Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-20, 21:46   #211
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez bojestemtegowarta Pokaż wiadomość
jesteście wspaniałe
czyli mam szukać brytyjskiego 65 E / 65 F (ze wskazaniem na ten pierwszy)?

właśnie niestety mieszkam w małym mieście, gdzie ze sklepów z bielizną jest tylko Triumph, nie licząc jakichś drobnych sklepików, gdzie są 3 staniki na krzyż. A do większego miasta mam daleko, poza tym jak ostatnio byłam w Krakowie, też w Triumphie, wcale nie było lepiej, wybór był nawet mniejszy niż w mojej dziurze. Nie wspomnę już o tym, że na pewno nie słyszano o rozmiarze 65 E na mój biust, który upychano w 70 C
Na 1. stronie wątku masz spis sklepów internetowych oraz stacjonarnych. Zamawiasz, przymierzasz, możesz na watek fotki wkleic, ewentualnie odsyłasz.
Powodzenia.
Stary 2009-05-20, 21:54   #212
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

No to składam raport
Byłam w Esotiq, wybrałam 65B, zakupiłam.
I wrażenia:
- obwód powinien być duuużo mniejszy, ale na początek lepszy rydz niż nic;] Zapinam na ostatnią haftkę
- nigdy nie nosiłam stanika bez gąbki czy wkładek, ten nie jest co prawda cieniutki, ale miękki i nie wygąbkowany, no i czuję się trochę płasko, ale piersi siedzą na miejscu
- z tym, że: siedzą na miejscu do czasu gwałtowniejszych ruchów, wtedy na samym początku miseczek robi się pustawo
- no i znowu: jak zbieram całą pierś, to te sutki... może ja je mam za bardzo na środku?

W ogólnym rozrachunku podaruję go mamie

Czyli efekt jest taki, że chyba będę poszukiwać jednak 60 w obwodzie. Tylko, że wychodzi mi z pomiarów 28C no i nie wiem, czy aby na pewno... mam 67 pod ( bez odejmowania tych 5) i 76 w biuście ( czyli bardzo małobiuściasta jestem), i jakoś nie wiem, czy to C...zwłaszcza, że i fundusze ograniczone...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 22:11   #213
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
No to składam raport
Byłam w Esotiq, wybrałam 65B, zakupiłam.
I wrażenia:
- obwód powinien być duuużo mniejszy, ale na początek lepszy rydz niż nic;] Zapinam na ostatnią haftkę
- nigdy nie nosiłam stanika bez gąbki czy wkładek, ten nie jest co prawda cieniutki, ale miękki i nie wygąbkowany, no i czuję się trochę płasko, ale piersi siedzą na miejscu
- z tym, że: siedzą na miejscu do czasu gwałtowniejszych ruchów, wtedy na samym początku miseczek robi się pustawo
- no i znowu: jak zbieram całą pierś, to te sutki... może ja je mam za bardzo na środku?

W ogólnym rozrachunku podaruję go mamie

Czyli efekt jest taki, że chyba będę poszukiwać jednak 60 w obwodzie. Tylko, że wychodzi mi z pomiarów 28C no i nie wiem, czy aby na pewno... mam 67 pod ( bez odejmowania tych 5) i 76 w biuście ( czyli bardzo małobiuściasta jestem), i jakoś nie wiem, czy to C...zwłaszcza, że i fundusze ograniczone...
wiesz co? Ja mam 65/77. Powinnam nosic 28C, ale te 65 z Esotiq bylo dla mnie szerokie jak chinskie 70. Mierzylam z nadzieja ze bedzie ciasne jak inne 65 ale niestety to sa mega rozciagliwce. Doszlam do wniosku, zer wolęmiec dwa staniki ale wygodne. Wiec jak tylko wyjdzie Cleo., albo Effuniak to sobie cos tam pokupuje i pomierze.
Z malym biustem ciazko jest....bynajmiej na mnie jest tak ze jak obwod zrobi mi sie za szeroki to miseczka wtedy robi sie za duza i przy wiekszych deoldach, kiedy sie nachyle widac mi cala gołą piers no i sutki Nie wiem czy ja mam taki biust czy to wina tego ze jest maly i jedrny i nic mi nie zwisa

A co z tymi twoimi sutkami??? ;d bo nie skumalam.

