|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta oczywszczająca jelita
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta sol zakupilam w aptece. Ale nawet jak nos zatkac to caly dzien czulam w gardle .Juz wyczytalam ze mozna z woda mineralna i z cytryna .Wole oddstawic na najgorsze czasy. Bardzo jestem zadowolona z lewatywy ,ktora poradzilas .Kupilam i srosuje przy zaparciach.Wcale to nic strasznego nie jest .A po co sie meczyc calymi dniami. Dzieki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, to łatwy i skuteczny sposób. Nie ma sprawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
ja juz jestem na eta[ie wcinania warzyw. dopiero dzis rano załatwiałm sie...az 2 razy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie nie myśl o tym- jak mówiłam, większość społeczeństwa nosi w sobie parę kg syfu i nawet o tym nie wie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Można zrobić w szpitalu/klinice płukanie jelit, ale czytałam, że lekarze nie polecają tego zabiegu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Raczkowanie
|
a jak myslicie? kupiłąm sobie taka mieszanke warzywna w skład ktorej wchodza ...ziemniaki brokuł marchew jest tez fasolka i kukurydza nawet jakas papryke tu widze.. czy takie warzywa moge jesc przez cały dzien? jakos kukurydzy i faolki sie boje zawsze mam po nich brzuch jak balon
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
chyba chodzi o hydrokolonoskopię, to taka lepsza lewatywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
witam. Jutro zaczynam odchudzanie i pomyslalam ze zaczne właśnie od tych 3 dni oczyszczania. jeżdze godzine dziennie na rolkach czy nie zaszkodzi to mojemu organizmowi??? to znaczy zbyt mala ilosc kalorii i sport?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Tak, pewnie tak
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Garden, czy którąś z tych mieszanek osobiscie stosowałas i zauwazyłas jakies efekty w postaci lepszego samopoczucia czy wręcz odwrotnie?? Z tym koprem własnie wiem, ze ma takie działanie skubaniec jeden, zawsze posypuje nim ziemiaczki
![]() Igunia18 witamy w gronie oczyszczaczek ![]()
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzis wazyłąm sie uwaga........ straciłam 5 kilo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
hmm a nie lepiej zastowsowac blonnik ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
impolity dobrze mowisz...błonnik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jadam błonnik często powyżej normy, często znacznie ją przekraczam, a mimo to nie jestem tak wspaniale oczyszczona. Owszem, nie wyobrażam sobie z niego zrezygnować, bo jest mega ważny w diecie, ale nie oczyszcza organizmu aż tak, żeby mógł zastąpić tego typu oczyszczanie. Co do głodówek- są wskazane, ale niezalecane dla osób, które się na tym zwyczajnie nie znają, nie czytali żadnych wiadomości i są po prostu nieodpowiedzialne. Głodówki i półgłodówki to najlepszy sposób oczyszczania organizmu ze złogów, bo organizm przestawia się na odżywianie wewnętrzne (spala złogi toksyn, chorobotwórcze etc.). Jednak ten wątek dotyczy mechanicznego oczyszczania jelita. (co właściwie ma spory związek ze wstępem do oczyszczania organizmu z toksyn w tkankach itd.). No i trzecia sprawa- organizm przy oczyszczaniu ma również oczyścić się ze złego wpływu leków, środków farmaceutycznych itd, które poza 'korzyściami' które przynoszą są dla nas ciałem obcym, nienaturalnym. Jak oczyścić organizm ze złych związków, które w nas zostawiły biorąc tabletki? Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2009-03-23 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
no widocznie kazdy z nas ma swoje zdanie.. Ja stosowalam kuracje blonnikiem i zgubilam 4 kg samych zlogow i toksyn gdzie tkanki tluszczowej mialam wczesniej za malo czyli to nie byly kilogramy z tluszczyku .. bo robilam sobie taki pomiar tkanki tlusczowej ..a wlasnie te wszystkie srodki syntetyczne ktore odkladaja się od zazywania lekarstw i calej chemii ktorej jest coraz wiecej w pozywieniu po prostu wyczyscil blonnik bo on dziala jak taka szczotka w jelitach a popijajac wode to wszystko wydala sie na zewnątrz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Zainspirowana Waszymi poczynaniami sama postanowiłam przejść przez tą 3-dniową dietkę oczyszczajacą. Zaczęłam ją dzisiaj... Jestem już po kilku sucharkach i dwóch kefirach. I już mi się to jedzonko znudziło, no ale jakoś wytrzymam
![]() ![]()
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Generalnie problem zaparć to moja zmora - jako wieczny niejadek, od wczesnego dzieciństwa brak apetytu, w dorosłym życiu też wielkich porcji nie udaje mi się zjadać, za to jeśli już coś jem to staram się żeby to było w miarę naturalne i z grubsza zdrowe. Jem często, ale niewiele, nie lubię mięsa, za to pałaszuję ryby, kocham owoce i warzywa - cóż z tego, moje jelita chyba nie pracują najlepiej... Zastanawiam się czy następnym razem nie zrezygnować z pieczywa... Od czasu do czasu udaje mi się nieźle oczyścić za pomocą zagęszczonego soku z marchwii, który piję przez cały jeden dzień, więc może tę kurację również oprzeć na jednorodnym pożywieniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Tak czytam to i czytam i wpadłam na pomysł, ze dietę zaczne od oczyszczenia jelit
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
a wiecie ze ja diete skonczyłam w niedziele a teraz zaczynam dopiero biegac na wc na dwojke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
powiedzcie mi kiedy najlepiej rozpocząc ta dietę...?? Chodzi mi o fazę cyklu miesięcznego?? Dzisiaj rozpoczęłam dietę i w południe dostałam okres... i się zastanawiam czy to odpowiedni moment....
mam wrażenie że pierwszego dnia jest za mało płynów... o ile głodu w ogóle nie czułam zmusiłam sie do ostatneigo kubka kefiru, to pragnienie jest dość duże i piłam wodę mineralną a przed snem mam zamair wypić herbatkę z bratka, która równiez wspomaga oczyszczanie; jeśli chodzi o suchary razowe, nigdzie ich nie mogłam dostać i ususzyłam sobie chleb razowy pełnoziarnisty - mniemam że chodzi o błonnik
Edytowane przez boxia Czas edycji: 2009-03-26 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Ja na oczyszczanie nie wybieram ani okresu miesiaczki ani tuż przed, bo poprostu jestem w tym czasie rozdrażniona i... wiadomo jaka, więc diety i różne postanowienia w tym czasie sobie daruje. Natomiast poza tym innych przeciwwskazań nie widze i nie nalezy ich sie na siłe doszukiwać. Skoro już zaczęłaś to ja bym ja na Twoim miejscu dokończyła, ale tez nic sie nie stanie jeśli zaczniesz na nowo po zakonczeniu miesiaczki.
Ja też sobie susze chclebek razowy z braku laku w sumei to to samo, a dieta działa efektywnie wiec czemu nie. ...bratek oczyszcza mówisz?? To biore sie za picie, wiem ze jest polecany przy kłopotach z cerą, ale skoro oczyszcza to tez go bedę sobie aplikowac ![]()
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
bratek jest polecany na kłopoty z cerą własnie ze względu an swe właściwości oczyszczające, w ogóle w tej materii polecę Ci też ziółka pobudzajace produkcję żółci .. ja z reguły robię sobie mieszankę gdyz sam bratek nie jest zbyt smaczny... normalnie piję sobie miętę+pokrzywa+bratek+łop ian(korzeń)+dziurawiec... ... całkiem zjadliwa mieszanka i widzę efekty zarówno na cerze jak i systemie trawiennym
![]() JA na szczęście nie mam dolegliwości emocjonalnych związanych z menstruacją, ale za to mam niemiłosierny ból pierwszego dnia... eh.... a tak sie zastanawiałam, która faza cyklu byłaby anjkorzystniejsza dla organizmu..., bo np przed mieisączką organizm gromadzi wodę, więc chyba to nie jest najlepszy okres na oczyszczanie kiedy organizm więcej zatrzymuje dla siebei niż zwykle....
![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Rozumiem Twój sposob myslenia i mysle ze masz racje, ale jesli chodzi o diety typu DETOX, ta ma pozamiatac jelita więc to czy organizm sobie zostawi troche wody w okolicach okresu czy nie dla mnie ma małe znaczenie w przypadku "Tombakowej trzydniówki", albo najwyżej niewielkie.
Ja zaczynam w środe lub w czwartek. zainteresowała mnie Twoja ziołowa mieszanka i chyba sie na nia szkuszę, poszukuje również gotowych mieszanek oczyszczajacych organizm ( ale nie interesują mnie przeczyszczacze i rozwalniacze). Uwelbiam naturalne rozwiazania ![]()
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
nieraz kupuję liściaste i meiszam od razu w pojemniku.. teraz zaopatrzylam sie w aptece i mam herbatki ekspresowe (oprocz łopianu) i zaparzam je garnuszku połlitrowym,
a szczerze mówiąc mam neiwielkie pojęcie o DETOXie organizmu takim typowym stad to pytanie czy cykl moze miec wplyw na skutecznosc diety a co do naturalnych sposobów wspomagających organizm w oczyszczaniu polecam rano przed śniadaniem wodę przegotowaną z sokiem z połówki cytryny, oraz gorzką czarną herbatę z cytryną (to lekarz polecił mi przy dość solidnym zatruciu pokarmowym, trzymającym kilka dni i objawiającym się silnymi, strasznie bolesnymi skurczami żołądka, nie byłam w stanie nic jeść, łykałam leki przeciwbólowe i rozkurczową nospę w końskich dawkach po tygodniu keidy niewiele mi to pomagało lekarz kazał pić włąsnei herbatę z plasterkiem cytryny tyle ile jestem w stanei wypić, wiecie co po dwóch dnaich normalnie funkcjonowałam hehehe ![]() ![]() Aha... ![]() ![]()
Edytowane przez boxia Czas edycji: 2009-03-27 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
właśnie przeczytałam cały wątek i zdecydowałam, że od poniedziałku zrobię sobie takie 3 oczyszczające dni.
![]() mam nadzieję, że mi to coś pomoże, bo często mam problem z zaparciami i regularnym wypróżnianiem.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Blonnik dziala oczywiscie ale nie mozna go za duzo .Mam ksiazke ,,Dieta blonnikowa ,, nie stosowalam tej diety jeszcze. Stosowalam produkty wysokoblonnikowe przy zaparciach ,jedynie gdy zapomnialam duzo pic efekty byly odwrotne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Dieta jest cudowna, pobduziła moje rozleniwione jelita i naprawde przez te trzy dni czułam się swietnie... i wbrew pozorom mialam duzo energii wiec zyzze powodzenia
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.