Klub pijaczek oliwy z oliwek :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 11:17   #211
siwa anka
Rozeznanie

Dot.: Klub pijaczek oliwy z oliwek :)

Cytat:
Napisane przez shinodka Pokaż wiadomość
tak czytam te wasze rozważania na temat oliwy i tak się zastanawiam, dlaczego żadna z was nie poszukała w innych smakach olejów Np Olej z pestek dyni - smaczny, wchodzi bez popitki - chociaż drogi ok 20-30 zł za 250 ml.
Kolejnym wartym uwagi, smacznym, zdrowym i drogim ( w Polsce ) jest olej z orzecha włoskiego. Albo olej sezamowy. Moim zdaniem najlepiej szukać olejów tłoczonych na zimno, chociaż ekspertem nie jestem. Poza tym, czasami to 20-30 zł rozhulają się tu i ówdzie, a raz na jakiś czas ( powiedzmy na 2 tygodnie ) można przeznaczyć na taką buteleczkę.

A zamiast męczyć się ze smakiem oliwy - to sru ją do potraw, a pić coś o lepszym smaku. Ja tam lubię oliwę w potrawach, a nie wiem czy mogłabym się przemóc żeby ją wypić
Właśnie dlatego piję lniany i avocado.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez marcin_szuscik Pokaż wiadomość
Jeżeli oliwa nie ma smaku, zapachu i smakuje jak olej to raczej nie jest tłoczona na zimno, ale rafinowana (ten proces sprawia, że oliwa zatraca wszelkie właściwości smakowe, zapachowe i zdrowotne). Poza tym, oliwy NIE przechowuje się w lodówce! Szkoda oliwy! To nie olej lniany!
Pisała przecież, że ma tłoczoną na zimno. Oliwa z oliwek ma to do siebie, że bardzo jest "olejowa" w smaku i zapachu.

A z przechowywaniem w lodówce...masz rację, nie wiem czemu się pomyliłam, tylko olej rafinowany pakuję do lodówki, a zimnotłoczone normalnie w pokojowej temp. Lnianego - zimnotłoczonego też w życiu bym do lodówki nie wstawiła.

- Jakie to ma znaczenie, jeśli pomożesz tylko jednemu?
- To ma znaczenie dla tego, którego uratuję.
siwa anka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 08:23   #212
exoexo
Raczkowanie

Dzieki za odpowiedzi

Przed zakupieniem zorientowalam sie co kupic i w widocznym miejscu pisze ze jest tloczona na zimno, wylacznie za pomocĄ srodkow mechanicznycznych z najwyzszej klasy oliwek. Mam nadzieje, ze tak jest naprawde, ale coz... moze byc roznie..

Teraz zaczela byc troche gryzaca ale ustaje to po sekundzie Generalnie nie wiem czy to dobry objaw. Smak ten sam.

Co do skutkow... Pije od jakiegos miesiaca. ZAczelam pic zeby zmniejszyc wypadanie wlosow- niestety zero efektow. Cera tez sie jakos nie poprawila

Edytowane przez exoexo
Czas edycji: 2011-11-10 o 10:17
exoexo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 09:23   #213
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez exoexo Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi

Przed zakupieniem zorientowalam sie co kupic i w widocznym miejscu pisze ze jest tloczona na zimno, wylacznie za pomocom srodkow mechanicznycznych z najwyzszej klasy oliwek. Mam nadzieje, ze tak jest naprawde, ale coz... moze byc roznie..

Teraz zaczela byc troche gryzaca ale ustaje to po sekundzie Generalnie nie wiem czy to dobry objaw. Smak ten sam.

Co do skutkow... Pije od jakiegos miesiaca. ZAczelam pic zeby zmniejszyc wypadanie wlosow- niestety zero efektow. Cera tez sie jakos nie poprawila
Jeśl pijesz zwykłą oliwę - coś co praktycznie nie ma właściwości leczniczych efekt otrzymasz po dobrych kilku miesiącach, przerzuć się może na oleje typowo lecznicze: z wiesiołka, lniany.

Edytowane przez siwa anka
Czas edycji: 2011-11-10 o 09:35
Stary 2011-11-10, 10:16   #214
exoexo
Raczkowanie

Oliwe polecila mi znajoma ktora mowila ze poprawila jej sie cera i przestaly wypadac wlosy po dosc krotkim czasie. Ale to pewnie na kazdego inaczej dziala.

Nad wiesiolkiem sie zastanawialam - nawet zalozylam tu temat, ale ludzie tez pisali o braku efektow

Nad lnianym jeszcze nie myslalam ale chyba sprobuje w takim razie jak mi sie oliwa skonczy)
exoexo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 10:52   #215
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez exoexo Pokaż wiadomość
Oliwe polecila mi znajoma ktora mowila ze poprawila jej sie cera i przestaly wypadac wlosy po dosc krotkim czasie. Ale to pewnie na kazdego inaczej dziala.

Nad wiesiolkiem sie zastanawialam - nawet zalozylam tu temat, ale ludzie tez pisali o braku efektow

Nad lnianym jeszcze nie myslalam ale chyba sprobuje w takim razie jak mi sie oliwa skonczy)

To może ona stosowała tez inne rzeczy. Mi wiesiołkowy olej i olej lniany też pomagają, ale ja je: piję, wciera we włosy i w skórę głowy, balsamuję ciało, płuczę jamę ustną olejem, robię olejami OCM. Ale i zdrowo się odżywiam...wiec wiesz wszysko razem wziete - efekty da bardzo szybko...

Edytowane przez siwa anka
Czas edycji: 2011-11-10 o 10:59
Stary 2011-11-13, 22:39   #216
jola5014
Przyczajenie

Witam -przez parę miesięcy bolało mnie w lewym boku,siedząc na krześle ból był bardzo mocny ,zrobiłam wyniki i okazało się że wyniki mam dobre.Piłam przez miesiąc oliwę z oliwek,i do dzisiaj nie czuję w lewym boku żadnego bólu .Smak mi nie przeszkadza nie dodaję do oleju nic piję taki jaki jest .Przestalo mnie boleć więc zrobiłam sobie przerwę zapominając o oleju z oliwek.Dwa tygodnie temu dały mi znak nerki na które często chorowalam,miałam piasek na nerkach.Przez pewien czas puchły mi stopy,pod skórą czułam galaretę ,a to ze palę papierosy strach mnie ogarnia że cos jest nie tak ze mną.Powiem wam że pijąc olej z oliwek przez dwa tygodnie -wstając rano nie mam już tak spuchnietych stóp ,nie bolą mnie nerki,olej oczyszcza z nikotyny,toksyn-i już się obiecałam że przez cały czas będę piła olej z oliwek-nie robiąc żadnej przerwy.Rano załatwiając sprawy fizjologiczne -mocz mój był ochydnie cuchnący .Widzę na prawdę poprawę.
jola5014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 20:12   #217
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jola5014 Pokaż wiadomość
Witam -przez parę miesięcy bolało mnie w lewym boku,siedząc na krześle ból był bardzo mocny ,zrobiłam wyniki i okazało się że wyniki mam dobre.Piłam przez miesiąc oliwę z oliwek,i do dzisiaj nie czuję w lewym boku żadnego bólu .Smak mi nie przeszkadza nie dodaję do oleju nic piję taki jaki jest .Przestalo mnie boleć więc zrobiłam sobie przerwę zapominając o oleju z oliwek.Dwa tygodnie temu dały mi znak nerki na które często chorowalam,miałam piasek na nerkach.Przez pewien czas puchły mi stopy,pod skórą czułam galaretę ,a to ze palę papierosy strach mnie ogarnia że cos jest nie tak ze mną.Powiem wam że pijąc olej z oliwek przez dwa tygodnie -wstając rano nie mam już tak spuchnietych stóp ,nie bolą mnie nerki,olej oczyszcza z nikotyny,toksyn-i już się obiecałam że przez cały czas będę piła olej z oliwek-nie robiąc żadnej przerwy.Rano załatwiając sprawy fizjologiczne -mocz mój był ochydnie cuchnący .Widzę na prawdę poprawę.
Mogę tylko tyle powiedzieć, że zapach świadczył o tym, że organizm oczyszcza się z toksyn. Barwę pamiętasz? Jeśli był ciemnożółty, brunatny, i sprawiał wrażenie ciężkiego niemal gęstego powinnaś się cieszyć, bo są to objawy wspomninego oczyszczania.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Jak powstaje olej/tłuszcz kokosowy? Po czym poznać rafinowany tłuszcz kokosowy?

Stary 2012-01-06, 22:26   #218
aayaka
Przyczajenie

GG do aayaka

Dołączam do klubu piłam przez ponad pół roku oliwę z oliwek i przestałam ale koniecznie muszę znów zacząć! Nie zwróciłam uwagi, czy moje włosy/paznokcie/skóra mają się lepiej ale reszta mojego organizmu z pewnością! Jednym z głównych powodów, dla których polecam oliwę jest hmm odwiedzanie toalety Standardowo miałam w zwyczaju robić to co 2-3 dni. Po oliwie zaczęłam regularnie- codziennie rano Poza tym oliwa oczyszcza wątrobę, korzystnie wpływa na moje samopoczucie i łatwiej po niej schudnąć.

Mój sposób na picie oliwy: Na czczo w kieliszku wymieszać oliwę z sokiem (może być pół na pół lub 3 łyżeczki oliwy resztę soku) i popić czystym sokiem. Koniecznie po 15-30 min coś zjeść (Zdarzyło mi się potem nie zjeść ale czułam się fatalnie). Przyznam, że na początku wizja picia oliwy nie przypadła mi do gustu ale nie jest to tak obrzydliwe jak sądziłam(a łatwo się obrzydzam)

Pozdrawiam!
aayaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 14:27   #219
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aayaka Pokaż wiadomość
Dołączam do klubu piłam przez ponad pół roku oliwę z oliwek i przestałam ale koniecznie muszę znów zacząć! Nie zwróciłam uwagi, czy moje włosy/paznokcie/skóra mają się lepiej ale reszta mojego organizmu z pewnością! Jednym z głównych powodów, dla których polecam oliwę jest hmm odwiedzanie toalety Standardowo miałam w zwyczaju robić to co 2-3 dni. Po oliwie zaczęłam regularnie- codziennie rano Poza tym oliwa oczyszcza wątrobę, korzystnie wpływa na moje samopoczucie i łatwiej po niej schudnąć.

Mój sposób na picie oliwy: Na czczo w kieliszku wymieszać oliwę z sokiem (może być pół na pół lub 3 łyżeczki oliwy resztę soku) i popić czystym sokiem. Koniecznie po 15-30 min coś zjeść (Zdarzyło mi się potem nie zjeść ale czułam się fatalnie). Przyznam, że na początku wizja picia oliwy nie przypadła mi do gustu ale nie jest to tak obrzydliwe jak sądziłam(a łatwo się obrzydzam)

Pozdrawiam!
Pomądrzę się. Twoje problemy z wizytami niekoniecznie mają związek z działaniem oliwy. Może po prostu brakuje błonnika w Twojej codziennej diecie (odżywianiu) i stad tak rzadkie wizyty . Błonnik działa jak szczoteczka na nasze jelita, wyczyści każde miejsce z zalegających resztek i ułatwi ich przesunięcie w dół i potem samo wydalenie. Jedz codziennie przynajmniej jedno jabłko, trochę ziaren w pieczywie, albo muesli.

Stary 2012-01-18, 18:26   #220
Ekstazaa
Rozeznanie

Piłam 2 łyżki oliwy z oliwek codziennie przez prawie 2 miesiące. Efekty? Jeśli chodzi o włosy - zerowe. O cerę - bardziej nawilżona i elastyczna, ale też bez szału. przynajmniej takie moje odczucia.
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 10:02   #221
ElRita
Raczkowanie

