![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
Monka czy ty wiesz cos wiecej niz my
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Monika ja nic niewwiem poprostu trzymam kciuki zeby jakos pozytywnie rozwiazali ten klopot. Albo klopoty finansowe maja albo w milosci bo zdrowotne wykluczyla albo prawne albo rodzinne. I to chyba tylle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaacha ja tez trzymam kcuiki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Poczytalam kilka historii na tej stronie i zrozumialam jak wielkim szczesciem jest miec zdrowe dziecizajrzyjcie ale ostrzegam bez lez sie nie da czytac...
http://www.dlaczego.org.pl/d/index.p...id=6&Itemid=17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Monikaaaa po co dałas tego linka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bylismy dzis na basenie, dzidek wniebowzięty Do dzieciecego basenu wskakuje normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki
![]() Co nas nie zabije to nas wzmocni. Trzymajta kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Gosia trzymamy
![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie na teletubisiach na cbeebies dziciaki robily MASĘ SOLNĄ , bajera, ale nie trafilam w moment czego ile, wiem ze ma byc maka woda ( chyba szklanka ![]() ![]() ![]() Ide malego polozyc spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Monka ja juz nie czytam,jest tam tez forum gdzie wypowiadaja sie matki ktore stracily dzieci...
![]() ![]() Gosia oby wszystko bylo ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Monika widziałam to forum, ale tez jakies dwa i wyszłam. Moja ciocia czyta teraz jakas książke o smierci, smierci klinicznej, ze dusze tworzyly swiat wraz z Bogiem, ze kazdy z nas ma tutaj jakis cel. Moj dziadek zostal potrącony przez auto , kierowca pijany i własnie , tak wychodzi, ze urodzil sie po to aby kierowca ktory go zabije zrozumial ze jest złym czlowiekiem zle robi i ma sie nawrocic. To same dusze decyduja czy chca zejsc na ziemie czy nie. Musze sobie od niej ta ksiazke wyporzyczyc , podobno jak sie ja przeczyta to lepiej sie rozumie cel naszego istnienia, po co tu jestemy po co umieramy. Jest tak tez kobietka która przezyla 2 smierci kliniczne i opowiada o niebie, jest tam tak cudnie ze nie jestesmy w stanie sobie tego wyobrazic, wszyscy sa poprastu szczesliwi, przyjazni
![]() Mam jakies schizy ze ktos jest w domu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Monka, jestem zaobrączkowana
![]() Ostatnio natknęłam się na program w którym dzieci bawiły się masą solną ![]() 1 szklanka mąki, 1 szklanka soli, 1 szklanka wody + ewentualnie barwnik Nie wiem czy jest dobry bo nie próbowałam, ale że jest prosty to zapamiętałam. Tak się to życie czasem knoci niespodziewanie ![]() Jedno jest pewne dziewczyny, z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu. Nie chciałabym tutaj wywlekać całej opowieści o sytuacji, w której obecnie się znajdujemy, bo nie wiem kto to czyta, ale tą zasadę zapamiętamy napewno na całe życie. Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. Dziękuję za kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Gosia aaa gapa ze mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mnie wzielo na enigme , uuuuu uwielbiam te kawalki , swietna muza ![]() ![]() Gosiaaa ooo 4 i pol kilosa wow , ty a od kiedy sie odchudzasz mozesz przypomniec . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Monka, masz rację, nie będzie litości, nie będzie kontaktów, nie będzie nic.... Jak to klasyk z Białegostoku zwykł mówić
![]() ![]() Odchudzam się od końca stycznia, jakoś 26 czy 27 stycznia. Po buzi troche już widzę, że waga spada, ale w sumie ten spadek wagi nie jest taki spektakularny jak to sobie założyłam ![]() ![]() W kalendarzu, w którym sobie rozpisałam spadki wagi na pierwsze dni każdego miesiąca, na 1.kwietnia założyłam, że zgubię jeszcze 1,5 kg. Chciałabym się tego ściśle trzymać. No nie wiem czy się uda ![]() Obstawiajcie zakłady ![]() Też lubię klimat enigmy! Edytowane przez Gosia_Szymonek Czas edycji: 2009-03-18 o 00:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Gosia oszzz gdzie te moje maniery- dzieki za przepis
![]() ![]() Wydaje mi sie ze nie jest tak zle z twoja waga ![]() ![]() Ogladałas Eagle eye?, my wlasnie zaczynamy, akcja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Gosia, obstawiam, że do 1 kwietnia zrzucisz jeszcze 1 kg, ale pamiętaj, że prima aprillis i waga może ci psikusa zrobić
![]() Trzymam kciuki, żebyście się wygrzebali z tych kłopotów. Wiadomo, że w rodzinie liczy się tylko na najnajnajbliższą. Z pozostałymi to nawet do zdjęcia niezawsze warto stawać ![]() Monka, twoj dzidek to jakiś mały kaskader. Jak załapie, że może mu się coś stać to koniec frajdy ![]() Normalnie słońce świeci ![]() ![]() Edit: Dziewczyny, dobra wiadomość jeśli chodzi o skórki forum. Każdy może sobie wybrać jedną spośród 10 zaproponowanych. Więcej tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=320929 Mi zmieniła się po zagłosowaniu w ankietce. Edytowane przez parapet Czas edycji: 2009-03-18 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
Monika poczytalam troche te forum- straszne
![]() Gosia wspolczuje sytuaacji w rodzinie ![]() A spadku kilogramow gratuluje ![]() Moja siaostra byla przedwczoraj u dietetyka,niedosc ze musiala jechac 150km do niego to jeszcze fajnie ze wybulila(ponoc jest bardzo dobry)to jeszcze jak przeczytalam meniu jakie ma jesc ![]() ![]()
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Witka
Justyna na towarzyski ![]() ![]() ![]() Amelka a jak sie czujesz ? Nie dziwie sie ze kaze jej badania robic jak ona miesiecznie ma chudnac 7kg. Ale cos mi tu nie pasuje , jezeli ona ma 90 kg a przez 6 miesiecy ( bo do wrzesnia bedzie pol roku) ma chudnac po 7 kg to wyjdzie ze bedzie wazyc 48 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Monka to ciekawa musi byc ta ksiazka
![]() ![]() ![]() ![]() Chcialam sie juz was dlugo zapytac-czy uczyciae swje dzieci pacierza?Np.Aniele Strózu? Djamelka dzis znowu zajrzalam na ta strone-i zaluje,mam teraz mnostwo obaw,dotyczacych m.in. wizyt w szpitalu lub jakiejs goraczki i wszystkiego o czym tam przeczytalam ![]() Gosia zgadzam sie co do rodzinki ![]() ![]() Gdzie reszta???????????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
Monika- nie rozumiem -skoro jestes katoliczką to myslę ,ze przez to jak żyjesz -jesteś przygotowana na to co będzie później.
O ile jest jakieś później. Aha ,ja sie nie boje śmierci ,tylko boję sie ,żeby dzieci nie zostały same póki sa małe .A reszta mnie nie obchodzi i wcale bym sie nie pogniewała gdyby jutro miał byc koniec świata. Nie zależy mi. Ninka umie sie przeżegnać ,troszkę nieskładnie ,ale jakos to wychodzi. Z tym,ze w kosciele jej sie nudzi ,wiec w połowie mszy zaczyna rozrabiać . monka- ja zawsze chciałam ,zeby Oskar umiał tańczyć ,ale niestety zajecia wypadaja wtedy kiedy ona ma angielski ( ato jest u nas priorytet) .na szcęscie mój synus nie ma stracha przed dziewczynami i potrafi sie z nimi bawić . mam nadzieje ,ze Ninka odziedziczyła dryg do tańca po Adamie ,bo on był w tym świetny. parapet -gdzie te słońce ,ja dziś nie mogłam na cmentarz przejechać - tyle śniegu nasypało. Mam dośc zimy. A tak poza tym ,to moje dzieci podłapały jakiegosc żoładkowego wirusa i przechorowały kilka dni. Z ninką byłam w poniedziałek u lekarza ,a Oskar nie był w poniedziałek i wtorek w szkole >ale juz wczoraj wieczorem było lepiej,Nina nawet krzyczała miesko daj. Edytowane przez gosiula Czas edycji: 2009-03-18 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Gosia mam nadzieję, że wszystko się ułoży. Jak dla mnie spadek wagi masz odpowiedni do czasu
![]() ![]() parapet fajnie z tymi skórkami, ja wybrałam szary, do czcionki już się przyzwyczaiłam więc ona została. Monika nawet nie zajrzałam na tą stronę co podałaś, a ja już piszecie, że tam straszne rzeczy to już na pewno nie wejdę ![]() gosiula nawet nie strasz, że jeszcze śnieg będzie, brrr... Ja chcę wiosnę, a u nas od wczoraj silny wiatr. Współczuję żołądkowych przebojów. Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2012-08-26 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Monika nie potrafie ci odpowiedziec jednoznacznie na to pytanie odnośnie cierpienia, ale idac tokiem tej ksiązki to wychodzi na to , ze my tez mamy wyciągnąc nauke z tego własnie cierpienia, byc lepszym dla innych, a moze znajdziemy w sobie sile i zaczniemy jakies przedsiewziecia, roznego rodzaju Patrz wiele osób które straciły kogos , zakladaja potem fundacje i w ten sposób pokagaja innym , organizauja grupy wspracie i moze to byl sens tego cierpienia , albo zaczynaja prace w hospicjach Nie wiem , ja starem sie myslec w ten sposob. Wydaje mi sie ze bedac katoliczka i zyjąca zgodnie z wiara i przykazaniami , nie masz co sie martwic o sakramenty, sa wazne tak , ale powinien byc to powod do tego aby sie o nie martwic
![]() ![]() Gosiula duzo zdrówka dla chorowitków, ostatnio pisalas ze Ninka tez jakiegos wirusa miala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
Monka no powiedzial jej(mojej siostrze )ze do konca wrzesnia 63kg powinna mniec jak bedzie wszystkiego przestrzegac,moze na poczatku po 7kg apotem po mniej niewiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja sie smierci nie boje,tylko to ze niechcialabym zostawic dzieci.Kiedys balam sie ,ale do czasu kiedy mnialam maly wypadek,a raczej spadek ,gdzie mnialam zaczymany oddech na kilka minutek i robili mi reanimacje i do dzisiaj nie moge sobie opisac gdzie w tym momecie bylam,ale bylo mi za***i;;;;;;;e dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie czytałam tego co zaproponowała Monika - ja z moją bujną wyobraźnią
![]() Moniko ja do cierpienia podchodzę tak - Bóg nie da na nasze ramiona cięższego krzyża niż zdołamy unieść. Co do sakramentów to się nie zastanawiałam - wiadomo jako katoliczka i praktykująca wolałabym miec świadomość, ze odchodzę z tego świata po sakramencie pojednania, na pewno wazne jest całe życie, więc żyjąc zgodnie z "drogowskazem" tzn z dekalogiem i wiedząc że Bóg jest miłosierny to raczej nam nie grozi piekło - tak myślę Gosia wyniki w zrzucaniu wagi mas dobre więc tak trzymać ![]() Gosiula jak wczoraj było dzieciaczkom lepiej to pewnie już będzie Ok i poradziły sobie z wirusem A tak wszystkim dużo zdróka ale u nas psia pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to mi chodzilo-widze ze mnie rozumiesz ![]() Strona jest bardzo smutna przede wszystkim,jest tam tez wiele opowiesci o kobietach w ciazy-ale raczej wam czyli tobie i Djamelce nie polecam do czytania-sory ze podalam wam tego linka ![]() Monka masz racje ![]() ![]() Edytcia u nas tez potwornie wieje od wczoraj ![]() ![]() Zajmuje sie dzis swoim chresniakiem bo szwagierka miala wyjazd i nie miala go z kim zostawic-bardzo grzeczny maluch-ma prawie 4latka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Rozeznanie
|
Dzięki za życzenia zdrowia dla dzieci ,myślę ,ze juz dziś będzie lepiej.
Po południu jade z Oskarem do orto ,tzn. jade ja ,ale musze i jego wziac ze sobą ,bo coś mu sie krzywią zęby. Ninka zostaje u cioci -przedszkolanki i juz sie pyta czy będa sukienki z worka robić . Pani mecenas wysłała dziś wniosek do sądu o zniesienie współwłasnosci gospodarstwa ( pisałam wam juz kiedys ) i teraz czekam co bedzie jak ta citoka mojej teściowej dostanie to z sądu ,pewnie dobrze sie zapiekli ,bo napisałam ,ze chcę ja spłacic ( i mam duze szanse na to ,zeby sprawa przebiegła po mojej mysli.tylko koszt będzie olbrzymi ,ale trudno ,nie odpuszczę ). Wczoraj byłam z Ninka u teściow ,po południ u,dobrzez,że chociaż z nimi mam normalne stosunki ,zwłaszcza chodzi mi tu o dzieci ,żeby miały tych dziadko ,ciocie i ujków ,tym bardziej ,ze moja rodzina jest mała i rozrzucona po świecie. Wracajac jeszcze do przykrych tematów .kiedy ustalałam z ksiedzem szczegóły pogrzebu Adama ,to w dokumenty wpisuje sie nawet kiedy osoba zmarła była ostatni raz u spowiedzi ,powiedziałam ,ze na pewno dosc dawno ,podalam przyblizony okres kiedy to było i myslałam ,ze usłysze jakiś pzrykry komentarz ,ale nie ,ksiadz powiedział- w porządku i tyle. ja zreszta wiedziąłm ,ze mój mąz całe zycie żył w zgodzie z sumieniem i z ludźmi. a i jescze jedno przypomniało mi sie .w grudniu umarła moja babcia ,w szpitalu ,nad ranem i póxniej kobieta ,która z nia leżała na sali pytała kto to jest edzio . Mówie do niej ,ze dziadek -mąz babci. a ona nato ,ze bardzo go przed śmiercia wołała .A była przecież juz niekontaktujaca ,w strasznym bólu , dziadek nie żył od 15- tu lat ,a ona jednak w chwili śmierci wolała własnie jego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Monika i ja przeczytalam kilka historii, ale wiecej nie bede
![]() A ja sie smierci boje ![]() Gosiu juz 4,5 kg za Toba ![]() ![]() My dzisiaj wybieramy sie na basen, jak co srode zreszta ![]() Gosiula cos smutna jestes, co ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle dokladnie tak samo jak ty ![]() ![]() ![]() Ciesze sie ze mnie rozumiecie ![]() musze spadac robic obiad-dzis mam kotlety mielone ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
Monika ja i tak nie czytałabym tego, ponieważ jak napisałam mam bardzo bujna wyobraźnię
![]() tak więc takie artykuły tez nalezy czytać, ale ja sama wiem, ze to nie dla mnie. Rozumiem Cie bo sama w bardzo krótkim czasie przeżyłam odejście dwóch mi bliskich osób, doświadczyłam odejścia po ciężkiej chorobie jak i nagłej niespodziewnej. Gosiula tak księża pytają ale dlaczego by mieli komentować oni w takiej chwili powinni już się tylko modlić za osobę zmarła a nie ją oceniać zreszta ja się staram nie oceniać bo jak powiedział Jezus "kto z was jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamien" i tego się trzymam Gosiula nie zrozum mnie źle bo może to głupio zabrzmi ale to może Twój Dzidek wyszedł na powitanie Babci i dlatego go wołała? Uważam, ze ludzie w takich chwilach wiedzą i widzą więcej niż my. A tak zmieniając temat to walcz ja popieram, a inni niech się wnerwiają jak trudno im zrozumieć pewne rzeczy. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- no tak strach przed śmiercia w Naszym przypadku tzn jako Matek jest zrozumiały, jak również strach przed śmiercią bliskich chyba każdy z nas się boi - na pewno każdy ma swoje odczucia tylko ja wierzę, ze śmierć to nie koniec ale jednocześnie wiem że nie mam na to wpływu, to smutne ale tak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Śnieżynka -nie bardziej niz zwykle ,ale jestem chyba troche zmęczona.
magda- nawet nie wiesz jakie potrafia byc komentarze w takiej sytuacji. Brat mojego męża poszedł odwolać ślub( miał byc dwa tygodnie po smierci Adama to ksiadz wsiadł na nich ,ze jego narzeczona wyszla z płaczem . Co do moich dziadków ,to chyba rzeczywiscie tak było. Monika- też mam mielone ( a planach ) a oskar obiera ziemniaki na obiad( na kwadratowo ,ale wierzę ,ze kiedyś sie nauczy). Snieg sypie ,normalnie masakra i jak tu jechac po południu. Aha ,pisałam wam jak mnie wnerwiła rewidentka i wyobraźcie sobie przyszła w poniedizałek mnie przeprosic ,ze jednak to ona mi namieszała i ,ze ja miałam racjeę . mam slumdoga ,ale nia mam czasu.|moze kiedys obejrzę . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
a zapomniałabym
wczoraj z Izą siedziała babcia i jak to babci udało jej się uśpic mała i Iza spała 3 godziny wnerwiłam sie i mowie do niej ciekawa jestem kiedy mi uśnie ale moje dziecko poszło dość wcześnie spać bo o 21 wiec to oki normalnie chodzi o 20.30 ale nie spała od 2 do 5 zdrzemneła się jeszcze godzinę ale ja już musziałam wstać powiedziałam TŻtowi, ze musze podziękowac mamie za to, ze dzięki niej miałam zarwaną noc Iza mi już od dawna nie śpi w dzień, ale wiadomo, ze jak babci spała to babcia miała spokojnie dla małej tak długa drzemka to nie jest normalne, nawet jak nam spała w dzien to 1,5 godziny max ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- pieszecie o obiedzie ja mam dziś zupę pieczrkową Iza uwielbia i łazanki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Gosiula no widzisz jak ci synek pomaga
![]() ![]() ![]() dobra ale teraz juz lece bo za godz Werka jest ze szkloy w domu-pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.