|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II
A czy Astari jest nadal 'czynny' ? Bo we wszystkich sklepach jakieś wiadomości na temat przerwy świątecznej czy coś, a tutaj ostatnie wiadomości dotyczą sierpnia :/
Mają fajne przeceny na szkło dmuchane którego mi pilnie potrzeba Czy ma ktoś jakieś informacje na ten temat ? |
|
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
a ja sie dzisiaj brzydko nacielam z piinecha.pl - umowiona na odbior osobisty, wlascicielka sie nie pojawila, nie dostarczyla, nie poinformowala - mimo posiadania maila i telefonu na wlasnie taki przypadek. troche czasu zmarnowalam w ten sposob, a mineralkow niet ;/
ciekawa jestem, jak sie pani wytlumaczy. |
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, muszę to napisać, bo jestem w szoku. W święta zamówiłam kamyczki w Tekstura.eu.
Zależało mi na szybkiej wysyłce, gdyż chciałam zrobić naszyjnik na prezent imieninowy dla pewnej starszej pani, a imieniny obchodzi 1.01., więc czasu mało. Pani sama sobie wybrała opale. W swięta od razu zrobiłam przelew, a w poniedziałek rano wysłałam mailem potwierdzenie zapłaty. Zgodnie z tym co napisane jest w regulaminie zakupów. We wtorek po południu Pan mi odpisał, żebym była spokojna bo paczka jeszcze dziś wyjdzie. Czyli logicznie myśląc, wyjdzie już po godz. 15, a więc niewielkie szanse, że dostanę ją do czwartku. Wkurzyłam się i napisałam im o tym. Dziś miałam jechać do hurtowni Ima Stones, bo też mają opale, tylko niestety większe, a tu ok. 8 rano dzwoni kurier, że ma przesyłkę. Zdziwiona, bo nic kurierem nie zamawiałam, czekam. Jak się okazało to moje zamówienie z Tekstury. Nie spodziewałam się takiego zakończenia transakcji, tym bardziej, że opłaciłam przesyłkę priorytetową PP. Edytowane przez Roxy80 Czas edycji: 2009-12-31 o 09:16 |
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
pani Inez z piinechy nadal zero kontaktu.
|
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Nie do konca internetowy, ale tez napisze.
Byla ostatnio w hurtowni Tekstura.eu, w Otwocku i bardzo polecam. Zakupy w bardzo milej atmosferze, bardzo fajny lokal, wszystko swietnie wyeksponowane. Straszliwie mi sie podobalo, ze posiadaja stopniowane sznury. Asortyment stacjonarnie jest duuuuuzo obszerniejszy niz w ich sklepie internetowym. Jak na razie nie maja srebra i orginalnych swarkow (choc maja bardzo ladne podróby). Wada jest to, ze przynajmniej przy pierwszych zakupach trzeba wydac 500zl. Potem mozna negocjowac kwote minimalna.
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sensie, takie małe oponki do wrappów?? Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2010-01-02 o 14:34 |
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Szukalam raczej normalnych sznurow, nie zwrocalam uwagi na malutkie, ale cos chyba bylo. Towaru tam tyle, ze ciezko ogarnac.
![]() Kupilam sznurek mini kuleczek (ze 2-3mm), mix roznych kamieni. Ale to gladkie, niefasetowane kulki. Dowiedzialam sie, ze wkrotce ma byc rozszerzony asortyment m.in. rzeczy do wrapow, narzedzia itp. Maja tez piekne perly, chyba ulegne i jeden ze sznurow zostanie dla mnie. Jezeli ktos z Warszawy czy okolic mialby ochote sie przejechac do tej hurtowni to przy okazji zapraszam do siebie na kawe, bo mieszkam 5 minut drogi od niej.
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A perły faktycznie rewelacyjne
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to zwykle krysztalki. Chociaz ladne, niektore nie do odroznienia od orginalnych swarkow. Za to bardzo tanie.
![]() Do wrapow jednak zbyt "zwykle".
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie post pod postem, ale mam pytanko i nie chciałabym,żeby temat utonął.....
Do zamawiających w Amberplanet. Zamówiłam wczoraj kaboszonki i tak się zastanawiam czy one będą, ponieważ zamówienie ma status "przetwarzanie zamówienia". A kamyki,które zamówiłam nadal są w ofercie ;] Czy często się zdarza,że nie aktualizują strony i coś co jest na stronie, fizycznie zostało już dawno sprzedane.... nie chciałabym się rozczarować ![]() Rozumiem że po przetworzeniu dostanę dane do wpłaty?? |
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Moniko, nigdy nie kupowałam w tym sklepie internetowym, zawsze tylko w realu, ale uważam, że mozesz spać spokojnie bo babka, która ten sklep prowadzi to rozsądna i rzetelna osoba. Naprawdę nie sądzę, żeby takie hocki klocki z wielokrotnym sprzedawaniem tego samego przedmiotu miały w tym sklepie miejsce
|
|
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też jstem zawiedziona sklepem Piinecha - zamowienie zlozone 18.12, wplata natychmiastowa a paczki ani widu ani slychu..
|
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Aż dziwne. Ja zamawiałam kilka razy i żadnych problemów nie było. I w sklepie i na All. Kontakt natychmiastowy i odbiór osobisty w jednym sklepie w Krakowie.
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,że jak robiłyśmy zbiorowe zamówienia i chciałyśmy coś, co było na stronie to okazywało się,że tego nie ma....Ale na razie jestem dobrej myśli Mam w głowie projekt i już po nocach nie śpię :P
|
|
|
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczekam jeszcze do wtorku, może moje zamówienie gdzieś się zapodziało. Mam nadzieję, że się znajdzie.
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
biorąc pod uwagę, że kobieta nie pojawia się na umówionych spotkaniach, nie odpowiada na maile, a telefonów z rzeczonego sklepu nie odbiera, to mam dziwne wrażenie, że to nie 'paczka się zapodziała'.
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oj, oferta ciekawsza jest, na pewno. Zwykle spędzam tam ze 2-3 godziny... Edytowane przez krutko Czas edycji: 2010-01-03 o 21:11 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to byłby drugi taki "prezent" na Święta.. bo perfumy dla Męża ( z allegro) też n ie dotarły.. straty robią się nieco zbyt duże..
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie jest największy wybór łańcuszków?? Pomijając hopeę ;]
|
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
Sklep artfan
Witam. Od jakiegoś czasu robię własnoręcznie biżuterię. Szczególnie upodobałam sobie koraliki Swarovsky'ego.
Od zawsze kupowałam je na stronie qnszt.pl, jednak mają tam ich mały wybór. Stąd moje pytanie: Kupowałyście kiedyś koraliki na stronie artfan.pl? Mają większy wybór tych właśnie produktów, jednak właściwie nie wiem co o nich myśleć. Bardzo proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sklep artfan
Dwa razy robiłam u nich zakupy i jestem zadowolona, szybka przesyłka i zawsze jakiś produkt gratis jest. Koraliki Swarovsky'ego też kupowałam u nich i wszystko ok,ładnie zapakowane.
|
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie, poratujcie, bo mnie zaraz cos trafi... Kilka postów wyżej ktoś wspomniał o jakichś problemach z Jubilexem. Nie wiedziałam dokładnie o co chodzi, więc złożyłam zamówienie... Zapłaty dokonałam w sobotę jednocześnie za zamówienie w Jubilexie i jeszcze innym sklepie internetowym. W tym drugim sklepie jeszcze tego samego dnia dostałam potwierdzenie, ze pieniądze doszły. A dzisiaj wchodzę na swój panel w Jubilexie i widzę, że moje zamówienie ma status niezapłaconego. Raczej mało prawdopodobne, żeby pieniądze przelewem bankowym tak długo szły. Zaniepokoiło mnie to trochę, więc napisałam maila z prośbą o sprawdzenie sytuacji. I dostałam na swoja pocztę automatycznego maila w którym na górze pisze, że jest jakis błąd a na dole treść mojego maila... ludzie, powiedzcie, co to znaczy, bo juz mi normalnie żołądek skręca z nerwów. Czy ktoś robił ostatnio zakupy i może mnie troche uspokoić??
![]() Nie znam zbyt dobrze angielskiego ale na tyle na ile znam, potrafie zrozumieć, że cos jest nie tak. podaję część tej wiadomości: "Hi. This is the qmail-send program at home.pl. I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses. This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out. <jubilex-33@o2.pl>: Connected to 193.17.41.45 but sender was rejected. Remote host said: 550 Bad SPF records for [o2.pl:62.129.253.155], see" HELP!!
Edytowane przez Rossali Czas edycji: 2010-01-04 o 17:36 |
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A meila też kiedyś tam zmieniali, może wysłałaś na ten stary?? |
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamawiałam bazy do kolczyków kółka z 5 dziurkami satynowe (po 6,30zł za szt.) a dostałam takie w paseczki (po 4,00zł za sztukę), 4,60zł różnicy na moja niekorzyść.Mam nadzieję, że uda mi się zadzwonić jutro i pograndzić ja dzwonię, bo na maila można się nie doczekać.
|
|
|
#239 |
|
Przyczajenie
|
Fakt, że najłatwiej na sklepie internetowym kupować, bo wygodnie, ale powstają sklepy z elementami do wyrobu biżuterii. Fajnie, bo można sobie zobaczyć co się kupuje i jakiej faktycznie to jest jakości.
|
|
|
|
|
#240 |
|
Copyraptor
|
Ten mail z błędem nie jest mailem od jubilexa, to automatyczny raport, że mail w ogóle nie dotarł - prawdopodobnie adres jest błędny.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

to byłby drugi taki "prezent" na Święta.. bo perfumy dla Męża ( z allegro) też n ie dotarły.. straty robią się nieco zbyt duże..