![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...
Navien , strasznie duuzo ćwiczysz , kiedy Ty na to wszystko znajdujesz czas ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
Właśnie też się nad tym zastanawiałam.. Kiedy na to znajdujesz czas?
![]() Ja dziś przez cały dzień zjadłam: 2 kromki z sałatą, ogókiem, pomidorem i serem; ciemną bułeczkę i jogurt pitny, czekoladowego batonika (260 kCal), kalafior. No i te 4 litry wody ![]() Dzisiaj miałam coś dziwnego... Gotując sobie ten kalafior (zamiast pizzy na obiad) pomyślałam: "I co? ja niby mam być szczupła, bo tym razem już na pewno mi się uda, tak? Ale ja jestem naiwna..." Nie wiem dlaczego mnie to dopadło... Przeważnie moje "odchudzanie" trwało około tygodnia. A potem dawałam sobie spokój. Może miałam jakieś chore wyobrażenia, że po tygodniu powinnam już ważyć 10 kilogramów mniej i koniec zabawy. Kurcze... Odchudzanie to naprawdę ciężka robota... Oglądałam teraz moje zdjęcia na komputerze i stwierdziłam, że nie mogę w siebie zwątpić, bo nie mam do tego podstaw. A patrząc na te zdjęcia wiem, że MUSZĘ schudnąć! Nie dość, że genetycznie rzecz biorąc mam krótką szyję, to moja waga powoduje, że moja buzia wygląda jak "nalepka na budyniu"! No, ogromna jest! Muszę z nią coś zrobić!
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Topcia - mi się wydaje ze mało zjadłaś
![]() Mnie nie ciągnie do słodyczy ![]() I z tymi 4 litrami wody to jestes agentka ![]() ![]() ! TOPCIA - uwierz w siebie , będzie dobrze i schudniemy wszystkie , ![]() ![]() a ja największy problem mam z nogami ![]() Ja sobie teraz siedze , pisze na wizazu i tez pije wode ale końce butelke z dzisiejszego dnia 1,5l. a w nocy pewnie bede WC czesto odwiedzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzień jest taki długi, że nie sposób nie znaleźć w ciągu niego czasu na te 3h ćwiczeń ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystko z umiarem i spokojem i się uda! A o batonika się nie martw, co to jest 260kcal? Ja zjadłam jakieś 400 ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
co do tych napadów słodyczowych, to ja muszę sobie wymyślić jakąś karę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak zjem coś słodkiego, to za każdym razem robię karne 10 km rowerka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
Poćwiczyłam 40 minut i od razu mi lepiej
![]() Wiecie co, postawiłam sobie w tym wszystkim takie jedno mega wyzwanie. Otóż: nie napiję się piwa do końca wakacji. Bo to wysadza brzuch, a mój i tak już wisi i płacze. Myślę, że to też może przynieść niezły efekt. Ale podobnie jak Navien i Marzenka nie mogę obejść się bez słodyczy. I też mam taką falę średnio raz w tygodniu. Tylko wcześniej było tak, że mogłam zjeść jednego wieczora np: dużą paczkę chipsów Lay's, Grześka, KitKata, Big Bambi i jakieś orzeszki. Poważnie! A teraz kiedy dopada mnie ten "słodyczowy" głód zjadam jednego batona, loda czy np. pół czekolady albo żelki ![]() W sumie zażywanie Meridii przyniosło też jakieś pozytywne skutki. Na pewno już nie jestem taka łakoma jak kiedyś. Szkoda, że to nie pomogło mi wtedy schudnąć... No cóż, lepiej późno niż wcale ![]()
![]() |
#219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa i wiecie, że Big Milk, ale ten biały, ma tylko 91 kcal? Jeśli mamy zjeść coś słodkiego raz na jakiś czas, niech będzie to ten lód! Mało kalorii, a duży i można się nasycić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale lodyy.. i tu robi się problem. ostatnio prawie codziennie je jadam, jak myślicie straszne wykroczenie? no nie potrafię sobie ich odmówić, nie potrafię. kurcze, ah drugie kurcze. więc już kurczaczki.. mało ćwiczę. 5 minut brzuszków dzisiaj tylko. no nie mogę jakoś więcej. pobiegam jutro, dzisiaj za bardzo mnie naderwane ścięgno boli. a jak macie może gdzieś linka, do jakiegoś aerobika on-line, że tak powiem? jakiś filmik,czy cuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
topcia jak brakuje Ci magnezu jedz gorzka czekolade (ale nie taka z napisem gorzka ale taka z minimum 80% kakao)
![]() mi tez ciezko bez piwa... dzis tez jedno wypilam a i na weekend wyjezdzam z tzem i tez bedzie wielkie pijanstwo ehhh ![]() ale po ciezkim roku nalezy mi sie!! a co do lodow to dorbze jest zastapic nimi slodycze bo to takie oszustwo- jak sie je zimne lody organizm spala kalorie zeby je ogrzac do strawienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Navien; martwię się, bo to nie małokaloryczne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
Oj tam, oj tam, ale chudniesz tak czy siak, a to najważniejsze
![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Wtajemniczenie
|
to widze tylko ja tu pasuje:/ ehhh... ale jakos sie nie ciesze ze pasuje do tematu... waga nie ruszyla juz 1,5 miesiaca;(
![]() |
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
A moim zdaniem nie osiągniesz efektów jeżeli nie zmienisz swoich przyzwyczajeń radykalnie...
Moja koleżanka miała ten sam problem i odchudzała sie bez żadnych efektów właśnie dlatego, że zamiast nie jeść po 18 to jadła usprawiedliwiając się tym, że późno chodzi spać, ze słodyczy nie zrezygnowała WCALE tylko znacznie ograniczyła ... Minęło parę lat, a ona kilogram chudsza ![]() Wiesz jak teraz wygląda ta koleżanka? Fantastycznie. Jest szczuplutka. Schudła 15 kg. I chudnie dalej. A wiesz czemu? Bo w końcu postanowiła zmienić przyzwyczajenia całkowicie. CAŁKIEM zrezygnowała z ziemniaków, pieczywa i słodyczy. I ćwiczyła. To wszystko. A ... I nie jadła po 18, mimo że spać kładzie się koło 23 ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no nic ja jade na weekend z TŻ mam nadzieje ze tylko tak to odebralam ze to nie mialo takiego przeslania ![]() pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam siebie, a nie Twoją Szanowną Koleżankę. Dziękuję, ale nie zamierzam nic zmieniać, bo wiem, że gwałtowna i radykalna zmiana przyniesie w moim przypadku efekt jednodniowy. Wiem jaki mam cel i będę do niego dochodziła w tempie takim, jakie mi odpowiada. Ważne, żeby dawało to jakieś efekty, a póki co jestem z siebie zadowolona.
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
To było do autorki czyli topci (komentarzy pod postem nie czytałam).
Pisałaś, że Twój największy wyczyn to 4 kg, więc Ci mówię dlaczego ![]() To nie miało być nic złośliwego, przepraszam jeśli tak to odebrałaś, ale ja Ci mówię swoje zdanie ... Uważam, że jak ktoś tylko ogranicza słodycze itp. to nie osiągnie takiego efektu w takim tępie jak Ty to chcesz zrobić ... Ale nie ważne, przekonasz się sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
A zresztą ja gdybym się odchudzała, tyle wysiłku w to dawała, ćwiczyła i w ogóle to ... byłoby mi szkoda potem cofać się, bo obżarłam się jakimś batonikiem ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
Ashlix, zapraszał Cię ktoś do tego wątku w celu bycia moim sumieniem czy mi się wydaje, że się wprosiłaś?
![]() Możesz założyć sobie swój wątek i tam opisywać swoje odchudzanie po swojemu. Napisałam na początku, że nie proszę nikogo o rady, a już tym bardziej o pisanie co ktoś by zrobił, czego ja nie uczyniłam. Nie zamierzam rozpaczać z powodu tego batonika, a skoro Tobie coś takiego nie dałoby żyć, to może powinnaś się z tym do kogoś udać? ![]()
![]() |
#233 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ..... ![]() Topcia - oglądlam wczoraj Twój album ! Fajne masz te foteczki ale ![]() ![]() Topcia , i za to piwo to podziwiam do końca wakacji ? , ja jak nigdzie nie wychodze to nie pije ani nic , ale wiem ze sie zacznie , i bede sie ograniczac do min. juz wole wódke niz piwo bo po piwie mi nie fajnie . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8111562]Ale kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje jeden schudnie 4 a drugi moze 10. A czy ona wogole sie odchudzala, ze przez pare lat schudla tylko kg?
![]() ![]() Odchudzała się, chudła, po czym znów jadła np. słodycze i wracała do wagi, skutkiem czego przez parę lat miała na minusie tylko 1 kg ![]() Cytat:
Widzisz, ja akurat problemu z wagą nie mam żadnego ![]() ![]() Nie potrzebuję zaproszenia. Masz jakieś problemy ze sobą? Skoro piszesz publicznie to licz się z tym, że nie każdemu może się podobać to co piszesz i każdy może wyrazić swoje zdanie. Nie daje Ci rad tylko piszę co myślę i nie potrzebuję do tego pozwolenia. Proponuję przenieść się na jakiś ręczny pamiętnik jak tak Cię boli to, że ktoś nie bije Ci brawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Ashlix, ale to juz jest kwestia dobrego wychowania. Jak widzisz Twoje 'rady' nie są tu nikomu potrzebne, więc jak możesz powstrzymuj się od wypowiadania własnego zdania, kiedy autorka tego wątka, nie potrzebuje, pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakbym napisała coś złego ;| To dało się załatwić zwykła rozmową, a nie od razu rzucaniem się, że nie potrzebujecie moich opinii ... Ja się mogę w takim razie założyć, że autorka nie schudnie 10kg w 10 tygodni, jak będzie podjadać słodycze, ziemniaki itp. Niech będzie to dodatkową motywacją dla Ciebie :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Topciu, nie martw się, nie denerwuj, my wiemy lepiej jak to jest i my zawsze będziemy Cię wspierać ![]() ![]() Ale się dziś wyspałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny
![]() Ja dzisiaj też nie mam najmniejszej ochoty na słodycze ![]() Dzisiaj już na szczęście zmieniam tabletki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.