|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki
Cytat:
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
My się teraz też rozglądamy za obrączkami, ale mój TŻ uznaje tylko z białego złota
no to szukamy i patrzymy oczywiście na... najtańsze Poza tym... to remont mieszkania trwa i taki jakiś spokój - przed burzą :P PS. Mój TŻ powiedział mi wczoraj, że po raz pierwszy sobie uświadomił... tak naprawdę... że będę jego żoną, że założy swoją rodzinę I podobno to było bardzo fajne uczucie Miło mi się zrobiło, takie coś słyszeć.
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi..." "Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil..." "...Najpiękniejsze to kochać być kochanym..." Jesteśmy od 04.09.2005 Zaręczyny : 04:04.2009 ![]() Ślub: 05.09.2009 http://www.suwaczek.pl/cache/caebb8cc24.png |
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i u nas może nie remont ale nowe meble które zamawiamy na raty więc średnio 2 razy w tygodniu dochodzi nowy element... sofa, komoda, stol do jadalni itd... A co do bycia mężem i żona to ja mojego TŻta pytam regularnie "Napewno chcesz taką żonę?! Żeby potem nie było że coś Ci nie pasi" a on zawsze odpowiada "Tak kochanie, właśnie taką- nie inną"
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie wrześniowe Panny Młode!
Gdy powstał ten wątek, zameldowałam się na nim, jednak z braku czasu nie udzielałam się, teraz mam zamiar to naprawić. Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swego grona Jak Wasze przygotowania co macie już zamówienie, lub też zakupione?Pozwolę sobie przedstawić naszą listę: -godzina 15.00w kościele zaklepana, o której godzinie ślubujecie? -zespół Basta zamówiony, trzeba się skontaktować w sprawie zabaw, błogosławieństwa, i pierwszego tańca -przyjęcie- Dom weselny Ola zamówiony,musimy tydzień lub dwa tygodnie przed weselem skontaktować się w sprawie wyboru menu. -alkohol zakupiony -ciasto i tort wczoraj zamówione, na początku września, lub pod koniec sierpnia mamy się zgłosić aby wybrać rodzaje -suknia zamówiona, 2welony, rękawiczki, i podwiązka w cenie, tydzień przed ślubem ma być gotowa -kamerzysta i fotograf zamówiony -obrączki, u jubilera,bo zdecydowaliśmy się moją powiększyć o 1mm, aby była taka sama jak Tż. -zaproszenia,się drukują, we czwartek mamy je odebrać z drukarni, od następnej niedzieli mamy zamiar zacząć zapraszać gości, tzn. na początek chrzestnych. -fryzjer zamówiony -makijażystka też -paznokcie u siostry Tż. Chyba to wszystko co mamy, dzisiaj jedziemy przesłuchać zespół, który zajmuje się oprawą muzyczną ślubów.Zostało nam jeszcze bardzo dużo spraw do załatwienia
Edytowane przez iwonka861 Czas edycji: 2009-06-21 o 10:30 |
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Iwonka 861
to już niewiele Ci zostało!! chyba tylko o pogodę modły słać
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Na ten dzień - (jeszcze,tylko,aż) - 10 tyg, 5 dni
jej szok hehe
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi..." "Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil..." "...Najpiękniejsze to kochać być kochanym..." Jesteśmy od 04.09.2005 Zaręczyny : 04:04.2009 ![]() Ślub: 05.09.2009 http://www.suwaczek.pl/cache/caebb8cc24.png |
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
![]() Ale sobie perfidnie zapomniałam o tym wątku ![]() wybaczcie ![]() Troszkę załatwiliśmy przez ten czas, a więc: - zrobiliśmy nauki przedmałżeńskie (weekendowe ale tak samo ważne jak normalne)- spisaliśmy protokół (zostało nam donieść tylko te papierki z USC ale to może już w tym tygodniu bo te papierki są ważne 3 miesiące i musimy poczekać żeby w dniu ślubu jeszcze ważne wyły - kupiliśmy tżcikowi garnitur i koszulę (co było nie lada wyzwaniem bo tżcik urósł niemiłosiernie do 196 cm i gotowego garniturku na niego w sklepach brak )No i to chyba tyle nie mam jeszcze sukni a zaproszenia będę kończyła w tym tygodniu no i powoli trzeba brać się za rozwożenie...co do sukni to się nie martwię za bardzo bo byłam w salonie i babka powiedziała, że jak chcę wypożyczać to w połowie lipca spokojnie wystarczy przyjść Pozdrawiam Was cieplutko
|
|
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nam w kosciele powiedzieli że te papierki co są ważne 3 miesiące to najlepiej wziąć dopiero 2 m-ce przed ślubem, bo potem kościół musi mieć czas na ich przesłanie do USC i musza być jeszcze wazne jak tam dotrą. więc nie warto brać ich równo 3 m-ce przed ślubem. lepiej zostawić sobie jakis zapas (tak ze 2 tyg. chociaż) a jak to jest z tą poradnią małżeńską? czy kościół uznaje te kursy na które chodziło się w liceum? czy to różnie z tym bywa?
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mimo wszystko, jeszcze dużo pozostało, wybór kwiatów, dodatków do sukni, buty, bielizna, strój na drugi dzień wesela, sprawy papierkowe, nauki mamy już zrobione, zamówienie auta do ślubu, i pewnie masa innych rzeczy, o których zapomniałam Martita, a jak Twoje przygotowania? |
|
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jeszcze kiedy pójdziemy do tego USC tak w sumie to nam się nie spieszy ![]() A co do poradni i w ogóle nauk to nasz ksiądz na wstępie nam zapowiedział, że on nie uznaje żadnych zwolnień z tego (czyli jak chodziliśmy w liceum na to wychowanie czy coś to i tak musimy zrobić nauki od początku do końca) ale słyszałam, że niektórzy księża to uznają, więc musicie po prostu zapytać |
|
|
|
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wybór kwiatków (pomiędzy kaliami, frezjami i storczykami) dodatki, buty i odzienie TŻta w całości sukienke na poprawiny kupilam przez allegro :http://allegro.pl/item662706816_mait..._44_tu_38.html jeszcze oczywiście papiery z USC we wrześniu(jak przylecimy) i akt urodzenia muszę wziąć z innego miasta, tort zamówić i hmmm... nie wiem co jeszcze...oby niewiele! zresztą znając życie jeszcze masa rzeczy wyjdzie w praniu Iwonka a o której godzinie ślubujecie??? my o 16. może będziemy sie razem stresować
|
|
#222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cudo ![]() ![]() A zapomniałam Wam też napisać, że zmieniła mi się koncepcja bukietu wcześniej chciałam wiszący ze storczyków a teraz spodobały mi się takie jak na zdjęciach ![]() ![]() Z tego pierwszego chciałabym górę, a z tego drugiego dół ![]() ![]() Tylko mam problem jaki kolor wybrać...bo będę miała białą suknię, tż białą koszulę, kamizelkę i musznik no i jak bukiet do tego będzie jeszcze biały to boję się, że to wszystko tak bezbarwnie i mdło będzie wyglądało ![]()
|
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
i zmówiona wódka - 200 butelek...
![]() monarika a może taki brudny róż tych kwiatuszków? albo białe i kilka różowych choć calusie białe też wyglądają pięknie... nie umiem doradzić bo sama nie wiem co mi sie podoba najlepiej zrobiłabym sobie ze 3 bukiety!
|
#224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)A co do kwiatków to też właśnie myślałam na różem ![]()
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak się pięknie odcinają widziałam jedno takie zdjęcie na wystawie u fotografa i zapadło mi w pamięć ![]() tak w ogóle to cześć ja też wrześniówka, ale 2010
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wrześniówki 2009,2010,2011
ja też się dołączam Nasza data to 04.09.2010
|
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2009,2010,2011
Witam i zapraszam do wątku Pm2010
![]()
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a kupujecie wino? Jakie, ile i za ile
jeśli mogę spytać
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Wesele będzie na około 100 osób, jeszcze może dokupimy parę butelczynek na ewentualne bramy
zresztą wolę żeby zostało niż brakło(nie psuje sie - może postać no i mamy poprawiny, a Ty Monarika? bo może mamy za mało kurcze... literek na łeb hahaha Scio kupujemy winko ok 15-20 butelek ale jeszcze nie wiem jakie, w każdym razie 3/4 czerwonego reszta białe, cenowo nie też nie wiem. a na poprawinach będzie jeszcze dystrybutor z zimnym piwusiem.... ![]() Monarika a takie z różowym? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tzn może coś z tych ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- a ja bym chciała takie ![]() ![]() ![]()
życie jest piękne...! ![]() 26.09.09 Edytowane przez Martita29 Czas edycji: 2009-06-24 o 16:26 |
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
My dostaliśmy winko gratis do wódki (nie pamiętam nazwy, ale dobre, białe, półsłodkie) ale tylko 12 butelek i tak myślimy żeby jeszcze z 20 - 25 dokupić trochę czerwonego i więcej białego (bo ja jakoś za białym jestem bardziej
)...jak zostanie to się nie zmarnuje bo ja bardzo winkowa jestem i lubię sobie czasami wypić więc jak za dużo będzie to jeszcze lepiej ![]() Cytat:
każdy a na bramy też jeszcze dokupimy A no i oczywiście piwko też będzie na drugi dzień tylko butelkowe labo puszkowe, bo nam się jakoś dystrybutor źle kojarzy, bo co wesele to nie wiem ale chyba są takie "zbełtane" te dystrybutory, że prawie sama piana tylko leci...fuj...A bukiety super...te różyczki z drugiego mają śliczny kolor tylko ciekawe czy takie u siebie dostanę
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2009-06-24 o 18:25 |
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
HELP!!! ZAPROSZENIE - JAK WYPISAĆ??
Drogie dziewczyny mam ogromny dylemat, w jaki sposób wypisać zaproszenie. Chodzi o przyszłą teściową, która jest wdową, ale od dłuższego czasu ma nowego faceta, którego oboje z narzeczonym poznaliśmy (zaznaczam, ze nie widujemy się często, bo teściowa mieszka za granicą). Generalnie nie jestem za wypisywanie zaproszeń dla rodziców, ale podobno "na pamiątkę" można... Jak mam wypisać zaproszenie?? Ratujcie kochane!!! |
|
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
SzP Anne Kowalska i Jana Piaseckiego Ja moim rodzicom wlasnym pisalam tak jak dla gosci - po imieniu i nazwisku, bez zadnych bajerow. xx
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Wrześniówki
Ja wychodzę za mąż 05.09.09 i mam już większość rzeczy ustalonych i zamówionych. Suknia się szyje, muszę właściwie dobrać do niej dodatki, biżuterię i obrączki. Ślub tylko cywilny, więc odpada dużo spraw typu nauki przedmałżeńskie, sprawy papierkowe itp.
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny - jeśli chodzi o zaproszenia dla rodziców to ja mogę przesłać to co my wypisaliśmy. Mam nadzieję, że sie wzruszą. Oto tekst (chyba nawet na wątku PM2009 ktoś dawno dawno o tym pisał):
Jest jedna miłość, która nie liczy na wzajemność, nie szczędzi ofiar, płacze i przebacza, odepchnięta wraca - to miłość rodzicielska Będziemy bardzo szczęśliwi, Wiedząc że będziecie obok nas w tym szczególnym dniu, Kiedy sami przed sobą, wobec Boga i osób nam bliskich Przyznawać się będziemy do gotowości pójścia wspólną drogą życia I bycia dla siebie na zawsze! Tym samym xxx i yyy Mają zaszczyt zaprosić Drogich Rodziców na ślub odbywający się ... o godzinie ...w Parafii ..., a potem na wesele w restauracji .... Chociaż teraz chyba nie pisałambym "zapraszają", albo jakoś bym to zmodyfikowała. |
|
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i my też daliśmy rodzicom zaproszenia, napiszę Wam jakie. tzn. wszystkim takie daliśmy ![]() Teatr Umyślnie Straconej Wolności zaprasza na przedstawienie pod tytułem "A potem żyli długo i szczęśliwie" Adaptacja sztuki przez życie napisanej w 3 Aktach. PREMIERA 26 wrzesień 2009 r. OBSADA w rolach głównych Panna Młoda: ............. Pan Młody: ............ w pozostałych rolach udział biorą: Sz.P..................... ......................... ................... oraz Ksiądz, Świadkowie, Rodzice, Goście i Gapie AKT I "Dla Duszy" 26wrzesnia 2009 o godzinie 16.00 w kościele p.w................. AKT II "Dla Ciała" Przyjęcie weselne w ........................ przy ulicy Leśnej 1 w .................... AKT III "Noc Poślubna" Bez udziału widowni prosimy o potwierdzenie.... blalalala
życie jest piękne...! ![]() 26.09.09 Edytowane przez Martita29 Czas edycji: 2009-06-25 o 16:52 |
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Clovera ślubujemy w tym samym dniu
![]() My nie mamy jeszcze samochodu, ale myślimy, żeby od kogoś pożyczyć po prostu od znajomych. Moja sukna też się szyje, nie ma jeszcze garniaku dla TŻ, a tak ogólnie to raczej jest ok z przygotowaniami. I jeden ważny krok - wczoraj zaczęłam przyjmować tabletki, zobaczę jak będą na mnie działać. Troche się boję, bo naczytałam się w necie o różnych skutkach ubocznych... Pozdrawiam i mam nadzieję, że pogoda się poprawi na wrzesień
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do samochodu to postanowiliśmy nie szaleć, bo nie ma to dla nas dużego znaczenia. Pojedziemy zwykłym samochodem Starszych - to jest jedna z kilku oszczędności jakie postanowiliśmy. Jeśli zaś chodzi o tabletki to jeśli będziesz się czuła źle, idź do swojego gina, żeby Ci przypisał inne. Ja trafiłam na odpowiednie tabletki dopiero za 3 razem.
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Też liczę na ładną pogodę 5.09
Możemy się zmuwić na jakiś szamański taniec wstrzymywaczy deszczu ![]() My też jedziemy samochodem znajomych, szkoda nam kasy bo w sumie przez cały dzień to nawet 30 minut nie będziemy w aucie. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2009-06-26 o 15:28 |
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj bylam na przymiarce i musze przyznać, że jestem bardzo zadowolona
przeraża mnie tylko jeden fakt i nie wiem jak sobie poradzić.Suknia jest bez ramiączek i po założeniu tu pod pachami (nad biustem) nie wiem jak to opisać wiszą mi takie boczki. Kurcze strasznie mi się to nie podoba, ale nie wiem czy da się to jakoś ukryć....poradźcie
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2009-06-27 o 08:36 |
|
|
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

dodatki, buty i odzienie TŻta w całości