|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM
Zgadzam sie z dziweczynami, najlepiej jak sie wybierzesz do salonów i sobie poprzymierzasz sukieneczki. Te co wybralam z internetu żadan do mnie nie pasowala
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
SSR dzięki!- obiecuje ,że będę edytować!
![]() Tak, nie sugeruje się zdjęciem, po prostu ostatnia decyzja padnie jak ją przymierze , wiadomo nie każdemu wszystko pasuje- a szkoda
|
|
|
|
#213 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no i mialam jedna upatrzona, panie mnie przekonaly ze to ta chociaz wygladalam hmmm zle, zamowilam wplacilam zaliczke i zadowolona pojechalam do domu ale im dluzej patrzylam na zdjecia tym bardziej czulam ze to nie to, pojechalam drugi raz i inna konsultantka powiedziala ze to nie jest to i mam racje, musimy zmienic suknie i zmienilysmy; a potem okazalo sie ze suknia uszyta nie wyglada tak jak powinna ![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny w sobote jade z TZ i jego mama buty wybierac do sukni
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
judith8, jak juz zakupisz - pochawal sie ja 30 maja ide na obuwnicze polowanie![]() wczoraj spytałam szanownego TZ kiedy zamierza zacząć sie za garniturem rozglądać, na co mi odpowiedział z charakterystycznym dla siebie luzem: "we wrześniu"....i bynajmniej nie żartował...jego zdaniem to zupełnie wystarczy
|
|
|
#215 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie ma sprawy, po to tu jestesmy żeby sobie pomagać
![]() Cytat:
Jak to mówią do trzech razy sztuka i w końcu masz swoją wymarzoną ![]() A butkami jak kupisz to koniecznie się pochwal ![]() Cytat:
Ale ja tam jestem spokojna z garniturem na pewno zdążymy. On to kupuje w pierwszym lepszym sklepie więc jakoś to będzie, choć będę się go starała przynajmniej już w sierpniu wyciągnąć.A i chciałam się pochwalić moją salą, bo mam świeże zdjęcie. Pierwsze to stan z grudnia zeszłego roku, a drugie to zdjęcie z soboty, po prawej stronie się obkłada kamieniem wieża, no i nie ma już tych paskudnych prostokątnych okien. Na razie tylko sala z zewnątrz, bo właściciele co chwilę coś modyfikują, ale w najbliższym czasie postaram się zrobić jak wygląda w środku
|
|
#216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, no ale ja sie nie znam i podobno tak wychodziw madonnie przyszla teraz moja trzecia suknia i lezy pieknie, no ale jak mowie ja sie nie znam nie widze zdjec
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny Wy macie suknie na kole czy bez koła??? bo już nie wiem na co się zdecydować. Nie podoba mi się jak przy przekraczaniu progu widać całe nogi, bo koło się uniesie. Z chęcią posłucham Waszych opini.
__________________ |
|
|
|
#218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A przepraszam, musiało mi się coś nie załadować, już się poprawiam. Cytat:
Kroki mylił, bo odległość od pani młodej się zwiększyła (chyba nie trzymał ramy jak to mówią w tańcu gwizdami no i była jakby większa przez tą suknię dlatego musiał robić większe kroki i w ogóle strasznie narzekał. no ale to jest jego opinia.A to zdjęcia, które się nie załadowały. Zdjęcia sali oczywiście.
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pokazalam TZ i tez mu sie spodobalo, jak bedziesz miala zdjecia ze srodka to tez konicznie sie pochwal ja mam bez kola ale wybralam taka nie ze wzgledow praktycznych a dlatego ze chcialam wygladac smuklo i sukienki, ktore przymierzalam z zasady nie mialy kol , a jak przymierzalam z halka nie na kolach to tez mi sie nie podobalo
|
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() SSR - świetne miejsce!
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
malenstwo ja tez nie bede miec kola.
ssr super lokal. ladnie wyglada
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
A my z TŻ wybraliśmy obrączk
|
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wklejam mój mały zestaw i od razu zaznaczam, że dekoracja samochodu będzie inna. Co do bukietu to dotychczas myślałam o mieszance np. róża, storczyk, cantedeskia ale po wczorajszej wizycie w kwiaciarni zmieniłam zdanie. Na 90% będą goździki, zawsze myślałam, że to takie niepozorne kwiaty ale jak zerknęłam w te katalogi.... Wow! Niestety póki co zdjęciami nie dysponuję ![]() Suknię mam na kole ale jest bardzo wygodne i giętkie - po wygięciu udało mi się je zmieścić w dłoni - mam nadzieję, że nie będzie przeszkadzać ani utrudniać mi życia w tym dniu.
|
|
#224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
annyonne piekna masz suknie a na glowe co bedziesz miec? welon? czy cos innego? bielizna wcale nie taka zla, zreszta TZ szybko ja z Ciebie zdjemie swietny stanik, podoba mi sie ta kokarda. i wykonczenie delikatna falbanka. ladne wszystko: zaproszenia, bizu, samochod.a u nas z nowosci nic jedynie tyle, ze bylismy dzisiaj w poradni i mamy pierwsza pieczatke. pani powiedziala, ze wystarczy jeszcze jedno spotkaniei narazie tyle. musze kupic buty, bizu, bielizne...mam tylko suknie, a TZ to juz wogole.
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
slicznie wszystko dobralas jezeli chodzi o gozdziki to masz racje, ja tez bylam zdziwiona co mozna z nich wyczarowac ech ja bizu chyba kupie w aparcie, yesie czy innym sklepie bo nie moge znalezc takiej jaka bym chciala a TZ juz mi wypatrzyl tam 3 pary kolczykow i bransoletke do wyboru ![]() u mnie tez nic nowego, dzisiaj przygotowalam zaproszenie dla babci, mamy mojej mamy i bede wysylac chociaz nie przyjedzie bo juz nie wychodzi z domu ale chcialam jej wyslac zeby jej bylo milo, w sumie to u mnie jest b.skomplikowana sytuacja i babci nie widzialam kilkanascie lat, nie pamietam chyba juz nawet jak wyglada , babcia mieszka z wujostwem i oni nie za bardzo chca nas widziec (przez mojego ojca) niewazne w kazdym razie jak mysle o babci to ostatnio zawsze placze bo jej nie znam, bo jest chora, bo juz z domu nie wychodzi, bo nie zobacze jej juz pewnie , babcia wogole niesamowita kobieta, dziadek byl od niej starszy o ponad 20 lat, umarl jak mama miala 2 latka i babcia byla b. mloda, za maz nie wyszla i wychowala 4 dzieci nie chodzi mi zeby sie wywnetrzniac albo omawiac sytuacje rodzinna ale babci nie znam a strasznie ja kocham i czasami sie zastanawiam jakie to dziwne i sie znowu pobeczalam a jutro babcia TZ przyjezdza i ma ja odebrac z dworca w poznaniu, ja bede wracac po pracy i po fryzjerze i mamy jechac razem samochodem do domu, hmmm sresuje sie bo TZ to jej ukochany wnuczek, babcie widzialam raz i nie wiem czy odnotowala moja obecnosc bo TZ byl w poblizu
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-05-21 o 21:49 |
|
|
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item618936795_...uper_cena.html http://www.allegro.pl/item638899028_...wy_gratis.html Caly czas znajduje cos nowego bo mój TZ mi jeszcze nie dał listy, ale podobno jutro ja dostane, oby bo chciałbym już zamówic zaproszonka. |
|
|
|
|
#227 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
piekne te zaproszenia
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
judith8Ja jeszcze nie wiem które wybrac,ale mam nadzieje ze na dniach bedzie podjęta decyzja.
A co do babci to mam podobną sytułacie w rodzinie |
|
|
|
#229 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Prosimy szybciutko wkleić wzór![]() Cytat:
![]() Masz super kieckę, a wszytko rewelacyjnie zestawione No i gratuluję wyboru kwiatów do bukietu. goździki, choć zapomniane to teraz w bukietach ślubnych robią furorę A kolor już wybrałaś?Cytat:
A nie wpadło Ci do głowy, że babcia chciała by Cię zobaczyć i też płacze wieczorami, bo nie zna swojej wnuczki i nic o jej życiu teraz nie wie? Może warto by jej osobiście zawieźć to zaproszenie, nawet jak nie przyjedzie to będziecie miały okazję porozmawiać![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
BEAMI, piekne zaproszenia
to ja sie też pochwale swoimi: http://www.decorisus.pl/p/7/180/2353...y_01/ow/z.html już sie robią ![]() annyonne - przepiękna bielizna, Śliczna ![]() a z nowości to tyle, ze wczoraj dzwoniłam do USC i dowiadywałam sie jak wszytsko pozałatwiać - ponieważ oboje jesteśmy zamelgowani w wa-wie, a ślub w moim rodzinnym mieście. Troche tego jest;-( a i kuzynka podsuneła mi ciekawy pomysł. Ona brała ślub w zeszłym roku 4.października. Szyła bolerko, króre zewnątrz było z satyny czy atłasu - w każdym razie wyglądało bardzo delikatnie, a w środku było podszyte cieńkim polarkiem. Mimo is było ciepło to z jej relacji wynika, ze bardzo dobrze wybór z tym ocieplanym bolerkiem bo przy skladaniu życzeń pod kosciołem - troche ją przewiało. i ja chyba też jednak bede szyła.... coś mnie mój salon sukni zwodzi - miała być suknia na poczatku maja. dziś 22 jeszcze nie ma;-( a ja tak chciałabym ją znowu zobaczyć
Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-05-22 o 09:47 |
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny,
judith przykra sytuacja z babcia, ale czasem to zycie tak sie uklada, ze nie mamy na to wplywu a moze zrob jej niespodzianke i ja odwiedz. byc moze ona tak samo teskni za Toba jak Ty za nia. a wujostwo przeciez Cie nie wyprosi z domu, a jak juz to im wytlumaczysz, jaka jest sprawa, poza tym napisalas, ze chodzi o Twojego tate, a nie o Ciebie.o no wlasnie mysle tak jak SSR napisala BEAMI te drugie zaproszenia sa piekne ![]() hipka Twoje zaproszenia rowniez sliczne ja moich nie dam rady Wam jeszcze pokazac, bo TZ je robi.... ale beda baaardzo proste, jak beda gotowe to pstrykne fotke.
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
oj dziewczyny musze sie z Wami czyms podzielić
![]() dzwonie dzisiaj do salonu, zeby zapytać kiedy bedzie moja sukienka, która miała być na początku maja. Chciałam, zeby moja przyjaciółka, która do nas przyjeżdza ja zobaczyła oczywiście jeszcze jej nie ma, na co ja mówie Pani (zreszta zgodnie z prawdą) , ze to przekladanie mnie irytuje, a ona:" pewnie oni(chyba Ci co szyją ) myślą, ze jak Pani ma ślub w październiku to jeszcze mają czas, poza tym pani (ja) jest wysoka (mam 171cm) i jeszcze Pani chce obcas (7 cm) to na to sporo materiału potrzeba :confus ed:![]() ?"dosłownie tak mi powiedziała, a mnie zamurowało na maxa , ze niby firma, która zajmuje sie produkcją sukni slubnych nie ma materiału.????Dobrze, ze babeczka mi nie powiedziała, ze w ogóle jakas niewymiarowa jestem. Oczywiście ona rozumie, ze ja sie denerwuje...niezła jest
Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-05-22 o 11:36 |
|
|
|
#233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym bolerkiem to niezły pomysł Zapowiadają, że będzie wczesna jesień, bo ponoć już w sierpniu, to może to futerko się przyda![]() Cytat:
Oni w tych salonach to na wszystko mają czas, a potem PM-ki odbierają suknię dzień przed, koszmar Ale spokojnie, zdążysz![]() A ja dziś byłam z mamą na mieście porobić zakupy, bo wyjeżdżamy na Komunię (kupić ciuchy bo same letnie a zapowiadają ochłodzenie w weekend). No i mama mnie zaciągnęła do salonu ślubnego no tego to bym się po niej nie spodziewała Byłyśmy w sumie w trzech, a w dwóch podobały mi się po 3 sukienki. No ale nie mierzyłam, tyko patrzyłam się na nie jak ciele na malowane wrota![]()
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() SSR, ja to już w lutym sukienke zamówilam i wcale Panie z salonu nie były zdziwione, ze to zbyt wcześnie ![]() napewno jest jedna w której czujesz sie najlepiej i podobasz sie sobie najbardziej, a jak nie ma jeszcze takiej to pewnie nidługo ją znajdziesz a propos bolerka, pytałam babeczki ile bedzie kosztowało uszycie - powiedziała, ze ze wszystkim w 150 zl sie zmieszcze, wiec myśle, ze dramatu nie ma....jak mam zmarznąć;-(
Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-05-22 o 14:39 |
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Dziś odebraliśmy!
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziwczynki!!
hipka80 zaproszonka boskie, jak mi podałas mi tą stronke to własnie te najbardziej mi sie podobały. Co do zaproszeń swoich to nie jestm zdecydowana, bo wciąż czekam na liste Zobaczymy, tylko ze jutro chyba sie niezobaczymy bo on na kawalerski a ja na panieński. Dostałam własnie od starszej PM, ze obowiązują ubrania w kolorystyce czarno - czerwonej. Jestem ciekaw co ona wymyśliła bo nie moge sie spóżnic mam byc punkt na 19, bo cos jest zaplanowane. A wesele mam 30 maja, a do swojego to już jestm zaproszona na 5. ania120kg bardzo ładne te obrączki |
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() ania120kg bardzo ladne obraczki, my chyba bedziemy miec bardzo podobne , tylko ze ja bede miec jeszcze brylancik.
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
A dzięki dziewczyny, mi tez się bardzo podobają i dzięki Bogu bo planuje na nie patrzeć do końca życia!
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się bardzo, że podoba Wam się mój wybór
Co do sukni to będzie identyczna jak na zdjęciu czyli razem z "ramiączkiem" i w kolorze ecru. Biżuterię zamawiam na allegro, przeszłam i Kruki i Aparty i Yesy i ogólnie ceny rozłożyły mnie na łopatki Nad kolorem kwiatów zastanowię się gdy już wybiorę makijaż, czyli pewnie w okolicach lipca.Bolerko być musi! Ja przynajmniej zmarzluch jestem i już zaznaczyłam w salonie, że koniecznie z ociepleniem! Pokazane przez Was zaproszenia przepiękne, szczególnie ten różo-fiolet przypadł mi do gustu Podobnie obrączki, my równiez postawiliśmy na klasykę
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

, ja co prawda na żywo jej nie widziałam , ale tak jakoś wpadła mi w oko! W sumie to nie byłam jeszcze w żadnym salonie i tylko strony w necie przerzucam!
no i mialam jedna upatrzona, panie mnie przekonaly ze to ta chociaz wygladalam hmmm zle, zamowilam wplacilam zaliczke i zadowolona pojechalam do domu ale im dluzej patrzylam na zdjecia tym bardziej czulam ze to nie to, pojechalam drugi raz i inna konsultantka powiedziala ze to nie jest to i mam racje, musimy zmienic suknie i zmienilysmy; a potem okazalo sie ze suknia uszyta nie wyglada tak jak powinna
ja 30 maja ide na obuwnicze polowanie

, no ale ja sie nie znam i podobno tak wychodzi

jedynie tyle, ze bylismy dzisiaj w poradni i mamy pierwsza pieczatke. pani powiedziala, ze wystarczy jeszcze jedno spotkanie