|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
dzięki minisiu
![]() Kancia mój maż miał apogeum alergii jak miał ok 25 lat, a podobno to teraz dynamicznie sie zmienia a po ciąży tez mogą sie nowe pojawić ale i znikać ... chcę Poli zrobić testy ale chyba te bio, ale poczekam na razie... powiedzcie dlaczego moje dziecko jest takie marudne ![]()
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
Witam z rana Mamuśki
![]() KRZYSIU, VIKTORIA - BUZIOLKI OD NAS Ja mam dzisiaj wolne, a Emcia mi pobudkę o 6-tej zrobiła![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iwka - z tymi paznokciami to masz rację, ale niestety często mi się ta poduszka na nich odbija ![]() ![]() ![]() Kancia - gruczolakowłókniak to "nowotwór niezłośliwy" ![]() A tego fryzjera to aż sie boję, bo jestem trochę niezdecydowana ![]() ![]() Edit: minia, widzę Cię ![]()
#213 |
Zakorzenienie
|
![]()
ale dziś na wątku ruch
![]() izuniak co do włosów rozumiem wątpliwości ale zdarzą jeszcze odrosnąć ![]()
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Patrilla Pola ząbkuje a mój wyje bez tego więc ja Ci nie poradze
![]() Izuniak brrrrrrrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
Krzysiu, Vici najlepszości miesięcznicowe od cioci lei i Maksia. paskudna pogoda. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fajne te butki z Baty, ciekawe wzory, podobaja mi się. ![]() izuniak, zapylaj do fryzjera, a co tam, raz się żyje. ![]() ![]() juleczko, ![]() Zmykam do urwisa, bo skacze w łóżeczku. |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Kanciu chyba juz przestała na razie nie można jej na chwile zostawić samej bo sie wydziera jak ze skóry obdzierana ja mam dziś dość
![]()
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
a przetrzymywałas ja??
edit: mowilam, ze u nas dlugo snieg nie potrzyma ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-03-20 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Ale cisza
![]() Właśnie wróciłam z urzędu pracy - kurcze tam jest melina to mało powiedziane - wyszłam stamtąd i czuję się cała brudna - chyba muszę wziąć prysznic ![]() ![]() Hania u mojej mamy, ja zaraz zrobię obiad i przed 15:00 jadę do przyjaciółki. Spakowałam już jej wszystkie gazety M jak Mama - niech poczyta co i jak ![]()
#219 |
Konto usunięte
|
Ale śnieg sypie.
![]() Mikołaja na Boże narodzenie nie było, bo mu się sanie zatarły na betonie, a zajączka też nie będzie, bo zamarzł. ![]() Zaraz Wam wkleje kilka fotek. edit: 1. wreszcie udało mi się pstryknąć fotkę ząbków, jakość średnia, ale jednak. ![]() 2. przyszła sobie zima w marcu, i wciąż sypie. |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów Krzysia i Wiktorii
![]() ![]() U nas dzisiaj pada śnieg a dzis mamy pierwszy dzień wiosny. ![]() Mój syn jest tez nie dowytrzymania, nie moge odejsc od niego na chwile bo juz płacze. |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
lea perelki super
![]() ![]() iwka ratuj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Konto usunięte
|
kanciu, ja myślę, że szampon Bambino się fajnie pieni, powinien się nadać.
Przyszła paczka z prezentem na zajączka dla Maksa. ![]() ![]() Kurde, od kilku godzin próbuję załadować filmik na youtube, i co chwilkę resetuje mi połączenie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
lea zębulki fajne
![]() U nas teraz piękna pogoda. Słońce świeci cały czas ale tylko 2 stopnie na plusie. Klaudia spała mi dziś od 11 do 12.15 i nie chce iść na drugą drzemkę. No i nie wiem czy darować sobie i niech lata do wieczora, czy uśpić ją jakoś na siłę.
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
lea no mi tez sie strasznie długo ładuje
![]() ![]() ![]() u nas tez pełnia słonca ale zimno, jednak to nie przeszkodziło nam łazic 2 h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Konto usunięte
|
Czy jest cos lub ktoś, czego Wasze dzieciaczki się bardzo boją??
JA ostatnio odkryłam taka rzecz, byliśmy kiedyś u moich rodziców, moja siostra wzięła gwizdek i lekko zagwizdała, tak cichutko, Maksowi od razu buźka się w podkówkę wykrzywiła, i ryk, ![]() Kilka dni temu TŻ spróbował ponownie, i znowu ryk, histeria, dziecka nie szło uspokoić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
może wysokośc dzwięku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Konto usunięte
|
Aż mnie zadziwił, że się gwizdka boi.
Jak byłam z nim na warsztacie u TŻ, to nic go nie ruszało- kompresor, szlifierki, kątówki, maszyny na luft... a to wszystko tyle hałasu robi. |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
no to tydzień wolnego ![]() kanciu- no ja Hippa właśnie wlałam, tego z pompką tak trochę wiecej wody niż pół na pół i zadziałało. izuniak - to mówisz,że te butki z BAty dobre i za jakiś czas Werki do Ciebie na rehabilitację nie przyślę ![]() lea- ząbki boskie, nasza niechętnie swoje dwa pokazuje, a co dopiero na fotce uwiecznic, Weroni boi się miksera niestety, więc zupki muszę jej miksowac pod nieobecnosc, a odkurzarza, który przecież jest starszniejszy, bo po całym domu buszuje się nie boi. patrilla- mi też włosy wychodzą i też zwalam na karmienie, że niby Wercia wszystko dobro ze mnie wysysa. Choc był taki okres ,że się uspokoiło, ale teraz niestety znowu, garściami ![]() barwa- i jakie było rozwiązanie te zagadki z literkami? Moje dziecko wylewa z siebie strumienie śliny, kiedyś śliniła się jakoś inaczej, mniej obficie, a teraz tak jakby wypluwa wszystko. No i chyba ma uczulenie na pampresy 4. 1,2,3 były ok, a teraz wysypka na brzuszku. Zmieniałam na Huggies i normalnie już od pierwszej pieluszki wysypka zelżała. Ale czy to możliwe,aby od pampersów wysypka była aż na ramionkach, szyjce i buzi ![]() Co do fotelików samochodowych to my nadal tak jak kancia mamy nosidełko do 13kg., bo przy 7400 mojej Werki nie jest jeszcze źle. A i jeszcze :Weronika dzisiaj w swoim słowotoku dwa razy powiedziała ma-ma. Wyraźnie słyszałam ![]() A teraz dla PAń zatańczy Weronika, zapraszamy: http://www.bobovita.com.pl/swieta/?h...1b4262adb1bb1c
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-03-20 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Może to właśnie to, bo Klaudia tak reaguje jak Sylwia zapiszczy. A poza tym dopatrzyłam się że moje dziecko boi się reklamy Halls'ów, tam gdzie jest ten facet w masce. Od razu zaczyna krzyczeć.
A ja fotelik już zmieniłam bo ten mój klocek to waży ponad 10 kg. iwka to chyba nie od pampersów, skoro do tej pory było w porządku. Tak mi się wydaje
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
iwka, Werka śliczna jako misiek. ja też już wczoraj zrobiłam to z fotką Maksia i rozesłałam znajomym.
![]() Mój dzidek był zmierzły, więc wpakowałam go w wózek i mimo mrozu poszłam na podwórko, teraz wróciłam, ja zmarzłam, a dzidek, nic sobie z tego nie robiąc, śpi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
naczytałam sie a u nas śnieżyca
![]() a teraz dialog międzygatunkowy ![]() ![]()
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
super fotki
![]() ![]() ![]() a to moja gaduła, tylko jakosc słabiutka bo nie wiem czemu nie udalo sie lepiej ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=3ouYRhXFB8Q |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Patrilko piekne to zdjecie z kotkiem poprostu cudowne..
Lea Adrian razej sie niczego nie boi.. Nie lubi jak go trzyma na rekach ktokolwiek inny niz mama i tata ale to chyba tyle ![]() ja wrocilam dzis z pracy jakas podminowana.. caly dzien boli mnie glowa.. no i tz zawiesil szafke wiec znow mam duze lustro w lazience ![]() Iwka moze macie w okolicy jakis remont kanalizaji i ta wysypka ma zwiazek z woda?? u nas jak zmieniali rury to prze kilka dni mielismy obrzydliwa wode. teraz jest duzo lepsza. Adriano tez sie tak slini ![]()
#234 |
Zakorzenienie
|
![]()
u nas często są fajne sceny z serii zwierzaki i ludzie ale zanim dopadnę aparat ....
jako, że Wam sie podobają kocie proszę bardzo - obudziłyśmy się .... ![]() ta Walery Kanciu to kot syberyjski a Luna ta ruda to rasowy dachowiec
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki!
Mój mężuś dziś rano był nietomny z niewyspania, więc wziął wolne ![]() ![]() Miałam więc trochę luzu i pojechałam na ploty do mojej ciężarnej szwagierki ( na 12 kwietnia ma termin), na zakupy oraz niestety byłam u dentysty (brr, pozbyłam się resztek 7-ki, która od porodu mnie męczyła ![]() Wszystkie foteczki fajniusie. Mateusz jest bardzo strachliwy, ale to po mamusi ![]()
![]() ![]() Edytowane przez juleczka1980 Czas edycji: 2008-03-21 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
JULECZKO poszło
ja jutro mam swojego męża tez w domku i strasznie sie cieszę ![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
przypomnialo mi sie czego Adrian sie boi!!!!!!!
zawsze placze jak tz kichnie ![]() ![]()
#238 |
Wtajemniczenie
|
patrilla no może i ta Twoja Polcia to diablica, ale jaka cudna
kropka- no nic mi o remontach nie wiadomo, niby nic nie zmieniałam /proszki,płyny, nowości pokarmowe, a tu masz.../ Anula, a Twoja Klaudia nie ma dzisiaj imieninek? Moj dziecko już drugi raz od 20.00 się budzi, chyba nie o cyca chodzi. RAz ululałam, idę zobaczyc co tym razem.
#239 |
Rozeznanie
|
Vikusia, Krzyś Wszystkiego Naj
![]() ![]() Anula, może a jak nie to zapraszam do mnie ![]() Już gdzieś słyszałam, że wiele dzieci boi się tej reklamy, durna jest jak nie wiem co ![]() Patrilla fotki śliczne a najbardziej podoba mi się ta ostatnia ![]() Lea, Oliwcia chyba nie ma na razie takiej konkretnej rzeczy, chociaż na okulary reaguje czasami nerwowo ![]() ![]() ![]() Kropeczko buziak dla dzielnego Adiego ![]() Iwka od pieluszki to chyba raczej tylko w miejscu zetknięcia ![]() Werka zdolna tancerka ![]() Kanciu Apuś słodki gadułka, fajnie tak słyszeć pierwsze "słowa" ![]() Izuniak ale Emcia i tak niezła bo w końcu zasneła z "prezencikiem" I jak fryzurka ![]() U nas też pogoda do ![]() ![]() ![]() TŻ jutro w domu ma zająć się Liwką, no zobaczymy ![]() Rano byłam u dermatologa i powiedziała, że te wszystkie zmiany na buzi to głównie przez bardzo silne przesuszenie skóry. Poleciła mi m.in. specyfik do stosowania zamiast mydła ale za 40 zł ![]() ![]() Kontaktowałam się z Kasią_mw, Krzyś zdrowy i próbuje wcinać kable. Wszystko u nich w porządku ![]() Oliwcia od kilku dni też tak śmiesznie krzyczy i zaciska piąstki, wygląda to jak by nerwa na kogoś łapała ![]()
#240 |
Konto usunięte
|
Patrilla, fotki cudne.
![]() ![]() Dobranoc, bo natchnienia mi brak, rozkręce się jak przyjdzie wiosna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.