![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
My się teraz też rozglądamy za obrączkami, ale mój TŻ uznaje tylko z białego złota
![]() ![]() Poza tym... to remont mieszkania trwa i taki jakiś spokój - przed burzą :P PS. Mój TŻ powiedział mi wczoraj, że po raz pierwszy sobie uświadomił... tak naprawdę... że będę jego żoną, że założy swoją rodzinę ![]() ![]()
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi..." "Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil..." "...Najpiękniejsze to kochać być kochanym..." Jesteśmy od 04.09.2005 ![]() Zaręczyny : 04:04.2009 ![]() Ślub: 05.09.2009 ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/caebb8cc24.png |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i u nas może nie remont ale nowe meble które zamawiamy na raty więc średnio 2 razy w tygodniu dochodzi nowy element... sofa, komoda, stol do jadalni itd... A co do bycia mężem i żona to ja mojego TŻta pytam regularnie "Napewno chcesz taką żonę?! Żeby potem nie było że coś Ci nie pasi" a on zawsze odpowiada "Tak kochanie, właśnie taką- nie inną"
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Witajcie wrześniowe Panny Młode!
Gdy powstał ten wątek, zameldowałam się na nim, jednak z braku czasu nie udzielałam się, teraz mam zamiar to naprawić. Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swego grona ![]() Pozwolę sobie przedstawić naszą listę: -godzina 15.00w kościele zaklepana, o której godzinie ślubujecie? -zespół Basta zamówiony, trzeba się skontaktować w sprawie zabaw, błogosławieństwa, i pierwszego tańca -przyjęcie- Dom weselny Ola zamówiony,musimy tydzień lub dwa tygodnie przed weselem skontaktować się w sprawie wyboru menu. -alkohol zakupiony -ciasto i tort wczoraj zamówione, na początku września, lub pod koniec sierpnia mamy się zgłosić aby wybrać rodzaje -suknia zamówiona, 2welony, rękawiczki, i podwiązka w cenie, tydzień przed ślubem ma być gotowa -kamerzysta i fotograf zamówiony -obrączki, u jubilera,bo zdecydowaliśmy się moją powiększyć o 1mm, aby była taka sama jak Tż. -zaproszenia,się drukują, we czwartek mamy je odebrać z drukarni, od następnej niedzieli mamy zamiar zacząć zapraszać gości, tzn. na początek chrzestnych. -fryzjer zamówiony -makijażystka też -paznokcie u siostry Tż. Chyba to wszystko co mamy, dzisiaj jedziemy przesłuchać zespół, który zajmuje się oprawą muzyczną ślubów.Zostało nam jeszcze bardzo dużo spraw do załatwienia ![]() Edytowane przez iwonka861 Czas edycji: 2009-06-21 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Iwonka 861
to już niewiele Ci zostało!! ![]() ![]()
#216 |
Raczkowanie
|
Na ten dzień - (jeszcze,tylko,aż) - 10 tyg, 5 dni
![]() ![]()
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi..." "Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil..." "...Najpiękniejsze to kochać być kochanym..." Jesteśmy od 04.09.2005 ![]() Zaręczyny : 04:04.2009 ![]() Ślub: 05.09.2009 ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/caebb8cc24.png |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
![]() Ale sobie perfidnie zapomniałam o tym wątku ![]() ![]() ![]() Troszkę załatwiliśmy przez ten czas, a więc: - zrobiliśmy nauki przedmałżeńskie (weekendowe ![]() - spisaliśmy protokół (zostało nam donieść tylko te papierki z USC ale to może już w tym tygodniu bo te papierki są ważne 3 miesiące i musimy poczekać żeby w dniu ślubu jeszcze ważne wyły ![]() - kupiliśmy tżcikowi garnitur i koszulę (co było nie lada wyzwaniem bo tżcik urósł niemiłosiernie do 196 cm i gotowego garniturku na niego w sklepach brak ![]() No i to chyba tyle nie mam jeszcze sukni a zaproszenia będę kończyła w tym tygodniu no i powoli trzeba brać się za rozwożenie...co do sukni to się nie martwię za bardzo bo byłam w salonie i babka powiedziała, że jak chcę wypożyczać to w połowie lipca spokojnie wystarczy przyjść ![]() ![]() Pozdrawiam Was cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a nam w kosciele powiedzieli że te papierki co są ważne 3 miesiące to najlepiej wziąć dopiero 2 m-ce przed ślubem, bo potem kościół musi mieć czas na ich przesłanie do USC i musza być jeszcze wazne jak tam dotrą. więc nie warto brać ich równo 3 m-ce przed ślubem. lepiej zostawić sobie jakis zapas (tak ze 2 tyg. chociaż) a jak to jest z tą poradnią małżeńską? czy kościół uznaje te kursy na które chodziło się w liceum? czy to różnie z tym bywa?
![]() |
#219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mimo wszystko, jeszcze dużo pozostało, wybór kwiatów, dodatków do sukni, buty, bielizna, strój na drugi dzień wesela, sprawy papierkowe, nauki mamy już zrobione, zamówienie auta do ślubu, i pewnie masa innych rzeczy, o których zapomniałam ![]() Martita, a jak Twoje przygotowania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do poradni i w ogóle nauk to nasz ksiądz na wstępie nam zapowiedział, że on nie uznaje żadnych zwolnień z tego (czyli jak chodziliśmy w liceum na to wychowanie czy coś to i tak musimy zrobić nauki od początku do końca) ale słyszałam, że niektórzy księża to uznają, więc musicie po prostu zapytać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/item662706816_mait..._44_tu_38.html jeszcze oczywiście papiery z USC we wrześniu(jak przylecimy) i akt urodzenia muszę wziąć z innego miasta, tort zamówić i hmmm... nie wiem co jeszcze...oby niewiele! zresztą znając życie jeszcze masa rzeczy wyjdzie w praniu ![]() Iwonka a o której godzinie ślubujecie??? my o 16. może będziemy sie razem stresować ![]()
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A zapomniałam Wam też napisać, że zmieniła mi się koncepcja bukietu ![]() ![]() ![]() Z tego pierwszego chciałabym górę, a z tego drugiego dół ![]() ![]() Tylko mam problem jaki kolor wybrać...bo będę miała białą suknię, tż białą koszulę, kamizelkę i musznik no i jak bukiet do tego będzie jeszcze biały to boję się, że to wszystko tak bezbarwnie i mdło będzie wyglądało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
i zmówiona wódka - 200 butelek...
![]() monarika a może taki brudny róż tych kwiatuszków? albo białe i kilka różowych ![]() ![]() ![]()
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do kwiatków to też właśnie myślałam na różem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak w ogóle to cześć ![]() ![]()
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wrześniówki 2009,2010,2011
ja też się dołączam Nasza data to 04.09.2010
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2009,2010,2011
Witam i zapraszam do wątku Pm2010
![]()
#228 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a kupujecie wino? Jakie, ile i za ile
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Wesele będzie na około 100 osób, jeszcze może dokupimy parę butelczynek na ewentualne bramy
![]() ![]() no i mamy poprawiny, a Ty Monarika? bo może mamy za mało kurcze... literek na łeb hahaha Scio kupujemy winko ok 15-20 butelek ale jeszcze nie wiem jakie, w każdym razie 3/4 czerwonego reszta białe, cenowo nie też nie wiem. a na poprawinach będzie jeszcze dystrybutor z zimnym piwusiem.... ![]() Monarika a takie z różowym? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tzn może coś z tych ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- a ja bym chciała takie ![]() ![]() ![]() ![]()
życie jest piękne...! ![]() 26.09.09 ![]() Edytowane przez Martita29 Czas edycji: 2009-06-24 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
My dostaliśmy winko gratis do wódki (nie pamiętam nazwy, ale dobre, białe, półsłodkie) ale tylko 12 butelek i tak myślimy żeby jeszcze z 20 - 25 dokupić trochę czerwonego i więcej białego (bo ja jakoś za białym jestem bardziej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A no i oczywiście piwko też będzie na drugi dzień ![]() A bukiety super...te różyczki z drugiego mają śliczny kolor tylko ciekawe czy takie u siebie dostanę ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2009-06-24 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
HELP!!! ZAPROSZENIE - JAK WYPISAĆ??
Drogie dziewczyny mam ogromny dylemat, w jaki sposób wypisać zaproszenie. Chodzi o przyszłą teściową, która jest wdową, ale od dłuższego czasu ma nowego faceta, którego oboje z narzeczonym poznaliśmy (zaznaczam, ze nie widujemy się często, bo teściowa mieszka za granicą). Generalnie nie jestem za wypisywanie zaproszeń dla rodziców, ale podobno "na pamiątkę" można... Jak mam wypisać zaproszenie?? ![]() Ratujcie kochane!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
SzP Anne Kowalska i Jana Piaseckiego Ja moim rodzicom wlasnym pisalam tak jak dla gosci - po imieniu i nazwisku, bez zadnych bajerow. xx ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Wrześniówki
![]() Ja wychodzę za mąż 05.09.09 i mam już większość rzeczy ustalonych i zamówionych. Suknia się szyje, muszę właściwie dobrać do niej dodatki, biżuterię i obrączki. Ślub tylko cywilny, więc odpada dużo spraw typu nauki przedmałżeńskie, sprawy papierkowe itp.
#234 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny - jeśli chodzi o zaproszenia dla rodziców to ja mogę przesłać to co my wypisaliśmy. Mam nadzieję, że sie wzruszą. Oto tekst (chyba nawet na wątku PM2009 ktoś dawno dawno o tym pisał):
Jest jedna miłość, która nie liczy na wzajemność, nie szczędzi ofiar, płacze i przebacza, odepchnięta wraca - to miłość rodzicielska Będziemy bardzo szczęśliwi, Wiedząc że będziecie obok nas w tym szczególnym dniu, Kiedy sami przed sobą, wobec Boga i osób nam bliskich Przyznawać się będziemy do gotowości pójścia wspólną drogą życia I bycia dla siebie na zawsze! Tym samym xxx i yyy Mają zaszczyt zaprosić Drogich Rodziców na ślub odbywający się ... o godzinie ...w Parafii ..., a potem na wesele w restauracji .... Chociaż teraz chyba nie pisałambym "zapraszają", albo jakoś bym to zmodyfikowała. |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i my też daliśmy rodzicom zaproszenia, napiszę Wam jakie. tzn. wszystkim takie daliśmy ![]() Teatr Umyślnie Straconej Wolności zaprasza na przedstawienie pod tytułem "A potem żyli długo i szczęśliwie" Adaptacja sztuki przez życie napisanej w 3 Aktach. PREMIERA 26 wrzesień 2009 r. OBSADA w rolach głównych Panna Młoda: ............. Pan Młody: ............ w pozostałych rolach udział biorą: Sz.P..................... ......................... ................... oraz Ksiądz, Świadkowie, Rodzice, Goście i Gapie AKT I "Dla Duszy" 26wrzesnia 2009 o godzinie 16.00 w kościele p.w................. AKT II "Dla Ciała" Przyjęcie weselne w ........................ przy ulicy Leśnej 1 w .................... AKT III "Noc Poślubna" Bez udziału widowni prosimy o potwierdzenie.... blalalala ![]()
życie jest piękne...! ![]() 26.09.09 ![]() Edytowane przez Martita29 Czas edycji: 2009-06-25 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Witaj Clovera ślubujemy w tym samym dniu
![]() My nie mamy jeszcze samochodu, ale myślimy, żeby od kogoś pożyczyć po prostu od znajomych. Moja sukna też się szyje, nie ma jeszcze garniaku dla TŻ, a tak ogólnie to raczej jest ok z przygotowaniami. I jeden ważny krok - wczoraj zaczęłam przyjmować tabletki, zobaczę jak będą na mnie działać. Troche się boję, bo naczytałam się w necie o różnych skutkach ubocznych... Pozdrawiam i mam nadzieję, że pogoda się poprawi na wrzesień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do samochodu to postanowiliśmy nie szaleć, bo nie ma to dla nas dużego znaczenia. Pojedziemy zwykłym samochodem Starszych - to jest jedna z kilku oszczędności jakie postanowiliśmy. Jeśli zaś chodzi o tabletki to jeśli będziesz się czuła źle, idź do swojego gina, żeby Ci przypisał inne. Ja trafiłam na odpowiednie tabletki dopiero za 3 razem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Też liczę na ładną pogodę 5.09
![]() ![]() My też jedziemy samochodem znajomych, szkoda nam kasy bo w sumie przez cały dzień to nawet 30 minut nie będziemy w aucie. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2009-06-26 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
wczoraj bylam na przymiarce i musze przyznać, że jestem bardzo zadowolona
![]()
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2009-06-27 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.