|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Rozeznanie
|
Dot.: hendmejdowy plotkowy część 5
Cytat:
![]()
Moje odchudzanie A.D. 2018 90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70 _________________________ _________________________ ____________________ Blog o hobby ![]() Edytowane przez agnessja Czas edycji: 2009-10-31 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny.Nir widzę ,że łazienka nabrała uroku.Jeszcze trochę i będziecie mieli koniec.Co do koloru rolety to napewno nie dłabym zielonej a cos pod kolor kafelek.Tzn.jakiś bardzo jasny odcień beżu.Ja mam w łazience szybę oryginalnie już zmatowioną,wygląda jak cała zaparowana.Koleżanka kupiła folię z klejem ze wzorkiem kropelek rosy i też to ładnie wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
![]()
Heh przerwa w sprzątaniu
![]() Julitko ja wiem... Zielony... Hmmm... A może lepiej właśnie taki beżyk wpadający delikatnie w brąz? No nie wiem musiałabyś spróbować czy lepiej pasuje zielonkawy czy beżowy jasny czy ciemniejszy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie roleta w kolorze: ecru, beżu, kawy z mlekiem albo ciemnej zółci... albo brzoskwinia
![]() iiiiiii jeszcze koniecznie dynia na parapecie ![]() ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2009-10-31 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
CraftMod
|
dzięki za pomoc, utwierdziłyście mnie w wyborze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Od tego jesteśmy, żeby sobie pomagać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
Jak Bracia Koala - taka bajka dla dzieci - gdyby ktoś nie był w temacie
![]()
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
narka-skwarka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#220 |
CraftMod
|
a mnie ta nawiedziła, ale nie wiem czy zdążę ją dziś zrobić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Nir zazdroszczę łazienki, ja na swoim kibelku jeszcze długo nie usiądę.... A roletkę proponowałabym w kolorze ornamentu na kafelkach.
Oczywiście wczoraj na zakupach nic sobie nie upolowałam. Torebki brzydkie i jakieś takie nieforemne. Ładne spodnie znalazłam, ale cena mnie troszkę odrzuciła - 178 zł. Jak na razie to nie na moja kieszeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
CraftMod
|
Już na 99,999% mam wybrany kolor http://www.verti-line.pl/tkaniny/a600.htm A616. Ornament na dekorach jest złoty i raczej jak dla mnie to za ciemna by było
A jak tam Wasz remont? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
U nas ciężko..... Wszystko się sypie. Na fachowca od ogrzewania i wody czekaliśmy ponad miesiąc. Całych perypetii z nim już nie będę opisywać... Zamówilismy sobie drzwi, czekaliśmy na nie ponad dwa miesiące chociaż miały być za 3 tygodnie. Okazało się, ze zgubili zamówienie i jeszcze nas bezczelnie okłamywali. Po setnym razie przekładania terminu w końcu przywieźli. Nie dość, ze w łazienkowych nie zrobili otworów wentylacyjnych, to jeszcze pokojowe były uszkodzone. Powiedzieliśmy, że nie zapłacimy i odesłalismy gościa tylko z pokojowymi, bo TŻ stwierdził, że sam sobie zrobi wentylacje w drzwiach. Po paru dniach przywieźli drzwi, tylko że zupełnie z innego wzoru. Znowu ich odesłaliśmy. Ciekawe kiedy się odezwą. Z meblami było podobnie. Przywieźli w terminie, ale uszkodzone. Przy jedniej komodzie troszkę uszkodzone była tylna płyta, ale bez przesady, więc założyliśmy, ale przy drugiej trzy części były do wymiany, więc zawiozłam do reklamacji. Zobaczymy czy w BRW będzie szybciej, bo Porta to kompletna porażka.... Kurcze nawet z lampami mamy problem. W aukcji było napisane, że sa na żarówki 60W, a na lampie 40W. Napisałam do sprzedawcy, zobaczę co powie. Zależy mi na 60, bo nie lubię jak jest ciemno w pokoju. Nawet baterie od aparatu mi się rozładowały i nie moge w tym bałąganie znaleźć ładowarki. Normalnie cały świat przekiwko nam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
CraftMod
|
![]() Współczuję. My zamawialiśmy z brw łóżko i bez problemów się obeszło, mam nadzieję, że Ty też nie będziesz musiała czekać długo. A tak z innej beczki: dziś przewrociła mi się szufladka z malego kontenerka i wysypały z nij woreczki z wycinankami dziurkaczowymi. Wy też tyle tego macie? Zbieracie? Ja część ostatnio oddałam,ale nadal tego dużo a może za dużo mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Ale przeboje, kurcze !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Ja zamawiałam stół do salonu.Czekałam 3 tygodnie.Przywiezli a jak ,na czas.Miał być kolor -dąb rustykalny.Po rozpakowaniu szczęka mi opadła.Moim oczom ukazał się ciemny brąz.Kierowca ktory nam przywiózł stół do domu zadzwonił do sprzedawcy z zapytaniem czy to napewno do nas mial go przywieść.Odpowiedz była bardzo głosna,że tak i że co my sobie wyobrażamy .Zamawiamy ,a pózniej szukamy dziury w całym.Stół wrócił do sklepu,kasa zapłacona juz była za niego.Okazało się ,że zrobiono dla nas stół ,ale pomylono symbole koloru.No i dalej bedziemy czekać 3 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
A myślałam, że tylko my mamy takiego pecha....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
U mnie jakoś, odpukać, do tej pory nie było żadnych problemów z zakupami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
![]()
Heh ja jeszcze nic nie kupuję do domu bo mieszkam u Mamusi
![]() ![]() A mnie kaszelek dusi buuuu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wyszłam z wanny i stwierdziłam, że katar mam !
Masakra. Jutro pewnie się rozłożę. ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Acha. Tż witrynkę na przepiórki skończył. Tylko pomalować ją zostało, a że ja jestem raptus i holeryk - to już ptaszyny tam załadowałam. ![]() Ciekawam, jak ją teraz pomaluję ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
łoj, cos pusto, poszły lulać, czy co?
![]() a ja sie filmikow na you tube naogladałam zwz z moja maszynka i mam juz głowe pełną ![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
![]()
A poszły spać poszły... Po Mam Talent nyny...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
A ja już po Kościele i cmentarzu
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
![]()
O Jezu ja bez śniadania nawet nosa z domu nie wychylam
![]() ![]() A ja do kościółka dopiero na 15.30 śmigam i potem na cmentarz... Heh a ja sobie leniuchuję,bo jeszcze w pidżamkach i w szlafroku siedzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
My co roku jesteśmy na dwóch mszach - na dwóch cmentarzach ale w tym roku na szczęście mąż przetłumaczył swoim rodzicom, że jedziemy na cmentarz sami i rano wstaliśmy do Kościoła i jeszcze zdążyliśmy przed śniadaniem na cmentarz skoczyć. Jeszcze pewnie wieczorkiem podskoczymy - wtedy jest najładniej na cmentarzu
![]() A jeśli chodzi o śniadanie, to my mamy stałe pory jedzenia: 11, 15, 19 i w międzyczasie jeszcze owocowe przekąski ![]() ![]()
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
My też już po kościółku i cmentarzu.
Ale wieczorkiem idziemy jeszcze raz, bo wtedy to cały urok jest !!! Teraz za obiad się biorę, a spać mi się chce !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Widzę, że wszystkie świętujecie. Ja niedawno z pracy wróciłam. Byli u nas goście jak co roku, ale niestety nie zdążyłam się z nimi zobaczyć. Wracając z cmentarza zaglądają do nas, wypiją herbatkę lub kawkę, jakieś ciastko. Są tylko chwilę, bo każdy chce do domu. Cieszę się, że przyszli, bo J. niezbyt się czuł i było mu miło. To taka coroczna tradycje, bo mieszkamy najbliżej cmentarza. To fajny zwyczaj, bardzo mi się podoba. Jednak nie zawsze mogę być wtedy w domu odkąd pracuję tak jak teraz.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje,że w taki dzień każdy powinien mieć wolne.
Nietety są zawody, gdzie nie ma mowy o przerwach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
hejasz u nas w rodzinie jest tak samo. Moja ciocia mieszka koło cmantarza. Najpierw jedziemy wszyscy na jeden cmentarz i mszę, a potem szybko do cioci, żeby nas nie zastawili samochodami. U cioci obiad i jakieś ciasto (każdy coś przywozi) i dalej na następny cmentarz. Fajnie jest jak tak cała rodzina się zjedzie.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
A ja tak zmarzłam na cmentarzu, ze dzisiaj kicham i prycham na całą rodzinę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.