Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 11:01   #211
Maquelita
Raczkowanie

Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II

A czy Astari jest nadal 'czynny' ? Bo we wszystkich sklepach jakieś wiadomości na temat przerwy świątecznej czy coś, a tutaj ostatnie wiadomości dotyczą sierpnia :/
Mają fajne przeceny na szkło dmuchane którego mi pilnie potrzeba
Czy ma ktoś jakieś informacje na ten temat ?
Maquelita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-30, 19:15   #212
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria

a ja sie dzisiaj brzydko nacielam z piinecha.pl - umowiona na odbior osobisty, wlascicielka sie nie pojawila, nie dostarczyla, nie poinformowala - mimo posiadania maila i telefonu na wlasnie taki przypadek. troche czasu zmarnowalam w ten sposob, a mineralkow niet ;/
ciekawa jestem, jak sie pani wytlumaczy.
kocuria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-31, 09:15   #213
Roxy80
Raczkowanie

Dziewczyny, muszę to napisać, bo jestem w szoku. W święta zamówiłam kamyczki w Tekstura.eu.
Zależało mi na szybkiej wysyłce, gdyż chciałam zrobić naszyjnik na prezent imieninowy dla pewnej
starszej pani, a imieniny obchodzi 1.01., więc czasu mało. Pani sama sobie wybrała opale.
W swięta od razu zrobiłam przelew, a w poniedziałek rano wysłałam mailem potwierdzenie zapłaty.
Zgodnie z tym co napisane jest w regulaminie zakupów. We wtorek po południu Pan mi odpisał, żebym była spokojna bo paczka jeszcze dziś wyjdzie. Czyli logicznie myśląc, wyjdzie już po godz. 15, a więc niewielkie szanse, że dostanę ją do czwartku.
Wkurzyłam się i napisałam im o tym. Dziś miałam jechać do hurtowni Ima Stones, bo też mają opale, tylko niestety większe, a tu ok. 8 rano dzwoni kurier, że ma przesyłkę. Zdziwiona, bo nic kurierem nie zamawiałam, czekam.
Jak się okazało to moje zamówienie z Tekstury.
Nie spodziewałam się takiego zakończenia transakcji, tym bardziej, że opłaciłam przesyłkę priorytetową PP.

Edytowane przez Roxy80
Czas edycji: 2009-12-31 o 09:16
Roxy80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-31, 10:59   #214
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria

pani Inez z piinechy nadal zero kontaktu.
Stary 2010-01-02, 13:29   #215
sasilla
Raczkowanie

GG do sasilla Send a message via Skype™ to sasilla

Nie do konca internetowy, ale tez napisze.
Byla ostatnio w hurtowni Tekstura.eu, w Otwocku i bardzo polecam. Zakupy w bardzo milej atmosferze, bardzo fajny lokal, wszystko swietnie wyeksponowane. Straszliwie mi sie podobalo, ze posiadaja stopniowane sznury.
Asortyment stacjonarnie jest duuuuuzo obszerniejszy niz w ich sklepie internetowym.
Jak na razie nie maja srebra i orginalnych swarkow (choc maja bardzo ladne podróby).
Wada jest to, ze przynajmniej przy pierwszych zakupach trzeba wydac 500zl. Potem mozna negocjowac kwote minimalna.

"Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz

Moje preferencje wymiankowe

sasilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 14:33   #216
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez sasilla Pokaż wiadomość
Nie do konca internetowy, ale tez napisze.
Byla ostatnio w hurtowni Tekstura.eu, w Otwocku i bardzo polecam. Zakupy w bardzo milej atmosferze, bardzo fajny lokal, wszystko swietnie wyeksponowane. Straszliwie mi sie podobalo, ze posiadaja stopniowane sznury.
Asortyment stacjonarnie jest duuuuuzo obszerniejszy niz w ich sklepie internetowym.
Jak na razie nie maja srebra i orginalnych swarkow (choc maja bardzo ladne podróby).
Wada jest to, ze przynajmniej przy pierwszych zakupach trzeba wydac 500zl. Potem mozna negocjowac kwote minimalna.
To oponki też mają?? Śliczne zakupy
W sensie, takie małe oponki do wrappów??

Edytowane przez M0N1K4
Czas edycji: 2010-01-02 o 14:34
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 14:59   #217
sasilla
Raczkowanie

Szukalam raczej normalnych sznurow, nie zwrocalam uwagi na malutkie, ale cos chyba bylo. Towaru tam tyle, ze ciezko ogarnac.
Kupilam sznurek mini kuleczek (ze 2-3mm), mix roznych kamieni. Ale to gladkie, niefasetowane kulki.
Dowiedzialam sie, ze wkrotce ma byc rozszerzony asortyment m.in. rzeczy do wrapow, narzedzia itp.

Maja tez piekne perly, chyba ulegne i jeden ze sznurow zostanie dla mnie.

Jezeli ktos z Warszawy czy okolic mialby ochote sie przejechac do tej hurtowni to przy okazji zapraszam do siebie na kawe, bo mieszkam 5 minut drogi od niej.

"Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz

Stary 2010-01-02, 15:01   #218
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Szukalam raczej normalnych sznurow, nie zwrocalam uwagi na malutkie, ale cos chyba bylo. Towaru tam tyle, ze ciezko ogarnac.
Kupilam sznurek mini kuleczek (ze 2-3mm), mix roznych kamieni. Ale to gladkie, niefasetowane kulki.
Dowiedzialam sie, ze wkrotce ma byc rozszerzony asortyment m.in. rzeczy do wrapow, narzedzia itp.

Maja tez piekne perly, chyba ulegne i jeden ze sznurow zostanie dla mnie.

Jezeli ktos z Warszawy czy okolic mialby ochote sie przejechac do tej hurtowni to przy okazji zapraszam do siebie na kawe, bo mieszkam 5 minut drogi od niej.
To te malutkie fasetowane "cusie" po prawej stronie zdjęcia to co?? to szkło??
A perły faktycznie rewelacyjne
Stary 2010-01-02, 15:06   #219
sasilla
Raczkowanie

Tak, to zwykle krysztalki. Chociaz ladne, niektore nie do odroznienia od orginalnych swarkow. Za to bardzo tanie.
Do wrapow jednak zbyt "zwykle".

Stary 2010-01-02, 15:10   #220
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Tak, to zwykle krysztalki. Chociaz ladne, niektore nie do odroznienia od orginalnych swarkow. Za to bardzo tanie.
Do wrapow jednak zbyt "zwykle".
A szkoda, bo na prawdę pięknie wyglądają
Stary 2010-01-02, 23:39   #221
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Wybaczcie post pod postem, ale mam pytanko i nie chciałabym,żeby temat utonął.....

Do zamawiających w Amberplanet. Zamówiłam wczoraj kaboszonki i tak się zastanawiam czy one będą, ponieważ zamówienie ma status "przetwarzanie zamówienia". A kamyki,które zamówiłam nadal są w ofercie ;] Czy często się zdarza,że nie aktualizują strony i coś co jest na stronie, fizycznie zostało już dawno sprzedane.... nie chciałabym się rozczarować

Rozumiem że po przetworzeniu dostanę dane do wpłaty??
Stary 2010-01-03, 02:41   #222
krutko
Raczkowanie

Moniko, nigdy nie kupowałam w tym sklepie internetowym, zawsze tylko w realu, ale uważam, że mozesz spać spokojnie bo babka, która ten sklep prowadzi to rozsądna i rzetelna osoba. Naprawdę nie sądzę, żeby takie hocki klocki z wielokrotnym sprzedawaniem tego samego przedmiotu miały w tym sklepie miejsce
krutko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 09:51   #223
sunnyskies
Wtajemniczenie

ja też jstem zawiedziona sklepem Piinecha - zamowienie zlozone 18.12, wplata natychmiastowa a paczki ani widu ani slychu..

Wymiankowo
sunnyskies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 11:34   #224
mmarsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunnyskies Pokaż wiadomość
ja też jstem zawiedziona sklepem Piinecha - zamowienie zlozone 18.12, wplata natychmiastowa a paczki ani widu ani slychu..
Aż dziwne. Ja zamawiałam kilka razy i żadnych problemów nie było. I w sklepie i na All. Kontakt natychmiastowy i odbiór osobisty w jednym sklepie w Krakowie.
mmarsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 12:09   #225
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmarsi Pokaż wiadomość
Aż dziwne. Ja zamawiałam kilka razy i żadnych problemów nie było. I w sklepie i na All. Kontakt natychmiastowy i odbiór osobisty w jednym sklepie w Krakowie.
Ja zamawiałam raz i przesyłka była od razu (okres przedświąteczny), kontakt też bardzo dobry

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 12:11   #226
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez krutko Pokaż wiadomość
Moniko, nigdy nie kupowałam w tym sklepie internetowym, zawsze tylko w realu, ale uważam, że mozesz spać spokojnie bo babka, która ten sklep prowadzi to rozsądna i rzetelna osoba. Naprawdę nie sądzę, żeby takie hocki klocki z wielokrotnym sprzedawaniem tego samego przedmiotu miały w tym sklepie miejsce
Mam nadzieję Wiem,że jak robiłyśmy zbiorowe zamówienia i chciałyśmy coś, co było na stronie to okazywało się,że tego nie ma....

Ale na razie jestem dobrej myśli Mam w głowie projekt i już po nocach nie śpię :P
Stary 2010-01-03, 13:38   #227
sunnyskies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusa1ka Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam raz i przesyłka była od razu (okres przedświąteczny), kontakt też bardzo dobry
Poczekam jeszcze do wtorku, może moje zamówienie gdzieś się zapodziało. Mam nadzieję, że się znajdzie.

Wymiankowo
Stary 2010-01-03, 14:30   #228
Wirella
Rozeznanie

Cytat:
A gdzie jest ten sklep w realu? Bo ofertę mają ciekawą, ale bez pośrednictwa elektroniki może byłaby jeszcze ciekawsza?
Wirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 20:02   #229
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria

biorąc pod uwagę, że kobieta nie pojawia się na umówionych spotkaniach, nie odpowiada na maile, a telefonów z rzeczonego sklepu nie odbiera, to mam dziwne wrażenie, że to nie 'paczka się zapodziała'.
Stary 2010-01-03, 21:00   #230
krutko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wirella Pokaż wiadomość
A gdzie jest ten sklep w realu? Bo ofertę mają ciekawą, ale bez pośrednictwa elektroniki może byłaby jeszcze ciekawsza?
A na Podlasiu. Białystok
Oj, oferta ciekawsza jest, na pewno. Zwykle spędzam tam ze 2-3 godziny...

Edytowane przez krutko
Czas edycji: 2010-01-03 o 21:11 Powód: dopisek
krutko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 21:39   #231
sunnyskies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocuria Pokaż wiadomość
biorąc pod uwagę, że kobieta nie pojawia się na umówionych spotkaniach, nie odpowiada na maile, a telefonów z rzeczonego sklepu nie odbiera, to mam dziwne wrażenie, że to nie 'paczka się zapodziała'.
to byłby drugi taki "prezent" na Święta.. bo perfumy dla Męża ( z allegro) też n ie dotarły.. straty robią się nieco zbyt duże..

Wymiankowo
Stary 2010-01-03, 21:52   #232
Wirella
Rozeznanie

Cytat:
A na Podlasiu. Białystok
Oj, oferta ciekawsza jest, na pewno. Zwykle spędzam tam ze 2-3 godziny...
Ale gdzie w Białymstoku? Mieszkam w okolicy, mogłabym tam zajrzeć. Czy adres na stronie internetowej jest właściwy - Przędzalniana 8?
Wirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 12:04   #233
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Dziewczyny, gdzie jest największy wybór łańcuszków?? Pomijając hopeę ;]
Stary 2010-01-04, 16:35   #234
Imho
Przyczajenie

Sklep artfan

Witam. Od jakiegoś czasu robię własnoręcznie biżuterię. Szczególnie upodobałam sobie koraliki Swarovsky'ego. Od zawsze kupowałam je na stronie qnszt.pl, jednak mają tam ich mały wybór. Stąd moje pytanie: Kupowałyście kiedyś koraliki na stronie artfan.pl? Mają większy wybór tych właśnie produktów, jednak właściwie nie wiem co o nich myśleć. Bardzo proszę o pomoc.
Imho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 17:16   #235
Nestkaa
Raczkowanie

Dot.: Sklep artfan

Dwa razy robiłam u nich zakupy i jestem zadowolona, szybka przesyłka i zawsze jakiś produkt gratis jest. Koraliki Swarovsky'ego też kupowałam u nich i wszystko ok,ładnie zapakowane.
Nestkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 17:32   #236
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

Ludzie, poratujcie, bo mnie zaraz cos trafi... Kilka postów wyżej ktoś wspomniał o jakichś problemach z Jubilexem. Nie wiedziałam dokładnie o co chodzi, więc złożyłam zamówienie... Zapłaty dokonałam w sobotę jednocześnie za zamówienie w Jubilexie i jeszcze innym sklepie internetowym. W tym drugim sklepie jeszcze tego samego dnia dostałam potwierdzenie, ze pieniądze doszły. A dzisiaj wchodzę na swój panel w Jubilexie i widzę, że moje zamówienie ma status niezapłaconego. Raczej mało prawdopodobne, żeby pieniądze przelewem bankowym tak długo szły. Zaniepokoiło mnie to trochę, więc napisałam maila z prośbą o sprawdzenie sytuacji. I dostałam na swoja pocztę automatycznego maila w którym na górze pisze, że jest jakis błąd a na dole treść mojego maila... ludzie, powiedzcie, co to znaczy, bo juz mi normalnie żołądek skręca z nerwów. Czy ktoś robił ostatnio zakupy i może mnie troche uspokoić??

Nie znam zbyt dobrze angielskiego ale na tyle na ile znam, potrafie zrozumieć, że cos jest nie tak. podaję część tej wiadomości:

"Hi. This is the qmail-send program at home.pl.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following
addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<jubilex-33@o2.pl>:
Connected to 193.17.41.45 but sender was rejected.
Remote host said: 550 Bad SPF records for [o2.pl:62.129.253.155], see"

HELP!!

Edytowane przez Rossali
Czas edycji: 2010-01-04 o 17:36
Rossali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 20:16   #237
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez Rossali Pokaż wiadomość
Ludzie, poratujcie, bo mnie zaraz cos trafi... Kilka postów wyżej ktoś wspomniał o jakichś problemach z Jubilexem. Nie wiedziałam dokładnie o co chodzi, więc złożyłam zamówienie... Zapłaty dokonałam w sobotę jednocześnie za zamówienie w Jubilexie i jeszcze innym sklepie internetowym. W tym drugim sklepie jeszcze tego samego dnia dostałam potwierdzenie, ze pieniądze doszły. A dzisiaj wchodzę na swój panel w Jubilexie i widzę, że moje zamówienie ma status niezapłaconego. Raczej mało prawdopodobne, żeby pieniądze przelewem bankowym tak długo szły. Zaniepokoiło mnie to trochę, więc napisałam maila z prośbą o sprawdzenie sytuacji. I dostałam na swoja pocztę automatycznego maila w którym na górze pisze, że jest jakis błąd a na dole treść mojego maila... ludzie, powiedzcie, co to znaczy, bo juz mi normalnie żołądek skręca z nerwów. Czy ktoś robił ostatnio zakupy i może mnie troche uspokoić??

Nie znam zbyt dobrze angielskiego ale na tyle na ile znam, potrafie zrozumieć, że cos jest nie tak. podaję część tej wiadomości:

"Hi. This is the qmail-send program at home.pl.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following
addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<jubilex-33@o2.pl>:
Connected to 193.17.41.45 but sender was rejected.
Remote host said: 550 Bad SPF records for [o2.pl:62.129.253.155], see"

HELP!!
Też chciałam u jubilexa robić zamówienie.. ale widzę na allegro,że od 1 do 7 stycznia mają zaplanowany urlop, więc prawdopodobnie na razie nic nie zdziałasz

A meila też kiedyś tam zmieniali, może wysłałaś na ten stary??
Stary 2010-01-04, 20:46   #238
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Też chciałam u jubilexa robić zamówienie.. ale widzę na allegro,że od 1 do 7 stycznia mają zaplanowany urlop, więc prawdopodobnie na razie nic nie zdziałasz

A meila też kiedyś tam zmieniali, może wysłałaś na ten stary??
Ja dzisiaj dostałam przesyłkę od Jubilexa. Płacone 29.12, zmiana statusu na opłacone 30.12., a paczuszkę dzisiaj mam, ale...
Zamawiałam bazy do kolczyków kółka z 5 dziurkami satynowe (po 6,30zł za szt.) a dostałam takie w paseczki (po 4,00zł za sztukę), 4,60zł różnicy na moja niekorzyść.
Mam nadzieję, że uda mi się zadzwonić jutro i pograndzić ja dzwonię, bo na maila można się nie doczekać.

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 21:39   #239
sylvina5
Przyczajenie

Fakt, że najłatwiej na sklepie internetowym kupować, bo wygodnie, ale powstają sklepy z elementami do wyrobu biżuterii. Fajnie, bo można sobie zobaczyć co się kupuje i jakiej faktycznie to jest jakości.
sylvina5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 21:40   #240
cholernarejestracja
Copyraptor

Ten mail z błędem nie jest mailem od jubilexa, to automatyczny raport, że mail w ogóle nie dotarł - prawdopodobnie adres jest błędny.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości