|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brązowe plamy na szyi
Cytat:
Uzywasz kosmetyków z kwasami/ przeciwtradzikowych? Opalacz się, korzystasz z solarium? Bierzesz jakieś leki? Pigułki? |
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ZBIORCZY: Przebarwienia, plamy
tez od urodzenia mam brązowe plamy. z tym, że a plecach i ręce. są dość duże i ciągle się powiekszaja
staram sie unikać słońca i stosować filtry. dermatolodzy u których byłam nic konkretnego mi nie poradzili, a nawet nie określili co to za przebarwienia itp. więc szukam kolejnego dobrego dermatologa. kosmetyczka zaproponowała mi mikrodermabrazje, ale z tym wiadomo i tak muszę poczekać do jesieni. tylko zastanawiam się czy takie zabiegi mi wogóle coś dadzą, skoro przebarwienia mam od 19 lat
|
|
|
#213 |
|
Przyczajenie
|
Mam taki problem.Mam wielkie rozstępy na piersiach.Wyglądają totalnie jak jakieś szramy ;/..cholernie brzydko to wygląda. Kiedyś byłam z tym u dermatologa [były mniejszcze jeszcze wtedy..Oo] i powiedziała,że to od szybkiego wzrostu.Poza tym nie urosłam nawet o 3cm ;/...NIC...teraz mam bardzo brzydkie rozstępy.Kazała je poprostu smarować kremem na rozstępy..troszke pomagało ale nie za wiele...być może dlatego że nie smarowałam je regularnie.Pls jak się pozbyć rozstępów?!..a może jakiś dobry krem czy domowy sposób?
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma skutecznego sposobu na rozstepy... chyba, ze laser albo wycinanie "chorej" czesci skory, ale po tym zostaja blizny.
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Przyczajenie
|
moja córeczka ma przebarwienia na rączce od 2 lat. są jaśniejsze od opalonej skóry ale nie zupełnie białe. wygląda jakby sie opalały tylko wolniej od reszty skóry. przebawrienia wyszły po poazeniu słonecznym. 2 dermatologów wykluczyło bielactwo ale ciągle mam wątpliowści. moze ktoś z was się na tym zna?spójrzcie proszę na fotki ączki. pocieszcie mnie proszę.
nie wiem czy ciągać ja do kolejnego lekarza? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
W mojej rodzinie jest też taka dziewczynka (ma dziewięć lat) która ma takie plamy na twarzy. Poszła z mamą do lekarza i używa teraz jakiegoś kremu... Niezręcznie jest mi pytać, ale może kiedys przy okazji zapytam... W każdym razie nie ma co martwić się na zapas
|
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Ja jednak zajrzałam tu w innej sprawie. A mianowicie: moja mama ma przebarwienia na twarzy. Wygląda to jak źle nałozony puder. Nasila się przy słońcu. Była już u wielu dermatologów... Stosowała tysiące maści i nic. Niektórzy mówią, że to od wątroby (jednak lekarze do wykluczyli) inni, że jak brała antybiotyk to wyszła na słońce... Co ona ma robić?
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
przede wszystkim powinna teraz uwazac ze sloncem. przebarwienia nasilają sie po ekspozycji na słońce. poza tym powinna stosowac na twarz porzadny filtr 50+. a jakich masci probowala? moze przydałby się jej jakis zabieg?
|
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Próbowała tyle maści, że nie jest w stanie ich wyliczyć. Mama te przebarwienia ma od wieku nastolatki/ panny. Na słońce trudno uważać, bo mamy rolnictwo... :/ A u lekarzy- dermatologów była prawie wszędzie- Warszawa, Lublin itp.
|
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
wiesz, z przebarwieniami jest naprawde ciezko walczyc, szczegolnie ze twoja mama ma je od dłuzszego czasu. wazna jest profilaktyka, czyli wlasnie filtry i odpowiednia pielegnacja.z kremami moze lepiej poczekac do jesieni.a stosowala jakies specjalistyczne, apteczne kosmetyki na przebarwienia?
|
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
do zuzek85: prosze napisz dlaczego z kremami Twoim zdaniem lepiej poczekac do jesieni?
|
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
chodziło mi wlasnie o te specjalistyczne kremy wybielajace na przebarwienia. mysle ze warto sprobowac jakis kosmetyków z apteki, firm dermokosmetycznych. jednak z takimi kuracjami zawsze warto czekac do jesieni, kiedy slonce nie jest juz takie intensywne. trzeba koniecznie chronic sie przed sloncem, kiedy ma sie przebarwienia bo moze byc ich wiecj lub te istniejace moga się nasilać. dlatego mowie- warto sprobowac jakis dobrych kremow na przebarwienia, ewentualnie pomyslec o jakims zabiegu.
|
|
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
ok, ok, wszystko jasne, tyle ze juz kilka osob pisze zeby nie uzywac kremow w lecie ... i jak pytam dlaczego, nie dostaje niestety odpowiedzi. mnie akurat zalezy na tym by wybielac teraz, bo na pazdziernik chcialabym choc troche zmnijeszyc intensywnosc moich. A na zabieg sie nie zdecyduje bo boje sie, ze efekty uboczne nie znikna to pazdziernika wlasnie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie. Korzystajac z urlopu i ładnej pogody opaliłam sie na ładny brąz. jednakze pozniej ta pogoda sie zepsula a ja chcialam utrzymac ładna opaleznizne. poszłam wiec na 5 i min na solarium i pojawiły mi sie takie białe plamki. Estetycznie to nie wyglada
Mozecie mi poradzic co to jest i czy któras tez tak miala??
|
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
wiesz, wydaje mi się, że białe plamki moga oznaczać wiele rzeczy. moze to łupież pstry a moze przesadziłas ze słońcem. najlepiej udaj się teraz do dermatologa, który obejrzy cię i powie co ci jest i jak to wyleczyć.
|
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
i Chyba tak własnie zrobie
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
bo wiesz,co innego jest jak lekarz cie obejrzy, zapyta się jakie wedlug ciebie moga byc przyczyny, co ostatnio robiłas, czy bieresz tabletki anty. bo tak jak mowie- przyczyn moze byc wiele.a swoja drogą warto korzystac z wizyt u dermatologa regularnie
przy okazji mozesz mu pokazac wszystkie znamiona,pieprzyki.po wakacjach i opalaniu warto to zrobic.
|
|
|
|
|
#230 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Jesli to jeszcze pomoze to tu jest kilka porad na temat przebarwień
http://blog.rimmellondon.com.pl/news/view/1543 |
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przebarwienia
jesli nie dermatolog to dobra kosmetyczka i terapia kwasami
|
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: przebarwienia
Miesiąc temu stałam się nieszcześliwą posiadaczką blizny pooparzeniowej - całkiem sporej, ale jedynie powierzchownej. Niestety problem polega na tym, że blizna jest na plecach, w miejscu gdzie jestem najbardziej opalona i odznacza się bladością na ich tle. Czy są może jakieś specjalne maści, aby blizna "zciemniała"? Czy mogę zastosować na nią samoopalacz, by wyrównać koloryt z okolicami blizny?
Proszę o szybką odpowiedź, ponieważ muszę się jej pozbyć lub przynajmniej zmniejszyć jej rażenie po oczach w trzy miesiące i bardzo mocno mi na tym zależy.
|
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
blizny i przebarwienia po trądziku
Mam problem ze swoją cerą:-(... moja skóra nie należy do tych tłustych, jednka i tak walcze z trądzikiem. Nie byłby on tak widoczny, gdyby nie mój okropny nawyk"wyciskania" pryszczy... zostały przebarwienia i blizny, moze nie są aż tak widoczne, jednak o idealnej cerze mówić też nie mogę. Od keidy pamieam mam pryszcze, jednka do niedawna zauważyłam, że robią mi się również na policzkach w okolicy nosa...twarz myję mydłem bo żądne żele czyszczające mi nie pomogły.. Być mozę zwięksozna liczba wyp[rysków wynika z mojej diety, nie odżywiam się zdrowo, a czekoalda to niestety mój nałog:-( czy jest jakis sprawdzony i skuteczny "preperat" na trądzik, a tym samym zwalczający blizny i przebarwienia?
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: blizny i przebarwienia po trądziku
wyszukiwarka nie gryzie!!!
|
|
|
|
|
#235 |
|
Przyczajenie
|
Moja mała też miała takie na twarzy - w tym roku na brzuszku - na twarz stosowaliśmy maści przeciwgrzybicze ale nie zeszło to latem tylko za rok jak skóra zimą się nie opalała za rok już się opaliła równomiernie a na brzuszku walczymy w tym roku - zobaczymy czy za rok zniknie maści które stosowałam to
MYCOSOLON elocom (nie wolno na twarz) fucidin triderm - oczywiście nie wszystkie razem |
|
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
hejka mam pytnie ostatnio dowiedziałam się że mam łupież pstry objawia mi się to jasnymi plamami na ramionach ,lekarz przepisal mi maść NIZORAL i szampon też - wszytsko ok, ale nie mam pojęcia jak zauważe że mi to przechodzi czy te plamy zroią się jeszcze jaśniejsze czy jak ?? mam jeszcze urlopową opaleniznę to przecież plamy nie zciemnieją więc jak to będzie wyglądać .czytałam wcześniej że po leczeniu trzeba skoczyć na solarium (oczywiście teraz to tylko na Tube ) zeby to sie wyrównało ale kiedy bede wiedziała ze już mi zszedł ten grzyb .
pozdrawiam dziękuje. |
|
|
|
|
#237 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: białe plamki
Jak się pozbyć tych plamek ( zdjęcie w linku), stoasowałam już leki przeciw grzybicze( nizoral, clotrimazolum, pyrolam, maścć do ciała z wit. A i E) i nic nie pomogło. Byłam u dermatolga, podobno to od opalania i nic nie przepisał. Pomocy.
---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
http://piel-l.org/blog/wp-content/up.../191/arco1.JPG |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny i Chłopcy!
Bardzo długo szukałam skutecznej metody na pozbycie się przebarwień po wyciskaniu krostek (w moim przypadku to były czerwone plamki, które potem mogły zamienić się w brązowe). Szukałam na forach, odwiedzałam dermatologów, oglądałam różne filmiki na youtubie- nic nie pomogło. Używałam nawet kosmetyków koreańskich na :wybielenie" tego świństwa. (zachęciły mnie recenzje znanej blogerki azjatyckicukier). Tak więc wydawałam mnóstwo dolarów, ale nic nie poskutkowało. Zakupiłam w aptece maść na blizny o nazwie NO-SCAR. Stosowałam ją 4 tygodnie wmasowując po 4 minuty krem każdego dnia po 3-4 razy. Rezultatów -zero. W końcu się zdenerwowałam i postanowiłam pójść do kosmetyczki. Tam zaproponowano mi 4 zabiegi z kwasem migdałowym, oraz krem firmy BANDI również z kwasem migdałowym na noc działający łuszcząco... i powiem wam TO DZIAŁA! moje plamki bo nie udolnym wysciskaniu prawie zniknęły! (oczywiscie nie zapeszając) w ciągu miesiąc można sie tego okropieństwa pozbyć! Fakt, że zabiegi są dosyć drogie, jeden kosztuje 110 zł, ale naprawdę warto jeśli się chce pozbyć przebarwień! Ja osobiście bardzo polecam, mi bardzo pomogło a dodam, że moja cera leczy się bardzo powoli. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#239 |
|
BAN stały
|
Dot.: Re: Trądzik, blizny, itp.
u mnie na początku leczenie maściami ręcznie robionymi, jak skóra się poprawiła, lekarz kazała się rpzerzucić na kosmetyki TYLKO naturalne, kazała poszukać takich na bazie minerałów albo arganu, gdzie np w Maroko jest to główny wróg zmarszczek
, mi udało się znaleźć krem i maske do towarzy i z arganem i z minerałami z morza martwego i cera na prawdę się poprawiła, dobre ceny na te produkty na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl, u mnie głównym problemem była ucieczka nawilżenia skóry stąd się buntowała i wyskakiwały różne krosty, teraz już problem zniknął, zajeło mi to pare miesiecy, ale warto
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich ;-) Ja również walczę z trądzikiem i przebarwieniami. Przebarwienia mam na policzkach i na czole. Z czołem jest najgorzej - mnóstwo czerwonych plamek i przebarwień. Cerę mam mieszaną. Znacie jakiś dobry lek bez recepty tak do 30 złotych max.?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

staram sie unikać słońca i stosować filtry. dermatolodzy u których byłam nic konkretnego mi nie poradzili, a nawet nie określili co to za przebarwienia itp. więc szukam kolejnego dobrego dermatologa. kosmetyczka zaproponowała mi mikrodermabrazje, ale z tym wiadomo i tak muszę poczekać do jesieni. tylko zastanawiam się czy takie zabiegi mi wogóle coś dadzą, skoro przebarwienia mam od 19 lat