Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-03, 11:51   #211
ziaaa
Rozeznanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez Kiciuss18 Pokaż wiadomość
Nieplanowana ale jak bedzie to bedzie heppy.... CZesto latam do wc, zawroty glowy czasaami, zmeczenie ogromne, no i zachcianki mam rozne czasami, duzo jem
myślę, że możesz nastawić się na ciąże.
leć do ginekologa

i daj znać co tam Ci powie.
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 12:02   #212
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam
ziaaa moze faktycznie za wczesnie test zrobilas,powtorz za kilka dni albo idz na bete i bedziesz pewna

kicia ty to ranny ptaszek moj TZ sam sie do pracy wyprawia bo wie ze rano o 7 nie nie dobudzi kanapki robie mu wieczorem takze mi daruje to ze nie wstaje z nim ale zawsze przed wyjscie i tak sie przebudze bo daje mi buziaka jak wychodzi

u mnie dzisiaj znowu sloneczko i ciepelko jak wstalam to poczytala wiadomosci bo byla ciekawa co z tym samolotem i jednak to tez francuski
to dopiero tragedia tylu ludzi zginelo
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 12:10   #213
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Ziaaa kochana hmm poczekaj jeszcze z tym testem i zro dopiero za kilka dni jak nie dostaniesz @....Tak jak pisala Ałła,to Joanny siostra byla w 3 m-cu ciazy,i miala to potwierdzone przez lekarza,widziala na usg....i chciala tak sama dla siebie zrobic test i za kazdym razem wychodzila I krecha....Takze narazie cierpliwie poczekaj pare dni i zrob powtorke A ja trzymam kciuki za II krechy
Kiciuss18 to jak masz taka mozliwosc to idz do lekarza,albo zrob badanie krwi BetaHCG i wtedy bedzie wszystko jasne
Elcia nioo ranny ptaszek hehe wstaje,zrobie co mam zrobic i ide dalej spac :P Ale lubie mojego Tz wyprawiac do pracki,przy okazji moge jeszcze zamienic z Nim pare zdan noo i na tego buziaka sie zalapac

A u mnie dzis tak strasznie wieje,ze jak bylam z moja sunia na dworze to nas obie wznosilo hehe
Teraz sobie leze...bo cos mocno mnie dzis podbrzusze kluje i wole dmuchac na zimne
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 12:16   #214
ziaaa
Rozeznanie

kicia dziekuje za kciukasy, w tym momencie chyba bardzo bardzo sie przydadza...
elcia poczekam jeszcze troche, bo cos mnie w brzuszku na@ chyba zaczyna świrować (((
Stary 2009-06-03, 12:21   #215
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Ziaaa cala przyjemnosc po mojej stronie Oby sie udalo
Stary 2009-06-03, 12:50   #216
dogisia
Raczkowanie

też mnie zaczyna bolec brzuch i jakos mi tak dziwnie "jezdzi w nim" tak jak by sie cos przelewalo mam nadzieje ze to @ tylko dzidziasie układa wygodnie

pytanie do mam potwierdzonych czy tez czujecie jakies niby burczenie przelewanie w brzuchu bo ja juz nie pamietam jak mialam w pierwszej ciazy
dogisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 12:52   #217
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hihi Dogisia to widze ze nie jestem sama z zabkami w brzuchu
Stary 2009-06-03, 13:42   #218
ziaaa
Rozeznanie

dziewczynki milego dnia, lece do pracy poużerać się z pracodawcą
Stary 2009-06-03, 13:44   #219
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry kochane jakby cos ciagle sledze codziennie co sie u was dzieje takze jestem w miare na biezaco

Kicia kochanie testy nie sa wiarygodne do konca... najlepiej zrobic ta cala bete.. mysle ze jestes w ciazy takze glowa do gory !!!!

Ja chwilowo mam ciezkie przygotowania do slubu, wiec nie mam czasu narazie myslec o dzidzisuiu no i po drugie bawie mojego cudownego chrzesniaka jest taki slodziutki ze ohohio wycalowabaym na smierc

Ogolnie gratuluje nowym wizazankom fasolek dbajcie o siebie teraz.. i zycze powodzenia starajacym sie...

Ziaaa moze za szybko zrobiony test a no i zmien lekarza.. jesczezra z 3mam kciuki buziaki kochane
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 14:28   #220
dogisia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Hihi Dogisia to widze ze nie jestem sama z zabkami w brzuchu
no to moze to cos znaczy obie przecierz czekamy na powiedzmy potwierdzenie bo mi sie wciaz wydaje ze to dzidzia i mam nadzieje ze to nie moje urojenia
dogisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 15:59   #221
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Dogisia to bulgotanie ktore nazymam zabkami napewno cos znaczy...pytanie tylko co??? Ale hmm skoro obie to mamy i jak sie domyslam nie jestesmy jedyne to hmm moze to faktycznie fasoleczka sobie tam bulgocze Nie no kochana urojenia raczej nie...przeciz to wrecz niemozliwe zebysmy mialy takie same urojenia heh...Wiec nie pozostaje nam nic innego jak tylko wierzyc ze to nasze fasolki tak sie kreca
Asiulka no to trzymam kciuki zeby wszystko udalo sie dobrze zorganizowac Ja tez mam nadzieje ze to ciaza...i czekam na mozliwosc pojscia na bete,jak na zbawienie Hihi tylko nie schrup tego Twojego chrzesniaczka zostaw cos rodzicom
Pozdrowionka kochana i powodzonka

Kobietki czy Wy tez macie taki wyostrzony wech,czy to ja sie znow wkrecam...lapnelam sie juz na tym jakis czas temu,i juz nawet mojego Tz sie pytam czy on tez tak czuje intensywnie te wszystkie zapachy...dalam dzis mojej suczce denta stic(do czyszczenia zebow smakolyk) i jak nigdy,tak mi zaczal smierdziec ze myslalam ze nie wytrzymam,i tak samo z odswiezaczem powietrza,juz od jakiegos czasu wydaje mi sie strasznie intensywny Napiszcie czy tez macie cos takiego....

Milutkiego popoludnia
Stary 2009-06-03, 16:01   #222
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Cześć Laseczki... Jakoś po tej @ pozbierac się nie mogę... Co do "żabek" w brzuchu to ja mam zawsze przed @ takie coś... i wtedy wiem, że na 1000% dostanę... Mam nadzieję, że u was oznaczac będzie to coś innego...

Zastanawia mnie skąd My kobiety tak straszne pokłady wiary w sobie znajdujemy... ? Przeciez część z nas dostała @ ? Ale jeszcze wierzymy, ze może to właśnie My w tych paru procentach kobiet jesteśmy co to ma @ i jest w ciąży... Przeciez to bez sensu... Cały miesiąc nie wierzyć w to, że jednak nie ma fasolki... Cały miesiąc łudzić się, że pewnie jesteśmy tylko... testy kłamią, organizm robi psikusa, lekarz się myli... itp.
Skąd w nas taka siła do tej wiary ?????????????????
Stara Panna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 16:11   #223
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

kiciu nie jestes sama jesli chodzi o zapachy ja tez mam strasznie czuly zapach i czasem nawet pytam mojego TZ czy czuje a on ze nie no i wtedy wmawim mu ze na pewno czuje skoro tak mocno czuc i pewnei mi wkreca ze nie czuje
a on sie smieje ze mnie ze na prawde nie czuje tak wlasnie myslam ze to wplyw ciazy

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

a co do tego co napislam stara panna to jak mowilam dziewczynom na innym forum jakie mam objawy itp to mowily ze przesadzam i pewnie to moje jakies wymysly bo tak bardzo chce dziecko (oczywiscie nie mam im tak za zle ze mowily tylko przedstawiamto z mojej perspektywy)i sie sama nakrecami niby objawami i po tyg zrobilam test i wyszly 2 kreseczki i gin takze potwierdzil ciaze
takze to nie zawsze sa urojenia nasze bo bardzo chcemy dziecko
Stary 2009-06-03, 16:20   #224
joanna2912
BAN stały

Upławy jeśli są brązowe to nie jest to ciąża...znalazłam w internecie coś takiego na temat koloru sluzu moze bedzie to przydatne
"ANALIZA KOLORU
Najpierw analizujemy kolor, zazwyczaj wyróżniamy następujące:
* Biały – tzw. śluz kremowy jest to śluz niepłodny, jest też często pierwszym objawem ciąży
* Przezroczysty –jest śluz płodny należy dokładnie przeanalizować jego rozciągliwość
* Żółty- może świadczyć o zakażeniu, grzybicy, należy zbadać zapach i udać się do lekarza.
* Różowy – występuje w momencie tzw. Plamienia okołoowulacyjnego, w poprzedniej części opowiadaliśmy, że w momencie pęknięcia i wydobycia komórki jajowej pęcherzyk Graffa wypełnia się krwią często wtedy kobieta odczuwa bardzo silny ból i krwawi na jasnoczerwono bądź różowo.
* Brązowy – w fazie poowulacyjnej świadczy o za małej ilości progesteronu lub problemach hormonalnych, konieczna wizyta lekarska"
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 16:50   #225
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Stara Panna glowka do gory..trzymam kciuki zebys szybciutko doszla do siebie
Co do wiary to warto wierzyc,bo wiara czyni cuda!!! Nie wiem dlaczego,ale wierze w to ze fasolka we mnie buszuje... jak nigdy choc jestem poddenerwowana ostatnio,to jesli chodzi o fasolke jest we mnie taki dziwny spokoj,ta smieszna @ jakiej jeszcze nigdy nie mialam,brak sluzu w czasie owulki i po,a przed mleczno bialy,lekko gesty(to jest dla mnie dziwne) bo zawsze jak mialam owulke to strasznie ze mnie lecialo),wlasnie ta wrazliwosc na zapachy...nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam prasowac,a ostatnio nie moge,bo nawet para z zelazka mi przeszkadza...bole podbrzusza ktore zaczely sie 2 tyg przed spodziewana @ i utrzymuja sie nadal,choc na szczescie juz teraz tylko co jakis czas mam takie mocniejsze,nudnosci,"zabk i" w brzuszku ktore mialam tylko zaraz po zjedzeniu czegos,a teraz mam je calymi dniami i czuje je az do zasniecia i wiele innych objawow...moglabym pisac i pisac heh
Z tad kochana tyle we mnie wiary
Elcia no ja tez sie pytam mojego Tz czy czuje,a on ze nie,i smieje sie ze mnie..a ja choc mam teraz lekki katar,to kazdy zapach mi przeszkadza Nawet jak jedzonko robie to czasem wytrzymac nie moge...uwielbialam zapach pieczonego kurczaka,a ostatnio jak robilam to nie moglam do kuchni wejsc bo az mnie odrzucalo
Noo i tez mysle ze to nie urojenia,nawet jak test nie wychodzi,bo ja nawet nie przypuszczalam wczesniej ze moglabym byc w ciazy,wogole o tym nie myslalam a wszystko samo sie zaczelo dzisc.....

Ooo witaj Asiu No troszke Cie u nas nie bylo...fajnie ze wkleilas kawalek artykulu
No i mam kolejny powod zeby myslec ze jest we mnie fasolka...bo albo nie mam sluzu wcale,albo mam bialy....i byc tu czlowieku madry !!!

Pozdrowionka kochane
Stary 2009-06-03, 16:51   #226
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Hej dziewuszki

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja chwilowo mam ciezkie przygotowania do slubu, wiec nie mam czasu narazie myslec o dzidzisuiu
Ogolnie gratuluje nowym wizazankom fasolek dbajcie o siebie teraz.. i zycze powodzenia starajacym sie...
a kiedy macie slub?? jak juz bedzie po, to bierz sie ostro do zafasolkowywania.

Cytat:
Napisane przez dogisia Pokaż wiadomość
no to moze to cos znaczy obie przecierz czekamy na powiedzmy potwierdzenie bo mi sie wciaz wydaje ze to dzidzia i mam nadzieje ze to nie moje urojenia
dziewczyny ja tam wierze, ze u was to fasolki sa.!!

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie skąd My kobiety tak straszne pokłady wiary w sobie znajdujemy... ? Przeciez część z nas dostała @ ? Ale jeszcze wierzymy, ze może to właśnie My w tych paru procentach kobiet jesteśmy co to ma @ i jest w ciąży... Przeciez to bez sensu... Cały miesiąc nie wierzyć w to, że jednak nie ma fasolki... Cały miesiąc łudzić się, że pewnie jesteśmy tylko... testy kłamią, organizm robi psikusa, lekarz się myli... itp.
Skąd w nas taka siła do tej wiary ?????????????????
bo wiara czyni cuda!!!!

ps. Kicia z ta wiara to mnie wyprzedzilas. heheh
Stary 2009-06-03, 17:01   #227
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hejka Madzik
Nioo ja zawsze jestem tego zdania ze wiara czyni cuda,i to w co wierzymy napewno sie uda !!!!
Stary 2009-06-03, 17:02   #228
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

dokladnie trzeba wiezyc a bedzie dobrze
Stary 2009-06-03, 17:05   #229
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

No pewnie ze tak
Stary 2009-06-03, 17:27   #230
joanna2912
BAN stały

witam no wlasnie wklejajac ten kawalek pomyslalam o Tobie KICIA tak jak go czytalam to od razu pomyslalam,ze u Ciebie to na pewno fasolcia
takze glowa do gory pozdrawiam i zycze milego dnia i spadam na
Stary 2009-06-03, 17:47   #231
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Dzieki Asiu Kochana jestes !!! Ohh no miejmy nadzieje ze to fasolcia urzadza taka rewolucje w moim organizmie Smacznego Slonko
Kusi mnie na jeszcze jeden tescik,zanim zdolam isc na bete....ale nie wiem czy kupowanie go ma jeszcze sens,skoro nie chca wyjsc II krechy....Co o tym myslicie???
Stary 2009-06-03, 17:58   #232
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787
Question Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Dzieki Asiu Kochana jestes !!! Ohh no miejmy nadzieje ze to fasolcia urzadza taka rewolucje w moim organizmie Smacznego Slonko
Kusi mnie na jeszcze jeden tescik,zanim zdolam isc na bete....ale nie wiem czy kupowanie go ma jeszcze sens,skoro nie chca wyjsc II krechy....Co o tym myslicie???

hhehh szczerze mowiac to ja jak bym byla ba twoim miejscu to na pewno bym zrobila ponownie test z czystej ciekawosci a na bete bym tez poszla potemhehe
Stary 2009-06-03, 18:00   #233
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
kicia ja z racji tego, ze nie mam jeszcze potwierdzonej ciazy przez lekarza , to mam ochote robic testy codziennie i sprawdzac czy nic sie nie zmienilo.heh. bo dopoki nie potwierdza to jakos jeszcze sie boje, ze test sie mylil.

a co do jedzenia, to moje ukochane jablka ktore wcinalam tonami, od wczoraj jakos mi staja w gardle na szczescie na kawe przechodzi mi ochota.

Kicia a kiedy idziesz na bete, bo cos nie w temacie jestem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 18:04   #234
joanna2912
BAN stały

Cytat:
wiesz KICIA, testy mozesz robic jeden za drugim ale zeby nie zepsuly Ci humorku bo sama dobrze wiesz jak z nimi jes na 8 testow moze wyjsc jeden albo wcale ale zawsze dla samej siebie mozesz jeden cyknac ale na bete to poszlabym szybciutko
Stary 2009-06-03, 18:12   #235
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hmm no to nie pozostaje mi nic innego jak tylko kupic i zrobic test....ja sama umieram z ciekawosci,ale nie wiem co o tym myslec pozniej jak wychodzi jedna krecha...jedyne co mi przychodzi do glowy to za malo hormonu w moczu....A z moja beta jest troche problemow,wiec musze czekac i trwac w niepewnosci Ale moze jutro sie cos wyjasni na spotkaniu z panem od ubezpieczen A tym czasem trzymajcie kciuki kochane
Aaa pamietacie jak Wam pisalam ze strasznie wysypalo mi twarz malymi chrostkami??? Odstawilam jogurty a chrostki dalej sa,a do tego doszly jeszcze pryszcze ktorych nie mialam,a jak juz to wyskakiwal jakis jeden dzien przed @.........
Stary 2009-06-03, 18:14   #236
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

to kicia to rob test i szybko dawaj tu znac co i jak
a ja nie moge sie doczekac juz loto do polski jak zobacze moja kruszynke i lekarz mi powie czy wszystko wporzadku
Stary 2009-06-03, 18:57   #237
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Elciu kochana spokojnie Zrobie test w piatek Bo jutro dopiero kupie Takze kochane cierpliwosci i trzymajcie kciuki A w piatek kolejne testowanko Hmm moze te 2 ostatnie dni tygodnia przyniosa mi szczescie,jutro spotkanie z ubezpieczycielem(moze potoczy sie pomyslnie),a w piatek ide na rozmowe w sprawie kursu jezykowego(oby udalo mi sie zalapac) Takze kochane trzymajcie mocno kciuki bo sa mi one baaardzo potrzebne !!!!
Stary 2009-06-03, 21:58   #238
ziaaa
Rozeznanie

witam dziewczynki
dzisiaj wieczorek bez TŻtka, ale wiem że czasem też trzeba od siebie chwilkę odetchnąć. Po prostu byłam u koleżanki na plotach :P

minął dzień 36 (moze zaczne pisac pamietnik?:P) i okresu nie ma, zaś kolejny dzień z rzędu czułam się w ciągu dnia przez jakiś czas, głównie w południe jak przed okresem. Ale takie uczucie "mulenia" w brzuchu przed okresem mam tuż tuż... w tym samym dniu dostaje okres. A teraz nicik, poza kłuciami jajników na przemian bądź jakimś dziwnym uczuciem w brzuszku.
co tam u Was w tendeszczowy wieczorek?
Stary 2009-06-03, 22:03   #239
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez ziaaa Pokaż wiadomość
witam dziewczynki
dzisiaj wieczorek bez TŻtka, ale wiem że czasem też trzeba od siebie chwilkę odetchnąć. Po prostu byłam u koleżanki na plotach :P

minął dzień 36 (moze zaczne pisac pamietnik?:P) i okresu nie ma, zaś kolejny dzień z rzędu czułam się w ciągu dnia przez jakiś czas, głównie w południe jak przed okresem. Ale takie uczucie "mulenia" w brzuchu przed okresem mam tuż tuż... w tym samym dniu dostaje okres. A teraz nicik, poza kłuciami jajników na przemian bądź jakimś dziwnym uczuciem w brzuszku.
co tam u Was w tendeszczowy wieczorek?

deszczowy???uuuuuuuuuuuuu uu
u nas goraco nawet teraz sloneczko swiecilo caly dzien i to juz od kilku dni co mnie zaskoczylo
Stary 2009-06-03, 22:05   #240
ziaaa
Rozeznanie

w irlandii tak cieplo??????
no nie szokuj mnie:P ja jak bylam kiedys w ie to...niestety ale trafilam na typowo irlandzko-angielska pogode- slonce/deszcz/slonce/deszcz.
w ktorej czesci Ie jestes?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości