Wszystko o Avonie - część 6 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-17, 13:57   #211
ankoro
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 6

W paczce zamiast szamponu nablyszczającego z odżywką z minikatalogu o zawartości 750 ml - są dwa szampony o zawartości 400 ml. Może być.Klientki dostaną więcej szamponu,ale w innym opakowaniu. Coś za coś.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 15:10   #212
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
W paczce zamiast szamponu nablyszczającego z odżywką z minikatalogu o zawartości 750 ml - są dwa szampony o zawartości 400 ml. Może być.Klientki dostaną więcej szamponu,ale w innym opakowaniu. Coś za coś.
ja na 2 termin dostanę jeszcze w butelce o zawartości 750ml ale planuję zrobić zapas w 3 terminie tych szamponów i też się nie obrażę jak dostanę 2 po 400 ml.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 15:11   #213
sectumsempra
Raczkowanie

Witajcie,
Przyszła do mnie paczka z 4 katalogu i w czterech katalogach jest źle ścięta zakładka ulubieńcy milionów, tak że trzeba się domyślać, jaka cena jest tam napisana, w tym w dwóch z nich jest pogięta i naderwana, a w kolejnym naderwana - wstyd pokazywać coś takiego klientkom, tym bardziej, że za katalogi się płaci. Wspomnę jeszcze, że zamówiłam tylko 5 katalogów (+jeden dostałam w literaturze), wiec praktycznei połowa jest zniszczona.
Czy któraś z Was miała już podobną sytuację i interwencja przyniosła jakieś rezultaty?
Nawet nie zamierzałam już nic zamawiać na kolejne terminy, więc domówienie katalogów nie wchodzi w grę...
sectumsempra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 15:20   #214
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prince55 Pokaż wiadomość
hmm.. dostalam paczke ale nie dostalam faktury ;|
i co teraz? jak mam zaplacic?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

60's mod prześliczna ;D bardzo mi sie podoba
zaluje ze nie zamowilam demo ;/
Jeszcze jest internetowa faktura ale i tak powinnaś do nich napisać.

A jaki zapach ma ta woda 60'mod ? jest mocna czy delikatna?

Cytat:
sectumsempra
Witajcie,
Przyszła do mnie paczka z 4 katalogu i w czterech katalogach jest źle ścięta zakładka ulubieńcy milionów, tak że trzeba się domyślać, jaka cena jest tam napisana, w tym w dwóch z nich jest pogięta i naderwana, a w kolejnym naderwana - wstyd pokazywać coś takiego klientkom, tym bardziej, że za katalogi się płaci. Wspomnę jeszcze, że zamówiłam tylko 5 katalogów (+jeden dostałam w literaturze), wiec praktycznei połowa jest zniszczona.
Czy któraś z Was miała już podobną sytuację i interwencja przyniosła jakieś rezultaty?
Nawet nie zamierzałam już nic zamawiać na kolejne terminy, więc domówienie katalogów nie wchodzi w grę...

Takiej sytuacji nie miałam ale niedawno pisałam, że dostałam katalog 03 bez stron zapachowych. Napisałam do nich i przysłali mi dobry, pomimo, że nawet za niego się nie płaci
Skontaktuj się z obsługą, na pewno bez problemu wymienią, tym bardziej, że są to płatne katalogi i wcale nie takie tanie

Mnie śmieszy moja OMS, nic nie zamawiałam z katalogu 03 i Avon niedawno przysłał mi darmowy katalog 04 a kilka dni temu dostałam katalog od samej OMS.
Na dodatek napisała, że jeszcze niedawno miałam zamówienia na 4-6 tysięcy i co się teraz stało, że nie zamawiam na każdy termin z katalogu A no to się stało, że znalazłam lepszy biznes na zarobienie pieniążków Zamawiam teraz tylko dla siebie i 10 klientów. Tyle mi wystarczy.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 16:12   #215
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość

Mnie śmieszy moja OMS, nic nie zamawiałam z katalogu 03 i Avon niedawno przysłał mi darmowy katalog 04 a kilka dni temu dostałam katalog od samej OMS.
Na dodatek napisała, że jeszcze niedawno miałam zamówienia na 4-6 tysięcy i co się teraz stało, że nie zamawiam na każdy termin z katalogu A no to się stało, że znalazłam lepszy biznes na zarobienie pieniążków Zamawiam teraz tylko dla siebie i 10 klientów. Tyle mi wystarczy.
Łaskawie zauważyła,że spadły jej dochody od Twoich zamowień i pewnie dlatego się piekli.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 16:23   #216
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Łaskawie zauważyła,że spadły jej dochody od Twoich zamowień i pewnie dlatego się piekli.
Tak, na pewno tak jest ale ja nic na siłe robić nie będe

Oglądałam katalog 7 i faktycznie nic ciekawego, mało promocji.

Już nie mogę doczekać się kiedy będzie można zamawiać z katalogu 05, będzie spore zamówionko
Zamówię kojące masło po opalaniu, czytałam recenzje na Kwc i podobno jest bardzo wydajne.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:06   #217
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
hej nie jestem z Avonu .. gadałam osotnio z moją koleżanką o waszej firmie i byłam w szoku jak usłyszałam o karach ... W oriflamie nie ma kar a tutaj to aż się odechciewa

nie złożenie zamówienia kara 50zł
zamówienie poniżej 150 zł - kara 50zł
wypisanie się 200zł

Czy to prawda? ta koleżanka jest konsultantką więc nie wiem po co miała by kłamać .. narzekała strasznie że ma umowę na 1,5 roku i teraz musi składać zamówienia bo nie chce kar płacić a chciała by przejść do oriflame ale nie może narazie ... strasznie wasz wykorzystują .. Mi nie chodzi która firma lepsza czy coś .. ale wogóle to straszne zdzierstwo .. ciekawe czy w innych podobnych firmach też są takie kary
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 17:30   #218
ashiva
Wtajemniczenie

otworzyłam paczkę i mało nie zemdlałam.. wszystko zalane malinowym płynem do kąpieli nie dość ze zakrętka było krzywo zakręcona to jeszcze sreberko zabezpieczające było niedoklejone no i tym sposobem wszystko się lepi a najgorsze ze pudełeczka z bizuterią, którą klientka kupowała na prezent dla mamy no kurde..

Cytat:
mam tak samo zamiast 3 szamponów 6..

Cytat:
Napisane przez sectumsempra Pokaż wiadomość
Witajcie,
dlatego ja kupuję katalogi w COKu, zawsze dostawałam takie pogniecione jakby nie wiem co z nimi robili i się wkurzyłam, a w COKu to widzę co kupuję i jeszcze za pakiet 20 dostaję katalog prognozujących
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:42   #219
Aldona12034
Rozeznanie

W 5 katalogu na stronie 24 i 25 jest zestaw a w nim między innymi błyszczyk do ust. Możecie mi napisać jak on się nazywa bo niestety nie widać. Z góry dziękuje
Aldona12034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:45   #220
sectumsempra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość

dlatego ja kupuję katalogi w COKu, zawsze dostawałam takie pogniecione jakby nie wiem co z nimi robili i się wkurzyłam, a w COKu to widzę co kupuję i jeszcze za pakiet 20 dostaję katalog prognozujących
Niestety nie mam możliwości robienia zakupów w COKu, jestem skazana na dostawanie katalogów w paczce :/ Firma w ten sposób wyrabia sobie opinię, taki wygląd katalogu od razu zniechęca do kupienia czegokolwiek. A dla mnie to żadna przyjemność tłumaczyć się klientkom.
Skoro płaci sie za katalogi, to oczekuje się także, że przyjdą w nienaruszonym stanie, umożliwiającym efektowne zaprezentowanie produktów.
Nawet jeżeli się zrehabilitują i doślą, to ciekawe kiedy. W przyszłym tygodniu jest pierwszy termin zamówień z 5 katalogu, a dotychczas moje klientki, byly przyzyczajone do otrzymywania produktów w najwczesniejszym terminie. I co tu zrobić? Nie pokazywać tych obskurnych katalogów, czy mimo wszystko przedstawić ofertę i jak zwykle złożyć zamówienie w pierwszym terminie. Zazwyczaj nie mam, aż tak dużych zamówień, by korzystać z drugiego lub trzeciego terminu dostawy. Również nie uśmiecha mi się dopłacać za przesyłkę.
sectumsempra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:48   #221
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Witam

Czy mogłybyście mi napisać coś odnośnie ręcznika-turbana?
Jest chłonny? Elastyczny? Jest od razu w takiej formie czy trzeba go zwinąć? Trzyma się na głowie? Warto kupić?

Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 17:57   #222
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aldona12034 Pokaż wiadomość
W 5 katalogu na stronie 24 i 25 jest zestaw a w nim między innymi błyszczyk do ust. Możecie mi napisać jak on się nazywa bo niestety nie widać. Z góry dziękuje
to bezbarwny błyszczyk do ust (6ml) glazewear clear
Stary 2009-03-17, 18:05   #223
Prince55
BAN stały

Cytat:
Jeszcze jest internetowa faktura ale i tak powinnaś do nich napisać.

[COLOR=indigo][I]A jaki zapach ma ta woda 60'mod ? jest mocna czy delikatna?
co do mod to jest dosc mocna.. ale mniej
niz LBD za to taka hm.. elegancka i sexy ;D
mi i moim kolezanka bardzo sie podoba..
Prince55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 18:41   #224
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
hej nie jestem z Avonu .. gadałam osotnio z moją koleżanką o waszej firmie i byłam w szoku jak usłyszałam o karach ... W oriflamie nie ma kar a tutaj to aż się odechciewa

nie złożenie zamówienia kara 50zł
zamówienie poniżej 150 zł - kara 50zł
wypisanie się 200zł

Czy to prawda? ta koleżanka jest konsultantką więc nie wiem po co miała by kłamać .. narzekała strasznie że ma umowę na 1,5 roku i teraz musi składać zamówienia bo nie chce kar płacić a chciała by przejść do oriflame ale nie może narazie ... strasznie wasz wykorzystują .. Mi nie chodzi która firma lepsza czy coś .. ale wogóle to straszne zdzierstwo .. ciekawe czy w innych podobnych firmach też są takie kary

Wow. Masz koleżankę z bujną wyobraźnią Może wyjaśnię. Jak nie złożysz zamówienia - nie ma żadnych konsekwencji. Nawet darmowy katalog ci do domu przesyłają. Wypisanie się z Avonu tez nic nie kosztuje. Nawet nie trzeba tego robić. Jak nie chcesz to nie zamawiasz.
Może koleżanka chciała byś jakoś ulzyła jej w tej wyimaginowanej traumie i coś zamówiła. Niezły pomysł
mrowkamrowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 18:51   #225
madzya
Rozeznanie

Możecie mi powiedzieć, gdzie oglądacie katalogi np. nr 7 jak obecnie obowiązuje katalog nr 5 ?

Nie polecam zamawiania kolczyków Majore ( to takie w czerwonym pudełeczku, dwie perełki ) , zamówiłam 2 pary,a każdy kolczyk jest inny, nawet po wymieszaniu ich w pudełku znacznie się od siebie różnią.
madzya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 18:54   #226
andziat
Zakorzenienie

na www.infokatalog.pl

u mnie z tymi kolczykami wszystko w porządku, oba są takie same.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 19:15   #227
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
na www.infokatalog.pl

Witam, ma ktoś może do ściągnięcia druk formularza z K5?
mlody9218 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 19:18   #228
madzya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
na www.infokatalog.pl

dzięki serdeczne
Co do kolczyków, gratuluję.
Stary 2009-03-17, 19:21   #229
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mlody9218 Pokaż wiadomość
Witam, ma ktoś może do ściągnięcia druk formularza z K5?
http://wyslijplik.pl/download.php?sid=VCkZMRr4 warto czasem zajrzeć do wątku ze zdjęciami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 19:26   #230
madzya
Rozeznanie

Katalog 7 jakoś bardzo mnie nie przekonuje. Szkoda,że nie ma katalogu nr 6, chyba,że ja nie mogę znaleźć ;>
Stary 2009-03-17, 19:27   #231
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
http://wyslijplik.pl/download.php?sid=VCkZMRr4 warto czasem zajrzeć do wątku ze zdjęciami
Serdecznie dziękuję
I racja, muszę zaglądać
Nie mogę odnaleźć linku do tego forum ze zdjęciami kosmetyków, bardzo proszę o podanie

Edytowane przez mlody9218
Czas edycji: 2009-03-17 o 19:33
mlody9218 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 19:37   #232
agusia112233
Przyczajenie

GG do agusia112233

Link do katalogu 6 http://wyslijplik.pl/download.php?sid=Xkunol4c
agusia112233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 19:41   #233
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mlody9218 Pokaż wiadomość
Serdecznie dziękuję
I racja, muszę zaglądać
Nie mogę odnaleźć linku do tego forum ze zdjęciami kosmetyków, bardzo proszę o podanie
jest podany w pierwszym poście tego wątku, z którym też warto byłoby się zapoznać
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=5168374
Stary 2009-03-17, 19:45   #234
madzya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusia112233 Pokaż wiadomość

te forum to super skarbnica wiedzy!
Stary 2009-03-17, 20:40   #235
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzya Pokaż wiadomość
te forum to super skarbnica wiedzy!
Dokładnie... Nieocenione dziewczynki...-no i Panowie chyba też
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 21:43   #236
kate634
Raczkowanie

To ja ponawiam pytanie dotyczące Pudru prasowanego "idealny kolor", czy wiecie jakie są te odcienie, są tylko dwa i trudno stwierdzić czy ten fair jest bardzo jasny a ten drugi ciemny czy jak I jeśli wiecie to dajcie znać czy fajny jest
kate634 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 22:04   #237
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Witam

Czy mogłybyście mi napisać coś odnośnie ręcznika-turbana?
Jest chłonny? Elastyczny? Jest od razu w takiej formie czy trzeba go zwinąć? Trzyma się na głowie? Warto kupić?

Pozdrawiam
Nie jest elastyczny, jest jak normalny ręcznik jeśli chodzi o materiał. Chyba chłonny, mi włosy szybko w nim wysychają . Ma formę takiego kaptura, guzik i pętelkę, trzeba go sobie zawinąć i zapiąć. Ja już dorobiłam się dwóch turbanów, bardzo je lubię.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 22:24   #238
bebeinka
Przyczajenie

hej, mam pytanko: w katalogu 4 w drugim terminie zlozylam zamowienie (po cenach katalogowych) za 214,9 . Teraz kolezanka moja chcialaby z tego katalogu domowic rzeczy w kwocie 64,8 zl. Czy w zwiazku z tym dostane ta maseczke za prezentobranie? I czy moje zamowienie na 3 termin zostanie obciążone kwota za dostawe paczki? Z gory dziekuje za odp

Edytowane przez bebeinka
Czas edycji: 2009-03-17 o 22:36
bebeinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 22:36   #239
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kate634 Pokaż wiadomość
To ja ponawiam pytanie dotyczące Pudru prasowanego "idealny kolor", czy wiecie jakie są te odcienie, są tylko dwa i trudno stwierdzić czy ten fair jest bardzo jasny a ten drugi ciemny czy jak I jeśli wiecie to dajcie znać czy fajny jest
według mnie Fair jest bardzo i jasny, chyba odpowiada wcześniejszemu odcieniowi Porcelain (tak mi się przynajmniej wydaje) natomiast Light Medium jest taki średni do ciemniejszych karnacji, ja mam dość ciemną karnację, siostra jaśniejszą ode mnie ale nie całkiem bladą i obie go używamy i ładnie się dopasowuje, więc dla bledziochów polecałabym Fair

Cytat:
Napisane przez bebeinka Pokaż wiadomość
hej, mam pytanko: w katalogu 4 w drugim terminie zlozylam zamowienie (po cenach katalogowych) za 214,9 . Teraz kolezanka moja chcialaby z tego katalogu domowic rzeczy w kwocie 64,8 zl. Czy w zwiazku z tym dostane ta maseczke za prezentobranie? I czy moje zamowienie na 3 termin zostanie obciążone kwota za dostawe paczki? Z gory dziekuje za odp
dostaniesz maseczkę, nie będziesz musiała płacić kosztów realizacji małego zamówienia, a na drugie zamówienie będziesz mieć upust wypracowany we wcześniejszych terminach lub wyższy jeśli przekroczysz kolejny próg, ale chyba w tym przypadku będzie to 25%
Stary 2009-03-17, 22:36   #240
jadzika
Raczkowanie

Cytat:
Już nie mogę doczekać się kiedy będzie można zamawiać z katalogu 05, będzie spore zamówionko
Zamówię kojące masło po opalaniu, czytałam recenzje na Kwc i podobno jest bardzo wydajne.
Masło pachnie świetnie właśnie dzisiaj rano je dostałam w paczce na 1 termin 04 już robię zbiór na lato nad morze hihi jeśli masz jeszcze możliwość to może zamów sobie to masło z katalogu 4 z oferty w formularzu zamówień kosztuje 9,80 wlicza się do bazy opustu taniej jest niż w 05
Cytat:
Napisane przez sectumsempra Pokaż wiadomość
Witajcie,
Miałam podobną sytuację z katalogami 04. 6 z 10 zamówionych w ogóle nie miało stron zapachowych, napisałam stosownego maila ze strefy i przesłali mi 6 pachnących na adres domowy. Napisz, nie powinni robić problemów w końcu jak podwyższali ceny za katalogi miałyśmy obiecaną lepszą jakość. Ja bym nie popuściła... i tak uważam że płacimy za katalogi ZA DUŻO

Znów w brakach z kat.4 peeling solutions z wyprzedażowych.

Oprócz tego wszystko przyszło, z netto szminka plum frost, temperówka podwójna, szampony na lato, szampon morela i słonecznik (świetnie pachnie!), maseczka zielona herbata, myjka kwiatuszek, krem z liposomami, podwójna maseczka z peelingiem
Ja dla siebie wzięłam jeszcze na lato olejek przyspieszający opaleniznę z BRONZE za 14,- , na KWC ma świetne opinie
Maseczka PS greckie morza ciekawie wygląda;P muszę wypróbować niedługo..
buźki dla Was koleżanki i kuledzy

szczęśliwa narzeczona od 24.07.2010
do ślubu pozostało 7 miesięcy!!
jadzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości