|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
BAN stały
|
Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja
Czesc
![]() WY juz weekend zaczynacie a moj chlop dzis znowu do pracy lezie ![]() ![]() Anetko jak jak bym chciala miec taki "chaos" w domu, a nie caly czas sama z bardzo grzecznym i cichym dzieckiem.... A co do sprzatania to moj tzcik ma tak samo jak Ty, ja to balaganiara jestem i on sie o to wkurza, a w soboty robi wielkie pozadki, odkurza caly dom, sciera kurze, myje wc i lazienke i tylko chodzi o poleruje a ja sie z niego smieje ![]() ![]() ![]() Kurzoslawa to klotnia was oczysci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
Aguś ale mój chłop to beznadziejny przypadek i kłócić się nie potrafi...ja to z kolei jestem w tedy w swoim żywiole
![]() ![]() Narazie mam z głowy pozbyłam się go na jakiś czas. Dałam mu na piwo i kazałam wyskoczyć do baru z kumplem ![]() ![]()
#213 |
Wtajemniczenie
|
Moje kochanie poczłapał do pracy ,biedaczek zębami zgrzytał...
Kurzosława i jak dogadałas sie z chłopem?Ja nie lubię się kłócić...ale tylko z bliskimi ![]() A to dla tych co lubią grzeszyć gdy kalorie powinni liczyć... |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Anetko to serniczek jest,tak?Wyglada smakowicie
![]() ![]() ![]() Z tż-tem już jest wsio ok ![]() ![]()
#215 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny grilujcię się i wypoczywajcie...ja już padam...Maleństwo wykąpane ,wypachnione i śpi,Reszta już prawie...
![]() Zrobię sobie dla odmiany jakąś relaksującą kąpiel i wtulę się w podusie bo jutro znów pracowity dzień... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
dzisiaj tylko dobranoc
![]()
#217 |
Wtajemniczenie
|
Witam Witam
Widzę że nie było tu wczoraj za dużego ruchu ![]() My już po śniadaniu i dużej mocnej czarnej ![]() Chwile jeszcze pokrzątam się po domu a o 9 spylam z mała do taboreta na kolejną kawę i pogaduchy.Tam sobie poczekamy aż tż wróci z pracy. Narazie kobiety ![]()
#218 |
kobieta za ladą
|
melduje sie że żyje
![]() na grilu było zarąbiście a opaliłam sie jak cholera wczoraj wieczorem mój dekold wołał help me ![]() a młoda dała dziadkom dzezu zuch dziołcha nie mogli jej ryku opanowac hahahahha więc mysleli ze głodna......dali jej obiadek opluła ich dali jej jogurtu było za mało i ryk to dali jej mleka...wypiła 10 i ryczała dalej.... a jak przyszliśmy mloda płakała a taboret siedział i nie wiedział co zrobić.heheheh a młod jak mnie zobaczyła......było...mam am mama ![]() ![]() acha jak zaprowadzaliśmy Julcie to oczywiście 2 wnusia była bo spał u nich synowa nie poszła wieczorem do domu bo z mamusią ciasto ![]() lecem sie ogarnąć naszykować małą bo tż ja dziś zabiera a ja na szmacie będę jechać........ MAMY DZIEWCZYNY DRUGIEGO ZĘBA .......DOLNA JEDYNKA ![]() ![]()
#219 |
BAN stały
|
Czesc
![]() Dudi gratki drugiego zebusia ![]() A u nas upaly, wczoraj 25'C a dzis juz o 10. tyle bylo wiec pewnie do 30 dobije. Posmarowalam mala kremem z filtrem 30 i idziemy na miasto kupic stroj kapielowy i kapelusik dla niej oraz cos dla mnie ![]() ![]() ![]() Milego dnia kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
kobieta za ladą
|
zabieram sie za sprzątanie......
![]() u nas cieplusio delikatny wiaterek mloda z tatusiem na spacerku a mi zimno....trzęsie mnie normalnie hmmmm udar słoneczny mam czy jak? ide wstawić pranie otwieram browca i lece z mopem a potem po nich i chyba dopiero jutro wleze busssssska AgaMili dzięki ![]() ![]()
#221 |
Wtajemniczenie
|
Dudi Gratulacje dla Julci za drugiego zębola.
Dobrze że mała dała dziadka taki wycisk ![]() ![]() A mi mała znowu dostała goraczki ![]() ![]() ![]()
#222 |
BAN stały
|
Hej co tu takie pustki? My wlasnie grila szykujemy, dzien byl udany, kupilam sobie tuniczke, leginsy, miniowke, torbke, wisiorek, bluzke na szelkach a dla Milenki wiosenne skarpetki kolorowe. Same wiecie jak zakupy poprawiaja humor kobiecie
![]() ![]() Miluske cos dzis brzuszek bolal i plakala troszke, gazy puszcza caly czas i od wczoraj kupki nie moze zrobic, rano mala kulke jej sie udalo... tz pojechal teraz po sliwki to jej zrobie napar na rozluznienie kupki. Kurzoslawa mam nadzieje ze goraczka juz mniejsza i to tylko przez zabki. No to odzywajta sie co bo ja tu sie urywam z ogrodka zeby poczytac co uwas a to cisza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Aga w weekendy to zawsze straszy puchami, niestety
![]() Widze że zaszalałaś na zakupach,ale ładnie to tak?Siebie obkupiłaś od stóp do głowy a córci tylko skarpeciochy? ![]() ![]() Zazdroszcze grila ![]() ![]() Tż gra, a ja pewnie poczytam. Nastka dalej gorączkuje.Temperatura jej skacze,raz ma nizszą raz wyższą.Zapowiada się ciężka noc... Faceci to jendka wszyscy po jednych pieniadzach... ![]() Mój też czasem łazi naburmuszony z chmurą gradową nad czołem,ale jak sie pytam o co mu biega to reakcja jest identyczna ![]() ![]() Oby Milence po śliwkach przeszło ![]() Uciekam pod prysznic ![]()
#224 |
Zadomowienie
|
CZesc dziewczyny ja to tylko na krotko przywitac sie poczytalam co u was i tak na szybko
![]() Dudi gratulacje zabala ![]() Aga gratulacje zakupkow ![]() Aga Kurzoslawa nie klocic sie z tz-tami bo to tylko ja z tych co sie ciagle kloca dzisiaj kolejny beznadziejny dzien ![]() Dzisiaj bylismy u tesciow. Zuza miala swietna zabawe bawila sie kolorowymi klamerkami i chyba jeszcze jej takiej zainteresowanej nie widzialam normalnie szok ![]() Tesciowa sie oczywiscie wtracala i chciala za wszelka cene zajmowac sie mala (czyt wyrywac mi ja z reki). Np szykowalam dl aniej zupke i odwrocilam sie tylko po sliniaczek a ona juz trzymala miseczke i lyzeczke w reku i juz sie zabiera za karmienie malej ale naszczescie tz ja shaltlowal i powiedzial ze ja ja bede karmic normalnie byla by draka. Potem bylo kilka jeszcze podobnych sytuacji ale kazda kwitowala slowem nie ja to zrobie. Normalnie masakra aha no i dziala mi straszni ena nerwach to ze caly czas mowi tak jak gdybym ja nie znala swojego dziecka nie wiedziala jaka moja cora jest bo ona sie nia zajmuje na codzien. Mnie to wnerwia bo strasznie zaluej ze nie moge byc z mala caly czas ale staram sie i chcialabym zeby ktos to docenil. Nie wiem dlaczego tak na to wsyztsko reaguje bo przeciez ona chce dobrze i nie jest zla kobieta ale mnie jakos to wszytsko potwornie drazni.Uff musialam sie wygadac troche. Marudzila przy kompaniu okropnie ale teraz juz wreszcie spi Musialam tez wyprac psa bo juz smierdzuch byl niesamowity no i biedak sie wycierpial ale teraz jest czysta pachnaca kuleczka ah do wysciskania. no a ja chyba zapodam winiacza zaraz i poloze sie spac bo mnie ten dzien jakos zmeczyl (tzn znowu klotnia i takie tam). Aha Anetko jutro masz to przyjecie wiec dobrej zabawy i mam nadzieje ze wszytsko sie udalo ciasto wyglada apetycznie mniamamamam. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- aha Kurzoslawa mam nadzieje ze NAstce nic nie bedzie i ze to faktycznie z powodu zabkow ta temperaturka ale badz czujna : ![]() ![]() aha zjadlam dzisiaj tyle sernika ze normalnie po pierwsze puszcze cos a po drugie nici z mojego odchudzania. Ale czy mozna sie odchudzac nie majac wagi ![]() musze najpierw kupic wage a potem wziac sie za djete ![]() ![]() No to paski milego wieczoru wszystkim i dobrej nocki
#225 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Za nami ciężka noc. Poszłam spać po 4 rano. Gorączka utrzymywała się długo i nie szło się dziadówy pozbyć. Dopiero po półtoragodzinnych zimnych okładach na czole i jeszcze jednym czopku temperatura spadła do 37,5 i wtedy mała się obudziła...marudziła do 4 ![]() Dzisiaj ma lekki stan podgorączkowy. Musimy jakoś wytrwać do jutra.Bo wolałabym uniknąć wizyty na pogotowiu dziecięcym. No nic idę łyknąć coś na wzmocnienie.
![]() |
#226 |
BAN stały
|
Witam
Kurzoslawa strasznie wspolczuje, oby dzisiaj bylo lepiej ![]() A ja tez ledwo siedze tyle ze z innego podowu, wczoraj pogrilowalismy do pozna a Milek wstala o 8.00 wiec nie za bardzo pospalam. Oczywiscie moj szanowny maz dalej sobie spi i tylko ja musialam wstac do malej ![]() Dzis ide wymienic spodniczke bo zly rozmiar wczoraj kupilam bez zmierzenia ![]() ![]() Milego dnia dziewczynki. |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ostatnio tylko Was podczytuje bo absolutnie nie mam czasu na wizaz. Obecnie robię makijaż, dlatego mam chwilę czasu. Moje dziecię od 3 dni budzi się w nocy z częstotliwością 30minut.Płacze strasznie. Dziś już nie zniosłam tego i musiałam ją wziąć do siebie. Spałam, o ile można to spaniem nazwać na boku, mała obok, a w rece miałam herbatkę bo jak młoda się obudziła to tylko szybko w dzióbek picie i prawie nie trzeba było jej kołysać na rękach. Jestem wykończona, gdyby nie gruba warstwa makijażu to podobna bym była do zombie. Młoda oczywiście poszła już na świeże powietrze nadrobić zawaloną noc. Ja niestety nie mam takiej możliwości. Jeszcze się wkurzam bo nic nie ruszyłam licencjatu od środy, muszę dziś zrobić kazusa i nauczyć się na wtorkowe koło. Matko normalnie jakieś prochy by się przydały ![]()
#228 |
kobieta za ladą
|
hello
KURZOSŁAWO BOSZZZ niech Natuśka zdrowieje zsybciutko ![]() ANETKO miłej zabawy komunijnej ![]() AgMili no kup sobie jeszcze coś A CO ![]() a ja nie śpie od 7 bo..tż mnie kizianiem obudził ![]() wlazłam tylko poczytać bo ide gulasz do placka po węgiersku zrobic.i jeszcze musze coś młodej upichcić na obiadek.. ewelin MOJA TEŚCIOWA TO WOGÓLE JAK PATRZE JAK SIE Nieraz małą zajmuje (jak juz jej dziecioka w łapy wepchne to aż sie zdiwie ze 7 rodzeństwa i 3 swoich wychowała taka zielona..sie ostatnio dziwiła ze młoda z dużej łyżki je ![]() a w zcoraj byliśmy na spacerku ze znajomymi spotkaliśmy teściów bo jechali se na rowerkach miałam dziny i bluzeczke na jednym ramiązcku......teściowa do mnie..schowaj te opony na brzuchu...... schudłam 16 kg nie mam nawet mikrego brzuszka a ta do mnei schowaj opone.....odciełam sie ze ja nie muzse jezdzić na rowerze zeby schudnąc ![]() qwa ile mam jeszcze schudnąć mam 170 waże 56 kg........ no nic lecem do gulaszu.......
#229 |
Rozeznanie
|
DUDIPOPKO nie daj się!Choćby przestało cię być widać,to i tak będzie cię za dużo!!! Witam wszystkie po krótkiej przerwie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
kobieta za ladą
|
izun głowa do góry pzrecież córcie wrócą ty będziesz wypoczęta i sie nimi zajmiesz ze zdwojona siłą
![]() tż ma manewry ![]() ![]() e tam świat jest kolorowy tylko akurat ty dzis widzisz inaczej ![]() ![]()
#231 |
Rozeznanie
|
Dzięki za pociechę!Pewnie masz rację...ale i tak jakoś mi tu dziś cicho i pusto...nawet pies siedzi u siebie...a tz poszedł se do pracy,więc nie mam nawet na kim się wyżyć...oj,taki los...
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
kobieta za ladą
|
jutro bedzie głośniej bo bedę sprawdzać obecność
![]() a ty se izun chlapnij piwko zobacz jakie głupoty gościówy na intymnie wypisują albo na 2 leci kabaret jeszcze ponad godzine ![]()
#233 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
kobieta za ladą
|
no zuch kobita
![]() ![]() ![]()
#235 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny ....
![]() Wyczołgałam się z wyrka...jeszcze pospałałabym sobie tak cały dzionek.Przyjechałam wczoraj wieczorem..Ale Kubunio tak się stęsknił że cały czas lulałam i dopiero jak usnął ułożyłam w łóżeczku....a spał do rana .Dziewczyny ja jeszcze nie mogę w to uwierzyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurzosławo jak maleńka?Lepiej jej czy pomykasz do lekarza? AgaMili zaszalej ![]() ![]() ![]() Maladt no ja to się muszę do Ciebie chyba wybrać... ![]() ![]() ![]() Dudi no gratki za ząbka i buźźźźźźźźźźźka dla mojej ślicznej synowej ![]() ![]() ![]() A taboreta to wyśmiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ewelinka ja prawie nie zgrzeszyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Izun uszy do góry...Czasem są takie dni kiedy juz gorzej być nie może ...a za chwil dłuższych kilka okazuje się że i tak to wszystko ma sens ![]() ![]() Mam jeszcze rocznicową syna...powiedział mi w drodze do siostry...jezu myślałam że utłukę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez atenk1 Czas edycji: 2009-05-04 o 05:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
BAN stały
|
Dzien doberek.
Siedzie sobie z kawusia i ledwo na oczy widze bo u nas jest 6.00 a ja wstaje zawsze po 8.00 Mili spiocha sobie smacznie, tz tez. Wstalam bo musze sobie wlosy wyprostowac i przyszykowac sniadanie do 5 ludzi (tz, ja, Milek, siostra(16) i brat (9 lat) - (spali u nas )i o 8. jedziemy na caly dzien do Legolandu, alez sie moja niunia bedzie cieszyc, bo ona uwielbia zawsze karuzele itp. A ja od dziecka chcialam Legoland lub Disneyland zobaczyc. A co do zakupow to wczoraj tz mnie wkurzyl bo zawiozl mnie zebym wymienila spodnice a potem powiedzial ze buty, prostownice, tunike i stroj dla malej kupie za tydzien, unioslam sie honorem i wkurzylam w ogole, bo on mi nie bedzie limitow robil ![]() ![]() ![]() ![]() No nic koncze to moje wywody ![]() izun bedzie dobrze a Ty zamiast sie zamartwiac to odpoczywaj bo niewiadomo kiedy bedzie znowu sama ![]() ![]() kurzoslawo ja tez pytac jak malenstwo? dudi tym tekstem tesciowej to moze ona tylko tak chciala zagadac ale nie mysli tak na serio, moze poprostu chciala zazartowac czy cus, ale fakt ze byl to chamski zart. NO to zmykam bo sie zasiedzialam. Milego dnia kobietki, odezwe sie chyba dopiero jutro. Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-05-04 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Czesc moje kochane dziewczynyki, i znowu w pracy juz poczytam co u was slychac i napije sie kawki
![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- No to: Kurzoslawo kochana jak mi przykro ze Natusia chorutka mnie sie wydaje ze to jednak nie zabki lec z nia do lekarza bo po co ma sie dziecie meczyc a moze cos gorszego sie z tego wykluje (bo mi sie wydaje ze to jednak nie sa zabki). ![]() ![]() Dudi olac glupia babe, przy wzroscie twoim taka waga to juz jest za malo to po pierwsze , a po drugie to nie jest jej sprawa jak sie ubierasz wiec olac i jeszcze raz olac, pokazala tylko jaka jest kiepska Izun no glowa do gory ja tez jestem z tych teskniacych i wiem co czujesz jak szlam do pracy to wylalam tony lez ze musze malutka zostawic i nawet czasem jak mam isc na fitnes to mi sie chce plakac ze tak malo z nia czasu spedzam i tu teraz jeszcze wychodze z domu ale trza z tym w laczyc bo co my potem zrobimy jak one beda miec chlopakow i juz nie beda chcialy z nami czasu spedzac ![]() Anetko no to super ze ci sie udalo wytrwac i ze wszystko sie udalo ale czy ja dobrze rozumiem ze ty bez Kubulka bylas???? Aga no kupuj ile wlezie skoro taka mozliwosc bo potem moze byc gorzej dziecie wieksze to i wieksze potrzeby ![]() ![]() aha no i obecnosci liste podpisuje ![]()
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Podpisuje liste i spadam ubierać Wierka ,siebie i na zajęcia lece ![]() Popołudniu poczytam ![]() Wekend mialam bardzo pracowity ,ale odgruzowałam dom i jakoś w koncu wyglada ![]() Oliwier ma nowa zabawke musze sie pochwalić PATELNIE ![]()
Oliwier za tyle będe ślicznym dwulatkiem ![]() za tyle będe dużym chłopczykiem [rock]218733[/rock] Edytowane przez BRAXA Czas edycji: 2009-05-04 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
Hello babeczki
![]() tak nieśmiało pytam:|"Przyjmiecie?" Mam na imie Kinga mam 4 miesięczną córcie Zuzie i ...chce do Was dołaczyć ![]() zawsze przydadzą sie rady mam z większym stażem Edytowane przez ira21 Czas edycji: 2009-05-04 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.