|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Małgosia
ja trzy lata temu jak zmieniałam pracę zjechałam do 40 kg i wreszcie byłam z siebie zadowolona no ale w ciągu kolejnego roku wróciłam do swoich 48. Ale to fakt że waga a figura i wymiary to dwie różne sprawy. Tłuszcz jest najlżejszy, osoba szczupła ale z ładną masą mięśniową będzie cięższa od tęgiej ale słabo umięśnionej Kuroikaze, aha, to też Ci przybywa w talii, no cóż w ciąży to zrozumiałe Jaowszem, zawsze miałam problem z kupnem ubrań bo przy wąskiej talii miałam 90 w biodrach Dopiero odkąd biodrówki weszły w modę mogę normalnie spodnie kupić, wcześniej wszystko trzeba było zwężać. Ty skoro masz wąskie biodra to przynajmniej proporcjonalna zawsze byłaś ale pewnie teraz po ciąży do swojej talii już nie wrócę a i w biodrach powoli przybywa więc pewnie dogonię rychło swoja mamę Aha, a wcięcia za dużego też nigdy nie miałam bo i pod biustem i w ramionach jestem wąska.
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jaki to jest NORMALNY BÓL ja sie nie mogłam ruszyć z łóżka.... zaczęło mnie nawet piec w jajnikach i z tyłu...........Wizyte mam dopiero we wtorek ja to nawet nie wiem co to jest twardnienie macicy;/ Brzuch robi mi się twardy to fakt ale nie wiem czy to to... Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-01-09 o 15:57 |
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Malgosia to wzrost i wage masz taka jak ja
![]() ja tez mam dol szerszy.. i waska talie ![]() maugoszatka mi tez sie wkreca ze urodze zawczesnie.l.
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
kuroikaze miałam duży problem ze spodniami
ale i tak te odstające trudno było dostać. Ale jak mieszkałam w GD i jak teraz odwiedzam rodzinkę to znalazłam tam sklep w którym wszystkie spodnie w rozmiarze 32 są przecenione na 35 zł a większe rozmiary tego samego fasonu po 140 zł bo kobita mówiła że nigdy jej nie schodziły. Jak ja wparowałam to kupiłam od razu 4 pary i tak co jakiś czas jak jestem to się obkupuję |
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
A nie miałaś ospy? Spokojnie, niby czemu miałabyś mieć przedwczesny poród? Ja ciągle odczuwam jakieś bóle, wydaje mi się że w naszym stanie to naturalne.
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
gosikk_s, bo się oczywiście naczytałam i nasłuchałam na tej głupiej szkole rodzenia o porodach w 5,6 i 7 miesiącu. I jak dostaję tych bolesnych skurczy to od razu myślę o najgorszym, że urodze dziecko i będą je podtrzymywali przy życiu dopóki nie umrze. Tak było w przypadku mojej znajomej, urodziła ok 5 mies i to dziecko podtrzymywali jej przy życiu kilka miesięcy!!! To musi być straszne jeśli się wie, ze dziecko i tak nie ma szans na przeżycie
![]() U nas są te cholerne zmiany ciśnienia i halny... Podhale w końcu:/ I pełno tu poronien/przedwczesnych porodów. A w nocy i wczoraj serce pikało mi jak oszalałe Ospe miałam ale różyczki nie miałam :P Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-01-09 o 16:07 |
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
niebezpieczna w ciazy jest wllasnie rozyczka
ospa nie jest niebezpieczna raczej maugoszatko nie boj sie.. ja tez sobie wkrecam dzis tez dostalam bole i az glupia liczylam co ile sa bo myslalam ze zaczne zaraz rodzic.. ostatanio w gazecie pokazany byl 23 tygodniowy wczesniak dzieki lekarza udalo mu sie przezyc ..pewnie ma sie dobrze
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
u Nas napewno by nie przeżył, nasz szpital olewawczo podchodzi raczej....! W końcu taki wiejski rejon...
Ja teraz mam schiz, że dziecko się nie rusza a nawet jak coś się rusza to są to moje gazy...BOZEE Zwariuje w tej ciąży, na prawde ![]() ![]() Tak się boję, że coś będzie nie tak jak powinno.... |
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-01-09 o 16:21 |
|
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Ano właśnie co do tej ospy...to mam wrażenie, że moja matka mnie okłamuje i że ten jej uczeń ma różyczke! chyba już popadam w jakąś manie...Ospą wiem , że mało pradopodobne, ze się zarażę ale ta ewentualność jego różyczki doprowadziła mnie dzisiaj do płaczu, chociaż matka nie potwierdziła, że to różyczka tylko powiedziała: mama ucznia twierdzi, że to ospa ale idą jeszcze do lekarza sprawdzić. A ten uczeń od tygodnia łaził normalnie do szkoły i usypiał na lekcjach...Boze,wszystko mnie swędzi:P
|
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak czy inaczej dziękuję za pocieszenie, pewnie wcześniej wykituję z nerwów na serce niż na coś zachoruję czy urodzę...;P ;P
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, wszystko będzie dobrze...
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-01-09 o 16:27 |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
twoja mama miala rozyczke??
rozyczka sie rozni od ospy.. ![]() wiec jego mama napewno by rozpoznala.. chyba nie mozna tych chorob pomylic.. wygladaja zupelnie inaczej Nie martw sie **apropo rozyczki jest ona niebezpieczna w ciazy -bo powstaja wady rozwojowe u dziecka ale najbardziej grozna w 1 trymestrze.. a my juz 1 mamy za soba
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
moja mama miała różyczkę ponoć. W ogóle to taka heca, że ona chodziła do pracy(będąc w ciąży ze mną) kiedy to panowała zaraza różyczki i prawie wszystkie dzieci chorowały.Hehe,ale w ciązy nie złapała
Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-01-09 o 16:36 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz
skoro miala rozyczke to nie ma opjci zeby ja przyniosla z pracy i cie nia zarazila maugoszatko ty to czasem jak cos slonce walniesz to ja sie zwijam ze smiechu hehe ![]() dzisiaj na jakis watku na INTYMNYM przeczytalam jak dziewczyna napisala cos takiego '' mam bardzo obfita miesiaczke i ostatanio mi cos wylecialo.. tak mialo ze 2-3 cm.. czy to kawalek watroby?wygladalo jak watroba'' hahaha niesamowite
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
hahahaha
![]() nie no ja nie chociaz powiem ci ze ja sobie wkrecam sama choroby...wkrecilam sobie kilka razy raka pluc:O Grzybice itp itd.. wymieniac by i wymieniac..
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
gosikk ale biodrowki przynajmniej kupisz mi wszystkie z tylka leca
bedziemy marudzic p ociazy ze cos nie chce waga zleciec w dol, bo roznie to z roznymi dziewczynami bywaesti a to Ci sie udalo ! nie dosc ze tanio to jeszcze dobry rozmiar zazdroszcze ja mam ten sam problem, zawsze musialam miec pasek.maugoszatka a kiedy idziesz do ginekologa? nie wkrecaj sobie, bo imbardziej sobie bedziesz wkrecac tym moze byc gorzej. Ty chyba faktycznie predzej z nerwow zawalu dostaniesz :P pioglot watroba hehehe dobre
|
|
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
Już w domku... Wcinam krokiety...
![]() A wiecie co... ja właśnie sobie pomyślałam... że czas trochę podszkolić TŻ. Muszę go troszkę w tych "domowych" obowiązkach pogonić. Owszem pomaga mi ale chyba muszę go jeszcze przycisnąć. Bo jak się okaże że muszę leżeć, albo jak urodzę i będę się dużo dzieckiem zajmować, to będzie musiał o wiele więcej robić. Także do czerwca mam czas. Bo ja popieram partnerstwo i robienie pół na pół... (zołza ze mnie) |
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sepse to i ja mialam.. pamietam jak u mnie w Plocku bylo o niej glosno.. codziennie widzialam u siebie plamki.. jakies.. ![]()
|
|
#233 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaetego marze ze dzidzia wlasnie po mnie oczka bedzie miec a wloski po mojm tzCytat:
Cytat:
bo jeszcze zachorujesz... czasem sie tak zdarza... nie mysl o tym ![]() Cytat:
moje rodzenstwo chorowalo na ospe i ja sie nagle zarazilam... wyskoczyly mi takie duze krosty... poszlam do lekarza i co sie okazalo?? rozyczka niezle.... w sumie pozniej mama mowila ze wlasnie!! przeciez ja juz ospe mialam a nie wiem od kogo sie moglam zarazic jak byly wakacje i z rodzenstwoem tylko przebywalam ![]() Cytat:
nie no zaraz umre ![]() ![]() watroba !!!!!!! nie wytrzymam.... dobrze ze jej mozg nie wypadl ![]() ![]() :rot fl:
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
kochane nie wiem co mi sie kurde dzieje z moim ukladem pokramowym ale ja codziennie na obiad jem .... ryz
![]() z kawalkami kurczaka i sosem i mam tak juz od paru tygodni tak mi smakuje ze szok.. tyle ze sosmusze co jakis czas zmieniac hehe bo sie nudzi moja mama powiedziala ze chinczyk bedzie
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
poliglot, nie przejmuj się.... ja wczoraj na kolację zjadłam 3 grapefruity...
![]() Dziś w pracy 2..., zaraz zjem trzeciego. A tak co dzień to staram się w 2 mieścić. ![]() No i potrafię zjeść np. 5 kiwi naraz. ![]() O 21 mam dziś wizytę u lekarza.... Mam nadzieję że z Antosiem wszystko ok....
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam taka ochote na owoce ze tez potrafie zjesc naaraz cale kilo!
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja też bym chętnie pojadła placuchów ale kto mi ziemniaki potrze? Musze do niedzieli czekać, aż Mąż wolne będzie miał! Cytat:
bo jak czytam te listy to się zastanawiam czy szafę kupić nową i zabrać ze sobą!!! Dziewczyny popytajcie mam, sióstr itd. czy rodziły przed czy po czy w terminie bo to niby genetycznie uwarunkowane (to czy poród będzie lekki itd. już nie) ale "tendencje terminowe" niby genetycznie przekazywane są.1. pierwsze oficjalne zakupy dla mojej niuni 2. to dostałam od bratowej 3. GOSSIK TRZECIA FOCIA JEST DLA CIEBIE ja myślę, że wyłazi z Ciebie teraz ciut ta anoreksja (z tym strachem o wagę i biodra itd.), ja przed ciążą i planami zajścia w nią wyglądałam tak jak na foci widzisz, a teraz spójrz w avatarek to też ja! mam do przodu 12-13 kg w 30tc i czasem pomarudzę ale co tam ... schudniemy po porodzie, się nie bój!!!
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
gabriela - ciuszki super.... tylko wydaje mi się że zanim dziecku ten soczek witaminkę dasz - to on się przeterminuje
![]() No moja mama rodziła braci moich w 8 miesiącu. Ja się zaczęłam w 3 rodzić, ale założyli szwy i leżała w szpitalu i dotrzymała do 8....
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapytalam o to ostatnio mojego gina i powiedzial, ze to normalne i mam sie nie martwic
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze je wpisac na liste rzeczy, ktore ma przygotowac mama na moj wielki come back do kraju Oj Malgosiu ze mnie gorsza zolza... Od jakis 2 miesiecy nic nie robie w domku (nie liczac gotowania i czasami zmywania)... Sprzatanie calego mieszkania, pranie, wynoszenie smieci...wszystko robi TZ... Szkoda mi go troche i czasami mam wyrzuty sumienia, ze tak go wykorzystuje Ale i tak popieram...przycisnij swojego, niech przejmie paleczke gospodyni domowej ![]() Aaaa i narobilas mi apetytu na grejpfruty Zaraz polece do sklepu, bo nie wytrzymam Gabi ale mialas booski brzuch
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

ja trzy lata temu jak zmieniałam pracę zjechałam do 40 kg i wreszcie byłam z siebie zadowolona
no ale w ciągu kolejnego roku wróciłam do swoich 48. Ale to fakt że waga a figura i wymiary to dwie różne sprawy. Tłuszcz jest najlżejszy, osoba szczupła ale z ładną masą mięśniową będzie cięższa od tęgiej ale słabo umięśnionej
Ja
Dopiero odkąd biodrówki weszły w modę mogę normalnie spodnie kupić, wcześniej wszystko trzeba było zwężać. Ty skoro masz wąskie biodra to przynajmniej proporcjonalna zawsze byłaś 

Boje sie, bo ja z nią mieszkam!!!Ehh

**

Moglabym je jesc codziennie, tylko leniuszkowi nie chce sie trzec ziemniakow
Jutro TZa zagonie, bo mam ochote na wiecej i wiecej 
Musze je wpisac na liste rzeczy, ktore ma przygotowac mama na moj wielki come back do kraju