OCZYSZCZANIE JELIT - dieta oczyszczająca jelita (Wasze sposoby) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-22, 09:00   #211
garden_d
Zakorzenienie

Dot.: Dieta oczywszczająca jelita

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ukończyłam dietę, stosowałam się do wszystkich zaleceń. Trochę mnie oczyściło, ale w sumie liczyłam na lepszy efekt. 3go dnia z rana od razu pobiegłam do ubikacji, jak zjadłam śniadanie znowu... Chyba ze 4 razy tego dnia byłam. Z tymże nie czuję się jakaś lżejsza czy coś, nie wiem jak z wagą, później się zważę u TŻ to napiszę.
Bądź co bądź za jakieś 2 tyg. znowu ją zastosuję, któraś z dziewczyn pisała, że w ciągu 3 dni nie pozbędziemy się tego śmietnika, który w nas zalega. Wg mnie dieta jest bardzo dobra, tylko potrzeba systematyczności i wytrwałości.
Oczywiście. Ja uważam, że ta dieta nie oczyszcza nawet 1/10 tego, co w Nas siedzi z resztą, wiem z autopsji co zalega w jelitach. Jednak jest to najdelikatniejsza metoda i nie zaszkodzi, bo zawsze coś tam wyczyści a jak wiadomo bardzo, bardzo duży procent chorób wynika z zaniedbania swoich jelit.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 09:08   #212
DAAN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Niestety nie znam sposobu (swoją drogą gdzie nabyłaś taką sól? bo nigdy z niej nie korzystałam), jedynie proponuję zamknąć oczy i zatkać nos

Ta sol zakupilam w aptece. Ale nawet jak nos zatkac to caly dzien czulam w gardle .Juz wyczytalam ze mozna z woda mineralna i z cytryna .Wole oddstawic na najgorsze czasy.
Bardzo jestem zadowolona z lewatywy ,ktora poradzilas .Kupilam i srosuje przy zaparciach.Wcale to nic strasznego nie jest .A po co sie meczyc calymi dniami. Dzieki.
DAAN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 11:23   #213
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAAN Pokaż wiadomość
Ta sol zakupilam w aptece. Ale nawet jak nos zatkac to caly dzien czulam w gardle .Juz wyczytalam ze mozna z woda mineralna i z cytryna .Wole oddstawic na najgorsze czasy.
Bardzo jestem zadowolona z lewatywy ,ktora poradzilas .Kupilam i srosuje przy zaparciach.Wcale to nic strasznego nie jest .A po co sie meczyc calymi dniami. Dzieki.
Dziękuję, może kupię kiedyś tę sól.
Tak, to łatwy i skuteczny sposób. Nie ma sprawy
Stary 2009-03-22, 12:11   #214
Ann80
Raczkowanie

ja juz jestem na eta[ie wcinania warzyw. dopiero dzis rano załatwiałm sie...az 2 razy obwod brzycha zmniejszył mi sie o 4 cm garden_d ty mnie straszysz ...mowisz ze ta dieta oczyszcza tylko 10% syfu??? to jak ja mam sie oproznic?? nie chce robic lewatywy;(
Ann80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 12:19   #215
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ann80 Pokaż wiadomość
ja juz jestem na eta[ie wcinania warzyw. dopiero dzis rano załatwiałm sie...az 2 razy obwod brzycha zmniejszył mi sie o 4 cm garden_d ty mnie straszysz ...mowisz ze ta dieta oczyszcza tylko 10% syfu??? to jak ja mam sie oproznic?? nie chce robic lewatywy;(
Czyli działa skoro o 4cm
W takim razie nie myśl o tym- jak mówiłam, większość społeczeństwa nosi w sobie parę kg syfu i nawet o tym nie wie
Stary 2009-03-22, 12:40   #216
Ann80
Raczkowanie

no widzisz ale ja o tym wiem i nie chce tego nosic. takiego oczyszczania nie bede juz robiła byłam osłabiona przez te dwa dni wciaz chciało mi sie spac wogole nie miałam energi i byłam w****.. na maksa. wyczytałam włąsnie ze mozna zastosowac tkie oczyszczanie jednodniowe ktore polega na tym ze przez cały dzien pijesz tylko herbaty ziołowe i wode tylko nalezy pamietac ze kilka dni przed oczyszczaniem nalezy unikac tłustych smazonych potraw. wiem ze to 3 dniowe oczyszczanie było bardzo delikatne ale ja sie meczyłam straszliwie.
Stary 2009-03-22, 12:45   #217
shockwaves
Wtajemniczenie

Można zrobić w szpitalu/klinice płukanie jelit, ale czytałam, że lekarze nie polecają tego zabiegu
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-22, 12:47   #218
Ann80
Raczkowanie

a jak myslicie? kupiłąm sobie taka mieszanke warzywna w skład ktorej wchodza ...ziemniaki brokuł marchew jest tez fasolka i kukurydza nawet jakas papryke tu widze.. czy takie warzywa moge jesc przez cały dzien? jakos kukurydzy i faolki sie boje zawsze mam po nich brzuch jak balon

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Można zrobić w szpitalu/klinice płukanie jelit, ale czytałam, że lekarze nie polecają tego zabiegu
to cos jak lewatywka?
Stary 2009-03-22, 14:57   #219
LittleMo
Raczkowanie

chyba chodzi o hydrokolonoskopię, to taka lepsza lewatywa
LittleMo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 15:46   #220
igunia18
Zadomowienie

witam. Jutro zaczynam odchudzanie i pomyslalam ze zaczne właśnie od tych 3 dni oczyszczania. jeżdze godzine dziennie na rolkach czy nie zaszkodzi to mojemu organizmowi??? to znaczy zbyt mala ilosc kalorii i sport?
igunia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 16:11   #221
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LittleMo Pokaż wiadomość
chyba chodzi o hydrokolonoskopię, to taka lepsza lewatywa
Tak, pewnie tak
Cytat:
Napisane przez igunia18 Pokaż wiadomość
witam. Jutro zaczynam odchudzanie i pomyslalam ze zaczne właśnie od tych 3 dni oczyszczania. jeżdze godzine dziennie na rolkach czy nie zaszkodzi to mojemu organizmowi??? to znaczy zbyt mala ilosc kalorii i sport?
Na 100% nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-22, 17:30   #222
sss7
Zadomowienie

Garden, czy którąś z tych mieszanek osobiscie stosowałas i zauwazyłas jakies efekty w postaci lepszego samopoczucia czy wręcz odwrotnie?? Z tym koprem własnie wiem, ze ma takie działanie skubaniec jeden, zawsze posypuje nim ziemiaczki Staram sie tez jeść jego bulwy.

Igunia18 witamy w gronie oczyszczaczek
Stary 2009-03-22, 19:34   #223
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sss7 Pokaż wiadomość
Garden, czy którąś z tych mieszanek osobiscie stosowałas i zauwazyłas jakies efekty w postaci lepszego samopoczucia czy wręcz odwrotnie?? Z tym koprem własnie wiem, ze ma takie działanie skubaniec jeden, zawsze posypuje nim ziemiaczki Staram sie tez jeść jego bulwy.

Igunia18 witamy w gronie oczyszczaczek
Hm, raczej bardzo trudno mi odpowiedzieć, bo na co dzień odżywiam się b. zdrowo i przeważnie mój organizm jest oczyszczony, a przynajmniej mam takie wrażenie Poza tym piję zioła praktycznie codziennie Jednak polecam tak czy inaczej, może Ty coś odczujesz
Stary 2009-03-23, 12:01   #224
Ann80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez igunia18 Pokaż wiadomość
a zobaczcie ja byłam bardzo osłabiona kreciło mi sie w głowie a jak chcwile pocwiczyłam to az mroczki przed oczami miałam a kiedyj wsiadłam do samochodu to obraz mi sie rozjezdzał troche.. nie mogłam prowadzic;( 3 dnia poczułam sie o niebo lepiej wiec roznie to bywa ale wydaje mi sie ze jesli ktos prowadzi aktywny tryb zycia np. jezdzi na rolkach codziennie to potrzebuje troche wiecej nix tylko kepfiru i sucharkow ale sama poczujesz czy dobrze sie czujesz czy nie.

dzis wazyłąm sie uwaga........ straciłam 5 kilo 4 cm w tali wydaje mi sie ze ja poprostu byłam opuchnieta za duzo wody sie zatrzymało w org. bo kupy to ja robiłam naprawde ciupke hahaha ale za to non stop sikałam nawet w nocy wstawałam
Stary 2009-03-23, 12:33   #225
impolity
Przyczajenie

hmm a nie lepiej zastowsowac blonnik ? to takie proste a własnie nim mozemy sobie oczyscic nasze jelita.. z tym ze to będzie trwalo okolo 3 miesiace ale zadnych glodowek nie ma a to tez nie jest wskazane dla naszego organizmu ... Mozna kupic blonnik w tabletkach(ja polecam firy herbalife bo nie ma w sobie zadnej chemii) lub wybierac produkty ktore mają najwiecej blonnika tylko ze to jest troche trudniejsze bo nie kazdy z nas ma czas myslec co zjesc ile itp. dlatego ja sie wspomagam suplementami (najlepszymi ) z normalnego jedzenia najwiecej blonnika posiada (na 100gr produktu) soja -15gr , suszone brzoskwinie 14gr , suszone jablka morele-10gr , pumpernikiel-6,4gr., chleb zytni pelnoziarnisty 6gr. migdaly 12gr., marakuja -15,9 gr, maliny 6,7 gr. kasza gryczana-5.9gr, mozna znalezc takie tabelki w internecie bez problemu .. Dzienie blonnika powinnismy spozywac okolo 15 grale WHO zaleca stosowac 20-40gr dziennie!!.do tego co wazne pic conajmniej 1.5 litra wody dziennie. Blonnik stabilizuje stezenie glukozy we krwi opoznia przemiane weglowodanow co pomaga utrzymac stabilny poziom cukru we krwi oczyszcza wlasnie organizm ze złogow toksyn metali ciekzich
impolity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 13:14   #226
Ann80
Raczkowanie

impolity dobrze mowisz...błonnik staram sie jesc produkty zawierajace błonnik ale faktycznie długo to musi trwac i trzeba sie pillnowac....co do tabletek to jakos nie moge sie przekonac... nie przyjmuje ich wcale wiec nie wiem czy uda mi sie przełamac ale poczytam o nich napewno i moze nawet zakupie kto wie
Stary 2009-03-23, 16:53   #227
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ann80 Pokaż wiadomość
dzis wazyłąm sie uwaga........ straciłam 5 kilo 4 cm w tali wydaje mi sie ze ja poprostu byłam opuchnieta za duzo wody sie zatrzymało w org. bo kupy to ja robiłam naprawde ciupke hahaha ale za to non stop sikałam nawet w nocy wstawałam
Wow, no to nieźle
Cytat:
Napisane przez impolity Pokaż wiadomość
hmm a nie lepiej zastowsowac blonnik ? to takie proste a własnie nim mozemy sobie oczyscic nasze jelita.. z tym ze to będzie trwalo okolo 3 miesiace ale zadnych glodowek nie ma a to tez nie jest wskazane dla naszego organizmu ... Mozna kupic blonnik w tabletkach(ja polecam firy herbalife bo nie ma w sobie zadnej chemii) lub wybierac produkty ktore mają najwiecej blonnika tylko ze to jest troche trudniejsze bo nie kazdy z nas ma czas myslec co zjesc ile itp. dlatego ja sie wspomagam suplementami (najlepszymi ) z normalnego jedzenia najwiecej blonnika posiada (na 100gr produktu) soja -15gr , suszone brzoskwinie 14gr , suszone jablka morele-10gr , pumpernikiel-6,4gr., chleb zytni pelnoziarnisty 6gr. migdaly 12gr., marakuja -15,9 gr, maliny 6,7 gr. kasza gryczana-5.9gr, mozna znalezc takie tabelki w internecie bez problemu .. Dzienie blonnika powinnismy spozywac okolo 15 grale WHO zaleca stosowac 20-40gr dziennie!!.do tego co wazne pic conajmniej 1.5 litra wody dziennie. Blonnik stabilizuje stezenie glukozy we krwi opoznia przemiane weglowodanow co pomaga utrzymac stabilny poziom cukru we krwi oczyszcza wlasnie organizm ze złogow toksyn metali ciekzich
Pozwolę się nie zgodzić.
Jadam błonnik często powyżej normy, często znacznie ją przekraczam, a mimo to nie jestem tak wspaniale oczyszczona. Owszem, nie wyobrażam sobie z niego zrezygnować, bo jest mega ważny w diecie, ale nie oczyszcza organizmu aż tak, żeby mógł zastąpić tego typu oczyszczanie.

Co do głodówek- są wskazane, ale niezalecane dla osób, które się na tym zwyczajnie nie znają, nie czytali żadnych wiadomości i są po prostu nieodpowiedzialne. Głodówki i półgłodówki to najlepszy sposób oczyszczania organizmu ze złogów, bo organizm przestawia się na odżywianie wewnętrzne (spala złogi toksyn, chorobotwórcze etc.). Jednak ten wątek dotyczy mechanicznego oczyszczania jelita. (co właściwie ma spory związek ze wstępem do oczyszczania organizmu z toksyn w tkankach itd.).
No i trzecia sprawa- organizm przy oczyszczaniu ma również oczyścić się ze złego wpływu leków, środków farmaceutycznych itd, które poza 'korzyściami' które przynoszą są dla nas ciałem obcym, nienaturalnym. Jak oczyścić organizm ze złych związków, które w nas zostawiły biorąc tabletki?

Edytowane przez garden_d
Czas edycji: 2009-03-23 o 16:56
Stary 2009-03-23, 18:24   #228
impolity
Przyczajenie

no widocznie kazdy z nas ma swoje zdanie.. Ja stosowalam kuracje blonnikiem i zgubilam 4 kg samych zlogow i toksyn gdzie tkanki tluszczowej mialam wczesniej za malo czyli to nie byly kilogramy z tluszczyku .. bo robilam sobie taki pomiar tkanki tlusczowej ..a wlasnie te wszystkie srodki syntetyczne ktore odkladaja się od zazywania lekarstw i calej chemii ktorej jest coraz wiecej w pozywieniu po prostu wyczyscil blonnik bo on dziala jak taka szczotka w jelitach a popijajac wode to wszystko wydala sie na zewnątrz
impolity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 11:51   #229
Aagaciorek
Zadomowienie

Zainspirowana Waszymi poczynaniami sama postanowiłam przejść przez tą 3-dniową dietkę oczyszczajacą. Zaczęłam ją dzisiaj... Jestem już po kilku sucharkach i dwóch kefirach. I już mi się to jedzonko znudziło, no ale jakoś wytrzymam WC odwiedziłam już trzy razy.... hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 21:05   #230
Crunchy
Przyczajenie

Witam już wcześniej śledziłam ten wątek, zachęciły mnie wasze wypowiedzi i w ostatni weekend przeprowadziłam ową kurację. Przyznam, że była ona niezwykle smaczna jak dla mnie, uwielbiam zarówno kefir, warzywa jak i suszony razowy chlebek, a największym owocowym przysmakiem są dla mnie własnie jabłka. Być może popełbiłam błąd, że zamiast wyciskać sok, jadłam całe owoce, bowiem przez całe 3 dni toaletę odwiedziłam setki razy... ale tylko na przysłowiowe 'siku' :/

Generalnie problem zaparć to moja zmora - jako wieczny niejadek, od wczesnego dzieciństwa brak apetytu, w dorosłym życiu też wielkich porcji nie udaje mi się zjadać, za to jeśli już coś jem to staram się żeby to było w miarę naturalne i z grubsza zdrowe. Jem często, ale niewiele, nie lubię mięsa, za to pałaszuję ryby, kocham owoce i warzywa - cóż z tego, moje jelita chyba nie pracują najlepiej...

Zastanawiam się czy następnym razem nie zrezygnować z pieczywa... Od czasu do czasu udaje mi się nieźle oczyścić za pomocą zagęszczonego soku z marchwii, który piję przez cały jeden dzień, więc może tę kurację również oprzeć na jednorodnym pożywieniu
Crunchy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:30   #231
Cekiny
Zadomowienie

Tak czytam to i czytam i wpadłam na pomysł, ze dietę zaczne od oczyszczenia jelit

Cel... ??

W moim portfeliku widnieje od dziś prawo jazdy.

Kocham
Cekiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 11:18   #232
Ann80
Raczkowanie

a wiecie ze ja diete skonczyłam w niedziele a teraz zaczynam dopiero biegac na wc na dwojke
Stary 2009-03-26, 20:54   #233
boxia
Raczkowanie

GG do boxia

powiedzcie mi kiedy najlepiej rozpocząc ta dietę...?? Chodzi mi o fazę cyklu miesięcznego?? Dzisiaj rozpoczęłam dietę i w południe dostałam okres... i się zastanawiam czy to odpowiedni moment....

mam wrażenie że pierwszego dnia jest za mało płynów... o ile głodu w ogóle nie czułam zmusiłam sie do ostatneigo kubka kefiru, to pragnienie jest dość duże i piłam wodę mineralną a przed snem mam zamair wypić herbatkę z bratka, która równiez wspomaga oczyszczanie; jeśli chodzi o suchary razowe, nigdzie ich nie mogłam dostać i ususzyłam sobie chleb razowy pełnoziarnisty - mniemam że chodzi o błonnik

Edytowane przez boxia
Czas edycji: 2009-03-26 o 20:58
boxia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 21:42   #234
sss7
Zadomowienie

Ja na oczyszczanie nie wybieram ani okresu miesiaczki ani tuż przed, bo poprostu jestem w tym czasie rozdrażniona i... wiadomo jaka, więc diety i różne postanowienia w tym czasie sobie daruje. Natomiast poza tym innych przeciwwskazań nie widze i nie nalezy ich sie na siłe doszukiwać. Skoro już zaczęłaś to ja bym ja na Twoim miejscu dokończyła, ale tez nic sie nie stanie jeśli zaczniesz na nowo po zakonczeniu miesiaczki.

Ja też sobie susze chclebek razowy z braku laku w sumei to to samo, a dieta działa efektywnie wiec czemu nie.
...bratek oczyszcza mówisz?? To biore sie za picie, wiem ze jest polecany przy kłopotach z cerą, ale skoro oczyszcza to tez go bedę sobie aplikowac
Stary 2009-03-26, 22:34   #235
boxia
Raczkowanie

GG do boxia

bratek jest polecany na kłopoty z cerą własnie ze względu an swe właściwości oczyszczające, w ogóle w tej materii polecę Ci też ziółka pobudzajace produkcję żółci .. ja z reguły robię sobie mieszankę gdyz sam bratek nie jest zbyt smaczny... normalnie piję sobie miętę+pokrzywa+bratek+łop ian(korzeń)+dziurawiec... ... całkiem zjadliwa mieszanka i widzę efekty zarówno na cerze jak i systemie trawiennym

JA na szczęście nie mam dolegliwości emocjonalnych związanych z menstruacją, ale za to mam niemiłosierny ból pierwszego dnia... eh.... a tak sie zastanawiałam, która faza cyklu byłaby anjkorzystniejsza dla organizmu..., bo np przed mieisączką organizm gromadzi wodę, więc chyba to nie jest najlepszy okres na oczyszczanie kiedy organizm więcej zatrzymuje dla siebei niż zwykle....
Stary 2009-03-26, 23:03   #236
sss7
Zadomowienie

Rozumiem Twój sposob myslenia i mysle ze masz racje, ale jesli chodzi o diety typu DETOX, ta ma pozamiatac jelita więc to czy organizm sobie zostawi troche wody w okolicach okresu czy nie dla mnie ma małe znaczenie w przypadku "Tombakowej trzydniówki", albo najwyżej niewielkie.

Ja zaczynam w środe lub w czwartek.
zainteresowała mnie Twoja ziołowa mieszanka i chyba sie na nia szkuszę, poszukuje również gotowych mieszanek oczyszczajacych organizm ( ale nie interesują mnie przeczyszczacze i rozwalniacze). Uwelbiam naturalne rozwiazania Rozumiem, żekupuje ssusz i sama sobie mieszasz w proporcjach na łoko?
Stary 2009-03-26, 23:12   #237
boxia
Raczkowanie

GG do boxia

nieraz kupuję liściaste i meiszam od razu w pojemniku.. teraz zaopatrzylam sie w aptece i mam herbatki ekspresowe (oprocz łopianu) i zaparzam je garnuszku połlitrowym,
a szczerze mówiąc mam neiwielkie pojęcie o DETOXie organizmu takim typowym stad to pytanie czy cykl moze miec wplyw na skutecznosc diety

a co do naturalnych sposobów wspomagających organizm w oczyszczaniu polecam rano przed śniadaniem wodę przegotowaną z sokiem z połówki cytryny, oraz gorzką czarną herbatę z cytryną (to lekarz polecił mi przy dość solidnym zatruciu pokarmowym, trzymającym kilka dni i objawiającym się silnymi, strasznie bolesnymi skurczami żołądka, nie byłam w stanie nic jeść, łykałam leki przeciwbólowe i rozkurczową nospę w końskich dawkach po tygodniu keidy niewiele mi to pomagało lekarz kazał pić włąsnei herbatę z plasterkiem cytryny tyle ile jestem w stanei wypić, wiecie co po dwóch dnaich normalnie funkcjonowałam hehehe byłam w stanie wyjśc z domu, bez obawy, ze gdzieś się zwinę z bólu... i dalej z dnia na dzień było coraz lepiej, a picie herbatki weszło mi w nawyk... myśłę, że poprzez te wsyztskei ziółka, herbatki i dodatkowo wodę mineralną przekraczam znacznie dzienną zalecaną dawkę płynów... ale przynajmniej moje nerki są na wskroś przefiltrowane heheheh

Aha... .... śpieszę Wam donieść, że właśnie odczułam efekty wczorajszej diety mimo tego, że zwiększyłam dawkę płynów... więc życze powodzenia

Edytowane przez boxia
Czas edycji: 2009-03-27 o 09:02

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-28, 14:09   #238
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

właśnie przeczytałam cały wątek i zdecydowałam, że od poniedziałku zrobię sobie takie 3 oczyszczające dni.
mam nadzieję, że mi to coś pomoże, bo często mam problem z zaparciami i regularnym wypróżnianiem.. a jak pomyślę sobie ile we mnie siedzi tego świństwa to aż mi słabo.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 19:19   #239
DAAN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Wow, no to nieźle
Pozwolę się nie zgodzić.
Jadam błonnik często powyżej normy, często znacznie ją przekraczam, a mimo to nie jestem tak wspaniale oczyszczona. Owszem, nie wyobrażam sobie z niego zrezygnować, bo jest mega ważny w diecie, ale nie oczyszcza organizmu aż tak, żeby mógł zastąpić tego typu oczyszczanie.

Co do głodówek- są wskazane, ale niezalecane dla osób, które się na tym zwyczajnie nie znają, nie czytali żadnych wiadomości i są po prostu nieodpowiedzialne. Głodówki i półgłodówki to najlepszy sposób oczyszczania organizmu ze złogów, bo organizm przestawia się na odżywianie wewnętrzne (spala złogi toksyn, chorobotwórcze etc.). Jednak ten wątek dotyczy mechanicznego oczyszczania jelita. (co właściwie ma spory związek ze wstępem do oczyszczania organizmu z toksyn w tkankach itd.).
No i trzecia sprawa- organizm przy oczyszczaniu ma również oczyścić się ze złego wpływu leków, środków farmaceutycznych itd, które poza 'korzyściami' które przynoszą są dla nas ciałem obcym, nienaturalnym. Jak oczyścić organizm ze złych związków, które w nas zostawiły biorąc tabletki?

Blonnik dziala oczywiscie ale nie mozna go za duzo .Mam ksiazke ,,Dieta blonnikowa ,, nie stosowalam tej diety jeszcze. Stosowalam produkty wysokoblonnikowe przy zaparciach ,jedynie gdy zapomnialam duzo pic efekty byly odwrotne.
DAAN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 22:56   #240
boxia
Raczkowanie

GG do boxia

Dieta jest cudowna, pobduziła moje rozleniwione jelita i naprawde przez te trzy dni czułam się swietnie... i wbrew pozorom mialam duzo energii wiec zyzze powodzenia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości