WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-01-12, 15:12   #211
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
ju¿ zdajê relacje
jestem dzi¶ w domu i zrobi³am sobie wcierkê z cebulowej wódeczki
podczas wcierania w³osow wypad³o mi mnóstwo....ale to jest niestety standard zauwa¿y³am, ¿e tylko podczas wcierania chronostimu wypada mi wlosów mniej
sporo wypad³o mi podczas mycia, jeszcze wiêcej podczas rozczesywania spokojnie przekroczy³am dzi¶ setkê ostatnio znowu wiêcej mi wypada
chyba wyparowa³ alkohol, bo dzi¶ skalp zupe³nie nie zareagowa³ na t± wcierkê a trzyma³am ok 20 min.
poci±gnê cebulow± kuracjê jeszcze z 3tyg jak nie bedzie efektów to po¿egnam siê*z ni± bez ¿alu
Dlatego ja wcierek nie lubiê strasznie, wrrrr, wy³azi przy nich du¿o w³osów. Jak nie zareagowa³a Ci skóra to chyba dobrze, nie podra¿ni³o. Rozumiem, ¿e trzymasz to zamkniête w jakim¶ s³oiku?No chyba, ¿e otwarte, to fakt mog³o wyparowaæ.
Mi ostatnio te¿ wiêcej wypada, a ju¿ poprawê lekk± widzia³am, i nawet bardzo siê cieszy³am z tego¿ faktu. Teraz w³osy mi siê mocniej przet³uszczaj±, skóra mnie swêdzi no i w efekcie wiêcej kude³ków wychodzi. Tak siê co to spowodowa³o
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:15   #212
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

palenie papierosów tez wp³ywa negatywnie na w³osy
rano od tak postanowilam sobie ze ograniczam palenie a pó¼niej je rzucam....
ciekawe czy mi sie uda??????
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:27   #213
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Poka¿ wiadomo¶æ
palenie papierosów tez wp³ywa negatywnie na w³osy
rano od tak postanowilam sobie ze ograniczam palenie a pó¼niej je rzucam....
ciekawe czy mi sie uda??????
Ja te¿ przez wzgl±d na w³osy przesta³am paliæ Ale ja od d³u¿szego czasu ju¿ tak mia³am, ¿e na imprezach zw³aszcza przy piwie mnie ci±gnê³o, a tak na co dzieñ to raczej nie. Wiêc siê zapar³am i siê uda³o W czasie sylwestra zgrzeszy³am, ale cicho, sza
Stary 2010-01-12, 15:33   #214
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mastiff Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ przez wzgl±d na w³osy przesta³am paliæ Ale ja od d³u¿szego czasu ju¿ tak mia³am, ¿e na imprezach zw³aszcza przy piwie mnie ci±gnê³o, a tak na co dzieñ to raczej nie. Wiêc siê zapar³am i siê uda³o W czasie sylwestra zgrzeszy³am, ale cicho, sza
oj ciekawa jestem czy mi sie uda... bede silna!

ktora¶ z wiza¿anek rzucala palenie z powodu k³opotów z w³osami i nie tylko?
pomó¿ mi.
Stary 2010-01-12, 18:33   #215
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

Cytat:
Rozumiem, ¿e trzymasz to zamkniête w jakim¶ s³oiku?No chyba, ¿e otwarte, to fakt mog³o wyparowaæ.
w szczelnie zamkniêtym s³oiku ale otwiera³am go z trzy razy

Cytat:
Ja te¿ przez wzgl±d na w³osy przesta³am paliæ
ja te¿ (miêdzy innymi) ze wzglêdu na wypadaj±ce w³osy rzuci³am my¶la³am, ¿e mo¿e ograniczy to wypadanie....trzy lata mine³y i jak wypada³y tak wypadaj±

Cytat:
ja
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:08   #216
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

U mnie niestety kiepsko w³osy leca i leca... nie moge sobie od¿a³owaæ tego farbowania w³osów, w ¶wiêta lecia³o mi po 10 w³osów dziennie a teraz po farbowaniu szkoda mówiæ... a z drugiej strony kolorek sliczny, mocca taki ciemny br±zik cudo, czuje sie w tym kolorze swietnie, ale dochodze do wniosku ze ja po prostu wlosow nie moge farbowac zadna farba, nawet najdelikatniejsza, nawet szamponetka, bo efekt jest ten sam; wypadaj±ce gar¶ciami w³osy buuuuu
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:05   #217
monic840628
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

bejjka nie rezygnuj jeszcze z tej wodeczki, moze jeszcze zrob ja kilka razy, dodaj do tego tez ten szapmon co ja uzywam, seboradin i raz albo dwa razy w tyg naloz jajko z olejkiem rycynowym, ja tak to stosuje. Kurcze tak bym chciala zebyscie tez mialy juz ten problem z glowy tak jak ja. No ale jak to nie pomoze to moze warto znow wybrac sie do dermatologa.
monic840628 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 08:21   #218
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monic840628 Poka¿ wiadomo¶æ
bejjka nie rezygnuj jeszcze z tej wodeczki, moze jeszcze zrob ja kilka razy, dodaj do tego tez ten szapmon co ja uzywam, seboradin i raz albo dwa razy w tyg naloz jajko z olejkiem rycynowym, ja tak to stosuje.
samo ¿ó³tko z rycyn±?
nie, nie rezygnuje.....napisa³am, ¿e jeszcze poci±gnê kuracjê dzi¶ przygotujê kolejn± porcjê

Cytat:
Kurcze tak bym chciala zebyscie tez mialy juz ten problem z glowy tak jak ja.
to by³oby zbyt piêkne, ¿eby mog³o byæ prawdziwe
Stary 2010-01-13, 09:30   #219
olka8888
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 70

Ehh czy to prawda ze przy zwiekszonej ilosci ³oju, im w³osy sa bardziej przt³uszczone tym wiecej ich leci?? W³osy myje zazwyczaj co 4 dni, ale wiecie jak to jest jak jest sie chorym i lezy sie tydzien w ³ó¿ku np, nigdzie sie nie wychodzi, no i przeciagnelam ze 7 dni nie mylam bo i tak musialam sie wygrzewac w lozku Wczoraj tak mnie troszke szwedziala g³ówka, i powiem szczerze ze jak zaczelam rêkoma wirowac po glowie to wypadlo mi ich znacznie wiecej niz zwykle( Zastanawiam sie czy ja tych wlosow nie mam slabych, bo najgorzej je wyciagam jak zaczynam robbic masaz glowy;/ to wypadaja mi w zwiekszonej ilosci

Edytowane przez olka8888
Czas edycji: 2010-01-13 o 09:31
olka8888 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:35   #220
eyee
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
Napisane przez olka8888 Poka¿ wiadomo¶æ
Ehh czy to prawda ze przy zwiekszonej ilosci ³oju, im w³osy sa bardziej przt³uszczone tym wiecej ich leci?? W³osy myje zazwyczaj co 4 dni, ale wiecie jak to jest jak jest sie chorym i lezy sie tydzien w ³ó¿ku np, nigdzie sie nie wychodzi, no i przeciagnelam ze 7 dni nie mylam bo i tak musialam sie wygrzewac w lozku Wczoraj tak mnie troszke szwedziala g³ówka, i powiem szczerze ze jak zaczelam rêkoma wirowac po glowie to wypadlo mi ich znacznie wiecej niz zwykle( Zastanawiam sie czy ja tych wlosow nie mam slabych, bo najgorzej je wyciagam jak zaczynam robbic masaz glowy;/ to wypadaja mi w zwiekszonej ilosci
tak od loju, ³ojotoku wypada masa w³osów. Jets to tzw ³ysienie ³ojotokowe. radze myc w³osy codziennie. Leczenie ³ojotoku zahamuje proces wypadania w³osów. ja lecze ³ojotok juz d³ugo
czasami wraca np na tle nerwowym, zmien tez diete na lzejsza, zero ostrych potraw i s³odyczy!!!! idz do dermatologa!

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kie³basy, cukru, s³odyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:38   #221
olka8888
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 70

Czy to prawda, ze przy zwiekszonej ilosci ³oju, im w³osy s± bardziej przet³uszczone to wypadaja w zwiekszonej ilosci ?? Bo wiecie jak to jest, jak sie jest chorym i sie lezy przez 7 dni i wygrzewa w ³ó¿ku, nigdzie sie nie wychodzi, nie ma sie komu pokazac) Zazwyczaj w³oski myje co 4 dni, ale teraz mi sie przeciagnelo az do 7 i powiem szczerze ze wczoraj wypadlo mi ich znacznie wiecej niz zazwyczaj Zaczela mnie juz troszke slowa swedzic, zaczelam przelatywac palcami po w³osach i troszke posmutnialam, jak zobaczylam ze ich wypadlo tyle;/ Jak umyje w³osy, to dziennie albo mi wyleci z 10 albo gora 20 ( a wczoraj? ;/
olka8888 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 10:59   #222
monic840628
Raczkowanie

Cytat:
samo ¿ó³tko z rycyn±?
nie, nie rezygnuje.....napisa³am, ¿e jeszcze poci±gnê kuracjê dzi¶ przygotujê kolejn± porcjê

to by³oby zbyt piêkne, ¿eby mog³o byæ prawdziwe
tak calew jajko wbic do szklanki i dodac ma³a pe³na ³yzke olejku rycynowego i nalozyc na cale wlosy i pod czepek , ja trzymam prawie godzine to.
Stary 2010-01-13, 11:27   #223
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 912

Hej, ale mnie dlugo nie bylo juz nast.czesc powstala
U mnie czasem lepiej, czasem gorzej. Aktualnie gorzej wiec sie melduje ...
Chcialabym wiedziec czy ktoras z Was stosuje/stosowala Biotebal? Kupilam sobie ostatnio, ale wlasciwie nie czytalam zadnych opinii. A zuzylam dopiero 5 tabletek ...

Cytat:
Napisane przez BlueRoses Poka¿ wiadomo¶æ
hejka ja mam natomiast problem z corka ktorej wlosy wypadaja-krusza sie okropnie ma juz tak lysy placek na glowie ze masakra musialam jej wlosy sciac na krotko (na prawde krotko) wlosy jej tak jaby odpadaja milimetr przy skorze w niekotrych miejscach calkowicie ale to minimalnie zrobilysmy badania jakie sie dalo i nie wykryto nic nie jest to zadna grzybica , lysienie plackowate niz z tych rzeczy kupilam jej lewitan drozdze , nafte z pokrzywa , szampon seboradin na razie marne sa efekty , jestem tym zalamana wlosy jej odrastaja ale to tak paskudnie wyglada szkoda mi dziecka moze mialyscie stycznosc z czym takim jesli tak prosze o jakies rady bo mi juz rece opadaja .
Miom zdaniem moze to byc grzybica strzygaca- radze dokladnie pod tym katem przebadac, jesli lekarz tego nie wykryl to go zmienic. Objawy jej sa bardzo czytelne i widoczne wrecz golym okiem. Wlosy lamia sie rowno badz tak jakby byly cieniowane przy samej skorze.
Zazwyczaj po dobraniu odpowiedniej kuracji wlosy szybko odrastaja!
Cytat:
oj ciekawa jestem czy mi sie uda... bede silna!

Ja rzucilam miesiac (prawie) temu. Nie powiem- pomogly mi plastry. Ale stosowalam je doslownie 5 czy 6 dni tylko, potem juz radzilam sobie bez
Nie rzucilam jednak specjalnie ze wzgledu na wlosy, a na inne problemy zdrowotne, ale licze po cichu ze i wlosy na tym skorzystaja!

Edytowane przez Cosmaaaaaaa
Czas edycji: 2010-01-13 o 11:30
Cosmaaaaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:46   #224
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
tak calew jajko wbic do szklanki i dodac ma³a pe³na ³yzke olejku rycynowego i nalozyc na cale wlosy i pod czepek , ja trzymam prawie godzine to.
suche czy mokre?

o zgrozo, mam wra¿enie, ¿e ostatnio wypadanie siê nasili³o.....
Stary 2010-01-13, 14:49   #225
Katelicious
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 203

Cytat:
suche czy mokre?

o zgrozo, mam wra¿enie, ¿e ostatnio wypadanie siê nasili³o.....
s³ysza³am ¿e powinno siê na mokre i tak w³asnie robiê
a je¶li chodzi o sk³adniki tej maseczki to mo¿na daæ dowolne proporcje, nie ma jakiego¶ jednego, g³ównego przepisu - ka¿dy miesza sk³adniki wed³ug uznania

mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin±

Katelicious jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-13, 18:23   #226
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

zamówi³am sobie na allegro gelacet, ciekawi mnie czy komus ten lek pomog³. Bo¿e tak bym chcia³a ¿eby mi pomóg³.
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-13, 18:43   #227
mastiff
Zadomowienie

eyee, zdrad¼ mi sekret swój, jakich ty szamponów u¿ywasz, oprócz emolium?
Stary 2010-01-13, 19:56   #228
eyee
Rozeznanie

Cytat:
eyee, zdrad¼ mi sekret swój, jakich ty szamponów u¿ywasz, oprócz emolium?
teraz tylko emolium, zamówi³am teraz vichy wszystkie rodzaje (kiedys uzywa³am czerwonego-dobry na wypadanie), i zamierzam spróbowaæ szamponu sabal (ducray)
Ale polecam najbardziej emolium

od 13.01.2010
od 01.12.2009
od 12.01.2010 kwasy
Stary 2010-01-13, 20:30   #229
Bejjka
Zakorzenienie

