Ostatnio obejrzane filmy cz. III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-27, 00:00   #211
Maniwa
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

Wszyscy tu piszemy językiem potocznym (a w takim oba są poprawne). Mnie po prostu drażni zwracanie uwagi o taką pie*dołę, co jest "nielegalne" (regulamin), a przy tym rażące byki są pomijane.
Eot.
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 00:12   #212
Anuschka
Wtajemniczenie

A ja myślę, że punkt 9 Regulaminu forum zawiera prawidłową odpowiedź ;-))
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 09:23   #213
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Wszyscy tu piszemy językiem potocznym (a w takim oba są poprawne). Mnie po prostu drażni zwracanie uwagi o taką pie*dołę, co jest "nielegalne" (regulamin), a przy tym rażące byki są pomijane.
Eot.
jejku, nie sądziłam, że zostanę potępiona za zwrócenie uwagi. Jak jest napisane w regulaminie, nie zrobiłam tego w sposób prześmiewczy. Uważam, że czasami takie zwrócenie uwagi nie jest rzeczą karygodną, a przydatną, może ktoś na przyszłość będzie znał formę poprawną i błędu ponownie popełniał nie bedzie. Nie rozumiem skąd to uniesienie.
lm77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 11:27   #214
Soline
Zadomowienie

Wczoraj byłam na premierze Coco Chanel - bardzo mi się podobał. Zachwyciła mnie gra Audrey Tatou - naprawdę wspaniale wczuła się w postać Coco, zwłaszcza podobał mi się moment ---> kiedy w jednej z ostatnich scen modelki schodziły po schodach mając na sobie jej projekty, a ona kontrolowała jak wyglądają stroje, czy wszystko dobrze leży, z lekkim zdenerwowaniem ale pewnością siebie akceptowała kiwnięciem głowy. Z przyjemnością do niego wrócę Piękne zdjęcia, równie wspaniały francuski klimat filmu, do tego ładnie ujęta biografia Coco. Ani minuty nie czułam, żeby coś się dłużyło, wręcz przeciwnie - z zafascynowaniem oglądałam kolejne sceny. Jak dla mnie 10/10.

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 11:47   #215
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez lm77 Pokaż wiadomość
jejku, nie sądziłam, że zostanę potępiona za zwrócenie uwagi. Jak jest napisane w regulaminie, nie zrobiłam tego w sposób prześmiewczy. Uważam, że czasami takie zwrócenie uwagi nie jest rzeczą karygodną, a przydatną, może ktoś na przyszłość będzie znał formę poprawną i błędu ponownie popełniał nie bedzie. Nie rozumiem skąd to uniesienie.
Zrobiłaś to bardzo niesympatyczne, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że Caps Lock służy do krzyczenia. I w dodatku jak widać z linków z pwn wcale nie musisz mieć racji.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 13:42   #216
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

moim zdaniem takie uwagi powinny być wysyłane na PW, a nie bezpośrednio w wątku- gdzie każdy ma do tego dostęp. Pomijając właśnie to, że dwie formy są poprawne, choć "jest napisane" może ładniej brzmi to jednak w internecie mowy potocznej jest już bardzo dużo i nie zwalczysz tego takimi uwagami.

Nawiązując do wątku, wczoraj oglądałam "dziecko Rosemarry" i nie wiem jak go ocenić. Nabrałam ochoty po waszych ocenach, staram się uwzględnić fakt, że film jest stary i dopiero co przecierali ścieżki, ale jestem na nie. Lepiej byłoby przeczytać książkę Ogólnie historia ciekawa, wydarzenia do siebie pasowaly, ale w moim przypadku w głowie wyobraziłabym to sobie zdecydowanie lepiej daję 4/10
Stary 2009-06-27, 13:50   #217
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

jejku proszę, skończmy już ten OT, bo co chwile ktoś dorzuce swoje 3 grosze na ten temat.

kootek_mamrotek a czytałaś książke? jak wrażenia? sama zastanwiam się czy po nią nie sięgnąć.
lm77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 13:57   #218
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

nie, nie czytałam, ale jeśli ją dorwę to przeczytam, na razie nigdzie jej nie spotkałam
Stary 2009-06-27, 14:15   #219
emememsik
po prostu Em :)

Gol - 7/10 Arcydzieło to to nie jest, ale przecież nie tego można się spodziewać, decydując się na oglądnięcie takiego filmu. Lekki, miły, łatwy, przyjemny, czyli idealny do oglądania w kawałkach podczas nauki do egzaminu.

Zmierzch - 8/10 Musiałam to w końcu obejrzeć, po tym, jak zauważyłam, że wszystkie dziewczyny wypowiadające się przy mnie na jego temat są zachwycone, za to wszyscy faceci - potwornie zniesmaczeni. Mi tam się podobało, bez przesady oczywiście, taka bajeczka jak wiele innych. Tylko Edward nie wzbudził zapowiadanego zachwytu.
Stary 2009-06-27, 15:45   #220
tyska85
Raczkowanie

Indiana Jones Królestwo Kryształowej Czaszki typowa przygodówka,aczkolwiek pierwsze 10 min zniechęcało mnie do dalszego oglądania,ale jakoś się nie poddałam i poszło do końca...szczerze to film nie powala na kolana,czegoś mi w nim brakowało,chyba bardziej dynamicznej akcji,ale jak się nie ma co robić to można obejrzeć 6/10
tyska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 19:03   #221
free..
Zadomowienie

Chłopiec w pasiastej pidżamie 10/10 - tak mną wstrząsnął, że się popłakałam. Bruno daje przykład takiej dziecięcej naiwności i bezbronności..
free.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 19:24   #222
enjoythesilence
Raczkowanie

GG do enjoythesilence

'Jasne błękitne okna' - polski film z 2007 roku. W głównych rolach Joanna Brodzik(za którą nie przepadam) oraz Beata Kawka( ale za to tą panią lubię). To jeden z tych filmów, w których fabuła nie jest wymyślona przez scenarzystów, w którym nie ma jasnego początku i końca. To jest jeden z tych filmów, które możemy widzieć w życiu codziennym. Historia filmu przedstawia się tak: dwie przyjaciółki, które po latach się rozeszły, jedna została w tej wsi, na której się wychowały, wyszła za mąż, druga natomiast stała się sławna aktorką...Po latach się spotykają. Oczywiście życie nie oszczędziło im bólu i rozczarowań. W filmie jest wiele życiowych aluzji. Podeszłam do filmu z sentymentem, bo lubię polskie filmu, a szczególnie polskie psychologiczne filmy. 8/10

Thoughts become things!

Impossible is nothing.

Happiness is easy.
enjoythesilence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 01:29   #223
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666
Thumbs up Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

Dziś obejrzałam nowy film Willa Smitha "SIEDEM DUSZ" -wzruszający obraz z pięknym podkładem muzycznym. Wspaniała rola Woddy'ego Harrelson'a....Polecam wszystkim spragnionym dobrego kina
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:25   #224
Krokus123
Przyczajenie

Ja niedawno widziałam Potwory kontra obcy))) w 3D. Fajna bajka, ja już nawet nie udaję, że chodzę na filmy animowane z młodszą siostrą;D
Krokus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:53   #225
asia_z
Zakorzenienie

Zapowiedź (Knowing) - ciekawy, podobał mi się bardzo.. Pokazali niezwykle realistycznie katastrofy zarówno samolotową, jak i tą w metrze. Jedyny minus całego filmu to sam koniec, ale film mogę ocenić na 9/10
Anioły i demony - tez ciekawy, kilka rzeczy wyobrażałam sobie trochę inaczej niż w książce, kilka scen było drastycznych, ale obejrzałam z zaciekawieniem. również dam 9/10
Stary 2009-06-29, 12:52   #226
nataluska175
Zadomowienie

Anioły i Demony
9/10

Kobiety pragną bardziej
8/10

Edytowane przez nataluska175
Czas edycji: 2009-06-29 o 12:53
nataluska175 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 13:22   #227
Serendipity
Zakorzenienie

Anioły i demony ok, czytałam, że nie powinno się porównywać do książki, bo tak sobie powiedział reżyser, ale dopóki tytuł jest ten sam i imiona bohaterów również - będę porównywać. A porównanie wypada marnie i blado dla filmu.
Pominięcie dość ważnej postaci dyrektora CERN-u i ogólnie słaby film pod względem ukazania ścieżki oświecenia - ktoś, kto nie zna książki raczej nie zdąży wkręcić się w samo szukanie, bo Langdon w filmie robi to w kilka sekund, tak samo nie czujemy mijającego czasu, tego jak mało go zostaje - w książce to uczucie jest.

