![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VII
upojne chwile w łóżku- z grypą
gorącooo, powyżej 36,6 -> w łóżku W łóżku... z przeziębieniem : ( to jesy z piosenki prawda ![]() mogłabyś podać tytuł ![]() opis. idealny swiat z brakiem wolnych miejsc...:
#212 |
Raczkowanie
|
Nic łatwiejszego niż zmienić kobietę przeciętną w wyjątkową wystarczy ja pokochać
Płaczesz? Ty jesteś celem wszystkich moich dróg!!! ROZPACZ JEST POCZĄTKIEM NADZIEI Naucz mnie kochać bo cierpieć już umiem Milczenie też ma sens Być to znaczy istnieć - A istnieć to tylko dla kogoś Chować wyrzuty sumienia do poduszki Rankiem budzić się z bólem głowy Kraść wiersze z mlecznej drogi Słuchać tykania zegara podczas nie przespanych nocy Śnić o tym co najmilsze Niespełnione Nierealne Kiczowate I krótkie Zostawcie mnie w spokoju! Nie płaczę, nie płaczę przecież Dobrze mi w koncie pokoju I czego wy jeszcze chcecie? Nie męczcie mnie już daremnie Nie płaczę przecież, nie szlocham Czego wy chcecie ode mnie? Kocham Go, ja Go kocham!!!
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
od zawsze uwielbiałam Twoje opisy ;DD boskości.. hm, może miałabyś coś o tym że milczy? i nie odzywa się już od dłuższego czasu? jakby bez powodu..
![]() |
#214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymaaj sie , ja wiem coś o tym . Postaram się pomóc : nigdy więcej już mnie nie okłamuj , nie wiesz jak to boli ? Może gdyy ja cie okłamie , może dopiero wtedy zrozumiesz jak ja sie czuje ? Słowa rzucone na wiatr . Bawił się nią jak kolejnym latem . Nie mów nic , wszystko już stało się jasne . Zrozumiałam . mam nadzieję, ale głupia jestem, że ją mam... A zza rozstai, kolejne rozstaje, już tędy przechodziłem, albo mi się zdaje... Bo...czasem trzeba zamknąć oczy by zobaczyć to co niewidoczne. .. Ukradkiem chwytasz spojrzenia mówiące wiele ,czasami aż za wiele . Człowiek jest jak szkło - poznasz gdy sie skaleczysz ... nie kochanie.. 'my' nie dzieli się na trzy.. No hope, no love, no glory, no happy ending.. (bez nadzieii, bez miłości, bez chwały, bez szcześliwego zakończenia..) A little bit of heaven, with a little bit of hell.. (mały kawałek nieba z małym kawałkiem piekła..) możesz milczeć sobie. i tak wiemy oboje (niektóre z wizażu ![]() Trzymaj się skarbie ;* !
![]() |
#215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgubiłeś mnie w tłumie.. tak trudno się odezwać.. ? to milczenie przypomina mi o Tobie.. możesz milczeć sobie. chyba nie bardzo.. ![]()
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ślicznee!! ![]() ![]() Dziękuje Słonce ![]() powiększone kradnę ![]() opisik ; Czemu Smerfetka nie ma dzieci? Bo śpi z Ciamajdą ![]() ![]()
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Na ustach poczuć twoich ust pocałowanie
a ja ponawiam swoją prośbe ![]()
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Stok - Myślę o Tobie.
![]() Robisz wszystko, ze się śmieje. <33
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
3martyna3.
dziękuję. i kradnę =***
#220 | |||
BAN stały
|
nie proś o więcej niż dziś mogę Tobie dać. otwieram okno, rozkładam ręce by brać od życia więcej i więcej! potrzebujesz tego czego ja nigdy mogę Ci nie dać, nie dlatego, że nie chcę Ci dać lecz dlatego, że sama tego nie mam. Cytat:
Anioły istnieją, ale często nie mają skrzydeł-nazywamy je wtedy przyjaciółmi. Czasami trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście. Przyjaźń obnaża ludzi z masek, zdziera to, jakimi chcą być a jakimi nie są, buduje mur zaufania, zaczynasz czuć się bezpiecznie w objęciach obecności przyjaciół, zawsze możesz liczyć na gest człowieka.. Przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej nad ranem i powiedzieć: Jestem w więzieniu w Meksyku. A on odpowiada: Nie przejmuj się, zaraz tam będę. Przyjacielu mój, przy tobie nie muszę się usprawiedliwiać, nie mam się przed czym bronić, nie muszę niczego udowadniać – odnajduję pokój... Niezależnie od moich nieporadnych słów, potrafisz dostrzec we mnie po prostu człowieka. Przyjaźni nie ocenia się po jej stażu, ale po tym, czy jest szczera i prawdziwa. Dla przyjaciół nieważne jest, jak długo się znają, ważne czy im na sobie zależy. O to właśnie w tym chodzi. Tak naprawdę, żyjemy na tyle, na ile istniejemy dla innych ludzi, lecz tylko wobec Przyjaciela możemy zaistnieć także w tym, co jest w nas najgłębsze, a zarazem najwrażliwsze... Przyjaźń nie jest ślepa jak miłość, widzi ostro. Musi być lojalna. Szczera, przejrzysta. Lekka i świeża. Nie żąda się w niej wszystkiego. Ani całowania nóg trędowatych, ani fałszywego świadectwa przed sądem. Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak to zrobił, ale cholernie zawrócił mi w głowie. A wiesz, to, co mi zrobił boli. Niby nic wielkiego, a jednak. Pamiętam każde jego słowo, a w każdym z nich, ukrywała się choć odrobina nadziei. I proszę, uważaj na słowa. Nawet tęsknota może być nieodwzajemniona. życie zbyt krótko trwa, więc zdecyduj się.. i wiesz, co mnie w tym wszystkim najbardziej boli? ta nadzieja. raz jest a raz jej nie ma. Są rzeczy, o których się nie mówi ale wciąż pamięta. Wierzę w nas, czas w coś uwierzyć żyjmy tak Jakby jutra miało nie być. Cytat:
boisz się wielkich słów ? to nie wstyd.. zasypiam z telefonem w ręku, czekając na tą jedną, jedyną wiadomość.. mówienie jest rzeczą głupców, milczenie- tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców. Ty też jakoś milczysz.. obudziła się we mnie tęsknota... pragnienie wszystkiego co Twoje i Moje pamiętasz..? wzrok wiernie wpatrzony, szukający schronienia i ciało, które drży choć nadal domaga się pieszczoty dotyku Czekam, żebyś pojawił się w progu, żebym mogła się do Ciebie uśmiechnąć. To Ty zszyłeś moje serce. są takie wieczory,że mam ochotę na herbatę i życie z Tobą, wiesz ? ______________ Jak długo można czekać na kogoś, kto mógłby dać mi choć krótkie, ale pełne, poczucie szczęścia? Nie jego namiastki.. Uparcie postanowiłam być twarda. Udało mi się. Ale być może jednak zrobiłam to wbrew sobie. Próbowałam od nazajutrz zapomnieć o nim i jakoś nie udawało mi się wymazać go z pamięci. Im bardziej starałam się nie pamiętać, tym silniej wracał w myślach, słowach, gestach. Daję sobie głowę uciąć, że nie zauważył w ogóle mojego odejścia. Widać nie obchodziłam go tak, jak mnie o tym zapewniał.. Ty nadal oddychasz i znasz jakąś część mnie, ale ja nie jestem częścią, jestem całością, a tej nie poznasz nigdy. Jesienią wyciągała z jego włosów liście, wiosną płatki kwiatów, którymi wiatr obdarowywał go po drodze do szkoły. Za każdym razem, gdy mijał ją w szatni z przeraźliwie zmarzniętym nosem, szturchała go zaczepnie i ganiła za brak szalika. Latem... latem natomiast, łapała się na tym, że oddałaby wszystko, by móc policzyć jego piegi, które o tej porze roku w niewielkich ilościach gościły na jego policzkach. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
BAN stały
|
32 dnia, 13 miesiąca roku Wpadnę na ciebie po 25 w wielkomiejskim tłoku Tuż o zmroku.
Ciągły niedosyt rzeczywistości wobec marzeń. Zamknij oczy i przy mnie bądź Dopóki śnisz nie wypuszczaj moich rąk. Bez ciebie jest tu szaro i brzydko jak na dworcu. Potrzebuję twej słodyczy tak strasznie Jestem płomykiem świecy, proszę, chroń mnie przed wiatrem. Jak zawsze, trudniej jest żyć, łatwiej marzyć . Coś czego nie było nigdy, jest jeszcze raz . Po pas w zaspach wspomnień. wiem, że na mnie czekasz . właśnie słuchałam tej pioseneczki (Duże Pe - Ojos de perro azul) i jakos tak musialam dodac :P moze komus cos tam akurat ![]() ------- * "z życia wycisnąć soki zachłysnąć się szczęściem" |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
-tak wspaniale dzis sie czuje...radosc ze mnie promieniuje..!!
![]() -czemu nie dosztrzegasz mojej Miłosci?? -taaaaaaaaaaaaak kocham Skarbka ![]() -czas na buziaka -brak marzen, brak snow, brak mnie samej -nie bede juz śnic, by ponaprawiac błedy!, nie będę szukać chwil, tych które odeszły! -dlaczego mnie nie kochasz? -chcę być słońcem co budzi Cię z rana, misiem, którego bierzesz na kolana a kiedy wiatr za oknem hula - chcę być kołderką która Cię otula -to pustka w głowie, to pustka w mym słowie, to pustka w mej duszy tak bardzo mnie suszy -prawdziwej przyjeźni żadna siła nie zniszczy, żaden czas nie osłabi... -z czasem łzy wysychają ale ból w sercu zostaje -nie mam nic, a zarazem mam wiele, dziękuję ze jestescie kochani przyjaciele -patrze w lustro - co widzę? dziewczynę z marzeniami które nigdy się nie spełnią -Idę pić....i będę pić aż zdechne.... -****e mnie opinia prostaków -a moje życie toczy się obok mnie, przepływa mi przez palce
#223 |
BAN stały
|
->Nie karm marzeniami niezdobyte nigdy szczyty...
->Tańczyłam kiedyś z miłością życia w bladym świetle księżyca... ->Smutek - duszy twórca i "gwałciciel" ->Czasami starczy tylko splunąć na szczęście ->Waniliowe niebo, bez prawa jazdy,gdzie trawa ma słodki smak... ->Są takie dni kiedy człowiek przytuliłby sie nawet do jeża ->Łzy mówią zrozumiałym językiem tylko do tego, którego oczy płakały ->A dla mnie tylko ten... marzeń świat... ->Milczenie jest ogrodem myśli... ->W niebie mnie nie chcą bo je zrujnuję, a w piekle bo nim zawładnę... ->Czas to dobry nauczyciel, tylko że uśmierca swych uczniów.. ,,Na pewno jesteś, bo wierzę. Ukrywasz skrzydła wtulone. Zechciej mnie zabrać do siebie, Jeżeli jesteś Aniołem..." |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Bardzo bym prosiła o przetłumaczenie na francuski:
Przytul mnie.
#225 |
BAN stały
|
mam jeszcze inne:P 1. Daj mi klapsa 2. Pocałuj mnie 3. Przytul mnie 4. Dotknij mnie 5. Szybciej 6. Mocniej 7. Nalej mi wina 1. Donne-moi une fessée 2. Embrasse-moi 3. Serre-moi 4. Touche-moi 5. Plus vite 6. Plus fort 7. Verse-moi du vin |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() `Bo słowa, choć piękne, to tylko słowa... `jedną z wielu zaczynam być. `ranisz. wypier*alaj, grzecznie proszę. `Sam się kiedyś rozwalisz o kłamstwa swe.. `nie jesteś mój. a przecież plan był inny . `Zwodzi bezmyślnie, rozczarowuje umyślnie. Cały On. `On o mnie zapomniał albo się obraził, tyle obiecywał, a teraz mnie wystawił `Ty juz lep[iej nic nie mow.. twoje slowa zbrzydly mi. `Twoja ignorancja czy moja pycha... sama tego dobrze nie wiem. `jak to sie stało,że takie się zachowujesz? JAkby CIę to po prostu w ogóle nie obchodziło... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------- `co Cie obchodzi jak korzystam z szalenstwa? `And I’d give up forever to touch you .. Poświęce wszystko by Cię dotknąc ... `And I don’t want to go home right now .. I nie chhcę teraz wracac do domu. . `And all I can breathe is your life .. I jedyne czym mogę oddychać to Twoje zycie.. `I just don’t want to miss you tonight .. Nie chcę tylko tęsknić za Tobą tej nocy.. `And you can’t fight the tears that ain’t coming .. I nie potrafisz powstrzymac lez ktore nie plyna .. `When everything feels like the movies .. Gdy wszystko przypomina film .. `you bleed just to know you’re alive .. Krwawisz tylko po to by wiedziec,że zyjesz .. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
i pytam gdzie ta radość która kiedyś we mnie tkwiła
Zamknij na chwilę oczy żeby tam gdzie ja się znaleźć A gdy znów zapragniesz być tam zamknij swe oczy i na strychu sam Zetrzyj ten kurz niech wrócą wspomnienia na starym strychu odrodzą się marzenia Wczoraj mały dzieciak a dziś dowody męstwa każda porażka prowadzi do zwycięstwa Mógłabym ci opowiedzieć o bólu, żalu i utracie Boga i o tym, że wszystko można zacząć od nowa o ludziach obłudnych aż do szpiku kości łzami za porażki płacę mógłabym ci opowiedzieć o prawdziwych przyjaźniach jak i fałszywych i wiązanych na pokaz mogłabym ci opowiedzieć o tym jak się jak się czujesz kiedy ktoś odchodzi o najpiękniejszych nocach wtulonych we dwoje lepiej trzy razy stracić niż raz się w*******ić Bezimienni <3
#228 |
Rozeznanie
|
Sub.
![]()
#229 |
Raczkowanie
|
Prosilabym opisy o rozstaniu. To ja chce sie z nim rozstac, ale nie zaluje tego i mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
w pudełku z kredkami 24 odcienie szarości. wiesz... mam ochote pobawić się w chowanego na ulicach miasta. Dzisiaj będę zastanawiała się dlaczego niebo jest niebieskie, cukier słodki i skąd się biorą plamy na mojej sukience? Nie będę palić i przeklinać-bo za to idzie się do piekła-ani patrzeć na świat przez żaden z moich paranoicznych pryzmatów. Będę naiwna, ciekawska i uburdzę sobie buzię czekoladą. masz kieszeń ? taką dla mnie gdzie się zmieszczę? masz? to ja poproszę. ja bede twoja schizofrenia a TY moją histerią. A niebo niech wreszcie smakuje kawą z dużą ilością karmelu... wybieram w kalendarzu przypadkowe daty i wyczekuje ich nadejscia z niejasnym uczuciem podniecenia pomieszanym z nadzieją. Nadzieją na lepsze, napisane tuszem, prostymi liniami rozmazującymi sie miejscami. Nie, nic już nie musi byc idealne. myśli o brudzeniu rąk farbami i odciskaniu ich na twarzach obcych ludzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
![]()
tak będzie lepiej uwież mi...
jestem księżniczką niezależną, bez księcia też potrafię żyć je suis fiere de mon choix (fr.)-dumna jestem z mojego wyboru uwież mi nie żałuję że tak wyszło życie mknie jak maluch pod górkę życie przez "rz"....
#232 |
Zakorzenienie
|
1.Więcej pokus, niż czasu by po nie sięgnąć.
Więcej grzechów, niż sumienie zmieści na pewno. 2. I choć życie w sobie kryło Wiele niespodzianek Będzie dobrze słowo Nie umieraj duchowo Twoja wiara w zwycięstwo Zwiększa prawdopodobieństwo Że w końcu uda zabić się niebezpieczeństwo. 3.Każdy to powie. 4.Witaj w teatrze lalek. 5.Ile deszczu musi spaść by brat oczyścić ziemię? Ile wersów musisz znać by raz spojrzeć na siebie? Ile grzechów kusi nas by świat spełnił marzenie? Ile szczęścia może dać jedna chmura na niebie? 6. Z dumą na twarzy nastukana towcem mówię krótko – elo, Ty wybierz i zrób to. 7. Weź samochód, ja wezmę jointy i rap. 8. Dr. Joint wyleczy Cię bez słów.
#233 |
BAN stały
|
`znów łącze się z tobą myśli cienką nitką... [Duze Pe]
`by przewidzieć przyszłość patrz ludziom po oczach. `kto nie widzi, ten nie umie dobrze spojrzeć... `Tutaj słońce świeci inaczej [; `wchodź na dach, łap promienie słońca. `śmiać się bo cos smieszy a nie dlatego,że wypada ![]() `kochanie,jedno pytanie mam,czy da się cofnąć czas? `biorę to co potrzebne mi, czyli ich, moich bliskich !! `Uwalniam myśli od nienawiści, problemów, mieścin, systemu... |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
A coś o tym, że ide na 18nastke z Tż?
![]() ![]()
#235 |
Rozeznanie
|
*You are the beating in my heart
![]() *help me leave behind some reasons to be missed... / pomóż mi pozostawić powody do tęsknoty za mną... *Bez Ciebie schnę jak mokry chomik na patelni. ![]() ![]() *I guess i just lost my husband ![]() ![]() *Każdy zachód słońca nasz ![]() *You weren't fair / Ty nie byłeś fair You never were... / Ty nigdy nie byłeś *let me hold you now ![]() *Po prostu bądź przy mnie i trzym mnie za rękę ![]() *Tyle gwiezdnych lat I taka wielka mgła I codziennie ciebie brak... *Because i can’t sleep til you’re next to me / Bo nie mogę spać, dopoki jesteś koło mnie *Każdy nowy dzień jak szansa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
* Pamiętam jak razem z letnim deszczem,
spadłeś z nieba mi. * Pamiętam jak wszystko oszalało, pogoda, ja i ty. * zabrałes mape marzeń mych ze sobą, gubie sie. * nie walczyłeś nawet chwili a chciałam tak. * opętałeś mnie, wszystko traci sens, bo już Ciebie przy mnie nie ma. * słodki narkotyku przecież wiesz, być Twoją kobietą słodka śmierć. * jak dobrze w Twoich ramionach zapominać się.
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
eh kochane ... a ja prosze takie niezwykle ... majace w sobie glebszy sens..
......jeżeli dziś Mnie zgubisz...powiem ci zegnam.. ..i nie myśl ze będzie wystarczyło PRZEPRASZAM już nie... ..obiecuje będę duża dziewczynka..nie będę już płakać ...a kiedy snisz mi sie w nocy..wiem ze spisz sam .. zastanów sie poważnie zanim znów napiszesz... na dachu świata stać...ocierać gwiazdom łzy... szczesliwym jest sie zawsze..czasem tylko tego nie umie sie docenic.. nigdy...albo czasem...ale nie zawsze...bede o tobie myslec...
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
dziękuję ;** sorry że wczesniej nie napisalam, nie zauwazylam.
#239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak w ogóle to witam wszystkie w nowej części ;d oczywiście już pokradłam wiele opisów ;p
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
przedawkowane zaufanie ...
niepokorne uczucie .... Miłości nie było w planach ... Jesienny relax ![]() Przypomniałam sobie, jak to jest być zauroczonym Na moje nieszczęście - przypomniałam to sobie będąc w stałym związku. Tak mi nas po prostu szkoda... poniewierać sobą wewnętrznie.... permamentna depresja jest moją jedyną miłością, która nigdy mnie nie opuściła, moim najlepszym przyjacielem, na którego zawsze mogę liczyć". Precz, precz, precz ! Obejmuję wszechświat.... Podobno nie mam prawa już mieć poglądów i czuć się jak nastolatka, ale z kolei ja się po prostu nie nadaję do tych szpileczek, kozaczków, pieprzenia od rana do wieczora o pracy, studiach, facecie i "poważnym życiu". Nie. Jeżeli ktoś spytałby się mnie,czego chcę w tej chwili najbardziej, to moja odpowiedź zasmuca mnie z dnia na dzień coraz bardziej. Ponieważ ja tak bardzo, BARDZO chcę zostać sama, położyć się na zimnej ziemi, posłuchać, jak wiatr strąca liście z drzew i w końcu zniknąć. Tak po prostu. Rozpłynę się w dźwiękach i będę dziękować najwyższemu...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.