czy pogl±d, ¿e nowe cebulki w³osów mog± wypychaæ stare to totalna bujda na resorach?
Stary 2010-01-13, 21:20   #230
monic840628
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katelicious Poka¿ wiadomo¶æ
s³ysza³am ¿e powinno siê na mokre i tak w³asnie robiê
a je¶li chodzi o sk³adniki tej maseczki to mo¿na daæ dowolne proporcje, nie ma jakiego¶ jednego, g³ównego przepisu - ka¿dy miesza sk³adniki wed³ug uznania
Ja nak³adam na suche w³osy przed myciem, a dlatego napisalam ze ma³a ³yzke stolow± poniewaz rozne proporcje robilam i jesli da sie za duzo olejku rycynowego to potem ciezko go zmyc z w³osow bo wiadomo ze on jest t³usty, co do jajka to ktos sobie moze wbic ile chce, ale po co, jedno wystarczy aby wmasowac we w³osy no chyba ze ktos ma bardzo dlugie w³osy to moze zrobic ta mieszanke razy dwa. Bejjka lekarz powiedzial ze jesli zastosuje t± wodke z cebul± to za pierwszym razem moze mi wyjsc sporo w³osow poniewaz wyczysci to skore g³owy i wyjd± te w³osy ktore mia³y wyjsc a reszta juz wypadac nie bedzie. Mi akurat wiecej nie wysz³o, tyle ile w trakcie wypadania zanim lek podzialal, a tak jak pisalam za drugim razem juz zauwazylam roznice a za trzecim juz prawie nie wyszly wcale. Pozdrawiam
Stary 2010-01-13, 21:28   #231
mestarka13
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4
Wypadaj±ce Wlosy - Chlopak

Witam, kiedys zalozylem jzu podobny temat ale bylo to 10 miechow temu i próbowalem go odkopac ale nikt nie odpisuje, postanowilem wiec zalozyc nowy. Chcialbym zapytac o pare rzeczy. Pierwsz± rzecz± s± wypadaj±ce w³osy - czasem gdy np sie ucze to po godzinie zauwaze z 3-4 wlosy na ló¿ku co mnie bardzo niepokoi. Co robiæ by mi nie wypadaly - Mama i pare znajomych mowi ze za czesto myje (codziennie) ale sadzilem ze szampon umacnia wlosy a nie je niszczy... Co w takim razie robic dla umocnienia moich wlosow?
Aha jesli chcecie fotki to moge je zrobic i szybciutko dodac
mestarka13 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-14, 07:48   #232
Ninedin
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 886
Dot.: Wypadaj±ce Wlosy - Chlopak

3 - 4 w³osy to jeszcze nie wypadanie
Je¿eli chesz wzmocniæ w³osy przeszukaj na forum informacji np. o Radicalu (seria z Farmony na wzmocnienie i porost w³osów)
Informacji na ten temat jest naprawdê sporo
Stary 2010-01-14, 10:37   #233
kawis1
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Dziewczyny a moja mama strasznie sie zafascynowa³a dzieki kole¿ance Michalem Tombakiem
Micha³ Tombak - Profesor, biochemik. Ukoñczy³ studia na wydziale biologii i chemii w Moskwie, przez wiele lat by³ tam dyrektorem Naukowego centrum Zdrowia. Jest absolwentem Amerykañsko-Rosyjskiej Szko³y Hipnozy i Bioenergoterapii. Da³ siê poznaæ jako autor t³umaczonych i wydawanych tak¿e zagranic± ksi±¿ek o charakterze poradników, które nie schodz± z list bestsellerów.
Jako zwolennik naturalnych metod leczenia propaguje przede wszystkim zdrowe od¿ywianie siê. Zdrowo, znaczy te¿ wed³ug niego - skromnie. Zasady g³odówek zalecanych przez profesora Tombaka opieraj± siê na do¶wiadczeniach medycyn wschodnich - czêsto o wielowiekowej tradycji. Warto podkre¶liæ, ¿e aby skomponowaæ zalecane przez niego menu, nie trzeba odwiedzaæ sklepów z egzotyczn± ¿ywno¶ci± - s± to potrawy z³o¿one z naturalnych, ³atwo dostêpnych sk³adników. Có¿ jeszcze radzi autor „Drogi do zdrowia”? Twierdzi przede wszystkim, i¿ wszelkie nasze problemy zdrowotne wynikaj± z:
-zaniedbania krêgos³upa,
-nieprawid³owego oddychania,
-braku wewnêtrznej higieny cia³a,
-nieprawid³owego od¿ywiania,
-braku umiejêtno¶ci szczê¶liwego ¿ycia.

Wczoraj czytalam w jego ksiazce na temat ³ysiny wklejam caly rozdzial

Mechanizm ³ysienia

Skóra g³owy ma najbardziej rozga³êzion± sieæ naczyñ krwio no¶nych. Oznacza to, ¿e w porównaniu z innymi czê¶ciami cia³a wymaga ona wiêkszego dop³ywu krwi.
Przy nasadzie ka¿dego w³osa znajduje siê swoista wypuk³o¶æ tkanki w kszta³cie pêcherzyka, odpowiedzialna za jego odrastanie "¯ycie" w³osa zale¿y od kondycji tego "pêcherzyka", ta za¶ uzale¿niona jest od przep³ywu krwi. Je¿eli z jakiego¶ powodu cyrkulacji krwi jest upo¶ledzona, wówczas w³osy nie mog± odrosn±æ. Czubet g³owy, tzw. ciemiê jest najs³abiej ukrwionym miejscem. Oto dla czego u wiêkszo¶ci mê¿czyzn w³osy wypadaj± najpierw na czubki g³owy, co dobitnie ¶wiadczy o tym, ¿e przyczyn± utraty w³osów jest niew³a¶ciwy obieg krwi w skórze g³owy.
Mê¿czy¼ni przewa¿nie ³ysiej± z wiekiem, gdy¿ cyrkulacji krwi w skórze g³owy w wieku lat czterdziestu nie jest ju¿ tak dobra jak u dwudziestolatka. Innymi s³owy, w wyniku starzenia siê organizmu, naczynia krwiono¶ne trac± zdolno¶æ od¿ywiania skóry g³owy. Prawie wszyscy ludzie, którzy zaczêli traciæ w³osy, robi± teraz sam b³±d: unikaj± dotykania g³owy w obawie, ¿e ka¿de takie do
tkniêcie spowoduje jeszcze wiêksze ubytki. I dlatego rozczesuj;w³osy ostro¿nie, tak, aby grzebieñ nie dotyka³ skóry, nie ci±gn± i nie wyrywa³ w³osów. A czy¿ rozcieranie i masa¿ nie s± najlepszy mi sposobami na zwiêkszenie ukrwienia ka¿dej czê¶ci cia³a? Aby przywróciæ w³a¶ciwe kr±¿enie krwi powinni¶my rozcieraæ skórê g³owy, szczególnie w tych miejscach, gdzie w³osy rzedn±. Kobiety ³ysiej± rzadziej ni¿ mê¿czy¼ni, gdy¿ maj± nawyk po sto razy dziennie poprawiaæ fryzurê. Wci±¿ ci±gn±, rozczesuj±, masuj± swoje
w³osy, by wygl±da³y one jak najlepiej. Wszystkie te czynno¶ci pobudzaj± skórê g³owy, a to tworzy dobre warunki do w³a¶ciwej cyrkulacji krwi. Oprócz tego kobiety, dziêki obecno¶ci w ich organizmie estrogenów, o 60% rzadziej ni¿ mê¿czy¼ni s± nara¿one na uszkodzenia uk³adu kr±¿enia. Dzisiaj zosta³o ju¿ udowodnione,¿e nie ma takich szamponów, kremów czy emulsji, których u¿ycie gwarantowa³oby, ¿e ich sk³adniki zostan± wch³oniête przez cebul-
ki. Rola skóry polega przecie¿ na tym, ¿e stanowi ona barierê ochron-
n±, utrudniaj±c± przenikanie do organizmu obcych substancji ze ¶rodowiska zewnêtrznego. Górne warstwy skóry wch³aniaj± trochê t³uszczu - i to wszystko. Chocia¿ trzon w³osa jest porowaty i mo¿e wch³aniaæ roztwory chemiczne, takie jak farby do w³osów, ¶rodki rozja¶niaj±ce itp., nie znaczy to jednak, ¿e po trzonie jakie¶ substancje mog± dotrzeæ do cebulek i stymulowaæ porost nowych w³osów. Od¿ywianie cebulek z zewn±trz jest niemo¿liwe. Na dzieñ dzisiejszy nie znaleziono dowodów na to, ¿e jakie¶ witaminy lub inne substancje mog± o¿ywiæ cebulki i daæ pocz±tek wzrostowi nowych w³osów. Zachowujemy w³osy z boków g³owy i na potylicy dlatego,
¿e dop³yw krwi do tych czê¶ci jest ³atwiejszy. Oprócz tego, w tych
miejscach cieñsza jest warstwa miê¶ni i t³uszczu, pe³ni±ca rolê "poduszki" dla naczyñ krwiono¶nych i powoduj±ca ich zwê¿enie. Na skroniach, czole i ciemieniu warstwa t³uszczu jest bardzo cienka i nie ma tam tkanki miê¶niowej. Im bardziej naprê¿ona jest skóra g³owy, np. w rezultacie napiêcia lub stresu, tym bardziej zwê¿aj± siê naczynia krwiono¶ne i tym mniej krwi dochodzi do cebulek. W³a¶nie zwê¿enie naczyñ w³oskowatych w skórze g³owy, spowodowane nadmiernymi stresami i napiêciami dzisiejszego ¿ycia prowadzi do ca³kowitego wy³ysienia mê¿czyzn. Tak wiêc, g³ówn± przy-
czyn± ³ysienia jest z³a cyrkulacja krwi w skórze g³owy. Wniej znajduje siê najbardziej skomplikowana w ca³ym organizmie sieæ naczyñ w³oskowatych, wymagaj±cych du¿ych ilo¶ci krwi. Przy tym dop³yw krwi do skroni, czo³a i ciemienia jest najgorszy.Zmiejszony dop³yw krwi doprowadza do os³abienia cebulek, co powoduje ich niezdolno¶æ do wytwarzania nowych w³osów.
Ogromne znaczenie dla wzrostu i wypadania w³osów ma nie tylko dobre ukrwienie, ale tak¿e jako¶æ od¿ywiaj±cej skórê krwi. Zauwa¿ono, ¿e osoby, które jedz± du¿o miêsa, trac± w³osy z ty³u g³owy,a ci, którzy lubi± s³odycze - zwykle z przodu. Obecno¶æ w³osów lub ich brak odzwierciedla stan ca³ego organizmu dlatego, ¿e tylko czysta i zdrowa krew mo¿e gwarantowaæ dobry wygl±d w³osów.
Dlatego proszê:
1. Nie zanieczyszczaæ swojego organizmu przez nieprawid³owe
od¿ywianie;
2. Chroniæ uk³ad krwiono¶ny przed nadmiarem cholesterolu;
3. W porê oczyszczaæ organizm, stosowaæ naprzemienne pryszni-
ce, wiêcej przebywaæ na ¶wie¿ym powietrzu i nie zapominaæ
o gimnastyce oddechowej.
Wszystkie te zabiegi bêd± sprzyja³y uzdrowieniu uk³adu
krwiono¶nego. My¶lê, ¿e nie ma sensu opisywaæ, Chcia³bym jedynie bardziej szczegó³owo omówiæ zabieg masa¿u skóry g³owy, a w³a¶ciwie specjal-
nego jej rozcierania. W³a¶nie ten zabieg zapewni Pañstwu dziewiêæ-
dziesiêcioprocentowe "zwyciêstwo nad ³ysin±".

Masa¿ g³owy

Najtrudniejszym ¿±daniem jest przekonanie ³ysiej±cego o konieczno¶ci masowania i czesania szczotk± czê¶ci g³owy z przerzedzonymi w³osami. A przecie¿ fakty potwierdzaj±, ¿e w ci±gu d³ugich lat pracy specjalistów (fryzjerów, dermatologów) ani razu nie odnotowano przypadku zwiêkszenia siê ³ysiny na skutek masa¿u.Do masa¿u g³owy najlepiej u¿ywaæ niedu¿ego rêcznika k±pielowego, miêkkiego i puszystego.
Szczególn± uwagê nale¿y zwróciæ na te miejsca, gdzie w³osy jeszcze nie wypad³y. Celem masa¿u jest stopniowe przywrócenie w³a¶ciwego kr±¿enia w sieci naczyñ w³osowatych skóry g³owy, po to, aby zregenerowaæ cebulki. Proszê jednak nie oczekiwaæ natychmiastowych rezultatów. Proces ³ysienia trwa latami, przywrócenie w³osów zajmie nie mniej czasu, ale je¶li bêdziecie Pañstwo cierpliwi, Wasze w³osy mog± odrosn±æ. Od momentu rozpoczêcia masa¿y do pojawienia siê pierwszych nowych w³osów mijaj± 3-4 miesi±ce.
W³osy wypadaj±ce przy nacieraniu to te, które wychodz± w sposób naturalny. Te, które nie s±jeszcze gotowe, by wypa¶æ, nie wypadn± nawet podczas najenergiczniejszego masa¿u. Po up³ywie trzech miesiêcy znów o¿ywione cebulki w³osowe zaczn± wypychaæ trzony w³osów na powierzchniê skóry. Na g³owie wyczuwalna bêdzie jakby szorstko¶æ, dos³ownie na czubku g³owy pojawi siê szczecina. Proces porostu w³osów odbywa siê w sposób bardziej zauwa¿alny, gdy w³osy s± sztywne i ciemne. W³osy cienkie i jasne bêd± odrastaæ równie szybko i w tej samej ilo¶ci, ale bêdzie to mniej
widoczne. Przekonacie siê Pañstwo, ¿e od momentu rozpoczêcia
masa¿y zatrzymali¶cie proces przerzedzania siê w³osów. Na miejscu ka¿dego utraconego w³osa bêd± wyrastaæ teraz dwa nowe, dopóki w³osy na ciemieniu nie stan± siê tak gêste, jak po bokach g³owy. Zwykle ca³kowite odro¶niêcie w³osów trwa tak d³ugo, jak i proces ich tracenia (od roku do piêciu lat), dlatego nie rezygnujcie Pañstwo z masowania g³owy nawet wówczas, gdy upewnicie siê,¿e w³osy ju¿ odros³y.
Do¶æ trudno jest odpowiedzieæ na pytanie, czy mo¿na "odhodowaæ" w³osy na zupe³nie ju¿ ³ysej g³owie. Nie chcia³bym budziæ z³udnych nadziei, ale teoretycznie jest to mo¿liwe. Nie obiecujê, ¿e na go³ej g³owie odrosn± nowe w³osy, ale gwarantujê ka¿demu cz³owiekowi, ¿e mo¿e po³o¿yæ kres szybkiemu przerzedzaniu siê w³osów i zawróciæ ten proces, gdy«zacznie regularnie masowaæ g³owê. Kwestiê tego, jak d³ugo nale¿y masowaæ g³owê, ka¿dy powi-
nien rozstrzygn±æ sam. Zwykle, gdy tylko skóra g³owy zaró¿owi siê lub gdy poczujecie Pañstwo lekkie uk³ucia, mo¿ecie zakoñczyæ masa¿. Jedni bêd± potrzebowali na to 30 sekund, inni 2-3 minut.Najwa¿niejsze jest, aby przyzwyczaiæ siê masowaæ g³owê codziennie przez ca³e ¿ycie. Jest to konieczne równie¿ w przypadku osób,które na razie nie maj± problemów z w³osami, ale intuicyjnie czuj±,¿e problemy takie mog± siê pojawiæ, bior±c pod uwagê sk³onno¶ci genetyczne, stresy, nieprawid³owe od¿ywianie. Uwierzcie Pañstwo: masa¿ g³owy to gwarancja, ¿e zawsze bêdziecie mieæ gêste i puszyste w³osy.
Jeszcze kilka uwag na temat pielêgnacji s³abych w³osów.Boicie siê myæ g³owê codziennie? Nies³usznie. Czy mycie twarzy doprowadza do wypadania np. rzês, brwi lub w±sów? Codzienne mycie g³owy jest konieczne, aby usun±æ warstwê t³uszczu i przyklejony do w³osów brud. Niektórzy specjali¶ci przestrzegaj ± przed zbyt czêstym myciem g³owy, które rzekomo wysusza w³osy i niszczy naturaln± warstwê t³uszczu. Codzienne mycie i masa¿ g³owy
nie tylko oczyszcza w³osy, ale tak¿e reguluje pracê gruczo³ów t³uszczowych, co daje w³osom zdrowy wygl±d. Je¿eli bêdziecie Pañstwo codziennie myæ g³owê ¿ó³tkiem, a nastêpnie masowaæ przez 1-2 minuty, Wasze w³osy nie bêd± wymaga³y ¿adnej dodatkowej pielêgnacji. Co wiêcej, suche w³osy stan± siê bardziej miêkkie,a u osób, które maj± w³osy przet³uszczaj±ce siê, szybko unormuje siê funkcjonowanie gruczo³ów t³uszczowych. Nale¿y zauwa¿yæ, ¿e
dla w³osów korzystne jest przyjmowanie ma³ych ilo¶ci alkoholu (50 ml dla mê¿czyzn i 25 ml dla kobiet na dobê), gdy¿ alkohol w ma³ych ilo¶ciach rozszerza naczynia krwiono¶ne skóry g³owy.Alkohol nale¿y przyjmowaæ przez miesi±c, potem zrobiæ miesi±c przerwy. Proszê nie zapominaæ o seksie, jest bardzo po¿yteczny, poniewa¿ wszystko, co wp³ywa relaksuj±ce na uk³ad nerwowy prowadzi do lepszego ukrwienia cebulek. Na zakoñczenie podam jesz-
cze kilka przepisów na przy¶pieszenie regeneracji cebulek.

Przepis nr 71

Przygotowaæ roztwór z l litra ciep³ej wody i 2 sto³owych ³y¿ek soli, namoczyæ w nim rêcznik, lekko wykrêciæ i nacieraæ ³ysiej±ce miejsca na g³owie

Przepis nr 72
100 g li¶ci pokrzywy (najlepiej majowej) zalaæ 500 ml wrz±tku, odstawiæ na 30 minut. Nastêpnie przecedziæ, w otrzymanym roztworze zamoczyæ rêcznik i nacieraæ nim g³owê

Przepis nr 73
Raz na tydzieñ wcieraæ w skórê g³owy zwyk³± sól przez 10-12 minut, po czym nie myæ g³owy przez godzinê. Sp³ukaæ w³osy czyst± wod± i pomasowaæ

Przepis nr 74

Zmieszaæ po jednej ³y¿eczce koniaku, oleju kukurydzianego i kefiru. Dobrze wymieszaæ i wetrzeæ we w³osy. Za³o¿yæ na g³owê worek foliowy, a na niego we³nian± czapkê lub chustkê. Trzymaæ 15-20 minut, po czym dok³adnie sp³ukaæ g³owê i pomasowaæ.

Przepis nr 75

S³ój o pojemno¶ci l litra nape³niæ do po³owy utartymi na tarce czerwonymi burakami. Dope³niæ przegotowan± wod± w takiej samej objêto¶ci. Zakryæ s³oik przykrywk± i postawiæ w ciep³ym miejscu na 5 dni, ¿eby fermentowa³. Nastêpnie przecedziæ i wcieraæ w skórê g³owy codziennie, a¿ do wyczerpania. Po dwóch miesi±cach kuracjê powtórzyæ.
Tak wiêc, ³ysi i ³ysiej±cy, teraz wiecie ju¿, co nale¿y robiæ,aby wygraæ z wypadaniem w³osów i dlatego zaczynajcie masa¿e ju¿ dzi¶, a wówczas, po 4 miesi±cach podchodz±c do lustra, i Wy,podobnie jak wielu moich pacjentów, podskoczycie z rado¶ci.
kawis1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-14, 14:23   #234
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawis1 Poka¿ wiadomo¶æ

Przepis nr 73
Raz na tydzieñ wcieraæ w skórê g³owy zwyk³± sól przez 10-12 minut, po czym nie myæ g³owy przez godzinê. Sp³ukaæ w³osy czyst± wod± i pomasowaæ

na ten eksperyment siê nie piszê
Stary 2010-01-14, 15:15   #235
kawis1
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Cytat:

na ten eksperyment siê nie piszê

Ja tez nie
kawis1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:34   #236
mastiff
Zadomowienie

No jakie¶ to odkrywcze wszystko bardzo nie jest, wersja z sola te¿ mi siê nie podoba. Natomiast nie jest napisane jak trzeba wykonywaæ ten masa¿, a to chyba istotne(albo jestem za bardzo zmêczona po pracy i ju¿ na oczy nie widzê).
Muszê zmieniæ dermatologa. Posz³am dzisiaj do niej, a ona wcze¶niej wysz³a. Ale siê wkurzy³am! A tak naprawdê wkurza mnie to, ¿e mi siê znowu pogarsza, a wizyta u niej i leki to maj±tek dla mnie
Stary 2010-01-14, 20:23   #237
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiza¿anki stosowa³y¶cie La roche kerium?? to psikadlo? mi to dermatolog przepisal ,ale nie kupilam bo za drogo -149 zl.... ponoæ dobre
pomó¿ mi.
Stary 2010-01-14, 20:54   #238
eyee
Rozeznanie

Cytat:
Wiza¿anki stosowa³y¶cie La roche kerium?? to psikadlo? mi to dermatolog przepisal ,ale nie kupilam bo za drogo -149 zl.... ponoæ dobre
nie stosowa³am, na allegro masz taniej

od 13.01.2010
od 01.12.2009
od 12.01.2010 kwasy
Stary 2010-01-15, 08:00   #239
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 912

Cytat:
Ja stosowalam, troche pomoglo, ale wkurzalo mnie to ze ''usztywnialo'' moje wlosy. W internecie dostaniesz to juz od ok 116 zl.
Cosmaaaaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:21   #240
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
jaki¶ czas temu kupi³am sobie kilka próbek (w ampu³kach) na przetestowanie, ³±cznie ok 50ml kuracja trwa³a ok 10 dni, ale nie stosowa³am codziennie, bo trzeba u¿yæ na mokre w³osy a ja nie myjê swoich ka¿dego dnia niestety, dziesiêæ, w sumie nieregularnych u¿yæ niewiele mi pomog³o i o efektach trudno mi siê wypowiadaæ....
na opakowaniu jest napisane, ¿e przy przewlek³ym wypadaniu w³osów trzeba stosowac kerium przez rok

a na allegro widzia³am nawet za 80z³

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Dziewczyny, czy przy mocno wypadaj±cych w³osach, takich jak moje mogê u¿ywaæ szczotki z naturalnego w³osia? mam du¿± okr±g³± szczotkê z w³osia dzika, lubiê siê*ni± czesaæ, ale....za ka¿dym razem przera¿enie mnie ogarnia jak widzê ilo¶æ swoich w³osow w szczotce
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.