|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;] | |||
45 i mniej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
129 | 28,79% |
45-55 |
223 | 49,78% |
56-66 |
76 | 16,96% |
67-77 |
12 | 2,68% |
78 i więcej |
4 | 0,89% |
nie twój interes |
4 | 0,89% |
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II
bo właśnie jaki to lek ? jakie są skutki uboczne ?
#212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po drugie jak widze kobiete wazaca dobre ponad 90kg siedzaca w fastfudzie jedzaca kanapke za kanapka popijajaca sheikem to nie uwierze ze ona prowadzi zdrowy tryb zycia i chce schidnac, a na bank jak wraca do domu to sie zastanawia czemu jest taka gruba i ryczy dlaczego nie moze schudnac no paranoja!! a dla mnie grubas to taka osoba ktora ledwo sie turla to juz jest przesada i wydaje mi sie, ze powinno sie cos z tym robic a nie siedziec i zrzedzic nad swoim losem. zgadza sie sa choroby ktore nie pozwalaja schudnac mimo ze prowadzi sie zdrowy tryb zycia i je malo, ale ci ludzie przynajmniej chca i cos robia z tym by schudnac dlatego nie unos sie na mnie, ze niektorych mozna by nazwac tlusciochem, choc nie robie teo bo tez nie chciala bym by tak i na mnie mowiono a co do chudosci to nie raz slyszymy uszczypliwe uwagi co do naszego wygladu i jakos z tym zyjemy, staramy sie walczyc z ta niedowaga, dlatego nie badz zaraz taka wyczylona na ludzi z nadwaga bo oni nie sa pod ochrona, a tak samo moga z nia walczyc jak my z niedowaga ![]()
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
mój post był odpowiedzią na słowa jednej z wizażanek:
nie chce byc zlosliwa ale nie jeden grubas powinien to uslyszec moze by w koncu przestal pomieszkiwac w lodowce, a potem ledwo dupe rusza z kanapy i miał formę raczej gdybającą. Czyli że infantylne by było powiedzenie komuś, że jest tłusty tylko dlatego, że słyszymy, że jesteśmy chude.
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
hehe
![]() ![]() to było chamskie i nie na miejscu!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
leje na takie komentarze
![]() ja mam jasne cele do zrealizowania, a takie słowa od jakiś niedowartościowanych głupków mam w .. nosie ![]()
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W necie jest dużo info na temat tego leku, działa to potwierdza każdy, ale ze względu na dolegliwości radzę się zastanowić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
ja juz w ktoryms watku pisalam o megace,ale poszlo mimo uszu
![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
wiesz,ja faktycznie mam problemy i kiedys na miescie podszedl do mnie jakis facet i mowi:"pani ma anoreksje,pani powinna sie leczyc!".ja mu na to,ze wiem i ze ameryki nie odkryl.on zrobil galy jak talerze,odwrocil sie na piecie i poszedl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Jeszcze nadmienię co do subiektywnych działań niepożądanych, urósł mi brzuch podczas gdy to brałam wyglądałam nieraz jak w ciąży spokojnie z 5 miesiąc (może dlatego że tak tylko jadłam i wtedy mało się ruszałam, dużo sobie odpoczywałam) potem po jakimś czasie brzuch spadł, jest dużo lepiej. Nie miałam też okresu 3miesiące ale może dlatego, że miałam zawirowania życiowe akurat, stresy etc ogólnie przykrą sytuację, po 3mies dostałam i jest regularnie od tej pory znów. Przytyła mi twarz (miałam wręcz pyzatą, teraz jest już taka w sam raz), poprawiła się cera, nawet mniej rosły włosy pod pachami. No i ogólnie przytyłam, ale chciałabym mieć jeszcze grubsze rączki i nóżki (bo te jeszcze nie uznaje za normalne).
Wiadomo jak to jest z lekami na jedno pomoże, na drugie zaszkodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak piłam kiedys wode to usłyszałam "co sniadanie ??" ![]() 2 Sytuacja lekcja biologii nauka o szkielcie ludzkim dziewczyny niby w żartach " Możesz być naszym szkieletem" 3 sytuacja siedze sobie z koleżanką nagle ona patrzy na moje uda i zaczyna je mierzyć i mowi Boze jakie ty masz straszne nogii albo Boże jaką masz szpare pomiędzy nogami albo o jak ci żebra widać ... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
megace tez stosowalam, ale oprocz tego ze mialam lepszy apetyt to nie pomoglo. przytylam z 2 kg a po zaprzestaniu brania schudlam. Jesli ktoras z Was jeszcze nie probowala czego naturalnego to lepiej od tego zaczac:
1. kozieradka lyzkami 2. olej lniany z twarogiem 3. calogen z Nutricia 4. no i jajeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Do maczupikczu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Gdy sensu już nie ma, to sens się zaczyna" Edytowane przez Delli Czas edycji: 2009-09-20 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
ja bym się jednak nie zdecydowała na ten lek, za dużo skutków ubocznych a poza tym aż tak zdesperowana to jeszcze nie jestem
![]() co do tej kozieradki to próbowałam kiedyś i tego się nie dało wypić. Ja chyba wrzucałam na wrząca wode a potem chciałam pić .. nic z tego ![]()
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- tak wyjasnione ![]() ale jeszcze sie odniose do twojego postu ![]() ![]() ps, nie chcialam nikogo urazic jak ktos poczul sie zle przez moj post i'm sory ![]()
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
Jeśli chcecie przytyć/schudnąć to możecie się zapisać na konsultacje do HERBALIFE (oczywiście za darmo) http://www.zuber.mojawaga.pl/index.php?ID=8179 . Mi oni pomogli, ja mialam nadwage.
Edytowane przez justynka74 Czas edycji: 2009-09-20 o 11:20 Powód: Głupio to było sformułowane |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś stosowałam też jakąś odżywkę dla sportowców taki koktajl, ale nie pomógł odstawiłam bo byłam po nim senna i ociężała (a miał dodawać energii) ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() Ja kiedyś miałam taką sytuację w LO że była lekcja o różnych przykrych chorobach, a ja jestem wrażliwa i zrobiło mi się strasznie niedobrze, tak jakbym miała zemdleć. To oczywiście afera była, że zapewne nic nie jem etc, potem wszyscy pytali czy już ok:P Eh Ale teraz mam już 23 lata i praktycznie ludzie nie zważają już tak na chudość czy grubość (no może jakoś za plecami, nieoficjalnie), nie tylko wygląd się liczy a to jakim jesteś człowiekiem. Nieraz ja sama nawiązuję przy znajomych, że parę kg by się przydało to każdy jest chętny do oddania:d (szkoda, ze się nie da). Mam tylko śmieszne sytuacje jeśli chodzi o wiek, tym bardziej że lubię ubierać się na kolorowo a nie na czarno jak większość. Pewnie za kilka lat to docenię jak będą mnie brali za młodszą ![]() A w dzieciństwie byłam niejadkiem i podobno jak nie nabierze się tej tkanki tłuszczowej w dzieciństwie to trudno potem utyć. (choć nie wiem czy to prawda, wie ktoś?) Co do megace to tak jak mówiłam działa, niektórzy nawet 12kg dojechać mogą na tym, ale z czystym sumieniem nikomu nie mogę polecić ze zwględu na te możliwe działania niepożądane. Ja podeszłam do tego tak, że w końcu każdy lek ma takie możliwe działania niepożądane weźcie choćby dowolną ulotkę od antybiotyku, na niektórych jest opisane więcej zagrożeń niż w przypadku megace, no i poszłam tym tropem, że nigdy nic mi nie dolegało po lekach (może raz jakaś wysypka). Jak widać jednak zawsze musi być ten pierwszy raz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- No jeszcze dodam, że podczas brania tego leku popełniłam błąd, jadłam nieodpowiednie produkty b dużo batoników i innych słodkich, pizze, frytki, czasem coś tłustego (akurat był sezon grilowy) A ze zdrowych to chyba tylko ryby (ale smażone), warzywa, owoce mało dużo tylko bananów bo tuczą ![]() No i zawsze miałam skłonność do wzdęć. Od niedawna odstawiłam batoniki i zauważyłam, że czuję się lepiej... Nawet zapytałam o te batony Dr - stwierdziła, że nie można opierać tycia na batonach i żebym w ogóle parę miesięcy ich nie jadła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Filozofka888;143395 39]A to Herbalife to oni dzwonią i proponują co możesz kupić na przytycie? To są takie suplementy?
Kiedyś stosowałam też jakąś odżywkę dla sportowców taki koktajl, ale nie pomógł odstawiłam bo byłam po nim senna i ociężała (a miał dodawać energii) ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Masakra ![]() Ja kiedyś miałam taką sytuację w LO że była lekcja o różnych przykrych chorobach, a ja jestem wrażliwa i zrobiło mi się strasznie niedobrze, tak jakbym miała zemdleć. To oczywiście afera była, że zapewne nic nie jem etc, potem wszyscy pytali czy już ok:P Eh Ale teraz mam już 23 lata i praktycznie ludzie nie zważają już tak na chudość czy grubość (no może jakoś za plecami, nieoficjalnie), nie tylko wygląd się liczy a to jakim jesteś człowiekiem. Nieraz ja sama nawiązuję przy znajomych, że parę kg by się przydało to każdy jest chętny do oddania:d (szkoda, ze się nie da). Mam tylko śmieszne sytuacje jeśli chodzi o wiek, tym bardziej że lubię ubierać się na kolorowo a nie na czarno jak większość. Pewnie za kilka lat to docenię jak będą mnie brali za młodszą ![]() A w dzieciństwie byłam niejadkiem i podobno jak nie nabierze się tej tkanki tłuszczowej w dzieciństwie to trudno potem utyć. (choć nie wiem czy to prawda, wie ktoś?) To jest tak, że komórki tłuszczowe nie znikają mogą sie kurczyc lub rozciągać a więc jesli ktos w dzieciństwie był tłuscioszkiem i ma dużo komórek tłuszczowych szybciej nabiera masy ![]() Widomo łatwiej rozciagnąć niż wychodować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
ja jak byłam mała to byłam chudzinka i tak mi już pozostało ;d
a nabrać troche masy bardzo ciężko ![]()
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Ja do 6 roku życia byłam pulchna, a potem to już coraz chudziej. Ale opychanie się zostało. I miłość do jedzenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
ehh. najgorsze jest to, że ja mogę dosłownie WPIEPRZAĆ i nic mi to nie pomaga.. słodyczy jem tyle, jakbym conajmniej cukrzyce miała.
Nie wiem już co robić.. biust to porażka a nogi i ramiona to wgl. pomóżciee. ![]() byłam u lekarza, ale mówi że nie jestem wychudzona na twarzy i dobrze wyglądam, ale ja wiem że nie.. wszystkich to bawi, że ktoś nie ma dupy jak słoń. xD |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
![]()
Heh piszę bo się cieszę ;P
Udało mi sie przytyć 2,5 kg :P a próbowałam to zrobić od trzech lat ;P i wreszcie coś ruszyło. nie mam żadnej anoreksji ani żadnej choroby (raczej), ale od zawsze mam niedowagę i wyglądam jak "wieszak" jak to niektórzy określają, dlatego chciałam troche przytyć i tak sie starałam i starałam i nic. a teraz bum +2,5 kg ![]() ![]() Heh przepraszam za ten post, ale jakoś tak sie ucieszyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OoO wreszcie coś ruszyło :P
Butterfly!!
![]() to nie post, tylko NOWY WĄTEK, który muszę teraz połączyć z 'tyjemy razem', bo się bałagan zrobił. ![]() ale gratuluję. ![]()
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Czy ktoras z Was wie cokolwiek o stosowaniu leku Dibencozide ?
Czy ten lek dostepny jest w aptece? Ten lek/preparat dziala pobudzajaco na apetyt, jednak znalazlam o nim informacje na stronie kulturystycznej . . . wiec mam co do niego watpliwosci. Widzialam jednak tez, ze jest on polecany na innym forum jako srodek na niedowage. Bede wdzieczna za wszelkie informacje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Ja bym się nie faszerowała takimi odżywkami. Poza tym, stosuje się ją, kiedy się ostro ćwiczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie co do suplementów Wellnes np . Koktajle, aloesy, batoniki odżywcze.
Czy próbowałyscie tego ?? Ja jutro jestem umówiona analize ogólną czyli metabolizm, woda, tłuszcz. Tylko zastanawiam się czy to jest naprawdę cos warte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
można wspomagać się takimi preparatami, czemu nie..
ale one nie mogą zastępować normalnych posiłków, tylko muszą być traktowane jako dodatek- nadprogramowe kalorie.
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Tylko takim koktajlem można się najesc, ale po porannej owsiance mysle że byłby w sam raz
![]() Babeczka mi mówiła,że te koktajle regulują metabolizm czyli jak masz za szybki to go spowalniaja a jak masz za wolny to go przyspieszją. Tylko ja jakos nie wierze im na słowo bo wiadomo rekalam musi być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Mi tez udalo sie przytyc. Tez cale zycie slyszalam tylko, ze anoreksja, ze chuda i nareszcie czuje sie wspaniale.
Po pierwsze: nareszcie mam piersi ![]() Po drugie: seksowna pupe ![]() Po trzecie: czuje sie bardziej kobiece i chociaz moglabym sie zaczac przejmowac, ze moze zbyt sie zaokraglilam to spojrzenia mezczyzn mowia cos innego ![]() To naprawde niesamowity efekt: kilka kg dodatkowaych moze calkowicie zmienic figure i samopoczucie ![]() Powodzenia dziewczyny !
#239 |
Zakorzenienie
|
ja już powoli dobijam do 50kg, ale u mnie trochę mięśni się teraz pojawiło.. ;p
idę chyba w poniedziałek się zważyć ;]
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, moja mama jest fizykiem i twierdzi, ze taka analiza nie jest miarodajna; jezeli rozbija sie o zamkniecie obwodu elektrycznego, to chodzi o przewodnictwo roznych tkanek. i tak masz przewodnictwo wody, miesni, kosci i inne czyli tluszcz oraz zawartosc jelit/podobnoz maja podobne reakcje na impulsy elektryczne/. wiec z pelnymi kiszkami moze ci wyjsc ze 2 kilo wiecej tluszczu ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- jak jest inaczej to proszee, powiedzcie, bo sama nie jestem pewna |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.