![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
Dot.: [ART] Sponsoring i prostytucja
O kurczę ktoś kiedyś wrzucił tu mój artykuł z bloga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
BAN stały
|
Temat, że można napisać pracę habilitacyjną na 400 stron, więc odniosę się tylko do pewnego mitu. Kobiety lansują tezę (na temat przyczyn jej lansowania też można taką spłodzić), że z usług prostytutek korzystają wyłącznie mężczyźni, którzy nie mogą sobie znaleźć kobiety, zakompleksieni, brzydcy. Zapewniam, że jest to jakiś mało istotny w skali margines. Większość klientów, to są mężczyźni przystojni, zamożni, którzy na pstryknięcie mają kobiet ile chcą. Zapewniam
![]() PS Jeśli jest tu wykładowca, który zastanawia się czasem, jak rozpoznać studentkę, która się tym para, to sposób jest prosty: to ta, która ma w ruchach i oczach autentyczne, nie udawane poczucie własnej wartości, dumę, choć na pierwszy rzut oka nie ma do tego żadnego powodu ![]() Edytowane przez Wilk_ Czas edycji: 2015-09-12 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#215 |
BAN stały
|
Gdybym był młodszy też bym się zakrztusił, ale że mam już trochę lat i nie jeden raz, gdy siedzieliśmy z kolegami w knajpce a młode dziewczyny podchodziły do nas po ogień zostawiając rówieśników, bo znają już wszystkie ich dowcipy, wiedzą na co ich stać, a mężczyźni w średnim wieku są tajemnicą, nie wiadomo, gdzie je zabiorą, co dzięki nim poznają i zwiedzą - lecz my tylko spoglądaliśmy po sobie z uśmiechem i nikomu nie chciało się w to bawić, więc padało hasło: "To co - agencja? Która?", albo: "Dobra, to który ma jakiś ciekawy telefon?" - nie krztuszą mnie takie rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jak ten przaśny mit, że faceci są jak wino. Niby w którym miejscu. ![]() Nie wątpię, że podchodzą do Was w knajpie typowe łasice lecące na kasę,czujące pismo nosem i chcące dzięki temu coś ugrać. Zapewniam Cię, że nigdy nie skreśliłam (ani moje koleżanki ewidentnie nie szukające w mężczyźnie bankomatu) faceta, tylko dlatego, że cóż mi może taki szczyl zaproponować oraz znam jego wszystkie dowcipy a cóż to za niespodzianka, dokąd to mnie zabierze podtatusiały koleś. ![]() Tajemnica, taaa, przeżarty cynizmem koleś, któremu sie wydaje (jw) że co to nie on, czego to już nie doświadczył, czego to on już nie wie o życiu, jakie to nie jestem mądre i ustawione panisko. ![]() ![]() Może mi zaproponować dobry wygląd i perspektywę jego posiadania dłużej niż starszy gość, fajny seks, dobrą zabawę, miłość, a jeśli jest za młody by być ustawiony, to może mi zaproponować ambicję i zaradność jako perspektywę umiejętności zadbania o rodzinę w przyszłości. Nie każda laska potrzebuje full kasy, są takie, dla których liczy się jak spędzają razem z facetem czas, to, co jest między nimi, a nie co sobie kupi za kasę faceta. Dziewczyny wychodzą za mąż głównie w wieku 20paru lat i najczęściej za dość zbliżonych wiekiem chłopaków, nie znam ani jednej pary, w której mąż byłby starszy od żony więcej niż parę lat, gdy takie są to jest ich mniejszość. Jak widać, dowcipy młodych leszczy jednak dają radę. Także proponuję oceniać laski nie tylko przez pryzmat (obustronnych) tanich wyrywów w knajpach. W zyciu bym zresztą nie wpadła, aby w knajpie szukać faceta na dłużej. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-09-13 o 11:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
BAN stały
|
Oceny, sądy moralne, (już o tej psychologii w wersji popularnej, która obok uniwersyteckiej nie leżała nie wspomnę) zostawiam owładniętym resentymentami; tym, którzy odczuwają potrzebę ich posiadania i artykułowania (czytaj: zapluwania się, gdy rzeczywistość nie staje na wysokości ich roszczeń). Ja próbuję rzetelnie i uczciwie dzielić się wiedzą opartą na obserwacjach, doświadczeniu - empiryczną- po to tu jestem, To po pierwsze. Po drugie: jeśli nie każdy, to prawie każdy mój tekst jest ukierunkowany: próbuję wyłowić Kobietę, która dostrzeże wpływy - a jak jeszcze mi je wytknie, skrytykuje, to już będę wniebowzięty. Nie są dla ciebie, nie dla tego typu mentalności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie, nie można stwierdzić, ze większość klientów prostytutek to panowie eleganccy, ładni i zadbani, którzy mogą mieć kobietę bez większego wysiłku. Proponuję się dokształcić w temacie, zamiast głosić pseudo oświecenie, bo ma się ono nijak do rzeczywistości.
![]() |
![]() |
#219 |
BAN stały
|
Nie zrozumiałeś. Gdyby było jak mówisz, filmy o których nie wypada na mówić na głos, byłyby pełne takich fajoskich kolesi, tak jak są ale ładnie wyglądających dziewczyn z ładnymi ciałami.
Wniosek z Twojej wypowiedzi płynął bardzo prosty. Zostań prostytutką a będziesz mieć seks ze świetnymi kolesiami, a nie z grubymi panami zenkami spod 5. Nikogo nie urażając. Wiekszość kobiet powie, że dziękuje, postoi, do protytutek chodzą dokładnie tacy goście, których zna się z życia codziennego, jeśli nie są to sypiące kasą adonisy, to właśnie tacy będą bywalcami domu uciech, gdy będą. Naprawdę błędem jest zakładanie, że każdy nieźle zarabiający facet dba o siebie i nieźle wygląda i stanowi obiekt westchnień niejednej kobiety. Może Twoi koledzy oraz Ty to fajne zamożne ciacha w średnim wieku, ale to naprawdę nie stanowi żadnej grupy reprezentatywnej. Szczególnie, że nie jesteś prostytutką, luksusową także nie, i zakładam, że nie siedzisz codziennie w innym lunaparze po xy godzin aby prowadzić swoje statystyki. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- otóż to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
BAN stały
|
Uprawniony wniosek sformułowany na podstawie mojej wypowiedzi to taki, że jeśli nie zmyślam, to istnieje pewne zjawisko. Inne są nieuprawnione.
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Powiem tym, którzy lubią się uczyć, bo mało kto się na tym zna, że sensowny zarzut, który można postawić mojej wypowiedzi to taki, że indukcja jest racjonalna ale zawodna, zwłaszcza ta przez proste wyliczenie. Zatem jeśli byłem świadkiem iluś wydarzeń - powiedzmy dwudziestu, albo dziesięciu, albo stu - i mam czterech albo czterdziestu kolegów, którzy korzystają z usług prostytutek w sytuacji, gdy korzysta na oko milion, to formułuję wnioski ogólne na podstawie zbyt małego wycinka. Nie byłby to zarzut powalający, bo jeśli się widziało czterdzieści wróbli i wnioskuje się z tego, że wszystkie wróble są tego a tego koloru, to jest to wnioskowanie bardzo uprawnione (jeśli się widziało czterysta ryb i żadna nie latała i wnioskuje się, że żadna ryba nie lata, to jest to też uprawnione, ale w tym wypadku błędne) - to tak z pozycji fachowca w tej akurat dziedzinie, zawodowca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Wnioskowanie przez analogię tutaj raczej się nie sprawdzi. Pomijam już tę kwestię. Mierny z ciebie spec, skoro rozpowszechniasz brednie ![]()
![]() |
![]() |
#222 |
BAN stały
|
To nie jest wnioskowanie przez analogię. Analogia była przykładem wnioskowania indukcyjnego, żeby było już tak łopatologicznie, żeby po prostu nie dało się nie zrozumieć. Przypuszczam, że każda z Pań zrozumiała i o to chodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#224 |
BAN stały
|
Z litości przemilczę, pozdrawiam
![]() Edytowane przez Wilk_ Czas edycji: 2015-09-13 o 15:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Kryzys wieku średniego z jednej strony jest śmieszny, ale w gruncie rzeczy to smutne zjawisko. I niczego nie trzeba tu wyjaśniać, to jest tekst ukierunkowany. Przeznaczony dla osób, którym nic tutaj nie trzeba już rozwijać, bo wewnątrz jest wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do prostytucji, to niekoniecznie jest to trudna sytuacja zyciowa. czasami tak jest latwiej, moze ciekawiej. bodajze w US byla policjantka z pewnym stazem, ktora rzucila prace dla prostytucji i ma sie swietnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
czasem myślę skąd się biorą wizażankowie, bo to bardzo specyficzny typ faceta, w realu rzadko spotykam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
wańka wstańka
|
spoko, zdążyłam przeczytać przed edycją
![]()
![]() |
#231 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
wańka wstańka
|
![]() |
#233 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() 1. Pańskie teksty są dla osób ze sporym przygotowaniem, którego nie powinno się wymagać poza panelem, a to zdaje się Pan uczył nas niemówienia do siebie samego ![]() 2. W związku z powyższym Pańskie teksty są brzemienne w grzech skrzywienia, które nazwę merytoryką za cenę utraty kontaktu ![]() 3. Jest Pan rozpaskudzony przez kobiety, zwłaszcza te, które pociągają s.....ny, z czego wynika Pańska arogancja widoczna od zawsze i na pierwszym poziomie odczytywalności, zatem lekceważy Pan w/w , czego za dziesięć lat będzie Pan żałował i wówczas przypomni sobie własne słowa o unikaniu pomieszania rang ![]() Edit: "Kiedyś twa duma się nagnie, trzeszczeć pocznie i krzyczeć będziesz wtedy 'jestem sam!" Katował nas Pan tym pozaprogramowo, bo autor niezwiązany z bliskim mi zawodowo kierunkiem rozwojowym, więc nie ukrywam, że cytuję to z satysfakcją ![]() Edytowane przez anitarafalska Czas edycji: 2015-09-14 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A postawa Twoich kolegów mnie nie dziwi: z małolatą to nigdy nie wiadomo, może zrezygnować i z seksu nici. Prostytutka spełni zachcianki jaśnie pana za stówkę, nie ma specjalnych preferencji, zachcianek, nie trzeba jej zaspokajać ani robić wrażenia. Jedno jest pewne: nikt normalny- przynajmniej wedle moich kryteriów- do domów publicznych nie chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Prostytucja - wasze zdanie
jak wyżej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
Dot.: Prostytucja - wasze zdanie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Chcesz zacząć i pytasz o opinię?
![]() |
#239 |
Konto usunięte
|
Chyba było. Sprawdź w wyszukiwarce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
To ja może coś dodam od siebie.
Nie popieram tego, że idzie się w ten zawód "z musu" bo sytuacja życiowa do tego skłoniła bo wtedy bardzo łatwo wpaść w nałogi narkotyków alkoholizmu czy innego bagna. Uważam, że państwo powinno bardziej zwalczać przypadki handlu ludźmi choć znam temat i już nie ma w Polsce tak źle jak kiedyś - teraz panna może zarabiać w 100% na swoje bez alfa. Z drugiej strony opodatkowanie prostytucji jest bezsensowne i niekorzystne dla dziewczyn zwłaszcza przy obecnych kosztach prowadzenia DG. Z kolei jeśli dziewczyna uwielbia seks z różnymi facetami, wie czego chce i wybiera ten zawód bo chcę go uprawiać (tym bardziej jeśli chce zainwestować pieniądze w prestiżowe studia) to uważam że to jej droga i nie powinno się do tego wtrącać swoich 4 liter. Nie krzywdzi tym innych i realizuje swój pomysł na siebie. [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;57037296]Chyba było. Sprawdź w wyszukiwarce.[/QUOTE] Nie było. Siedzę w temacie od bardzo dawna. Ale zaskakuje mnie, że stosunek do tego zawodu staje się coraz bardziej pozytywny a przynajmniej obojętny niż piętnujący i negatywny Edytowane przez Hellfire Czas edycji: 2016-03-08 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.