|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Moje dzisiejsze R, proszę o ocenę!
![]() I. owsianka(3 łyżki płatków, 2 łyżki owsa) jabłko, szklanka mleka 1.5%, 2 plastry chudego twarogu, cynamon II. kawałek CIASTA! ale bez wyrzutów sumienia, bo robione z tego przepisu. (Ja nie przekładałam biszkoptu, wrzuciłam po prostu kawałki jabłka i rabarbaru) kompot jabłkowo-rabarbarowy bez cukru, 2 plastry polędwicy(jeszcze przed ciastem)III. puszka tunczyka z warzywami duszonymi na olwie(papryka, pomidor, papryka, cebula, fasolka,oliwki) kilka kostek fety IV. Jeśli oprę się ciastu, to będzie jajko z oliwą i szczypiorkiem ![]() V. Wieśniak, my love
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-05-22 o 15:34 |
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak się zastanawiałam, jakie jest Twoje bmi, bo byłaś na P i chyba długo jesteś na U, ale wciąż z niskim wskaźnikiem, co? Nie chcesz już przytyć?
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orzechu, nie wiesz, co mówisz Dziękuję, dbam o to, żeby było zdrowo Cytat:
Mama postanowiła mnie dożywić, bo uznała, że taka bladziutka się zrobiłam. A ostatnio nawet mi się trochę przytyło ; ) nie cieszy mnie to bynajmniej, ale do R. już wracać nie zamierzam. Nic przyjemnego ; ) A Ty mi draniu na pw nie odpisałaś!
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie panikuj, Greta, zobaczysz, że powoli wszystko się unormuje.Mogę na pw napisać coś odnośnie mojego bmi. a swoją drogą, wcale mi nie odpowiedziałaś na poprzednią wiadomość...
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Może akurat tym razem ktoś oceni moje R:
ś- bułka razowa(duża) z szynką drobiową, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem, kakałko, banan 2s - jajko na miękko z kromką razowca, jogurt bakoma 7 zbóż, mała kawa o - makaron pełnoziarnisty lubella, sałatka z warzyw, gotowana pierś z kurczaka p - rybkaaaa ale jeszcze nie wiem w jakiej postaci, czerwona herbata k - wieśniaczek z rzodkiewką + jogurt naturalny
|
#216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R
Sniadanie; Owsianka na mleku 2%( 4 lyzki owsianki, polowa lyzki otrębów orkiszowych, połowa duze go jabłka, cynamon) 50g wiesniaka z połową gruszki - nie moglam nic wiecej wcisnąc mam @ i masakrycznie sie czuje ;( 1h twister + 5 min stretch nóg II Sniadanie: druga połowa jabłka, kiwi + podwójna kanapka razowa z poledwica, serkiem tofu, twarogiem poltlustym, papryką, ogórkiem Obiad; Sałatka na ciepło makaron razowy, tunczyk wsw, brokuły, twaróg z czosnkiem, pieczarki 8 min buns legs stretch Podwieczorek; serek homo + orzechy wloskie i migdały 13 dzien a6w Kolacja; połowa wedzonek makreli + polowa grahamki co by węgle po treningu przyswoić + połowa duzej kalarepki |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
BAN stały
|
Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś pomóc w ustaleniu jadłospisu dla mnie? Problem w tym że jadam strasznie nieregularnie i nie mam czasu, żeby gotować sobie
Zaczynam pracę o 9 a rannym ptaszkiem nie jestem, więc zazwyczaj zasypiam i nie jem śniadania bo poprostu nie zdążam w pracy jak się ogarnę to o 10.30 mogę wyjść na śniadanko. Pracuję do godziny 17, o godzinie 18 jestem w domu więc na gotowanie obiadu już za późno. Nie mam pojęcia jak ustalić sobie jadłospis, nie mam pojęcia również kiedy w ciągu dnia mam zmieścić te 5 posiłków? zazwyczaj jadam 2 lub 3, ale za to trochę większe no i dużo w nich niezdrowych rzeczy Ostatnio dużo ćwiczę, głównie jeżdżę na rolkach, rowerze, ćwiczę na orbitreku, efekty widać, ale jeszcze to nie to co bym chciała(jeszcze 5-6 kilo zostało do osiągnięcia zamierzonego efektu) Chciałabym te ćwiczenia podeprzeć odpowiednią dietą. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc??
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Cześć. Jestem tu nowa i jestem na redukcji. Bardzo bym prosiła o ocenę mojego jadłospisu.
I: woreczek kaszy gryczanej, spora porcja gotowanej piersi z kurczaka II : dwie kromki razowca posmarowane homo naturalnym, 100 g twarogu, warzywa III: dwie kromki razowca z homo jajko i warzywa IV:sałatka warzywna polana dwoma łyżeczkami oliwy z oliwek V: jogurt naturalny z otrębami i warzywa VI: tuńczyk lub wieśniak Z góry dziękuję za ocenę. |
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
venus in furs dziękuje za ocenke
tak, kakałko bez cukru, a co do jogurtu to mała pomyłka, tamten jogurt jadłam wczoraj( ale rozumiem, ze to był błąd), dzisiaj był jogurt naturalny danone z ziarnami zbóż, nie był w ogóle słodki jutro bedzie jeszcze lepszy jadłospisik
|
#221 | ||||
|
Rozeznanie
|
Pe pt: jak dobrze byc w domu :P
sniadanie: placek owsiany z twarogiem (2 lyzki pl. owsianych, lyzka otrebow granulowanych, lyzka slonecznika, jajko, 125g twarogu, cynamon, jablko, 2 lyzeczki cukru), 2 kawy z mlekiem 2 sn; oscar bananowy, kromka chleba razowego, 100g twarogu, salata, pomidor, garsc musli obiad; 6 knedli z truskawkami, 200ml jogurtu, lyzka cukru, 4 kostki gorzkiej czeko (tyle zostalo hehe) d; placek truskawkowy podwieczorek: szklanka maslanki, lyzka cukru, garsc truskawek, lód tartuffo kokosowy kolacja; bedzie 2 kromy razowca z salatka sledziowa z rodzynkami przecierem pomidorowym i cebula + pomidor i ketchup ;] + lift pomaranczowy (oja takie moje szalenstwo) bardzo prosze o ocene ---- Cytat:
Cytat:
badz silna! Cytat:
![]() Cytat:
8; 10:30; 13-14 (nie masz przerwy na obiad?? co to za praca? na pewno uda Ci sie zjesc jakas salatke, przeciez mozesz sobie robic w domu kanapki albo salatki i brac w pojemniczku.Chociaz jakis jogurt zjedz, teraz sa przeciez rozne platki takie jednorazowe) no i jak wrocisz jedz obiado-kolacje. Moze staraj sie gotowac jakies arzywa i chude mieso albo ryby?? jak wrzucisz warzywa i mieso na patelnie podlejesz woda i przykryjesz to nawet mozesz sie przebrac a to sie udusi i bedziesz mogla zjesc kolacje i mowie Ci ze moze Ci super posilek wyjsc... taka jajecznica to tez moment Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2009-05-22 o 17:31 |
||||
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza RRRRR
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, wieśniak lekki, duży kawał arbuza) II śniadanie: 2 kromki razowca z tofu, pomidorem i kiełkami Obiad: szklanka makaronu razowego, puszka tuńczyka wsw, fasolka szparagowa, papryka, cebula, kukurydza Podwieczorek: jajko na twardo, 5 migdałów, 3 łyżki surówki z kapusty, marchewki, cebuli, ogórka kiszonego i papryki (niestety takiej kupnej ze słoika, więc pewnie dosładzanej )Będzie... Kolacja: wieśniak z rzodkiewkami i szczypiorkiem. Ładnie uśmiecham się o ocenę Izuś, Kawa- lepiej?
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
no to dzisiaj. słodko, piątkowo i mało zdrowo
Pna szybko przed ostatnim egzaminem I: długa drożdzówka z serem + duży danone z płatkami (+ otręby) + 0,5l kawy z mlekiem II: jabłko, 3 kulki lodów waniliowych o: 2 grube naleśniki z serem homo naturalnym i gruszką i cukrem (przypieczone na chrupko na masełku ;d) p: 0,5l zielonej z miętą + jabłko + fantasia owoce leśne k: ciemna buła z ziarnami z presidentem sałatą i pomidorem + wieśniak 200g z ogórkiem, rzodkiewkami i szczypiorkiem i do tego garść prażonych pestek słonecznika w papryce ![]() i na koniec 2 pierwsze truskawki z ogródka <3
Edytowane przez aoii Czas edycji: 2009-05-22 o 18:57 |
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
Śniadanie:
dwie kanapki z masłem, krakowską, i camembertem (+sałata, ogórek, pomidor i papryka) cini minisy truskawkowe z mlekiem i truskawkami ( sypane i lane na oko) dwie maślane obręcze ciastkowe ![]() Coś: mleczna kanapka II Śniadanie: dwie kanapki z masłem i krakowską (sałata, pomidor, ogór konserwowy) jogurt brzoskwiniowy jabłko Obiad: kalafior z wody z masłem i bułką tartą duży kefir z dodatkiem czosnku magnum white Podwieczorek: dużo truskawek z pitnym waniliowym daniem dwie obręcze maślane Amicelli i kawka ze śmietanką Kolacja: penne z tuńczykiem w oleju i brokułami Po: orzechy włoskie (2 garści) Tożto P? Czy też U?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teatrzyk Zielona Gęś
przedstawia tragedię w jednym akcie "Venus piorunem smutku rażona" Osoby: Venus-bogini rzymska, aktualnie na die...tfu, redukcji Piorun Smutku-piorun smutku Kurtyna-kurtyna AKT I (i ostatni) Venus Czemuż, ach czemuż nikt nie chce ocenić mojego jadłospisu, ach! Piorun Smutku (uderza) Venus (pada porażona) Kurtyna (zapada) KONIEC
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko moze więcej warzyw, w końcu to samo zdrowie ![]() A oto moje dzisiejsze P pod podobnym tytułem (Achh jak ja zatęskniłam za owsianką! masakraa! ):Ś: 90g płatków owsianych+ ponas 350ml mleka koziego+ łyżka siemienia lnianego+ kilka łyżek otrębów+ miska truskaweeekk ![]() IIŚ: dwie kromki razowca+ pół puszki tuńczyka+ pomidor+ butelka soku pomidorowego O: miseczka kapuśniaku+ 200g kurczaka smażonego na dwóch łyżkach oleju z winogron+ duużo kaszy gryczanej+ sałatka z: pomidor+sałata+cebulka+ olej z winogron+ przyprawyy P: serek wiejski+ migdały+ orzechy laskowe K: omlet z: 2 jaja+ mąka+ mleko kozie+ cebulka+ pieczarki+ polędwica sopocka polane ketchupem ![]() Proszę o ocenkę Strasznie dobrze czułam się z dzisiejszym jadło, mam więc nadzieję, że jest w miarę ok?
Kto się boi, nie wiedząc właściwie czego, podwójnie się boi. Edytowane przez beaufyf00l Czas edycji: 2009-05-22 o 19:48 |
|
|
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma slodkosci ani nic;;pp
|
|
|
|
|
#230 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet z ciastem. Tylko obiad troszeczkę dziwny.![]() No i przydałoby się więcej nnkt.
|
|
|
#233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Halo dziewczyny. Podbijam. Mogę prosić o ocenę jadłospisu. Będę naprawdę wdzięczna. Iza wiosenna wypowiedz się proszę.
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj straszne wykroczenie popelnilam - zjadlam jednen kawalek bounty i to przed chwila:/ a jutro jeszcze jade na 2 dni do babci... R to tam na pewno nie bedzie... No nic, bede nadrabiac w przyszlym tygodniu
|
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R
Sniadanie; Owsianka na mleku2% (4 lyzki owsianki, jedna otrębów orkiszowych, połowa zielonego jabłka, cynamon, łyzka granoli z sante) 50g wiesniaka z połową gruszki (zostało z wczoraj) mam @ więc wiecej w siebie nie zmieszcze a i tak sie najadam:p 5 min rozgrzewka + 1h twistera + 5 min stretch nóg II Sniadanie; druga połowa zielonego jabłka, kawałek arbuza + 2 kanapki (jedna z pasta jajeczna (jajka szczypiorek serek trójkącik hohland fit) salata i pomidorem, druga z szynka, twarozkiem z czosnkiem, sałata papryką i ogórkiem) 8 min buns legs arms stretch (30min) Obiad; Wczorajsza sałatka czyli makaron razowy, brokuły, tunczyk, pieczarki, twaróg + 50g maslanki naturalnej Podwieczorek; serek homo + orzechy 14 dzien a6w (20 min) Kolacja; połowa wieśniaka z rzodkiewka szczypiorkiem, brokułami, łyżką makaronu razowego(węgle po treningu) + połowa kalarepki W ciągu dnia litr wody mineralnej i litr zielonej herbaty, linea do śniadania i obiadu) ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
Nie uwazam, zeby ten batonik to byla jakas wielka katastrofa, ale tak ladnie mi szlo do tej pory, ze az mi sie przykro zrobilo, jak go zjadlam. U babci nie mam za bardzo jak cwiczyc, ale zrobie sobie kilka dluugich wycieczek rowerowych, wiec powinno byc ok. To trzymajcie sie wszystkie odchudzajace sie i nie tylko. Wracam po weekendzie, mam nadzieje, ze z nowa dawka determinacji i dobrze skomponowanymi jadlospisami:P
|
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Moje nie wiem co...
I śniadanie: 2 małe kromki razowca (trochę mniej niż 40 g) z połową jajka i ze szczypiorkiem II śniadanie: 2 duże łyżki jogurtu naturalnego, z 7 truskawkami i łyżką płatków owsianych Obiad: Miska pomidorowej z garścią makaronu muszelki Kolacja: około 80 g twarogu z połówą pomidora Wiem,że nie ma podwieczorku ale obiad jem późno..Ogólnie jak to wygląda?? |
|
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
W/U, proszę o ocenę...
![]() I. Owsianka: cztery łyżki płatków, pół homo naturalnego + banan, rodzynki, kandyzowane ananasy i suszona żurawina. II. Pół grahamki posmarowanej grubo pasztetem sojowym, na to sałata, pomidor i listek bazylii. parę rzodkiewek, kawa z mlekiem. III. Zupa z soczewicy (Greenway) IV. Truskawki polane jogurtem naturalnym i posypane płatkami migdałowymi. V. Wieśniak lekki z brokułami i czosnkiem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

ale bez wyrzutów sumienia, bo robione z 

Orzechu, nie wiesz, co mówisz
Dziękuję, dbam o to, żeby było zdrowo 
Mama postanowiła mnie dożywić, bo uznała, że taka bladziutka się zrobiłam. A ostatnio nawet mi się trochę przytyło ; ) nie cieszy mnie to bynajmniej, ale do R. już wracać nie zamierzam. Nic przyjemnego ; ) A Ty mi draniu na pw nie odpisałaś!

Nie uwazam, zeby ten batonik to byla jakas wielka katastrofa, ale tak ladnie mi szlo do tej pory, ze az mi sie przykro zrobilo, jak go zjadlam. U babci nie mam za bardzo jak cwiczyc, ale zrobie sobie kilka dluugich wycieczek rowerowych, wiec powinno byc ok. To trzymajcie sie wszystkie odchudzajace sie i nie tylko. Wracam po weekendzie, mam nadzieje, ze z nowa dawka determinacji i dobrze skomponowanymi jadlospisami:P