Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;]
45 i mniej 129 28,79%
45-55 223 49,78%
56-66 76 16,96%
67-77 12 2,68%
78 i więcej 4 0,89%
nie twój interes 4 0,89%
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-19, 21:34   #211
kasia9513
Zakorzenienie

Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II

bo właśnie jaki to lek ? jakie są skutki uboczne ?

Świeżynka
kasia9513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 21:41   #212
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
i myślisz, ze to by pomogło, tak? aaaahhaaaa a mam pytanie, kto dla Ciebie jest grubasem? I jeszcze jedno, nie każdy "grubas" pomieszkuje w lodówce. Niektórzy są chorzy i mimo ruchu i zdrowego jedzenia nie potrafią zrzucić zbędnych kg
a wiec nie oburzaj sie tak zaraz bo nikogo nie obrazilam to po pierwsze
po drugie jak widze kobiete wazaca dobre ponad 90kg siedzaca w fastfudzie jedzaca kanapke za kanapka popijajaca sheikem to nie uwierze ze ona prowadzi zdrowy tryb zycia i chce schidnac, a na bank jak wraca do domu to sie zastanawia czemu jest taka gruba i ryczy dlaczego nie moze schudnac no paranoja!!
a dla mnie grubas to taka osoba ktora ledwo sie turla to juz jest przesada i wydaje mi sie, ze powinno sie cos z tym robic a nie siedziec i zrzedzic nad swoim losem.
zgadza sie sa choroby ktore nie pozwalaja schudnac mimo ze prowadzi sie zdrowy tryb zycia i je malo, ale ci ludzie przynajmniej chca i cos robia z tym by schudnac
dlatego nie unos sie na mnie, ze niektorych mozna by nazwac tlusciochem, choc nie robie teo bo tez nie chciala bym by tak i na mnie mowiono
a co do chudosci to nie raz slyszymy uszczypliwe uwagi co do naszego wygladu i jakos z tym zyjemy, staramy sie walczyc z ta niedowaga, dlatego nie badz zaraz taka wyczylona na ludzi z nadwaga bo oni nie sa pod ochrona, a tak samo moga z nia walczyc jak my z niedowaga
Stary 2009-09-19, 21:46   #213
Yaollinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
no właśnie, to dziecinne... oni mi mówią, że jestem anorektyczką, to ja im, że są grubi. zwłaszcza, że zapewne to nie te "grubasy" kwalifikujące się na operację zmniejszania żołądka wam dokuczają a normalni [względnie] ludzie, typu ciekawskie ciocie, natrętne sąsiadki , itede...
I tu się mylisz. Myślę, że żadna z nas -chudzielców- nie mówi tak nikomu, o czym w sumie wielokrotnie tu pisałyśmy, bo po pierwsze - jest to dziecinne, po drugie - mamy trochę taktu i kultury. I nie powiedziałabym, że słyszę przykre docinki od "normalnych" ludzi. W moim przypadku, ten krąg otwiera się na rodzinie, zatacza się koło znajomych a kończy na nieznajomych. I mam koleżanki, które noszą rozmiar 42 i od nich też sie zawsze nasłucham, jednak ja nigdy bym im nie powiedziała, że mogłyby w końcu zebrać dupę do kupy i schudnąć, bo są tłuste. Bo wiem, że każdy sobie zdaje sprawę ze swojego wyglądu i wiem jaką przykrość sprawia ciągle wysłuchiwanie kąśliwych uwag na ten temat. Niezależnie czy ktoś za mało waży, czy za dużo. Na dodatek, niezależnie, czy na jakąś uwagę cokolwiek odpowiem, czy przemilczę, to i tak przy następnym spotkaniu usłyszę to samo. Ludzie po prosu tak mają i dawno przestałam się łudzić, że chociaz raz spotykając kogoś, nie usłyszę "cudownego" tekstu.
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 22:06   #214
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

mój post był odpowiedzią na słowa jednej z wizażanek:
nie chce byc zlosliwa ale nie jeden grubas powinien to uslyszec moze by w koncu przestal pomieszkiwac w lodowce, a potem ledwo dupe rusza z kanapy

i miał formę raczej gdybającą. Czyli że infantylne by było powiedzenie komuś, że jest tłusty tylko dlatego, że słyszymy, że jesteśmy chude.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 22:21   #215
Mimi19906
Raczkowanie

hehe Co do tych wscibskich sąsiadek ostatnio jakas baba podeszła do mojeje mamy i powiedziała jej że wyglądam jak anorektyczka i powinna mnie zaczac leczyć aż mojem mamie się przykro zrobiło
to było chamskie i nie na miejscu!!!
Mimi19906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 22:35   #216
Costynuuna
Zadomowienie

leje na takie komentarze

ja mam jasne cele do zrealizowania, a takie słowa od jakiś niedowartościowanych głupków mam w .. nosie
Stary 2009-09-19, 23:25   #217
Filozofka888
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Costynuuna Pokaż wiadomość
co to za lek ?
tak z ciekawości pytam ...

