![]() |
#211 | |
♥
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
1. za duzo cwiczen. na jedna partie jedno cwiczenie 2. powtórzeń max 20x3 jak potrafisz wiecej zwieksz ciezar 3. tak mozna zjesc wafle ryżowe 4. najlepiej cwiczyc 3 razy w tygodniu co drugi dzien trening siłowy a miedzy nimi cwiczyc interwały/aeroby 5. najlepszy sposób na spalanie tłuszczu jest trening siłowy połaczony z aerobami/interwałami plus oczywiscie dieta 6.ten trening jest bardzo fajny-mozesz go spokojnie cwiczyc zamiast tych cwiczen co ty wypisałas. mozesz cwiczyc ten trening tylko wykorzystujac swoj ciezar ciała oraz z cięzarami. przerwa miedzy cwiczeniem jednym a drugim max 60 s. jak cos to pisz na pw bo nas zlinczuja ze gadamy nie na temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze R:
- razowiec (60g), serek homog. nat., ogórek, trochę papryki, gruszka - omlet (2 jajka, odrobina mleka, łyżka mąki razowej) z jabłkiem i cynamonem, 5 dużych śliwek - sałatka (sałata lodowa, ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka, pierś z kurczaka) sos: jog.nat. + musztarda Dijon - naleśnik (1 jajko, mleko, łyżka mąki raz.) z farszem (szpinak,czosnek, sera feta) z sosem (jog.nat., ketchup bez cukru, pieprz naturalny), całość posypana kiełkami (soczewicy, rzodkwi, gorczycy,fasoli mungo i lucerny); 3 duże śliwki - twarożek domowy Piątnica, 15 orzeszków ziemnych, kakao - wymieszane 200ml jog.nat., 3 śliwki, 1/4 papryki + 2 kęsy piersi z kurczaka Wczoraj nikt nie ocenił mojego jadłospisu, ale może kolejny kogoś zainspiruje ![]()
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie zainspirował ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to 1330 wyszło ci z kalkulatora no nie? one nie zawsze się zgadzają ![]() Ktoś mugłby się doczepić że tłuszcze łączone z węglami ale według mnie też jest super ![]()
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Post pod postem
![]()
#217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
opracowalam zestaw ale tylko na 3 dni potem wzbogace go oczywiscie do wtosrku zeby czuc sie lepiej
9.00 wasa kromka+philadelphia light+szczypiorek 12.00 pół grejpfruta, kubus 15.00 wasa kromka +philadelphia light+ szczypiorek 18.00 jogurt naturalny i co myslicie????? a wiecie ze to dzieki wam;P ![]() ![]()
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to ma byc, R ? Za mało,niezdrowo, zle. W podpiscie widze sie sie odchudzasz. To nie jest zdrowa redukcja.
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Arletka17- a co takiego stanie się w ten wtorek, że chcesz "pięknie" wygladać?
Ja powiem tak: masz tylko trzy dni, a aby spalić kilogram tłuszczu potrzebny jest deficyt kalorii o wartości 7000, więc chyba logiczne jest, ze za dietę bierzesz się za późno. Jedyne co teraz możesz zrobić to ograniczyć węglowowany i sół i pić dużo wody- woda nie będzie się zatrzymywać i będziesz wygladała "szczuplej". Glodówka sprawi, że będziesz osowaiała, będziesz miała wory pod oczami, i brzydki odcień skóry- a tego chyba nie chcesz ![]()
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ćwicze i to nie mało ![]() Sama nie wiem czemu wyszło tyle kalorii ... Boje sie jeść wiecej, żeby nie przytyć znowu, bo schudłam naprawde już sporo ... Jednak obiad został zmieniony na warzywa z patelni z ziemniakami 500g ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
spokojnie nie chce miec we wtorek 10 kg mniej
chodzi o to ze jak przez te 3 dni bede lekko jadla to moj brzuch wyda sie plaki wiecie o co chodzi podoje sniadanie i posilek o 15 dorzuce cos tuz przed spaniem jakies bialko to bedzie ok?
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
witam. od wczoraj zaczęłam dietę. mam 15 lat, przez ostatnie dwa miesiące przytyłam jakieś 4 kg i chcę to zrzucić. w tym momencie ważę 55 kg, a chcę dojść jak najszybciej do 48 kg. wzrost? 160 cm. miałam robić dietę kopenhaską, ale z powodu braku składników w domu, wczoraj troszkę mi nie wyszło. (; mam dla Was do oceny 3 jadłospisy, wczorajszy i dzisiejszy, a także jutrzejszy.
JADŁOSPIS WCZORAJSZY (R): śniadanie: nic. obiad: 2 jajka na twardo, 1 pomidor. kolacja: bułka pszenna, z 3 plasterkami chudej szynki i masłem. + przez cały dzień woda. JADŁOSPIS DZISIEJSZY (R): śniadanie: nic. obiad: 5 liści sałaty z olejem cytrynowym i niecałym pomidorem, pojedyńczy filet z kurczaka, brzoskwinia. kolacja: 3 szklanki jogurtu naturalnego z musli, 1 plaster szynki. + przez cały dzień woda. JADŁOSPIS JUTRZEJSZY (R): śniadanie: jedna kromka chleba z serem zapiekana w mikrofali /grzanka/. obiad: 5 liści sałaty z olejem cytrynowym i niecałym pomidorem, 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki cienkiej. kolacja: 8 różyczek gotowanego brokuła, pomidor, brzoskwinia. co o tym sądzicie? wiem,że jak na dietę kopenhaską, to trochę mi nie wyszło, ale ogólnie ten jadłospis jest dobry?
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sniadanie nic? ![]() Nie schudniesz na tym zdrowo,to jest głodówka,zwalnianie metabolizmu- jednym słowem-głupota.
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
ale na diecie kopenhaskiej jest,że na śniadanie tylko kubek kawy.-,-
#226 |
Raczkowanie
|
a ja kawy nie piję.
#227 |
Zadomowienie
|
Wczorajsze U sponsorowane przez PMS i podróż
I. (5.00) śpieszyłam się toteż wpadł Kinder Maxi King, jogurt Bakoma Polskie Zboża, Petitek Go,kawa z mlekiem II. (8.00)Piada (taki pszenny cienki placek a'la podpłomyk)z szynką,pomidorem,sałatą,m ajonezem i ketchupem w pociągowym Wars'ie , po 3godzinach kawa z mlekiem, Miś Lubiś czekoladowy, napój owocowo-ziołowy ebz cukru Daily Detox, 500 ml coli light xD III. Capuccino, lody w waflu o smakach:whisky,kinder ,Naleśnik z serem Mascarpone,malinami,cukre m pudrem w kafejce La Fragola (polecam ![]() ![]() 2h spaceru IV. Kawa z mlekiem, drożdżówka z serem niby robiona na świeżym maśle ;P , mała paczuszka herbatników Petit Beurre, 2 kostki czekolady mlecznej Marks&Spencer (taa nawet już żarcie tam sprzedają ![]() V. Danio warzywne (ogórek i coś tam), garść nerkowców 2500 ![]() Nie żałuję i nie obiecuję poprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy slyszalas moze ze dieta kopenhaska jest niezdrowa? zwłaszcza dla 15latki?
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
ojej. ;C
a mogłybyście dać mi przykładowy jadłospis na dzień dobry dla mnie?
#230 |
Zakorzenienie
|
Mogę ci powiedzieć z własnego doświadczenia, że tym tylko sobie krzywdę wyrządzisz
![]() Metabolizm stanie, a ty będziesz chciała jeść tylko mniej, mniej i mniej... Dieta kopenhaska jest skuteczna, ale w większości przypadków jest po niej jojo, więc nie ma sensu jej praktowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejrzyj ten wątek i jadłospisy oznaczone literka R-redukcyjne. I niech nigdy wiecej Ci do głowy nie przyjdą zadne diety, czy to kopenhaska czy jakakolwiek inna. Pozdrawiam.
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
bardzo dziękuję za pomoc.
wolę nie wiedzieć, co byłoby gdybym dotarła do końca tej diety. myślę,że zjem dzisiaj jeszcze dodatkową brzoskwinię. a za chwilkę ułożę jadłospis na jutro, będe musiała układać je porzed zjedzeniem, tak żebyście zdążyły mi sprawdzić. może coś takiego? godzina 9:00 - 2 kromki ciemnego pieczywa, 2 plasterki sera żółtego, masło, 1 pomidor. godzina 11:00 - mleko 1,5% z płatkami fitness, cała miska. godzina 14:00 - pojedyńczy filet z piersi kurczaka, pomidor, pół ogórka. godzina 16:00 - nektarynka. godzina 18:00 - paczka chrupek kukurydzianych, 1 WASA z masłem. i jak? nie przesadziłam teraz w drugą stronę? nie jest jedzenia za dużo? proszę o sprawdzenie przed jutrem, bo chcę już jutro dobrze zjeść. (; pozdrawiam. ;*
#234 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
8:30 3 cienkie parówki (15 g białka pisało ![]() ![]() 12:00 - 40 dag arbuza 15:20 -(dopiero wróciłam i nie miałam czasu gotować więc zjadłam to co było) pół talerza białego barszczu, mały kawałek gotowanego żeberka (chyba ma białko? ![]() 17:00 - kawałek arbuza a na kolacje planuję omlet z 3 małych jajek z papryka i szczypiorkiem Oczywiście dużo wody w ciąg dnia Oceńcie w miarę łagodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
płatki fitness na r odpadaja sa przetworzone i maja duzo cukru ,lepiej platki owsiane. obiad za mały, filet z kurczaka nie smazony mam nadzieje, do tego dołóz troche wegli np pare łyzek kaszy,kukskusu podwieczorek u Ciebie nektarynka-to nie jest posiłek,owoce nie sa posiłkami, chrupki kukurydziane absolutnie nie na redukcji, chyba cos zle przejrzałas wątek ![]() przykładowy jadłospis: 1.owsianka(na wodzie lub mleku,zalezy jak lubisz, z owocem, ) 2.chleb pełnoziarnisty z twarogiem chudym,wedlina,warzywami lub omlet z jajek z warzywkami 3.filet z kurczaka/ryba/ z kasza kuskusem ryzem,do tego warzywka 4.np serek wiejski z orzechami, albo serek homo 6.kolacja czysto białkowa jesli niedługo przed snem, czyli np serek wiejski, lub chudy twaróg,lub jajko, albo jesli 2-3h przed snem moze byc z weglami-zalezy jaka zasade wyznajesz.
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
dziękuję. ;*
więc, już mam nadzieję na dziś ostatni raz: 1. godzina 08:30 płatki owsiane z mlekiem. 2. godzina 11:00 chleb pełnoziarnisty z cienką szynką i jednym pomidorem, nektarynka. 3. godzina 14:00 3 paluszki rybne z ryżem, pół ogórka, pomidor. 4. godzina 16:00 serek homogenizowany, banan. 6. godzina 18:30 3 kromki WASA, jajko na mięko, serek wiejski.
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
no to bez banana ! (;
a te paluszki rybne mogą być? ;*
#239 |
Zakorzenienie
|
chodzi Ci o takie kupne paluszki rybne w panierce i smazone?
Na r nie bardzo,ale skoro nie masz mozliwosci sama sobie gotowania,tylko jesz z rodzinką.. albo popros Mamy zeby Ci takową rybe ugotowała na wodzie albo przyrządziła w folii ![]()
#240 |
Zadomowienie
|
Cześć, wczorajszy jadłospis nie oceniony, wiec może dzisiejszy?
P-lekkie: Iśn-3 naleśniki z serem (twrożek+jajko+cukier waniliowy+cukier zwykły) i jeżynami takie gube smażone na duzej patelni, szkl kakao, IIśn- grahamka z masłem, sałatą, sopocką, pomidorem, papryką i ogórkiem plus szczypiorek, szkl herbaty słodz, jabłko kilka orzechów O: ziemniaki z sosem z piersi z kurczaka, marynowane patisony, talerz zupy buraczanej (taka zupa z botwinką, ziemniakiami itp na mięsku) Grzesiek kawowy, 2 duże kawałki fugi/pleśniaka (różne nazwy są), kieliszek likieru ![]() P: duuuuużo kiszki smżonej na patelni z cebulą, herbata słodzona, aaa i kromka razowca K:200gr twarogu z pomidorem i papryką, koperkiem, pół dużej bułki zaraz będzie jogurt naturalny 330gr z marchewką, cyanmonem i płatkami śniadaniowymi... takie sobie P wyszło, jak na to patrzę to wcale nie "lekkie" jak nap na początu, a potem narzekam na nogi...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.