|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: pogaduchy "odludkowych" inenów
Ja najbardziej lubie CSI: Miami i Horatio Caina. Na drugim miejscu jest Nowy York. Jak dorwe ksiązki to zobacze czy to sie wogóle da czytać.
Teraz czytam Fight Club. Strasznie mnie w plecach rwie.
|
|
#212 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez Dosiak Czas edycji: 2011-11-11 o 08:13 |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj obejrzalam wstrzasajacy film "bang bang, you're dead" ["pif paf, jestes trup!" - warto obejrzec.
a co do ksiazek: obecnie koncze J. Chmielewskiej "Przeklętą barierę". nastepnie w kolejce czekaja "Smażone zielone pomidory", "Samotność w sieci" oraz "Ptasiek" i "Al". uwielbiam ferie ![]() poza tym wreszcie znalazlam sobie adidasy i zaplanowalam dla TŻta prezent na walentynki - kupilam maly notesik, w ktorym na kazdej kartce czerwonym cienkopisem napisze mu "bileciki" czyli np. "bilecik na masaz plecow", "bilecik na ulubiony obiad" itp. bedzie ich ok. 70 i na peeeeewno sie ucieszy ![]() ponadto mam wyniki [wreszcie!] piatkowego egzaminu, zdalam na 3+ ale biorac pod uwage stan mojej wiedzy z tego przedmiotu to wynik rewelacyjny ![]() iiiiiii... to tak po cichu, zeby nie zapeszac - redaktor gazety studenckiej, do ktorej pisze, dostal maila od red. nacz. gazety krk [oddzial the times] by polecic ambitnych i zdolnych dziennikarzy-studentow i polecono mnie! wiec teraz trzymam mocno kciuki, by sie odezwal i bym mogla rozwinac skrzydla, trzymajcie razem ze mna..
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-02-12 o 20:47 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obecnie czytam "Emmę", w kolejce czeka "Chłopiec z latawcem", a później lecę do biblioteki po kolejne![]() Cytat:
|
|
|
#216 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez Dosiak Czas edycji: 2011-11-11 o 08:14 |
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
Elsha tak Palahniuka. Jak narazie bardzo dobrze.
Pani Ćma ![]() Modraszka, jest tez taki film "Chłopiec z latawcem" . Podobno też świetny. Tak mi sie teraz przypomniało, czy może któraś z was czytała " Szklany klosz" Sylvi Plath? Mnie ta książka powaliła. Jaka jest wasza ulubiona damska bohaterka książkowa?
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jeszcze nie czytalam tej ksiazki [sylvi plath] ale poluje na nią intensywnie edit: dzieki dziewczyny za wsparcie
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-02-13 o 12:59 Powód: dopisek |
||
|
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie ksiązka " Szklany klosz" zaintersowała przy okazji filmu o Sylvi z Gwyneth Paltrow i po artykule w Wysokich obcasach. Podeszłam do sprawy sceptycznie, ale mnie zachwyciła. Ostatnio w bibliotece znalazłam " Przerwaną lekcje muzyki ", zostawiłam ją sobie na nastepny raz.
Miło tak pogadać o książkach. To sie teraz nieczęsto zdarza. Dzisiaj będę wyprowadzać kota na smyczy .
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fakt żadko sie nadarza taka okazja... Ja czytam ksiazke Krystyny Siesickiej 'Zapałka na zakręcie'. Do tej pory jestem zachwycona... edit: Książka młodzieżowa.. Edytowane przez Saandra Czas edycji: 2009-02-13 o 16:15 |
|
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem właśnie po pierwszym tygodniu stażu w Urzędzie. Zmęczona jestem, bo roboty mam dużo, ale i zadowolona
![]() Co do książek do "Szklany klosz" czytałam. Bardzo mi się podobała. "Przerwaną lekcję muzyki też czytałam, bardziej do mnie przemówiła niż ta poprzednia (film też oglądałam, wrażenia również pozytywne). Jutro wybieram się do biblioteki więc będę miała zapas nowych książek do przeczytania. A tak poza tym polecam książki Majgul Axelsson, przeczytałam wszystkie wydane w Polsce (4) i bardzo mi się podobały. |
|
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Kot zaliczył spacer po klatce schodowej i balkonie
![]() Przypomniała mi sie, jeszcze książka, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie " Pocałunki na Manhattanie". Piękna. Bardzo podoba mi się również seria " Adrian Mole" . Ryczałam ze śmiechu. Teraz czas na odpoczynek i kielonek scheridana .
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#224 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobra książka, kocyk i herbatka to najlepszy zestaw na zimę. Nie mam teraz za wiele czasu na czytanie, ale nadrobię to na długaśnych pomaturalnych wakacjach. Muszę się wreszcie porządnie zaczaić na tego Palahniuka. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
[/quote]Ja najpierw wzięłam z biblioteki i przeczytałam jednym tchem, a potem zainwestowałam i wracam do niej jak do Mistrza i Małgorzaty. Ozzy to bardzo ciekawska i ruchliwa bestia teraz leży wykończony na kanapie .
|
|
#226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do "Przerwanej lekcji muzyki" - poki co ogladalam tylko film i jestem nim zachwycona, wiec jak tylko dorwe ksiazke, to na pewno przeczytam. ![]() Cytat:
genialne dzienniki! Cytat:
moge się lenić do końca lutego a co do pomyslu, to mam nadzieje, ze TŻtowi sie spodoba, troche musialam pogłówkowac zeby powymyslac rozne rzeczy ![]() a na pomaturalnych wakacjach [jezu, to prawie 2 lata temu bylo ] potrzebowalam takiego odmóżdżenia, ze przez caly miesiac na ŻADNĄ ksiazke nie moglam patrzec! dopiero pozniej zaczelam je pochlaniac ![]() Cytat:
ja jestem w trakcie tych "smażonych zielonych pomidorów" i jestem po prostu oczarowana. lubię takie ciepłe powieści w zimowe wieczory - bo u mnie za oknem po prostu ZIMA i śnieg po kolana, jutro idę z TŻ lepić bałwana i porobić orły na śniegu
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
||||
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
Ja spędziłam dzisiaj bardzo miły dzień z TŻ
Jutro niestety nie będziemy mogli się spotkać więc zrobiliśmy sobie walentynki dzisiaj![]() A teraz siedzę w swoim pokoju, niedaleko na podłodze śpi mój pies. Miło, że przyszedł do mnie, ale on... chrapie i to dość głośnoI już wiem czego szukać następnym razem w bibliotece
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja walentynki spędzę na basenie potem do IKEI jadę coś do ram kupić.
Na wieczór może jakaś komedia romantyczna. Jeszcze się przyznam, że rozklejam się czytając Przygody Mikołajka .
|
|
#229 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Smażone ..." mam nawet w domu, ale może nie będę zaczynać, bo mnie jeszcze wciągnie.Edit: Mikołajka też uwielbiam. W ogóle lubię sobie czasem przypominać książki mojego dzieciństwa. Yugo, ten cytat w podpisie jest z Palahniuka?
Edytowane przez elsha Czas edycji: 2009-02-13 o 22:24 |
||
|
|
|
|
#230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za walentynkami srednio przepadam, ale coz.. i tak wieczor bedzie cudowny jak kazdy inny i bylby, nawet gdyby nie bylo walentynek Cytat:
warto obejrzec razem "Pamiętnik", cudowny film. a "Przygody Mikołajka" uwielbiam i jeszcze pewnie do innych, o ktorych teraz nie pamietam ale te 3 ksiazki [raczej serie, np. o muminkach i obie puchatkowe] uwielbiam ![]() Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|||
|
|
|
|
#231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ozzy bestia na trzech łapach ![]() Tak Palahniuka. Coś czuje, że wkrótce powędruje do księgarni po "Fight Club" Pani ćma , ja komedie romantyczne lubię, szczególnie te z Hugh Grantem. Ale nie zbliżam sie do Jennifer Lopez. Naprawdę pieniek drewna gra lepiej.
Zakamuflowana Niemka Edytowane przez yugoslavia Czas edycji: 2009-02-13 o 22:38 |
|
|
|
|
|
#232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
Jako, że św. Walenty nie ma nic wspólnego z zakochanymi , tylko jest patronem murarzy, epileptyków i psychicznie chorych, a 14 luty to święto szeroko pojętej miłości, przyjażni i innych ciepłych uczuć.
Z tej okazji przesyłam Wam drogie odludki dużo ciepełka i miłości
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za życzenia i również życzę Wam dużo miłości.
Ja nie obchodzę Walentynek, bo nie mam z kim, ale myślę, że nawet gdybym z kimś była to nie obchodziłabym jakoś specjalnie. Byłam dziś w bibliotece i wypożyczyłam sobie coś do czytania, kryminały i "Psychologię i życie" Zimbardo (pogłębiam zainteresowania) A tak poza tym to Internet coś mi ostatnio wolno chodzi i bardzo długo mi ładują mi się stronki . Muszę się zapoznać z dziennikami Mole'a skoro polecacie ![]() A tak poza tym to czytał ktoś Dzienniki Sylvii Plath? |
|
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie czytałam dzienników Sylvi.
Mam też w planach twórczość Virgini Woolf, którą się zainteresowałam przy okazji filmu "Godziny". Na marginesie świetny film.
|
|
#237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałaś może powieść, na podstawie której powstał? |
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie rzecz w tym, że nie, a miałam ją w domu. Mama ją czytała, a mnie się wtedy nie chciało, czy jakoś tak. Czasami mam książkowstręt .
|
|
#239 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez Dosiak Czas edycji: 2011-11-11 o 08:14 |
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chociaz spoznione, to rowniez przesylam zyczenia duzo ciepla, milosci i motylkow w brzuchu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wiec teraz trzymam mocno kciuki, by sie odezwal i bym mogla rozwinac skrzydla, trzymajcie razem ze mna.. 

Fakt żadko sie nadarza taka okazja... Ja czytam ksiazke Krystyny Siesickiej 'Zapałka na zakręcie'. Do tej pory jestem zachwycona... 

] potrzebowalam takiego odmóżdżenia, ze przez caly miesiac na ŻADNĄ ksiazke nie moglam patrzec!
więc zrobiliśmy sobie walentynki dzisiaj

i tak wieczor bedzie cudowny jak kazdy inny i bylby, nawet gdyby nie bylo walentynek
.