.. taki uniwersal . mi nawet na rozstepy pomogło
Stary 2008-03-11, 20:04   #239
Aranka
Zakorzenienie

Spójrzcie na nazwę firmy

http://www.allegro.pl/item324506547_...jej_niuni.html

Elu - ja mam BBC starszą wersję sprzed 6 lat....chyba dokładnie taką

http://www.allegro.pl/item323512077_...pacerowka.html

Stary 2008-03-11, 20:19   #240
elenoraPIOTR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
Spójrzcie na nazwę firmy

http://www.allegro.pl/item324506547_...jej_niuni.html

Elu - ja mam BBC starszą wersję sprzed 6 lat....chyba dokładnie taką

http://www.allegro.pl/item323512077_...pacerowka.html
dobre dobre
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości