|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Cytat:
Eot. |
|
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja myślę, że punkt 9 Regulaminu forum zawiera prawidłową odpowiedź ;-))
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
jejku, nie sądziłam, że zostanę potępiona za zwrócenie uwagi. Jak jest napisane w regulaminie, nie zrobiłam tego w sposób prześmiewczy. Uważam, że czasami takie zwrócenie uwagi nie jest rzeczą karygodną, a przydatną, może ktoś na przyszłość będzie znał formę poprawną i błędu ponownie popełniał nie bedzie. Nie rozumiem skąd to uniesienie.
|
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj byłam na premierze Coco Chanel - bardzo mi się podobał. Zachwyciła mnie gra Audrey Tatou - naprawdę wspaniale wczuła się w postać Coco, zwłaszcza podobał mi się moment ---> kiedy w jednej z ostatnich scen modelki schodziły po schodach mając na sobie jej projekty, a ona kontrolowała jak wyglądają stroje, czy wszystko dobrze leży, z lekkim zdenerwowaniem ale pewnością siebie akceptowała kiwnięciem głowy. Z przyjemnością do niego wrócę
|
#215 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem takie uwagi powinny być wysyłane na PW, a nie bezpośrednio w wątku- gdzie każdy ma do tego dostęp. Pomijając właśnie to, że dwie formy są poprawne, choć "jest napisane" może ładniej brzmi to jednak w internecie mowy potocznej jest już bardzo dużo i nie zwalczysz tego takimi uwagami.
Nawiązując do wątku, wczoraj oglądałam "dziecko Rosemarry" i nie wiem jak go ocenić. Nabrałam ochoty po waszych ocenach, staram się uwzględnić fakt, że film jest stary i dopiero co przecierali ścieżki , ale jestem na nie. Lepiej byłoby przeczytać książkę Ogólnie historia ciekawa, wydarzenia do siebie pasowaly, ale w moim przypadku w głowie wyobraziłabym to sobie zdecydowanie lepiej daję 4/10
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
jejku proszę, skończmy już ten OT, bo co chwile ktoś dorzuce swoje 3 grosze na ten temat.
kootek_mamrotek a czytałaś książke? jak wrażenia? sama zastanwiam się czy po nią nie sięgnąć. |
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie czytałam, ale jeśli ją dorwę to przeczytam, na razie nigdzie jej nie spotkałam
|
|
#219 |
|
po prostu Em :)
|
Gol - 7/10 Arcydzieło to to nie jest, ale przecież nie tego można się spodziewać, decydując się na oglądnięcie takiego filmu. Lekki, miły, łatwy, przyjemny, czyli idealny do oglądania w kawałkach podczas nauki do egzaminu.
![]() Zmierzch - 8/10 Musiałam to w końcu obejrzeć, po tym, jak zauważyłam, że wszystkie dziewczyny wypowiadające się przy mnie na jego temat są zachwycone, za to wszyscy faceci - potwornie zniesmaczeni. Mi tam się podobało, bez przesady oczywiście, taka bajeczka jak wiele innych. Tylko Edward nie wzbudził zapowiadanego zachwytu.
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Indiana Jones Królestwo Kryształowej Czaszki typowa przygodówka,aczkolwiek pierwsze 10 min zniechęcało mnie do dalszego oglądania,ale jakoś się nie poddałam i poszło do końca...szczerze to film nie powala na kolana,czegoś mi w nim brakowało,chyba bardziej dynamicznej akcji,ale jak się nie ma co robić to można obejrzeć
6/10
|
|
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
Chłopiec w pasiastej pidżamie 10/10 - tak mną wstrząsnął, że się popłakałam. Bruno daje przykład takiej dziecięcej naiwności i bezbronności..
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
'Jasne błękitne okna' - polski film z 2007 roku. W głównych rolach Joanna Brodzik(za którą nie przepadam) oraz Beata Kawka( ale za to tą panią lubię). To jeden z tych filmów, w których fabuła nie jest wymyślona przez scenarzystów, w którym nie ma jasnego początku i końca. To jest jeden z tych filmów, które możemy widzieć w życiu codziennym. Historia filmu przedstawia się tak: dwie przyjaciółki, które po latach się rozeszły, jedna została w tej wsi, na której się wychowały, wyszła za mąż, druga natomiast stała się sławna aktorką...Po latach się spotykają. Oczywiście życie nie oszczędziło im bólu i rozczarowań. W filmie jest wiele życiowych aluzji. Podeszłam do filmu z sentymentem, bo lubię polskie filmu, a szczególnie polskie psychologiczne filmy. 8/10
|
#223 |
|
BAN stały
|
Dziś obejrzałam nowy film Willa Smitha "SIEDEM DUSZ" -wzruszający obraz z pięknym podkładem muzycznym. Wspaniała rola Woddy'ego Harrelson'a....Polecam wszystkim spragnionym dobrego kina
|
|
|
|
#224 |
|
Przyczajenie
|
Ja niedawno widziałam Potwory kontra obcy
))) w 3D. Fajna bajka, ja już nawet nie udaję, że chodzę na filmy animowane z młodszą siostrą;D
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Zapowiedź (Knowing) - ciekawy, podobał mi się bardzo.. Pokazali niezwykle realistycznie katastrofy zarówno samolotową, jak i tą w metrze. Jedyny minus całego filmu to sam koniec, ale film mogę ocenić na 9/10
![]() Anioły i demony - tez ciekawy, kilka rzeczy wyobrażałam sobie trochę inaczej niż w książce, kilka scen było drastycznych, ale obejrzałam z zaciekawieniem. również dam 9/10
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Anioły i Demony
9/10 Kobiety pragną bardziej 8/10
gdy rozczarowują nas Ci, których jesteśmy najbardziej pewni... Edytowane przez nataluska175 Czas edycji: 2009-06-29 o 12:53 |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Anioły i demony ok, czytałam, że nie powinno się porównywać do książki, bo tak sobie powiedział reżyser, ale dopóki tytuł jest ten sam i imiona bohaterów również - będę porównywać. A porównanie wypada marnie i blado dla filmu.
Pominięcie dość ważnej postaci dyrektora CERN-u i ogólnie słaby film pod względem ukazania ścieżki oświecenia - ktoś, kto nie zna książki raczej nie zdąży wkręcić się w samo szukanie, bo Langdon w filmie robi to w kilka sekund, tak samo nie czujemy mijającego czasu, tego jak mało go zostaje - w książce to uczucie jest. 3/10
|
#228 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Star Trek i daję 10/10 i bynajmniej nie dlatego, że jestem Trekkie Fan tej sagi, ale z tej przyczyny, że Abrams odfajkował kawał dobrej roboty
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Narzeczony mimo woli - świetna komedia
Naprawdę można się pośmiać Może nie jestem, zbyt obiektywna, bo uwielbiam Sandrę Bullock W kategorii komedii 10/10 , ogólnie 8/10 (bo żaden jakiś super-hiperwybitny film to nie jest )
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Mum&Dad - dno i kilometr mułu..
Dziewczyna z Polski jedzie do Anglii do pracy, łapie się jako sprzątaczka na lotnisku, pewnego dnia spóźnia sie na autobus do domu, i zostaje zaproszona do domu koleżanki z pracy. Zostaje tam uwieziona i torturowana. Pomysł dobry, ale wykonanie do kitu. I wogóle te sceny -po tylu horrorach które oglądałam - zamiast być straszne, były śmieszne. Aktorzy - miałam wrażenie że grali tam charytatywnie - za kasę może bardziej by sie starali. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć po jaką cholere tam ciągle pokazywali samoloty przelatujące nad tym domem? 0/10
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Sandra Bullock w tym filmie wyglądała ślicznie.. ogólnie komedia naprawdę niezła dałabym 9/10
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Siedem dusz- genialny film, podobał mi się strasznie. 10/10
Coco Chanel- hmm.. trudno mi go ocenić. Podobał mi się, ciekawy ale troszkę się ciągnął czasami. 8/10
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Udręczeni
jak ja nie lubię horrorów! po prostu się ich boję i tyle, a tego filmu bałam się od pierwszej minuty. motyw: rodzinka zamieszkuje w domu i zaczyna straszyć. coś między 'Szóstym zmysłem' a 'Amityville'. 3/4 filmu obejrzałam przez palce....brrrr jestem zbyt wrażliwa ![]() Zaczarowane baletki okey, jestem za stara na kino familijne pewnie, ale ten film mnie zauroczył. zobaczyłam tylko ze względu na Emmę Watson (Hermiona z HP). uroczy film z morałem na niedzielne popołudnie. trzy siostry i ich marzenia, oraz droga do ich spełnienia.
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
Coco Chanel. 9/10
Niesamowity i bardzo klimatyczny. Audrey (którą ubóstwiam) jak zawsze pokazała klasę. |
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Kochanice króla - z braku czasu długo zbierałam się żeby go obejrzeć. Wczoraj znalazłam na to chwilkę. Brawa dla Natalie Portman świetnie zagrała Annę, pokazała pazurki
Scarlett też się spisała. Przeważnie gra kusicielki a w filmie była taka cnotliwa . Znając te aktorki i część ich dorobku przed obejrzeniem filmu mogłabym pomyśleć, że to Scarlett zagra Annę, a Natalie Marie. Trochę mnie to zaskoczyło, ale dziewczyny nie zawiodły Daję 8/10.
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#237 |
|
BAN stały
|
Uważam, że film "Kochanice króla" był rewelacyjny
![]() Moja opinia najprawdopodobniej bierze się stąd, że uwielbiam historyczne filmy, ale z drugiej strony jestem przy tym bardzo wybredna, więc skala moich ocen jest szeroka ![]() Jestem świeżo po oglądnięciu filmu "Narzeczony mimo woli" - byłam na nim w kinie z przyjaciółkami. Powiem tak: Nie spodziewałam się tak zabawnej komedii Naprawdę dobrze się bawiłyśmy Polecam na wieczór z przyjaciółkami
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio obejrzałam w końcu "Casablance". Mam mieszane odczucia, fabuła nie jest zbyt skomplikowana, jednak film posiada jakąś swoją magię. Cieżko mi go ocenić. Jednak cieszę się że go obejrzałam.
Obejrzałam również "Casyno Royal" i się zawiodłam. Jednak zdecydowanie preferuję starego Bonda. 4/10 "Horton słyszy Ktosia". Przyznam szczerze że się pozytywnie zdziwiłam. Obejrzałam tylko ze względu, ze przyszła do mnie siostrzenica i szukałam jakiejś bajki w moim nieobejrzanym do końca zbiorze. Bajka bardzo "inna", z morałem, świat jest fantastycznie przedstawiony. Wydaje się taka inteligentna w porównaniu do innych. Bardzo przyjemnie się oglada. Polecam każdemu. już nie będę dyskriminować bajek ![]() "Piątek 13" - nie oglądam horrorów bo z założenia się boję. Jednak jeśli horror ma polegać na tym że są same aktorki typu Pameli Anderson, które giną na początku, szatynka jako główna bohaterka, i niezbyt skomplikowana fabuła, to chyba było ok i niezbyt straszne. W sumie bardziej przypominało mi to Straszny Film. 5/10 Edytowane przez kkaa Czas edycji: 2009-06-30 o 13:41 |
|
|
|
#239 |
|
seriously? no.
|
też ostatnio obejrzałam. fantastyczny, wzruszający film. polecam
|
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
straasznie mi się podobał film "Narzeczony mimo woli". Uśmiałam się do łez, naprawdę i mój mąż też płakał ze śmiechu na tym filmie. Sandra Bullock wygląda w nim rewelacyjnie, ma piękne buty i super ciuchy. Historia bardzo śmieszna, piękne krajobrazy (akcja dzieje się na Alasce) naprawdę warto obejrzeć.
Wiem, że to wątek o filmach, ale jeśli mogę to polecam również serial "Bez skazy" (ang. tytuł "Nip/Tuck") jest zabójczy, jestem od niego uzależniona i mam wszystkie sezony. Jest to serial o 2 chirurgach plastycznych i ich pogmatwanych historiach życiowych, trudnych związkach z kobietami, zmaganiami ze sobą samym i ich ogromnej przyjaźni, której wydaje się, że nic nie może zniszczyć. Serial jest dość kontrowersyjny no i zawiera trochę jak dla mnie drastycznych scen np. operacji, ale bez tego nie byłby pewnie już taki fajny. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

, ale jestem na nie. Lepiej byłoby przeczytać książkę
Ogólnie historia ciekawa, wydarzenia do siebie pasowaly, ale w moim przypadku w głowie wyobraziłabym to sobie zdecydowanie lepiej

Mi tam się podobało, bez przesady oczywiście, taka bajeczka jak wiele innych. Tylko Edward nie wzbudził zapowiadanego zachwytu.
6/10