3/10
Stary 2009-06-29, 19:10   #228
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Star Trek i daję 10/10 i bynajmniej nie dlatego, że jestem Trekkie Fan tej sagi, ale z tej przyczyny, że Abrams odfajkował kawał dobrej roboty

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 19:13   #229
mircia14
Zakorzenienie

Narzeczony mimo woli - świetna komedia Naprawdę można się pośmiać Może nie jestem, zbyt obiektywna, bo uwielbiam Sandrę Bullock W kategorii komedii 10/10 , ogólnie 8/10 (bo żaden jakiś super-hiperwybitny film to nie jest )
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:22   #230
ankasz
Zakorzenienie

Mum&Dad - dno i kilometr mułu..
Dziewczyna z Polski jedzie do Anglii do pracy, łapie się jako sprzątaczka na lotnisku, pewnego dnia spóźnia sie na autobus do domu, i zostaje zaproszona do domu koleżanki z pracy. Zostaje tam uwieziona i torturowana.
Pomysł dobry, ale wykonanie do kitu. I wogóle te sceny -po tylu horrorach które oglądałam - zamiast być straszne, były śmieszne. Aktorzy - miałam wrażenie że grali tam charytatywnie - za kasę może bardziej by sie starali.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć po jaką cholere tam ciągle pokazywali samoloty przelatujące nad tym domem?
0/10

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 22:13   #231
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Narzeczony mimo woli - świetna komedia Naprawdę można się pośmiać Może nie jestem, zbyt obiektywna, bo uwielbiam Sandrę Bullock W kategorii komedii 10/10 , ogólnie 8/10 (bo żaden jakiś super-hiperwybitny film to nie jest )
Też dziś byłam na tym w kinie ) Sandra Bullock w tym filmie wyglądała ślicznie.. ogólnie komedia naprawdę niezła dałabym 9/10
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 22:20   #232
moya07
Zakorzenienie

Siedem dusz- genialny film, podobał mi się strasznie. 10/10

Coco Chanel- hmm.. trudno mi go ocenić. Podobał mi się, ciekawy ale troszkę się ciągnął czasami. 8/10
Stary 2009-06-29, 22:51   #233
czarny flamaster
Zadomowienie

Udręczeni

jak ja nie lubię horrorów! po prostu się ich boję i tyle, a tego filmu bałam się od pierwszej minuty. motyw: rodzinka zamieszkuje w domu i zaczyna straszyć.
coś między 'Szóstym zmysłem' a 'Amityville'. 3/4 filmu obejrzałam przez palce....brrrr
jestem zbyt wrażliwa

Zaczarowane baletki

okey, jestem za stara na kino familijne pewnie, ale ten film mnie zauroczył. zobaczyłam tylko ze względu na Emmę Watson (Hermiona z HP). uroczy film z morałem na niedzielne popołudnie. trzy siostry i ich marzenia, oraz droga do ich spełnienia.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:06   #234
empatyczna
Przyczajenie

Coco Chanel. 9/10
Niesamowity i bardzo klimatyczny. Audrey (którą ubóstwiam) jak zawsze pokazała klasę.
empatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:41   #235
elizka1987
Zakorzenienie

Kochanice króla - z braku czasu długo zbierałam się żeby go obejrzeć. Wczoraj znalazłam na to chwilkę. Brawa dla Natalie Portman świetnie zagrała Annę, pokazała pazurki Scarlett też się spisała. Przeważnie gra kusicielki a w filmie była taka cnotliwa. Znając te aktorki i część ich dorobku przed obejrzeniem filmu mogłabym pomyśleć, że to Scarlett zagra Annę, a Natalie Marie. Trochę mnie to zaskoczyło, ale dziewczyny nie zawiodły Daję 8/10.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:56   #236
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Kochanice króla - z braku czasu długo zbierałam się żeby go obejrzeć. Wczoraj znalazłam na to chwilkę. Brawa dla Natalie Portman świetnie zagrała Annę, pokazała pazurki Scarlett też się spisała. Przeważnie gra kusicielki a w filmie była taka cnotliwa. Znając te aktorki i część ich dorobku przed obejrzeniem filmu mogłabym pomyśleć, że to Scarlett zagra Annę, a Natalie Marie. Trochę mnie to zaskoczyło, ale dziewczyny nie zawiodły Daję 8/10.
Film fajny, pomijając, że ktoś nie zna historii i starszą uczynił Annę.
Stary 2009-06-30, 13:11   #237
volleygirl
BAN stały

Uważam, że film "Kochanice króla" był rewelacyjny
Moja opinia najprawdopodobniej bierze się stąd, że uwielbiam historyczne filmy, ale z drugiej strony jestem przy tym bardzo wybredna, więc skala moich ocen jest szeroka

Jestem świeżo po oglądnięciu filmu "Narzeczony mimo woli" - byłam na nim w kinie z przyjaciółkami. Powiem tak:
Nie spodziewałam się tak zabawnej komedii Naprawdę dobrze się bawiłyśmy Polecam na wieczór z przyjaciółkami
volleygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 13:39   #238
kkaa
Raczkowanie

Ostatnio obejrzałam w końcu "Casablance". Mam mieszane odczucia, fabuła nie jest zbyt skomplikowana, jednak film posiada jakąś swoją magię. Cieżko mi go ocenić. Jednak cieszę się że go obejrzałam.

Obejrzałam również "Casyno Royal" i się zawiodłam. Jednak zdecydowanie preferuję starego Bonda. 4/10

"Horton słyszy Ktosia". Przyznam szczerze że się pozytywnie zdziwiłam. Obejrzałam tylko ze względu, ze przyszła do mnie siostrzenica i szukałam jakiejś bajki w moim nieobejrzanym do końca zbiorze. Bajka bardzo "inna", z morałem, świat jest fantastycznie przedstawiony. Wydaje się taka inteligentna w porównaniu do innych. Bardzo przyjemnie się oglada. Polecam każdemu. już nie będę dyskriminować bajek

"Piątek 13" - nie oglądam horrorów bo z założenia się boję. Jednak jeśli horror ma polegać na tym że są same aktorki typu Pameli Anderson, które giną na początku, szatynka jako główna bohaterka, i niezbyt skomplikowana fabuła, to chyba było ok i niezbyt straszne. W sumie bardziej przypominało mi to Straszny Film. 5/10

Edytowane przez kkaa
Czas edycji: 2009-06-30 o 13:41
kkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 13:48   #239
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez andzelika666 Pokaż wiadomość
Dziś obejrzałam nowy film Willa Smitha "SIEDEM DUSZ" -wzruszający obraz z pięknym podkładem muzycznym. Wspaniała rola Woddy'ego Harrelson'a....Polecam wszystkim spragnionym dobrego kina
też ostatnio obejrzałam. fantastyczny, wzruszający film. polecam

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 14:00   #240
metropolitan
Zadomowienie

straasznie mi się podobał film "Narzeczony mimo woli". Uśmiałam się do łez, naprawdę i mój mąż też płakał ze śmiechu na tym filmie. Sandra Bullock wygląda w nim rewelacyjnie, ma piękne buty i super ciuchy. Historia bardzo śmieszna, piękne krajobrazy (akcja dzieje się na Alasce) naprawdę warto obejrzeć.

Wiem, że to wątek o filmach, ale jeśli mogę to polecam również serial "Bez skazy" (ang. tytuł "Nip/Tuck") jest zabójczy, jestem od niego uzależniona i mam wszystkie sezony. Jest to serial o 2 chirurgach plastycznych i ich pogmatwanych historiach życiowych, trudnych związkach z kobietami, zmaganiami ze sobą samym i ich ogromnej przyjaźni, której wydaje się, że nic nie może zniszczyć. Serial jest dość kontrowersyjny no i zawiera trochę jak dla mnie drastycznych scen np. operacji, ale bez tego nie byłby pewnie już taki fajny.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości