Kobiety, które się nie malują- naturalność. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-11, 20:50   #211
201606270916
Konto usunięte

Dot.: Kobiety, które się nie malują- naturalność.

Nie maluję się. Tyle że u mnie nie jest to podyktowane jakąś głębszą ideologią. Po pierwsze tak mi wygodniej, po drugie i tak nie umiem , po trzecie kilka dni pod rząd w makijażu pogarszają mi wygląd cery Dodatkowo np. latem makijaż pewnie spłynąłby mi z twarzy. Chociaż latem jak się opalę to wyglądam lepiej - pokazywałam kiedyś znajomej jakieś moje zdjęcia i przy którymś wypaliła "ale fajnie wyglądasz w makijażu". A na zdjęciu żadnego makijażu nie miałam

Na szczęście mam ciemną oprawę oczu, ale niestety na pewno przydałby mi się pod oczy jakiś korektor.

Moje umiejętności niestety ograniczają się do podkładu, pudru i szminki - i to też bez jakiegoś wydziwiania. Maluję się sporadycznie na jakieś wyjścia, chociaż też zdarza mi się np. iść ze znajomymi gdzieś a się nie malować.

Kiedyś może zainwestuję w kurs malowania się albo przynajmniej pójdę do kogoś, kto mi pomoże dobrać zestaw kosmetyków do makijażu. Na razie będę gorszyć brakiem makijażu
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 22:27   #212
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Konto usunięte

Moja mama rzadko się maluje. Ma białą skórę, trochę naczynek. Śliczny kolor skóry i szare oczy. Przejmowanie się jakimiś zmarszczkami i innymi rzeczami uznaje za stratę czasu i malowanie się nigdy jej specjalnie nie interesowało, chociaż czasem się umaluje w czym upatruje trochę mojego wpływu, jednak jej makijaż nadal jest raczej delikatny (mając tak pięknie białą skórę wcale się nie dziwię). Ja sama mam 21 lat i makijaż lubię, mam dobrą cerę i nie robię go by coś zasłonić, ale mam jasne rzęsy przy ciemnych włosach i nie wygląda to do końca fajnie poza tym inspiruje mnie makijaż retro : porcelanowa cera, kreska z jaskółką, wyraziście zaznaczone usta.
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 00:25   #213
StarFighter
BAN stały

Wgl nie rozumie tego slownictwa, możecie pisać prościej dziewczyny na temat tego makijażu? Chce zaimponować dziewczynie mojej, uchodzę za wszystko wiedzacego ale makijażu nie umiemw
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 06:47   #214
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Nie rozumiem korelacji. Serio, nie czepiam się.
Nie malujesz się cały dzień, bo masz tam o którejś trening
To ja bym 5-6 dni w tygodniu musiała chodzić bez makijażu. :/

A w tym wieku to faktycznie, słabo, już człowiek nie taki pierwszej urody a do ludzi w pracy czy tam gdzieś, się chce wyglądać.
No tak, bo przed treningiem nie chciałoby mi się ,,rozmalowywać" z wszystkich cieni, linerów, tuszu itp.. Nie wyobrażam sobie ćwiczyć w pełnym ekwipunku, choć ostatnio widziałam taką panią, która miała nałożone dosłownie wszystko, łącznie z bronzerem
Wyjaśnię, że makijażem nie nazywam maźnięcie kremem BB i użycie błyszczyka Także ja niestety muszę się obyć bez pełnego makijażu czasem 5 dni i jak w końcu się do niego zabieram, to jest to jak święto
A jeśli chodzi o wiek, to nie uważam, że każda kobieta 30+ powinna isę malować, bo źle wygląda bez makijażu, pewnie, że są wyjątki, no ale właśnie- wyjątki...

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 07:01   #215
żurawinka
Zakorzenienie

Niestety nie tylko ponad 30 wyglądają źle bez makijażu (przeważnie), 20tkom też się zdarza ale ich cery na pewno są ładniejsze (zazwyczaj) - koloryt, jędrność itd. Rzadko która 30tka bez makijażu wygląda dobrze, ale niestety wiąże się to nie tylko ze zmarszczkami ( jedna będzie miała delikatne mimiczne a druga głębsze od stresu i zmartwień) ale też życia jakie wiodła lub wiedzie ( imprezy lub opieka nad małym dzieckiem i nocne wstawanie koszmarnie się odbija na skórze plus jeszcze buzujące hormony ) Nie znam 30tki która wygląda świetnie i się nie maluje, sporo za to takich które aż się proszą żeby o nie zadbać, umalować. Szare cery i podkrążone oczy.
Sama nie maluję sie tylko latem ale tusz mam - niestety blade brwi i rzęsy to coś co twarz rozmywa dodatkowo. Zwykła henna na brwi działa cuda.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 09:18   #216
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

A mi ostatnio w końcu uspokoiła się cera, wyglada duzo lepiej, w dodatku zaopatrzyłam się więc w pomocne kosmetyki z tej samej linii i spokojnie, jak mi się nie chce malować, to się nie maluję. Myslę też, że z wiekiem "wywalone mam na to"
Ale jak gdzieś tam dalej się wybieram czy w ważnej sprawie to chociaż odrobina podkładu i khol. Na pełen make up to juz muszę mieć naprawdę nastój i okazję, ale wtedy to idę na całego ; P
Kosmetyczkę ograniczyłam do minimum, za to pielegnację do maximum niemalże i po prostu są efekty : )
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 10:58   #217
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam problemu wyjść bez makijażu, ale w lekkim makijażu wyglądam zwyczajnie lepiej.
Podpisuję się pod tymi słowami.

Ogólnie mnie to nie obchodzi, kto się maluje i jak, ale niestety patrząc realnie - możliwe, że trafiam na niewłaściwe osoby, ale większość kobiet bez makijażu, które widuję nie wygląda naturalnie tylko po prostu jak zaniedbane. Krosty, worki pod oczami, okropna ziemista cera [albo taka szklista i biała jak z wosku]. Nie przeczę, że da się wyglądać dobrze bez makijażu, wierzę tym, które piszą, że tak wyglądają, ale osobiście w kategorii wiekowej 20+ nie spotkałam nigdy kobiety z absolutnym brakiem makijażu, gdzie nie łączyłoby się to z absolutnym brakiem dbałości o wygląd [czytaj zdrowa cera, zadbana skora itd]. Może źle trafiam. I póki ktoś się nie maluje bo mu to wisi to spoko. Ale trafiając na dumną pannę, która z wyższością głosi - 'nie musi się malować bo ma zdrową skórę i jest ładna' i patrząc na jej zapocone tłuste czoło, krostę na brodzie i krzaczaste brwi człowiek się tylko uśmiecha w duchu
Bo żeby tak wyglądać to i ja nie muszę

I jeszcze raz podkreślam, żeby nie wywoływać burzy - jak ktoś czuje się fajnie ze sobą i nie potrzebuje się malować to spoko. Nawet wierzę, że istnieją kobiety naturalnie piękne według obecnie panującego kanonu piękna. No ale ja za często trafiam na zwykłe przeciętniaczki, gdzie skora kremu nawilżającego nie poznała ale dumne, że nie muszą się malować i smarować tak jak ja muszę
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 11:03   #218
StarFighter
BAN stały

Też chodzę bez makijażu
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 11:26   #219
Karinio
Zakorzenienie

No cóż,ja mam dzieścia lat,jedynie rzęsy tuszem i na zmęczoną życiem nie wyglądam.Mam inne zdanie niż goolgie,bo jak widze kobiety z tapetą sobie myśle,ale pod spodem musi być zwykły,przeciętny pasztet.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 12:52   #220
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość

Ogólnie mnie to nie obchodzi, kto się maluje i jak, ale niestety patrząc realnie - możliwe, że trafiam na niewłaściwe osoby, ale większość kobiet bez makijażu, które widuję nie wygląda naturalnie tylko po prostu jak zaniedbane. Krosty, worki pod oczami, okropna ziemista cera [albo taka szklista i biała jak z wosku]. Nie przeczę, że da się wyglądać dobrze bez makijażu, wierzę tym, które piszą, że tak wyglądają, ale osobiście w kategorii wiekowej 20+ nie spotkałam nigdy kobiety z absolutnym brakiem makijażu, gdzie nie łączyłoby się to z absolutnym brakiem dbałości o wygląd [czytaj zdrowa cera, zadbana skora itd]. Może źle trafiam. I póki ktoś się nie maluje bo mu to wisi to spoko. Ale trafiając na dumną pannę, która z wyższością głosi - 'nie musi się malować bo ma zdrową skórę i jest ładna' i patrząc na jej zapocone tłuste czoło, krostę na brodzie i krzaczaste brwi człowiek się tylko uśmiecha w duchu

I jeszcze raz podkreślam, żeby nie wywoływać burzy - jak ktoś czuje się fajnie ze sobą i nie potrzebuje się malować to spoko. Nawet wierzę, że istnieją kobiety naturalnie piękne według obecnie panującego kanonu piękna. No ale ja za często trafiam na zwykłe przeciętniaczki, gdzie skora kremu nawilżającego nie poznała ale dumne, że nie muszą się malować i smarować tak jak ja muszę
Nie no, zaniedbanie czy przewlekłe problemy skórne to jedno.
Mnie bardziej chodziło, ze nawet bardzo zadbana kobieta, ze zdrową wypielęgnowaną cerą, wygląda w pewnym wieku lepiej z z makijażem niż bez.
Choćby z takiego powodu jak pisałam- z wiekiem skóra na twarzy oraz warstwa tłuszczu na twarzy tracą na objętości, bardziej widać cienie w okół oczu, zmienia się też geometria twarzy- oczy zapadają się głębiej, rysy wyostrzają, czerwień wargowa blednie.

To nie jest kwestia zaniedbania, to naturalne procesy.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 13:01   #221
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość

Miałam koleżankę na studiach, która nie rozumiała po co niektóre kobitki takie super drogie kremy kupują (nie chodziło wcale o wysoką półkę,a jakieś garniery, loreale),bo jej wystarcza zwykła Nivea klasyczna w niebieskiej puszce. Mnie to by było strach to na twarz nakładać, rąk nawet tym nie smaruję
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
No cóż,ja mam dzieścia lat,jedynie rzęsy tuszem i na zmęczoną życiem nie wyglądam.Mam inne zdanie niż goolgie,bo jak widze kobiety z tapetą sobie myśle,ale pod spodem musi być zwykły,przeciętny pasztet.
Ty widzisz kobiety z tapetą,a ja widzę zadbane z makijażem, prawidłowo dobranym podkładem,może w tym właśnie problem,bo dziewczyny, które się nie malują, nie mają pojęcia nawet jaki odcień dobrać.
I jak się taka umaluje raz od dzwona to pomarańcza i szpachla na twarz konieczna.
Z regulacją brwi podobnie, jedne zrobią sobie kreski cieniutkie, drugie "naturalne" krzaki mają i część dziewczyn nie wie tak naprawdę jak prawidłowo zadbać o brwi.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 13:33   #222
summerisgone
Zakorzenienie

No właśnie to przekonanie o "tapecie" i tym podobnych wynika właśnie z braku umiejętności. A niestety, z tego co widzę po koleżankach, większość młodych kobiet po prostu nie potrafi się malować. Codziennie widuję dziewczyny z plamami niedobranego podkładu, nadmiarem pudru, bardzo odcinającym się korektorem, różem w formie plam z wyraźnymi krawędziami, czarnymi, nierównymi kreskami do kompletu z niepomalowanymi, przezroczystymi rzęsami.... Faktycznie, taki makijaż odbiera urody. Za to niewidoczny podkład, odrobina pudru i ładnie pomalowane rzęsy poprawią wygląd absolutnie KAŻDEJ kobiety.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 13:43   #223
Hetka
Raczkowanie

Ostatnio zaczelam malowac sie codziennie.
Wczesniej, kiedy bylam nastolatka, nosilam codziennie mocny, ale staranny i poprawnie wykonany makijaz, który co prawda byl bardzo ladny, ale wieczorowy... no ale tak mi sie wtedy podobalo, dobrze sie z tym czulam, mlodosc ma swoje prawa.
Pózniej mi przeszlo, i przez kilka lat nie malowalam sie w ogóle. Wcale. Nic. Ale ostatnio znowu zaczelam, bo kto to widzial, zeby taki przystojny maz mial taka zaniedbana zone. Ten mój makijaz tez juz jest inny- co prawda nosze pelny makijaz, ale juz nie tak teatralny, nie tak ciemny. Lubie makijaz, nawet bardzo. Codziennie moge wygladac nieco inaczej, i lubie to.
Ale niech kazdy robi tak, jak uwaza.

Rzucam fajki. Bez kija nie podchodz.

Hetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 14:29   #224
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, zaniedbanie czy przewlekłe problemy skórne to jedno.
Mnie bardziej chodziło, ze nawet bardzo zadbana kobieta, ze zdrową wypielęgnowaną cerą, wygląda w pewnym wieku lepiej z z makijażem niż bez.
Choćby z takiego powodu jak pisałam- z wiekiem skóra na twarzy oraz warstwa tłuszczu na twarzy tracą na objętości, bardziej widać cienie w okół oczu, zmienia się też geometria twarzy- oczy zapadają się głębiej, rysy wyostrzają, czerwień wargowa blednie.

To nie jest kwestia zaniedbania, to naturalne procesy.
Ja z makijażem czuje się jakbym miała maske

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
No właśnie to przekonanie o "tapecie" i tym podobnych wynika właśnie z braku umiejętności. A niestety, z tego co widzę po koleżankach, większość młodych kobiet po prostu nie potrafi się malować. Codziennie widuję dziewczyny z plamami niedobranego podkładu, nadmiarem pudru, bardzo odcinającym się korektorem, różem w formie plam z wyraźnymi krawędziami, czarnymi, nierównymi kreskami do kompletu z niepomalowanymi, przezroczystymi rzęsami.... Faktycznie, taki makijaż odbiera urody. Za to niewidoczny podkład, odrobina pudru i ładnie pomalowane rzęsy poprawią wygląd absolutnie KAŻDEJ kobiety.
No właśni,delikatny makijaż ładnie wygląda podkreślając urode.Raz byłam w szoku,uważałam pewną dziewczyne wow jaka ona ładna.Potem zobaczyłam jej foty bez tapety.O matko,bez wyglądała jak zwykła przeciętna dziewczyna.Pomyślałam,że taka ładna to ona nie jest.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 14:37   #225
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Ja z makijażem czuje się jakbym miała maske

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

No właśni,delikatny makijaż ładnie wygląda podkreślając urode.Raz byłam w szoku,uważałam pewną dziewczyne wow jaka ona ładna.Potem zobaczyłam jej foty bez tapety.O matko,bez wyglądała jak zwykła przeciętna dziewczyna.Pomyślałam,że taka ładna to ona nie jest.
Niektóre podkłady u mnie też wywołują takie wrażenie maski. Mój pierwszy podkład,który nosiłam cały dzień to był Max Factor Pan Stik (za ciemny i różowy jak świnka) i nosiłam go dumnie do czasu aż mnie pani w Douglasie oświeciła,iż to raczej za ciężkie i może lepiej sprawdzi się jako korektor
Nie zrażaj się, proś o próbki,a dobierzesz coś dla siebie i nie będziesz miała tego uczucia.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 18:48   #226
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Niestety kiedyś też miałam źle dobrane podkłady, ale to było w LO więc jeszcze jakoś da się to usprawiedliwić. W liceum malowałam się dość rzadko, dopiero na studiach pełny makijaż , choć w moim przypadku był to jedynie podkład i tusz do rzęs na których nie oszczędzałam. Na pierwszym roku odkryłam podkład idealny dla mnie, czyli Double Wear Estee Lauder i używam go do dziś, choć są to różne odcienie w zależności od pory roku. Nieco później doszedł jeszcze róż do policzków i oczywiście błyszczyki. Teraz mam 29 lat i nadal mój makijaż to tylko podkład, tusz, róż i błyszczyk. Często używam szminek i to w mocnych, odważnych kolorach. Cieni do powiek, bronzerów, itp. bardzo, ale to bardzo rzadko. Uważam, że najlepszy jest staranny makijaż typu no make up, a na specjalne okazje podkreślenie oczu lub ust. Z wiekiem oczywiście coraz większy nacisk kładę na pielęgnację.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 21:10   #227
akna1102
Zadomowienie

Cytat:
Pasztet???!! No bez przesady. "Pod spodem" zapewne wygląda jak każda dziewczyna bez makijażu, w tym również jak Ty.

Różnica polega na tym, że otoczenie dziewczyny umalowanej przyzwyczaja się do jej wizerunku i jej naturalny wygląd traktuje jako "tą gorszą/brzydszą".
W przypadku osoby chodzącej no make up wersja "gorsza/brzydsza" dziewczyny umalowanej, staje się wersją normalną dziewczyny bez makijażu. A jak raz na ruski rok zrobi makijaż to wtedy każdy się zachwyca "jak ładnie wyglądasz". Więc obie dziewczyny bez makijażu wyglądają tak samo, tylko inny jest punkt odniesienia.
akna1102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-23, 20:48   #228
JakisTamLogin
Przyczajenie

Mam 22 lata, nigdy się nie malowałam (dosłownie nigdy), no chyba żeby liczyć pomadkę ochronną w zimie, a i to tylko czasem bo niedobrze mi się robi od smaku pomadki. Mam to szczęście że mam całkiem ładną cerę, wiadomo że pryszcze czasem się pojawią na jakiś czas, ale same znikają, brwi ciemne więc pewnie też nie potrzeba ich "uwyraźniać" czy co to tam się z nimi robi. Nie maluję się z paru powodów, po pierwsze uważam to za stratę czasu, po drugie stratę pieniędzy i po trzecie, najważniejsze chyba, po prostu mi nie zależy na byciu ładną Ciężko w to uwierzyć w dzisiejszym świecie gdzie trzeba ciągle się męczyć by dostosować się do obecnie panujących standardów, ale mi naprawdę nie zależy żeby inni ludzie (albo ja sama) uważali mnie za atrakcyjną. Dlatego też nie golę nóg, pach, ani łona, czasem nożyczkami trochę przytnę to ostatnie. Możecie teraz zacząć krzyczeć jaki to ze mnie brudas, dzikus, czy inne nieboskie stworzenie, ale nie zamierzam tego robić bo po co? Żeby ktoś nie skrzywił się z obrzydzeniem na mój widok? Myję się codziennie, zęby zwykle dwa razy dziennie, dezodorantu używam, ubrania mam czyste, sądzę że to powinno wystarczyć by nie przeszkadzać innym członkom społeczeństwa (np. zapachem).
Na koniec powiem, że nie uważam się za lepszą, "wolną" czy coś tam, ale uważam że poczucie nie podążaniem za jakimiś poglądami czy praktykami "bo tak wszyscy robią, bo tak trzeba" jest lepsze i czyni człowieka szczęśliwszym, pozwala być sobą, zamiast zmuszać do podporządkowaniu się "normalnym" poglądom. Tak więc, chcesz się malować, golić nogi czy co tam, to rób to, ale proszę cię, nie dyskryminuj tych, którzy tego nie robią i nie zmuszaj ich żeby postępowali tak samo
JakisTamLogin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 09:05   #229
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JakisTamLogin Pokaż wiadomość
Mam 22 lata, nigdy się nie malowałam (dosłownie nigdy), no chyba żeby liczyć pomadkę ochronną w zimie, a i to tylko czasem bo niedobrze mi się robi od smaku pomadki. Mam to szczęście że mam całkiem ładną cerę, wiadomo że pryszcze czasem się pojawią na jakiś czas, ale same znikają, brwi ciemne więc pewnie też nie potrzeba ich "uwyraźniać" czy co to tam się z nimi robi. Nie maluję się z paru powodów, po pierwsze uważam to za stratę czasu, po drugie stratę pieniędzy i po trzecie, najważniejsze chyba, po prostu mi nie zależy na byciu ładną Ciężko w to uwierzyć w dzisiejszym świecie gdzie trzeba ciągle się męczyć by dostosować się do obecnie panujących standardów, ale mi naprawdę nie zależy żeby inni ludzie (albo ja sama) uważali mnie za atrakcyjną. Dlatego też nie golę nóg, pach, ani łona, czasem nożyczkami trochę przytnę to ostatnie. Możecie teraz zacząć krzyczeć jaki to ze mnie brudas, dzikus, czy inne nieboskie stworzenie, ale nie zamierzam tego robić bo po co? Żeby ktoś nie skrzywił się z obrzydzeniem na mój widok? Myję się codziennie, zęby zwykle dwa razy dziennie, dezodorantu używam, ubrania mam czyste, sądzę że to powinno wystarczyć by nie przeszkadzać innym członkom społeczeństwa (np. zapachem).
Na koniec powiem, że nie uważam się za lepszą, "wolną" czy coś tam, ale uważam że poczucie nie podążaniem za jakimiś poglądami czy praktykami "bo tak wszyscy robią, bo tak trzeba" jest lepsze i czyni człowieka szczęśliwszym, pozwala być sobą, zamiast zmuszać do podporządkowaniu się "normalnym" poglądom. Tak więc, chcesz się malować, golić nogi czy co tam, to rób to, ale proszę cię, nie dyskryminuj tych, którzy tego nie robią i nie zmuszaj ich żeby postępowali tak samo

I jak ubierasz spódnice czy suknie to w takich nieogolonych nogach chodzisz . Włoski nawet te najdelikatniejsze zawsze sa widoczne.

Jeszcze doczytałam nie golisz pach
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 10:52   #230
lilltheflower
Przyczajenie

Miałam przyjemność widzieć kilka razy kobiety z nieogolonymi i odsłoniętymi nogami i szczególnie mnie to nie raziło. Wystarczy odwrócić wzrok, serio, działa
Zresztą ich nogi ich sprawa.
lilltheflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 14:49   #231
thirky
on tired little feet

Ja się nie maluję raczej, jak już to tak delikatnie, że nic i tak nie widać. Wyglądam ładniej w makijażu ale jestem leniwa i nie chce mi się tego robić codziennie. Jeszcze nie widziałam mocniejszego makijażu niż lekki podkład + ewentualnie tusz + ostatecznie kreska który by mi się spodobał Jak zobaczę to pewnie zacznę się tak malować, bo bardzo to lubię, mam w domu cienie i róż ale używam tylko do makijażu , który sobie robię "dla zabawy" jak mi się nudzi i w którym nie wychodzę nigdzie

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 15:24   #232
JakisTamLogin
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
I jak ubierasz spódnice czy suknie to w takich nieogolonych nogach chodzisz . Włoski nawet te najdelikatniejsze zawsze sa widoczne.

Jeszcze doczytałam nie golisz pach
Wiadomo, że są widoczne, zwłaszcza że mam ciemne włosy, ale co z tego? Dla ciebie jest to obrzydliwe, dla mnie zupełnie normalne. Powiedziałabym też że uważanie tych włosów za obrzydliwe jest nienormalne w końcu gdyby nam od dziecka nie kładli do głów, że kobieta powinna być gładka jak dziecko to byśmy tak nie uważali. Nawet dla mnie na początku włosy pod pachami były obrzydliwe, goliłam je i nogi(choć włosy na nogach nigdy mi nie przeszkadzały, a nawet lubię takie delikatne futerko ), no bo równieśnicy by się naśmiewali, no i mama mówiła, że powinnam zacząć już golić, no więc tak robiłam, aż w końcu trochę dorosłam i zastanowiłam się dlaczego właściwie ja to robię? Bo taka moda? No więc przestałam, i tak jak mówiłam, na początku trochę mnie brzydziły moje włosy pod pachami (ahh te lata prania mózgu) ale przeszło mi i chociaż Ciebie pewnie nie przekonam że się da uwolnić od tego dyktatu mody (czy raczej powiesz że nie chcesz bo dobrze się czujesz gładka i robisz to dla siebie) to proszę Cię uszanuj mój wybór, tak jak ja szanuję twój
Stary 2016-08-24, 16:10   #233
MsLizard
Zadomowienie

Używam tuszu do rzęs i podkładu. Do 26 roku życia nie malowałam się prawie wcale, jedynie tusz do rzęs od czasu do czasu. Ogólnie śmieszy mnie przeżywanie przez kobiety wyglądu innych kobiet - szczególnie jeśli chodzi o malowanie.
Znam kobiety, które mają naprawdę ładne cery i podkład nie robi zbyt wielkiej różnicy, a nawet jeśli kobieta wygląda o wiele gorzej bez makijażu niż z nim i pomimo to się nie maluje, to jej sprawa. Na pewno brak makijażu nie jest dla mnie oznaką zaniedbania.
MsLizard jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 18:39   #234
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Weszłam, bo myślałam, że poczytam jakieś rozterki kobiet, które się nie malują, znajdę wsparcie (kiedyś codziennie robiłam pełny makijaż - baza, korektory, podkład, konturowanie na mokro, na sucho, kreska, tusz, farbka do brwi, teraz jak wychodzę np. Na imprezę to robię taki makijaż, na uczelnię brwi + kreska +tusz, a na dwór, na zakupy itd bez niczego), a czytam jakieś teksty, że kobiety bez makijażu są lepsze od tych z makijażem, bo pod spodem są pasztety, dorabianie jakichś ideologii do braku makijażu...
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 19:11   #235
JakisTamLogin
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Weszłam, bo myślałam, że poczytam jakieś rozterki kobiet, które się nie malują, znajdę wsparcie (kiedyś codziennie robiłam pełny makijaż - baza, korektory, podkład, konturowanie na mokro, na sucho, kreska, tusz, farbka do brwi, teraz jak wychodzę np. Na imprezę to robię taki makijaż, na uczelnię brwi + kreska +tusz, a na dwór, na zakupy itd bez niczego), a czytam jakieś teksty, że kobiety bez makijażu są lepsze od tych z makijażem, bo pod spodem są pasztety, dorabianie jakichś ideologii do braku makijażu...
Autorka tematu zadała pytanie " ile z was się nie. maluję i w jakim są wieku, i dlaczego tego nie robią?" (a niektórzy może mają swoją ideologię dlaczego tego nie robią)a nie napisała "jeśli się nie malujesz to opisz tu swoje rozterki" także to raczej ty jesteś w złym miejscu.
Poza tym szukasz wsparcia w związku z tym, że się nie malujesz? Z postu wynika że to twój wybór więc nie za bardzo rozumiem o co chodzi.
Stary 2016-08-24, 19:13   #236
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Autorka zadała pytanie, ale odpowiedzi są takie jakie są.
I tak, potrzebuję wsparcia tak samo jak kobiety przestające farbować włosy, czy zaczynające odchudzanie. Wbrew pozorom to nie jest tak, że w poniedziałek robię pełną tapetę a we wtorek stwierdzam "a wuj z tym".
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 19:22   #237
JakisTamLogin
Przyczajenie

No cóż ja bym powiedziała, żebyś nie przejmowała się zbytnio swoim wyglądem, ani tym jak widzą Cię inni, ale znając życie to zrobiłoby tyle dobrego co powiedzenie człowiekowi z depresji by spróbował być mniej smutny Więc dla pocieszenia powiem, że uroda i tak przemija i makijaż tylko odwleka nieuniknione, więc zajmij się robieniem rzeczy, które lubisz, a nie będziesz miała czasu na przejmowanie się, no i uśmiechaj się bo to lepsze niż makijaż (nie jestem dobra w pocieszaniu, ale chociaż próbowałam)
Stary 2016-08-25, 12:49   #238
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

ja się nie maluję z czystej wygody. po prostu nie chce mi się ciągle uważać, czy czasem mi się coś nie rozmazało. nie dorabiam do tego ideologii o naturalności czy czymś takim, bo chociażby włosy farbuję
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości