Atomizery, atomizery, atomizery i inne akcesoria perfumeryjne - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-18, 23:02   #211
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Atomizery, atomizery, atomizery i inne akcesoria perfumeryjne

u mnie kicha jest z pocztą i tyle, ale wole sobie odebrać polecony niż latać za listonoszem po osiedlu- kiedyś mi paczkę ukradł na 2 tygodnie!!!, poszłam sie poskarżyć na poczte- gdzie moja paczka?- a pani na to że listonosz paczek nie chce oddawać nie wiem do domu je chyba bierze i głupa pali ze dostarczone juz
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 19:14   #212
edytapa68
Zakorzenienie

Moja poczta jest The Best Kocham tych chłopaków z mojej poczty
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 19:24   #213
gwaihally
Zadomowienie

Polly, Twój przypadek z paczkonoszem jest świetny
Moi nie są aż tak łasi na prowizję, bo tylko raz przynoszą, a później to juz awizo lub coś.

Słonka pytające o swoją przesyłkę na pv lub w wątku:
że pozwole sobie zacytować swój "arcybłyskotliwy tekst", który wypocił mi sie w odpowiedzi na któregoś maila:
<<Po prostu pewnej "dziennej normy pakowawczo-wysyłowej" nie dam rady przekroczyć bom nie tasma produkcyjna>>
Więc prosze o cierpliwość osoby, które piszą np., że pieniądze przecież wpłaciły już dawno a przesyłki jeszcze nie mają. Słonka, to nie sklep. A ja ręce mam tylko dwie. Nie jestem w stanie naraz spakować i wysłać rzutu składającego się z 30 osób i koło tysiąca atomków i próbek. Pamiętajcie, że każda taka sztuka musi przejść prze moje ręce, być osobno zapakowana albo chociaz przeliczona. Każda przesyłka musi zostać zapakowana, zaadresowana i wysłana na poczcie, której niestety wcale nie mam pod blokiem, chociaż przydałoby sie.

Na szczęście rzut już prawie wysłany. Dzisiaj nawet polazłam na główną pocztę całodobową, bo jutro nie mam jak. Zostały jeszcze tylko przesyłki khy i kropki75, które były jako ostatnie zamówienia i przejdę do "miedzyrzutowych", czyli Angel, Redhaired, kamena, kawa, skarbiatko, figarro.
gwaihally jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 20:28   #214
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Gwaiko - a kiedy będzie można spodziewać się kolejnego rzutu bo jam chętna na kilka(naście) 10tek i dużo tych genialnych nowych 5tek oraz plastikowych 2,5ml (o ile to to jeszcze aktualne)
Stary 2009-09-20, 20:39   #215
gwaihally
Zadomowienie

Jak dobrze, że Cię tu widzę Cbr, bo wiszę dla Ciebie jeszcze jakies 40zł. Będzie w sam raz na atomki. A rzut... jak roześlę ten, to zobaczym kiedy.
Stary 2009-09-20, 20:48   #216
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

mam tak samo -super wygodnie, bo nie muszę latać z awizem i stać w kilometrowych kolejkach jednak listy z zagranicy zawsze do rąk własnych i tak samo z paczkami ale to już uprzejmy pan paczkonosz, który dzwoni do mnie na kom. jak mnie nie ma i umawia się kiedy ma przyjechać po raz drugi - pełna kultura
Cytat:
Napisane przez gwaihally Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio listonosz poprosił o wypełnienie takiego zostawiania listów w skrzynce. A że z listonoszem dobrze żyję, więc się zgodziłam. Zostawia więc. I nawet nie narzekam, przynajmniej mam święty spokój, bo listonosz zawsze jak dopada drzwi to dzwoni jak szalony i strasznie mnie to stresuje, bo raczej jestem przyzwyczajona że do mnie się puka. Ale właśnie też się zastanawiam co będzie gdy jakaś przesyłka zaginie....

