![]() |
#211 | |
BAN stały
|
Dot.: przespałam się z chłopakiem przyjaciółki..
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Nam się po prostu wydaje, że już wystarczy. 7 stron gromów to chyba aż nadto.
Jak widać drugą "głupotą" autorki było zakładanie tu takiego tematu.
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo własciwie jaki ma cel takie wypisywanie tutaj wszystkiego? Jeszcze rozumiem, jesli ktos prosi o radę (a potem i tak robi swoje ![]() Czy to bedzie wizaż czy całkiem inne miejsce, wszedzie autorka takich zwierzeń dostanie po du.pie i juz. Nie tylko wizaz taki okrutny. A smiem twierdzić, ze ze względu na ostre moderowanie, to tutaj jest jeszcze w miare lajtowo. Gdzie indziej, to dopiero poleciałyby cegłówki Dlatgeo należy samemu załatwiac swoje sprawy (jak napisała diamentowa) a nie "wyrzucać z siebie" wątpliwe tajemnice. Szczeniactwo w zachowaniu nie popłaca. A sieć to nie jest znowu taka anonimowa, nie łudzmy się Co do zdradzania przyjaźni, to ja juz pisąłam o tym w innym watku, wiec sie nie będe powtarzać. Co prawda, autorka o rade nie prosiła, ale i tak jej udzielę, bonus taki a. Nie pij, przejdz całkowicie na oranżadę, b. Nie zwierzaj sie w sieci, bo to w niczym nie pomoze a obnaży Cie przed setkami obcych i co wazniejsze różnych ludzi, chcesz sie wypisać, kup sobie pamietnik.
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dowodzi tego ze ma sie zasady. a jak ktos ich nie ma to ma problem ze zrozumieniem tego co piszemy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
BAN stały
|
Tak.
Dlatego napisałam, że pozory. - Wiesz, nikt na ulicy nie pozna i nie zacznie krzycześ "To ta nieujawniajaca z wizaz.pl co przespala sie z chlopakiem przyjaciolki" A gdyby autorka opowiedziala o tym znajomej w realu, plotki po miescie, osiedlu, szkole roznioslyby sie natychmiast. Nie zdziwię się, jakby autorka była jakąś znajomą którejś z nas. |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
czarna maciejka - też mam sporo wspólnego z resocjalizacją, ale im dłużej pracuję z ludźmi, tym mniej wyrozumiała jestem. Podstawowe założenie resocjalizacji to o kant stołu potłuc - a po czym oceniać ludzi jeśli nie po zachowaniu?? Po tym, co mówią? (czytaj - po tym, co CHCĄ ci powiedzieć?) Za stara jestem na takie numery
![]() ![]() Paraboliczna - to podobne doświadczenia mamy ![]() A tak serio - może reszta nie pije, lub rausz ma "na smutno", nie wiem. Ja tam nie pochwalam, ale rozumiem autorkę wątku. I gdybym sama siebie dobrze nie znała i z nikim nie była, to może też bym taki numer zrobiła. Tylko mówię - raz to może się zdarzyć - brak doświadczenia, ludzie sami siebie zaskakują. Za drugim razem to już głupota.. A na co dzień wiele z nas o wiele gorsze rzeczy "bliźnim" robi, o czym Czarna Maciejka pisała. Wiecie, czyn czynem, ale nawet w sądach biorą pod uwagę "okoliczności łagodzące". Luba - wiesz, jak jest. Nieraz człowiek musi się wygadać, żeby ciśnienie spuścić, a o tym raczej nie powiesz koleżance z sąsiedztwa.. A skoro jest żywy odzew na takich wątkach, to coś jest na rzeczy.. ![]()
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2009-01-04 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
o wlasnie. bo to jest jednak forum, tu ludzie beda niesmiale komentowac
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
BAN stały
|
Szkoda, ze milczy.
Bo przyznac sie do tego co zrobilo sie zle, to polowa sukcesu. Potem trzeba jeszcze stawic temu czola, a nie unikac, uciekac. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Pamietnik spełni taka sama rolę a dodatkowo nie oceni
![]() Chyba, że ona chciała dostać po głowie, żeby paradoksalnie , poczuc sie przez to lepiej, na zasadzie: zostałam opieprzona, dostałam za swoje i moja wina jest już zmyta, albo mniejsza, bo tez się wycierpiałam. Jeśli autorka watku tak do tego podchodzi, to mam dla niej złą wiadomość: przez to, że została zbluzgana na jakims forum, jej wina nie zmniejszyła się, nie może się teraz stawiac na pozycji "pokrzywdzona" tylko dlatego, że pare osób ją zjechało. ![]() Wypisanie się na forum nie jest ani oczyszczeniam ani pokutą ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-01-04 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Milczy, bo dostała bana za wykasowanie treści wątku.
#225 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zrozumiałam, ze jeśli dana osoba jest kulturalna i taktowna, to jej nie zbluzga, do tego jeszcze pocieszy i powie, że na pewno wszystko będzie dobrze, a osoba bez taktu i kultury napisze, że autorka postąpiła źle, to wyłącznie jej wina i że potępia takie zachowanie. Jeśli ktoś by napisał, że nie potępia takiego zachowania, to znaczy, że ma tę unikatową zdolność do kulturalnego ubierania myśli w słowa? Kurczę, to 90% udzielających się tu niestety takiej zdolności nie ma. W tym ja.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
dobrze ze moj siedzial z naszym niemowleciem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
halo, obrońcy ucisnionych, chcialam zauwazyc, ze posty chamskie i wulgarne w tym watku to raptem kilka, napisanych w wiekszosci przez te sama osobe
cala reszta to wypowiedzi niepochlebne i krytyczne, ale kulturalne wiec z laski swojej darujcie sobie wrzucanie wszystkich do jednego wora ciekawi mnie, czy zdajecie sobie sprawe do czego prowadzi proponowane przez Was "zrozumienie"? a no do tego, ze resztka przyzwoitosci objawiajaca sie wyrzutami sumienia zniknie bo skoro ludzie rozumieja i pochylaja sie z troska nad biedna zalujaca, to jest OK i nastepnym razem czy ona, czy inna dziewczyna w takiej sytuacji przypomni sobie to "zrozumienie" i bedzie miala mniejsze wyrzuty a za kolejnym w ogole po to autorka zalozyla watek - zeby zmniejszyc poczucie winy, wygadac sie, znalezc kogos kto "zrozumie", napisze "no jestes tylko omylnym czlowiekiem" forum jest jednym z odbic opinii publicznej, dla wielu uzytkowniczek wyrocznia i wyznacznikiem zasad i dlatego nie wolno rozmydlac oceny w zle kierowanym wspolczuciu dlatego musi byc jasno i wyraznie napisane "to jest złe, musisz odpowiadac za swoje czyny, a czescia tej odpowiedzialnosci sa i wyrzuty sumienia i i kiepska opinia o tobie" |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Któraś pytala się kim jesteśmy aby ją oceniać.Jesteśmy ludzmi i oceniać mamy prawo.A kim jesteśmy,może ja napisze kim Sędzią Anną Marią Wesołowską(dobrze napisałam : >). ![]() ![]() ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-01-04 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przesadzacie naprawde ,tu nie Sad Ostateczny,macie prawo oczywiscie wyrazic zdanie ze nie podoba Wam sie takie zachowanie,ale z kultura ,piszac o niej puszczalska i tym podobne pokazujecie jakie jestescie Wy!Ludzie popelniaja bledy ,nie sadze abyscie wszystkie byly swiete,moja kolezanka tez stracila dziewictwo z chlopakiem poznanym nad morzem i do dzis sa razem ,maja dwojke wspanialych dzieci ,to znaczy ze ona jest puszczalska?A ktora z Was nie zauroczyla sie kiedys podczas wakacji ,nie miala romantycznej sytuacji ?To przeciez ludzkie!Ech zle zrobila dziewczyna i zaluje teraz powinna przyznac sie .Strach tu cokolwiek napisac ,wszyscy tacy swieci jestescie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, Ushiu, ale ten jasny komunikat traci swój wydźwięk przy 200 poście napisanym w ten sposób. Wszystko juz zostało napisane i nie widzę sensu by każda kolejna osoba dorzuciła coś od siebie.
Nikt z nas nie uważa, że to, co zrobiłoa autorka było dobre czy zasługiwało na pochwałę. Ale nie podoba mi się, że kolejne tłumy rzucają biblijnym kamieniem. To jest forum i mają prawo, powiesz. Prawo nie prawo, ale robi się to już... nudne? Ta dzika satysfakcja, że można się po kimś bezkarnie przejechać?
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
porownujesz cegle do piorka romantyczna sytuacja w tej kwestii nijak ma sie do tego co nieujawniajaca odwalila w sylwestra. jakies to romantyczne pojsc w tango z kolesiem bedac w 3 d*upy pijanym. no brawo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To niejest ludzkie,a chamskie jeśli chodzi o jej zachowanie tak apropo. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzecz w tym, ze ja nie mam dzikiej satysfakcji jak napisze jej ze zle zrobila, bo panna sama chciala zeby jej to napisac. wiec jakos moja satysfakcja blada a biblijne kamienie to zostawmy w spokoju, bo jeszcze sodoma i gomora nie nastapily. jestem pewna ze jakbysmy uslyszaly historie z wakacji nieujawniajacej to bysmy mialay wieksze pole do popisu w rzucaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z każdym zdaniem.
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.