|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Droga do idealnej sylwetki - Wspólne odchudzanie - Sojuszniczki poszukiwane
Nie wiem od czego to... Może faktycznie od braku cukru mama tez tak twierdzi... Ale teraz staram się zjeść coś słodkiego codziennie chodźby kostkę czekolady czy cukierka i juz mi się tak nie robi..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Droga do idealnej sylwetki - Wspólne odchudzanie - Sojuszniczki poszukiwane
Cytat:
staraj sie chociaz troszeczkę jesc, z dnia nadzien mozesz coraz mnie, wtedy organizm się przyzwyczai ![]()
![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok, już podaję ![]() ![]() TWISTER To wariacja na temat popularnej przekąski KFC Placek 2 jajka łyzka wody sól pieprz łyzeczka oliwy z jajek przygotowujemy omlet z tym że smażymy nie ruszjąc na małym ogniu ( wylewamy na rozgrzana oliwe jajka roztrzepane z wodą i przyprawami ) pod przykryciem aż zetnie się od góry i zbrązowieje lekko od spodu. Odstawiamy omlet żeby wystygł na patelni. Zimny omlet delikatnie przekładamy na kwadracik folii spożywczej Nadzienie Cienkie kawałki (paseczki )piersi z kurczaka ( duszonej, smażonej czy jak kto lubi) postrzępiony listek sałaty, plasterki pomidora, cebulka i ogórek małosolny drobno pokrojone. Sos tu jak kto lubi, ja robię sos czosnkowy z 1 ząbka czosnku roztartego z odrobiną soli do tego łyżeczka musztardy dijon, łyżeczka soku z cytryny, łyżka majonezu light dokładnie wymieszać ew. można dodać pieprzu i kilka kropli tabasco (2-3 krople) Na wyłozony na folii placek układamy poszarpana sałatę na to kurczaka i pozostałe dodatki polewamy sosem. potem wykorzystując folie unosimy placek i delikatnie zwijamy na właściwy Twister. Tak przygotowanego Twistera zawijamy w folię lub pergamin i odkładamy do lodówki na troszke . przed podaniem można podgrzac w mikrofali , na zimno też smakuje. I wiele wariacji na temat np. oliwki w plasterkach paseczki papryki itp Ja zrobiłam małą modyfikację przepisu, mianowicie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kopiowałam z postu ze stronki SB, więc inna czcionka ![]()
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Brzmi smakowicie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamusia ma racje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Mamusia to zawsze ma rację
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
ojjj zgrzeszyłam potworrrrnie na imprezie, ale cóż, impreza to impreza, zdarza się niezbyt często, więc chyba ujdzie, poza tym dziś już byłam grzeczna
![]() co do jedzenia na studiach, to ja miałam raczej dużo długich przerw między zajęciami, więc raczej nie byłoby problemu ze zdrowym odżywianiem(ale niestety jeszcze tego nie praktykowałam), wszystko przedemną, a na stołówki to nie lubię, jakoś mi tam jedzonko nie podchodzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Antonina, a ile Ty masz latek? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Dzień dobryyy
![]() To widzę że wszystkie wczoraj pogrzeszyłyśmy ![]() Ale dzis już grzeczniee ![]() ![]() 8 minute ABS i buns ![]() ![]()
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
ja wczoraj tez zgrzeszylam...bo o 22 przy filmie jakos tak mnie strasznie naszlo na orzeszki i suszone owoce...i nie moglam tego opanowac, ja po prostu uwielbiam orzechy wszelkiego rodzaju...buuu!!!
aha, i dzisiaj sie zmierzylam i niestety wymiary bez zmian co mnie strasznie dziwi bo spodnie na mnie leca. Wiem ze pewnie mam wiecej miesni a mniej tluszczu ale czemu tego nie widac w wymiarach???za to na wadze widac bo od weszlego tygodnia 1 kg mniej czyli 58kg. Ciesze sie tym bardziej ze ten tydzien byl nieco grzeszny. A, i jeszcze jedno-przeszlam na dietke 1200kalorii jednak bo 1000 to za malom szczegolnie ze teraz staram sie cwiczyc ok 2 godzin dziennie. No bo brzuch mi leci a boczki zostaja i musze je nieco pomeczyc ![]() musze pomyslec o tych salatkach na zajecia bo inaczej kiepsko z figura bedzie... milej soboty wizazanki!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Mam tak samo - byłam na kopenhaskiej trochę schudłam ale waga w czasie letniej sesji wróciła, potem wakacje i w 1 mcu sobie pofolgowałam - imprezy, alkohol, grill a efektem - boczki
![]() A co ćwiczysz Nimrodelle? Bo mnie juz brak pomysłów ![]() ![]()
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Kurcze zjadłam wczoraj po 21 krokieta
![]() ![]() Ale dziś na wadze rano już 48 kg ![]() ![]() Ten twister wygląda smakowicie ![]() I teraz trochę glupie pytanie: Jak się robi omleta? ![]() ![]() ![]() PS: Na tym forum SB są świetne przepisy na obiadki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
mi omlety nigdy nie wychodza :p
koncertu udanego zycze co do nocnego podjadania to lepiej apetyt chamowac mieta a jak juz sie zdazy to karne cwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja twistera jem zaraz po zrobieniu jak jest ciepły. Jakoś nie przepadam za potrawami na zimno.. a w końcu kebab też się je na ciepło. Trzeba tylko uważać i dobrze zawinąć spód omleta z nadzieniem w sreberko - bo inaczej wypływa sos i jest się całym upapranym ![]() ![]() Zgadzam się, na SB jest super jedzonko. Niektóre rzeczy robiłam, więc jak coś to pytaj, bo kilka z nich wcale smacznych nie było (ale to wyjątki ![]() Aha jeszcze omlet :P No więc mi omleta zawsze robi babcia (cicho, nie śmiać się ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
A nie chodziło Ci przypadkiem o drewanianą łopatkę?
![]() ![]() Gratuluję wszystkim dziewczynom spadku wagi. Będziecie moją inspiracją ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
ja cwicze codziennie 1 godz callanetics,przynajmniej na razie bo slyszalam we to sxietnie rzezbi sylwetke, a druga godzina to na zmiane,czyli co drugi dzien albo jezdze na rolkach albo cwicze caaaly zestaw 8 min abs abs.legs,buns,arms,stretc h. Czasami jak mi sie nudza te same cwicwenia to zmieniam, mam jakis zapasik shapow i tam sa fajme zestawy, albo ide na basen czy biegam czy co mi tam do glowy przyjdzie zeby sie nieco poruszac. Nigdy za to nie cwiczylam na silowni,jakos niw jestem do takich rzeczy przekonana?czy ktoras z dziewczyn poleca silownie?jesli tak to jakie cw i ile razy w tyg?bo jak od pazdziernika wroce na studia to ciezej bedzie o czaas i motywacje;(Asiula,jak mialas 13 lat to zes rosla intensywnie i dlatego szybko chudlas,,,ja w tym wieku tez schudlam z 8 kilo a uroslam chyba z 10 cm i wygladalam podobno jak szkielet...
jezeli chodzi o omlety to ja ich nie przewracam. Mieszza,m 2 jajka z ok 1 lyzka mleka i sola, roztrzepuje i szybko na rozgrzana patelnie. Sciagam jak sie wetnie w zierzchu. Jak przewracalam omleta to zawsze albo sie rozpadal albo oklapywal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
ja malo cwicze. wiecej gotuje. kaszy, ryze, dbam o stan blonnika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to prawda tez polecam proszek do pieczenia...jakbym miala problem z sercem to yez bym tyle nie cwiczyla, za to mam problem z tarczyca i przez to wolniejsza przemiane materii a ruch mi sluzy i pomaga w rozruszaniu tej przemiany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
wow gratulacje Szagma, szybka jesteś że o 10 już taka poćwiczona! Ja to zwykle dopiero po południu się zabieram
![]() aktualnie czwicze pilates, mam taka płytke z Vity i jak narazie bardzo mi odpowiada. Na siłownie chodziłam jakiś czas w czasie studiów, ale bez trenera, to raczej efekty marne, jakoś tak nie czułam sie dostatecznie wymęczona i tak chyba nie do końca te mięśnie ćwiczyłam, na których kobiecie najbardziej zależy. Później przez pewien czas chodziłam na takie zajęcia, że 20 min rozgrzewka taka żywsza, a 40 min ćwiczeń na uda, brzuch, pośladki, i to były bardzo intensywne ćwiczenia, a aerobikowa rozgrzewka nie miała żadnych skomplikowanych układów, co bardzo mi się spodobało, bo zawsze mi się wszystko myli w tych głupich układach ![]() ![]() rozgrzeszenie zdecydowanie mnie podniosło na duchu ![]() ![]() Pisanie na tym forum tez niesamowicie mi pomaga, bo w sumie głupio by mi było przed wami jak bym za dwa tygodnie ważyła i mierzyła tyle samo, a tak to się pilnuję i mam nadzieję, że będzie sie czym pochwalić, i to przed osobami, które to docenią ![]() A wy jak się ważycie i mierzycie, co pewien ustalony czas, czy jak wam sie zachce?
![]() |
#233 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#234 | |
Zadomowienie
|
Ja też
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mierzę się i ważę jak mam dobry humor i widzę, że schudłam. Wtedy przynajmniej nie dostaje zawału gdy wchodzę na wagę a metr już się nie rozrywa, gdy fałszuję wymiary ![]() ![]() edit: moja babcia ma problemy z tarczycą, a mnie często boli szyja, ale nie mam nic powiększone. Od wczoraj jak coś przełykam to mnie boli, nie wiem co jest :/ Za to coraz częściej mam powiększone węzły chłonne z tyłu głowy. Z prawej strony mam taką wyczuwalną kulkę, która trochę boli jak ją dotykam. Przypuszczam, że skończy się na tym, że będę musiała iść do lekarza ![]()
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Ja to tak z rana wolę poćwiczyć - póki mam siłę i chęci - bo wieczorkiem to właśnie budzi się we mnie leń - albo gdzieś wychodze i zawsze jakaś wymówka się znajdzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asiula nie przejmuj się ja tez raz przytyłam będąc na Sb - więc nie tylko ty masz takie zdolności ![]() ![]() ![]() Ja to się ważę i mierzę jak mam humor i np czuję się szczuplejsza - ponieważ rzadko mam takie uczucie to rzadko to robie ![]()
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny. mogę dołączyć?
