Wrześniówki - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-18, 18:17   #211
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Wrześniówki

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Scio-napisałaś o zaświadczeniu z liceum o naukach przedmałżenskich. Ja też je mam,ale powiedziano mi, że i tak muszę zrobić nauki przedmałżeńskie. Zła jestem, bo w LO siostra nam powiedziała, ze mamy w ostatniej klasie chodzić na lekcje z religii,to nie bedziemy musieli robić nauk przedmałżeńskich. Ślub będę brać w kościele,z którego była siostra. i okazało się, że to nie jest tak. A dobrze pamiętam kilka razy pytałam siostry i tak zapewniała. Widocznie zależało na obecnościach. Nie chodzi o to czy to jest ważne czy nie, bo i tak chodziłabym na te lekcje, ale o to, że poczułam się oszukana
Nas ksiądz mimo ze mamy ten kurs wysłał na trzy spotkania z panią z poradni, o NPR. Z czego ja osobiście się cieszę, bo po ślubie mamy zaraz zacząć staranka o dzidzie i jak by co to będę wiedzieć, kiedy molestować męza

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 16:02   #212
Marta150
Raczkowanie

GG do Marta150

My się teraz też rozglądamy za obrączkami, ale mój TŻ uznaje tylko z białego złota no to szukamy i patrzymy oczywiście na... najtańsze
Poza tym... to remont mieszkania trwa i taki jakiś spokój - przed burzą :P

PS. Mój TŻ powiedział mi wczoraj, że po raz pierwszy sobie uświadomił... tak naprawdę... że będę jego żoną, że założy swoją rodzinę I podobno to było bardzo fajne uczucie Miło mi się zrobiło, takie coś słyszeć.

Jesteśmy od 04.09.2005
Zaręczyny : 04:04.2009
Ślub: 05.09.2009

http://www.suwaczek.pl/cache/caebb8cc24.png
Marta150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 00:22   #213
Ironiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta150 Pokaż wiadomość
My się teraz też rozglądamy za obrączkami, ale mój TŻ uznaje tylko z białego złota no to szukamy i patrzymy oczywiście na... najtańsze
Poza tym... to remont mieszkania trwa i taki jakiś spokój - przed burzą :P

PS. Mój TŻ powiedział mi wczoraj, że po raz pierwszy sobie uświadomił... tak naprawdę... że będę jego żoną, że założy swoją rodzinę I podobno to było bardzo fajne uczucie Miło mi się zrobiło, takie coś słyszeć.
My już na szczęście po wybraniu obrączek, ale też mieliśmy problem ze znalezieniem kompromisu. TŻ-owi podobały się zupełnie inne wzory niz mi, ale jakos wybraliśmy ten ostateczny, też z białego złota. Niestety ceny mnie zaskoczyły liczyłam na kwoty w okolicach 600-800 zł za pare a tu coś co jest faktycznie ze złota i nie zniszczy się po 2-3 latach okazało się kosztowac ok. 1200-1500zł... No ale cóż obrączka to koniecznośc...
No i u nas może nie remont ale nowe meble które zamawiamy na raty więc średnio 2 razy w tygodniu dochodzi nowy element... sofa, komoda, stol do jadalni itd...

A co do bycia mężem i żona to ja mojego TŻta pytam regularnie "Napewno chcesz taką żonę?! Żeby potem nie było że coś Ci nie pasi" a on zawsze odpowiada "Tak kochanie, właśnie taką- nie inną"

Ironiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 09:23   #214
iwonka861
Rozeznanie

Witajcie wrześniowe Panny Młode!
Gdy powstał ten wątek, zameldowałam się na nim, jednak z braku czasu nie udzielałam się, teraz mam zamiar to naprawić. Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swego gronaJak Wasze przygotowania co macie już zamówienie, lub też zakupione?
Pozwolę sobie przedstawić naszą listę:
-godzina 15.00w kościele zaklepana, o której godzinie ślubujecie?
-zespół Basta zamówiony, trzeba się skontaktować w sprawie zabaw, błogosławieństwa, i pierwszego tańca
-przyjęcie- Dom weselny Ola zamówiony,musimy tydzień lub dwa tygodnie przed weselem skontaktować się w sprawie wyboru menu.
-alkohol zakupiony
-ciasto i tort wczoraj zamówione, na początku września, lub pod koniec sierpnia mamy się zgłosić aby wybrać rodzaje
-suknia zamówiona, 2welony, rękawiczki, i podwiązka w cenie, tydzień przed ślubem ma być gotowa
-kamerzysta i fotograf zamówiony
-obrączki, u jubilera,bo zdecydowaliśmy się moją powiększyć o 1mm, aby była taka sama jak Tż.
-zaproszenia,się drukują, we czwartek mamy je odebrać z drukarni, od następnej niedzieli mamy zamiar zacząć zapraszać gości, tzn. na początek chrzestnych.
-fryzjer zamówiony
-makijażystka też
-paznokcie u siostry Tż.
Chyba to wszystko co mamy, dzisiaj jedziemy przesłuchać zespół, który zajmuje się oprawą muzyczną ślubów.Zostało nam jeszcze bardzo dużo spraw do załatwienia

Edytowane przez iwonka861
Czas edycji: 2009-06-21 o 09:30
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 15:07   #215
Martita29
Raczkowanie

Iwonka 861
to już niewiele Ci zostało!! chyba tylko o pogodę modły słać
Stary 2009-06-22, 12:47   #216
Marta150
Raczkowanie

GG do Marta150

Na ten dzień - (jeszcze,tylko,aż) - 10 tyg, 5 dni jej szok hehe

Jesteśmy od 04.09.2005

Stary 2009-06-22, 15:29   #217
monarika
Wtajemniczenie

Witajcie kochane

Ale sobie perfidnie zapomniałam o tym wątku wybaczcie

Troszkę załatwiliśmy przez ten czas, a więc:
- zrobiliśmy nauki przedmałżeńskie (weekendowe ale tak samo ważne jak normalne)
- spisaliśmy protokół (zostało nam donieść tylko te papierki z USC ale to może już w tym tygodniu bo te papierki są ważne 3 miesiące i musimy poczekać żeby w dniu ślubu jeszcze ważne wyły )
- kupiliśmy tżcikowi garnitur i koszulę (co było nie lada wyzwaniem bo tżcik urósł niemiłosiernie do 196 cm i gotowego garniturku na niego w sklepach brak )

No i to chyba tyle nie mam jeszcze sukni a zaproszenia będę kończyła w tym tygodniu no i powoli trzeba brać się za rozwożenie...co do sukni to się nie martwię za bardzo bo byłam w salonie i babka powiedziała, że jak chcę wypożyczać to w połowie lipca spokojnie wystarczy przyjść

Pozdrawiam Was cieplutko
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:34   #218
bananarepublic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Ale sobie perfidnie zapomniałam o tym wątku wybaczcie

Troszkę załatwiliśmy przez ten czas, a więc:
- zrobiliśmy nauki przedmałżeńskie (weekendowe ale tak samo ważne jak normalne)
- spisaliśmy protokół (zostało nam donieść tylko te papierki z USC ale to może już w tym tygodniu bo te papierki są ważne 3 miesiące i musimy poczekać żeby w dniu ślubu jeszcze ważne wyły )
- kupiliśmy tżcikowi garnitur i koszulę (co było nie lada wyzwaniem bo tżcik urósł niemiłosiernie do 196 cm i gotowego garniturku na niego w sklepach brak )

No i to chyba tyle nie mam jeszcze sukni a zaproszenia będę kończyła w tym tygodniu no i powoli trzeba brać się za rozwożenie...co do sukni to się nie martwię za bardzo bo byłam w salonie i babka powiedziała, że jak chcę wypożyczać to w połowie lipca spokojnie wystarczy przyjść

Pozdrawiam Was cieplutko

a nam w kosciele powiedzieli że te papierki co są ważne 3 miesiące to najlepiej wziąć dopiero 2 m-ce przed ślubem, bo potem kościół musi mieć czas na ich przesłanie do USC i musza być jeszcze wazne jak tam dotrą. więc nie warto brać ich równo 3 m-ce przed ślubem. lepiej zostawić sobie jakis zapas (tak ze 2 tyg. chociaż)

a jak to jest z tą poradnią małżeńską? czy kościół uznaje te kursy na które chodziło się w liceum? czy to różnie z tym bywa?
Stary 2009-06-22, 18:37   #219
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martita29 Pokaż wiadomość
Iwonka 861
to już niewiele Ci zostało!! chyba tylko o pogodę modły słać
Widzę,że ślubujemy tego samego dnia, bardzo mi miłoPatrząc na czerwcową pogodę, wydaje mi się ,że oprócz modłów , nic innego nam nie pozostaje. Wrześniowe PM łączmy się w modlitwie o pogodę
Mimo wszystko, jeszcze dużo pozostało, wybór kwiatów, dodatków do sukni, buty, bielizna, strój na drugi dzień wesela, sprawy papierkowe, nauki mamy już zrobione, zamówienie auta do ślubu, i pewnie masa innych rzeczy, o których zapomniałam
Martita, a jak Twoje przygotowania?
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 09:34   #220
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bananarepublic Pokaż wiadomość
a nam w kosciele powiedzieli że te papierki co są ważne 3 miesiące to najlepiej wziąć dopiero 2 m-ce przed ślubem, bo potem kościół musi mieć czas na ich przesłanie do USC i musza być jeszcze wazne jak tam dotrą. więc nie warto brać ich równo 3 m-ce przed ślubem. lepiej zostawić sobie jakis zapas (tak ze 2 tyg. chociaż)

a jak to jest z tą poradnią małżeńską? czy kościół uznaje te kursy na które chodziło się w liceum? czy to różnie z tym bywa?
Wiem właśnie, że ksiądz musi mieć czas na dostarczenie tych dokumentów do USC, ale ja słyszałam, że ten czas jet ograniczony do 1 tygodnia i w tym czasie ksiądz musi to załatwić nie wiem jeszcze kiedy pójdziemy do tego USC tak w sumie to nam się nie spieszy

A co do poradni i w ogóle nauk to nasz ksiądz na wstępie nam zapowiedział, że on nie uznaje żadnych zwolnień z tego (czyli jak chodziliśmy w liceum na to wychowanie czy coś to i tak musimy zrobić nauki od początku do końca) ale słyszałam, że niektórzy księża to uznają, więc musicie po prostu zapytać
Stary 2009-06-23, 14:52   #221
Martita29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Widzę,że ślubujemy tego samego dnia, bardzo mi miłoPatrząc na czerwcową pogodę, wydaje mi się ,że oprócz modłów , nic innego nam nie pozostaje. Wrześniowe PM łączmy się w modlitwie o pogodę
Mimo wszystko, jeszcze dużo pozostało, wybór kwiatów, dodatków do sukni, buty, bielizna, strój na drugi dzień wesela, sprawy papierkowe, nauki mamy już zrobione, zamówienie auta do ślubu, i pewnie masa innych rzeczy, o których zapomniałam
Martita, a jak Twoje przygotowania?
u mnie podobnie wybór kwiatków (pomiędzy kaliami, frezjami i storczykami) dodatki, buty i odzienie TŻta w całości sukienke na poprawiny kupilam przez allegro :

http://allegro.pl/item662706816_mait..._44_tu_38.html

jeszcze oczywiście papiery z USC we wrześniu(jak przylecimy) i akt urodzenia muszę wziąć z innego miasta, tort zamówić i hmmm... nie wiem co jeszcze...oby niewiele! zresztą znając życie jeszcze masa rzeczy wyjdzie w praniu
Iwonka a o której godzinie ślubujecie??? my o 16. może będziemy sie razem stresować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-23, 17:33   #222
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie podobnie wybór kwiatków (pomiędzy kaliami, frezjami i storczykami) dodatki, buty i odzienie TŻta w całości sukienke na poprawiny kupilam przez allegro :

http://allegro.pl/item662706816_mait..._44_tu_38.html
Śliczna sukienka cudo

A zapomniałam Wam też napisać, że zmieniła mi się koncepcja bukietu wcześniej chciałam wiszący ze storczyków a teraz spodobały mi się takie jak na zdjęciach

Z tego pierwszego chciałabym górę, a z tego drugiego dół

Tylko mam problem jaki kolor wybrać...bo będę miała białą suknię, tż białą koszulę, kamizelkę i musznik no i jak bukiet do tego będzie jeszcze biały to boję się, że to wszystko tak bezbarwnie i mdło będzie wyglądało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 448044360.jpg (40,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komis_slubny_img1.jpg (37,3 KB, 38 załadowań)
Stary 2009-06-23, 20:19   #223
Martita29
Raczkowanie

i zmówiona wódka - 200 butelek...

monarika a może taki brudny róż tych kwiatuszków? albo białe i kilka różowych choć calusie białe też wyglądają pięknie... nie umiem doradzić bo sama nie wiem co mi sie podoba najlepiej zrobiłabym sobie ze 3 bukiety!
Stary 2009-06-23, 23:15   #224
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
i zmówiona wódka - 200 butelek...

monarika a może taki brudny róż tych kwiatuszków? albo białe i kilka różowych choć calusie białe też wyglądają pięknie... nie umiem doradzić bo sama nie wiem co mi sie podoba najlepiej zrobiłabym sobie ze 3 bukiety!
A na ile osób robicie wesele?? My na ok 120-130 osób mamy 230 butelek (ale pierwotnie miało być niecałe 200 butelek ale resztę dostaliśmy gratis)
A co do kwiatków to też właśnie myślałam na różem
Stary 2009-06-24, 10:51   #225
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Tylko mam problem jaki kolor wybrać...bo będę miała białą suknię, tż białą koszulę, kamizelkę i musznik no i jak bukiet do tego będzie jeszcze biały to boję się, że to wszystko tak bezbarwnie i mdło będzie wyglądało
mi się strasznie podobają czerwone róże do białej sukni tak się pięknie odcinają widziałam jedno takie zdjęcie na wystawie u fotografa i zapadło mi w pamięć

tak w ogóle to cześć ja też wrześniówka, ale 2010
Stary 2009-06-24, 12:19   #226
dormat
Przyczajenie

Dot.: Wrześniówki 2009,2010,2011

ja też się dołączam Nasza data to 04.09.2010
dormat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:49   #227
obca7
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki 2009,2010,2011

Cytat:
Napisane przez dormat Pokaż wiadomość
ja też się dołączam Nasza data to 04.09.2010
Witam i zapraszam do wątku Pm2010
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 14:16   #228
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

dziewczyny, a kupujecie wino? Jakie, ile i za ile jeśli mogę spytać

Agatka jest już z nami
Stary 2009-06-24, 15:22   #229
Martita29
Raczkowanie

Wesele będzie na około 100 osób, jeszcze może dokupimy parę butelczynek na ewentualne bramy zresztą wolę żeby zostało niż brakło(nie psuje sie - może postać
no i mamy poprawiny, a Ty Monarika? bo może mamy za mało kurcze... literek na łeb hahaha
Scio kupujemy winko ok 15-20 butelek ale jeszcze nie wiem jakie, w każdym razie 3/4 czerwonego reszta białe, cenowo nie też nie wiem.
a na poprawinach będzie jeszcze dystrybutor z zimnym piwusiem....

Monarika a takie z różowym?

tzn może coś z tych

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

a ja bym chciała takie

Edytowane przez Martita29
Czas edycji: 2009-06-24 o 15:26
Martita29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 16:39   #230
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
dziewczyny, a kupujecie wino? Jakie, ile i za ile jeśli mogę spytać
My dostaliśmy winko gratis do wódki (nie pamiętam nazwy, ale dobre, białe, półsłodkie) ale tylko 12 butelek i tak myślimy żeby jeszcze z 20 - 25 dokupić trochę czerwonego i więcej białego (bo ja jakoś za białym jestem bardziej )...jak zostanie to się nie zmarnuje bo ja bardzo winkowa jestem i lubię sobie czasami wypić więc jak za dużo będzie to jeszcze lepiej

Cytat:
Wesele będzie na około 100 osób, jeszcze może dokupimy parę butelczynek na ewentualne bramy zresztą wolę żeby zostało niż brakło(nie psuje sie - może postać
no i mamy poprawiny, a Ty Monarika? bo może mamy za mało kurcze... literek na łeb hahaha
Scio kupujemy winko ok 15-20 butelek ale jeszcze nie wiem jakie, w każdym razie 3/4 czerwonego reszta białe, cenowo nie też nie wiem.
a na poprawinach będzie jeszcze dystrybutor z zimnym piwusiem....

Monarika a takie z różowym?

tzn może coś z tych

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

a ja bym chciała takie

My też mamy poprawiny u nas się liczy pół litra na głowę, ale wszyscy...dzieci, dorośli, staruszkowie każdy mam nadzieję, że wystarczy a na bramy też jeszcze dokupimy
A no i oczywiście piwko też będzie na drugi dzień tylko butelkowe labo puszkowe, bo nam się jakoś dystrybutor źle kojarzy, bo co wesele to nie wiem ale chyba są takie "zbełtane" te dystrybutory, że prawie sama piana tylko leci...fuj...

A bukiety super...te różyczki z drugiego mają śliczny kolor tylko ciekawe czy takie u siebie dostanę

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2009-06-24 o 17:25
Stary 2009-06-25, 09:34   #231
Ladyblack83
Raczkowanie

HELP!!! ZAPROSZENIE - JAK WYPISAĆ??

Drogie dziewczyny mam ogromny dylemat, w jaki sposób wypisać zaproszenie. Chodzi o przyszłą teściową, która jest wdową, ale od dłuższego czasu ma nowego faceta, którego oboje z narzeczonym poznaliśmy (zaznaczam, ze nie widujemy się często, bo teściowa mieszka za granicą). Generalnie nie jestem za wypisywanie zaproszeń dla rodziców, ale podobno "na pamiątkę" można...
Jak mam wypisać zaproszenie??
Ratujcie kochane!!!
Ladyblack83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:32   #232
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ladyblack83 Pokaż wiadomość

Drogie dziewczyny mam ogromny dylemat, w jaki sposób wypisać zaproszenie. Chodzi o przyszłą teściową, która jest wdową, ale od dłuższego czasu ma nowego faceta, którego oboje z narzeczonym poznaliśmy (zaznaczam, ze nie widujemy się często, bo teściowa mieszka za granicą). Generalnie nie jestem za wypisywanie zaproszeń dla rodziców, ale podobno "na pamiątkę" można...
Ratujcie kochane!!!
Ja bym wypisala jak dla kazdego innego:
SzP
Anne Kowalska i Jana Piaseckiego

Ja moim rodzicom wlasnym pisalam tak jak dla gosci - po imieniu i nazwisku, bez zadnych bajerow.
xx
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 11:06   #233
Clovera
Raczkowanie

Witam wszystkie Wrześniówki
Ja wychodzę za mąż 05.09.09 i mam już większość rzeczy ustalonych i zamówionych. Suknia się szyje, muszę właściwie dobrać do niej dodatki, biżuterię i obrączki. Ślub tylko cywilny, więc odpada dużo spraw typu nauki przedmałżeńskie, sprawy papierkowe itp.
Stary 2009-06-25, 13:30   #234
moniqac
Zadomowienie

Czesc dziewczyny - jeśli chodzi o zaproszenia dla rodziców to ja mogę przesłać to co my wypisaliśmy. Mam nadzieję, że sie wzruszą. Oto tekst (chyba nawet na wątku PM2009 ktoś dawno dawno o tym pisał):
Jest jedna miłość, która nie liczy na wzajemność, nie szczędzi ofiar, płacze i przebacza, odepchnięta wraca - to miłość rodzicielska
Będziemy bardzo szczęśliwi,
Wiedząc że będziecie obok nas w tym szczególnym dniu,
Kiedy sami przed sobą, wobec Boga i osób nam bliskich
Przyznawać się będziemy do gotowości pójścia wspólną drogą życia
I bycia dla siebie na zawsze!
Tym samym
xxx i yyy

Mają zaszczyt zaprosić Drogich Rodziców na ślub odbywający się ... o godzinie ...w Parafii ..., a potem na wesele w restauracji ....

Chociaż teraz chyba nie pisałambym "zapraszają", albo jakoś bym to zmodyfikowała.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 15:51   #235
Martita29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ladyblack83 Pokaż wiadomość

Ratujcie kochane!!!
również napisałabym imiennie, bo zwrot "z Osoba Towarzyszącą" byłby nie na miejscu, zwłaszcza że sie poznaliście
i my też daliśmy rodzicom zaproszenia, napiszę Wam jakie. tzn. wszystkim takie daliśmy

Teatr Umyślnie Straconej Wolności
zaprasza na przedstawienie pod tytułem
"A potem żyli długo i szczęśliwie"
Adaptacja sztuki przez życie napisanej w 3 Aktach.

PREMIERA
26 wrzesień 2009 r.

OBSADA
w rolach głównych

Panna Młoda: .............
Pan Młody: ............

w pozostałych rolach udział biorą:
Sz.P..................... ......................... ...................
oraz Ksiądz, Świadkowie, Rodzice, Goście i Gapie

AKT I "Dla Duszy"

26wrzesnia 2009 o godzinie 16.00
w kościele p.w.................

AKT II "Dla Ciała"

Przyjęcie weselne w ........................
przy ulicy Leśnej 1 w ....................

AKT III "Noc Poślubna"

Bez udziału widowni

prosimy o potwierdzenie.... blalalala

Edytowane przez Martita29
Czas edycji: 2009-06-25 o 15:52
Martita29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 10:09   #236
Marta150
Raczkowanie

GG do Marta150

Witaj Clovera ślubujemy w tym samym dniu

My nie mamy jeszcze samochodu, ale myślimy, żeby od kogoś pożyczyć po prostu od znajomych. Moja sukna też się szyje, nie ma jeszcze garniaku dla TŻ, a tak ogólnie to raczej jest ok z przygotowaniami.

I jeden ważny krok - wczoraj zaczęłam przyjmować tabletki, zobaczę jak będą na mnie działać. Troche się boję, bo naczytałam się w necie o różnych skutkach ubocznych...

Pozdrawiam i mam nadzieję, że pogoda się poprawi na wrzesień

Jesteśmy od 04.09.2005

Stary 2009-06-26, 13:26   #237
Clovera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta150 Pokaż wiadomość
Witaj Clovera ślubujemy w tym samym dniu

My nie mamy jeszcze samochodu, ale myślimy, żeby od kogoś pożyczyć po prostu od znajomych. Moja sukna też się szyje, nie ma jeszcze garniaku dla TŻ, a tak ogólnie to raczej jest ok z przygotowaniami.

I jeden ważny krok - wczoraj zaczęłam przyjmować tabletki, zobaczę jak będą na mnie działać. Troche się boję, bo naczytałam się w necie o różnych skutkach ubocznych...

Pozdrawiam i mam nadzieję, że pogoda się poprawi na wrzesień
Rok temu 5 września jak rezerwowałam salę to była piękna pogoda. mam nadzieję, że w tym roku się to powtórzy
Co do samochodu to postanowiliśmy nie szaleć, bo nie ma to dla nas dużego znaczenia. Pojedziemy zwykłym samochodem Starszych - to jest jedna z kilku oszczędności jakie postanowiliśmy.

Jeśli zaś chodzi o tabletki to jeśli będziesz się czuła źle, idź do swojego gina, żeby Ci przypisał inne. Ja trafiłam na odpowiednie tabletki dopiero za 3 razem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 14:26   #238
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Też liczę na ładną pogodę 5.09 Możemy się zmuwić na jakiś szamański taniec wstrzymywaczy deszczu

My też jedziemy samochodem znajomych, szkoda nam kasy bo w sumie przez cały dzień to nawet 30 minut nie będziemy w aucie.

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2009-06-26 o 14:28
Stary 2009-06-27, 07:33   #239
n.ik.a
Zadomowienie

wczoraj bylam na przymiarce i musze przyznać, że jestem bardzo zadowolona przeraża mnie tylko jeden fakt i nie wiem jak sobie poradzić.Suknia jest bez ramiączek i po założeniu tu pod pachami (nad biustem) nie wiem jak to opisać wiszą mi takie boczki. Kurcze strasznie mi się to nie podoba, ale nie wiem czy da się to jakoś ukryć....poradźcie

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2009-06-27 o 07:36
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 16:59   #240
Ironiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
wczoraj bylam na przymiarce i musze przyznać, że jestem bardzo zadowolona przeraża mnie tylko jeden fakt i nie wiem jak sobie poradzić.Suknia jest bez ramiączek i po założeniu tu pod pachami (nad biustem) nie wiem jak to opisać wiszą mi takie boczki. Kurcze strasznie mi się to nie podoba, ale nie wiem czy da się to jakoś ukryć....poradźcie
Też tak mam niestety... Mi poradzili jedynie bolerko, albo zupelnie inny krój sukienki :/

Ironiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości