|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: aby długo pachniał.....
Touch of Pink, jest ładny, ale niezbyt trwały i na dłuższą metę meczący :/.... Dopisuję: Sensi Giorgio Armaniego
![]()
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: aby długo pachniał.....
Cześć! Dziękuję Ci za miłe słowa pod moim adresem, ale zaręczam Ci że tu na forum pisuje wiele autorytetów znacznie większych ode mnie
![]() Przyznam się że nie kojarzę za bardzo zapachów Oriflame. Sun - jakaś koleżanka uzywała... czy nie jest to aby przypadkiem kopia Sunflowers E.Arden? Do jakiej kategorii nalezy Sun? Kwiatowy? Owocowy? Z delikatnym i kobiecym zapachem kojarzą mi się przede wszystkim delikatne kwiatowe aromaty - lekkie, pełne wdzięku - uwielbiam kwiatowe zapachy! Na pewno nie będą przeszkadzać nikomu w zasypianiu (Sensi to moim zdaniem już zbyt ciężka kategoria). Subiektywnie polecę Ci te co lubię - Miracle So Magic, Premier Jour i Love in Paris Niny Ricci, Amarige d'Amour Givenchy, Very Irresistible też Givenchy, Champs Elysees Guerlaina, Stella Stelli McCartney, Ardenbeauty, może Tendre Kiss Lalique, Rykiel Rose, Baby Doll YSL... Unikaj tych najpopularniejszych - J'Adore czy klasycznego Miracle - choć piękne są bardzo popularne i niekoniecznie muszą się koajrzyć z Tobą! Wkrótce pojawią się u nas Dior Addict 2 i Promesse Cacharela, które też mogą Ci się spodobać ![]() Tyle mi przyszło tak na szybko. Uściślij czym pachnie Sun, to będzie prościej, na razie zrobiłam bardzo subiektywną listę zapachów, które mi się kojarzą delikatnie i kobieco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pytanko ważne !
Rzeczywiście -trwały jest. I intensywny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakiemu zapachowi jesteście wierne i nie pozwala o sobie zapomnieć????????
Cacharel Gloria
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
![]()
Madness Chopard'a. Czuję się w nim świetnie i pasuje do mnie, co potwierdzają liczne komentarze. Uwielbiam jego początkową drzewno-kwiatową ostrość i końcową otulającą wytrawną słodycz. Żaden inny zapach nie wzbudza we mnie tyle emocji, co Madness.
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Początkująca szuka zapachu na jesień
Finiszuję z Ruby Lips - bardzo go lubię, ale to jest jak na mój gust zapach lata, a właściwie letniego wieczoru. Teraz potrzebuję czegoś nieco cięższego (czyli zdecydowanie ciężkiego
![]() Oj marudna jestem ![]() Myślę o Black Cashmere ale zastanawiam sie nad paroma alternatywami dla teog zapachu - co by nie zgłupieć podczas wizyty w Sephorze i Douglasie....
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkująca szuka zapachu na jesień
Hm.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Właśnie Feminite
![]() ![]()
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
mi też na myśl przyszło od razu brazowe Gucci, poza tym Theorema Fendi (dośc ostra momentami i wibrująca) w której zakochałam sie bez pamięci po jednym dniu noszenia na sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Nooo, Theorema to jest wypas.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Alraune - nie znam Cię osobiście. Ale zawsze kiedy oglądałam Twoje zdjęcia na "Moich makijarzach" (śliczne zresztą) kojarzyłaś mi się jak idealna twarz do "Black cashmere" DKNY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
koko własnie wpisałam ja na swoja listę zakupów, miejsce ofc 1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
A co myślisz o "NU" YSL wersja EdP?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Wtajemniczenie
|
A ja się wczoraj zlałam w Sephorze Feminite i kompletnie nic nie czułam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie za propozycje - dziś (o ile wytrzymam temperaturę, bo upał nie z tej ziemi, ale w sumie Sephora i Douglas są otwarte do późna) albo jutro idę na pierwszy rekonesans. Dam znać co wyniuchałam... Theoremę niuchalam u ciotki i to skojarzenie rosołowe (mocno korzenne to było)... nie pamiętam dokładnie, musze doniuchać w perfumerii...
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Nan,może to będzie dla Ciebie pocieszeniem, ale na mnie Feminite wietrzeje równie błyskawicznie. Myślałam , że takie drzewne perfumy będą trwać na mojej skórze,no i pięknie się rozwijać, ale cóż.....Żeby było zabawniej ta sama sytucja dotyczy też niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Feminite du bois to zapach pewnej mojej niegdyś bliskiej znajomej - bardzo piękny i zawsze mi się podobał, niestety, jest koszmarnie nietrwały i ulatnia się błyskawicznie. Wyleczyłam się z chęci posiadania go na dobre.
Mnie też się nasunęło Gucci EDP, ale przede wszystkim Black Cashmere - te od razu i to bardzo natrętnie usiłuję wymyśleć inne typy ale BC przesłonił wszystko. I w takich mroczniejszych drzewnych klimatach bym pozostała - Nu EDP, może ktoryś ze Scentów Costume National? Na pewno Le Baiser du Dragon, no ale tego nie sposób powąchać w Polsce. I jeszcze coś co wyskoczyło mi zaraz jak przeczytałam Twój opis - Kingdom Alexandra McQueena. Piękny, głęboki, niesłodki, lekko ekstrawagancki, z lekko męską nutą. Theoremy ani Belle de Minuit nie będę Ci polecać, nie pasują mi do opisu - zbyt korzenne i słodkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Na mnie Theorema pachnie prawie identycznie (w co mi się samej wierzyc nie chciało, bo znam piramidki obu zapachów) jak Organza Indecence, wczoraj robiłam porównanie, różnica jest jedna, OI zesładza się pod koniec i pachnie czystą wanilia, Theorema trwa krócej, ale cały czas w swoich nutach (nie słodkich zreszta na mnie) a potem jakby się urywa w momencie, gdy OI zesłodziła się i zmieniła w totalną wanilię.
zreszta Organza nadal mi pachnie w zgięciu łokcia od wczorajszego południa - mimo porannego prysznica - niespotykane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Nasuwa mi sie tylko jenda odpowiedz: IN BLACK Jesus del Pozo. Jest to moim zdaniem jesienno-zimowy zapach, ciezki, troche slodki, bardzo dziwny. Kupila go niedawno moja mama i choc na sobie bym tego nie zniosla, to na kims uwielbiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
A i jeszcze powiem że Black Cashmere wcale nie jest nietrwały, tylko zapach utrzymuje się bardzo blisko skóry - ja sama go na sobie nie wyczuwam - tu naprawdę layering jest bardzo ważny, mleczko z linii Black Cashmere jest boskie
![]() Za to zawsze chciałam się przekonać do Nu (ta piekna reklama!) - uwielbiam kadzidlane zapachy i to jest chyba jedyny, który na mnie naprawdę źle pachnie, Elve określiła to kiedyś mianem trutki na mole i coś w tym jest. Na mnie gaśnie i pachnie bardzo niemile, czymś ostro-kwaśnym. To jedyne kadzidło, ktore na mojej skórze się tak zachowuje (wszystkie inne pięknie się rozwijają). |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Mnie się kiedyś bardzo podobało Nu ale teraz kojarzy mi się z kimś kogo nie lubię... normalnie babsko popsuło mi przyjemność z zapachu.
A co do perfum, jesli nie Femenite to może Zen? Ziołowy ![]() Na basenotes znalazłam jeszcze Absolut (Farouche) Top Notes Peach, Lemon, Raspberry, Apricot Middle Notes Rose, Ylang-Ylang, Orris, Cedar, Rosewood, Sandal, Patchouli, Jasmin Base Notes Benzoin, Tonka Amber, Musk, Vanilla Albo Cabotine, Grès (nie wiem czy u nas dostępne) Top Notes Peach, Plum, Cassie, Tagete, Green notes, Coriander Middle Notes Ylang-Ylang, Rose, Tuberose, Jasmin, Heliotrope, Orris, Carnation Base Notes Cedar, Vetiver, Musk, Tonka Bean, Amber, Vanilla, Civet PZDR ![]()
#233 |
Raczkowanie
|
Z tą trwałością Black Cashmere to bym polemizowała,nawet jeśli zapach ma się trzymać blisko skóry.Na mnie "gasł" już po godzinie, był niewyczuwalny nawet dla mojego otoczenia -taka widocznie moja "chemia"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Eau de Merveilles są oryginalne i nietuzinkowe
![]() ![]() ![]() PZDR ![]()
#236 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam DKNY Black Cashmere, nie wiedziałam, że ten zapach ma tyle zwolenniczek
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam EdM, na mnie pachniały słono i ponuro, radosne mi sie nie wydawały, więc co człowiek i skóra, inna opinia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
widze Oluś, że odbierasz go zupełnie jak ja, dla mnie to hybryda, zapewne przez przestawienie nut, ale ta sól tez mnie dobiła, brrrr a po opisach spodziewałam się zaiste cuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
No i przeszłam trochę perfumerii - i chyba stanie na BC DK - choć traumatyczne przeżycie to bylo, noszenie owego zapachu. Na papierku i nadgarstku w pierwszym momencie po szamańsku porywał i oszałamiał. Pózniej towarzyszyła mi przede wszystkim nuta kadzidła i taki niezidentyfikowany ziemny zapach, coś jak sucha niewypalona glina, trudno powiedzieć, czułam się jak nawiedzona, jakbym dostała solidny zastrzyk silnej, acz spokojnej ziemnej energii... ale stopniowo, falami zanikał ( w każdym razie dla mnie) i tylko przy większych podmuchach przebijało raz to kadzidło, raz to zapach jakby świeżego imbiru (taki trochę cytrusowy).... W międzyczasie zrobiło mi się niedobrze - wnoszę, że to zdecydowanie nie jest zapach na upał
![]() In Black okazał sie trochę za słodki i za świeży, NU taki jaki chropawy na pierwszy niuch - może przy następnej wizycie w perfumerii sie psiknę to go docenię, W Guccim poczułam jedynie zielarnię, tak tylko dla spróbowania niuchnęłam Shalimara ale jedyne co pamiętam z tego zapachu to coś ala cios w potylicę - widocznie do tych perfum muszę dojrzeć ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.