No właśnie, dziwnie jest z tymi przesyłkami. Mój listonosz przynosi zawsze wszystko do domu/do skrzynki, ale właśnie wiem, że do niektórych w ogóle nie noszą listonosze. Ale w sumie niektóre przesyłki ode mnie są tak duże (ale mieszczą się w granicach dopuszczonych jako polecony), że nawet listonosz o bardzo dobrych checiach może nie zechcieć tego zanieść. Bo u mnie polecone tez tylko nosi listonosz, żadnego wożenia. Tzn. kiedyś dostałam jakiś polecony wieczorem, przywieziony, ale to chyba dlatego że priorytet, to wtedy wożą, jak przyjdzie po południu np. Bo mój listonosz przynosi nawet naprawdę spore listy polecone

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 07:52   #217
Figarro
Zakorzenienie

Wszystko co jest nadane jako list pol,zwykły itp. nawet zapakowane w karton moja kochana listonoszka zawsze dla mnie przynosi
Bez mrugnięcia okiem
Paczki natomiast rozwożą osoby prywatne (umowa z pocztą) i w moim przypadku jest nieco inaczej niż u Polly
Pan potrafi przyjechać z paczką o 20-21.Bywa że się uskarża na to że jest już 5-6 raz dzisiaj i wreszcie kogoś z domowników dorwał
Czasem jednak zrezygnowany odjeżdża z nieodebraną paczką,czasem poprosi sąsiada o odbiór (wie komu może oddać paczkę,a komu nie )
Czasem to się nawet zastanawiam kiedy Pan paczkonosz śpi
Ogólnie to na poczcie z avizo bywam sporadycznie

Wymieniam się

Edytowane przez Figarro
Czas edycji: 2009-09-21 o 07:54
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 08:33   #218
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Gwai przeogromnie dziękuję za możliwość zakupu atomków. Zapas zrobiony, starczy na jakiś czas. Przesyłka dziś doszła, cała i zdrowa, każdy atomek osobno opakowany, ogrom pracy w to włożyłaś.
Dziękuję
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 08:51   #219
taiwa
Zadomowienie

Gwaihally, czy byłoby możliwe zamówienie u Ciebie atomków nowy wzór 5 ml? Wracam do świata pachnących- chce mi się testować, kupować itd. więc bardzo by się przydały
Stary 2009-09-21, 10:06   #220
gwaihally
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
Gwaihally, czy byłoby możliwe zamówienie u Ciebie atomków nowy wzór 5 ml? Wracam do świata pachnących- chce mi się testować, kupować itd. więc bardzo by się przydały
Oczywiście, nowe piąteczki są na już. Piszesz tylko tutaj ile, liczysz kwotę i wpłacasz na konto podane w klubie atomizerkowym. Jak wyślę to co mam aktualnie w wysyłaniu, to wyślę Twoje.
Stary 2009-09-21, 10:37   #221
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Gwai, które 5-tki są pełne "objętościowo"? chodzi mi o pełen 5-mililitrowy "wlew", bo w tych szklanych z plastikowym atomkiem nie mieści się pełne 5ml

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 12:04   #222
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Gwai - paczuszka doszła, dziękuję

Te nowe 5 ml są fantastyczne W przyszłym rzucie będę ich pożądać więcej Nie to, co te plastikowe, na docisk. Czasem mnie krew zalewała, jak to miałam domknąć

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-09-21 o 12:08
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 13:05   #223
Lynn
Zakorzenienie

Gwai- dziękuję ogromnie za atomizerki
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 18:35   #224
agnyska81
Zakorzenienie

Gwaiko! Paczkę dziś otrzymałam Bardzo Ci dziękuję za kolejne miłe zakupy.
Prawie wszystko się zgadza. Piszę prawie, bo brakuje mi 1 atomka 5 ml szklanego, zatyczek mam 12, fiolek 11. Szukałam już po podłodze, w stosie folii i chyba ni ma. Jakby się znalazło, to dam znać.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 22:05   #225
gwaihally
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
Gwai, które 5-tki są pełne "objętościowo"? chodzi mi o pełen 5-mililitrowy "wlew", bo w tych szklanych z plastikowym atomkiem nie mieści się pełne 5ml
Niestety żadne piątki nie są pełne objętościowo. Ani stare ani nowe. Trzeba nalać dużo, za dużo. I wkładając rureczkę, ale przed dokręcaniem, nacisnąć dwa-trzy razy atomizer, który psikając "na sucho" wchłonie w rureczkę nadmiar płynu. Wtedy daje się zamknąć. I wtedy można powiedzieć ze jest 5ml. Tak samo było ze starymi. 5ml na ścisk.

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Gwaiko! Paczkę dziś otrzymałam Bardzo Ci dziękuję za kolejne miłe zakupy.
Prawie wszystko się zgadza. Piszę prawie, bo brakuje mi 1 atomka 5 ml szklanego, zatyczek mam 12, fiolek 11. Szukałam już po podłodze, w stosie folii i chyba ni ma. Jakby się znalazło, to dam znać.

ups, no nic, mogłam się pomylić. Czyli tylko dołu od atomka brakuje? Buteleczki samej?
Stary 2009-09-22, 08:50   #226
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety żadne piątki nie są pełne objętościowo. Ani stare ani nowe. Trzeba nalać dużo, za dużo. I wkładając rureczkę, ale przed dokręcaniem, nacisnąć dwa-trzy razy atomizer, który psikając "na sucho" wchłonie w rureczkę nadmiar płynu. Wtedy daje się zamknąć. I wtedy można powiedzieć ze jest 5ml. Tak samo było ze starymi. 5ml na ścisk.
no właśnie w tych plastikowych, starych na wcisk było więcej niż 5ml (odmierzałam strzykawką) i stąd moje pytanie: czy można je jeszcze zamawiać? są w hurtowni?

Stary 2009-09-22, 10:09   #227
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

kriss: chyba nie ma, bo ja tez juz kilka razy o nie pytalam a szkoda bo rowniez je lubilam
Stary 2009-09-22, 11:28   #228
asiula1000
Rozeznanie

GG do asiula1000

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Co do paranoi pocztowych- nie wiem czy i was tez to uskuteczniają ,ale jestem ciągle bombardowana druczkami z "żądaniem wkładania listów poleconych do skrzynki"- składa sie takie żadanie i nie avizuja ani nic- tylko bach do skrzynki- jedno co mnie zastanawia- jak taka przesyłka zginie -to co wtedy? przecież nie ma możliwości potwierdzenia odbioru? jak to sie reklamuje? i po ch...mam wysyłać poleconym jak to będzie wrzucane do skrzynki? to jest chyba naciąganie ludzi...albo ja czegoś nie rozumiem w tej metodzie
Wtedy niestety .
Polly, kilka lat temu byłam tak głupia, że wypisałam druczek, przez 3 lata wszystko ok, jest to jakieś ułatwienie poniekąd (bo na grube listy, które nie weszły do skrzynki i tak miałam awizo i musialam latać na pocztę). I w maju tego roku taka przygoda mało śmieszna - czekałam na list z zagranicy z ważnymi dokumentami (tzn. kserokopiami), list zaginął. Wysłany był priorytetem, więc mniej więcej w czasie, kiedy spodziewałam się otrzymać ten list, przeszłam sie na pocztę sprawdzić co się z nim dzieje. Dowiedziałam się wtedy, że owszem "przedwczoraj został doręczony". Cierpliwie tłumaczyłam, że żadnego listu w skrzynce nie znalazłam, ale panie na poczcie jak zdarta płyta: dostarczono. Cofnęłam więc złożoną kilka lat wcześniej dyspozycję wkładania listów polec. do skrzynki.
Napisałam też do nadawcy listu, wysłał ponownie, a na swojej poczcie (za granicą) reklamował wysłaną przesyłkę poleconą. Drugi list na szczęście dotarł.
Akurat mój odbiór tego listu z poczty wygodnie nałożył się z przyjściem reklamacji z Niemiec. Bez sensu sytuacja mi się wydała, ponieważ byłam namawiana przez pracownice poczty (łącznie z naczelniczką) do podpisania tej reklamacji, na co się nie zgodziłam. Panie wzruszyły wtedy ramionami, że to i tak nie ma w zasadzie żadnego znaczenia, ponieważ list został dostarczony. Taki przypadek wydaje mi się jednak bez sensu. Poczta wtedy umywa ręce?? Nie podpiszę przecież tekstu, że list polecony dostarczono, a mniej więcej coś takiego było zawarte w druczku. W ogóle na jakiej podstawie adresat ma mieć pewność, że list dostarczono? Można tylko wierzyć "na słowo listonosza"
Właściwie, to muszę dopytać nadawcę, a raczej moją koleżankę (bo to jej mama była takim pechowym nadawcą), czy uznali ich reklamację, czy jednak nie.
Cytat:
Nie jestem w stanie naraz spakować i wysłać rzutu składającego się z 30 osób i koło tysiąca atomków i próbek. Pamiętajcie, że każda taka sztuka musi przejść prze moje ręce, być osobno zapakowana albo chociaz przeliczona.
Być może z pytaniem wyskoczę jak..., ale dlaczego chyba tylko 2 osoby () zajmują się atomkami? potrzebne są jakieś tajne dojścia do nich czy chodzi o coś innego?
Nie dziewczyny, za może naiwne pytania
asiula1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 12:42   #229
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
kriss: chyba nie ma, bo ja tez juz kilka razy o nie pytalam a szkoda bo rowniez je lubilam
wielka szkoda, bo właśnie odebrałam odlewkę wazamby w nowym szklanym i na 100% nie ma tam 5ml a zapłaciłam za 5 naprawdę o niebo lepsze pod tym względem były stare atomki i plastikowe i szklane, ja używam plastikowych penów i w nich mieści się 5ml ale musi być nalane po brzeg...no to pomarudziłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-22, 13:28   #230
rypka85
Zakorzenienie

Kochana Gwaiko!Mam pytanko kiedy w przyblizonym terminie mozna spodziewac sie zakupow???
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 13:30   #231
skarbiatko
Zakorzenienie

rypka jest nienasycona

rypko zamów od razu hurtem

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 13:36   #232
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
rypka jest nienasycona

rypko zamów od razu hurtem
Wlasnie Kochana tak mysle Bo mam na oku zakupy dwoch flaszeczek rozbiorkowych

Buziaki
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 16:32   #233
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
ups, no nic, mogłam się pomylić. Czyli tylko dołu od atomka brakuje? Buteleczki samej?
Tak, tylko tej szklanej fiolki brak, psikacz z zakrętką jest Gdzieś będzie nadmiar, chyba że już do Ciebie doszło niekompletne. Nie kłopocz się tym, przypomnę się przy kolejnych wspólnych zakupach

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 21:21   #234
gwaihally
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie w tych plastikowych, starych na wcisk było więcej niż 5ml (odmierzałam strzykawką) i stąd moje pytanie: czy można je jeszcze zamawiać? są w hurtowni?
Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość

Też je lubiłam Nie ma niestety i nie wiem skąd je wziąć. Ale peny są przecież i owszem. Ale ja np. ich nie lubie bo się odkręcają i mają beznadziejną zatyczkę.

Cytat:
Napisane przez asiula1000 Pokaż wiadomość
Nie dziewczyny, za może naiwne pytania

Zapytam tak: a ktoś chciałby się tym zając? Zamówienie i tak trzeba zbierac na kilkaset sztuk, bo tyle naraz trzeba zamawiać. więc kto by nie robił tego zamówienia to i tak będzie duże. Po drugie: nowe piątki i samplery to ja bym i tak musiał wysłać do tej osoby, bo tylko ja mam do nich dojście. Ale same rzutowe można jak najbardziej zorganizować jak ktoś chce. Co prawda troszkę się boję przypału, bo czuję się odpowiedzialna za atomy i nie chciałabym żeby ktoś s****rzył przedsięwzięcie. ale doświadczonej organizatorce mogę dac zrobienie rzutu, tak jak robiła Cbr. Ale to będa same rzutowe, albo druga paczka by musiała ode mnie iść z nowymi i samplerami. Jak ktoś chce i ma doświadczenie to mozemy się dogadać, oczywiście. Nawet fajnie by było Trochę luzu

Cytat:
wielka szkoda, bo właśnie odebrałam odlewkę wazamby w nowym szklanym i na 100% nie ma tam 5ml a zapłaciłam za 5 naprawdę o niebo lepsze pod tym względem były stare atomki i plastikowe i szklane, ja używam plastikowych penów i w nich mieści się 5ml ale musi być nalane po brzeg...no to pomarudziłam
Eee, na ścisk się mieści. A długopisy mozna kupowac przecież, jak najbardziej. Ale szklane stare są tak samo na ścisk, jak nowe, więc żadna różnica pod tym względem.

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Tak, tylko tej szklanej fiolki brak, psikacz z zakrętką jest Gdzieś będzie nadmiar, chyba że już do Ciebie doszło niekompletne. Nie kłopocz się tym, przypomnę się przy kolejnych wspólnych zakupach
Ok. U mnie to sama nie wiem, czy jest komplet, bo nie przeliczam. ale pewnie mniej więcej tak.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Tak sobie przeanalizowałam właśnie ta piątkę ze strzykawką. I jest coś takiego, że wchodzi jakieś 4,7ml bez podpompowywania. Więc z 2-krotnym podpompowaniem powinno być jakieś 4,9-5ml. Tak samo jest w starych szklanych. Myślę że to w granicach błędu jest te 5ml, bo błąd strzykawki to jest jakieś 0,2ml. Bo pamiętam, że jak inną odmierzałam to na moje oko było w zasadzie 5ml nawet bez pompowania. Więc sądzę że te piąteczki spełniają należycie rolę piąteczek, ale pod warunkiem oczywiście zę są napełnione maksymalnie i najlepiej podpompowane 2 razy do rureczki w momencie zakręcania. Tak samo należy robić ze starymi piątkami.

Edytowane przez gwaihally
Czas edycji: 2009-09-22 o 20:57
Stary 2009-09-22, 23:15   #235
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:

Więc sądzę że te piąteczki spełniają należycie rolę piąteczek, ale pod warunkiem oczywiście zę są napełnione maksymalnie i najlepiej podpompowane 2 razy do rureczki w momencie zakręcania. Tak samo należy robić ze starymi piątkami.
tiaaaaa a mnie sie zdarzylo dostac 5tki ze spora dziura od gory, az ze kablara a tym bardziej upierdliwiec nie jestem to jakos mnie nie zbulwersowalo, niemniej jednak zapis o napelnianiu 5tek po brzegi powinien sie pokazac w watku regulaminowym

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 06:50   #236
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Tak samo należy robić ze starymi piątkami.
nowych jeszcze nie napełniałam, więc się nie wypowiem (dostałam tylko w nich odlewki wspólnozakupowe), natomiast co do starych szklanych (stożkowych) - protestuję.

w pierwszych rzutach atomkowych - owszem, trza je było napełniać pod szyjkę, żeby wcisnąć 5ml (jednak bez żadnych cyrków z pompką), ale atomki 5ml z ostatniego rzutu przeze mnie organizowanego (wtedy, jak były problemy z odpowiednią ilością 5tek, bo dosłali o dzieści za mało) są o wiele, wiele większe niż 5ml - lałam 5ml i zostawał ogromny bąbel powietrza, lałam 5,5ml - w miarę, choć i tak bąbel był o wiele większy niż zazwyczaj - więc akurat w tym przypadku zależy od partii atomkowej
(kiedyś też zdarzyło się, że w te szklane 5tki nie weszło pełne 5ml i atomek pofrunął do kosza, ale to byla pojedyncza sztuka i miała makabrycznie grube i krzywe dno)

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2009-09-23 o 06:52
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 08:29   #237
gwaihally
Zadomowienie

Być moze. Ja z kolei nie widziałam tego ostatniego wypustu więc nie wiem. Ale oczywiście, moze tak być, że różne itemy z tego samego rodzaju mają różne pojemności. Tzn. raczej w nowym piątkach tak nie powinno być, bo widać że są pod wymiar, dopracowane, szkło bez bąbli. I bubli.
Stary 2009-09-23, 09:17   #238
escritora
Zadomowienie

Ja tylko raz organizowałam wspólne zakupy. Miałam stare piątki stożkowe. Wszystko odmierzałam bardzo dokładnie strzykawką i wchodziło odrobinę więcej niż 5ml (jakieś 5,2ml-5,3ml - bez naciągania w pompkę).
Stary 2009-09-23, 09:24   #239
gwaihally
Zadomowienie

No to w takim razie każda jest inna. Bo właśnie niedawno pobawiłam się taką piątką starą i jak się naleje 5ml to nie ma mocnych żeby to dokręcić, bo się powylewa. Pompowanie jak nic.
Stary 2009-09-23, 11:03   #240
Basiek93
Zakorzenienie

Gwai ! Od wczoraj mam atomki
Bardzo dużo pracy wkładasz w nasze zamówienia. Jestem Ci bardzo wdzięczna

PS. tylko jedna fiolka (te nowe 5ml) została stłuczona-oczywiście nic sie nie stało. Sa bardzo fajne, ciesze sie ze zamowilam je. Ogromnie Ci dziękuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości