|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VIII ::..
Cytat:
![]() Jadłospisy układam ja (w porozumieniu z nią), posiłki przyrządzamy często wspólnie (nie raz już razem dietowałyśmy). Cała reszta rodziny czujnie nas obserwuje, liczymy na to że i im uda się zaszczepić jakieś zdrowe żywieniowe nawyki (bo dla nich tradycyjny obiad to ziemniaki + kotlet i odrobina sałatki, potem chipsy i słone orzeszki - buntują się gdy dostaną gotowanego fileta albo kaszę...) Cytat:
Ciągle wzdęcia i inne rewelacje.Ja jestem naprawdę strasznym żarłokiem, ludzie kojarzą mnie z tego, że przez cały czas coś wcinam... ![]() To pochwalę się Wam jeszcze: zaczynam program fitness turbo z książki South Beach turbo. Dzisiaj będzie... 20 minut ćwiczeń posturalnych
Edytowane przez beoneself Czas edycji: 2009-04-21 o 13:18 |
||
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
ja na poczatku popijalam i nawet 2 dziennie, ale SB daje mi tyle energii ze juz w ogole odwyklam od kofeiny
![]() a przepisy sa dziecinnie proste wejdz na watek przepisowy to sie sama przekonasz
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;11975162]no ja jak sobie cos postanowie to daje rade
tylko nie umiem zbytnio gotowac i nie mam czasu wiec nie wiem co najprostszego moge sobie zjadac... z tym jest problema z ta kawa to tak koniecznie trzeba odmowic, chociaz jednej? bo na niektorych stronach napisane jest ze w I fazie wykluczamy, w niektorych ze mozna...[/quote] No ja Ci powiem, że zaczynam od jutra a najgorzej jest właśnie zacząć... później to jakoś idzie ja ostatnio robiłam SB rok temu a zasady zostają jednak w głowie, tylko właśnie zeszłam na złe tory...![]() ![]() mam nadzieje że się nie spsuły... hihihi aha, i skład herbaty podam później bo jestem w pracy ![]() ....a przepraszam cóż to ???? Edytowane przez kala2505 Czas edycji: 2009-04-21 o 13:24 Powód: dodanie posta |
|
|
|
#214 |
|
Konto usunięte
|
no dobra,to ja tez zaczynam od jutra
czyli 3 normalne posiłki najlepiej i przekaski to reszta?
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
3 raczej duże i 2 mniejsze - po prostu żeby jeść tak co 2,5-3 godziny
![]() Cieszę się, że nie zacznę sama super po prostu
|
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
a ile dziewczyny chcecie zrzucic?
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pytania o ćwiczenia posturalne...
"Trening całego ciała kładzie nacisk na mięśnie posturalne - najważniejsze mięśnie brzucha, miednicy, pleców i bioder. Ćwiczenia te pomagają utrzymać równowagę, stabilność, dobrą postawę i koordynację ruchową, a ponad to poprawiają napięcie mięśniowe w rękach i nogach oraz zwiększają elastyczność całego ciała. Już pod koniec 20 minutowej sesji poczujesz różnicę. (...) Celem tych ćwiczeń jest jednoczesna praca kilku grup mięśniowych, czyli sytuacja, która ma miejsce, gdy się poruszamy w realnym życiu. Na przykład w tym czasie, gdy będziesz ćwiczyć ramiona lub podnosić nogi, będziesz też wciągać mięśnie brzucha i napisać pośladki. (...) Ćwiczenia mają też wbudowany element strechingu, w związku z tym nie musisz wykonywać dodatkowych ćwiczeń rozciągających przez lub po treningu." Cytat z książki "Dieta South Beach Turbo" Arthura Agatstona (tak wogóle to polecam wszystkim zaczynającym tę książkę ). Ot wielka tajemnica Ćwiczenia wydają się być przyjemne i mało wyczerpujące (te z 1 fazy). Ciekawe, czy poczuję różnicę po 1 sesji |
|
|
|
#218 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
ja też jak beoneself przekonałam mamę. u niej to będzie ciężko bo ona strasznie mało je a mimo to tyje nie dużo ale tak się zbiera. więc na cholesterol będzie jak znalazł (bo gruubo ponad normę) a i tatę by się przydało w to wciągnąć (nadciśnienie) Chociaż wystarczy mamusię nauczyć to i tata skorzysta.
Jadłospis jej rozpisałam i teraz dzwoni do mnie codziennie i pyta co jak robię I dziś mi zachwalała zupkę-krem pieczarkową. Cieszę się, że jej smakuje. My niestety nie mieszkamy razem ale chociaż jak będę na weekendy wpadać to nic mnie w domu nie będzie kusiło bo dużo warzywek będzie w lodówce. i coś będziemy dla rodzinki kombinowały
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
kakafoniaa no to Mama tak samo jak ja... tez nie wiele jadlam a wciaz tylam
![]() teraz sie obzeram a chudne ![]() i caly czas powtarzam ze musze jesc bo nie schudne
|
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż mam nadzieję, że to nie nastąpi. póki co pełna zapału a jak jeszcze zobaczy efekty po pierwszej fazie to wydaje mi się, że tego w kąt nie rzuci
|
|
#222 |
|
Konto usunięte
|
mnie przeraza to ze nie liczy sie kalorii ani nie wazy produktow...
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
hihihi nio
![]() moich domownikow tez to przerazalo i szczerze nie wierzyli ze cokolwiek schudne ![]() mama to wrecz sie bala ze jeszcze przytyje a tu prosze...
|
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;11975825]mnie przeraza to ze nie liczy sie kalorii ani nie wazy produktow...[/quote]
to cię powinno cieszyć dziewczyno
|
#225 |
|
Konto usunięte
|
no tak,ale bede sie obawiac ze nie schudne jak bede tak duzo jesc
dopoki nie schudne i nie zobacze tego na wlasne oczy to nie uwierze przeciez tu tyle miesa mozna jesc, serow... (wiem ze chudych ) to co mi proponujecie jutro zjesc, zeby sie nie zrazic do diety? :P
|
|
|
|
#226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale wpadnie tak z 10-15 osób, to może być ekonomicznie nie do udźwignięcia A tego łososia to ile zużywasz na ile jajek I jak dokładnie ten proces twórczy wygląda "od kuchni"?? Ucierasz go? kroisz czy jak? Wstyd się przyznać, ale w życiu niczego z łososiem takim w plastrach nie robiłam![]() Dziewczynki, wiem że marudzę, ale pomóżcie proszę. To dla mnie ważne. |
|
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;11975987]no tak,ale bede sie obawiac ze nie schudne jak bede tak duzo jesc
dopoki nie schudne i nie zobacze tego na wlasne oczy to nie uwierze przeciez tu tyle miesa mozna jesc, serow... (wiem ze chudych ) to co mi proponujecie jutro zjesc, zeby sie nie zrazic do diety? :P[/quote]zobacz na pierwszej stronie co dozwolone i wybierz z tego to co lubisz tak sie napewno nie zrazisz. origa ja bym Ci pomogła naprawdę ale ja w sprawach imprez SB to piszcze cieniutko
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
ja kochana duuużo.... 10-12 kg, dziś się zważę bo w sumie jestem na takiej mojej dietce już od miesiąca prawie więc zobaczę ile udało mi się schudnąć....
![]() Myślicie, że uda mi się tyle schudnąć do lipca... ???? Jak się zawezmę ???A robicie tu tzw "tygodniowe pomiary" tzn , że np w poniedziałek każda podaje swoją wagę dawną,sprzed miesiąca i tą nową(bieżącą) ????
|
|
|
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
osobiscie zołtka odrzucam smietane odrzucam albo dodaje jogurt a łososia kroje na malutkie kawałki 1 opakowanie 100gr kosztuje ok6-7zł składniki 6 jajek ugotowanych na twardo 85g wedzonego lososia, drobno pokrojonego 3 lyzki kremowego twarozku (niezbyt miekkiego) 2 lyzki gestej kwasnej smietany 1/2 lyzeczki soku z cytryny 2 lyzki posiekanego koperku sol i pieprz do smaku sposób przygotowania Jajka przekroic na pol, delikatnie wyjac zoltka i przelozyc je do miski. Dodac reszte skladnikow i zmiksowac na gladka mase (mozna uzyc malaksera). Przyprawic sola i pieprzem do smaku. Nalozyc mase do polowek jajek i udekorowac dodatkowym koperkiem. a pozatym polecam z przepisowego piernik... mniami
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-04-21 o 14:56 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 | |
|
Rozeznanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;11975987]no tak,ale bede sie obawiac ze nie schudne jak bede tak duzo jesc
dopoki nie schudne i nie zobacze tego na wlasne oczy to nie uwierze przeciez tu tyle miesa mozna jesc, serow... (wiem ze chudych ) to co mi proponujecie jutro zjesc, zeby sie nie zrazic do diety? :P[/quote]uwierz mi ze schudniesz!!!! ja schudlam w 3 miesiac 10 kg a naprawde z reka na sercu sie objadam!!!! nigdy jeszcze nie czulam sie glodna!!! NIGDY!!!!!! Cytat:
ja jestem jeszcze przed polmetkiem tak z 2 kg a zrzucilam juz 10kg
|
|
|
|
|
#231 |
|
Konto usunięte
|
zaplanowałam sobie jedzonko na jutro: powiedzcie czy w miare dobrze
![]() sniadanie 7:30 kawa z mlekiem odtłuszczonym i omlet z pieczarkami i chudym serem przekaska 10:30 serek wiejski light z koperkiem lunch 13:30 - nie wiem co na niego zjesc przekaska 16:30 jajko na twardo obiad 19 myslalam o tej salatce,ale nie wiem czy to za malo nie jest Sałatka z kurczakiem i słonecznikiem Składniki: salata lodowa 2 - 3 pomidory 1 - 2 ogorki konserwowe kawalek pieczonego lub gotowanego kurczaka garsc slonecznika luskanego oliwa ocet winny jogurt sól, pieprz, koperek mala przekaska 21 rolada z plastra chudej szynki z lisciem sałaty szczypiorkiem i posypana ziołami |
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
ja kochana duuużo.... 10-12 kg, dziś się zważę bo w sumie jestem na takiej mojej dietce już od miesiąca prawie więc zobaczę ile udało mi się schudnąć....
![]() Myślicie, że uda mi się tyle schudnąć do lipca... ???? Jak się zawezmę ???A robicie tu tzw "tygodniowe pomiary" tzn , że np w poniedziałek każda podaje swoją wagę dawną,sprzed miesiąca i tą nową(bieżącą) ????
|
|
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
to ja proponuje jeszcze farsze pieczarkowy i szynkowy
![]() pieczarkowy: pokroic w malenka kostke pieczarki i cebulke; podsmazyc; jak wystygnie to wymieszac z zoltkami, odrobina majonezu i sola i pieprzem szynkowy: pokroic na malenkie kawaleczki szynke (najlepiej konserwowa), wymieszac z zoltkami, szczypiorkiem, majonezem i doprawic sola i pieprzem
|
|
|
|
#234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na przyklad do roladek? albo do papryczki czerwonej ?![]() to powiedzcie mi jeszcze co z tym moim szumnie brzmiacym lunchem i czy odstepy godzinowe dobre
|
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;11976512]zaplanowałam sobie jedzonko na jutro: powiedzcie czy w miare dobrze
![]() sniadanie 7:30 kawa z mlekiem odtłuszczonym i omlet z pieczarkami i chudym serem mam nadzieje z 2 jaj ![]() przekaska 10:30 serek wiejski light z koperkiem bym cos jeszcze dodala... tzn jakies warzywko bo koperek to nie warzywo ![]() i tutaj sie zaczynaja schody bo ten lunch traktujesz jako obiad czy jak? lunch 13:30 - nie wiem co na niego zjesc przekaska 16:30 jajko na twardo obiad 19 myslalam o tej salatce,ale nie wiem czy to za malo nie jest Sałatka z kurczakiem i słonecznikiem nie bedzie za malo jezeli tej piersi jest co najmniej 200g a ha! juz mam... obiad to raczej kolacja mozesz taka salatke wziasc ze soba gdziekolwiek bedziesz bo widze ze chyba poza domem bedziesz tak?Składniki: salata lodowa 2 - 3 pomidory 1 - 2 ogorki konserwowe kawalek pieczonego lub gotowanego kurczaka garsc slonecznika luskanego oliwa ocet winny jogurt sól, pieprz, koperek mala przekaska 21 rolada z plastra chudej szynki z lisciem sałaty szczypiorkiem i posypana ziołami[/quote] ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;11976614]a farsze do czego? na przyklad do roladek? albo do papryczki czerwonej ?![]() to powiedzcie mi jeszcze co z tym moim szumnie brzmiacym lunchem i czy odstepy godzinowe dobre [/quote]to dla Origi ![]() do jajek faszerowanych na imprezke urodzinowa! ![]() przy okazji wszystkiego najlpszego Origa!!! ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- ale i moga byc te farsze do wszystkiego ![]() do zawiniecia w salate np ![]() ja nieraz robie zawijaski z pasta jajeczna: gotuje 2-3 jajka na twardo, pozniej scieram na tarce na grubych oczkach i mieszam z lyzeczka majonezu i doprawiam. zawijam w szynke lub w salate
|
|
|
|
#236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiec myslalam ze dobrze:P bo wiecie... ja sobie musze wszystko rozpisac... juz o 19 bede w domu, ale np codziennie od pon-pt jestem 8-16 w szkole,czasem nawet pozniej, wiec trudno sobie kotleciki smazyc do szkoly
|
|
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;11976679]no to juz nie wiem co z tym lunchem, a te nazwy i rozklad wzielam z innej strony o south beach
wiec myslalam ze dobrze:P bo wiecie... ja sobie musze wszystko rozpisac... juz o 19 bede w domu, ale np codziennie od pon-pt jestem 8-16 w szkole,czasem nawet pozniej, wiec trudno sobie kotleciki smazyc do szkoly [/quote]to kwestia tylko oragnizacji Kochana! wiele z nas jest matkami i to pracujacymi i dajemy rade nawet gotujac jak czasami sie u mnei zdarza 3 obiady ![]() ![]() najlepiej jedzonko przygotowywac sobie dzien wczesniej ja pracuje od 7:30 do 15:30 - w domu jestem ok 16 a moje posilki wygladaja tak: 9:00 sniadanie 13:00 przekaska tudziez II sniadanie 16:00 obiad 17:30 jakas malenka przekaska typu ziarenka slonecznika, zawijasek maly 20:30 kolacja ja sie kieruje zasada jak wiekszosc 3+2 czyli 3 posilki i 2 przekaski
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo przynajmniej wiem ,ze tego sa efekty, a musze uwazac na to, co pisza w internecie, bo to wiadomo rozne błedy ludzie robia ![]() najwyzej omleta zapakuje sobie do szkoly tylko zastanawiam sie czy 4 godziny to nie za duza przerwa miedzy sniadaniem a 2 sniadaniem/przekaska PS gratuluje efektow
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

Ciągle wzdęcia i inne rewelacje.

super po prostu 

I jak dokładnie ten proces twórczy wygląda "od kuchni"?? Ucierasz go? kroisz czy jak? Wstyd się przyznać, ale w życiu niczego z łososiem takim w plastrach nie robiłam