|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Też nie mogę się doczekać dużego brzuszka
![]() Na tyle rzeczy mam ochotę, a miejsca na to ni ma...
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Co pijecie na co dzień
bo zioła nie wszystkie sa bezpieczne, kawy nie można, herbaty podobno za dużo też nie....
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na razie piję wodę niegazowaną, herbatę i Tymbarka jabłkowo-miętowego
![]() Słyszałam, że dobra jest herbata miętowa, ale jeszcze nie zakupiłam.
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko wszystkie odwiedzimy lekarzy i będziemy znać dp to musimy koniecznie zrobić listę
Wiecie co, marzy mi się kawa, taka nawet pół na pół z mlekiem, ale smak kawy chodzi za mną cały dzień
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Ja wypiłam dzisiaj sobie kawkę taką malutką
Mam nadzieję że nie zaszkodziłam dzidzi W sobotę mam wizytę u ginia i jak mi powie że na pewno jestem szczęśliwą przyszłą mamą to będę miała jakąś większą mobilizację bo jak na razie to wydaje mi się że te testy dały mi fałszywy wynik. Jakoś ciężko jest ogólnie w to uwierzyć że ma się w swoim ciele małą bezbronną istotkę.Pozdrawiam was Mamuśki
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Witam , według moich obliczeń jastem w 24 dniu ciąży a licząc od ostatniej miesiączki to w 5 tygodniu i 2 dniu!Idę dzisiaj do lekarza i zmartwiłam się że to za wczescie i nic nie wyczuje!Bola mnie piersi, macica ciągnie, ale mdłości nie mam!Termin wyliczyłam na 14 lipca!Jak wrócę od gina to napiszę co stwierdził!
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz koniecznie po powrocie jak było. Ja ide jutro a według moich obliczeń to jestem mniejwięcej w takim samym okresie jak ty. Pozdrawia
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w 2 trymestrze powrocilam do picia kawy i pilam ja az do porodu, synus zdrowy nic mu nie dolega, pamietajcie ze siedzi sobie w baloniku, otoczony blonami a wkrotce lozyskiem ktore bedzie go skutecznie chronic od zlego ![]() moj lekarz mowil, ze mozna pic i jesc wszystko ale z umiarem, nie wolno tylko: papierochow alkoholu narkotykow reszte mozna, bo tak jestesmy skonstruowani, ze jesli cos zjesz a dziecku nie bedzie "smakowalo" to po prostu to zwrocisz przyznam ze to swieta prawda ![]() a co do plci to tak, jesli ktoras bedzie miala zapachowstret do kosmetykow to na corke, a ciagoty do slonego, kwasnego, ostrego to na syna sprawdza sie w moim otoczeniu w 100% ze slodkim na corke to roznie bywalo, bo ja w 2 trymestrze jadlam namietnie lody a mimo tego mam syna za to jakbym mogla to bym wtrabila cala butelke octu balsamicznego
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anisiu to w takim razie dziś rąbnę sobie mleko z kawą ![]() A co do płci, to chyba będe miała syna, bo żadnego wstrętu do zapachu kosmetyków nie mam, ado smaków, o których piszesz ciagnuie mnie coraz bardziej
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2008-11-14 o 11:19 |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczynki
TZ oszalał z radości ... na początku nie załapał o co chodzi, ale po chwili pyta: jesteś w ciązy? ... i tak skakał ze prawie zrobił dziurę w suficie ![]() Cytat:
... teraz pobawisz się w fotografa ![]() Anisia dzieki za porady
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-11-14 o 11:18 |
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
hm ja też żadnych, biorę dupghaston ale dobrze się po nim czuję, apetyt mam bardziej na słodkie...a chce synka, kosmetyki mi nie przeszkadzają, a moją ulubioną potrawą jest kanapka z żółtym serem i ketchupem, ale tak naprawdę to moge jeść wszystko, tylke jestem po tym cała ociążała, a brzuch mam jak by to był już ze 4 m-c koszmar.
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe przywitanie!I dokładnie z nart nici ale będę sobie siedzieć na górze i podziwiać Alpy z ławki, też może być miło!
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Ania ale to ty długo wytrzymałaś z tajemnicą przed TŻ, ja zadzwoniłam do mężusia jak tylko się druga krecha pojawiła, jechał akurat do pracy autem więc kazałam mu się zatrzymać i powiedziałam mu, oczywiście też nie zajażył co znaczą dwie krechy, ale jak już dotarło do niego, że będzie dzidzia to się popłakał. Potem to już nie mogłam się powstrzymać i zadzwonmiłam do mamy, tęściowa dowiedziała się po tym jask lekaż potwierdził, a moja babcia stwierdziła, ze jak się tak szybko mówi to dobrze, bo dziecko szybko zacznie mówić, zobaczymy ile w tym prawdy...
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
No napewno Alpy są pięknie, ja osobicie jeżdżę na snowboardzie, no ale w tym roku to raczej deski na nogi nie założę ;( trochę szkoda, ale co tam, wszystko da się znieść dla dzidzi
|
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się rozgadałyście.... i coraz więcej Was jest.
Cass, Ty coś się obijasz z tą listą... Nawet nie wiem ile Was jest i jakie macie terminy. Wy tak nie tęsknijci za objawami, bo jeszcze będziecie mieć dość! ![]() |
|
|
|
#226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci tej reakcji TZ, mój ciągle powtarza "Kochanie nie nakręcaj się, to bardzo wczesna ciaża" no tylko trzasnąć takiego przez łeb ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chodzę prywatnie do ginekologa. I od razu miałam kartę ciąży itd, pomimo tego że musiałam leżeć i brać duphason.
Natomiast poszłam raz państwowo (chodziło mi głównie o skierowanie na badania) to mi powiedziała, że mi nie założy żadnej karty ciąży, bo ja niekoniecznie utrzymam tą ciążę i nie ma sensu. Podejście lekarza...
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski!!!
Aniu wielkie gratulacje Wszystkim pozostalym mamuskom tez gratuluje i zycze spokojnych 9 miesiecy Na objawy ciazowe przyjdzie jeszcze czas Zobaczycie bedziecie jeszcze narzekac Mamusia majowa 2009
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
No ale jak masz się nie nakręcać? trzecież to jest najcudowniejsza rzeczy w życiu!! Ja też się bałam na począktu, tyle się nasłuchałąm o poronieniach ale w końcu kumpela mnie postawała na nogi: Aha w końcu zaszłaś w ciąże i urodzisz w lipcu dzidzie, innej możliwości nie ma!! Więc ja święce w to wierzę i nie dopuszczam do siebie myśli, że coś może być nie tak. Wam też życzę pozywywnych myśli. Buziaki Ale jestem szczęśliwa !! jupi
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Nie wolno myślec negatywnie!Wszystko będzie dobrze i w lipcu będziemy się wszystkie cieszyć maluszkami!
|
|
|
|
#231 | ||
|
Zakorzenienie
|
I listonosz tez śmierdzi
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko TZ taki strachliwy
|
||
|
|
|
#232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja sie własnie zastanawiam kiedy to ogłosić ... ![]() Cytat:
moze się opamięta ![]() A liste wkleiła na początku Bazylka - trzeba ją przekształcić Cytat:
|
|||
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
tru... Ty nawet jeszcze nie wiesz jak pizza może śmierdzieć....
Mi tak wczoraj śmierdziała, aż mi dziś niedobrze. I nie wiem czemu wszyscy zajadali, a ja siedziałam z nosem w rękawie.... ![]()
|
|
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
Ja to po pizzy cala noc wymiotowalam
Do dzis nie moge patrzec na wszelakie fast foody
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
O, to chyba profilaktycznie pizzy nie będę tykać
![]() Narazie mam dobrze, bo mieszkamy u rodziców i mama sie przejęła i mnie bardzo zdrowo odzywia, jak już się przeprowadzimy w grudniu do siebie to nie będę miec tyle czasu na zrowe pichcenie, no chyba, że zamiast w pracy będę w domu na zwolnieniu ale oby nie, jak na razie czuje się dobrze nie chcę się zamknac w domu.Aniu na początku naszego wątku jest jakaś bidna lista zrobiona przez eternalvoyageur, która z resztą jest czerwcowa
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2008-11-14 o 13:25 |
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
5 sztuk mamy Cassandra23 (Beata, 25l)-t.p. .07.09- ??? lub ??? aha9 (??? , ?? l) -------------- tp .07.09- ???lub ??? Truheart (Ola,27l) ---------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? Ania0104 (Ania, 25l) ------- t.p.23.07.09 - ??? lub ??? erysipelothrix (???, ?? l) - t.p. .07.09 - ???lub ??? AsssiiA (???, ?? l) ----------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? ![]() moze taka? Przyznaję się bez bicia ze odgapiłam od mamuś majowo-czerwcowych
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-11-14 o 14:06 |
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka!
Wywaliłaś mnie!
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
bo ty przecież czerwcówka jesteś
... czy nie? wkrecasz mnie? łądnie to tak?
|
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak mi się dzidziuś rozleni i wyjdzie dopiero w lipcu....
Nie chcesz mnie łobuzie - ja sobie zapamiętam ![]() Tak w czerwcówkach, ale tutaj w poprzedniej liście figurowałam. Ale nie wpisuj, ja tylko żartuję
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... jak się spóźni to Cie wpisze - dla cieżarnej wszystko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

bo zioła nie wszystkie sa bezpieczne, kawy nie można, herbaty podobno za dużo też nie....

... teraz pobawisz się w fotografa

no tylko trzasnąć takiego przez łeb
Podejście lekarza...