PS. co to za działania niepozadane?
Lek nazywa się MEGACE jest to lek podawany ludziom wycieńczonym po chorobie nowotworowej (takie osoby zwykle bardzo chudną), w internecie jest też napisane, że używa się w psychiatrii (jako lek na anoreksję, jednakże w ulotce dołączonej do opakowania nic o tym nie ma). Ja osobiście anoreksji nie mam, nigdy nawet nie miałam z czego się odchudzać, jestem chuda z natury, a zawsze lekarze bagatelizowali ten problem mówiąc, ze wyniki dobre więc taka moja natura etc. Lek jest drogi ponad 200zł czasem 300 jeśli weźmie się receptę od lekarza rodzinnego, ale lekarz rodzinny może być b niechętny do wypisania tego (ponieważ tego leku się nadużywa więc ministerstwo kontroluje komu lek jest wypisywany), tak naprawdę więc może go otrzymać osoba która leczy się u onkologa (wtedy lek jest za darmo lub za 6zł). Ja w ten sposób uzyskałam, ponieważ znałam osobę chorą która dostała lek ale jednak nie mogła go brać. Ogólnie podczas brania leku czułam się super, jadłam dużo, b b dużo, ciągle i wszystko normalnie szok! Ale jakiś tydzień po odstawieniu miałam biegunkę kilka dni (musiałam iść do lekarza po jakieś leki), do tego zgaga i refluks żołądkowy, gdy coś jadłam miałam taki jakby odruch jakbym miała zwymiotować takie "łeeeeee" ale zwymiotować nie mogłam i nie chciałam Potem dostałam leki na żołądek przy okazji bycia u innego specjalisty i teraz jest już coraz lepiej (ale od czasu kiedy skończyłam to brać minęło ponad 4miesiące). Może nie na każdego lek tak działa, a może to nawet nie od tego. Czułam się naprawdę kiepsko, ale chyba jeszcze spróbuję......
W necie jest dużo info na temat tego leku, działa to potwierdza każdy, ale ze względu na dolegliwości radzę się zastanowić Choć wiem co to desperacja
Filozofka888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-19, 23:33   #218
kiciakasia
Zakorzenienie

ja juz w ktoryms watku pisalam o megace,ale poszlo mimo uszu

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Mimi19906 Pokaż wiadomość
hehe Co do tych wscibskich sąsiadek ostatnio jakas baba podeszła do mojeje mamy i powiedziała jej że wyglądam jak anorektyczka i powinna mnie zaczac leczyć aż mojem mamie się przykro zrobiło
to było chamskie i nie na miejscu!!!

wiesz,ja faktycznie mam problemy i kiedys na miescie podszedl do mnie jakis facet i mowi:"pani ma anoreksje,pani powinna sie leczyc!".ja mu na to,ze wiem i ze ameryki nie odkryl.on zrobil galy jak talerze,odwrocil sie na piecie i poszedl.
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 23:38   #219
Filozofka888
Zadomowienie

Jeszcze nadmienię co do subiektywnych działań niepożądanych, urósł mi brzuch podczas gdy to brałam wyglądałam nieraz jak w ciąży spokojnie z 5 miesiąc (może dlatego że tak tylko jadłam i wtedy mało się ruszałam, dużo sobie odpoczywałam) potem po jakimś czasie brzuch spadł, jest dużo lepiej. Nie miałam też okresu 3miesiące ale może dlatego, że miałam zawirowania życiowe akurat, stresy etc ogólnie przykrą sytuację, po 3mies dostałam i jest regularnie od tej pory znów. Przytyła mi twarz (miałam wręcz pyzatą, teraz jest już taka w sam raz), poprawiła się cera, nawet mniej rosły włosy pod pachami. No i ogólnie przytyłam, ale chciałabym mieć jeszcze grubsze rączki i nóżki (bo te jeszcze nie uznaje za normalne).
Wiadomo jak to jest z lekami na jedno pomoże, na drugie zaszkodzi...
Stary 2009-09-20, 00:38   #220
Mimi19906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
ja juz w ktoryms watku pisalam o megace,ale poszlo mimo uszu

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

wiesz,ja faktycznie mam problemy i kiedys na miescie podszedl do mnie jakis facet i mowi:"pani ma anoreksje,pani powinna sie leczyc!".ja mu na to,ze wiem i ze ameryki nie odkryl.on zrobil galy jak talerze,odwrocil sie na piecie i poszedl.
nie rozumiem niektórych ludzi ... Ostatnio na wf-e baba przyczepiła się do mnie. Ja na rękach nie mam prktycznie mięsni ponieważ nie cwiczę rąk i nie mogłam pompek zrobić a babka zaczeła mówic, że mam za chude rączki, ze nie mam mięsni wogóle jak bym o tym nie wiedziała
Jak piłam kiedys wode to usłyszałam "co sniadanie ??"
2 Sytuacja lekcja biologii nauka o szkielcie ludzkim dziewczyny niby w żartach " Możesz być naszym szkieletem"
3 sytuacja siedze sobie z koleżanką nagle ona patrzy na moje uda i zaczyna je mierzyć i mowi Boze jakie ty masz straszne nogii albo Boże jaką masz szpare pomiędzy nogami albo o jak ci żebra widać ...: pala: Ciekawa jestem czy jak my bysmy podeszły do naszej grubszej koleżanki i powiedziały "kurcze, ale masz uda tłuste " pewnie by do końca życia nie odezwała
Stary 2009-09-20, 09:34   #221
kawakawakawa
Raczkowanie

megace tez stosowalam, ale oprocz tego ze mialam lepszy apetyt to nie pomoglo. przytylam z 2 kg a po zaprzestaniu brania schudlam. Jesli ktoras z Was jeszcze nie probowala czego naturalnego to lepiej od tego zaczac:
1. kozieradka lyzkami
2. olej lniany z twarogiem
3. calogen z Nutricia
4. no i jajeczka
kawakawakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 09:50   #222
Delli
Zakorzenienie

Do maczupikczu nie oburzam się zareagowałam tak bo znam oboby, które przez takie hasła, docinanie i kąśliwe uwagi wpadły w co wpadły. I nie raz słysze na mieście, w sklepie, w autobusie jak ludzie zaczepiają grubsze czy otyłe osoby. Robi mi się strasznie przykro. I masz rację, jest wiele osób, które mimo nadwagi pochłaniają ogromne ilości (niezdrowego) jedzenia. I mimo, że ja na każdym kroku słysze uwagi na temat mojej osoby, wytykanie palcami, komentarze nie na miejscu itd. to sądze, że osobie otyłej jest ciężej to znieść. Mimo, że mi też nie jest miło są dni, że na to leje bo szkoda nerwów żeby się przejmować ale bywa też tak, że wracam do domu, ze wstydu... To takie moje zdanie, no wyjaśnione? jest ok?

Edytowane przez Delli
Czas edycji: 2009-09-20 o 09:51
Delli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 10:29   #223
Costynuuna
Zadomowienie

ja bym się jednak nie zdecydowała na ten lek, za dużo skutków ubocznych a poza tym aż tak zdesperowana to jeszcze nie jestem

co do tej kozieradki to próbowałam kiedyś i tego się nie dało wypić. Ja chyba wrzucałam na wrząca wode a potem chciałam pić .. nic z tego
Stary 2009-09-20, 10:57   #224
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
mój post był odpowiedzią na słowa jednej z wizażanek:
nie chce byc zlosliwa ale nie jeden grubas powinien to uslyszec moze by w koncu przestal pomieszkiwac w lodowce, a potem ledwo dupe rusza z kanapy

i miał formę raczej gdybającą. Czyli że infantylne by było powiedzenie komuś, że jest tłusty tylko dlatego, że słyszymy, że jesteśmy chude.
no wiadomo, ze tak dlatego czasami nawet jak sobie cos takiego pomyslimy racze zachowamy to dla siebie

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
To takie moje zdanie, no wyjaśnione? jest ok?
tak wyjasnione
ale jeszcze sie odniose do twojego postu a mianowicie jesli chodzi o ludzi ktorzy zaczepiaja otyle osoby i zwracaja im uwage na ich nadwage to dla mnie est szczyt chamstwa, niech sobie kazdy wyglada jak chce to on cierpi czy tez nie w swoim ciele, nie trzeba mu jeszcze dodawac kolejnych powodow do tego by wrocil do domu i zjadl kolejnych piec batonikow bo tak to czesto dziala, ale nadal twierdze ze osoby otyle ktore sie same doprowadzily do tego stanu przez swoje obzarstwo czy lenistwo nie powinny miec do nikogo pretensji i zaczac cos z tym robic bo juz nie tyle dla wizerunku, ale dla swojego zdrowia powinny pojsc po rozum do glowy
ps, nie chcialam nikogo urazic jak ktos poczul sie zle przez moj post i'm sory
Stary 2009-09-20, 11:18   #225
justynka74
Przyczajenie

Jeśli chcecie przytyć/schudnąć to możecie się zapisać na konsultacje do HERBALIFE (oczywiście za darmo) http://www.zuber.mojawaga.pl/index.php?ID=8179 . Mi oni pomogli, ja mialam nadwage.

Edytowane przez justynka74
Czas edycji: 2009-09-20 o 11:20 Powód: Głupio to było sformułowane
justynka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 12:22   #226
Filozofka888
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynka74 Pokaż wiadomość
Jeśli chcecie przytyć/schudnąć to możecie się zapisać na konsultacje do HERBALIFE (oczywiście za darmo) http://www.zuber.mojawaga.pl/index.php?ID=8179 . Mi oni pomogli, ja mialam nadwage.
A to Herbalife to oni dzwonią i proponują co możesz kupić na przytycie? To są takie suplementy?

Kiedyś stosowałam też jakąś odżywkę dla sportowców taki koktajl, ale nie pomógł odstawiłam bo byłam po nim senna i ociężała (a miał dodawać energii)

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
nie rozumiem niektórych ludzi ... Ostatnio na wf-e baba przyczepiła się do mnie. Ja na rękach nie mam prktycznie mięsni ponieważ nie cwiczę rąk i nie mogłam pompek zrobić a babka zaczeła mówic, że mam za chude rączki, ze nie mam mięsni wogóle jak bym o tym nie wiedziała
Jak piłam kiedys wode to usłyszałam "co sniadanie ??"
2 Sytuacja lekcja biologii nauka o szkielcie ludzkim dziewczyny niby w żartach " Możesz być naszym szkieletem"
3 sytuacja siedze sobie z koleżanką nagle ona patrzy na moje uda i zaczyna je mierzyć i mowi Boze jakie ty masz straszne nogii albo Boże jaką masz szpare pomiędzy nogami albo o jak ci żebra widać ...: pala: Ciekawa jestem czy jak my bysmy podeszły do naszej grubszej koleżanki i powiedziały "kurcze, ale masz uda tłuste " pewnie by do końca życia nie odezwała
Masakra
Ja kiedyś miałam taką sytuację w LO że była lekcja o różnych przykrych chorobach, a ja jestem wrażliwa i zrobiło mi się strasznie niedobrze, tak jakbym miała zemdleć. To oczywiście afera była, że zapewne nic nie jem etc, potem wszyscy pytali czy już ok:P Eh
Ale teraz mam już 23 lata i praktycznie ludzie nie zważają już tak na chudość czy grubość (no może jakoś za plecami, nieoficjalnie), nie tylko wygląd się liczy a to jakim jesteś człowiekiem.
Nieraz ja sama nawiązuję przy znajomych, że parę kg by się przydało to każdy jest chętny do oddania:d (szkoda, ze się nie da). Mam tylko śmieszne sytuacje jeśli chodzi o wiek, tym bardziej że lubię ubierać się na kolorowo a nie na czarno jak większość. Pewnie za kilka lat to docenię jak będą mnie brali za młodszą

A w dzieciństwie byłam niejadkiem i podobno jak nie nabierze się tej tkanki tłuszczowej w dzieciństwie to trudno potem utyć. (choć nie wiem czy to prawda, wie ktoś?)

Co do megace to tak jak mówiłam działa, niektórzy nawet 12kg dojechać mogą na tym, ale z czystym sumieniem nikomu nie mogę polecić ze zwględu na te możliwe działania niepożądane. Ja podeszłam do tego tak, że w końcu każdy lek ma takie możliwe działania niepożądane weźcie choćby dowolną ulotkę od antybiotyku, na niektórych jest opisane więcej zagrożeń niż w przypadku megace, no i poszłam tym tropem, że nigdy nic mi nie dolegało po lekach (może raz jakaś wysypka). Jak widać jednak zawsze musi być ten pierwszy raz Nawet się niespodziewałam skutków ubocznych gdyż podczas stosowania miałam super humor, jadłam dużo, tyłam i ważyłam się ciągle z radością No, ale czar prysł...

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

No jeszcze dodam, że podczas brania tego leku popełniłam błąd, jadłam nieodpowiednie produkty b dużo batoników i innych słodkich, pizze, frytki, czasem coś tłustego (akurat był sezon grilowy)
A ze zdrowych to chyba tylko ryby (ale smażone), warzywa, owoce mało dużo tylko bananów bo tuczą, koktajle..
No i zawsze miałam skłonność do wzdęć.

Od niedawna odstawiłam batoniki i zauważyłam, że czuję się lepiej... Nawet zapytałam o te batony Dr - stwierdziła, że nie można opierać tycia na batonach i żebym w ogóle parę miesięcy ich nie jadła.
Stary 2009-09-20, 12:32   #227
Mimi19906
Raczkowanie

[QUOTE=Filozofka888;143395 39]A to Herbalife to oni dzwonią i proponują co możesz kupić na przytycie? To są takie suplementy?

Kiedyś stosowałam też jakąś odżywkę dla sportowców taki koktajl, ale nie pomógł odstawiłam bo byłam po nim senna i ociężała (a miał dodawać energii)

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Masakra
Ja kiedyś miałam taką sytuację w LO że była lekcja o różnych przykrych chorobach, a ja jestem wrażliwa i zrobiło mi się strasznie niedobrze, tak jakbym miała zemdleć. To oczywiście afera była, że zapewne nic nie jem etc, potem wszyscy pytali czy już ok:P Eh
Ale teraz mam już 23 lata i praktycznie ludzie nie zważają już tak na chudość czy grubość (no może jakoś za plecami, nieoficjalnie), nie tylko wygląd się liczy a to jakim jesteś człowiekiem.
Nieraz ja sama nawiązuję przy znajomych, że parę kg by się przydało to każdy jest chętny do oddania:d (szkoda, ze się nie da). Mam tylko śmieszne sytuacje jeśli chodzi o wiek, tym bardziej że lubię ubierać się na kolorowo a nie na czarno jak większość. Pewnie za kilka lat to docenię jak będą mnie brali za młodszą

A w dzieciństwie byłam niejadkiem i podobno jak nie nabierze się tej tkanki tłuszczowej w dzieciństwie to trudno potem utyć. (choć nie wiem czy to prawda, wie ktoś?)

To jest tak, że komórki tłuszczowe nie znikają mogą sie kurczyc lub rozciągać a więc jesli ktos w dzieciństwie był tłuscioszkiem i ma dużo komórek tłuszczowych szybciej nabiera masy
Widomo łatwiej rozciagnąć niż wychodować
Stary 2009-09-20, 13:38   #228
Costynuuna
Zadomowienie

ja jak byłam mała to byłam chudzinka i tak mi już pozostało ;d
a nabrać troche masy bardzo ciężko
Stary 2009-09-20, 20:35   #229
Yaollinka
Zadomowienie

Ja do 6 roku życia byłam pulchna, a potem to już coraz chudziej. Ale opychanie się zostało. I miłość do jedzenia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 11:39   #230
invictax3
Przyczajenie

GG do invictax3

ehh. najgorsze jest to, że ja mogę dosłownie WPIEPRZAĆ i nic mi to nie pomaga.. słodyczy jem tyle, jakbym conajmniej cukrzyce miała.
Nie wiem już co robić.. biust to porażka a nogi i ramiona to wgl.
pomóżciee.
byłam u lekarza, ale mówi że nie jestem wychudzona na twarzy i dobrze wyglądam, ale ja wiem że nie.. wszystkich to bawi, że ktoś nie ma dupy jak słoń. xD
invictax3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 22:50   #231
Butterfly18
Przyczajenie

Wink OoO wreszcie coś ruszyło :P

Heh piszę bo się cieszę ;P
Udało mi sie przytyć 2,5 kg :P a próbowałam to zrobić od trzech lat ;P i wreszcie coś ruszyło. nie mam żadnej anoreksji ani żadnej choroby (raczej), ale od zawsze mam niedowagę i wyglądam jak "wieszak" jak to niektórzy określają, dlatego chciałam troche przytyć i tak sie starałam i starałam i nic. a teraz bum +2,5 kg Myślę że przyczyną tego są stresy i załamania które przechodzę, ale co tam, przynajmniej coś miłego mnie w końcu spotkało... o ile to nie ciąża.. ale nie sądzę!!

Heh przepraszam za ten post, ale jakoś tak sie ucieszyłam
Butterfly18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 08:22   #232
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: OoO wreszcie coś ruszyło :P

Butterfly!!
to nie post, tylko NOWY WĄTEK, który muszę teraz połączyć z 'tyjemy razem', bo się bałagan zrobił.

ale gratuluję.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:59   #233
Sylvana
Zadomowienie

Czy ktoras z Was wie cokolwiek o stosowaniu leku Dibencozide ?
Czy ten lek dostepny jest w aptece?

Ten lek/preparat dziala pobudzajaco na apetyt, jednak znalazlam o nim informacje na stronie kulturystycznej . . . wiec mam co do niego watpliwosci. Widzialam jednak tez, ze jest on polecany na innym forum jako srodek na niedowage.

Bede wdzieczna za wszelkie informacje!
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:08   #234
Yaollinka
Zadomowienie

Ja bym się nie faszerowała takimi odżywkami. Poza tym, stosuje się ją, kiedy się ostro ćwiczy.
Stary 2009-09-25, 14:39   #235
Mimi19906
Raczkowanie

Mam pytanie co do suplementów Wellnes np . Koktajle, aloesy, batoniki odżywcze.
Czy próbowałyscie tego ??
Ja jutro jestem umówiona analize ogólną czyli metabolizm, woda, tłuszcz.
Tylko zastanawiam się czy to jest naprawdę cos warte
Stary 2009-09-25, 15:08   #236
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

można wspomagać się takimi preparatami, czemu nie..
ale one nie mogą zastępować normalnych posiłków, tylko muszą być traktowane jako dodatek- nadprogramowe kalorie.
Stary 2009-09-25, 15:14   #237
Mimi19906
Raczkowanie

Tylko takim koktajlem można się najesc, ale po porannej owsiance mysle że byłby w sam raz
Babeczka mi mówiła,że te koktajle regulują metabolizm czyli jak masz za szybki to go spowalniaja a jak masz za wolny to go przyspieszją. Tylko ja jakos nie wierze im na słowo bo wiadomo rekalam musi być
Stary 2009-10-10, 10:58   #238
dezire
Zakorzenienie

Mi tez udalo sie przytyc. Tez cale zycie slyszalam tylko, ze anoreksja, ze chuda i nareszcie czuje sie wspaniale.

Po pierwsze: nareszcie mam piersi
Po drugie: seksowna pupe
Po trzecie: czuje sie bardziej kobiece
i chociaz moglabym sie zaczac przejmowac, ze moze zbyt sie zaokraglilam to spojrzenia mezczyzn mowia cos innego

To naprawde niesamowity efekt: kilka kg dodatkowaych moze calkowicie zmienic figure i samopoczucie ))

Powodzenia dziewczyny !

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 11:28   #239
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

ja już powoli dobijam do 50kg, ale u mnie trochę mięśni się teraz pojawiło.. ;p
idę chyba w poniedziałek się zważyć ;]
Stary 2009-10-10, 11:30   #240
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie co do suplementów Wellnes np . Koktajle, aloesy, batoniki odżywcze.
Czy próbowałyscie tego ??
Ja jutro jestem umówiona analize ogólną czyli metabolizm, woda, tłuszcz.
Tylko zastanawiam się czy to jest naprawdę cos warte

wiesz, moja mama jest fizykiem i twierdzi, ze taka analiza nie jest miarodajna; jezeli rozbija sie o zamkniecie obwodu elektrycznego, to chodzi o przewodnictwo roznych tkanek. i tak masz przewodnictwo wody, miesni, kosci i inne czyli tluszcz oraz zawartosc jelit/podobnoz maja podobne reakcje na impulsy elektryczne/. wiec z pelnymi kiszkami moze ci wyjsc ze 2 kilo wiecej tluszczu

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

jak jest inaczej to proszee, powiedzcie, bo sama nie jestem pewna
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości