![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze flakony :)
Ja tam niezbyt wrażliwa na urodę flakonów jestem (chociaż nie znoszę "dziełek" Herrery czy Armaniego
![]() * Lutensiki (mam Halloween, zapach jak w pysk strzelił nie mój, ale trzymam ze względu na lutensowe kształty ![]() * Goutalki (dżizas, mieć takie Eau de Charlotte w butli z kokardką ![]() * Miss Dior Cherie w wersji z kokardką (wiem, płytka jestem ![]() * Agent Provocateur (piękne jajo z kokardą) No dobra, ja po prostu mam fioła na punkcie kokardek, nie ma już co ukrywać no ![]()
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-05-20 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w temacie - ja oprócz prostych flakonów lubię te w stylu retro, np. J.Ch.Brosseau czy ozdobne Etro. Mmmm, takie "dłubane" szkło ![]()
Przygarnę Meharees ![]() Edytowane przez KasiaxQ Czas edycji: 2009-05-21 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Gwiazdka Angel'a i Alien
![]()
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
![]()
Znalazłam piękny flakon, który mnie zachwycił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
- klasyczna Lolita Lempicka
- Pure Poison (i reszta trucizn, ale biały opalizujący flakonik w szczególności mi się podoba) - Nina Niny Ricci - klasyczna Organza - Angel TM - ogródki Angel TM - Neonatura Cocoon YR Edytowane przez dominikaha Czas edycji: 2009-09-06 o 02:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Moje ulubione flakony:
- klasyczna Lolita - Hypnose - Angel gwiazdka - Chloe (z kokadką) - Un Jardin Sur Le Nil - Prada klasyczna
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Niestety w moim przypadku urok opakowania nie idzie w parze z zachwytem zawartością
![]() Uwielbiam proste, eleganckie flakony. Ostatnio zachwyciły mnie flakony Chloe 2008, Jeanne Lanvin i Gucci Flora. Nie gorzej prezentują się flakony Bvlgari: Aqua, Aquamarine, Omnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Z pewnością najpiękniejszy (do chwili obecnej) to flakon Mitsouko.
Załącznik 2545630 Uwielbiam też butelkę Boudoiru ![]() ![]() Edit: Nie mogę znaleźć większej wersji koniakowej... więc wkleiłam różową ![]() Załącznik 2545629 Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-09-27 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edit: Nie wiem czemu mi nie połączyło postów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam kilka pięknych flakonów
![]() Z prawdziwą radością przygarnęłabym je do swojej kolekcji: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Myślę, że nowe Beauty CK, też jest nie najbrzydsze
![]() ![]()
![]() |
#222 |
BAN stały
|
Moim zdaniem najpiękniejsze opakowanie ma Marc Jacobs perfymy Lola
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
A ja kliknęłam wczoraj u przemiłej Allegrowiczki (chyba Wizażanki) wodę perfumowaną Boucheron Initial i natychmiast zakochałam się we flakonie. No same powiedzcie - czy ta Perła nie jest cudna?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Wtajemniczenie
|
Moje typy:
Flakony Angel TM Dolce Vita CD Venezia LB Black Cashmere DK Lolita Lempicka edp Organza i OI podoba mi się prostota flakonów Chanel- tych ze szklanymi korkami wszystkie biżuteryjne flakony Boucheron (zapachów nie znam)
Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem ![]() Edytowane przez iwona-jk Czas edycji: 2010-05-10 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Caron l`Anarchiste. Małe dzieło sztuki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
podobają mi się czarne flaszki
w większości ale najpiękniejsza jest dla mnie flaszka Czarnej Koszmary ![]() cuuudowna piękna intrygująca czarrrna aż do samego jądra męskie Encre Noire też jest bardzo bardzo ![]() lubię również proste, szklane Lutki (nie-pałacówki) z oglądanych tylko w wirtualnej rzeczywistością robią na mnie wrażenie flaszki Nasomatto i ozdobna Premier Figuier L'Artisan - w kształcie zielonej figi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
A ja mam obecnie fazę na Bond'y No 9
![]() Nie mogę wyjść z podziwu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Mam coś podobnego do kolekcji:
http://blog.missala.pl/zapowiedzi/majda-bekkali/ Opakowanie genialne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
Mój gust jest wyraźnie podobny do Selyi
![]() ![]() Najpiękniejszy jest dla mnie zdecydowanie Kamyczek, szczególnie na zdjęciu z innymi mniejszymi otoczakami Dalej w kolejności są Black Afgano i inne flaszki Nasomatto - te drewnie korki to prawdziwe cuda Flachy Boadicea the Victorious także powodują u mnie ślinotok - te blaszki z celtycką ornamentyką ![]() Podoba mi sie też stary flakon Incense Extreme Tauera ze wzgledu na prostote i fajną czarną etykietke z płomieniem Generalnie lubie prostote i minimalizm (kanciaste Lutensy) dlatego nisza bardziej cieszy mój wzrok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Jednym z najpiękniejszych flakonów wg mnie jest zlota bryła Zen
![]() Wprost odwrotnie jest np w przypadu Angela TM- perfumy uwielbiam, ale wszelkie gwiazdki jak dla mnie to mistrzostwo... kiczu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Konto usunięte
|
no ale tej flaszki nic nie przebije
![]() ![]() http://missala.pl/index.php?id=3&pro...omme-edp-130ml Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2011-01-06 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
A mnie się pod wpływem lektury tego wątku przypomniał flakon Kenzo d'Ete, ta stara wersja.
Pamięta ją jeszcze któraś z Was? Kiedy byłam dziewczynką flakon ten był dla mnie wcieleniem piękna, elegancji i luksusu. Marzyłam by stać się jego szczęśliwą posiadaczką, do zapachu nie przywiązywałam wagi wcale, może nawet nie zadałam sobie trudu by go przetestować. Gdy wreszcie mnie Kenzo d'Ete obdarowano do pachnącej zawartości również nie przywiązywałam znaczenia, niezbyt mi się nawet podobała. Flakon zaś przechowywałam pieczołowicie przez lata, gdzieś jednak zawieruszył się, zniknął szkoda bo... nadal mi się podoba a jest już chyba nie do kupienia.
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Najbardziej lubię flakony proste, acz pozornie, z grubego szkła, czyli klasyczne z jakimś ciekawym pomysłem. Prym wiedzie Max Mara, np. Max Mara czy Kashmina, przyjemnie mi brać je do ręki.
One i zawartość mają baaaardzo mi pasującą ![]() Podoba mi się też wygląd flakonów She Wood, bo są to flakony niby proste, a z pomysłem (jak dom z kominem), a do tego mają piękne, prawie niewidzialne rurki - perfumy wyglądają dzięki temu tak... naturalnie, przejrzyście. I te drewniane wstawki. Naf Naf ma też fajny flakon, znów niby klasyka a z pomysłem.
![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
Jakże mogłam zapomniec o Le Labo?! Te proste apteczne buteleczki są po prostu genialne
![]() ![]() Piekne są tez flachy He Wood Rocky Mountain i nowości He Wood Silver Wind Wood |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
A moimi faworytami są stare flakony Guerlain: L'heure Bleue i Mitsouko, flakon Nahemy, przepiękny flakonik perfum Shalimar, ach, och
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nowy flakon Shalimara też jest niezgorszy. A Mitsouko cieszy mi oczy, gdy zerkam na półkę, gdzie stoi.
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio spodobał mi się bardzo flakon Sensuous Noir, EL
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
przypomniał mi sie jeden kapitalny flakon Frankincense Myrrh Rose Maroc od Reginy Harris
kilka ładnych zdjęc: http://www.flickr.com/photos/nathanb...n/photostream/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.