![]() |
#211 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
Mi ostatnio te¿ wiêcej wypada, a ju¿ poprawê lekk± widzia³am, i nawet bardzo siê cieszy³am z tego¿ faktu. Teraz w³osy mi siê mocniej przet³uszczaj±, skóra mnie swêdzi no i w efekcie wiêcej kude³ków wychodzi. Tak siê co to spowodowa³o ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
palenie papierosów tez wp³ywa negatywnie na w³osy
rano od tak postanowilam sobie ze ograniczam palenie a pó¼niej je rzucam.... ciekawe czy mi sie uda??????
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ktora¶ z wiza¿anek rzucala palenie z powodu k³opotów z w³osami i nie tylko?
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Cytat:
![]() ![]() ja te¿ (miêdzy innymi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
U mnie niestety kiepsko w³osy leca i leca... nie moge sobie od¿a³owaæ tego farbowania w³osów, w ¶wiêta lecia³o mi po 10 w³osów dziennie a teraz po farbowaniu szkoda mówiæ... a z drugiej strony kolorek sliczny, mocca taki ciemny br±zik cudo, czuje sie w tym kolorze swietnie, ale dochodze do wniosku ze ja po prostu wlosow nie moge farbowac zadna farba, nawet najdelikatniejsza, nawet szamponetka, bo efekt jest ten sam; wypadaj±ce gar¶ciami w³osy buuuuu
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
bejjka nie rezygnuj jeszcze z tej wodeczki, moze jeszcze zrob ja kilka razy, dodaj do tego tez ten szapmon co ja uzywam, seboradin i raz albo dwa razy w tyg naloz jajko z olejkiem rycynowym, ja tak to stosuje. Kurcze tak bym chciala zebyscie tez mialy juz ten problem z glowy tak jak ja. No ale jak to nie pomoze to moze warto znow wybrac sie do dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, nie rezygnuje.....napisa³am, ¿e jeszcze poci±gnê kuracjê ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 70
|
Ehh czy to prawda ze przy zwiekszonej ilosci ³oju, im w³osy sa bardziej przt³uszczone tym wiecej ich leci?? W³osy myje zazwyczaj co 4 dni, ale wiecie jak to jest jak jest sie chorym i lezy sie tydzien w ³ó¿ku np, nigdzie sie nie wychodzi, no i przeciagnelam ze 7 dni nie mylam bo i tak musialam sie wygrzewac w lozku
![]() ![]() Edytowane przez olka8888 Czas edycji: 2010-01-13 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Cytat:
czasami wraca np na tle nerwowym, zmien tez diete na lzejsza, zero ostrych potraw i s³odyczy!!!! idz do dermatologa!
![]() |
#221 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 70
|
Czy to prawda, ze przy zwiekszonej ilosci ³oju, im w³osy s± bardziej przet³uszczone to wypadaja w zwiekszonej ilosci ??
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
tak calew jajko wbic do szklanki i dodac ma³a pe³na ³yzke olejku rycynowego i nalozyc na cale wlosy i pod czepek , ja trzymam prawie godzine to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | ||
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 912
|
Hej, ale mnie dlugo nie bylo
![]() ![]() U mnie czasem lepiej, czasem gorzej. Aktualnie gorzej wiec sie melduje ... Chcialabym wiedziec czy ktoras z Was stosuje/stosowala Biotebal? Kupilam sobie ostatnio, ale wlasciwie nie czytalam zadnych opinii. A zuzylam dopiero 5 tabletek ... Cytat:
Zazwyczaj po dobraniu odpowiedniej kuracji wlosy szybko odrastaja! Cytat:
![]() Nie rzucilam jednak specjalnie ze wzgledu na wlosy, a na inne problemy zdrowotne, ale licze po cichu ze i wlosy na tym skorzystaja! ![]() Edytowane przez Cosmaaaaaaa Czas edycji: 2010-01-13 o 11:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 203
|
Cytat:
![]() a je¶li chodzi o sk³adniki tej maseczki to mo¿na daæ dowolne proporcje, nie ma jakiego¶ jednego, g³ównego przepisu - ka¿dy miesza sk³adniki wed³ug uznania ![]()
najlepsze wakacje w moim ¿yciu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin± ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
zamówi³am sobie na allegro gelacet, ciekawi mnie czy komus ten lek pomog³. Bo¿e tak bym chcia³a ¿eby mi pomóg³.
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
eyee, zdrad¼ mi sekret swój, jakich ty szamponów u¿ywasz, oprócz emolium?
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale polecam najbardziej emolium
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
czy pogl±d, ¿e nowe cebulki w³osów mog± wypychaæ stare to totalna bujda na resorach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Ja nak³adam na suche w³osy przed myciem, a dlatego napisalam ze ma³a ³yzke stolow± poniewaz rozne proporcje robilam i jesli da sie za duzo olejku rycynowego to potem ciezko go zmyc z w³osow bo wiadomo ze on jest t³usty, co do jajka to ktos sobie moze wbic ile chce, ale po co, jedno wystarczy aby wmasowac we w³osy no chyba ze ktos ma bardzo dlugie w³osy to moze zrobic ta mieszanke razy dwa. Bejjka lekarz powiedzial ze jesli zastosuje t± wodke z cebul± to za pierwszym razem moze mi wyjsc sporo w³osow poniewaz wyczysci to skore g³owy i wyjd± te w³osy ktore mia³y wyjsc a reszta juz wypadac nie bedzie. Mi akurat wiecej nie wysz³o, tyle ile w trakcie wypadania zanim lek podzialal, a tak jak pisalam za drugim razem juz zauwazylam roznice a za trzecim juz prawie nie wyszly wcale. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Wypadaj±ce Wlosy - Chlopak
Witam, kiedys zalozylem jzu podobny temat ale bylo to 10 miechow temu i próbowalem go odkopac ale nikt nie odpisuje, postanowilem wiec zalozyc nowy. Chcialbym zapytac o pare rzeczy. Pierwsz± rzecz± s± wypadaj±ce w³osy - czasem gdy np sie ucze to po godzinie zauwaze z 3-4 wlosy na ló¿ku co mnie bardzo niepokoi. Co robiæ by mi nie wypadaly - Mama i pare znajomych mowi ze za czesto myje (codziennie) ale sadzilem ze szampon umacnia wlosy a nie je niszczy... Co w takim razie robic dla umocnienia moich wlosow?
Aha jesli chcecie fotki to moge je zrobic i szybciutko dodac |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 886
|
Dot.: Wypadaj±ce Wlosy - Chlopak
3 - 4 w³osy to jeszcze nie wypadanie
![]() Je¿eli chesz wzmocniæ w³osy przeszukaj na forum informacji np. o Radicalu (seria z Farmony na wzmocnienie i porost w³osów) ![]() Informacji na ten temat jest naprawdê sporo ![]()
#233 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Dziewczyny a moja mama strasznie sie zafascynowa³a dzieki kole¿ance Michalem Tombakiem
Micha³ Tombak - Profesor, biochemik. Ukoñczy³ studia na wydziale biologii i chemii w Moskwie, przez wiele lat by³ tam dyrektorem Naukowego centrum Zdrowia. Jest absolwentem Amerykañsko-Rosyjskiej Szko³y Hipnozy i Bioenergoterapii. Da³ siê poznaæ jako autor t³umaczonych i wydawanych tak¿e zagranic± ksi±¿ek o charakterze poradników, które nie schodz± z list bestsellerów. Jako zwolennik naturalnych metod leczenia propaguje przede wszystkim zdrowe od¿ywianie siê. Zdrowo, znaczy te¿ wed³ug niego - skromnie. Zasady g³odówek zalecanych przez profesora Tombaka opieraj± siê na do¶wiadczeniach medycyn wschodnich - czêsto o wielowiekowej tradycji. Warto podkre¶liæ, ¿e aby skomponowaæ zalecane przez niego menu, nie trzeba odwiedzaæ sklepów z egzotyczn± ¿ywno¶ci± - s± to potrawy z³o¿one z naturalnych, ³atwo dostêpnych sk³adników. Có¿ jeszcze radzi autor „Drogi do zdrowia”? Twierdzi przede wszystkim, i¿ wszelkie nasze problemy zdrowotne wynikaj± z: -zaniedbania krêgos³upa, -nieprawid³owego oddychania, -braku wewnêtrznej higieny cia³a, -nieprawid³owego od¿ywiania, -braku umiejêtno¶ci szczê¶liwego ¿ycia. Wczoraj czytalam w jego ksiazce na temat ³ysiny wklejam caly rozdzial Mechanizm ³ysienia Skóra g³owy ma najbardziej rozga³êzion± sieæ naczyñ krwio no¶nych. Oznacza to, ¿e w porównaniu z innymi czê¶ciami cia³a wymaga ona wiêkszego dop³ywu krwi. Przy nasadzie ka¿dego w³osa znajduje siê swoista wypuk³o¶æ tkanki w kszta³cie pêcherzyka, odpowiedzialna za jego odrastanie "¯ycie" w³osa zale¿y od kondycji tego "pêcherzyka", ta za¶ uzale¿niona jest od przep³ywu krwi. Je¿eli z jakiego¶ powodu cyrkulacji krwi jest upo¶ledzona, wówczas w³osy nie mog± odrosn±æ. Czubet g³owy, tzw. ciemiê jest najs³abiej ukrwionym miejscem. Oto dla czego u wiêkszo¶ci mê¿czyzn w³osy wypadaj± najpierw na czubki g³owy, co dobitnie ¶wiadczy o tym, ¿e przyczyn± utraty w³osów jest niew³a¶ciwy obieg krwi w skórze g³owy. Mê¿czy¼ni przewa¿nie ³ysiej± z wiekiem, gdy¿ cyrkulacji krwi w skórze g³owy w wieku lat czterdziestu nie jest ju¿ tak dobra jak u dwudziestolatka. Innymi s³owy, w wyniku starzenia siê organizmu, naczynia krwiono¶ne trac± zdolno¶æ od¿ywiania skóry g³owy. Prawie wszyscy ludzie, którzy zaczêli traciæ w³osy, robi± teraz sam b³±d: unikaj± dotykania g³owy w obawie, ¿e ka¿de takie do tkniêcie spowoduje jeszcze wiêksze ubytki. I dlatego rozczesuj;w³osy ostro¿nie, tak, aby grzebieñ nie dotyka³ skóry, nie ci±gn± i nie wyrywa³ w³osów. A czy¿ rozcieranie i masa¿ nie s± najlepszy mi sposobami na zwiêkszenie ukrwienia ka¿dej czê¶ci cia³a? Aby przywróciæ w³a¶ciwe kr±¿enie krwi powinni¶my rozcieraæ skórê g³owy, szczególnie w tych miejscach, gdzie w³osy rzedn±. Kobiety ³ysiej± rzadziej ni¿ mê¿czy¼ni, gdy¿ maj± nawyk po sto razy dziennie poprawiaæ fryzurê. Wci±¿ ci±gn±, rozczesuj±, masuj± swoje w³osy, by wygl±da³y one jak najlepiej. Wszystkie te czynno¶ci pobudzaj± skórê g³owy, a to tworzy dobre warunki do w³a¶ciwej cyrkulacji krwi. Oprócz tego kobiety, dziêki obecno¶ci w ich organizmie estrogenów, o 60% rzadziej ni¿ mê¿czy¼ni s± nara¿one na uszkodzenia uk³adu kr±¿enia. Dzisiaj zosta³o ju¿ udowodnione,¿e nie ma takich szamponów, kremów czy emulsji, których u¿ycie gwarantowa³oby, ¿e ich sk³adniki zostan± wch³oniête przez cebul- ki. Rola skóry polega przecie¿ na tym, ¿e stanowi ona barierê ochron- n±, utrudniaj±c± przenikanie do organizmu obcych substancji ze ¶rodowiska zewnêtrznego. Górne warstwy skóry wch³aniaj± trochê t³uszczu - i to wszystko. Chocia¿ trzon w³osa jest porowaty i mo¿e wch³aniaæ roztwory chemiczne, takie jak farby do w³osów, ¶rodki rozja¶niaj±ce itp., nie znaczy to jednak, ¿e po trzonie jakie¶ substancje mog± dotrzeæ do cebulek i stymulowaæ porost nowych w³osów. Od¿ywianie cebulek z zewn±trz jest niemo¿liwe. Na