|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??
Cytat:
Mother Tell your children not to walk my way Tell your children not to hear my words Edytowane przez boinnenazwybylyzajete Czas edycji: 2009-10-16 o 20:05 |
|
|
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
no ja własnie miałam zagladac w celu inspiracji na watek prezentowy, a tu widze taki fajny watek
![]() ja od wrzesnia mam wiele okazji wsrod najblizszych wiec jakbym nie pomyslała wczesniej to ciezko byłoby wyrobic z kaska, i sztampa na ostatnia chwile by pewnie była... dla Tz dotychczasowe prezenty(urodziny, imieniny i dzien chlopaka)- woda toaletowa puma plus dezodorant plus grefpfrut ze swieczka urodzinowa (Tz był wtedy na diecie), pendrive, bilety na oszukac przeznaczenie IV w 3D na swieta kupiłam juz dla niego i dla brata na allegro myszke w kształcie samochodzika dla siostry, ktora uwielbia zwiedzac - zamowiłam w empiku ksiazke 'najpiekniejsze zamki w polsce' - jest juz do odbioru ![]() dla przyjaciólki imieninowo-urodzinowo - podreczne lusterko z croppa ktore z zewnatrz wyglada jak portfel (juz mam), jeszcze musze dokupic apaszke i gotowe, p.s. generalnie szukałam lusterka a to jest genialne i zupełnie przypadowo wpadło mi w rece, wiec dobrze wczesniej poplanowac na oko co dla kogo, a prezent sam sie znajdzie ![]() druga psiapsiółka - planuje elegancki długopis... mamatata, druga siostra, dziadek swiatecznie---> szukam inspiracji ![]() babcia - bedzie termofor lub sok z aloesu - swiatecznie oraz na dzien babci chciałabym tez zrobic piernikowe swieteczne ciasteczka jako dodatek do prezentów ![]() oby sie udały!!!!
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jutro idę w poszukiwaniu prezentów.
Właściwie to mam już upatrzone, tylko nie wiem czy w Empiku znajdzie się gra dla brata. O właśnie, bo ja angielskiego się nie uczyłam nigdy... jak się czyta słowo: Spore? Żebym w razie czego potrafiła się zapytać o tę grę.
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jakos tak sie to zwie :P
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Konto usunięte
|
Tudzież ciasto-plasto
Ogólnie dla inspiracji dla tych młodszych do obdarowania polecam wydawnictwa, specjalizujące się w pomocach dydaktycznych do szkół - normalnie można u nich zamawiać klocki, gry itd., ewentualnie wyszukać coś i znaleźć to potem w realu. Np. na Moje bambino , Educarium czy Nowa szkołaCeny są różne, ale ja lubię tam wchodzić, szukać inspiracji a potem - w zwykłym sklepie z zabawkami można 80% tych rzeczy znaleźć Za mniejszą przeważnie cenę.
|
|
|
|
|
#219 |
|
Konto usunięte
|
Napisane przez mala_emi
hej, Dziewczynki... jako kolejna biedna studentka też już zaczynam myśleć o świętach. Kasy brak a dzieci pod choinką przybywa. Już od kilku m-cy staram się wrzucać co nieco do skarbonki, ale obawiam się, że i tak będzie ciężko. Macie jakieś pomysły na niedrogie, ale cieszące prezenty dla chłopców 2 i 4 latka, którzy mają chyba wszystko, co ich biednej ciotce może przyjść do głowy? Będę wdzięczna za każdą sugestię.![]() Pozdrawiam serdecznieMój 4-latek dostanie uzywane lokomotywy z ebaya (Tomek i przyjaciele). dvd z thomasem - ok. 30 zł, książki też 30, kolorowanki 7. |
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam już bransoletkę dla swojego faceta
drewnianą na rzemykach... nie wiem czy mu to będzie pasowało, bo to moj pierwszy prezent dla niego (krotko sie znamy - od początku września).
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam dzisiaj w Smyku ostatnią część prezentu dla siostry. Żółwia, który gra, gdy wrzuci się do niego odpowiednio dopasowany klocuszek. Uroczy jest. ^^
Także jeden prezent już mam załatwiony całkowicie. Teraz jeszcze tylko siedem. |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
ja rowniez zaczynam kompletowac...
TŻ kupilam gre na Xboxa a do tego podkoszulek z rysunkiem pada. jeszcze dokupie drobiazgi, ale to w grudniu. Ojcu ksiazke. I na dwie osoby wyszlo mnie 300zl. Jeszcze zostalo mi 5 osob ![]() Dlatego wole kupywac wczesniej, rozlozyc sobie wszystko na raty. Zeby malo tego bylo, to jeszcze Mikołajki sa :/ |
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
witam
ja prezentow jeszcze nie mam. ale mysle na pendrivem dla TŻ jak myslicie moze byc??
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
jak najbardziej może być.
Sama kupiłam kilka lat temu pendrive i do dzisiaj jest wiernym przyjacielem TŻ. |
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
bo on ciągle podbiera moje
i ja jak potrzebuje to nie ma hehe
|
|
|
|
|
#226 |
|
Konto usunięte
|
Ja już mam prezent dla brata: t-shirt i zestaw perfumy+dezodorant, do tego przed świętami już dokupie jakiś drobiazg ze słodyczy.Co zresztą uczynie przy każdym z prezentów, zawsze dorzucam coś słodkiego, czekolade, żelki, cukierki, co tam kto lubi.
Pozostają mi jeszcze prezenty dla mamy,taty,babci,TŻ-ta, coś tam mi już po głowie chodzi co by im kupić i pewnie na dniach, jak się zastanowie to coś z tych planów zrealizuje. Pozostaje jeszcze kwestia prezentu,upominku dla rodziców TŻ-ta ale to musze z nim obgadac, co on planuje, może się do tego dorzuce a może sama im coś kupie. Z kuzynką z którą się przyjaźnie, i z moją przyjaciólką problemu nie będzie bo mam z jedną i drugą umowe że kupujemy sobie zawsze coś z kosmetyków, wiemy co która lubi i wiemy też że żadna nie pogardzi kosmetycznym prezentem,może to oklepane ale sprawdzone i jesteśmy zawsze z tego zadowolone, do tego zawsze jest jakiś gratis, świeczka zapachowa, fajny breloczek, wymieniac by można bo jest całe mnóstwo możliwosć na jakis taki dorzucony do kosmetyków drobiazg. Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-10-17 o 22:52 Powód: literówki :) |
|
|
|
|
#227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz siostrze zamówiłam książke, i wiem co mamie kupie , gorzej z bratem i tatą , jakos nie mam pomysłu na coś fajnego, praktycznie zawsze to samo, kosmetyki, perfumy, krawaty...oklepane straszliwie dlatego w tym roku chce ich zaskoczyc i mam pytanie do was dziewczyny myslicie że jak moja siostra jest ciązy i w grudniu to juz bedzie prawie 8 miesiac to kupic cos pod dziecko?znaczy dla dziecka?albo dla niej jako przyszłej mamusi?
|
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś pachnącego - jakieś mydełka, żele pod prysznic, płyny do kąpieli ?
|
|
|
#229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętam takie święta w rodzinie, gdy żona kuzyna była w zaawansowanej ciąży i właśnie wiekszość prezentów to były już dla dziecka, oczywiście cieszyła się też bo jasne, że zawsze się to przyda, ale najbardziej rozpromienila sie przy upominku tylko dla niej bo cieszy też dostanie czegoś takiego tylko dla siebie. |
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gwarantowana radość
|
|
|
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
macie racje , powinnam kupic prazent z mysla o niej, a dla dziecka coś małego, jakiś drobiazg
dzieki za rade !!boinnenazwybylyzajete Beata_85 ![]() szajajaba to byłby dobry pomysł tylko siostra mieszka nad morzem a ja 500 km dalej eh. a mamie juz zamówiłam zestaw - specjalnie szklaneczki do picia różnych kaw z eksperesuu bo ma a pije w jakiś dziadowskich no i jeszcze pozniej jak dostane zastrzyk kasy to juz wspólnie z bratem cos wykombinujemy. zawsze tak było że sie składliśmy pozdrawiam
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Prezent dla mamy bardzo fajny Myśle że dla siostry też coś kupisz co sprawi jej przyjemność
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
BAN stały
|
Też już zaczynam kupować prezenty świąteczne, bo wychodzi mi koło dwudziestu osób, więc potrzebuję dużo czasu
Dla brata i jego zony wymyśliłam pościel. Jak myślicie? Chciałam poszukać jakiejś fajniejszej. Dzieciom jak zwykle słodycze - z tego chyba najbardziej się cieszą – i zabawki. Rodzicom chyba kupię cos do kuchni, super pomysł z tymi szklaneczkami do kawy I na tym pomysły mi się kończą L Jak zwykle największy problem z moim bratem, który ma 22 lata i pewnie skończy się na jakichś kosmetykach.
|
|
|
|
|
#234 |
|
BAN stały
|
Właśnie uświadomiłyście mi drogie wizażki, że lepiej zacząć zaopatrywać się w prezenty dla bliskich już w październiku. Chyba każda z nas wie, że w grudniu portfel świeci pustkami i nie zawsze możemy pozwolić sobie na jakiś "wypasiony" prezent dla naszego bliskiego.
Tak, więc od dziś zaczynam rozglądać się za upominkami. Tacie z pewnością kupię jakieś markowe perfumy Versace albo Kevin Klein'a - tato od dawna marzy o jakimś ładnym luksusowym zapachu, ale niestety ograniczenia finansowe nie pozwalają mu na taką rorzutność Pomysłów na kolejne prezenty będę namiętnie szukać na wizażu..Może którejś z was podkradnę jakiś pomysł? |
|
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziń dybry,
jak Wam idzie zakupowanie prezentów?
|
|
|
|
|
#236 |
|
Konto usunięte
|
Nieźle
Kupiony prezent dla mamy (zestaw genialnie pachnących kosmetyków z Yves Rocher), ciotki (8 motków włóczek - maniaczka robótek), mikołajkowy dla chrześnicy męża (książka - samouczek tańca). W planach dla męża - na Mikołajki gamepad'a chce A na gwiazdkę dostanie klawiaturę bezprzewodową. Teraz jeszcze tylko wujkowi, szwagierce, szwagrowi, drugiej szwagierce, teściom, chrześnicy na gwiazdkę...
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
idzie, idzie
![]() Mamie kupiłam biżuterie + dzwonek oraz praliny Lindt Siostrze daje kasę...a, ze ona jest miłośniczka Kinder Bueno, wiec jej daje w pudelku świątecznym mnóstwo Kinderek, i gdzieś tam wśród nich będzie koperta z pieniędzmi. Dla taty i TŻ już pisałam wyżej. Juz mam spokój ![]() Tylko jeszcze muszę wszystko ładnie opakować. Dlatego z pudelkami świątecznymi czekam do grudnia, bo wtedy się pokażą ![]() Mikołaj przyjdzie tylko do TŻ- tutaj mam T-hisrt + książkę. |
|
|
|
|
#238 |
|
Konto usunięte
|
A ja jeszcze dla przyjaciółki zakupiłam na allegro pendrive'a w kształcie serca
Bomba jest. Samsungowy.
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś dla Tżta kupiłam płytę z jego ulubionego zespołu, ale to na mikołajki
![]() Dla taty zamierzam kupić aparat cyfrowy, a dla mamy portfel skórzany.. Czy myślicie że portfel kosztujący 50 zł nie rozpadnie się po miesiącu użytkowania? |
|
|
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
Po miesiącu nie, ale po 2-3 może
Każdy mój portfel tak szybko się rozpada, pewnie dlatego, że za szybko z niego (i za często ) kasę wyciągam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

? Nie zalamujcie dziolchy 

Niby połowa paźdzerinika a zleci nim sie obejrzymy.

Już od kilku m-cy staram się wrzucać co nieco do skarbonki, ale obawiam się, że i tak będzie ciężko. Macie jakieś pomysły na niedrogie, ale cieszące prezenty dla chłopców 2 i 4 latka, którzy mają chyba wszystko, co ich biednej ciotce może przyjść do głowy? Będę wdzięczna za każdą sugestię.