Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 13:36   #211
molka11
Rozeznanie

Dot.: Kto ma doła z powodu braku pracy?

Cytat:
Napisane przez Kaza86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy też macie coś takiego, że im dłużej siedzicie w domu "na bezrobociu", to tym bardziej robicie się leniwe?

Szukam pracy już ponad 3 miesiące i wszystkiego już mi się odechciewa. Rano nie chce mi się nawet wstawać z łóżka, cały dzień chodzę zła...
jesli Cię to pocieszy to nie jesteś sama ja siedzę cały dzień w łóżku z kompem. Wstaję ok 14-15 i zaczynam ogarniać mieszkanie. odechciewa mi się wychodzić z domu na zakupy, na siłownie. Czasem aż mnie tyłek boli od leżenia w łóżku
wielką atrakcją jest dla mnie wyjście gdzieś raz w tyg, ale nawet wtedy wszystko robię na ostatnią chwile. Skutek taki: w domu bałagan, ja 3 kg większa i przez 3/4 dnia zaniedbana, zły humor, brak optymizmu i ciągła niechęć.

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:07   #212
Malla
Nie depcze krokusów

Spotkałam się ostatnio ze znajomymi po masowych zwolnieniach z pracy w lutym. Na razie są na etapie odsypiania, nadrabiania zaległości na studiach, kulturowych itp. Wysyłają mnóstwo podań. Ci, którym nie przedłużono umowy już w grudniu i nie znaleźli jeszcze pracy, nie mają takiego wakacyjnego nastroju, zwłaszcza gdy się dowiedzieli, że potem przyjęto parę osób zupełnie bez doświadczenia, bo okazało się, że jednak firma nie wyrabia z tak małą ilością osób.

U TŻ połowa osób dostała wypowiedzenie, a pracuje w małej firmie, której filarem są właśnie pracownicy. I tak jest ich za mało i są zawaleni obowiązkami i zadaniami, z którymi nie wyrabiają. Nie wiem co będzie, gdy odejdą.

Czemu pracodawcy zwalniają ludzi będąc świadomymi, że bez nich firma będzie słabo funkcjonować? Nie rozumiem tego!
Stary 2009-03-02, 12:26   #213
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083
Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma??

Witam,
Jest pełno wątków o depresji, ale ja nie wiedziałam do którego się mogę podłączyć, więc zakładam nowy...
Skończyłam studia, od paru miesiący szukam pracy, jest jak jest, a ja z każdym dniem mam wszystkiego dość. Nie mam już nadzieji, marzeń i nic mi się nie chce...
Szukam już wszędzie, ale nigdzie nic nie ma... nawet ogłoszeń... Co sie pojawi coś ciekawego, to nie spełniam wymagań, chociaż uważam, że idealnie nadaję się na to stanowisko...

Całymi dniami siedzę w domu, czuję, że jestem niepotrzebna, że do niczego się nie nadaję, coraz częściej płaczę...

Ktoś jeszcze tak ma? Może w grupie będzie nam raźniej
Stary 2009-03-02, 12:30   #214
FoxyC
Raczkowanie

Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma??

Ja tak mam..pociesze cie szukam pracy juz 4 miesiace..i to samo ,nie spelniam wymagan,choc tez uwazam ze sie nadaje.Ogolnie łapie mnie dól i deprecha!!
FoxyC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 12:37   #215
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

To szukamy mniej więcej tyle samo FoxyC...
Stary 2009-03-02, 12:59   #216
minimint
Raczkowanie

znam wasze uczucie co prawda mam pracę ale od 2 lat pracuję na umowie zlecenia bez perspektyw na normalną umowę, mam tego dosyć i dołuje mnie to niesamowicie tym bardziej, że naprawdę się źle tu czuję, ponieważ na każdym kroku dostaje do zrozumienia, że nie jestem "ich" pracownikiem, jakiekolwiek szkolenia imprezy czy cokolwiek to jestem pomijana nawet na pierwszej wigilii zakładowej nie byłam tylko dopiero na 2 bo jednemu z kierowników się przypomniało, że w firmie jest ktoś taki jak ja, co do szukania pracy to już nie mam na to siły szukam od roku chodzę na rozmowy ale zawsze jest nie dziękuję.
minimint jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 13:08   #217
wesna
Wtajemniczenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=289059

Jest już taki wątek.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 13:16   #218
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Faktycznie, wątek podobny...
Ale u mnie to już nie jest dół, tylko depresja...
Dół jet to przejściowe przybicie, a ja już mam tak na stałe... ze wszystkimi chyba objawami depresji...
Stary 2009-03-02, 14:36   #219
bluesky00
Rozeznanie

Ja tez moge sie dolaczyc?szukam pracy od 2 miesiecy i normalnie w totalna depreche wpadlam..jak moja kolezanka stracila prace,a po 4 dniach miala juz kolejna,super platna...i w ogole...praca marzenie..ech ..
Siedze w domu,gotuje,sprzatam...je dynie wychodze jak mam uczelnie..tak to istna 'kura domowa'....Wszyscy znajomi mowia,ze zachowuje sie jak 40-letnia baba..mimo ze mam niecale 20lat....
Cv juz tyle wysylalam ze to glowa mala..NA ZADNE nie dostalam odp

[ori_bas]394156[/ori_bas]
bluesky00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 14:44   #220
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, mnie za 2-3 m-ce czekają poszukiwania pracy (zamierzam studiować zaocznie) i coś wspominałyście o prawku, z doświadczenia uważacie,że z prawem jazdy łatwiej znaleźć pracę?
Od niedawna Was podczytuję i jestem trochę przerażona,że być może będę musiała szukać pracy przez kilka m-cy
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 15:00   #221
Firlejka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mnie za 2-3 m-ce czekają poszukiwania pracy (zamierzam studiować zaocznie) i coś wspominałyście o prawku, z doświadczenia uważacie,że z prawem jazdy łatwiej znaleźć pracę?
Od niedawna Was podczytuję i jestem trochę przerażona,że być może będę musiała szukać pracy przez kilka m-cy
No niestety takie są realia Ja szukałam pracy bardzo długo, bo aż 8 miesięcy. Na szczęście się w końcu udało. Najważniejsze, nie zrażać się na początku, nie poddawać, nie dawać za wygraną i wziąć się za siebie.

Życzę powodzenia wszystkim poszukującym pracy. Na pewno się uda. Wczesniej czy później, ale wierzę że uda się Wam na pewno
Stary 2009-03-02, 15:21   #222
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

chyba dolnośląskie tak ma . Ja od 2 miesięcy szukam pracy zupelnie bez skutku.
Co prawda jestem dopiero po liceum , ale i tak źle się czuję jak inni studiują ( ja nie wytrwałam na politechnice) a ja siedze w domu jak pasozyt . Jutro ide na spotkanie w sprawie opieki nad dzieckiem . mam nadzieje ze chociaz to mi się uda...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 15:27   #223
syntagma
Zakorzenienie

mam podobnie, 3 miesiace szukam juz. Nie mam checi na nic kompletnie, do niczego wszystko
Stary 2009-03-02, 15:39   #224
martynka89
Zakorzenienie

Tez już mam depresje. Prace mam, ale od dwóch miesięcy pracuje tylko 10 godzin tygodniowo. Nie idzie za to przeżyć. Niedługo mam rozmowę w sprawie pracy, wiec jest nadzieja, ze moja sytuacja się zmieni.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 15:49   #225
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Ja też wysłałam multum CV... Odzewy były niestety tylko 2... Pierwsza to okazało się, że jest to akwizycja kredytów, przy założeniu włąsnej firmy i ponoszeniu kosztów nawet jak nic sie nie zarobi, a druga to była nawet fajna praca... Ale tyle chętnych, że nie dałam rady sie wybić...

Wiecie, najgorsze to jest to uczucie, że jest sie takim pasożytem, który ciągle jest na czyimś utrzymaniu...

A jutro jadę złożyć papiery w jednym z urzędów... Ale chyba tylko dla świętego spokoju, bo w jednym chcą wykształcenie architektoniczne (ja jestem ekonomistką), a w drugim wymagają stażu urzędniczego, którego nie mam...
Jedno i drugie obowiązkowe, ale gdyby nie to, to nigdzie bym nie składała...
Stary 2009-03-02, 15:53   #226
lindsley
Zakorzenienie

To ja Was chyba wszystkie pobije... Jestem bez pracy 2,5 m-ca ale w sumie szukam bez przerwy rok. Moja historia:
04.2007 rozpoczęcie szukania
07.2007 obrona mgr
polowa 09.2007 umowa zlecenie real sprzedawca - już nie mogłam w domu wysiedzieć -po studiach wprowadziłam sie do TŻ-a i nikogo tam nie znałam
10.2007 wyjazd do Anglii - praca
03.2008 powrót do kraju - szukanie pracy
07.2008 - 12.2008 staż
ale na stażu od razu wiedziałam że tam nie zostanę bo oni funkcjonują dzięki tylko stażystom.
Już w domu nie wytrzymuję. Bo ile można sprzątać gotować?? Atrakcja to wypad do miasta na zakupy. Jedyny dochód to korepetycje ale mam ich bardzo mało.
Dobrze że za oknem się trochę słońce ostatnio pojawiło bo tak jak było pochmurno to depresja totalna, siedziałam i ryczałam a TŻ nie wiedział jak mnie postawić na nogi...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 15:59   #227
Czarna018
Rozeznanie

Ja mam 18 lat i też nie mam pracy ... do szkoły tez nie chodze. ide od niedzieli (szkoła w weekendy) 1,5 roku i skzoła zdana. ale co potem.czy znajde jakas prace ? niewiem sama. teraz ten kryzys to o prace jeszcze trudniej. Sszkoda mi was życze zebyscie wszystkie znalazły jak najszybciej prace. ja siedze w omu do poludnia sprzatam gotuje a potem z chłopakiem jestem. cale szczescie ze go mam. bo bez niego to bym chyba umarła
Czarna018 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 16:02   #228
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

no niestety, stażysta to teraz tylko tania siłą robocza a nie przyszły pracownik... Też byłam na takim stażu, przez 9 miesięcy... Byłąm na nim bo potrzebowałąm pieniędzy, przede mną byli inni, a po mnie przyszli następni i nikmt nie został...

Co do pracy w przyszłości, to myślę, że za jakieś 2 lata sytuacja sie poprawi...
Teraz jest taki najgorszy okres... Ale mnie te 2 lata czekania jakoś specjalnie nie pocieszają...

Edytowane przez kasia083
Czas edycji: 2009-03-02 o 16:05
kasia083 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 16:08   #229
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Już w domu nie wytrzymuję. Bo ile można sprzątać gotować?? Atrakcja to wypad do miasta na zakupy. Jedyny dochód to korepetycje ale mam ich bardzo mało.
no wlasnie:/
ja to w sumie nie mam najgorzej, pracuje na pol etatu i jakas tam kase mam, ale... jest to praca w domu, zajmuje mi gora 2-3 godzinki tygodniowo. normalnie cos mi sie robi od tego siedzenia
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 16:14   #230
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Spotkałam się ostatnio ze znajomymi po masowych zwolnieniach z pracy w lutym. Na razie są na etapie odsypiania, nadrabiania zaległości na studiach, kulturowych itp. Wysyłają mnóstwo podań. Ci, którym nie przedłużono umowy już w grudniu i nie znaleźli jeszcze pracy, nie mają takiego wakacyjnego nastroju, zwłaszcza gdy się dowiedzieli, że potem przyjęto parę osób zupełnie bez doświadczenia, bo okazało się, że jednak firma nie wyrabia z tak małą ilością osób.

U TŻ połowa osób dostała wypowiedzenie, a pracuje w małej firmie, której filarem są właśnie pracownicy. I tak jest ich za mało i są zawaleni obowiązkami i zadaniami, z którymi nie wyrabiają. Nie wiem co będzie, gdy odejdą.

Czemu pracodawcy zwalniają ludzi będąc świadomymi, że bez nich firma będzie słabo funkcjonować? Nie rozumiem tego!
Malla ja mam do Ciebie pytanie Jeśli mogę oczywiście. Najpierw przeprowadziłaś się czy najpierw znalazłaś pracę w Krk? Zastanawiam się czy to w ogóle realne, żebym dostała pracę w Krk nie mieszkając tam... Z drugiej strony przeprowadzać się i dopiero zaczynac szukac pracy to chyba też nie najlepszy pomysł....
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 16:52   #231
molka11
Rozeznanie

Dziś rozmawiałam z jedną osobą, która zdradziła mi, że w tamtym tyg w odpowiedzi na ogloszenie (praca w na uczelni w administracji) otrzymala ponad 800 CV!!! załamałam się. Z drugiej strony wyjaśnia to dlaczego nie oddzwaniają do mnie nawet jak spelniam wymagania - pewnie nie dokopują się do mojego maila

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 18:11   #232
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Wystarczy popatrzeć na oferty pracy, które w wymaganiach mają prawo jazdy. Jest ich sporo, szczególnie ci wszyscy przedstawiciele handlowi. Nawet jeśli byś miała mieć pracę biurową, i dojeżdżała z mniejszego miasta - jak ja - lepiej się patrzy na tych z prawkiem, a najlepiej jeszcze z autem - nie są uzależnieni od autobusów i mpk.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 18:24   #233
Malla
Nie depcze krokusów

Nati - studiowałam tutaj, pierwszę pracę znalazłam na 4 roku i trzymam się tej samej dziedziny.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-02, 18:29   #234
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Wystarczy popatrzeć na oferty pracy, które w wymaganiach mają prawo jazdy. Jest ich sporo, szczególnie ci wszyscy przedstawiciele handlowi. Nawet jeśli byś miała mieć pracę biurową, i dojeżdżała z mniejszego miasta - jak ja - lepiej się patrzy na tych z prawkiem, a najlepiej jeszcze z autem - nie są uzależnieni od autobusów i mpk.
Właśnie przejrzałam pierwsze lepsze ogłoszenia z okolicy i faktycznie

Dziewczyny,może głupie pytanie, ale czy osoba zaraz po maturze ma szansę znaleźć pracę np.: w sekretariacie? w ogóle jakie wykształcenie,po jakich studiach są takie osoby?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 18:57   #235
illuvies
Wtajemniczenie

Do byle czego wymagają wyższych studiów. Osoba po maturze - kłaniam się - nie ma szans. ;-)

Byłam w Anglii, mam angielski lepszy od wielu znajomych mi osób studiujących/po studiach, jestem lepsza z obsługi komputera, office'a, blablabla, i zachwycam się tym w zaciszu domowym. Bo biorą ludzi z papierem.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 19:29   #236
FoxyC
Raczkowanie

szukam 4 miesiace i nic!!zycie na utrzymaniu rodzicow mnie wykancza...przy tym codziennie jest mi to wyzygiwanenie wiem jak dlugo jeszcze pociagne!!
FoxyC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 19:38   #237
lindsley
Zakorzenienie

no i się nie odezwali... wysłałam w pt cv i mówili że w tym tyg będą umawiać się na rozmowę i nikt do mnie nie dzwonił Ja chcę do pracy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 19:45   #238
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

No mi sie odezwali z jednego sklepu to jak uslyszalam ile placa to masakra jutro ide na spotkanie jako niania , ale znając te kobiety to pewnie nawet nie zadzwoni i nie podziekuje , tylko oleje i znowu będe siedziala i czekala na pazdziernik , a mialam taki ambitny plan zeby zarobic sobie w trakcie tej rocznej przerwy od studiów ;/

ludzie chca i nie mogą , beznadzieja

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 20:06   #239
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nati - studiowałam tutaj, pierwszę pracę znalazłam na 4 roku i trzymam się tej samej dziedziny.
Też chcę tam zacząć studia Ale boję się, że pracy nie znajdę a muszę liczyc sama na siebie w utrzymaniu.
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 20:18   #240
cobra115
Zakorzenienie

Też jestem w nieciekawej sytuacji... Pracę (sezonową) skończyłam we wrześniu, zarobiłam tyle, ze wystarczyło mi do końca roku... Wtedy myślałam, że to super rozwiązanie posiedzę w domu, spokojnie poświęcę się studiom i w Nowym Roku coś znajdę... Ale jest już marzec, a ja dalej jestem bez pracy Wszystkim jakoś przeszkadza to, że się zaocznie jeszcze uczę i nie jestem dyspozycyjna... Nie obchodzi ich nawet moje doświadczenie czy ambicje... Tylko ze w soboty i niedziele mam szkołę... Studenci w tym kraju mają ciężko:| Gdyby nie rodzice, nie mogłabym nawet tych studiów skończyć, bo co miesiąc muszę płacić 370 zł Mój chłopak jest w podobnej sytuacji, z tym że musiał ze studiów już zrezygnować...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości