ZBIORCZY: Przebarwienia, plamy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-04, 10:52   #211
L_V
Zakorzenienie

Dot.: Brązowe plamy na szyi

Cytat:
Napisane przez eamwar Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu /około 2 lat/ mam na szyi po lewej i prawej stronie brzydkie brązowe plamy, wygląda to nieciekawie/ wygląda to jakby brud/. Ostatnio zauważyłam,że także na karku pojawiły mi się też takie plamy. Proszę o pomoc i radę jak się ich można pozbyć.

Uzywasz kosmetyków z kwasami/ przeciwtradzikowych? Opalacz się, korzystasz z solarium? Bierzesz jakieś leki? Pigułki?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-05, 10:04   #212
paulina__89
Raczkowanie

GG do paulina__89
Dot.: ZBIORCZY: Przebarwienia, plamy

tez od urodzenia mam brązowe plamy. z tym, że a plecach i ręce. są dość duże i ciągle się powiekszaja staram sie unikać słońca i stosować filtry. dermatolodzy u których byłam nic konkretnego mi nie poradzili, a nawet nie określili co to za przebarwienia itp. więc szukam kolejnego dobrego dermatologa. kosmetyczka zaproponowała mi mikrodermabrazje, ale z tym wiadomo i tak muszę poczekać do jesieni. tylko zastanawiam się czy takie zabiegi mi wogóle coś dadzą, skoro przebarwienia mam od 19 lat
Stary 2008-08-06, 14:09   #213
loose232
Przyczajenie

Exclamation Dot.: ZBIORCZY: Rozstępy na piersiach

Mam taki problem.Mam wielkie rozstępy na piersiach.Wyglądają totalnie jak jakieś szramy ;/..cholernie brzydko to wygląda. Kiedyś byłam z tym u dermatologa [były mniejszcze jeszcze wtedy..Oo] i powiedziała,że to od szybkiego wzrostu.Poza tym nie urosłam nawet o 3cm ;/...NIC...teraz mam bardzo brzydkie rozstępy.Kazała je poprostu smarować kremem na rozstępy..troszke pomagało ale nie za wiele...być może dlatego że nie smarowałam je regularnie.Pls jak się pozbyć rozstępów?!..a może jakiś dobry krem czy domowy sposób?
loose232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 17:25   #214
wspaniala
Zakorzenienie

nie ma skutecznego sposobu na rozstepy... chyba, ze laser albo wycinanie "chorej" czesci skory, ale po tym zostaja blizny.
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 10:09   #215
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
nie ma skutecznego sposobu na rozstepy... chyba, ze laser albo wycinanie "chorej" czesci skory, ale po tym zostaja blizny.

Można spróbowac spłycić je kuracją kwasami czy też retinoidami.
Stary 2008-08-07, 17:13   #216
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Można spróbowac spłycić je kuracją kwasami czy też retinoidami.
drogie sa takie zabiegi? jest jakas mozliwosc powiklan pozniej ?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-10, 19:19   #217
graszka25
Przyczajenie

moja córeczka ma przebarwienia na rączce od 2 lat. są jaśniejsze od opalonej skóry ale nie zupełnie białe. wygląda jakby sie opalały tylko wolniej od reszty skóry. przebawrienia wyszły po poazeniu słonecznym. 2 dermatologów wykluczyło bielactwo ale ciągle mam wątpliowści. moze ktoś z was się na tym zna?spójrzcie proszę na fotki ączki. pocieszcie mnie proszę.
nie wiem czy ciągać ja do kolejnego lekarza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 043.JPG (132,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 078.JPG (109,7 KB, 61 załadowań)
graszka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 14:45   #218
Virgin
Raczkowanie

W mojej rodzinie jest też taka dziewczynka (ma dziewięć lat) która ma takie plamy na twarzy. Poszła z mamą do lekarza i używa teraz jakiegoś kremu... Niezręcznie jest mi pytać, ale może kiedys przy okazji zapytam... W każdym razie nie ma co martwić się na zapas
Virgin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 14:47   #219
Virgin
Raczkowanie

Ja jednak zajrzałam tu w innej sprawie. A mianowicie: moja mama ma przebarwienia na twarzy. Wygląda to jak źle nałozony puder. Nasila się przy słońcu. Była już u wielu dermatologów... Stosowała tysiące maści i nic. Niektórzy mówią, że to od wątroby (jednak lekarze do wykluczyli) inni, że jak brała antybiotyk to wyszła na słońce... Co ona ma robić?
Stary 2008-08-11, 21:59   #220
zuzek85
Raczkowanie

przede wszystkim powinna teraz uwazac ze sloncem. przebarwienia nasilają sie po ekspozycji na słońce. poza tym powinna stosowac na twarz porzadny filtr 50+. a jakich masci probowala? moze przydałby się jej jakis zabieg?
zuzek85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 08:38   #221
Virgin
Raczkowanie

Próbowała tyle maści, że nie jest w stanie ich wyliczyć. Mama te przebarwienia ma od wieku nastolatki/ panny. Na słońce trudno uważać, bo mamy rolnictwo... :/ A u lekarzy- dermatologów była prawie wszędzie- Warszawa, Lublin itp.
Stary 2008-08-12, 23:40   #222
zuzek85
Raczkowanie

wiesz, z przebarwieniami jest naprawde ciezko walczyc, szczegolnie ze twoja mama ma je od dłuzszego czasu. wazna jest profilaktyka, czyli wlasnie filtry i odpowiednia pielegnacja.z kremami moze lepiej poczekac do jesieni.a stosowala jakies specjalistyczne, apteczne kosmetyki na przebarwienia?
Stary 2008-08-13, 11:10   #223
yennefer323
Raczkowanie

do zuzek85: prosze napisz dlaczego z kremami Twoim zdaniem lepiej poczekac do jesieni?
yennefer323 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 12:46   #224
zuzek85
Raczkowanie

chodziło mi wlasnie o te specjalistyczne kremy wybielajace na przebarwienia. mysle ze warto sprobowac jakis kosmetyków z apteki, firm dermokosmetycznych. jednak z takimi kuracjami zawsze warto czekac do jesieni, kiedy slonce nie jest juz takie intensywne. trzeba koniecznie chronic sie przed sloncem, kiedy ma sie przebarwienia bo moze byc ich wiecj lub te istniejace moga się nasilać. dlatego mowie- warto sprobowac jakis dobrych kremow na przebarwienia, ewentualnie pomyslec o jakims zabiegu.
Stary 2008-08-13, 13:39   #225
yennefer323
Raczkowanie

ok, ok, wszystko jasne, tyle ze juz kilka osob pisze zeby nie uzywac kremow w lecie ... i jak pytam dlaczego, nie dostaje niestety odpowiedzi. mnie akurat zalezy na tym by wybielac teraz, bo na pazdziernik chcialabym choc troche zmnijeszyc intensywnosc moich. A na zabieg sie nie zdecyduje bo boje sie, ze efekty uboczne nie znikna to pazdziernika wlasnie.
yennefer323 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-02, 10:03   #226
Pieszczoszqa
Przyczajenie

Mam pytanie. Korzystajac z urlopu i ładnej pogody opaliłam sie na ładny brąz. jednakze pozniej ta pogoda sie zepsula a ja chcialam utrzymac ładna opaleznizne. poszłam wiec na 5 i min na solarium i pojawiły mi sie takie białe plamki. Estetycznie to nie wyglada Mozecie mi poradzic co to jest i czy któras tez tak miala??
Pieszczoszqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 14:50   #227
zuzek85
Raczkowanie

wiesz, wydaje mi się, że białe plamki moga oznaczać wiele rzeczy. moze to łupież pstry a moze przesadziłas ze słońcem. najlepiej udaj się teraz do dermatologa, który obejrzy cię i powie co ci jest i jak to wyleczyć.
Stary 2008-09-03, 14:03   #228
Pieszczoszqa
Przyczajenie

i Chyba tak własnie zrobie
Pieszczoszqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-03, 16:24   #229
zuzek85
Raczkowanie

bo wiesz,co innego jest jak lekarz cie obejrzy, zapyta się jakie wedlug ciebie moga byc przyczyny, co ostatnio robiłas, czy bieresz tabletki anty. bo tak jak mowie- przyczyn moze byc wiele.a swoja drogą warto korzystac z wizyt u dermatologa regularnie przy okazji mozesz mu pokazac wszystkie znamiona,pieprzyki.po wakacjach i opalaniu warto to zrobic.
Stary 2008-09-10, 12:21   #230
Aleksandra06
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Jesli to jeszcze pomoze to tu jest kilka porad na temat przebarwień

http://blog.rimmellondon.com.pl/news/view/1543
Aleksandra06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 00:11   #231
KaraDerma
Raczkowanie

GG do KaraDerma
Dot.: przebarwienia

jesli nie dermatolog to dobra kosmetyczka i terapia kwasami
KaraDerma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 22:51   #232
k_n_s
Przyczajenie

GG do k_n_s Send a message via Skype™ to k_n_s
Dot.: przebarwienia

Miesiąc temu stałam się nieszcześliwą posiadaczką blizny pooparzeniowej - całkiem sporej, ale jedynie powierzchownej. Niestety problem polega na tym, że blizna jest na plecach, w miejscu gdzie jestem najbardziej opalona i odznacza się bladością na ich tle. Czy są może jakieś specjalne maści, aby blizna "zciemniała"? Czy mogę zastosować na nią samoopalacz, by wyrównać koloryt z okolicami blizny?
Proszę o szybką odpowiedź, ponieważ muszę się jej pozbyć lub przynajmniej zmniejszyć jej rażenie po oczach w trzy miesiące i bardzo mocno mi na tym zależy.
Stary 2008-09-16, 20:51   #233
loneliness18
Rozeznanie

blizny i przebarwienia po trądziku

Mam problem ze swoją cerą:-(... moja skóra nie należy do tych tłustych, jednka i tak walcze z trądzikiem. Nie byłby on tak widoczny, gdyby nie mój okropny nawyk"wyciskania" pryszczy... zostały przebarwienia i blizny, moze nie są aż tak widoczne, jednak o idealnej cerze mówić też nie mogę. Od keidy pamieam mam pryszcze, jednka do niedawna zauważyłam, że robią mi się również na policzkach w okolicy nosa...twarz myję mydłem bo żądne żele czyszczające mi nie pomogły.. Być mozę zwięksozna liczba wyp[rysków wynika z mojej diety, nie odżywiam się zdrowo, a czekoalda to niestety mój nałog:-( czy jest jakis sprawdzony i skuteczny "preperat" na trądzik, a tym samym zwalczający blizny i przebarwienia?
loneliness18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 09:11   #234
L_V
Zakorzenienie

Dot.: blizny i przebarwienia po trądziku

wyszukiwarka nie gryzie!!!
Stary 2008-09-17, 10:14   #235
magda03
Przyczajenie

Moja mała też miała takie na twarzy - w tym roku na brzuszku - na twarz stosowaliśmy maści przeciwgrzybicze ale nie zeszło to latem tylko za rok jak skóra zimą się nie opalała za rok już się opaliła równomiernie a na brzuszku walczymy w tym roku - zobaczymy czy za rok zniknie maści które stosowałam to
MYCOSOLON elocom (nie wolno na twarz) fucidin triderm - oczywiście nie wszystkie razem
magda03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 09:38   #236
marlenaa81
Przyczajenie

hejka mam pytnie ostatnio dowiedziałam się że mam łupież pstry objawia mi się to jasnymi plamami na ramionach ,lekarz przepisal mi maść NIZORAL i szampon też - wszytsko ok, ale nie mam pojęcia jak zauważe że mi to przechodzi czy te plamy zroią się jeszcze jaśniejsze czy jak ?? mam jeszcze urlopową opaleniznę to przecież plamy nie zciemnieją więc jak to będzie wyglądać .czytałam wcześniej że po leczeniu trzeba skoczyć na solarium (oczywiście teraz to tylko na Tube ) zeby to sie wyrównało ale kiedy bede wiedziała ze już mi zszedł ten grzyb .
pozdrawiam dziękuje.
marlenaa81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 08:50   #237
wioletta2001
Przyczajenie

Dot.: białe plamki

Jak się pozbyć tych plamek ( zdjęcie w linku), stoasowałam już leki przeciw grzybicze( nizoral, clotrimazolum, pyrolam, maścć do ciała z wit. A i E) i nic nie pomogło. Byłam u dermatolga, podobno to od opalania i nic nie przepisał. Pomocy.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez wioletta2001 Pokaż wiadomość
Jak się pozbyć tych plamek ( zdjęcie w linku), stoasowałam już leki przeciw grzybicze( nizoral, clotrimazolum, pyrolam, maścć do ciała z wit. A i E) i nic nie pomogło. Byłam u dermatolga, podobno to od opalania i nic nie przepisał. Pomocy.
Nie zamieściłam linku
http://piel-l.org/blog/wp-content/up.../191/arco1.JPG
wioletta2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 10:27   #238
julka2609
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny i Chłopcy!
Bardzo długo szukałam skutecznej metody na pozbycie się przebarwień po wyciskaniu krostek (w moim przypadku to były czerwone plamki, które potem mogły zamienić się w brązowe). Szukałam na forach, odwiedzałam dermatologów, oglądałam różne filmiki na youtubie- nic nie pomogło. Używałam nawet kosmetyków koreańskich na :wybielenie" tego świństwa. (zachęciły mnie recenzje znanej blogerki azjatyckicukier). Tak więc wydawałam mnóstwo dolarów, ale nic nie poskutkowało.
Zakupiłam w aptece maść na blizny o nazwie NO-SCAR. Stosowałam ją 4 tygodnie wmasowując po 4 minuty krem każdego dnia po 3-4 razy. Rezultatów -zero.
W końcu się zdenerwowałam i postanowiłam pójść do kosmetyczki. Tam zaproponowano mi 4 zabiegi z kwasem migdałowym, oraz krem firmy BANDI również z kwasem migdałowym na noc działający łuszcząco... i powiem wam TO DZIAŁA! moje plamki bo nie udolnym wysciskaniu prawie zniknęły! (oczywiscie nie zapeszając) w ciągu miesiąc można sie tego okropieństwa pozbyć! Fakt, że zabiegi są dosyć drogie, jeden kosztuje 110 zł, ale naprawdę warto jeśli się chce pozbyć przebarwień!
Ja osobiście bardzo polecam, mi bardzo pomogło a dodam, że moja cera leczy się bardzo powoli.
Pozdrawiam!
julka2609 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 10:42   #239
kulinarna
BAN stały

Dot.: Re: Trądzik, blizny, itp.

u mnie na początku leczenie maściami ręcznie robionymi, jak skóra się poprawiła, lekarz kazała się rpzerzucić na kosmetyki TYLKO naturalne, kazała poszukać takich na bazie minerałów albo arganu, gdzie np w Maroko jest to główny wróg zmarszczek , mi udało się znaleźć krem i maske do towarzy i z arganem i z minerałami z morza martwego i cera na prawdę się poprawiła, dobre ceny na te produkty na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl, u mnie głównym problemem była ucieczka nawilżenia skóry stąd się buntowała i wyskakiwały różne krosty, teraz już problem zniknął, zajeło mi to pare miesiecy, ale warto
kulinarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 12:34   #240
Vegetarianna
Raczkowanie

Witam wszystkich ;-) Ja również walczę z trądzikiem i przebarwieniami. Przebarwienia mam na policzkach i na czole. Z czołem jest najgorzej - mnóstwo czerwonych plamek i przebarwień. Cerę mam mieszaną. Znacie jakiś dobry lek bez recepty tak do 30 złotych max.?
Vegetarianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości