STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-27, 21:40   #211
Chaoz
Raczkowanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Pytanie pierwsze - tak jestem już po badaniach dawno =/
Pytanie drugie – chyba ze wszystkich dziewczyn tylko jedna zaliczyła pompki (byłem w pierwszej grupie ochotników więc nie do końca jestem pewny), ale nie martwcie się nadrobiły na zaliczenie w innych ćwiczeniach jak się postarały.
Pytanie trzecie- tak wszyscy patrzą w grupie jak się robi, jest podział na kobiety i facetów. Ale spoko jak trafi się fajna ekipa dopingują się ludzie nawzajem to pomaga.
Pytanie czwarte- nie pamiętam dużo pytań miałem to na początku stycznia (pytanie o sąsiadów polski, o okrągły stół, która rocznica nobla dla Wałęsy, w jakim kraju jest miasteczko Schengen, data pierwszych demokratycznych wyborów po wojnie w Polsce. Sory więcej nie pamiętam dawno to było jak coś mi się przypomni dopisze.
Pytanie piąte- na rozmowę przede wszystkim ustawa o SG i zadania jakie SG wykonuje, pamiętajcie teraz uprawnienia się zwiększyły o ośrodki dla cudzoziemców i konwojowanie ich itd.
Pytanie szóste, badanie lekarskie takie szczegółowe jest po wszystkich egzaminach
Nie poddawajcie się powodzenia dacie rade, fajnie wiedzieć że zaliczam się do orłów mam 20 pkt ale i tak żal do siebie że można było więcej. Ogólny trochę trudny dla osób nie związanych z administracja, prawem czy politologią. Powodzenia
Fajnie jak komuś pomogłem niestety mi nie miał kto podpowiedzieć osoby które już zaliczą zazwyczaj na forach się wyłączają.
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 22:01   #212
rekrut5
Raczkowanie

Dzięki na info. U nas pewnie jak nie będą znali terminu szkółki to nas na badania nie wyślą (wiadomo pieniądze). Napisałeś że czeka was 24, a ile na badaniach odpadło?
rekrut5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 22:05   #213
Chaoz
Raczkowanie

Ja byłem na badaniach z 7demką innych chlopaków wszyscy raczej przeszli pozytywnie badania, odpowiedzi o wyniku przysłali ok 2 tygodnie po badaniu przynajmniej do mnie. ale reszta tez miała ok
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 08:45   #214
szwaku
Raczkowanie

Chaoz dzięki za pytania nie wiesz czy są te same czy zmieniają?? ktoś mi mówił że było też np. samochód roku 2008 czy tez prezydent Słowacji?? miałeś takie coś?? albo z geografii coś było ??
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 14:23   #215
jaras
Raczkowanie

Odnośnie do pytania eleonore1. Poświadczenie oddałem 14 grudnia razem z dwiema osobami: jednym chłopakiem i jedną dziewczyną z Bydgoszczy. Odezwali się po miesiącu telefonicznie, że mam przyjechać 28 stycznia dowieźć papiery i napisać różne oświadczenia, gdyż jak się okazało poświadczenie nie było do końca dobrze wypełnione (a wypełnialiśmy je zgodnie z instrukcją jakiegoś kolesia!Tak tam wszystko wiedzą!). Następnie 4 lutego przyjechałem na test próbny, który zdałem bez żadnych problemów. Myślałem że góra do końca lutego odezwą się do mnie telefonicznie bądź listownie ale do tej chwili nie mogę się doczekać żadnej wiadomości a tak jak pisałem wcześniej nikt nie odbiera ode mnie telefonu. Dzisiaj dzwoniłem 3 razy do oddziału ale oprócz standardowego "rozmowa jest nagrywana" nikt nie podniósł słuchawki. A i jeszcze jedno: Myślisz/Myślicie że jak się w końcu odezwą a będzie to przed 25 maja(wyczytałem na forum, że wtedy ma być II etap) to pojadę na egzaminy? Pozdro
jaras jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 17:56   #216
szwaku
Raczkowanie

jaras ja poświadczenie złożyłem po psychotestach we wrześniu i a styczniu jeżdziłem pisać oświadczenia i w marcu dostałem poświadczenie takze to trwa do 6 miesięcy. Tak może tak być że zadzwonią tydzień przed egz i powiedzieć że jedziesz na II etap to jest możliwe nawet mi to mówili ze tak może być i trzeba być zawsze gotowym:ma d:
Stary 2009-04-28, 19:05   #217
eleonore1
Rozeznanie

jaras no to ja na Twoim miejscu szykowałabym sie na II etap na koniec maja. do mnie też nie dzwonili. sama dzwoniłam i pytałam-rozumiem-Twoich telefonów nie odebrano... ale mogą się odezwać w jakikolwiek sposób nawet kilka dni przed i zaprosić. ja miałam próbny też w lutym i mi powiedziano że na pewno pojadę... więc : do zobaczyska!

Chaoz : wielki szacun i ukłon.
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 21:59   #218
jaras
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedź i pocieszające słowa Dobrze więc zrobiłem nie przerywając nauki i ciągle ćwicząc. Do zobaczyska więc na egzaminach (oby) i do usłyszenia. Pozdro
jaras jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 06:23   #219
Onaaa23
Raczkowanie

hey hey ja dostalam juz pismo z informacja o II etapie, tak jak bylo pisane na forum : miedzy 25 a 29 maja o konretnej dacie beda informowac telefonicznie, wiadomo ze ketrzyn i ze trzeba bedzie stawic sie o 7 rano ... kurde cienko z kondycja
Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 09:14   #220
szwaku
Raczkowanie

No to super Onna ja jeszcze czekam. U mnie cienko z obcymzresztą nie wiadomo czy dojdę do tego obcego.

ELEONORE jak rozwiązywałaś te testy z niemca to nie wydawało Ci się że w pytaniach tam gdzie się wybiera czasami pasuje więcej niż jedna odp??tzn chodzi mi o to że co byś nie wybrała to bedzie dobrze heheh
Stary 2009-04-30, 09:55   #221
eleonore1
Rozeznanie

siemka!
Onaaa napisz z czym sobie nie radzisz ze sprawnościowki... bo ja to chyba sobie pompki odpuszczę po tym co przeczytałam na tym forum że co drugą albo nawet co trzecią liczą na egzaminie, to chyba nie ma sensu się katować... szwaku: szczerze to ja nie na wszystkie pytania (te gdzie są warianty a, b, c) odpowiem... ale te na które znam odpowiedź na pewno tylko jedna jest prawidłowa. podaj mi przykład gdzie uważasz że jest inaczej to podumamy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-30, 10:20   #222
szwaku
Raczkowanie

ELEONORE masz jakieś ściągi hehe bo ja nie moge zaczaić tych wszystkich podobnych zwrotów np. dir deiner dich deinem a) Ihren b) Ihrer c) deiner d) deinen ihr es b) es ihr c) ihn ihr d) ihn ihnen poje.........to wszystko hehe ale bedzie strzelanie heheh może ustrzele te 10pkt szkoda że z pośród trzech albo dwóch sie nie wybiera heheh
Stary 2009-04-30, 12:23   #223
eleonore1
Rozeznanie

szwaku... mi te zaimki osobowe też się nie podobają... nie tylko one... nie pozostaje nic innego jak tylko czytać, przypominać i utrwalać sobie te najważniejsze rzeczy... ja teraz zabrałam się za powtórki z wos-u. tyle tego że nie sposób zapamiętać... o dżizes po co mi to było?! ściągi szwaku powiadasz... mam różne, piękne , kolorowe książeczki z niemca z których powinnam korzystać (jakoś czasu brak?) ale żadnych ściąg.
Stary 2009-04-30, 12:36   #224
szwaku
Raczkowanie

Ja to już chyba podziękuje temu Niemcowi heheh spróbuje się nauczyć tylko np.jakieś wizyty u lekarza,restauracje ,jak zapytać o jakiąś drogę, czyli coś jak te pytania z różnych sytuacji i tyle bedzie mojej nauki bo gramatyki to i ak sie już nie naucze całej bo jedno czytam zaraz druga regułka i pierwszej nie pamiętam heheh a z wosu to jeszczcze nie zaglądalem czytałem sobie testy z policji tam jest ok 600 pytań i są te same co w straży takze mysle ze coś może być, pozatym zrobiłem sobie najwazniejsze daty z historii no i konstytucje sobie przeczytam może jakoś pójdzie to wszystko No ja tez nie wiem po co mi to było heheh jak pierwszym razem patrzyłem na to wszystko to myslałem "tyle czasu bedzie na to wszystko że na maxa można wszystko zdać......." heheh a teraz to siedzi leń w i nic sie nie chce tylko brac ruzge i po tyłku
Stary 2009-04-30, 13:11   #225
eleonore1
Rozeznanie

znowu się uśmiałam... ale chyba trzeba siąść i płakać nad sobą taka sama refleksja mnie dopadła. w lutym myślałam że jeszcze kupa czaaasuuuu a teraz to będzie kupa ale z egzaminu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-30, 14:27   #226
Onaaa23
Raczkowanie

eleonore mi bedzie ciezko z biegiem na 600 bardzo malo biegałam, pompki, brzuszki, ławeczki ciagle cwicze i nie jest zle, ale w ciagu dnia co chwile padam na podłoge cwicze te cholerne pomki, brzuszki rano w obiad i wieczorem, miedzy czasie laweczki. Eleonore nie przestwaj cwiczyc , jest mniej wiecej miesiac dasz rade tylko rób je tak jak na egzaminie trzeba czyli przy waskim rozstawie rąk, ja mysle ze pomki wycwicze szybciej niz kondycje na 600 m.... masakra.... biegu chyba nie zalicze kuźwaaaaaaaaaaaaaaaaa .........
Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 16:42   #227
eleonore1
Rozeznanie

hej!... Onaaa, zostaje jeszcze koperta i ten cholerny skok. ja na długim dystansie też się nie popiszę po 400 metrach dostaję zadyszki, jeśli dobiegnę do tych 600 to chyba płuca wypluję... wesoło będzie zobaczysz Onaaa, trzeba było zacząć biegać zanim się złożyło papiórki wiesz, niby takich słabych rąk nie mam do tych pompek ale jestem wysoka i ciężko mi udźwignąć cielsko... ćwiczyć nie przestaję ale skoro nie widzę efektów to chyba nie ma co marzyć że za miesiąc zdarzy się cud... gdyby tak doba wydłużyła się do 48 godzin....
Stary 2009-04-30, 18:10   #228
gosiaczek020
Przyczajenie

Hej wszystkim ja już byłam na jednych egzaminach w Ketrzynie 6 czerwca ale oblałam teraz jade na kolejne w maju pod koniec jak macie pytania piszcie

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

upsss 6 stycznia pomyliło mi sie
gosiaczek020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 19:07   #229
eleonore1
Rozeznanie

hej gosiaczek... w tak krótkim odstępie czasu można podchodzić kolejny raz do egzaminów? pocieszające... dużo dziewczyn poległo na sprawności? na czym najwięcej? wszystkie przebiegłyście te 600 m? bo my tu z <Onaaa> dumamy jak przebiec i nie skonać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-30, 20:45   #230
szwaku
Raczkowanie

Oj Obitki Kobitki heheh Wy już o biegach myślicie a ja nie wiem czy do nich dojdę hehe bo raczej ze sprawnościówką nie będę miał problemów no tylko że trzeba do niej sie jakoś przedostać gosiaczek pisz jakie miałas pytania na ogólnym wszyscy chyba to chcemy zobaczyć: D a co do pompek to chłopa pod siebie i ćwiczyć:czarodziej :heheh kupcie dla mnie peruke to za Was bede biegał
Stary 2009-04-30, 21:09   #231
stranger girl
Przyczajenie

Hej
Gosiaczku życzę ci powodzenia tym razem, oczywiście napisz czy z tymi pompkami rzeczywiście taka masakra i czy ręce muszą być dokładnie jak barki wogóle to napisz ogólnie jak było HELP!!! A ile osób biegnie na 600 jednocześnie?
stranger girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 09:27   #232
gosiaczek020
Przyczajenie

hej testy ogolne i z jezyka nie byly tak straszne szczerze to nie pamietam pytan bylam w strasznym stresie wiem ze bylo duzo histori i pare prostych pytan . co do pompek too luzik boo nie patrzyl czy sa az tak dobrze wykonane tylko zeby wygladaly jak pompki i oczywiscie trzeba sie na machac hehe ja zrobilam 20 ale uzanał mi 14 , koperta i skok w dal tez bajka najgorzej ławeczka i bieg boo musiałysmy biegac na polu przy -25 stopni najgorsze mrozy na mazurach i na tym poległam. Ale jestem dobrej mysli w trzy tygodnie mozna sie wycwiczyc POWODZENIA !!! dziewczyny dacie rade najwazniejsze jest dobre nastawienie
Stary 2009-05-01, 10:30   #233
szwaku
Raczkowanie

no to ładnie -25hehe żeby teraz nie było +35 bo też będzie ciężkopowiadasz że testy z obcego nie straszne jak ktoś już ma 3 lata przerwy to coś ustrzeli na zaliczenie ?? a co do wiedzy ogólnej to pytania z historii polski?daty? jeszcze się można nauczyć chyba heheh
Stary 2009-05-01, 12:59   #234
gosiaczek020
Przyczajenie

Nie wiem jak będzie teraz ale wtedy zdali wszyscy język i ogólny a wf parę osób nie zdalo wlacznie ze mna hehe wiec nie jest zle
Stary 2009-05-01, 13:58   #235
szwaku
Raczkowanie

Oj Gosiaczek przypomnij sobie jakieś pytania hehehe
Stary 2009-05-01, 15:04   #236
rekrut5
Raczkowanie

Chcesz to masz. Kiedy oficjalnie uznano chrześcijaństwo za religie? Kto odkrył drogę morską do Indii? Kiedy ukształtowała się granica II Rzeczpospolitej? Kiedy była inwazja wojsk układu warszawskiego na Czechosłowację(w 2008 była rocznica i głośno było o tym w mediach)? Kto był pierwszym premierem III rzeczpospolitej? Jakie partie aktualnie należą do koalicji rządowej? Jakie prawo jazdy uprawnia do jazdy motocyklem (albo to pytanie było odwrotne do czego uprawnia prawo jazdy kategorii A)? Ponadto było pytanie związane ze stopniami SG (który stopień należy do SG), kompetencjami (prezydenta, premiera, sejmu), instytucjami UE (typu gdzie się znajduje siedziba ...), było pytanie związane z konferencją dotyczącą II wojny światowej (teherańska, jałtańska, poczdamska) ale nie pamiętam już o co dokładnie chodziło.
rekrut5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 15:11   #237
szwaku
Raczkowanie

o kur...troc he sie przestraszyłem tego heheh
Stary 2009-05-01, 15:27   #238
gosiaczek020
Przyczajenie

O właśnie te wszystkie pytanka były ale nie było aż tak tragicznie zawsze można było strzelić hehe
Stary 2009-05-01, 16:17   #239
szwaku
Raczkowanie

Rekrut my7ślisz ze te pytania juz teraz bede inne czy mogą sie powtórzyć ??

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Powtórka---------Rekrut myslisz że te pytania mogą sie powtórzyć czy raczej będą inne??
Stary 2009-05-01, 17:32   #240
eleonore1
Rozeznanie

hello, nie sądzę szwaku by te pytania się powtórzyły, aż na takie szczęście bym nie liczyła.... co prawda dobrze wiedzieć wokół czego w ogóle ten test się kręci, no nic... wracam do mojej ulubionej lektury-powtórki z historii
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości