10 kg w dół! Tym razem się nam uda! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 20:47   #211
chudsza
Rozeznanie

GG do chudsza
Dot.: 10 kg w dół! Tym razem się nam uda!

nie mam jakiegoś wustalonego, jem akurat co będzie, dzisiaj na obiad sałatka z miesem, placki na sniadanie, kanapki na II kanapki na kolacje i owoce na podwieczorek
chudsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 20:52   #212
perelka0314
Raczkowanie

aha ja biorę się za te placuszki i zabiore jutro na uczelnie a pozostałe rzeczy w moim menu są ok? dobrze prowadze tą "dietke"?
perelka0314 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 20:55   #213
chudsza
Rozeznanie

GG do chudsza

jest ok do tego nie trenujesz nic, więc mysle, ze obejdzie sie bez jojo
Stary 2009-11-16, 20:57   #214
perelka0314
Raczkowanie

Cwicze na hula hop codziennie i skacze na skakance i myslisz ze tak jedząc schudna 5 kg?
Stary 2009-11-16, 20:59   #215
chudsza
Rozeznanie

GG do chudsza

tak ;p

ja ide spac bo nie wytrzymam dłużej z tym katarem. Dobranoc dziewczyny
Stary 2009-11-16, 21:07   #216
perelka0314
Raczkowanie

dzieki to zdrowiej tam
Stary 2009-11-16, 21:10   #217
katarakta
Zadomowienie

już mam wagę wyszło mi 72kg!!!

Tym bardziej biorę się za siebie. Chcę schudnąć 14-16kgm, najlepiej po 4kg miesięcznie

Edytowane przez katarakta
Czas edycji: 2009-11-16 o 21:16
katarakta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 21:15   #218
princessaa11
Raczkowanie

dziewczynki w Was moja nadzieja! przeczytałam cały wątek i chcę się dołączyć może będziecie się śmiać, co ja tu robię bo mam 164cm i ważę 54/55 kilo. mam 22 lata.Moim problemem jest brzuch. Jadam wieczorami(zdarza się nawet po godzinie21 śniadania raczej jadam zawsze-kanapki oczywiście z masłem!!, jakaś jajecznica, płatki z mlekiem.. jak nie zdążę to kawa i dopiero potem jakaś kanapka...na obiad kotlet,ziemniaki,surówka zawsze jest zupa,-ogólnie wszystko co polskie a potem hmmm znowu kawa z ciastkiem, cukierkiem i kolacja kanapki? oj dużo tego sama się dziwię że moja waga nie jest większa!!ale jeśli czegoś nie zmienię to wiem że tak będzie! jak powstrzymać się od słodkiego? tyle razy próbowałam i jak tylko pojawią się jakieś ciastka na stole nie potrafię ich sobie odmówić
princessaa11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 21:23   #219
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessaa11 Pokaż wiadomość
dziewczynki w Was moja nadzieja! przeczytałam cały wątek i chcę się dołączyć może będziecie się śmiać, co ja tu robię bo mam 164cm i ważę 54/55 kilo. mam 22 lata.Moim problemem jest brzuch. Jadam wieczorami(zdarza się nawet po godzinie21 śniadania raczej jadam zawsze-kanapki oczywiście z masłem!!, jakaś jajecznica, płatki z mlekiem.. jak nie zdążę to kawa i dopiero potem jakaś kanapka...na obiad kotlet,ziemniaki,surówka zawsze jest zupa,-ogólnie wszystko co polskie a potem hmmm znowu kawa z ciastkiem, cukierkiem i kolacja kanapki? oj dużo tego sama się dziwię że moja waga nie jest większa!!ale jeśli czegoś nie zmienię to wiem że tak będzie! jak powstrzymać się od słodkiego? tyle razy próbowałam i jak tylko pojawią się jakieś ciastka na stole nie potrafię ich sobie odmówić
Musisz mieć rewelacyjną przemianę materii. Żeby słodycze Cię nie kusiły wejdź na wątek 100dni bez słodyczy, tam dziewczyny tylko i wyłącznie wypisują ile im jeszcze dni nie jedzą słodyczy, może taka publiczna deklaracja Ci pomoże. Ja również walczę z wilczym apetytem, ale teraz już przynajmniej 3 godziny przed snem niec nie jem, popijam wodę mineralna i jest w miarę ok, wydaje mi się, że jestem już po 5 dniach nieco lżejsza. A Ty nie potrzebujesz dużej utraty wagi, ewentualnie dla dobrego samopoczucia te 4-5kg.
Poszperasz troszkę po różnych wątkach i będzie dobrze.
Stary 2009-11-16, 21:26   #220
perelka0314
Raczkowanie

princessaa11 z czasem uda ci się pozbyc ochoty na slodkie ja też tak miałam ale za to robie sobie musli...ryz z jablkami i cynamonem(ale nie przesadzam) czasem omleta z owocami...owoce z platkami owsianymi...i nie potrzebuje slodkości a co do jedzenia wieczorami to mozesz jeśc do 3 godz przed snem. 3 godz przed snem ostatni posilek
Stary 2009-11-16, 23:00   #221
SharMea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chudsza Pokaż wiadomość
SharMea a jaką diete stosujesz bo widzę, że już ładnie schudłaś

Ja dzisiaj zaczynam od nowa, znowu eh, wiem jestem okropna. Na razie zjedzone placuszki owsiane, później muszę coś wykombinować. Wieczorem na trening a teraz jeszcze a6w.
Powiem Ci tak, moją dietę MŻ-WR to podstawa chyba wiekszosci odchudzania się teraz ;] probuje zmienic całkowicie styl życia, jeść zdrowiej. Ale wiadomo jak to wychodzi czasami ;] po prostu zdrowo. No i codziennie ćwicze. a6w, aerobik, pilates, zwykłe lekcje wf, z nudów pobiegam raz na ruski rok, hula hop, wioślarz, orbiterek... no i planuje w grudniu albo na początku stycznia kupić sobie rowerek ;]

Cytat:
Napisane przez chudsza Pokaż wiadomość
zjedz jajecznice z chlebkiem posmarowanym masłem, do tego pomidorki i nalej sobie szklanke maślanki.

a placki robie z 6 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otręb, 2 jajka, blenderuje i na patelnie
i na oliwie czy oleju?

A co do tych musli, którzy wszyscy twirdzą, że są ekstra zdrowe. Te słodzone, z kawałkami owoców i tym podobne są może i smaczne, ale popatrzyłabym dokłądnie w skład ;D ponoć najzdrowsze nie są. Za to proponuje te najzwyklejsze, ostatnio na półkach w Auchanie ze zdrową żywnością takie dorwałam, mi może i ni smakują, ale fanatykom musli, może i posmakują ;]

co myślicie o l-karnitynie?

76,2 -> 71 -> 60
SharMea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 23:01   #222
princessaa11
Raczkowanie

właśnie chyba o to najbardziej chodzi zrzucić pare kilo dla lepszego samopoczucia..powiem szczerze, że całkowite zrezygnowanie ze słodkiego nie wchodzi w gre..moja koleżanka z którą pracuje pochłania masę słodkiego, ciasto jest na porządku dziennym, jak nie zje to dzień nie zaliczony! nie wspomnę że w żaden sposób nie wpływa to na jej figure! ja zaś prędzej czy później skusze się na jakieś ciastko, bo w domu one zawsze są!tylko chciałabym kontrolować ich jedzenie do kilku sztuk a nie kilkunastu ale dzisiaj się nie poczęstowałam:P na jutro przygotowałam na śniadanie jajka na twardo, przed pracą wskoczę do sklepu po serek wiejski i chleb pełnoziarnisty muszę przyznać że ten wątek nakręca pozytywnie!!!pierwszy raz się podłączyłam więc może się uda? jutro napisze jak minął dzień i jakie pokusy na mnie czekały ;P buziaki
Stary 2009-11-16, 23:09   #223
SharMea
Rozeznanie

Bez odrzucenia tych słodyczy nie wiem czy CI sie na pewno uda. A na koleżanki nie patrz, organizmów na świcie są miliony, każdy na innej zasadzie działa.

76,2 -> 71 -> 60
Stary 2009-11-16, 23:29   #224
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

hej laseczki, własnie wróciłam z pracy

Mam podobną kolezankę w pracy 175cm wzrostu i waga ok60 kg
do przerwy w ciagu 3 godzin zje z 4 skiby chleba lub 2 bułki, do tego jakis jogurt lub wafelek, albo z 15dkg wafelków i pozniej znowu bułka, zupka hehe a od 5 lat wygląda tak samo- sama jej zazdroszczę !

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

więc tak dzis w pracy... kilka koleżanek z pracy tylko mnie dziwnie obserwuje... kilka w ogóle ze mna juz nie rozmawia... ale mam to gdzies bo do tej pory ja unikałam ich... jedna typowo zapytała co robie, że tak ładnie zeszczuplałam ale ona ma ponad 50lat pochłania tooony jedzenia i co tydzien jest wieksza, dla niej 2000kcal to dieta chyba

a na zakonczenia dnia przyszła kolejna zmiana i 2 laski mówią do siebie, że wyglądam jakos inaczej, cos sie zmieniło... i kumpela im mówi, no schudła pozbyła sie tego sadełka i boczków one szok i mówia,ze faktycznie po spodniach widać.. a jak ma byc nie widac jak zgubiłam w talii ponad 15 cm ! ale ogolnie kilka osob ostatnio stwierdziło, ze teraz mi sie ładnie buzia wyrobiła, a mialam naprawde ostatnio dosc pucowata, sama sobie sie nie podobałam.. i dzis założyłam do pracy mniejsze spodnie, ktorych od roku nie nosiłam, co by podkreślic spadek wagi i ładny makijaż dodałam

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 09:08   #225
Mangiamo
Przyczajenie

I to jest w odchudzaniu najważniejsze, że ktos zauważy nasze starania Osobiście nie posiadam wagi, ale marzy mi sie, żeby też założyc o rozmiar mniejsze spodnie. Czytałam, żę chęć na słodycze hamuje chrom, podobno pomaga tez w przemianie materii. Może warto kupić i wypróbować ja chyba tak zrobie. Bez słodkiego sie obejde, ale "boli mnie" gorzka herbata. I jak sie tak zastanowiłam, to ja chyba jeszcze nigdy nie schudłam Zobaczymy, jak spadnie mi choć troche i ktos zauważy, to od razu zamelduję na forum. Ktoś mi radził wyżej, żebym mniejsze porcje jadła, i to jest akurat trafna uwaga, bo jem baaardzo dużo. Pomyśle o jogurtach i takich tam, wykombinuje jakąś "dietę" i pokażę wam, co wymyśliłam. Pozdrawiam
Mangiamo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 09:15   #226
chudsza
Rozeznanie

GG do chudsza

chrom, to pierwiastek cięzki, bardzo szkodliwy. Sama próbowała, słodyczy nie jadłam, ale jak poczytałam o właściwościach więcej, to odstawiłam od razu. To tak jakbyś jadła ołów.
Stary 2009-11-17, 09:39   #227
Mangiamo
Przyczajenie

Wszystko dla ludzi, tylko rozsądnie. Nie jestem biologiem, chemikiem, lekarzem ani farmaceutą, tak mi ktoś kiedyś mówił, tak wyczytałam... Ale chcialam sobie czymś dopomóc co w takim razie polecacie? zjadłam właśnie na śniadanie 2 kromki chleba z serkiem fromage, pomidorkiem, cebulką, posoliłam morska solą (podobno zdrowsza), popieprzyłam i dosypałam oregano, i jak? Może być? a nie napisałam jeszcze, że jak nie zjem, to z głodu boli mnie głowa zjem i wszystko wraca do normy. Dziwne to, ale potrafi uprzykrzyć dzień bądź wieczór.
Mangiamo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 09:46   #228
chudsza
Rozeznanie

GG do chudsza

polecam w takim razie dużo ruchu, po treningach nigdy nie mam ochoty na słodkie
Stary 2009-11-17, 10:14   #229
pucha1121
Raczkowanie

Hejka dziewczyny nie było mnie pare dni ale grypa mnie dopadła i nie miałam sil doczołgac się do kompa teraz jest lepiej i znów jestem z wami Biore l-karnitynę i faktycznie nie ciągnie mnie do słodkiego a to była moja zmoramam nadzieje że do sylwestra zrzucę te nie chciane ;parę ;kilociężko mi idzie dlatego że nie mogę się zmobilizowac do cwiczeń a i z dietą różnie bywa.Pozdrawiam was chudzielce i życzę więcej optymizmu
pucha1121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 12:46   #230
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

hej laseczki
dzis o 8 sniadanko płatki futella z żurawiną + mleko o,5% pozniej długi spacer na miasto na zakupy (ok3h tam spędziłam ) kupiłam sobie nowe zmniejsze jeansy a przed chwilka zjadłam obiad bo na popołnie do pracy, na obiad: gotowane udko, 2 kawałki brokuła, kilka brukselek i marchewka- do tego 1 tabl BIO CLA i za pol godz hebratka na trawienie i spacerekim 25min do pracy
mimo,ze ejstem na diecie i mało jem, to mam full energii w sobie, a kawe pije tylko jedna w pracy tak dla towarzystwa koleżance

p.S. KUPIŁAM DZIŚ SKAKANKĘ po niedzieli na rano do pracy to popołudniu bede skakać

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

( 26.07.2008 forever )
Stary 2009-11-17, 16:18   #231
katarakta
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Ja jak zaczęłam się odchudzać to zaczęłam jeść w ciszy i spokoju, bez t v i radia, lepiej przeżuwam pokarm. Wtedy do mózgu jest wysyłany wcześniej sygnał o zaspokojeniu głodu.
Stary 2009-11-17, 18:54   #232
princessaa11
Raczkowanie

cześć!właśnie jestem po kolacji,popijam herbatkę zieloną bez cukru.. dzień zakończony a więc dzisiaj pochłonęłam:
śniadanie:8:00 płatki owsiane+kukurydziane z mlekiem3,2%(takie było w lodówce)
:11:00 kawa z mlekiem+amaretto+jedna łyżeczka cukru
2śniadnie:12:00 serek wiejski+bułka z ziarnami fitness
obiad: 15:00 razem trzy kanapki(2 kwadraty chleba i jedna połówka białej bułki:/ z jajkiem, szynką i pomidorem + herbata jedna bardzo płaska łyżeczka cukru ;P
kolacja: rybka wędzona+ surówka z kapusty pekińskiej+ cieniutka kromka chleba białego:/ Gdzie popełniłam błędy według Was? nad czym powinnam popracować? ale wiecie co? miałam okazję zjeść ciasto i chipsy ale nie zjadłam pomyslałam o Was i o tym jak Wam potem spojrzę w .................. monitor a i jeszcze jedno pytanie: idę potem na spacer pewnie wskoczy się do sklepu co powinnam kupić aby podjeść ale żeby nie zaszkodzić? macie jakieś pomysły?
Stary 2009-11-17, 18:56   #233
perelka0314
Raczkowanie

Hejka mam pytanko czy cebula smaż↕ona na teflonowej patelni( bez oleju) z chudą wedlinką z indyka to nie ma za duzo kalorii? ja lubie takie leczo paptyka cebula i wlasnie wędlinka i ewentualnie troszku koncentratu pomidorowego
Stary 2009-11-17, 22:43   #234
SharMea
Rozeznanie

Jeżeli nie dodałaś oleju to gdzie mają być te złe kalorie?

Ja tam jadłam dzisiaj gyros na oliwie ;D pychota ;D

76,2 -> 71 -> 60
Stary 2009-11-17, 23:18   #235
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

dobry wieczór

właśnie wróciłam z pracy.... wymęczona... ale w pracy tylko serek wiejski i cała 1,5l butelka wody mineralnej z aQua slimem

teraz pije sobie herbatke czerwona pu erh

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Hmmm... mama właśnie do mnie przyszła...a ogólnie niby ma focha
mówi co tam bedzie na obiad jutro robić itd... a później mowa, że mam już sie nie odchudzać, że tak wychudłam... ze to nie zdrowo, moze mi zaszkodzic... a przeciez ona chce juz mieć wnuki
musiałąm szybko temat zmienić... najgorsze u mnie jest to,ze jak szybko chudne to pozniej ciagle mi sie wydaje,ze jestem ciagle gruuubas!
ja tam diety narazie nie odpuszcze.... z mężem idziemy na bal sylwestrowy i trzeba jakoś wyglądać

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

( 26.07.2008 forever )
Stary 2009-11-18, 10:14   #236
chudsza
Rozeznanie

GG do chudsza

moja mama w ogóle nie lubi jak się odchudzam, a ja to robię jakoś os 13 roku życia i zawsze tylko tak gadam gadam a wpieprzam wieczorami :p Ale zawsze robi mi pełno zdrowego jedzenia
Stary 2009-11-18, 10:17   #237
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

Pewnie swojej córce też bedę wygadywać itd
bo wczoraj kupiłam sobie nowe jeansy a wczesniejsze to pralam w goracej wodzie by sie troche skurzyły, albo ciagle podciagałam... a jak załozyłam te jeansy wczoraj toche rurki to ona chyba była w szoku i pozniej komentarz na temat odchudzania... bo mama tez jest troche na diecie,,, ale mniejszajacej cholesterol, a wieczorami słodkie pochłania na maxa... wiec nie chudnie..

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

( 26.07.2008 forever )
Stary 2009-11-18, 17:38   #238
perelka0314
Raczkowanie

A co tu taka cisza? co tam u was? jak tam dietki idą?
Stary 2009-11-18, 19:07   #239
netti20
Przyczajenie

Hej dziewczyny!!!

Przypadkowo trafiłam na wasz wątek i pomyślałam, że dołącze do was....
Jestem tego samego zdania: CZAS ZROBIĆ ZE SOBĄ PORZĄDEK

Już od dłuższego czasu zabierałam się za odchudzanie, bo to co się ze mnie zrobiło to poprostu koszmar!!!Jeszcz e niecałe 2 lata temu ważyłam jakieś 8 kg mniej, dopóki nie poznałam swojego misiakaobżartuch z niego, ale figurę ma świetną bo lubi sport i trenuje siatkę.no i mnie tak rozpieszczał to piwkiem, to pizzą, to chipsami, ciasteczkami...i się zrobił duuuży brzuszek...nawet nie wiem kiedy....

Obecnie ważę jakieś 65 kg, chciałabym zejść do jakichs 55kg.Nie wiem czy to jest możliwe, czy wytrwam...mam nadzieję że pomożecie...
Dodam jeszcze że mam ok 164cm wzrostu, 23 lata i jestem studentką 1 roku studiow podyplomowych w nowym mieście i niestety ze sportem będzie ciężko, no bo naprawde nie wiem co mogłabym robić. Ogólnie bardzo mi brakuje ruchu. Na razie co tydzień jeżdże do domu (jakieś 250 km), także np aerobik, gdzie trzeba regularnie chodzic jak narazie odpada, myslalm o bieganiu, obok mnie jest duży park,ale boję się, bo szybko robi się ciemno i łazi pełno zbirów, a koleżanek nie mogę namówić, rano napewno nie bo nie wstane!!!!Ćwiczenia w domu też raczej odpadają, bo mieszkam na stancji i mam mały pokoik, jak mam rozłożone łóżko, to ledwo mogę przejść(a cały czas mam rozłożone)...No nie wiem, macie jakieś pomysły???

O kurczę, bardzo was przepraszam za tak długi post, ale jakiejś weny dostałam, mam nadzieje ze wybaczycie i przyjmiecie mnie do swego grona??

netti20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 19:28   #240
princessaa11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perelka0314 Pokaż wiadomość
A co tu taka cisza? co tam u was? jak tam dietki idą?
hihi no muszę powiedzieć, że nie jest źle, ale to dopiero drugi dzień, wieć nie będę zapeszać.. słodkiego zerochociaż muszę przyznać, że coraz częściej myślę o jakimś cisteczkuale kupię jakieś zbożowe herbate słodzę mniej niż zwykle, zieloną w ogóle.Obiady zdecydowanie mniejsze, teraz przemyślam swoje posiłki..wcześniej napisałam co zjadłam w ciągu dnia, wiem że muszę popracować jeszcze nad porami posiłków.. a właśnie dziewczyny czy posiłki popijać w trakcie czy raczej jak się skończy jeść? i dlaczego?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości