|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)
a ja miałam coś ze soba robic juz dawno, zaczelam nawet i co? i ten kryzys z TŻ i dupa wielka
![]() ![]() ![]() ja wiem, ze to dlatego ze mam masakrycznie szerokie biodra ale... wygladam naprawde okropnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Czy mogę dołączyć? Od dzisiaj zaczęłam ćwiczyć A6W. Jutro dołączę hula-hop. Za miesiąc mam ważne wyjście i chcę zrzucić sadełko, które jakimś dziwnym trafem upatrzyło sobie mój (jak dotąd) płaski brzuszek. W tej chwili przypominam ludzika Michelin... ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za "towarzyszki niedoli" - oby nasza walka zaowocowała płaskim brzuszkiem ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Ech, dołączyłam jeszcze na pierwszej albo drugiej stronie wątku, a z motywacją niestety cienko jest, i to bardzo. Robiłam "jakieś" ćwiczenia może z 4 razy maksymlnie
![]() ![]() Ratujcie, motywujcie ![]() Ooo, nurtuje mnie takie pytanie^^: czy nabiał sprzyja odładaniu tłuszczu właśnie w tym drażliwym dla nas miejscu? Spotkałam się wielokrotnie z takim stwierdzeniem (chyba). Wolałabym jednak, by nie była to prawda - przetwory mleczne (jak i mleko w "czystej" postaci) są moją prawdziwą, dozgonną miłością ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
Ja również się dołączam. Ciągle myślę o płaskim brzuchu. Ćwiczylam przez 15 dni, ale mi się odechciało, ale teraz zaczynam od nowa i mam nadzieję,że się uda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
do Madzia091293 : a co cwiczylas ??tz jakie cwiczenia wykonywalas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
ja od dziś się biorę za moje stare ćwiczenia, dzięki którym miałam kiedyś takkkiii ładny brzuszek... że tez ja się tak zapuściłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
Ja wykonywałam ćwiczenia A6W. Są ciężkie, ale podobno pomagają. Później robiłam ćwiczenia z serii Tamilee Webb's - Ja chcę mieć taki brzuch. Są one łatwiejsze,a przystosowane są właśnie na tą partie ciała. Wykonywałam je z przyjemnością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
A próbowałyście masować brzuch przy użyciu masażera? Ja mam taki obły, drewniany z drewnianymi wypustkami. Ktoś mi kiedyś napomknął o tym, że warto masować brzuch, pupę, uda...praktycznie każdą część ciała, którą ćwiczymy. Masaż ułatwia krążenie, rozgrzewa a masaż szorstką szczoteczką ujędrnia. Nie jestem zbyt doinformowana w tej kwestii ale od dzisiaj zaczynam się profilaktycznie masować
![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem nabiałożercą i zawsze miałam płaski brzuszek. Nie zauważyłam, żeby nabiał sprzyjał odkładaniu tłuszczu. Wiem natomiast, że zbyt duża ilość tłustego mleka może spowolnić metabolizm (przez kazeinę). Natomiast kwaśne produkty mleczne jak jogurty, kefiry czy nawet twarożki wręcz wzmagają perystaltykę jelit (ze względu na naturalne bakterie).
No chyba, że się je tłuste sery albo słodkie desery mleczne, puddingi - wtedy chyba można przytyć ![]() Mnie oponka zaatakowała odkąd prowadzę bardziej siedzący i leniwy tryb życia i odkąd wsuwam bez ograniczeń słodycze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
Do Kira89: Ja to jestem zbyt leniwa na takie masowanie. Pomasowała bym takim czymś z 3 dni, a później bym sobie odpuściła...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Przepraszam za pomyłkę. Do Kira 87
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale odkryłam dobry sposób (w każdym razie na mnie to działa): zapisuję w zeszycie wszystkie moje obowiązki tzn. ile mam zrobić ćwiczeń, jak długo masować itp. Od zawsze mam takie przyzwyczajenie, że zapisuję na kartkach czynności jakie muszę wykonać i jeżeli tego nie zrobię, to jestem wręcz chora. I na szczęście okazało się, że analogicznie jest z ćwiczeniami, które zapisuję ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
SpróbujęTwojego sposobu. Może się uda. Teraz jeszcze były te święta, tyle słodyczy i tłuszczu zjadłam, że brzuszek mi jeszcze bardziej urósł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
A znacie jakieś ćwiczenia na dolną część brzucha? Jak ćwiczę A6W, to ciągnie mnie głównie górna część brzucha. A sadełko ulokowało się w okolicach pępka...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Kira87, na dolną partię brzucha są dobre wszelkie nożyce ^^ moje znienawidzone ćwiczenie. :P Albo podnoszenie i opuszczanie nóg bez dotykania podłogi, z rękoma splecionymi nad głową (mam nadzieję że jesteś w stanie sobie to wyobrazić).
Kiedyś się zawzięłam i ćwiczyłam dość sporo nożyc itp, i nie powiem ale efekty były ![]() Odnośnie tematu: wczoraj a6w zaliczone, dziś miałam ćwiczyć więcej ale jako że jestem na wyjeździe nie bardzo mam jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba tyle. No i brzuszek byl.. był ... własnie był.. jeszcze jak go opalilam, to kazdysię patrzyl na plaży.. a teraz :P ehhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no ladnie pocwiczylas ![]() ale folie mozesz odlozyc ![]() wiem wiem zawsze jak cos jest bardziej mokre to sie wydaje ze lepsze efekty ![]() ogolnie brzuch sie ladnie wyrabia przy treningu silowym na cale cialo bo jednak przy praktycznie kazdym cwiczeniu on pracuje + konkretne cwiczenia na brzuch .. i sa efekty ![]() Przepraszam ze sie tak wtracilam w wasz temat, tak go sobie nieraz obserwuje to sobie pomyslalam ze sie odezwe :p
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
to o tej folii nie widzialam. Poza tym nawet jesli wyciąga wode z organizmu to nie raz to niektorym dziewczynom przydatne.. jesli maja własnie wiekszośc wody. Moja instruktorka fitness tak robila, doswiadczona kobietka z tego co wiem, wiec dlatego sciągnełam to w domu
![]() ale nie jestem znawca folii spozywczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś(jak i PRZEZ OSTANI cały tydzień) bieganko standardowo tak z 10 km plus ćwiczonka na całe ciałko(hantelki,itp plus salsa)i oczywiscie a6w.Dziś mam 27 dzień.Normalnie nie mogę w to uwierzyć...Jeszcze niedawno był dzień 1;D
Jakie plany kobitki na sylwka macie?Musimy zaszaleć z naszYmi coraz lepszymi brzuszkami;D |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie biegasz? w domu czy na dworze ( brrrr) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
ja na Sylwestra lece do kolezani ;D czyli w pewnym sesie pokaze moj delikatnie ulepszony brzuszek ;D dziekuje wszystkim za odpowiedzi;* kurcze tylko to a6w jest starsznie meczace ... przynajmniej dla mnie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam, że moja sunia bardzo nie lubi, gdy robię brzuszki. Uszy jej opadają, merda ogonkiem i podchodzi do mnie, patrzy badawczym wzrokiem i albo wywala się na plecy i przytula (tak jakby chciała ze mną ćwiczyć ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim, moge sie jeszcze dołączyć???
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
A ja się troszku zapuściłam z dietą i ćwiczeniami przez ostatnie 5 dni
![]() ![]()
![]() |
#239 | |
♥
|
Cytat:
np. Czytałam, że tego typu zabiegi moją doprowadzić do schorzeń układy krwionośnego - gł. do zaburzeń pracy serca, poparzenie skóry.
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2008-12-29 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
a ja mialam dosc sportowe swieta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.