Moim zdaniem oliwa z oliwek ma właściwości lecznicze. Podam dwa przykłady z życia wzięte. Oliwa z oliwek delikatnie podgrzana regeneruje paznkcie - stają się one twarde i błyszczące. Miałam kiedyś problem z porannymi bólami gardła - nieznośnie drapanie i konieczność odchrząkiwania. Leczyłam się u jednego lekarza ale przy braku efektów udałam się do znanej lecznicy w Wa-wie. Tam dostawałam apteczne lekarstwa ale one nie zlikwidowały problemu. W końcu pani doktor odwołała się do natury i zaleciła picie na czczo oliwy z oliwek rano oraz picie soku z aloesu i problem znikł Dobre jakościowo jedzenie jest najlepszym lekarstwem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-19, 18:17   #222
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
Moim zdaniem oliwa z oliwek ma właściwości lecznicze. Podam dwa przykłady z życia wzięte. Oliwa z oliwek delikatnie podgrzana regeneruje paznkcie - stają się one twarde i błyszczące. Miałam kiedyś problem z porannymi bólami gardła - nieznośnie drapanie i konieczność odchrząkiwania. Leczyłam się u jednego lekarza ale przy braku efektów udałam się do znanej lecznicy w Wa-wie. Tam dostawałam apteczne lekarstwa ale one nie zlikwidowały problemu. W końcu pani doktor odwołała się do natury i zaleciła picie na czczo oliwy z oliwek rano oraz picie soku z aloesu i problem znikł Dobre jakościowo jedzenie jest najlepszym lekarstwem.
I nie bez powodu cukrzycę, raka ludzie leczą zdrową dietą, bez uzycia żadnej chemii i leków!!

A co do oliwy: płukanie ust olejem też wzmacnia prawie pół organizmu ;-)

Stary 2012-03-28, 15:16   #223
Blond Wenus
Raczkowanie

Pić to chyba bym nie piła ale za to od jakiś 4 miesięcy raz w tygodniu przed myciem włosów nakładam oliwę Basso (z Kauflandu) na całe włosy zmieszaną z kilkoma kroplami oleju rycynowego,trzymam to z godzinę pod folią i ręcznikiem i potem normalnie myję szamponem i odżywka normalna na koniec.. I to jest niesamowite jak one teraz wyglądają. Kiedyś to miałam niektóre włosy pourywane gdzieś w połowie, wysuszone na maxa a teraz normalnie Hollywood..haha..Mu sicie się za to zabrać raz w tygodniu i jesteś happy
Blond Wenus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-21, 10:36   #224
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Witam!
Świetny wątek! Zupełnie nie rozumiem tych przegadywań i niedowierzań. Czyżbyśmy naprawdę mieli aż tak niedoinformowane społeczeństwo? Drogie Panie nie wiecie, że Włoszki, aby zachować młody wygląd i ochronę skóry przed słońcem (a właściwie przed wysuszeniem) piją codziennie na czczo łyżkę oliwy? To naprawdę świetny sposób na wzmocnienie, odżywienie i nawilżenie całego organizmu, oraz ochronę serca. Oliwa Ekstra Virgin nie zawiera cholesterolu, ale posiada cenne dla nas tłuszcze jednonienasycone i stanowi dobre źródło podstawowego kwasu tłuszczowego - kwasu linolowego. Oliwa z oliwek zawiera także kwas oleinowy, który wraz z kwasem linolowym wchodzi w skład kwasów z grupy Omega-3. Hamują one rozwój miażdżycy, obniżając ilość 'złego' (LDL) cholesterolu i podnosząc poziom 'dobrego' (HDL), a także zapobiegają tworzeniu się wolnych rodników.

Z miłą chęcią przyłączam się do klubu pijących oliwę z oliwek!
Jednocześnie podkreślam, iż nie jest to jedyne źródło zdrowych tłuszczy z jakich korzystam. Oprócz praktykowania picia oliwy, w kuchni używam przede wszystkim oleju z pestek winogron, nierafinowanego oleju rzepakowego bądź też zimnotłoczony olej sezamowy. No i oczywiście staram się przynajmniej trzy razy w tygodniu jeść tłuste morskie ryby (łosoś, makrela, śledź). Dodatkowo uzupełniam dietę w suplementy zawierające kwasy tłuszczowe EPA i DHA, wzbogacone olejem z kryla antarktycznego.
Nie, nie przesadzam. Przecież nie jem co dzień makreli na śniadanie, łososia na obiad i śledzia na kolację, podane z sałatką skropioną oliwą i jeszcze suplement na deser. Wszystko racjonalnie rozkładam w tygodniu, tak aby codzień spożyć właściwą dawkę kwasów tłuszczowych. I wiecie co? Nie muszę kupować żadnych balsamów nawilżających, a skóry na zgięciu łokci jeszcze nigdy nie miałem suchej!
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 13:53   #225
carolyna86
Zakorzenienie

hej! dołączam do pijaczek
i już na wstępie mam pytanko, bo wczytałam iż jeśli zdecydujemy się na metodę "ssania"/"płukania" ust oliwą, to po kilku dniach następuje tzw. kryzys. Czy taki kryzys organizmu dopada nas także, gdy zdecydujemy się na picie oliwy?

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 04:32   #226
Ika17
Przyczajenie

Ja zawsze piłam olej z oliwy ( a nawet słonecznikowy)! Myślałam, że jest to dosyć dziwne, ale od sawsze wiedziałam, że zdrowe a przede wszystkim ja lubię smak oleju! :P Może podświadomie piję oliwę bo też pomaga mi na rzołądek. Tak, czy owak dawno temu organizm mi sam podpowiedział co mam robić. Jak to zostało opisane w artykule przez założycielkę tematu z oliwy robię maseczkę na twarz i dodaje do kapieli.
Zatem mogę dołączyć do"Klubu pijaczek oliwy z oliwek"
W zupełności zgadzam się też z "DudiBoy"
Pozdro
PS.
Drożdże też piję (z mlekiem)

Edytowane przez Ika17
Czas edycji: 2012-05-16 o 04:40
Ika17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 16:20   #227
sailormooon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siwa anka Pokaż wiadomość
płuczę jamę ustną olejem, robię olejami OCM. Ale i zdrowo się odżywiam...wiec wiesz wszysko razem wziete - efekty da bardzo szybko...
A po co się ma płukać jamę ustną? Jaki daje efekt? A mam jeszcze pytanie czy jak zacznę pić oliwę z oliwek mogą się mi nasilić problemy z trądzikiem?
sailormooon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 16:12   #228
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sailormooon Pokaż wiadomość
A po co się ma płukać jamę ustną? Jaki daje efekt? A mam jeszcze pytanie czy jak zacznę pić oliwę z oliwek mogą się mi nasilić problemy z trądzikiem?
O płukaniu ust olejem tu
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 20:06   #229
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

kurcze przekonałyście mnie ! niestety moja rodzina strasznie niezdrowo się odżywia, ale nastapil sukces - przekonalam mamę do smażenia na oliwie, a nie na margarynie (FU!) niestety jest to oliwa hiszpańska, którą siostra nam przywiozła i nie wiem co tam pisze już niedługo lecę do sklepu kupić oliwę z oliwek i zaczynam pić a jakie Wy pijecie i jakie uważacie za najlepsze? :P

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

doczytałam się, że jest tłoczona mechanicznie tylko nie pisze czy z zimnego czy pierwszego tłoczenia. ryzykować, czy kupić inną?

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

zwierzęta to nie zabawki!!!

koty najcudowniejsze na świecie
TVD, Gossip Girl, PLL
donimica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-20, 15:42   #230
kdm999
Przyczajenie

GG do kdm999

Witam wszystkich klubowiczów.
Chciałbym sie z Wami podzielic moją wiedza na temat Oliwy z Oliwek ze względu ze mam rodzine w Grecji którzy dlugie lata ją uprawiająja, sam sprowadzam i efektów stosowanie przezemnie diety odchudzajacej(redukcyjnej ) w której Olej zamieniłem na prawdziwą Oliwe z Oliwek Extra Virgin.

Doskonała Oliwa jest wtedy jezeli kwasowość jest najniższa. Dla Extra Virgin standardy Uni przewiduja 0,8%. Często w supermarketach na etykiecie butelki nie ma wzmianki o procencie kwasowosci (ang. acidity) tylko ze Extra Virgin, ale nikt nie wie czy nie została pomieszana. Kazdy najlepszy producent jezeli ma Najwyzszej klasy Oliwe zamieszcza informacje o kwasowości która ażeby ja uzyskać musi byc produkowana z pierwszego Tłoczenia, z Oliwek zdrowych, na Zimno i odpowiednio przechowywana. Dlatego cena prawdziwej (oryginalnej) jest droższa niż podróbek (dolewek).

Sam używam Oliwy Phileos co sprowadzam, w kuchni, która oprócz ciezkich treningów pozwolila mi schudnac 13kg w 3 miesiace przy małej utracie Mięśnia. Z 110 na 97kilo.
Zrezygnowałem z tradycyjnego Oleju na którym smażyłem wszystko, na rzecz Phileos z Grecji. Napewno dostarcza niezbędnych zdrowych kalorii bez których nie mozna Ciezko trenowac a oprócz tego działa zbawiennie na caly nasz Organizm. Wkońcu 100g Olejów Roslinnych to 900 kcal wiec lepiej stosowac te najzdrowsze, bo bez nich organizm nasz nie bedzie dobrze funkcjonował.
Pozdrawiam.
kdm999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 13:31   #231
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kdm999 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich klubowiczów.
Chciałbym sie z Wami podzielic moją wiedza na temat Oliwy z Oliwek ze względu ze mam rodzine w Grecji którzy dlugie lata ją uprawiająja, sam sprowadzam i efektów stosowanie przezemnie diety odchudzajacej(redukcyjnej ) w której Olej zamieniłem na prawdziwą Oliwe z Oliwek Extra Virgin.

Doskonała Oliwa jest wtedy jezeli kwasowość jest najniższa. Dla Extra Virgin standardy Uni przewiduja 0,8%. Często w supermarketach na etykiecie butelki nie ma wzmianki o procencie kwasowosci (ang. acidity) tylko ze Extra Virgin, ale nikt nie wie czy nie została pomieszana. Kazdy najlepszy producent jezeli ma Najwyzszej klasy Oliwe zamieszcza informacje o kwasowości która ażeby ja uzyskać musi byc produkowana z pierwszego Tłoczenia, z Oliwek zdrowych, na Zimno i odpowiednio przechowywana. Dlatego cena prawdziwej (oryginalnej) jest droższa niż podróbek (dolewek).

Sam używam Oliwy Phileos co sprowadzam, w kuchni, która oprócz ciezkich treningów pozwolila mi schudnac 13kg w 3 miesiace przy małej utracie Mięśnia. Z 110 na 97kilo.
Zrezygnowałem z tradycyjnego Oleju na którym smażyłem wszystko, na rzecz Phileos z Grecji. Napewno dostarcza niezbędnych zdrowych kalorii bez których nie mozna Ciezko trenowac a oprócz tego działa zbawiennie na caly nasz Organizm. Wkońcu 100g Olejów Roslinnych to 900 kcal wiec lepiej stosowac te najzdrowsze, bo bez nich organizm nasz nie bedzie dobrze funkcjonował.
Pozdrawiam.
dziękuję za cenne informacje!

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-12, 07:50   #232
mopik18
Przyczajenie

Ja też chcę coś dodać na temat oliwy- mój ojciec, już prawie w wieku 70 lat, od wielu lat pije codziennie łyżkę oliwy na czczo. Doradził mu to znajomy lekarz, i doradził jeszcze, żeby kupować oliwę z jak najwyższej półki.

I powiem Wam, że jak ostatnio robił badania kontrolne, to lekarze nie mogli się nadziwić. Badania były wzorowe, lekarze śmiali się, że ukradł je jakiemuś noworodkowi. Dodam jeszcze, że jest to na tyle zdumiewające, że mój ojciec miał w przeszłości problemy alkoholowe (a jego wątroba jest również wzorowa!), pali jak smok, nie przestrzega żadnej diety.

Dlatego niedawno zaopatrzyłam się w oliwę i dzisiaj połknęłam pierwszą (fuj) łyżkę. Nie było wesoło, ale potraktuję to jako inwestycję w przyszłość.
mopik18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 10:36   #233
new_me
Zadomowienie

witam w zwiazku z tym ze dostalam od znajomej z Wloch 1l butelke oliwy z oliwek stwierdzilam ze moze zaczne ja pic, tylko jesli chodzi o to zeby pic ja na czczo to troche sie boje ewentualnych sensacji zoladkowych "pilam" kiedys olej lniany, mysle ze mial dobry wplyw na wlosy i cere ale.. no wlasnie zrezygnowalam z picia na rzecz mieszania z twarogiem; myslicie ze jest duza roznica miedzy piciem n czczo a dodawaniem surowego olej udo potraw??
new_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 12:08   #234
Carolien
Raczkowanie

Dołączam do klubu. Oliwę piję od dwóch miesięcy regularnie - łyżkę na czczo z rana obowiązkowo. Jeśli robię sałatę to daję dwie łyżki. Czasem łyknę łyżkę po powrocie z pracy. Smak mi absolutnie nie przeszkadza, wręcz muszę się powstrzymywać żeby nie wytrąbić połowy butelki za jednym zamachem.

Jakie efekty zauważyłam? Przede wszystkim paznokcie - stały się elastyczne, mocne, a płytka gładka o lekkim połysku; szybko rosną, a o łamliwości zapomniałam już jakiś czas temu. Ponieważ często maluję paznokcie, baza pod lakier to podstawa. Powiem Wam, że żadna baza, ani odżywka nie dadzą takiego efektu, jak odżywianie od wewnątrz! Dodatkowo skórki przestały mi się zadzierać. Po drugie - włosy. Minusem jest to, że jeśli ktoś ma przetłuszczające się, to po oliwie będą się przetłuszczały szybciej. Zaś plusem będzie ich sprężystość, blask i gładkość przy rozczesywaniu. Mniej też będą wypadały i staną się gęstsze. Skóra, zwłaszcza na twarzy - mam cerę tłustą. Po oliwie z oliwek wszystko się unormowało i już się tak nie świecę. Przestałam używać kremów matujących, a zaczęłam nawilżających. Zniknęły drobne zmarszczki i przebarwienia.

Mam wrażenie, że oliwa z oliwek działa również na nasze samopoczucie. Taka łyżka oliwy plus miseczka musli z mlekiem (lub owsianka) z rana jest lepsza niż kubek kawy.

To wszystko w ciągu dwóch miesięcy picia regularnie oliwy z oliwek, którą kupuję... w Biedronce. Nie używam oliwy do smażenia, bo... nie smażę - piekę, lub gotuję (najczęściej w parowarze).
Carolien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 12:07   #235
Kadin_
Zadomowienie

Dołączam do pijaczek oliwy
Od soboty na czczo będę piła 1 łyżkę, po 2 tyg dodam następną.

Najbardziej mi zależy na nawilżeniu skóry, chociaż jak pomoże w utracie wagi to się nie obraże
Stary 2012-12-04, 22:02   #236
Kasiaaa_B
Przyczajenie

Ojej... dłuuuugo szukałam PRAWDZIWEJ oliwy z oliwek! Bardzo często są one mieszane z olejem... tragedia... ale udało mi się! Wspaniała, aromatyczna, zielona! Polecam...
http://www.smakipeloponezu.pl/ wypróbowana!
Kasiaaa_B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 17:00   #237
Atenya
summer vibes;)

Dołączam. Dzisiaj był mój "pierwszy raz" Bardzo gorzka jest w smaku, musiałam popić woda. Na razie jedna łyżka. Zastanawiam się czy jednocześnie można pić tran czy można pić tylko jedno.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 16:41   #238
Keket
Zakorzenienie

Doradźcie jaką oliwę kupić. Będę w pt. w Bomi i nie wiem co wybrać, a widziałam tam różne oliwy i inne ciekawe oleje.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 15:10   #239
NAasia91
Raczkowanie

Poradźcie, czy ta oliwa z oliwek się nadaję? Czy raczej jest przereklamowana? Co prawda można ją kupić w biedronce

http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...Biedronka.html Tez pisze, że extra virgin
NAasia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 12:43   #240
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NAasia91 Pokaż wiadomość
Poradźcie, czy ta oliwa z oliwek się nadaję? Czy raczej jest przereklamowana? Co prawda można ją kupić w biedronce

http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...Biedronka.html Tez pisze, że extra virgin

Myślę, że będzie ok.

Ja nie piję oliwy, ponieważ piję teraz drożdże, pokrzywę i siemię i nie chce jeszcze wpychać do tego oliwy. Jednak, po upływie kwietnia przestanę pić drożdże i pokrzywę, więc od maja planuję zacząć przygodę z oliwą, już nawet nie chodzi o włosy, ale z tego co tu czytam, ma ona pozytywny wpływ na cały organizm.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości