|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tylko wytrwałe i zdeterminowane!!!Bez jęków i stęków:)))ZAPRASZAM!
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Jak ja tesknię za studenckimi czasami... Jak Was czytam, to mi się łezka w oku kręci.
Korzystajcie z życia teraz dziewczyny, bo potem już tak kolorowo nie jest... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No i wydaje mi się, ze już się wyszumiałam (na pierwszym roku to chyba aż za bardzo ![]() ![]() DZIŚ: śniadanie- resztka tego nieszczęsnego spaghetti ![]() po bieganiu- batonik musli i mała garść rodzynek obiad- duży talerz zupy kalafiorowej z ryżem podwieczorek- sałatka grecka (replay ![]() kolacja- jajecznica z cebulką, szynką i kromka razowca. ćwiczenia: -Tamilee Webb -bieganie- prawie 50 minut -stretching Ogólnie: ![]() Wczoraj jednak nie ćwiczyłam, stwierdziłam, że skoro mam zakwasy to zrobię jeden dzień na regenerację ![]() mam leniaaaaaa, nie chce mi się uczyć.....
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Myślisz, że tej jasnej czcionki nikt nie zauważy?
![]() ![]() Mnie też się nie chce ![]()
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
jeeeju, jaka od wczoraj jestem głodna! wiecznie bym coś jadła...nie wiem czy to reakcja organizmu na zwiększoną ilość ruchu czy też zbliża mi się @......
![]() ![]() ![]()
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
O rety, zajęcia skończyłam o 12 a dopiero niedawno dotarłam do domu...
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz chyba czas na jakąś herbatę, chwilę odsapu i do roboty... Wytrzymałość materiałów wzywa... ![]()
![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś ma pojęcie, gdzie się nasza królowa podziała?
![]() Po weekendzie dieta wraca do normy - szara rzeczywistość pracowa sprzyja regularności... Oto co dziś wszamałam: I śniadanie: 2 kromki razowca z serkiem, szynką, do tego sałatka z pomidora z ziołami i łyżeczką oliwy z oliwek II śniadanie (tu chyba przecholowałam): masa orzechów: laskowe, włoskie, migdały + ziarno sezamu i kilka rodzynek wymieszane z jogurtem obiad: dietetyczny hamburger z sałatką (dietetyczny tzn. robiony samodzielnie bez sosów tylko z musztardą i ketchupem, buła razowa) kolacja: sałatka z pomidora, 3 rzodkiewek, szczypiorku, jajka i puszki tuńczyka z ziołami Napisałam że kolacja, bo zaraz idę spać, chora jakaś jestem, i kolacja miałą być podwieczorkiem, ale juz chyba nie zdążę nic więcej zjeść... Uczcie się dziewczyny... Sesja jest krótka - warto sie wysilić trochę, żeby pózniej sie własnego indeksu nei wstydzić przed dziećmi... I kto to mówi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba muszę pochwalić się swoją głupotą... Otóż jakoś w połowie listopada zgubiłam kartę do bankomatu, nigdzie nie mogłam jej znaleźć. No to poszłam do banku i ją zastrzegłam, przy okazji składając wniosek o nową. No i z tą nową był problem, bo wszelkie dane typu PIN itd dostałam pocztą, a kartę miałam odebrać w banku, no ale miesiąc minął, Święta i sylwester minęły a karty nie było.. Obdzwoniłam wszystkie infolinie, byłam w tym cholernym banku chyba z tysiąc razy no i ostatecznie dzisiaj otrzymałam śliczną nową kartę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
Ło Jezu, nie było mnie kilka dni (czyt. miałam zjazd) a tu tyle nowych wpisów do przeczytania! Ale to dobrze, piszcie dziewczynki, piszcie. Wasze jadłospisy są dla mnie źródłem inspiracji
![]() ![]() ![]() a skoro wszyscy piszą o sobie to ja coś stworzę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Ech....padam na ryj, a tu tyle nauki jeszcze....
![]() Jak pisałam rano mam jakiegoś głoda więc dziś trochę więcej jadła niż zwykle: śniadanie- 2 kromki razowca z wieśkiem i dżemem light II śniadanie- pół maślanki z łyżeczką miodu i cukru (skończył mi się miód!! ![]() Obiad- zupa kalafiorowa, ziemniaki, jajko i mizeria z pomidorem i oliwkami podwieczorek- jakaś surówka z dania chińskiego, której TŻ powiedział ze nie tknie ![]() ![]() ![]() kolacja- 3 małe kanapeczki i 1 deska z pastą rybną gdzieś pomiędzy podwieczorkiem a kolacją był mały Bobofrut (taki bez cukru), bo dopadłam w Tesco i chciałam sprawdzić czy smakuje tak jak w dzieciństwie ![]() ![]() Dzisiejszy ruch: -ćwiczenia z hantelkami -bieg 45 minut -stretching.
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja na razie nie będę się afiszować ze swoją "dietką" ![]() ![]() Ale za to ruszyłam z ćwiczonkami. Wczoraj zrobiłam tylko po jednym programie na ramiona i pośladki ![]() A jutro jadę z mamą do kina na "Zmierzch". Żeby było ciekawiej - książki nie czytałam ![]() ![]() Także na razie jest jak jest ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Udało mi się dzisiaj niczym jedzeniowym nie zgrzeszyć, ale za to jakoś dużo zjadłam ogólnie :P Na śniadanko dwie kromki razowca z plasterkiem hochlanda i dużą ilością zielone ogórka plus kawa zbożowa z mlekiem 0,5% plus mandarynka Na II śniadanie spora miseczka sałatki (ryż, tuńczyk, papryka, kukurydza z puszki, jogórt, przyprawy) i taki jednodniowy sok marchewkowy Tzw III śniadanie jadłam na 3 razy, bo nie zdażyłam wszystkiego na jednej przerwie zjeść :P O 13 butelka kefiru, o 14 pierwsza kanapka (zestaw jak na śniadanie) i o 15 druga kanapka ![]() Obiadek był niedawno, ale za to pyszny: zupa warzywna z wszelkiej maści zielenizną ![]() ![]() A kolacja będzie jakaś lekka, pewnie twarożek z jakimś pomidorem..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uffff, opadło ze mnie napięcie, czuję się wyczerpana.... A za to jestem do przodu, na kolosie z owiec napisałam prawie wszystko, z bydła też chyba całkiem nieźle ![]() Jestem tak zmęczona, że szuram dziś wcześniej spać. Z racji ze cały dzień na uczelni, mój jadłospis wyglądał tak: Śniadanie: jogurt nat ze słodzikiem kakao imbirem i cynamonem + musli + pół banana II śniadanie: podwójna mała kanapka z serkiem light, sałatą i szynką + batonik musli III śniadanie ![]() Obiad (w barze mlecznym): makaron z kapustą ![]() kolacja: jajecznica z 1 jajka z cebulką i szynką+ mała kromka chleba+ 1 deska, + większa mandarynka jadłospis taki średni, mało dietetyczny, ale na uczelni zawsze głodna jestem... Jeszcze wieczór wypiję może kakao? mam ochotę ![]() ![]() Ćwiczeń dziś nie było i nie wiem czy będą bo marzę tylko o odpoczynku. Dziewczyny....gdzie się podziała nasza surowa gospodyni tematu? ![]()
![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do gospodyni to by się przydała, bo takie ostre zapowiedzi były i w ogóle a my tu się trochę na drobne rozmieniamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
Nooo, coś jak łazanki, tylko że o grzybach to sobie można pomarzyć,a mięsa to to już tym bardziej nie widziało
![]() ![]() Zamiast kakałka był budyń, bo miałam na niego już od dawna chętkę ![]()
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak btw. to strasznie mało warzywek zjadłaś... Koniecznie musisz więcej, bo będziesz miała problemy z hmmm... wypróżnianiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Z góry przepraszam za ten potok słów, ale muszę się wygadać ![]() Kurczę, nie tak sobie wyobrażałam ten dzień ![]() Pierwsze kroki skierowałyśmy do....perfumerii. Nie będę tu wymieniać marek, ale te wszystkie nazwijmy to perfumy to tak śmierdziały, że przy trzecim psiknięciu po prostu wyszłam ze sklepu. Mojemu zapachowi nie dorównują ![]() Potem poszłyśmy wrzucić coś na ruszt. I tu popełniłam błąd, za który pewnie słono zapłacę ![]() ![]() ![]() Pół godziny przed seansem wlazłyśmy do Empiku. Oczywiście chciałam wziąć wszystkie części tej sagi ale mój instynkt wręcz darł się "Nie kupuj!!" I teraz jestem mu niesamowicie wdzięczna ![]() Co do filmu "Zmierzch"....Moja mama jest nim wprost zachwycona. Ja nie wiem, czy jestem ulepiona z innej gliny, czy może mam coś nie tak z głową.... ![]() ![]() ![]() ![]() Także dzień był prawie zmarnowany. Prawie, bo za 23 zł kupiłam sobie fajny pierścionek ![]() Wow, mam nadzieję, że nie zbesztacie mnie za te moje wywody ![]()
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Silver, chyba między innymi od wygadania się jest ten wątek
![]() ![]() ![]() ![]() Oj przetyrał nas pan magister dzisiaj na wfie, przetyrał... Zły dzień miał to się wyżył na nas ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mięsa nie jem wogóle. Kiedyś mama zrobiła mi kanapki z wędliną, a ja nie mogłam się zmusić żeby je zjeść. No i od tego się zaczęło ![]() ![]() He,he,he, masz rację ![]() ![]() Co do ćwiczeń....Kochana, mięśnie sobie ładne wyrobisz ![]() ![]() Też mam solidne zakwasy po wczorajszym treningu Tamilee na pośladki.....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle jak to jest z tymi zakwasami? Lepiej przeczekać i odpocząć od ćwiczeń wtedy czy wręcz przeciwnie?
![]() |
![]() |
#232 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe, wiesz, lepsze to, niż siedzenie od 8.00 do 16.00 na wykładach ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No więc mój dzisiejszy jadłospis do najbardziej udanych nie należy....wczoraj wieczorem okazało się, że nie ma chleba, więc kanapek sobie nie zrobię, dlatego do wyboru miałam: obwarzanek/drożdżówka na uczelni lub kupić coś w oczku po drodze. Padło na chleb z ziarnami i 10 dkg szynki ![]() Śniadanie: musli jak wczoraj, tylko serek homo zamiast jogurtu II śniadanie: 2 kromki z tą szynką ![]() ![]() ![]() kolejny posiłek na uczelni: replay, czyli 1 kanapka z szynką ![]() Jak wróciłam do domu: pomidor z cebulką + 1 deska obiado-kolacja ![]() Ogólnie przy takim dniu poza domem to rytm posiłków jest mocno zaburzony. Może zjem jeszcze sałatkę jakąś. Ruch: ćwiczenia z hantelkami kilka ćwiczeń na brzuch i nogi
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tzn. Są 2 15-miutowe zestaty ćwiczeń. Pierwszy jest w miarę łatwy; a drugi.....jest bardziej wymagający ![]() Obecnie ćwiczę cały program na ramiona (2x15min) oraz po jednym programie na pośladki i brzuch. I szczerze mówiąc po tremingu pośladków i brzucha jestem solidnie spompowana. Nie wiem; kiedy odważę się przećiczyć drugie programy ![]() Jeśli chodzi o zakwasy; to też tak słyszałam. Ale szczerze mówiąc to nie za bardzo w to wierzę (mnie jak złapie to tak prędko nie puści ![]() Ćwiczę 3 razy w tygodniu mimo zakwaszenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Mnie zakwaszało jak miałam długą przerwę w ruchu,a teraz to prawie nic mnie nie rusza, mimo że moje siły są wątłe
![]() PS: Pompek nie umiem i na drążku też za bardzo się nie podciągnę ![]()
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o jadłospis to dzisiaj chyba nawet ładnie ![]() ![]() Śniadanie ok 7.00: niepełny kubek activii naturalnej ze sporą garścią musli tropikalnego (Sante chyba?) do tego szklanka Hortexu pomarańczowego bez cukru II śniadanie ok 10.00: Butelka kefiru owoce leśne III śniadanie ok. 14.00 jadąc busem do domu ![]() Obiad ok 17.00: Ta sama zupa warzywna co wczoraj, do tego dziubnięcie gotowanego kurczaka z rosołu i ze dwa gryzy mango ![]() Kolacja jakoś niedługo: Dwie cienkie parówki z keczupem? Pewnie tak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Heja!
Ja miałam wczoraj kolejny porażkowy dzień jeśli chodzi o jedzenie. Brak czasu i brak siły po całym dniu prowadzą do tego, że odżywiam się mega-głupio i tylko czekam na jakies jo-jo albo inne hity. Oto w skrócie co było wczoraj: - rano: kromka chleba orkiszowego z serkiem "Twój smak" i świeżym ogórkiem, herbata z sokiem malinowym - w pracy: 3 kubki herbaty czerwoenej ![]() ![]() ![]() - po pracy w drodze do lekarza: snickers (byłam mega głodna, a w cudownym sklepie generalnie nie było nic!) - po lekarzu: aktivia do picia - wieczorem: 3 kanapki takie jak rano i herbata z sokiem malinowym koniec... Bardzo proszę nie komentować ![]() ![]() ![]() PORAŻKA ![]() Cytat:
![]() ![]() A najlepszym rozwiazaniem są porządne ćwiczenia rozciągające po treningu - tak na uczelni zawsze robilismy i nigdy mnie nic nie bolało ![]()
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() No, jakimś cudem przebnęłam przez przepisywanie na czysto notatek z fizjologii ![]() ![]() ![]() Nie chciałybyście wiedzieć, co w międzyczasie podjadałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#238 | ||||
Zadomowienie
|
i tak właśnie zrobiłam, jadąc do TŻ wpadłam do Tesco i rzuciłam się na moją ukochaną surówkę żydowską
![]() ![]() Oprócz surówki kupiłam też Twistera i w ten sposób stałam się posiadaczką nowego sprzętu do wywoływania jakiejkolwiek talii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesz, śniadanie całkiem ok...i na tym się kończy! I nawet bardziej od tego snickersa (bo mamy prawo do małych grzeszków ![]() ![]() ![]() Dlatego musisz obiecać nam poprawę ![]() Cytat:
![]() ![]() A fizjologia całkiem fajna jest ![]() ![]() Dziś mój dzień biegania, ale muszę najpierw odpocząć po obiedzie, bo chyba przesadziłam z ilością ![]() I znów mam weekend do wtorku, ale cóż z tego, skoro przez następne 3 tyg będzie na uczelni masakra? Jutro wracam do Żywca. Dzisiejszy jadłospis wrzucę wieczór, gdy będzie pełny ![]() Kurcze mało nas jakoś się zrobiło....i nikt już po nas nie krzyczy za błędy ![]()
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fizjologia to taki....medyczny przedmiot. Boję się trochę tych egzaminów ![]() Eh, dziewczyny.....wściekła jestem jak diabli. Dziś prawie cały dzień coś podjadałam. W ramach kolacji wypiję tylko zieloną herbatę (no, kara musi być). Od jutra znowu zacznę się "spowiadać" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A fizjologia...cóż, lubię takie przedmioty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() EDIT: dzisiejszy jadłospis: śniadanie- chyba z 1/3 surówki żydowskiej + pół kromki chleba miodowego II śniadanie- 1 kanapka tegoż chleba z serkiem czosnkowym obiad- kurczak w marchewce i z groszkiem na ostro, ryż, resztka surówki ![]() podwieczorek- 1/3 kubka maślanki, kilka tyh orzeszków jeszcze (stoją i kuszą...), deska z dżemem light kolacja- 2 tosty z szynką, małą ilością sera, cebulą, pomidorem i ziołami Ruch: -1 stopień Tamilee -50 minut joggingu -stretching pójdę dziś wcześniej spać, to może nie pożrę już nic więcej ![]() Nie jest chyba tak źle, co?
Edytowane przez gabka9 Czas edycji: 2009-01-15 o 18:29 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.