01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :)) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-02, 19:28   #211
angelaaa94
Raczkowanie

Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
No i dobrze Ja po prostu muszę mieć konkretną dietę, bo inaczej sobie non stop folguję słaba duszyczka jestem
ja jestem straszny mięczak co do diet ;d
dlatego staram się unikać towarzystwa zajadającego się czymś pysznym .
ale myślę sobie tak ;D to tylko słodycze/ziemniaki, bez tego da się żyć
no i mi ochota t r o c h ę przechodzi.
dzisiaj strasznie dużo ćwiczyłam, ile mogłam spalić kalorii po 3,5 h graniu w koszykówkę?

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

ja uciekam się uczyć znowuu.

i jeszcze jedno pytanie: co mogę sobie kupić na 1 i 2 śniadanie w sklepie?
bo strasznie się spieszę do szkoły i śniadania jem w szkolnej szatniakurat wtedy mam treningi^^
chodzi mi o jakieś jogurty czy coś, nie mówcie o serku wiejskim bo w sklepie do którego chodzę aktualnie nie przywieźli!!!:ma d:
angelaaa94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 20:22   #212
Lolitta
Raczkowanie

Dot.: 01.12.09 -> jeszcze nie jest za późno! Rozpocznijmy nowy rok szczuplej.. :))

A ja dzisiaj ruszyłam się pierwszy raz od dawien dawna i wskoczyłam na rowerek stacjonarny. 45 minut i myślałam, że umrę po prostu!
Nogi miałam jak z gumy, a po 10 minutach "jazdy" myślałam, że już dłużej nie dam rady! Ale dałam ;D
Jesli chodzi o dietę, to w sumie jestem z siebie zadowolona, jadłam mało, zdrowe rzeczy, wszystko tak jak powinnam (poza małym kawałkiem ciasta drożdżowego )
Jutro na basen chyba pójdę. Jaki jeszcze typ aktywności fizycznej polecacie? (nie chodzi mi o pojedyncze cwicznia takie jak brzuszki czy przysiady, tylko o aktywność bardziej areobową)
Powodzenia, dziewczyny!
Stary 2009-12-02, 20:28   #213
Aduulove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
Wiesz to jednak trudne mame obciążać własnymi posiłkami. Nigdy nie chciałabym,żeby moja mama robiła osobne posiłki. Sama możesz się o to postarać, to naprawdę nie zajmuje aż tyle czasu. Poza tym nie możesz tez wymagać,że jak Ty się odchudzasz to inni w domu też muszą - tu mi akurat chodzi o słodycze. Bo przecież są inni domownicy, którzy mogą mieć na nie ochote. To naprawdę ciężka walka ze sobą,ale ona może się skończyć zwycięstwem.
Cola, batony, chleb, makaron, ziemniaki ( z polewą)... to się odkłada. Nie potraktuj mojej wypowiedzi jako atak, chcę Ci tylko pomóc. Bo naprawde wierzę,że jesteś silna dziewczyną i dasz radę.
A co do brzucha...skoro tylko z tym masz problem, to powinnaś zaczać również ćwiczenia. Samo zrzucenie wagi Ci nic nie pomoże. Zwłaszcza,że odchudzanie dietą nie jest ukierunkowane na konkretne partie ciała. Trzymam kciuki za powodzenie dasz radę!
Nie potraktowałam tego jak atak . Masz racje, dało mi to wsparcie .!

Właśnie poćwiczyłam troszkę. Dla lepszego samopoczucia pomalowałam sobie w między czasie też paznokcie ;D.

Aduulove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 20:33   #214
eMisss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelaaa94 Pokaż wiadomość

i jeszcze jedno pytanie: co mogę sobie kupić na 1 i 2 śniadanie w sklepie?
bo strasznie się spieszę do szkoły i śniadania jem w szkolnej szatniakurat wtedy mam treningi^^
chodzi mi o jakieś jogurty czy coś, nie mówcie o serku wiejskim bo w sklepie do którego chodzę aktualnie nie przywieźli!!!:ma d:
kupuj obojetenie jaki jogurt, a nawet jakiś serek . tylko wtedy łyzke bedziesz musiała wziąc ze soba i oczywiście owoce też mogą być . . jabłka, winogrona itd.
Stary 2009-12-02, 20:36   #215
elcia87
Raczkowanie

Zrobiłam dzisiaj sałatkę z warzyw(sałata lodowa, pomidory,ogórki, papryka, kurczak z parowaru - nawet nieźle smakuje, myślałam, że będzie gorzej, sosik taki do sałatek z proszku który wymieszałam z woda i 3 łyżkami oliwy z oliwek)
i ta oto sałatka + 2 kromki razowego pieczywa podsuszona w tosterze posmarowana almette to była moja kolacja o godz 17.30, po czym 20.00 zjadłam jeszcze granata (tak mi wyszło żeby było 5 posiłków dziś)
czy to w miarę dobra kolacja? again: za dużo, za mało?

cieszę się bardzo bo jutro wieczorem dostanę moją kartę wstępu do wielu miejsc z siłownią, aerobikiem, aqua-aerobikiem, basenem, sauną itd i zamierzam z wszystkiego z biegiem czasu skorzystać dla urozmaicenia.
elcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 20:47   #216
Aduulove
Raczkowanie

Tak własnie sobie myślę co mogę jutro zjeść, żeby było zdrowo.

Powiedzcie, co można jeść, gdy między posiłkami jestem głodna .? Coś drobnego, aby zaspokoić głód. Ale nie jestem w domu i nie mogę sobie nic zrobić. Ewentualnie kupić w sklepie albo wziąść wcześniej z domu .. ?

Aduulove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 20:59   #217
eMisss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aduulove Pokaż wiadomość

Powiedzcie, co można jeść, gdy między posiłkami jestem głodna .? Coś drobnego, aby zaspokoić głód. Ale nie jestem w domu i nie mogę sobie nic zrobić. Ewentualnie kupić w sklepie albo wziąść wcześniej z domu .. ?
może jakiś owoc ?? ja tak robie jak jestem głodna
Stary 2009-12-02, 21:32   #218
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aduulove Pokaż wiadomość

przede wszystkim nie podjadać między posiłkami musisz sobie tak ustalić posiłki,żeby nie czuć wilczego głodu. A to niby między posiłkami potraktować właśnie jako posiłek, bo tak zrobi Twój organizm. Wtedy już nie ma regularnego jedzenia - takie przynajmniej jest moje zdanie. Chyba,że stale tak będziesz robić - no ale wtedy to już wygląda na posiłek, a nie przekąskę:P trochę zawiłe, sorry a możesz jeść serek wiejski, owoce, jogurty. Nie wiem jaką dietę stosujesz,także cięzko mi się wypowiedzieć.

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:38   #219
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Ja np. kiedy sie odchudzalam po ciazy i mialam ochote na cos slodkiego albo w ogole cos przegryzc miedzy posilkami jadlam suszone sliwki albo suszone morele, sa slodkie ale nie tucza i wspomagaja przemiane
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:49   #220
saveme30
Raczkowanie

GG do saveme30

cześć jestem tu pierwszy raz i może któraś z was mi podpowie jak uciec od słodyczy a jak zmotywowac się do ćwiczeń??
Stary 2009-12-02, 21:51   #221
trucizna007
Zakorzenienie

między posiłkami - masz na myśli przekąski ?
warzywka+białko, jogurty(lepiej naturalne i wsypać np. pokrojone kiwi), owoce-ale do 12:00, garść orzechów, serki homogenizowane, twarożek z warzywami...

a ja czuję się fantastycznie po moim pierwszym spotkaniu z siłownią(i trenerem ) było w-s-p-a-n-i-a-l-e.
nie wspominając, że byłam cała czerwona, spocona i dyszałam po... 3 minutach rozgrzewki a byłam tam... 2h!!

wiecie co, przerzucę się na south beach. podobno dieta ta jest świetna
a na siłowni jest waga, więc w piątek podam aktualną masę ciała

saveme
nie ma jednego, w 100% efektywnego sposobu. kupujesz słodycze ? nie noś przy sobie pieniędzy, lepiej tylko karty nosić(a jak nie potrzeba ja nic nie biorę). nuda i przegryzamy ? zacząć coś robić: wyłączyć tv, posprzątać, wyjść na spacer.
znajomi częstują ? powiedzieć o planie schudnięcia i poprosić o nieczęstowanie. no i pozbądź się tego dziadostwa z domu ! nie zrażaj się, gdy ci nie będzie szło idealnie. początki są trudne, więc nie przejmuj się małymi porażkami, co jednak nie oznacza całkowite poddanie się i wymówkę do grzeszenia !

a ćwiczenia ? może dojście piechotą do pracy/szkoły ? a jak za daleko, to kilka przystanków. no i polecam siłownię, motywacja fantastyczna

Wade <3

https://si0.twimg.com/profile_images...fdc260aea.jpeg

Edytowane przez trucizna007
Czas edycji: 2009-12-02 o 21:54 Powód: dopiska
trucizna007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 22:01   #222
Sunsett
Zakorzenienie

Hej dziewczyny , wprawdzie 1 grudnia był wczoraj , ale może nie jest jeszcze za późno, aby do Was dołączyć.. ?

Jestem już na innych wątkach ,ale niestety ostatnio wszystkie ucichły... Mam nadzieję , że zostanę przyjęta i że ten wątek nie padnie po kilku tygodniach
Tak jak widać w podpisie - chcę schudnąć mniej więcej 5 kg (mam 164 cm wzrostu) , ale waga nie jest dla mnie najważniejsza - poprostu chcę pozbyć się zbędnego tłuszczyku z brzucha , ud i boczków , wyglądać zdrowo, szczupło i zgrabnie Moim ogromnym marzeniem jest zrzucić przynajmniej 2 kg do świąt/sylwestra . Cel zamierzam osiągnąć nie za pomocą jakiejś konkretnej diety, a poprostu zdrowo się odżywiając i wprowadzając do codziennych zajęć RUCH - bo ostatnio różnie z tym bywa
Stary 2009-12-02, 22:03   #223
trucizna007
Zakorzenienie

hej, widzę boskie aniołki na avatarze
mamy tyle samo wzrostu... a co do śmierci wątku - oj nie bój się, już ja do tego nie dopuszczę !!!! a aktualnie jest jak w ulu. ze 2/3 strony na dzień

Wade <3

Stary 2009-12-02, 22:09   #224
caaalajaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunsett Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny , wprawdzie 1 grudnia był wczoraj , ale może nie jest jeszcze za późno, aby do Was dołączyć.. ?

Jestem już na innych wątkach ,ale niestety ostatnio wszystkie ucichły... Mam nadzieję , że zostanę przyjęta i że ten wątek nie padnie po kilku tygodniach
Tak jak widać w podpisie - chcę schudnąć mniej więcej 5 kg (mam 164 cm wzrostu) , ale waga nie jest dla mnie najważniejsza - poprostu chcę pozbyć się zbędnego tłuszczyku z brzucha , ud i boczków , wyglądać zdrowo, szczupło i zgrabnie Moim ogromnym marzeniem jest zrzucić przynajmniej 2 kg do świąt/sylwestra . Cel zamierzam osiągnąć nie za pomocą jakiejś konkretnej diety, a poprostu zdrowo się odżywiając i wprowadzając do codziennych zajęć RUCH - bo ostatnio różnie z tym bywa
nigdy nie jest za późno ) a wątek mam nadzieję że nie ucichnie

jak tam dietowiczki moje?

http://guseve.blogspot.com/

odchudzam się...

11.08.09 - mój Giee <3

caaalajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 22:10   #225
trucizna007
Zakorzenienie

co do mnie - post wyżej... :-P

Wade <3

Stary 2009-12-02, 22:18   #226
Sunsett
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trucizna007 Pokaż wiadomość
hej, widzę boskie aniołki na avatarze
mamy tyle samo wzrostu... a co do śmierci wątku - oj nie bój się, już ja do tego nie dopuszczę !!!! a aktualnie jest jak w ulu. ze 2/3 strony na dzień
Taak.. Taka figura to moje marzenie (które najpóźniej do wiosny zamierzam zrealizować ) i stąd wziął się ten avatar - żeby codziennie zerkając na wizaż przypominać sobie, do czego dążę

Przeważnie na początku wątków dużo się dzieje , a później po kolei wykruszają się kolejne i kolejne osoby.... ale skoro mówisz, że nie dopuścisz , aby ten wątek ucichł , to trzymam Cię za słowo
Cytat:
Napisane przez caaalajaa Pokaż wiadomość
nigdy nie jest za późno ) a wątek mam nadzieję że nie ucichnie

jak tam dietowiczki moje?
W takim razie dziękuję za przyjęcie
U mnie dzień minął średnio - zabrakło ćwiczeń , bo dostałam @ i czułam się tragicznie . Z jedzeniem też przeciętnie , ale nie zjadłam nic słodkiego i z tego się najbardziej cieszę. Ale jutro postaram się ,aby wszystko wyszło idealnie Muszę zgubić te 2 kg do świąt !!

Trochę obawiam się weekendu ,bo mama ma urodziny i organizuje małe przyjęcie . Jak zobaczyłam dzisiaj przepisy na ciasta , które zamierza upiec, to ręce mi opadły

Edytowane przez Sunsett
Czas edycji: 2009-12-02 o 22:19
Sunsett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 22:20   #227
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Witam
ja wlasnie wrocilam z randki generalnie u mnie z dieta wszystko ok
ltoras pisala o przekaskach....juz wyzej inna napisala ze nie jest to dobre wyjscie ale jesli juz to moze warzywa? a do regularnego jedzenia idzie sie przyzwyczaic
czytalam tez u ktorejs o kolacji(sory ale jeszcze nie pamietam wszystkich) moim zdaniem na kolacje najlepiej bialko, ale raz na jakis czas weglowodany nie powinny zaszkodzic
jutro trzymac sie dzielnie

xxolushiaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 22:22   #228
trucizna007
Zakorzenienie

mój avatar też się mniej więcej z tego wziął... choć jest trochę.. (hm) dwuznaczny. ale na powiększeniu extra figura

kolejna do pary z @ ! ja - dzięki Bogu - dzisiaj mam 3 dzień.
sunsett, a ćwiczysz coś ?

[edit]
randka, powiadasz... mnie to czeka po dietowaniu

co ty mówisz, przekąski złe wyjście ? właśnie bardzo dobre. lepiej jeść często, a mało, niż rzadko, a dużo. a jeśli je się co mniej więcej 3h, lepiej działa metabolizm. zresztą sama potwierdzam na moim przypadku.

ty też się trzymaj !

Wade <3

Edytowane przez trucizna007
Czas edycji: 2009-12-02 o 22:26 Powód: dopisanie
Stary 2009-12-02, 22:28   #229
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:

co ty mówisz, przekąski złe wyjście ? właśnie bardzo dobre. lepiej jeść często, a mało, niż rzadko, a dużo. a jeśli je się co mniej więcej 3h, lepiej działa metabolizm. zresztą sama potwierdzam na moim przypadku.

ty też się trzymaj !
ale ja mowie o tych pomiedzymy przekaskami czyli najlepiej jesc 5posilkow i mowie o tych jeszcze miedzy nimi a nie ze 3 posilki i przekaski bo ja osobiscie 3 posilkow sobie nie wyobrazam

po co czekac z randka na dietowanie da sie to razem pogodzic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 22:30   #230
trucizna007
Zakorzenienie

aaa to wtedy rację przyznaję i przepraszam

hmm, no ale u mnie to same flirty jestem w tym mistrzynią, ha ! tylko jeszcze trzeba by kogoś upolować..

Wade <3

Stary 2009-12-02, 22:32   #231
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:
aaa to wtedy rację przyznaję i przepraszam

hmm, no ale u mnie to same flirty jestem w tym mistrzynią, ha ! tylko jeszcze trzeba by kogoś upolować..
tez uwielbiam
hehe i dlatego nie zwiazalam sie jeszcze z nikim zawzse takie luzne stosunki ale odpowiadalo mi takie zycie aczkolwiek teraz juz upolowalam jednego i zobaczymy co z tego bedzie

Stary 2009-12-02, 22:35   #232
trucizna007
Zakorzenienie

no to teraz tak, by zwierzyna () nie uciekła.
coś się wykombinuje... choć z drugiej strony nie wiem, jakbym później wytrzymała bez flirtowania z innymi... chyba bym umarła !
a flirt wolnej to nie zdrada

Wade <3

Stary 2009-12-02, 22:48   #233
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:
no to teraz tak, by zwierzyna () nie uciekła.
coś się wykombinuje... choć z drugiej strony nie wiem, jakbym później wytrzymała bez flirtowania z innymi... chyba bym umarła !
a flirt wolnej to nie zdrada
i to jest minus zwiazkow nie wiem jak niektorzy wytrzymuja latami aczkolwiek... czasami trzeba robic to tak zeby druga osoba nie widziala ale byc wierna jesli juz sie pisze na zwiazek z tym ze dla malej odskoczni od czasu do czasu

ja spadam spac trzymac sie dzielnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 06:22   #234
eMisss
Zadomowienie

aj ja to już downo tak porządnie nie flirtowalam z innymi facetami. jestem ze swoim chłopcem ponad 2 latka .
Stary 2009-12-03, 09:14   #235
caaalajaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxolushiaxx Pokaż wiadomość
Witam
ja wlasnie wrocilam z randki generalnie u mnie z dieta wszystko ok
ltoras pisala o przekaskach....juz wyzej inna napisala ze nie jest to dobre wyjscie ale jesli juz to moze warzywa? a do regularnego jedzenia idzie sie przyzwyczaic
czytalam tez u ktorejs o kolacji(sory ale jeszcze nie pamietam wszystkich) moim zdaniem na kolacje najlepiej bialko, ale raz na jakis czas weglowodany nie powinny zaszkodzic
jutro trzymac sie dzielnie
uuuulalaaaa i jak było? jak?
Cytat:
Napisane przez eMisss Pokaż wiadomość
aj ja to już downo tak porządnie nie flirtowalam z innymi facetami. jestem ze swoim chłopcem ponad 2 latka .
długo ) zazdroszcze

ja tam z moim dopiero 4 miesiące.. ale mam nadzieje że będzie jak najdłużej.. też zawsze lubiałam flirtować.. ale jakoś mi to minęło.. ) heh i mi tego nie brakuje..;d

dobra lece zrobie sobie śniadankoo *
dopiero wstałam o ja ;O

odchudzam się...

11.08.09 - mój Giee <3

Stary 2009-12-03, 09:49   #236
Sunsett
Zakorzenienie

Cytat:
mój avatar też się mniej więcej z tego wziął... choć jest trochę.. (hm) dwuznaczny. ale na powiększeniu extra figura

kolejna do pary z @ ! ja - dzięki Bogu - dzisiaj mam 3 dzień.
sunsett, a ćwiczysz coś ?
Na razie tylko hula hop , ale zdaję sobie sprawę z tego , że to stanowczo za mało... Nie dawno chodziłam 3x w tygodniu na basen ,ale przez ok. tydzień miałam samochód w warsztacie i jakoś tak wypadłam z rytmu I jestem na etapie powrotu do tego nawyku ,tylko jakoś ciężko mi się zmobilizować... Postaram się pojechać jutro I od przyszłego tygodnia już normalnie , czyli poniedziałek , środa i piątek .
Baaardzo chciałabym się zapisać na siłownię ,ale żadna koleżanka nie chce ruszyć tyłka ,a samotne wyjścia nie wchodzą w grę bo pełno tam facetów i chyba spłonęłabym ze wstydu

W ogóle to dzień dobry Ja już jestem po śniadaniu (grahamka z wędliną ) i zaraz uciekam połazić po mieście Miłego dnia
Stary 2009-12-03, 09:55   #237
karolinkaa77
Raczkowanie

To ja się dołącze chociaz zaczelam odchudzanie wczesniej ale to blo bardzo delkatne a od 1.12 narzuciłam sobie ostry rezim i licze ze wytrzymam Powodzenia dzieczyny

She wants to change her world !

karolinkaa77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 11:26   #238
agusia814
Zadomowienie

karolinkaa77 Witamy
trucizna Ja też mam właśnie 3 dzień @ ;/
A wczoraj jednak byłam u ortodontki i efekt zobaczcie poniżej:

Non seulement belle, mais encore sage!

zapuszczam i dbam o włosy
odchudzam się
uczę się cienko obierać ziemniaki
agusia814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 11:28   #239
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Czesc dziewczynki
Ja wlasnie zjadlam sniadanko.
Ale jestem zadowolona, brzuszek zrobil mi sie taki plaski...! A waga pokazuje 50kg
Tylko ze dzisiaj dostalam @
Wczoraj mialam straszna pokuse bo upieklam mezowi zeberka z cebulka ale bylam silna, nawet nie sprobowalam

Milego dnia

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Agusia814 - wow, ale usmiech!
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 11:38   #240
caaalajaa
Zadomowienie

Aguś ślicznotko Ty **mm jakie ząbki masz piękne )

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lija28 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
Ja wlasnie zjadlam sniadanko.
Ale jestem zadowolona, brzuszek zrobil mi sie taki plaski...! A waga pokazuje 50kg
Tylko ze dzisiaj dostalam @
Wczoraj mialam straszna pokuse bo upieklam mezowi zeberka z cebulka ale bylam silna, nawet nie sprobowalam

Milego dnia
gratuluje

odchudzam się...

11.08.09 - mój Giee <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości