|
|
#211 | |
|
Wiedźma
|
Dot.: Scent Bar VIII
Cytat:
![]() Bo u nas raczej jada się kartofle, nie pyry. ![]() edit: Widzę, że przy moich geodezyjnych tłumaczeniach odpadłaś.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-03-19 o 00:45 |
|
|
|
|
#212 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#213 |
|
Wiedźma
|
Na wszelki wypadek szybko powiedz, że to nie Ty trzymałeś.
![]()
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#215 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Syrop na spanie pomógł, można powiedzieć że się wyspałam.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie chcą wierzyć że cukinię zjedli i im smakowało. Cytat:
Cytat:
Taką surową, tylko obraną i w plastrach obsmażasz, a dopiero potem doprawiasz? Bez jajeczka i bułki tartej?
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Mama ma zabieg przełożony wstępnie na 25 marca
![]() Uwielbiam cukinię Wiele lat temu Mama zrobiła,a ja do dnia dzisiejszego pamiętam ten smak Nietypowa " Krówka ciągutka"Miłego dnia
|
#218 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma czego... sama sie przecież zgłosiłam.... znaczy zapytałam tylko.
ach i nie wiedziałam, że mam takiego konika, ale niech będzie, nieźle brzmi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miłego dnia .. ja jadę z teściami na pogrzeb zaraz.... daleko |
|||
|
|
|
#219 | ||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a to może i kartofle, bardziej mi chodziło o tego gzika A przy tłumaczeniach nie odpadłam, tylko pojęłam o co loto, że udało Ci się to "przerobić" przy okazji zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego , a ten pan to był pewnie urzędowy urbanista ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
do smażenia najlepsza nieobrana młoda cukinia, uprzednio posolona i odsączona papierowym ręcznikiem, wrzucona na olej, na krótko na raczej duży ogien- smakuje zupełnie inaczej niż z panierką. Do tego makaron rurki i obiad gotowy ![]() poproszę o namiar na przepis na pasztet z cukini ![]() Cytat:
chętnie bym spróbowała
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo octu, sama śmietana i przyprawy nie wystarczą mi.Z makaronem może wyprubuję. Wiem że moja sąsiadka robi coś jakby bigos z cukinią. Pasztet z cukini rewelacja i na ciepło i na zimno. Ząbek czosnku wrzucasz normalnie na patelnię? Przepraszam za tak wnikliwe(głupie) pytania, ale czosnek używam jedynie do udek pieczonych.
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Bluegirl - obsmażam cuknię w plasterkach, bez panierki
![]() A na końcu wykładam je na serwetki/papierowe ręczniki kuchenne, żeby się odsączyły z oleju, bo niestety mocno nim nasiąkają.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-19 o 10:54 |
|
|
|
#222 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
żeby nie nasiąkała olejem to najpierw sie soli i odsącza i smazy sie raczej szybko i raczej krótko- najpierw 1 strona ,potem druga bez zbytniego gmyrania.
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Właśnie się wq......... Normalnie aż ze złości chce mi się płakać. Mój bank ma nowe stawki opłat - za przelew do innych banków liczy sobie 5 zł, za prowadzenie konta 6,90 zł ![]() NORMALNIE ICH POGIĘŁO!
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#224 |
|
BAN stały
|
A wy tu o jedzeniu, a ja umieram z głodu...
byłam na spacerze, zmarzłam na kość...wszędzie śnieg i wieje dość mocno.. to się nazywa wiosna
Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-03-19 o 20:06 Powód: post pod postem |
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie się wq......... Normalnie aż ze złości chce mi się płakać. Mój bank ma nowe stawki opłat - za przelew do innych banków liczy sobie 5 zł, za prowadzenie konta 6,90 zł
![]() NORMALNIE ICH POGIĘŁO! To skandal, w czasach, kiedy można robić przelewy internetowe za kilka groszy... Może czas pomyśleć o zmianie banku... ja tak zrobiłam i jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam |
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja przestaję marudzić za pogodę za moim oknem. U mnie nie jest tak źle.
Ja mam konto w mBanku i jestem zadowolona.
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam[/quote] Z każdego bankomatu? Co to za bank? Zaczęłam się zastanawiać nad drugim kontem. Polly chyba pisała tu kiedyś o Mbanku. Nie chciałabym rezygnować może z PKO BP, ale potrzebuję konta, gdzie przelewy są tanie, gdzie mogłabym od czasu do czasu przelewać pieniądze właśnie na wspólne zakupy, czy tam gdzie się płaci Paypalem. Robić przelew np na 3 zł gdzie za sam przelew będę płacić 5 zł - no przecież to wariactwo! Ale jestem zła Już nie wiedzą gdzie kasę ciągnąć. Mam ochotę im odpisać, że czemu 6,90 zł? Mogli odrazu 20 zł strzelić![]() ![]() Czy w Mbanku muszą być regularne comiesięczne wpływy? Gdyby nie byłoby idealnie Najbliższzy Mbank mam 30 km stąd, ale w tym przypadku net załatwiłby sprawę.Pytanie - czy założą mi konto - mnie bezrobotnej?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-19 o 13:13 |
|
|
|
|
#228 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja tez mam w mbanku i jestem zadowolona a ja bezrobotna i jakoś konto prowadzę... to nie ma nic do rzeczy... Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-03-19 o 13:18 |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi mi o to, czy w momencie zakładania konta mój brak pracy, może być przeszkodą.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tego nie wiem. Musiałabyś się dowiedzieć. Chociaż generalnie bankom zależy na pozyskiwaniu nowych klientów i chyba istotne jest to, czy na konto trafiają jakieś wpływy a nie to, czy ma się umowę o pracę. Tak mi się wydaje. Wczesniej byłam w Pekao SA (logo żubra), który zamieniłam na Nordea (o rany, nie wiem, czy podawanie nazwy jest dopuszczalne ) i bardzo mi ten bank pasuje, że jak potrzebuję wybrać kasę to nie muszę szukać konkretnego bankomatu. No i przejrzysta strona do robienia przelewów w necie. Dla mnie to istotne, bo nie lubię jakiś skomplikowanych i zawiłych procedur. Alior jest pod tym względem troche lepszy, bo można wybierac (jak dobrze pamiętam, bo to konto TŻ) także za granicą bez żadnych opłat.
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-03-19 o 13:37 Powód: błędy stylistyczne |
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Poprzeglądam oferty dziś, najwyżej zadzwonię i zapytam, czy w moim obecnym "stanie" mogłabym założyć konto.
Jak nie jestem upupiona
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam[/quote] Tak banki zdecydowanie pogieło ostatnio!!! W poniedziałek musiałam zrobić na szybko przelew, z pewnych względów nie mogłam go zrobić przez net, nie miałam ze sobą dowodu więc u siebie w banku też nie mogłam i co? Z 4 banków mnie wyproszona na zasadzie- nie ma konta nie można płacić( kurcze kryzys jest a oni kasy nie chcą) w jednym banku zaśpiewali mi prowizję 10 złotych a w drugim...30 ![]() No i w końcu przelew poszedł dzień później odemnie z banku za 3 złote GENERALNIE |
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
No to życzę powodzenia
Stwierdziłam, że nie będę kierowała się sentymentami a wygodą i kasą Decyzja była tym łatwiejsza, że w tym banku mamy kredyt mieszkaniowy, ale też była druga strona medalu, ponieważ w żubrze pracowała moja mama i wszystkie jej koleżanki mnie znały... ech, pod tym względem nie było łatwo Niemniej jednak byłam twarda i pożegnałam się likwidując konto I nie żałuję. Jeżeli są u Ciebie opan-finance to mogłabyś się wybrać i porozmawiać z doradcą finansowym (nie trzeba być VIPem, by to się opłacało), który spośród szerokiego wachlarza ofert bankowych pomoże Ci wybrać ten najbardziej dla Ciebie optymalny
|
|
|
|
#234 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Jak wróciłam do domu-konto już działało ![]() za nic sie nie płaci, nie trzeba mieć zadnych wpłat. Moje konto mbankowe jest wyłącznie perfumowo- allegrowe ![]() kilka kont w zyciu zakładałam i tylko jak sie chce studenckie trzeba to udowodnic- serio nikt o nic nie pyta,czasem trzeba mieć stałe wpłaty, ale w mbanku na pewno nie. Można to załatwić stacjonarnie i wtedy konto dziala natychmiast, albo przez net. Wtedy przyjedzie konsultant i wszystko załatwi
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-03-19 o 13:57 |
|
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Tak banki zdecydowanie pogieło ostatnio!!!
W poniedziałek musiałam zrobić na szybko przelew, z pewnych względów nie mogłam go zrobić przez net, nie miałam ze sobą dowodu więc u siebie w banku też nie mogłam i co? Z 4 banków mnie wyproszona na zasadzie- nie ma konta nie można płacić( kurcze kryzys jest a oni kasy nie chcą) w jednym banku zaśpiewali mi prowizję 10 złotych a w drugim...30 ![]() No i w końcu przelew poszedł dzień później odemnie z banku za 3 złote GENERALNIE O zgrozo!!!! skąd oni biorą te sumy????
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Polly - dzięki
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
tak, z każdego bankomatu (Nordea i Alior). Nie chcę się za bardzo rozpisywać, bo wyjdzie jeszcze na to, że im robię darmową reklamę i padnie na mnie podejrzenie, że tam pracuję
|
|
|
|
#238 |
|
grozi wypollizowaniem
|
normalnie co dzień sie ciesze z tego konta, w koncu nie musze na poczte dymac, tylko klik, klik i kasa płynie
![]() A powiem Wam ze to konto mam tylko i wyłacznie dzięki wam i wspólnym zakupom
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To konto właśnie na to mi potrzebne
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem w Mbanku i jestem zadowolona. Poprzednio byłam w WBK i byłam bardzo niezadowolona. Niekompetentna osbługa, mylne informacje. Przy likwidowaniu konta okazało się, że musze jeszcze opłacic prowizję za 6 tygodni od zamknięcia i wyczyszczenia konta. Pytam dlaczego, a Pani na to, że w razie gdybym dokonala jakichs zakupów, to te 6 tygodni jest dla banku gwarancją, że nie zrobię płatności. A ja pytam - jak zwykłą karta płatniczą, nie kredytowa przeciez, mozna po wyczyszczeniu i zamknięciu konta (plus chyba zdezaktualizowaniu karty) zrobic jakiekolwiek zakupy...?
![]() Logiczne, że jest to próba wyciągnięcia z klienta jeszcze dodatkowych pieniędzy jako "karniaka" za to, że odchodzi.
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

biedna melk-jak ona teraz będzie żyć ze świadomościa że myslałeś o niej dzierżąc swojego.....w dłoni

, a ten pan to był pewnie urzędowy urbanista