![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Pytanie pierwsze - tak jestem już po badaniach dawno =/
Pytanie drugie – chyba ze wszystkich dziewczyn tylko jedna zaliczyła pompki (byłem w pierwszej grupie ochotników więc nie do końca jestem pewny), ale nie martwcie się nadrobiły na zaliczenie w innych ćwiczeniach jak się postarały. Pytanie trzecie- tak wszyscy patrzą w grupie jak się robi, jest podział na kobiety i facetów. Ale spoko jak trafi się fajna ekipa dopingują się ludzie nawzajem to pomaga. Pytanie czwarte- nie pamiętam dużo pytań miałem to na początku stycznia (pytanie o sąsiadów polski, o okrągły stół, która rocznica nobla dla Wałęsy, w jakim kraju jest miasteczko Schengen, data pierwszych demokratycznych wyborów po wojnie w Polsce. Sory więcej nie pamiętam dawno to było jak coś mi się przypomni dopisze. Pytanie piąte- na rozmowę przede wszystkim ustawa o SG i zadania jakie SG wykonuje, pamiętajcie teraz uprawnienia się zwiększyły o ośrodki dla cudzoziemców i konwojowanie ich itd. Pytanie szóste, badanie lekarskie takie szczegółowe jest po wszystkich egzaminach Nie poddawajcie się powodzenia dacie rade, fajnie wiedzieć że zaliczam się do orłów mam 20 pkt ale i tak żal do siebie że można było więcej. Ogólny trochę trudny dla osób nie związanych z administracja, prawem czy politologią. Powodzenia Fajnie jak komuś pomogłem niestety mi nie miał kto podpowiedzieć osoby które już zaliczą zazwyczaj na forach się wyłączają. |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dzięki na info. U nas pewnie jak nie będą znali terminu szkółki to nas na badania nie wyślą (wiadomo pieniądze). Napisałeś że czeka was 24, a ile na badaniach odpadło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Ja byłem na badaniach z 7demką innych chlopaków wszyscy raczej przeszli pozytywnie badania, odpowiedzi o wyniku przysłali ok 2 tygodnie po badaniu przynajmniej do mnie. ale reszta tez miała ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Chaoz dzięki za pytania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Odnośnie do pytania eleonore1. Poświadczenie oddałem 14 grudnia razem z dwiema osobami: jednym chłopakiem i jedną dziewczyną z Bydgoszczy. Odezwali się po miesiącu telefonicznie, że mam przyjechać 28 stycznia dowieźć papiery i napisać różne oświadczenia, gdyż jak się okazało poświadczenie nie było do końca dobrze wypełnione (a wypełnialiśmy je zgodnie z instrukcją jakiegoś kolesia!Tak tam wszystko wiedzą!). Następnie 4 lutego przyjechałem na test próbny, który zdałem bez żadnych problemów. Myślałem że góra do końca lutego odezwą się do mnie telefonicznie bądź listownie ale do tej chwili nie mogę się doczekać żadnej wiadomości a tak jak pisałem wcześniej nikt nie odbiera ode mnie telefonu. Dzisiaj dzwoniłem 3 razy do oddziału ale oprócz standardowego "rozmowa jest nagrywana" nikt nie podniósł słuchawki. A i jeszcze jedno: Myślisz/Myślicie że jak się w końcu odezwą a będzie to przed 25 maja(wyczytałem na forum, że wtedy ma być II etap) to pojadę na egzaminy? Pozdro
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
jaras ja poświadczenie złożyłem po psychotestach we wrześniu i a styczniu jeżdziłem pisać oświadczenia i w marcu dostałem poświadczenie takze to trwa do 6 miesięcy. Tak może tak być że zadzwonią tydzień przed egz i powiedzieć że jedziesz na II etap to jest możliwe nawet mi to mówili ze tak może być i trzeba być zawsze gotowym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
jaras no to ja na Twoim miejscu szykowałabym sie na II etap na koniec maja. do mnie też nie dzwonili. sama dzwoniłam i pytałam-rozumiem-Twoich telefonów nie odebrano... ale mogą się odezwać w jakikolwiek sposób nawet kilka dni przed i zaprosić. ja miałam próbny też w lutym i mi powiedziano że na pewno pojadę... więc : do zobaczyska!
![]() Chaoz : wielki szacun i ukłon. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź i pocieszające słowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
hey hey ja dostalam juz pismo z informacja o II etapie, tak jak bylo pisane na forum : miedzy 25 a 29 maja o konretnej dacie beda informowac telefonicznie, wiadomo ze ketrzyn i ze trzeba bedzie stawic sie o 7 rano ... kurde cienko z kondycja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
No to super Onna ja jeszcze czekam. U mnie cienko z obcym
![]() ![]() ![]() ELEONORE jak rozwiązywałaś te testy z niemca to nie wydawało Ci się że w pytaniach tam gdzie się wybiera czasami pasuje więcej niż jedna odp??tzn chodzi mi o to że co byś nie wybrała to bedzie dobrze heheh |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
siemka!
Onaaa napisz z czym sobie nie radzisz ze sprawnościowki... bo ja to chyba sobie pompki odpuszczę po tym co przeczytałam na tym forum że co drugą albo nawet co trzecią liczą na egzaminie, to chyba nie ma sensu się katować... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
ELEONORE masz jakieś ściągi hehe bo ja nie moge zaczaić tych wszystkich podobnych zwrotów
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
szwaku... mi te zaimki osobowe też się nie podobają... nie tylko one...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Ja to już chyba podziękuje temu Niemcowi heheh spróbuje się nauczyć tylko np.jakieś wizyty u lekarza,restauracje ,jak zapytać o jakiąś drogę, czyli coś jak te pytania z różnych sytuacji i tyle bedzie mojej nauki bo gramatyki to i ak sie już nie naucze całej bo jedno czytam zaraz druga regułka i pierwszej nie pamiętam heheh a z wosu to jeszczcze nie zaglądalem czytałem sobie testy z policji tam jest ok 600 pytań i są te same co w straży takze mysle ze coś może być, pozatym zrobiłem sobie najwazniejsze daty z historii no i konstytucje sobie przeczytam może jakoś pójdzie to wszystko
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
znowu się uśmiałam...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
eleonore mi bedzie ciezko z biegiem na 600 bardzo malo biegałam, pompki, brzuszki, ławeczki ciagle cwicze i nie jest zle, ale w ciagu dnia co chwile padam na podłoge cwicze te cholerne pomki, brzuszki rano w obiad i wieczorem, miedzy czasie laweczki. Eleonore nie przestwaj cwiczyc , jest mniej wiecej miesiac dasz rade tylko rób je tak jak na egzaminie trzeba czyli przy waskim rozstawie rąk, ja mysle ze pomki wycwicze szybciej niz kondycje na 600 m.... masakra.... biegu chyba nie zalicze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
hej!... Onaaa, zostaje jeszcze koperta i ten cholerny skok. ja na długim dystansie też się nie popiszę po 400 metrach dostaję zadyszki, jeśli dobiegnę do tych 600 to chyba płuca wypluję...
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- upsss 6 stycznia pomyliło mi sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
hej gosiaczek... w tak krótkim odstępie czasu można podchodzić kolejny raz do egzaminów? pocieszające...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Oj Obitki Kobitki heheh Wy już o biegach myślicie a ja nie wiem czy do nich dojdę hehe bo raczej ze sprawnościówką nie będę miał problemów no tylko że trzeba do niej sie jakoś przedostać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
Hej
Gosiaczku życzę ci powodzenia tym razem, oczywiście napisz czy z tymi pompkami rzeczywiście taka masakra i czy ręce muszą być dokładnie jak barki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
no to ładnie -25
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
Nie wiem jak będzie teraz ale wtedy zdali wszyscy język i ogólny a wf parę osób nie zdalo wlacznie ze mna hehe wiec nie jest zle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Oj Gosiaczek
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Chcesz to masz. Kiedy oficjalnie uznano chrześcijaństwo za religie? Kto odkrył drogę morską do Indii? Kiedy ukształtowała się granica II Rzeczpospolitej? Kiedy była inwazja wojsk układu warszawskiego na Czechosłowację(w 2008 była rocznica i głośno było o tym w mediach)? Kto był pierwszym premierem III rzeczpospolitej? Jakie partie aktualnie należą do koalicji rządowej? Jakie prawo jazdy uprawnia do jazdy motocyklem (albo to pytanie było odwrotne do czego uprawnia prawo jazdy kategorii A)? Ponadto było pytanie związane ze stopniami SG (który stopień należy do SG), kompetencjami (prezydenta, premiera, sejmu), instytucjami UE (typu gdzie się znajduje siedziba ...), było pytanie związane z konferencją dotyczącą II wojny światowej (teherańska, jałtańska, poczdamska) ale nie pamiętam już o co dokładnie chodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
o kur...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
O właśnie te wszystkie pytanka były ale nie było aż tak tragicznie zawsze można było strzelić hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Rekrut my7ślisz ze te pytania juz teraz bede inne czy mogą sie powtórzyć ??
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Powtórka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
hello, nie sądzę szwaku by te pytania się powtórzyły, aż na takie szczęście bym nie liczyła.... co prawda dobrze wiedzieć wokół czego w ogóle ten test się kręci, no nic... wracam do mojej ulubionej lektury-powtórki z historii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.