mam 15 lat, ostatnio dużo przytyłam i teraz ważę jakieś 56 kg, a chciałabym 47, coś koło tego. mam straszne wymiary, jak patrzę na tą tabelę. mój wzrost - 162. piersi - 88. biodra - 89. ; O talia - 77. ; O ramiona - 96. ; O szyja - 31. udo - 52. ; O kolano - 35. łydka - 34. kostka - 21. nogi - 81. ; O { wow } jest tam, gdzie najbardziej jestem zdołowana. mam strasznie gruby brzuch, jakbym była w ciąży. pomóżcie mi. co mam robić? może iść na dietę plaż południowych? może coś ćwiczyć? ratunku. ;c
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Cześć needrespire
![]() ![]() ![]() I nie dołowałabym się tak tymi wymiarami. Nie widziałaś moich ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do SB zdania są podzielone, jedni chwalą, inni krytykują. Wybór należy do Ciebie, jeśli uważasz, że ta dieta jest odpowiednia, nic nie stoi na przeszkodzie. I nie załamuj się tak wymiarami, ja mam podobne, więc wiem jak to jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
![]()
WITAJCIE
To mój debiut na forum... i w ogóle debiut "w temacie odchudzania" ![]() ![]() Nie wiem, od czego zacząć... Kończę właśnie szósty dzień na diecie, szczerze mówiąc nie mam wagi... wiem, że to dziwne przy odchudzaniu. Ale ostatnio zważyłam się u przyjaciółki, no i cóż, wyszło mi co najmniej 5 kilo więcej niż się spodziewałam, a to już był czwarty dzień diety. MASAKRA Wygląda na to, że ważę 75 kilo przy wzroście 175 cm Jest to o tyle dziwaczne (co sprawia, że myslę o tym, że tamta waga musi być zepsuta) że tyle samo ważyłam rok temu, a od tego czasu - i po ciuchach, i po zdjęciach z tamtego okresu - na pewno jestem chudsza, o przynajmniej 5-7 kilo (ponad rozmiar mniejsze ubrania - 40, a wtedy taka już solidna 42). Myślę, że moja optymalna waga to 63 kilo, przy takiej czuję się najlepiej (chociaż ze 4 lata minęło, odkąd ostatnio tyle ważyłam, albo i lepiej...) Do rzeczy: Zaczęłam dietę niskowęglowodanową (w teorii 2x12 dni z przerwą dwudniową) - 3 posilki, przed każdym połówka grejfruta, na sniadanie 2 jaja i 2 plastry bekonu ![]() obiad - dowolne mięso (ile się chce) + główka sałaty, kolacja - dowolne mięso lub ryba (dowolna ilość) + czerwone lub zielone warzywa. Wydaje mi się, że brzuch mi już trochę - po 6 dniach - spadł. i OK Tylko mam coraz więcej wątpliwości, czy to dieta dla mnie. Problem w tym, że nie przepadam za mięsem, a już teraz mam go po dziurki w nosie. Normalnie jem pewnie raz w tygodniu, a teraz 2 razy dziennie!! Nie wiem, co mnie napadło, żeby akurat taką dietę, słyszałałam co prawda że jest skuteczna, ale naprawdę ciężko to mięcho i mięcho, mimo że dobrze gotuję i potrafię sobie to urozmaicić... Pytanie: czy można po kilku dniach zmienić dietę? Myślałam o South Beach, ale nie wiem, czy nie zaprzepaszczę dotychczasowego skutku, albo czy mi się coś nie rozreguluje. Dodam, że moją największą miłością nie jest ani fast food, ani słodycze - tak naprawdę każdego lata, od kiedy nie mam okazji do ruchu podczas wakacji (mnóstwo pracy) - tyję, bo właśnie jem ich za dużo.... Nie wiem, jaka dieta byłaby dla mnie najepsza, przy założeniu, że chcę schudnąć maksymalnie 10 kilo (jakoś nie wierzę w 75, w biodrach mam 99, w talii 74 - czy to możliwe żeby przy wzroście 175 cm i takich wymiarach tyle ważyć????????????). Na pewno nie może być monotonna i bez smaku, bo wiem, że tego nie zniosę. Wiem, że mnóstwo jest napisane o dietach... ale jest tego taki gąszcz. A naprawdę zastanawiam się nad zmianą. Diety etapowe są ok, bo szybko widać efekt, a potem spokojnie i zdrowiej się chudnie - na to mogę się zgodzić. Czy oprócz South Beach coś takiego jest? Ryby, warzywa, w drugim etapie owoce, nabiał? Jestem w stanie zrezygnować na dosc długo z pieczywa czy innych mącznych, nie mam problemu ze słodyczami, czy fast food... POMOCY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś zjadłam dość dużo słodyczy: kawałek babki piaskowej, baton bounty, kawę 3w1..i inne paści ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.