dzieñ dzisiejszy nie znaleziono dowodów na to, ¿e jakie¶ witaminy lub inne substancje mog± o¿ywiæ cebulki i daæ pocz±tek wzrostowi nowych w³osów. Zachowujemy w³osy z boków g³owy i na potylicy dlatego, ¿e dop³yw krwi do tych czê¶ci jest ³atwiejszy. Oprócz tego, w tych miejscach cieñsza jest warstwa miê¶ni i t³uszczu, pe³ni±ca rolê "poduszki" dla naczyñ krwiono¶nych i powoduj±ca ich zwê¿enie. Na skroniach, czole i ciemieniu warstwa t³uszczu jest bardzo cienka i nie ma tam tkanki miê¶niowej. Im bardziej naprê¿ona jest skóra g³owy, np. w rezultacie napiêcia lub stresu, tym bardziej zwê¿aj± siê naczynia krwiono¶ne i tym mniej krwi dochodzi do cebulek. W³a¶nie zwê¿enie naczyñ w³oskowatych w skórze g³owy, spowodowane nadmiernymi stresami i napiêciami dzisiejszego ¿ycia prowadzi do ca³kowitego wy³ysienia mê¿czyzn. Tak wiêc, g³ówn± przy- czyn± ³ysienia jest z³a cyrkulacja krwi w skórze g³owy. Wniej znajduje siê najbardziej skomplikowana w ca³ym organizmie sieæ naczyñ w³oskowatych, wymagaj±cych du¿ych ilo¶ci krwi. Przy tym dop³yw krwi do skroni, czo³a i ciemienia jest najgorszy.Zmiejszony dop³yw krwi doprowadza do os³abienia cebulek, co powoduje ich niezdolno¶æ do wytwarzania nowych w³osów. Ogromne znaczenie dla wzrostu i wypadania w³osów ma nie tylko dobre ukrwienie, ale tak¿e jako¶æ od¿ywiaj±cej skórê krwi. Zauwa¿ono, ¿e osoby, które jedz± du¿o miêsa, trac± w³osy z ty³u g³owy,a ci, którzy lubi± s³odycze - zwykle z przodu. Obecno¶æ w³osów lub ich brak odzwierciedla stan ca³ego organizmu dlatego, ¿e tylko czysta i zdrowa krew mo¿e gwarantowaæ dobry wygl±d w³osów. Dlatego proszê: 1. Nie zanieczyszczaæ swojego organizmu przez nieprawid³owe od¿ywianie; 2. Chroniæ uk³ad krwiono¶ny przed nadmiarem cholesterolu; 3. W porê oczyszczaæ organizm, stosowaæ naprzemienne pryszni- ce, wiêcej przebywaæ na ¶wie¿ym powietrzu i nie zapominaæ o gimnastyce oddechowej. Wszystkie te zabiegi bêd± sprzyja³y uzdrowieniu uk³adu krwiono¶nego. My¶lê, ¿e nie ma sensu opisywaæ, Chcia³bym jedynie bardziej szczegó³owo omówiæ zabieg masa¿u skóry g³owy, a w³a¶ciwie specjal- nego jej rozcierania. W³a¶nie ten zabieg zapewni Pañstwu dziewiêæ- dziesiêcioprocentowe "zwyciêstwo nad ³ysin±". Masa¿ g³owy Najtrudniejszym ¿±daniem jest przekonanie ³ysiej±cego o konieczno¶ci masowania i czesania szczotk± czê¶ci g³owy z przerzedzonymi w³osami. A przecie¿ fakty potwierdzaj±, ¿e w ci±gu d³ugich lat pracy specjalistów (fryzjerów, dermatologów) ani razu nie odnotowano przypadku zwiêkszenia siê ³ysiny na skutek masa¿u.Do masa¿u g³owy najlepiej u¿ywaæ niedu¿ego rêcznika k±pielowego, miêkkiego i puszystego. Szczególn± uwagê nale¿y zwróciæ na te miejsca, gdzie w³osy jeszcze nie wypad³y. Celem masa¿u jest stopniowe przywrócenie w³a¶ciwego kr±¿enia w sieci naczyñ w³osowatych skóry g³owy, po to, aby zregenerowaæ cebulki. Proszê jednak nie oczekiwaæ natychmiastowych rezultatów. Proces ³ysienia trwa latami, przywrócenie w³osów zajmie nie mniej czasu, ale je¶li bêdziecie Pañstwo cierpliwi, Wasze w³osy mog± odrosn±æ. Od momentu rozpoczêcia masa¿y do pojawienia siê pierwszych nowych w³osów mijaj± 3-4 miesi±ce. W³osy wypadaj±ce przy nacieraniu to te, które wychodz± w sposób naturalny. Te, które nie s±jeszcze gotowe, by wypa¶æ, nie wypadn± nawet podczas najenergiczniejszego masa¿u. Po up³ywie trzech miesiêcy znów o¿ywione cebulki w³osowe zaczn± wypychaæ trzony w³osów na powierzchniê skóry. Na g³owie wyczuwalna bêdzie jakby szorstko¶æ, dos³ownie na czubku g³owy pojawi siê szczecina. Proces porostu w³osów odbywa siê w sposób bardziej zauwa¿alny, gdy w³osy s± sztywne i ciemne. W³osy cienkie i jasne bêd± odrastaæ równie szybko i w tej samej ilo¶ci, ale bêdzie to mniej widoczne. Przekonacie siê Pañstwo, ¿e od momentu rozpoczêcia masa¿y zatrzymali¶cie proces przerzedzania siê w³osów. Na miejscu ka¿dego utraconego w³osa bêd± wyrastaæ teraz dwa nowe, dopóki w³osy na ciemieniu nie stan± siê tak gêste, jak po bokach g³owy. Zwykle ca³kowite odro¶niêcie w³osów trwa tak d³ugo, jak i proces ich tracenia (od roku do piêciu lat), dlatego nie rezygnujcie Pañstwo z masowania g³owy nawet wówczas, gdy upewnicie siê,¿e w³osy ju¿ odros³y. Do¶æ trudno jest odpowiedzieæ na pytanie, czy mo¿na "odhodowaæ" w³osy na zupe³nie ju¿ ³ysej g³owie. Nie chcia³bym budziæ z³udnych nadziei, ale teoretycznie jest to mo¿liwe. Nie obiecujê, ¿e na go³ej g³owie odrosn± nowe w³osy, ale gwarantujê ka¿demu cz³owiekowi, ¿e mo¿e po³o¿yæ kres szybkiemu przerzedzaniu siê w³osów i zawróciæ ten proces, gdy«zacznie regularnie masowaæ g³owê. Kwestiê tego, jak d³ugo nale¿y masowaæ g³owê, ka¿dy powi- nien rozstrzygn±æ sam. Zwykle, gdy tylko skóra g³owy zaró¿owi siê lub gdy poczujecie Pañstwo lekkie uk³ucia, mo¿ecie zakoñczyæ masa¿. Jedni bêd± potrzebowali na to 30 sekund, inni 2-3 minut.Najwa¿niejsze jest, aby przyzwyczaiæ siê masowaæ g³owê codziennie przez ca³e ¿ycie. Jest to konieczne równie¿ w przypadku osób,które na razie nie maj± problemów z w³osami, ale intuicyjnie czuj±,¿e problemy takie mog± siê pojawiæ, bior±c pod uwagê sk³onno¶ci genetyczne, stresy, nieprawid³owe od¿ywianie. Uwierzcie Pañstwo: masa¿ g³owy to gwarancja, ¿e zawsze bêdziecie mieæ gêste i puszyste w³osy. Jeszcze kilka uwag na temat pielêgnacji s³abych w³osów.Boicie siê myæ g³owê codziennie? Nies³usznie. Czy mycie twarzy doprowadza do wypadania np. rzês, brwi lub w±sów? Codzienne mycie g³owy jest konieczne, aby usun±æ warstwê t³uszczu i przyklejony do w³osów brud. Niektórzy specjali¶ci przestrzegaj ± przed zbyt czêstym myciem g³owy, które rzekomo wysusza w³osy i niszczy naturaln± warstwê t³uszczu. Codzienne mycie i masa¿ g³owy nie tylko oczyszcza w³osy, ale tak¿e reguluje pracê gruczo³ów t³uszczowych, co daje w³osom zdrowy wygl±d. Je¿eli bêdziecie Pañstwo codziennie myæ g³owê ¿ó³tkiem, a nastêpnie masowaæ przez 1-2 minuty, Wasze w³osy nie bêd± wymaga³y ¿adnej dodatkowej pielêgnacji. Co wiêcej, suche w³osy stan± siê bardziej miêkkie,a u osób, które maj± w³osy przet³uszczaj±ce siê, szybko unormuje siê funkcjonowanie gruczo³ów t³uszczowych. Nale¿y zauwa¿yæ, ¿e dla w³osów korzystne jest przyjmowanie ma³ych ilo¶ci alkoholu (50 ml dla mê¿czyzn i 25 ml dla kobiet na dobê), gdy¿ alkohol w ma³ych ilo¶ciach rozszerza naczynia krwiono¶ne skóry g³owy.Alkohol nale¿y przyjmowaæ przez miesi±c, potem zrobiæ miesi±c przerwy. Proszê nie zapominaæ o seksie, jest bardzo po¿yteczny, poniewa¿ wszystko, co wp³ywa relaksuj±ce na uk³ad nerwowy prowadzi do lepszego ukrwienia cebulek. Na zakoñczenie podam jesz- cze kilka przepisów na przy¶pieszenie regeneracji cebulek. Przepis nr 71 Przygotowaæ roztwór z l litra ciep³ej wody i 2 sto³owych ³y¿ek soli, namoczyæ w nim rêcznik, lekko wykrêciæ i nacieraæ ³ysiej±ce miejsca na g³owie Przepis nr 72 100 g li¶ci pokrzywy (najlepiej majowej) zalaæ 500 ml wrz±tku, odstawiæ na 30 minut. Nastêpnie przecedziæ, w otrzymanym roztworze zamoczyæ rêcznik i nacieraæ nim g³owê Przepis nr 73 Raz na tydzieñ wcieraæ w skórê g³owy zwyk³± sól przez 10-12 minut, po czym nie myæ g³owy przez godzinê. Sp³ukaæ w³osy czyst± wod± i pomasowaæ Przepis nr 74 Zmieszaæ po jednej ³y¿eczce koniaku, oleju kukurydzianego i kefiru. Dobrze wymieszaæ i wetrzeæ we w³osy. Za³o¿yæ na g³owê worek foliowy, a na niego we³nian± czapkê lub chustkê. Trzymaæ 15-20 minut, po czym dok³adnie sp³ukaæ g³owê i pomasowaæ. Przepis nr 75 S³ój o pojemno¶ci l litra nape³niæ do po³owy utartymi na tarce czerwonymi burakami. Dope³niæ przegotowan± wod± w takiej samej objêto¶ci. Zakryæ s³oik przykrywk± i postawiæ w ciep³ym miejscu na 5 dni, ¿eby fermentowa³. Nastêpnie przecedziæ i wcieraæ w skórê g³owy codziennie, a¿ do wyczerpania. Po dwóch miesi±cach kuracjê powtórzyæ. Tak wiêc, ³ysi i ³ysiej±cy, teraz wiecie ju¿, co nale¿y robiæ,aby wygraæ z wypadaniem w³osów i dlatego zaczynajcie masa¿e ju¿ dzi¶, a wówczas, po 4 miesi±cach podchodz±c do lustra, i Wy,podobnie jak wielu moich pacjentów, podskoczycie z rado¶ci. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
No jakie¶ to odkrywcze wszystko bardzo nie jest, wersja z sola te¿ mi siê nie podoba. Natomiast nie jest napisane jak trzeba wykonywaæ ten masa¿, a to chyba istotne(albo jestem za bardzo zmêczona po pracy i ju¿ na oczy nie widzê).
Muszê zmieniæ dermatologa. Posz³am dzisiaj do niej, a ona wcze¶niej wysz³a. Ale siê wkurzy³am! A tak naprawdê wkurza mnie to, ¿e mi siê znowu pogarsza, a wizyta u niej i leki to maj±tek dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Wiza¿anki stosowa³y¶cie La roche kerium?? to psikadlo? mi to dermatolog przepisal ,ale nie kupilam bo za drogo -149 zl....
![]()
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
nie stosowa³am, na allegro masz taniej
#239 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 912
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() na opakowaniu jest napisane, ¿e przy przewlek³ym wypadaniu w³osów trzeba stosowac kerium przez rok ![]() a na allegro widzia³am nawet za 80z³ ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Dziewczyny, czy przy mocno wypadaj±cych w³osach, takich jak moje ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.