|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
![]() Powodzenia.
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
No to składam raport
![]() Byłam w Esotiq, wybrałam 65B, zakupiłam. I wrażenia: - obwód powinien być duuużo mniejszy, ale na początek lepszy rydz niż nic;] Zapinam na ostatnią haftkę - nigdy nie nosiłam stanika bez gąbki czy wkładek, ten nie jest co prawda cieniutki, ale miękki i nie wygąbkowany, no i czuję się trochę płasko, ale piersi siedzą na miejscu - z tym, że: siedzą na miejscu do czasu gwałtowniejszych ruchów, wtedy na samym początku miseczek robi się pustawo - no i znowu: jak zbieram całą pierś, to te sutki... może ja je mam za bardzo na środku? W ogólnym rozrachunku podaruję go mamie ![]() Czyli efekt jest taki, że chyba będę poszukiwać jednak 60 w obwodzie. Tylko, że wychodzi mi z pomiarów 28C no i nie wiem, czy aby na pewno... mam 67 pod ( bez odejmowania tych 5) i 76 w biuście ( czyli bardzo małobiuściasta jestem ), i jakoś nie wiem, czy to C...zwłaszcza, że i fundusze ograniczone...
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z malym biustem ciazko jest....bynajmiej na mnie jest tak ze jak obwod zrobi mi sie za szeroki to miseczka wtedy robi sie za duza i przy wiekszych deoldach, kiedy sie nachyle widac mi cala gołą piers no i sutki Nie wiem czy ja mam taki biust czy to wina tego ze jest maly i jedrny i nic mi nie zwisa ![]() A co z tymi twoimi sutkami??? ;d bo nie skumalam.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-05-20 o 22:13 |
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz w cenach sie raczej nie orientuje, wiem że ten co mierzyłam czyli freya antoinette był w cenie 130zł
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
mi też może byscie pomogły?
![]() nie umiem nic znalesc w internecie a nie wiem czy te elektroniczne bra fittery dobrze dzialają? wychodzi mi że mam w eu 65D pod biustem 74 cm w biuscie 84 cm ratujciee
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko jeden sklep
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-05-20 o 22:23 |
|
|
|
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie przejmuj się... Nikt cię nie goni, mówię ci przejedz się na Korfantego, tam kupiłam swój 1. stanik i leżał ślicznie. Albo sama na własną rękę pozamawiaj coś z neta i powkeljaj zdjęcia. ![]() Cytat:
Ale pod biustem mierzyłaś się ciasno? A w biuście najlepiej w pozycji pochylonej się wymierzyć (do kąta prostego:P)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z tym obwodem to masz rację, w zasadzie kupiłam go podniecona, że to miseczka B i że jest dobra bez poduszek hehe Nie zdażyło mi się nigdy, żeby A była całkiem dobra![]() No nic, mamie pasuje jak ulał, w końcu będzie miała dobrze dobrany biustonosz ![]() A z tym nachylaniem się też tak mam -- ale zwykle sądziłam, że to efekt za małego biustu. Jakoś nie przyszło mi głowy rozpatrywać tematu z punku widzenia jędrności A znalazłaś w jakimś sklepie coś w Twoim rozmiarze w granicach 100zł? |
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wkrótce ma wejść effuniak i jej staniczki mają podobno się wahać od 100-150zł, ale w tej górnej granicy mają byc naprawdę cuda. Zobaczymy!
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-05-20 o 22:32 |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod biustem mam 72cm w biuscie 86cm przy okresie ok 88 dziewczyna mi dobrała 65DD z freyi natomiast z fantasie było tylko 65E ewidentnie za duze i teraz moje pytanie jaki rozmiar powinnam wziąść z Panache jeśli jednak zdecyduje się na kupno przez internet... 65 DD bedzie ok ?
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie wydaje mi się za mały...może po prostu model nie taki. No nic, jak upoluje 28C albo 28B złoże kolejny raport
![]() Za jakieś 1,5 miesiąca będę w UK, tam chyba większe prawdopodobieństwo znalezienia. Zresztą widziałam sklep internetowy fajny ( jak sobie przypomnę nazwę wrzucę link), z tanią dostawą do domu, więc jak nie znajdę w zwykłym sklepie, to zamówię przez net. |
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka, do tej pory nakupowalam troche stanikow, ale chodze tylko w jednym. Baroque Mileny r. 60D. Ja aukrat kupilam z promocji za bodajże 30 zl
Był na mnie dobry, ale z wkladkami. Tylko obwod sie rozciagnał i musialam podszyc gumką. La senza w sumie tez ok. Mam taki bialy r. 30C (B sie okazal za maly) jest dobry, ale robi troche kacze dzioby Obwod nawet ciasny jak na 65. Nie wiem jak z rozciagliwoscia bo nie mialam go jeszcze na sobie. Zas inny stanik La sanezy r. 65C, byl juz za duzy. Triumph taki niebieskii gladki 65A - bardzo ciasny, smialo moge go porownac do 60, byl za maly nawet bez tych gabeczek Znalazalm go na allegro , taki http://allegro.pl/item636518361_okaz...kazja_65a.html A co to tego, ze ze stanika wystaja sutki to moim zdaniem to wina jedrnosci. Mniejszy biust wyglada nieco inaczej niz wiekszy. Bynajmiej moj jest okragly jak jabluszka, a sutki znajduja sei na srodku Mi w kazdym staniku sutki znajduja sie zaraz na smej gorze pod miseczka.
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm... może jednak nie będę ryzykować. Drogi nie jest, ale po co kolejny ma leżeć i miejsce zajmować?A ten angielski sklep to ten: http://www.figleaves.com/uk/ mają nawet 28C - jeden i nie ładny, ale nie jest drogi, można sprawdzić, czy pasuje. Jak już pojadę to sobie zamówię kilka w sąsiadujących rozmiarach, zobaczę, w którym mi lepiej. I też zauważyłam, że La Senza jest dość ciasna. No, pokupujemy, zobaczymy ![]() O, już nie mają jednak 28C.....
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jest na pewno łądniejsze
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, a czemu zniklo ono z dopasowanej? Nie ma ani w zapowiedziach, a normalnie na sklepie sa tylko dwa modele
|
#226 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#228 |
|
Winter is coming
|
hihi stronę wcześniej masz moją opinię na temat porcelanki. Ja mam w moim standardowym rozmiarze 65G i jest ok, choć miski mogłyby być nieco większe(no ale oczywiście nie produkują;D). Wg mnie trzeba brać standardowy obwód(trochę się rozciąga w trakcie używania, ale niedużo)-jak kupowałam to miałam pod biustem jakieś 71 cm i nosiłam ścisłe 65tki, taki tez wybrałam. Trochę dziwny to stanik, ciężko ocenić, czy mój jest mnie dobry, bo pod tym usztywnieniem to niewiele widac, no ale na lato jak znalazł. Mnie też obcierają ramiączka przy pachach, są za szeroko rozstawione, no ale bez ramiączek to naprawdę bardzo fajny stanik
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc to ten stanik to taka moja fanaberia.... schudłam, jestem zadowolona z siebie i tego jak wyglądam i zamarzyły mi się bluzki z odkrytymi ramionami albo takie gorsetowe czy tuby na lato i uznałam, że potrzeba mi straplessa. Z opinii jakie powynajdowałam wyszło, że spośród własnie porcelanki, SO i confetti to porcelanka wypada najlepiej, choć to kwestia względna, bo o żadnym z nich nikt nie napisał samych dobrych słów ![]() Mam kilka dobrych staników z ramiączkami (ha! Nawet sobie część sama przerobiłam na odpinane ramiączka z tyłu ), więc w założeniu nosiła go z ramiączkami nie będę, tylko właśnie jako typowy strapless ![]() Dzisiaj rano mierzyłam biust i zdecydowanie wychodzi mi 72/92 w zwisie 72/93, więc zgodnie z opiniami w necie powinnam wziąć rozmiar, który mi wychodzi, czyli 65FF, prawda? Bo tu tez mam dylemat z uwagi na to, że w kalkulatorze obwód 92 i 93 w biuście to różne rozmiary, ale teoretycznie chyba brać większy? Ew. jak będą rozmiary sąsiadujące to wezme i jeden i drugi do przymierzenia...
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie jakiś wypróbowany stanik biały, ale nieprześwitujący, lub cielisty?
Oprócz Harmony, bo fiszbiny miałam na plecach
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() zrobilam sobie ku-ku ![]() Nowiutki Tango na ktory zrujnowalam sie niecale dwa tygodnie temu w Intimo wyglada najgorzej – jak szmata do podlogi z bolacym sercem wrzucilam go na noc do chloru ale niestety pol nocy nie moglam usnac z tego zalu, a musialam wstac przed 5 i niestety nie wstalam, spoznilam sie do pracy i bylo gadanie... ![]() Jak to jest ze takie rzeczy szybko lapia kazdy kolor ale wybarwic(wybielic) ich sie nie da ?? ![]() wpadlam na pomysl zeby go ufarbowac na stalowy/czarny/niebieski/brazaowy/zielony... – macie jakies doswiadczenia z farbka do ubran pomocy
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-05-21 o 10:45 |
|
|
|
#232 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Effuniak ma w czerwcu otworzyć sklep internetowy, więc nie musisz być gazetowa, aby w nim kupować, a jej straplessy są bezkonkurencyjne. Straplessy Panache nie robią nic poza tym, że podtrzymują biust. Strapless Effuniak podtrzymuje, kształtuje, ma niski mostek i nadaje się do dekoldów. Cytat:
Ja bardzo długo szukałam cielistego stanika i w końcu mam Panache Porcelain. Fiszbiny ma o szerokości takiej jak Freye, ale ten model jest trochę kapryśny i nie każdemu pasuje. |
||
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
www.balkonetka.pl - musisz wejść w zakładkę katalog staników, a potem wybrać sortowanie według marek.
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny, ale widze, że rozmiarówka Effuniakowa to chyba Polska? Bo inna niż brytyjska, jedyna, na której ja się wyznaję?
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-05-21 o 11:14 |
|
|
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupię porcelankę, na próbe najwyżej, a jak juz ruszy, to będę czekac na efuniakowego straplesa
|
|
#238 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Puki co ja na brak staników nie narzekam, nawet sobie obiecałam, że z następnym zakupem wstrzymam się do września, więc nie czekam tak niecierpliwie na effuniaki jak inne dziewczyny. Cytat:
co do rozmiarówki effuniaka, to na pewno nie zaniża się w niej obwodu, czyli na Ciebie dobry będzie obwód 70, no a o miskach to może inne dziewczyny się wypowiedzą, bo ja się nie orientuję. Jak powstanie już sklep, to pewnie wszystko będzie rozpisane i wyjaśnione. |
||
|
|
|
#239 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
takiej bielizny mi szkoda do pralki wrzucać :P a zafarbować mozesz, ale czy będzie równo ... wątpie :/ Cytat:
Cytat:
na pewno będą plunge w różnych kolorach ... ja osobiście licze na przezroczyste half-cupy
|
|||
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12399997]nie ... effuniak szyje wg brytyjskiej z tym że nie zaniża się u niej obwódów
[/QUOTE]Hm.. znalazłam tak straplessa 65E. wypadałoby, że obwód biustu to jakies 89-92cm, praawda? A "nosicielka" opisana jako 88cm. Więc wydało mi się, że mniej ciutkę niż normalnie
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

), i jakoś nie wiem, czy to C...zwłaszcza, że i fundusze ograniczone...

zrobilam sobie ku-ku