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-05-20 o 22:13
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 22:12   #214
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Ale sam rozmiar dobierała Maheda prawda?
W ogóle jakie mniej więcej tam są ceny?
no właśnie nie... 2 dziewczyny pod jej okiem dobierały biustonosze, no ale u mnie maheda nie sprawdzała czy dobrze mi ta dziewczyna go dobrała i czuje lekki niedosyt

wiesz w cenach sie raczej nie orientuje, wiem że ten co mierzyłam czyli freya antoinette był w cenie 130zł

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 22:17   #215
cherr
Rozeznanie

mi też może byscie pomogły?
nie umiem nic znalesc w internecie a nie wiem czy te elektroniczne bra fittery dobrze dzialają?
wychodzi mi że mam w eu 65D
pod biustem 74 cm
w biuscie 84 cm

ratujciee
Stary 2009-05-20, 22:22   #216
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherr Pokaż wiadomość
nie umiem nic znalesc w internecie a nie wiem czy te elektroniczne bra fittery dobrze dzialają?
pod biustem 74 cm
w biuscie 84 cm

ratujciee
http://www.dopasowana.pl/search.php

To tylko jeden sklep

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-05-20 o 22:23
Stary 2009-05-20, 22:23   #217
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no właśnie nie... 2 dziewczyny pod jej okiem dobierały biustonosze, no ale u mnie maheda nie sprawdzała czy dobrze mi ta dziewczyna go dobrała i czuje lekki niedosyt

wiesz w cenach sie raczej nie orientuje, wiem że ten co mierzyłam czyli freya antoinette był w cenie 130zł
Hm nie rozumiem! W Katowicach Maheda sama rozmiar dobierała, wypisywała na karteczce, a panie ze sklepu pomagały mierzyć różne modele (ale w Ka-cach chyba jest lepsza obsługa, bo sklep jest dłużej).
Ale nie przejmuj się... Nikt cię nie goni, mówię ci przejedz się na Korfantego, tam kupiłam swój 1. stanik i leżał ślicznie. Albo sama na własną rękę pozamawiaj coś z neta i powkeljaj zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez cherr Pokaż wiadomość
pod biustem 74 cm
w biuscie 84 cm

ratujciee
65D brytyjskie

Ale pod biustem mierzyłaś się ciasno? A w biuście najlepiej w pozycji pochylonej się wymierzyć (do kąta prostego:P)
Stary 2009-05-20, 22:28   #218
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
wiesz co? Ja mam 65/77. Powinnam nosic 28C, ale te 65 z Esotiq bylo dla mnie szerokie jak chinskie 70. Mierzylam z nadzieja ze bedzie ciasne jak inne 65 ale niestety to sa mega rozciagliwce. Doszlam do wniosku, zer wolęmiec dwa staniki ale wygodne. Wiec jak tylko wyjdzie Cleo., albo Effuniak to sobie cos tam pokupuje i pomierze.
Z malym biustem ciazko jest....bynajmiej na mnie jest tak ze jak obwod zrobi mi sie za szeroki to miseczka wtedy robi sie za duza i przy wiekszych deoldach, kiedy sie nachyle widac mi cala gołą piers no i sutki Nie wiem czy ja mam taki biust czy to wina tego ze jest maly i jedrny i nic mi nie zwisa

A co z tymi twoimi sutkami??? ;d bo nie skumalam.
Jak zbieram całą pierś to wychodzą poza obręb stanika ( w ciut mniejszym), albo są na samym brzeżku ( w tym) i tak się zastanawiałam, czy to normalne
Ale z tym obwodem to masz rację, w zasadzie kupiłam go podniecona, że to miseczka B i że jest dobra bez poduszek hehe Nie zdażyło mi się nigdy, żeby A była całkiem dobra

No nic, mamie pasuje jak ulał, w końcu będzie miała dobrze dobrany biustonosz

A z tym nachylaniem się też tak mam -- ale zwykle sądziłam, że to efekt za małego biustu. Jakoś nie przyszło mi głowy rozpatrywać tematu z punku widzenia jędrności

A znalazłaś w jakimś sklepie coś w Twoim rozmiarze w granicach 100zł?
Stary 2009-05-20, 22:30   #219
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zbieram całą pierś to wychodzą poza obręb stanika ( w ciut mniejszym), albo są na samym brzeżku ( w tym) i tak się zastanawiałam, czy to normalne
Ale z tym obwodem to masz rację, w zasadzie kupiłam go podniecona, że to miseczka B i że jest dobra bez poduszek hehe Nie zdażyło mi się nigdy, żeby A była całkiem dobra

No nic, mamie pasuje jak ulał, w końcu będzie miała dobrze dobrany biustonosz

A z tym nachylaniem się też tak mam -- ale zwykle sądziłam, że to efekt za małego biustu. Jakoś nie przyszło mi głowy rozpatrywać tematu z punku widzenia jędrności

A znalazłaś w jakimś sklepie coś w Twoim rozmiarze w granicach 100zł?
Ale jak ci te sutki wystają to stanik nie bułkuje? Bo kurczę może jest za mały? Wiem, że jak w swoim 75B wygarnęłam wszystko to sutki miałam poza miseczką.

Wkrótce ma wejść effuniak i jej staniczki mają podobno się wahać od 100-150zł, ale w tej górnej granicy mają byc naprawdę cuda.
Zobaczymy!

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-05-20 o 22:32
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 22:41   #220
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Hm nie rozumiem! W Katowicach Maheda sama rozmiar dobierała, wypisywała na karteczce, a panie ze sklepu pomagały mierzyć różne modele (ale w Ka-cach chyba jest lepsza obsługa, bo sklep jest dłużej).
Ale nie przejmuj się... Nikt cię nie goni, mówię ci przejedz się na Korfantego, tam kupiłam swój 1. stanik i leżał ślicznie. Albo sama na własną rękę pozamawiaj coś z neta i powkeljaj zdjęcia.
chyba sobie zamówie coś z neta... chociaz nawygodniej jest sobie pomierzyc w sklepie bo odsyłanie nie za bardzo mi sie usmiecha, tylko w sklepach znowu to co mi sie podoba to nie ma rozmiaru ;p

pod biustem mam 72cm
w biuscie 86cm przy okresie ok 88

dziewczyna mi dobrała 65DD z freyi
natomiast z fantasie było tylko 65E ewidentnie za duze
i teraz moje pytanie jaki rozmiar powinnam wziąść z Panache jeśli jednak zdecyduje się na kupno przez internet... 65 DD bedzie ok ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 22:42   #221
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Raczej nie wydaje mi się za mały...może po prostu model nie taki. No nic, jak upoluje 28C albo 28B złoże kolejny raport
Za jakieś 1,5 miesiąca będę w UK, tam chyba większe prawdopodobieństwo znalezienia. Zresztą widziałam sklep internetowy fajny ( jak sobie przypomnę nazwę wrzucę link), z tanią dostawą do domu, więc jak nie znajdę w zwykłym sklepie, to zamówię przez net.
Stary 2009-05-20, 23:24   #222
Madaaa
Zakorzenienie

Pavlinecka, do tej pory nakupowalam troche stanikow, ale chodze tylko w jednym. Baroque Mileny r. 60D. Ja aukrat kupilam z promocji za bodajże 30 zl Był na mnie dobry, ale z wkladkami. Tylko obwod sie rozciagnał i musialam podszyc gumką. La senza w sumie tez ok. Mam taki bialy r. 30C (B sie okazal za maly) jest dobry, ale robi troche kacze dzioby Obwod nawet ciasny jak na 65. Nie wiem jak z rozciagliwoscia bo nie mialam go jeszcze na sobie. Zas inny stanik La sanezy r. 65C, byl juz za duzy. Triumph taki niebieskii gladki 65A - bardzo ciasny, smialo moge go porownac do 60, byl za maly nawet bez tych gabeczek
Znalazalm go na allegro , taki http://allegro.pl/item636518361_okaz...kazja_65a.html

A co to tego, ze ze stanika wystaja sutki to moim zdaniem to wina jedrnosci. Mniejszy biust wyglada nieco inaczej niz wiekszy. Bynajmiej moj jest okragly jak jabluszka, a sutki znajduja sei na srodku Mi w kazdym staniku sutki znajduja sie zaraz na smej gorze pod miseczka.
Stary 2009-05-20, 23:48   #223
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Pavlinecka, do tej pory nakupowalam troche stanikow, ale chodze tylko w jednym. Baroque Mileny r. 60D. Ja aukrat kupilam z promocji za bodajże 30 zl Był na mnie dobry, ale z wkladkami. Tylko obwod sie rozciagnał i musialam podszyc gumką. La senza w sumie tez ok. Mam taki bialy r. 30C (B sie okazal za maly) jest dobry, ale robi troche kacze dzioby Obwod nawet ciasny jak na 65. Nie wiem jak z rozciagliwoscia bo nie mialam go jeszcze na sobie. Zas inny stanik La sanezy r. 65C, byl juz za duzy. Triumph taki niebieskii gladki 65A - bardzo ciasny, smialo moge go porownac do 60, byl za maly nawet bez tych gabeczek
Znalazalm go na allegro , taki http://allegro.pl/item636518361_okaz...kazja_65a.html

A co to tego, ze ze stanika wystaja sutki to moim zdaniem to wina jedrnosci. Mniejszy biust wyglada nieco inaczej niz wiekszy. Bynajmiej moj jest okragly jak jabluszka, a sutki znajduja sei na srodku Mi w kazdym staniku sutki znajduja sie zaraz na smej gorze pod miseczka.
Chciałam go kupić Hmm... może jednak nie będę ryzykować. Drogi nie jest, ale po co kolejny ma leżeć i miejsce zajmować?
A ten angielski sklep to ten:
http://www.figleaves.com/uk/
mają nawet 28C - jeden i nie ładny, ale nie jest drogi, można sprawdzić, czy pasuje. Jak już pojadę to sobie zamówię kilka w sąsiadujących rozmiarach, zobaczę, w którym mi lepiej.

I też zauważyłam, że La Senza jest dość ciasna. No, pokupujemy, zobaczymy

O, już nie mają jednak 28C.....
Stary 2009-05-21, 00:14   #224
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam go kupić Hmm... może jednak nie będę ryzykować. Drogi nie jest, ale po co kolejny ma leżeć i miejsce zajmować?
A ten angielski sklep to ten:
http://www.figleaves.com/uk/
mają nawet 28C - jeden i nie ładny, ale nie jest drogi, można sprawdzić, czy pasuje. Jak już pojadę to sobie zamówię kilka w sąsiadujących rozmiarach, zobaczę, w którym mi lepiej.

I też zauważyłam, że La Senza jest dość ciasna. No, pokupujemy, zobaczymy

O, już nie mają jednak 28C.....
Ale Panache Cleo za niedługo będzie A jest na pewno łądniejsze
Stary 2009-05-21, 00:24   #225
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Panache Cleo za niedługo będzie A jest na pewno łądniejsze
No wlasnie, a czemu zniklo ono z dopasowanej? Nie ma ani w zapowiedziach, a normalnie na sklepie sa tylko dwa modele
Stary 2009-05-21, 08:45   #226
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
No wlasnie, a czemu zniklo ono z dopasowanej? Nie ma ani w zapowiedziach, a normalnie na sklepie sa tylko dwa modele
znika jak konkretnie oczekują już na przesyłkę, za chwile powinno być w opcji 24h
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 08:49   #227
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukimonster Pokaż wiadomość
Co do porcelain strapless to jest dużo fotek na balkonetce i moja jest na bodajze drugiej stronie tego wątku. Z ramiaczkami troche obciera przy pasze (dobrze odmieniam? pacha - pasze? ). Ale dzis nosiłam do bokserki z ramiączkami na krzyż i jest super I jest ścisły, więc nie trzeba mega zaniżać obwodu, bo wtedy to fiszbiny Ci na łopatkach wylądują.
Fotki fotkami, mnie interesują własnie subiektywne opinie i relacja rozmiaru z obwodami, aby wiedzieć jaki rozmiar brać, by było mozliwie najwieksze prawdopodobieństwo trafienia w odpowiedni stanik
Stary 2009-05-21, 09:53   #228
velika
Winter is coming

hihi stronę wcześniej masz moją opinię na temat porcelanki. Ja mam w moim standardowym rozmiarze 65G i jest ok, choć miski mogłyby być nieco większe(no ale oczywiście nie produkują;D). Wg mnie trzeba brać standardowy obwód(trochę się rozciąga w trakcie używania, ale niedużo)-jak kupowałam to miałam pod biustem jakieś 71 cm i nosiłam ścisłe 65tki, taki tez wybrałam. Trochę dziwny to stanik, ciężko ocenić, czy mój jest mnie dobry, bo pod tym usztywnieniem to niewiele widac, no ale na lato jak znalazł. Mnie też obcierają ramiączka przy pachach, są za szeroko rozstawione, no ale bez ramiączek to naprawdę bardzo fajny stanik
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 10:14   #229
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
hihi stronę wcześniej masz moją opinię na temat porcelanki. Ja mam w moim standardowym rozmiarze 65G i jest ok, choć miski mogłyby być nieco większe(no ale oczywiście nie produkują;D). Wg mnie trzeba brać standardowy obwód(trochę się rozciąga w trakcie używania, ale niedużo)-jak kupowałam to miałam pod biustem jakieś 71 cm i nosiłam ścisłe 65tki, taki tez wybrałam. Trochę dziwny to stanik, ciężko ocenić, czy mój jest mnie dobry, bo pod tym usztywnieniem to niewiele widac, no ale na lato jak znalazł. Mnie też obcierają ramiączka przy pachach, są za szeroko rozstawione, no ale bez ramiączek to naprawdę bardzo fajny stanik
Widziałam

Szczerze mówiąc to ten stanik to taka moja fanaberia.... schudłam, jestem zadowolona z siebie i tego jak wyglądam i zamarzyły mi się bluzki z odkrytymi ramionami albo takie gorsetowe czy tuby na lato i uznałam, że potrzeba mi straplessa. Z opinii jakie powynajdowałam wyszło, że spośród własnie porcelanki, SO i confetti to porcelanka wypada najlepiej, choć to kwestia względna, bo o żadnym z nich nikt nie napisał samych dobrych słów

Mam kilka dobrych staników z ramiączkami (ha! Nawet sobie część sama przerobiłam na odpinane ramiączka z tyłu ), więc w założeniu nosiła go z ramiączkami nie będę, tylko właśnie jako typowy strapless

Dzisiaj rano mierzyłam biust i zdecydowanie wychodzi mi 72/92 w zwisie 72/93, więc zgodnie z opiniami w necie powinnam wziąć rozmiar, który mi wychodzi, czyli 65FF, prawda? Bo tu tez mam dylemat z uwagi na to, że w kalkulatorze obwód 92 i 93 w biuście to różne rozmiary, ale teoretycznie chyba brać większy? Ew. jak będą rozmiary sąsiadujące to wezme i jeden i drugi do przymierzenia...
Stary 2009-05-21, 10:15   #230
betig1975
Wtajemniczenie

Macie jakiś wypróbowany stanik biały, ale nieprześwitujący, lub cielisty?
Oprócz Harmony, bo fiszbiny miałam na plecach
betig1975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 10:40   #231
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Czesc
zrobilam sobie ku-ku wczoraj po powrocie z pracy nastawilam „biale” pranie i cos mnie podkusilo i zdjelam biustonosz i wrzucilam do pralki zeby sie „odswiezyl” ... myslalam ze na serce umre jak go z tej pralki wyciagalam – zafarbowal mi na szaro-srebrno tylko 3 rzeczy z calej pralki zafarbowaly a rzecz ktora puscila farbe juz pralam z bialym tylko wczeniej niczego nie zabarwilo
Nowiutki Tango na ktory zrujnowalam sie niecale dwa tygodnie temu w Intimo wyglada najgorzej – jak szmata do podlogi a najgorsze sa ramiaczka z bolacym sercem wrzucilam go na noc do chloru ale niestety nie pomoglo pol nocy nie moglam usnac z tego zalu, a musialam wstac przed 5 i niestety nie wstalam, spoznilam sie do pracy i bylo gadanie...
Jak to jest ze takie rzeczy szybko lapia kazdy kolor ale wybarwic(wybielic) ich sie nie da ??
wpadlam na pomysl zeby go ufarbowac na stalowy/czarny/niebieski/brazaowy/zielony... – macie jakies doswiadczenia z farbka do ubran pomocy

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2009-05-21 o 10:45
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 10:47   #232
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Widziałam

Szczerze mówiąc to ten stanik to taka moja fanaberia.... schudłam, jestem zadowolona z siebie i tego jak wyglądam i zamarzyły mi się bluzki z odkrytymi ramionami albo takie gorsetowe czy tuby na lato i uznałam, że potrzeba mi straplessa. Z opinii jakie powynajdowałam wyszło, że spośród własnie porcelanki, SO i confetti to porcelanka wypada najlepiej, choć to kwestia względna, bo o żadnym z nich nikt nie napisał samych dobrych słów

Mam kilka dobrych staników z ramiączkami (ha! Nawet sobie część sama przerobiłam na odpinane ramiączka z tyłu ), więc w założeniu nosiła go z ramiączkami nie będę, tylko właśnie jako typowy strapless

Dzisiaj rano mierzyłam biust i zdecydowanie wychodzi mi 72/92 w zwisie 72/93, więc zgodnie z opiniami w necie powinnam wziąć rozmiar, który mi wychodzi, czyli 65FF, prawda? Bo tu tez mam dylemat z uwagi na to, że w kalkulatorze obwód 92 i 93 w biuście to różne rozmiary, ale teoretycznie chyba brać większy? Ew. jak będą rozmiary sąsiadujące to wezme i jeden i drugi do przymierzenia...
Trudno doradzić który rozmiar wziąć, bo to dosyć problemowy model. W 65F ryzykujesz tym, że bardzo się będzie wbijał w piersi, a 65FF z kolei może się marszczyć i fiszbina będzie dochodzić do pleców. Najlepiej zamów dwa i porównaj.

Effuniak ma w czerwcu otworzyć sklep internetowy, więc nie musisz być gazetowa, aby w nim kupować, a jej straplessy są bezkonkurencyjne.
Straplessy Panache nie robią nic poza tym, że podtrzymują biust. Strapless Effuniak podtrzymuje, kształtuje, ma niski mostek i nadaje się do dekoldów.

Cytat:
Macie jakiś wypróbowany stanik biały, ale nieprześwitujący, lub cielisty?
Oprócz Harmony, bo fiszbiny miałam na plecach
A mierzyłaś może Freye? Freya Antoinette, Freya Rio, Freya Phoebe, Pollyanna.
Ja bardzo długo szukałam cielistego stanika i w końcu mam Panache Porcelain. Fiszbiny ma o szerokości takiej jak Freye, ale ten model jest trochę kapryśny i nie każdemu pasuje.
Stary 2009-05-21, 10:55   #233
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Trudno doradzić który rozmiar wziąć, bo to dosyć problemowy model. W 65F ryzykujesz tym, że bardzo się będzie wbijał w piersi, a 65FF z kolei może się marszczyć i fiszbina będzie dochodzić do pleców. Najlepiej zamów dwa i porównaj.

Effuniak ma w czerwcu otworzyć sklep internetowy, więc nie musisz być gazetowa, aby w nim kupować, a jej straplessy są bezkonkurencyjne.
Straplessy Panache nie robią nic poza tym, że podtrzymują biust. Strapless Effuniak podtrzymuje, kształtuje, ma niski mostek i nadaje się do dekoldów.
Hm... a mozesz mi podac jakies namiary, żeby te staniki pooglądać?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-21, 11:03   #234
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Hm... a mozesz mi podac jakies namiary, żeby te staniki pooglądać?
www.balkonetka.pl - musisz wejść w zakładkę katalog staników, a potem wybrać sortowanie według marek.
Stary 2009-05-21, 11:12   #235
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
www.balkonetka.pl - musisz wejść w zakładkę katalog staników, a potem wybrać sortowanie według marek.
Dziękuję! Lecę oglądać!
Fajny, ale widze, że rozmiarówka Effuniakowa to chyba Polska? Bo inna niż brytyjska, jedyna, na której ja się wyznaję?

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2009-05-21 o 11:14
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 11:17   #236
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się nie nastawiam, że sklep ruszy w czerwcu. Wolę być mile zaskoczona, niż po raz kolejny się rozczarować. Mniej więcej, rok temu Ewa mówiła, że sklep ruszy jesienią 2008, jesienią wspominała bodajże o początku roku, 9 maja w Krakowie Ewa mówiła, że sklep ruszy najdalej za dwa tygodnie - 2 tygodnie miną jutro, a sklepu jak nie było tak nie ma. Owszem na pewno jest już bliżej jego powstania niż to było roku temu, ale jego otwarcie znów może się przesunąć. Poza tym, Ewa wspominała, że na początku w sklepie będą 1-2 modele i nie obiecywała, że będzie wśród nich strapless.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 11:20   #237
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Ja się nie nastawiam, że sklep ruszy w czerwcu. Wolę być mile zaskoczona, niż po raz kolejny się rozczarować. Mniej więcej, rok temu Ewa mówiła, że sklep ruszy jesienią 2008, jesienią wspominała bodajże o początku roku, 9 maja w Krakowie Ewa mówiła, że sklep ruszy najdalej za dwa tygodnie - 2 tygodnie miną jutro, a sklepu jak nie było tak nie ma. Owszem na pewno jest już bliżej jego powstania niż to było roku temu, ale jego otwarcie znów może się przesunąć. Poza tym, Ewa wspominała, że na początku w sklepie będą 1-2 modele i nie obiecywała, że będzie wśród nich strapless.
Dziękuję za ściągnięcie na ziemię Kupię porcelankę, na próbe najwyżej, a jak juz ruszy, to będę czekac na efuniakowego straplesa
Stary 2009-05-21, 11:35   #238
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
o widzisz, takich szczegółów nie znam. sugerowałam się komentarzami na balkonetce i wydawało mi się, że straplessy też będą w sprzedaży.

Puki co ja na brak staników nie narzekam, nawet sobie obiecałam, że z następnym zakupem wstrzymam się do września, więc nie czekam tak niecierpliwie na effuniaki jak inne dziewczyny.

Cytat:
Dziękuję za ściągnięcie na ziemię Kupię porcelankę, na próbe najwyżej, a jak juz ruszy, to będę czekac na efuniakowego straplesa
I to jest najlepszy plan co do rozmiarówki effuniaka, to na pewno nie zaniża się w niej obwodu, czyli na Ciebie dobry będzie obwód 70, no a o miskach to może inne dziewczyny się wypowiedzą, bo ja się nie orientuję.
Jak powstanie już sklep, to pewnie wszystko będzie rozpisane i wyjaśnione.
Stary 2009-05-21, 11:36   #239
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
Czesc
zrobilam sobie ku-ku wczoraj po powrocie z pracy nastawilam „biale” pranie i cos mnie podkusilo i zdjelam biustonosz i wrzucilam do pralki zeby sie „odswiezyl” ... myslalam ze na serce umre jak go z tej pralki wyciagalam – zafarbowal mi na szaro-srebrno tylko 3 rzeczy z calej pralki zafarbowaly a rzecz ktora puscila farbe juz pralam z bialym tylko wczeniej niczego nie zabarwilo
Nowiutki Tango na ktory zrujnowalam sie niecale dwa tygodnie temu w Intimo wyglada najgorzej – jak szmata do podlogi a najgorsze sa ramiaczka z bolacym sercem wrzucilam go na noc do chloru ale niestety nie pomoglo pol nocy nie moglam usnac z tego zalu, a musialam wstac przed 5 i niestety nie wstalam, spoznilam sie do pracy i bylo gadanie...
Jak to jest ze takie rzeczy szybko lapia kazdy kolor ale wybarwic(wybielic) ich sie nie da ??
wpadlam na pomysl zeby go ufarbowac na stalowy/czarny/niebieski/brazaowy/zielony... – macie jakies doswiadczenia z farbka do ubran pomocy
uuaaa no cóż ... ja piorę wszystko w rękach takiej bielizny mi szkoda do pralki wrzucać :P a zafarbować mozesz, ale czy będzie równo ... wątpie :/

Cytat:
Dziękuję! Lecę oglądać!
Fajny, ale widze, że rozmiarówka Effuniakowa to chyba Polska? Bo inna niż brytyjska, jedyna, na której ja się wyznaję?
nie ... effuniak szyje wg brytyjskiej z tym że nie zaniża się u niej obwódów

Cytat:
straplesów na pewno nie będzie bo Ewa dopiero niedawno zaczęłą z nimi eksperymentować - zanim zrobi cała rozmiarówkę to sądze że troche potrwa (ale tylko zgaduję:P)
na pewno będą plunge w różnych kolorach ... ja osobiście licze na przezroczyste half-cupy
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 11:39   #240
hihi
Zakorzenienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12399997]nie ... effuniak szyje wg brytyjskiej z tym że nie zaniża się u niej obwódów [/QUOTE]Hm.. znalazłam tak straplessa 65E. wypadałoby, że obwód biustu to jakies 89-92cm, praawda? A "nosicielka" opisana jako 88cm. Więc wydało mi się, że mniej ciutkę niż normalnie

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości