Stepper II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-28, 10:26   #211
radzia1608
Raczkowanie

Dot.: Stepper II

Puk, puk, można ?? Dziewczynki gdybyście napisały na co konkretnie działa stepper byłabym wdzięczna. Chciałabym wyszczuplić uda (mam 56 cm :/) ale nie chcę żeby mi się mięśnie nóg przy okazji rozbudowały. Czy stepper jest dla mnie? Jak długo i intensywnie trzeba ćwiczyć żeby zauważyć pierwsze efekty ? Eh ... marzą mi się szczupłe, zgrabne nóżki do wakacji ...

radzia1608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 10:32   #212
trillinka
Rozeznanie

hej dziewczynki a wczoraj zaliczylam 30 min stepper + cwiczenia na brzuszek i nogi, a dzisiaj 30 min stepper + cw. na brzuszek , posladki i biceps.
jak narazie zauwazylam ze pupcia stala sie bardziej okragla i jedrna no i nozki tak samo a co do zrzuconych cm to chyba ich nie zauwazylam ale raczej nie bardzo mi na tym zalezy. Jak narazie jestem zadowolona tylko ten cellulit co wylazl na wierzch, no ale czekam az zniknie
jutro jak zwykle dzien przerwy ( 1 dzien w tyg)

zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm
trillinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 10:45   #213
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez radzia1608 Pokaż wiadomość
Puk, puk, można ?? Dziewczynki gdybyście napisały na co konkretnie działa stepper byłabym wdzięczna. Chciałabym wyszczuplić uda (mam 56 cm :/) ale nie chcę żeby mi się mięśnie nóg przy okazji rozbudowały. Czy stepper jest dla mnie? Jak długo i intensywnie trzeba ćwiczyć żeby zauważyć pierwsze efekty ? Eh ... marzą mi się szczupłe, zgrabne nóżki do wakacji ...

witam... Wystarczy ,ze poczytasz poprzedni wątek stepper...i ten od początku..tam są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania...
Madziarella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 11:24   #214
WhyNotPL
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda270 Pokaż wiadomość

WhyNotPL gratulacje za zgubione kilogramy
I pozdrowienia dla brata Dobra motywacja to podstawa
Dziękuję mój brat nawet sprawdza się w roli motywacji ;P

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
WhyNotPL gratulacje! oby tak dalej
Dzięki również

Dziewczynki jak tak dalej pójdzie, to do wakacji to będziemy takie laseczki że łooo
Stary 2009-02-28, 11:58   #215
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Hello
Ale cisza laseczki się byczą co nie które
Dzisiaj nie wytrzymałam i się zmierzyłam i 1cm spadł mi z bioderek.
Malutko ale zawsze coś
magda270 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 12:17   #216
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Hello
Ale cisza laseczki się byczą co nie które
Dzisiaj nie wytrzymałam i się zmierzyłam i 1cm spadł mi z bioderek.
Malutko ale zawsze coś

Gratuluję
napisałam wiadomość na priva
Stary 2009-02-28, 12:34   #217
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez Madziarella Pokaż wiadomość
Gratuluję
napisałam wiadomość na priva

Dzięki słońce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 13:04   #218
werkawerka
Raczkowanie

Witajcie stepperowiczki!
Mam do was takie pytanie. Odchudzam się (mam 174 wzrostu i waze prawie 84kg) i kupiłam sobie stepperek. Jezdzilam godzine i nie czuje absolutnie nic, nawet małego bólu mieśni, ani zmeczenia. Wg licznika spalam na nim około 300 kcal na godzinke.

Czy robie coś zle?
Cwicze codzinnie godzine, ale chcialabym czuc efekty w postaci zmeczenia po treningu a tu nic...

Bardzo bym Was prosiła o porady dt tego czy w moim wypadku stepper cos daje i czy to normalne ten brak zmeczenia.
Dziekuje z góry!!!!

"Odchudzanie ma jeszcze jedną zaletę - zawsze się udaje. Nie znam innej rzeczy, która - przy zachowaniu pewnych zasad - gwarantuje tak wysoki stopień powodzenia". (Charles Glass)
werkawerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 13:07   #219
dygotka8
Zakorzenienie

ja ostatnio nie ćw na stepperze tylko a6w i agrafka,dzis mam pierwszy dzień @więc nie wiem jak to będzie z weiderem tym bardziej,że dziś dzień 19...

pozdrawiam i życzę Wam równie słonecznej pogody za oknem jaka jest u mnie
pa

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 13:29   #220
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez werkawerka Pokaż wiadomość
Witajcie stepperowiczki!
Mam do was takie pytanie. Odchudzam się (mam 174 wzrostu i waze prawie 84kg) i kupiłam sobie stepperek. Jezdzilam godzine i nie czuje absolutnie nic, nawet małego bólu mieśni, ani zmeczenia. Wg licznika spalam na nim około 300 kcal na godzinke.

Czy robie coś zle?
Cwicze codzinnie godzine, ale chcialabym czuc efekty w postaci zmeczenia po treningu a tu nic...

Bardzo bym Was prosiła o porady dt tego czy w moim wypadku stepper cos daje i czy to normalne ten brak zmeczenia.
Dziekuje z góry!!!!

może masz za małe tempo ćwiczeń..nie musisz schodzić ze steppera wypompowana..ale skoro dopiero zaczynasz przygodę ze stepperem to jakiś wysiłek powinnaś poczuć..choć by kroplę potu na czole ..
Powinnaś chodzić na nim dość szybko..tak jakby to był trucht ...ale tak,żebyś mogła swobodnie rozmawiać... szybkie ,płytkie ruchy

W każdym przypadku stepper "coś" daje..to jest ćwiczenie aerobowe także jak najbardziej dla ciebie

Edytowane przez Madziarella
Czas edycji: 2009-02-28 o 13:30
Stary 2009-02-28, 14:02   #221
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
witam... Wystarczy ,ze poczytasz poprzedni wątek stepper...i ten od początku..tam są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania...
Madziarellka przejrzałam po łebkach poprzedni wątek i natrafiłam na Twoje fotki. Wyglądasz fenomenalnie, aż mi szczena opadła !!!! Tak mnie zmotywowałaś kobietko, że zaraz lecę do sklepu po stepperek Powiedz, ile czasu w tygodniu poświęcałaś na ćwiczenia ? I dokładnie w jaki sposób ćwiczyłaś , gdzieś przeczytałam że od pięt płytkimi krokami, zgadza się ?? Wybacz, że się tak wypytuje, ale na prawdę nie mam czasu przeczytać ponad 100 str poprzedniego wątku, a bardzo mi zależy na odp. Zaznaczam, że chciałabym spalić tłuszczyk, a nie budować mięśnie ... Czy sądzisz, że jak się przyłożę na maksa dam radę zgubić 6 cm w udach do wakacji ??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 14:47   #222
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez radzia1608 Pokaż wiadomość
Madziarellka przejrzałam po łebkach poprzedni wątek i natrafiłam na Twoje fotki. Wyglądasz fenomenalnie, aż mi szczena opadła !!!! Tak mnie zmotywowałaś kobietko, że zaraz lecę do sklepu po stepperek Powiedz, ile czasu w tygodniu poświęcałaś na ćwiczenia ? I dokładnie w jaki sposób ćwiczyłaś , gdzieś przeczytałam że od pięt płytkimi krokami, zgadza się ?? Wybacz, że się tak wypytuje, ale na prawdę nie mam czasu przeczytać ponad 100 str poprzedniego wątku, a bardzo mi zależy na odp. Zaznaczam, że chciałabym spalić tłuszczyk, a nie budować mięśnie ... Czy sądzisz, że jak się przyłożę na maksa dam radę zgubić 6 cm w udach do wakacji ??

Dziękuję

Tak,dobrze wyczytałaś płytkie kroczki ,dociskając piętami...jeśli chcesz spalić tłuszczyk
A w tygodniu ćwiczyłam 5-6 razy na początku...teraz ćwiczę 5 razy.
z tym,że oprócz stepperka dieta ZDROWA + ćwiczenia siłowe (z hantelkami,lub 8 minutówki,albo na siłowni co kto woli)
Myślę ,że jak się postarasz to do wakacji dasz radę tyle spalić.....ale musisz też przerzucić się na zdrowe jedzonko...bez tego ani rusz.. POWODZENIA
Stary 2009-02-28, 15:06   #223
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję

Tak,dobrze wyczytałaś płytkie kroczki ,dociskając piętami...jeśli chcesz spalić tłuszczyk
A w tygodniu ćwiczyłam 5-6 razy na początku...teraz ćwiczę 5 razy.
z tym,że oprócz stepperka dieta ZDROWA + ćwiczenia siłowe (z hantelkami,lub 8 minutówki,albo na siłowni co kto woli)
Myślę ,że jak się postarasz to do wakacji dasz radę tyle spalić.....ale musisz też przerzucić się na zdrowe jedzonko...bez tego ani rusz.. POWODZENIA
Dzięki Kochana Cały czas staram się zdrowo odżywiać, aktualnie jestem na diecie niskokalorycznej i robię 8 min buns (co dwa dni) + ćwiczenia na brzuch codziennie. Chcę wzmocnić mięśnie i zacząć koło kwietnia a6w. W takim razie w poniedziałek udam się do sportowego po stepperek i podłączam się już regularnie pod ćwiczonka

Stary 2009-02-28, 17:18   #224
Madziarella
Zadomowienie

radzia nie ma za co

ale pustki na forum...widać że weekend się zaczął
Stary 2009-02-28, 17:59   #225
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
radzia nie ma za co

ale pustki na forum...widać że weekend się zaczął

Normalka jak co tydzień
Przeglądałam inne ćwiczenia tej laski no i jestem pod wrażeniem, babeczka daje czadu.
No ale co tu dużo gadać w końcu zawodowiec, ale motywacja też dobra
Stary 2009-02-28, 18:07   #226
radzia1608
Raczkowanie

Weekend weekendem, ja zamiast się chill-outować ze znajomymi tonę w książkach :/ Już mnie tyłek boli od tego siedzenia :/ Mykam zrobić 8min buns + brzuchol. Zakupiłam właśnie na allegro stepper - fajuni niebieski Już się nie mogę doczekać aż będę go mogła przetestować

Stary 2009-02-28, 18:50   #227
Katrina5
Raczkowanie

Witam dziewczynki Zaraz zaczynam ćwiczonka. Dwa dni temu przestałam jeść słodycze, mam nadzieję, że wytrwam jak najdłużej Niby nie objadałam się jakoś specjalnie nimi, ale skoro nic mi nie pomaga to może akurat..hmm A od stepperka jestem coraz jędrniejsza Ogólnie nie jest tak źle
Pozdrawiam!
Stary 2009-02-28, 19:47   #228
andziuchna
Zakorzenienie

ratunku
po 20 min stpperowania zepsul mi sie stepper
jestem wsciekla bo do naprawy bede mogla oddac dopiero w pon
wrrrr

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 21:10   #229
gohs
Zakorzenienie

Dzisiaj 50 minut, 610kcal zaliczone

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 07:49   #230
skundzia
Przyczajenie

wczoraj oczywiście steperek zaliczony i ćwiczonka na nóżki i brzuszek też ) a teraz mam pytanko - czy stosujecie jakies specjalne diety czy zdrowe odżywianie ?? mi zalezy na zrzuceniu ok. 4 - 5 kg i UJĘDRNIENIU ciałka i pozbyciu się C... mniej więcej moja dieta wygląda tak - na śniadanko zazwyczj musli + jogurt + sok lub ciemny lub chrupki chlebek + serek feta lub jajko lub tuńczyk + warzywko , potem jakies jabłko lub sok, na obiad wszelkie kombinacje z ryżu, kaszy, białego mięsa i warzyw - od czasu do czasu jakaś zupa, oczywiście nic smażonego tylko gotowane lub pieczone, kolacja chrupki chlebek + do wyboru serek żółty, tuńczyk, wędlina, + warzywo. przez dzień przegryzam jeszcze czasami jakiegoś biszkopta lub jogurt + wafle ryżowe it. Nie liczę jakos tak strasznie tych kalorii ale staram się trzymać mniej więcej takich produktów jak wyżej, jak myślicie to wystarczy?? czy powinnam przejśc na coś bardziej restrykcyjnego.???pozdr
skundzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 08:53   #231
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez skundzia Pokaż wiadomość
wczoraj oczywiście steperek zaliczony i ćwiczonka na nóżki i brzuszek też ) a teraz mam pytanko - czy stosujecie jakies specjalne diety czy zdrowe odżywianie ?? mi zalezy na zrzuceniu ok. 4 - 5 kg i UJĘDRNIENIU ciałka i pozbyciu się C... mniej więcej moja dieta wygląda tak - na śniadanko zazwyczj musli + jogurt + sok lub ciemny lub chrupki chlebek + serek feta lub jajko lub tuńczyk + warzywko , potem jakies jabłko lub sok, na obiad wszelkie kombinacje z ryżu, kaszy, białego mięsa i warzyw - od czasu do czasu jakaś zupa, oczywiście nic smażonego tylko gotowane lub pieczone, kolacja chrupki chlebek + do wyboru serek żółty, tuńczyk, wędlina, + warzywo. przez dzień przegryzam jeszcze czasami jakiegoś biszkopta lub jogurt + wafle ryżowe it. Nie liczę jakos tak strasznie tych kalorii ale staram się trzymać mniej więcej takich produktów jak wyżej, jak myślicie to wystarczy?? czy powinnam przejśc na coś bardziej restrykcyjnego.???pozdr
Witam
Ja osobiście stosuję zdrową dietkę. Jem pięć posiłków dziennie, coś podobnie jak Ty, tylko że jeden posiłek więcej. Dużo herbaty zielonej no i wody , niestety rano piję też kawę.
Na śniadanie 2 kromki chleba razowego z białkiem i warzywami, później owoce, obiad wiadomo dużo warzyw i białko(ryba ,albo kurczak) , przeważnie dwie łyżki kaszy gryczanej albo ryżu brązowego, kolacja kromka razowego , białko i warzywa, a godzinę przed snem białko.
Tak to mniej więcej wygląda.
Nie warto przechodzić na bardziej restrykcyjną dietkę , może i szybko schudniesz, ale później i większa obawa że będzie efekt jo-jo.
Pozdrawiam
Stary 2009-03-01, 09:01   #232
skundzia
Przyczajenie

też mi się tak wydaje wszystko w granicach rozsądku - dzięki za odpowiedź
Stary 2009-03-01, 09:08   #233
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
też mi się tak wydaje wszystko w granicach rozsądku - dzięki za odpowiedź

Nie ma za co , przyjemnej niedzieli
Stary 2009-03-01, 10:06   #234
sylwusia3688
Rozeznanie

A ja dalej chora buu już 5 dzień. Ledwo żyję. Zmuszam się do 3 małych posiłków dziennie (albo raczej TŻ mnie zmusza), bo nie jestem w stanie nic przełknąć przez ból gardła. Jedyny plus, to, że słodyczy też nie jadłam Nawet smaku żadnego nie czuje przez gorączkę. Chyba jednak bez lekarza się nie obędzie

Jillian
Tiffoczki
Mel B
Zumba
sylwusia3688 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 10:13   #235
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez sylwusia3688 Pokaż wiadomość
A ja dalej chora buu już 5 dzień. Ledwo żyję. Zmuszam się do 3 małych posiłków dziennie (albo raczej TŻ mnie zmusza), bo nie jestem w stanie nic przełknąć przez ból gardła. Jedyny plus, to, że słodyczy też nie jadłam Nawet smaku żadnego nie czuje przez gorączkę. Chyba jednak bez lekarza się nie obędzie

Bidulko nie lekceważ takiego stanu i jutro obowiązkowo do lekarza, 5 dni to długo i chyba bez antybiotyku się nie obędzie . Teraz panują różnego rodzaju grypy , które potrafią zrobić nie złe spustoszenie w organizmie . Jutro lekarz!
Szybkiego powrotu do zdrowia
Stary 2009-03-01, 11:52   #236
sylwusia3688
Rozeznanie

Cytat:
Bidulko nie lekceważ takiego stanu i jutro obowiązkowo do lekarza, 5 dni to długo i chyba bez antybiotyku się nie obędzie . Teraz panują różnego rodzaju grypy , które potrafią zrobić nie złe spustoszenie w organizmie . Jutro lekarz!
Szybkiego powrotu do zdrowia
Dzięki
Jak mnie jutro przyjmie to pójdę, ale różnie to bywa w przychoni studenckiej

Jillian
Tiffoczki
Mel B
Zumba
Stary 2009-03-01, 12:09   #237
skundzia
Przyczajenie

zmykaj do lekarza i to szybko!!! u mnie w szkole dzieciaki też tak chorowały a potem się im przerzucało np. na oskrzela - nie chce Cie straszyć ale smigaj do doktora. I zdrowiej szybko
Stary 2009-03-01, 13:47   #238
sylwusia3688
Rozeznanie

Cytat:
zmykaj do lekarza i to szybko!!! u mnie w szkole dzieciaki też tak chorowały a potem się im przerzucało np. na oskrzela - nie chce Cie straszyć ale smigaj do doktora. I zdrowiej szybko
Dzięki
Kochane jesteście

Jillian
Tiffoczki
Mel B
Zumba
Stary 2009-03-01, 17:58   #239
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Melduje że dzisiaj zaliczone 40min steppera
ćwiczenia na biceps i triceps
Stary 2009-03-01, 18:01   #240
dygotka8
Zakorzenienie

a ja nic nie ćwiczyłam wczoraj i dziś też nie wiem czy zrobię szóstkę,ale chyba nie...za to brzuch mnie baaardzo boli(od kiedy odstawiłam tabl. tak jest )mam nadzieję,że jutro już będzie o wiele lepiej.
dziewczyny,trzymajcie za mnie jutro kciuki rano

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości